- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Szomszéd sötétbarna S-Crosst vett, szürke műanyagbetétekkel, szerintem kívül-belül kimondodttan jól néz ki. Mondjuk nagynak nem nagy, terepjárónak nem terpjáró, menni nem igazán megy, viszont 3-4 embernek elegendően tágas, kényelmes, és egészen jól fogyaszt (7 alatt megáll vegyesben). Neki ráadásul Ignise volt előtte, ahhoz képest sokkategóriás minőségi előrelépés.
p
-
Elemental
addikt
Egy kicsit bekapcsolódnék a flémbe

Jazzben be tudok magam mögé ülni a 192 centimmel. Az A4-ben nem férek be. Éljenek a japán autók!
-
szőröscica
addikt
Voltam ma kirándulni kicsit, felmentem Dobogókőre (kikormoltam a lovaskocsit, de nem pattogott a hőtől így sem), aztán legurultam Esztergomba, gyönyörű idő volt, igazán hangulatos város. Hazafelé a 11-esen jöttem, ott még néhol ködös volt. Kb. 150km-t autókáztam, jó vót.
Két felfedezést tettem:
-az S-Cross jó színben (sötétkék) egyáltalán nem olyan idétlen forma élőben, mint amilyennek a képeken tűnik. Nem egy szépség, de azért közel sem vállalhatatlan, sőt megkockáztatom, hogy szerintem jobban néz ki, mint a Vitara, ami egy egyen-SUV.-bár nagyon vágyom egy sor6/V6 benzines autóra, igazából utazni, kirándulni teljesen jó ez a szarrönódízel is. Hamar befűt, alig fogyaszt, tök nyugisan lehet vele 80-100 között csorogni, és ha kell, akkor előzni is tud. Ismerem az előéletét, még csak 205 ezer km van benne, pénzkidobás lenne venni valamit 2.5-3 millió körül. Annyival nem jobb, amivel drágább, és a rizikófaktor benne van erősen. Csak lenne kevesebb a gördülési zajom.
-
tboy93
nagyúr
Nem rohogtetlek, errol az autorol van szo. 2007-es octavia. Ebben utaztam hatul 2x3 orat, hatarozottan kijelentem hogy kevesebb hely van benne mint a 7gen(!) sedan civicben. Egyebkent ultel mar mindket autoban?
Civic motortere tok kicsi, emiatt a futomu is kicsit butabb mint az elozo gen-ekben, viszont tobb hely van. Hatul nincs kardanalagut sem, igy kozepen is turheto az utazas.Mágus, nekem a fejter volt kicsit keveske, pedig csak 181 vagyok.
Gergoke: semmi bajom a skodaval, nem kell kelteni a feszkot

-
parandroid
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Az első facelift talán legnagyobb pozitívuma volt az Octáviában, hogy a fölöslegesen debella csomagtér rovására hátrébb húzták a hátsó üléssort, és hirtelen nem-amputáltak számára is használhatóvá vált az autó hátul is. A harmadik generáció meg már kimondottan durván tágas mindenütt, a gond inkább a padlón elhelyezett ülőlap és a tetőig húzott övvonal kombinációja, mint minden kortárs kombi esetében.
p
-
gaborbol
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Nalunk(USA) szinte az osszes auto alkatresz boltban van ingyenes hibakiolvaso eszkoz.Bemesz, kered a muszert, addig bankkartya, vagy jogsi letetbe van, es adjak is oda. Volt olyan, hogy semmit se kertek. Kiolvasod, megmondod a boltosnak, hogy mi a hibakod, az esetek nagyreszeben fejbol mondjak, hogy mit kell cserelni, vagy megnezi a sajat adatbazisaban konkretan a kocsidra.
Megveszed az alkatreszt, kicsereled, ha jo lett akkor orul, ha nem akkor meg visszaviszed es visszaadjak 100%-ig az arat.
ITT vagy ujra probalkozol, vagy elviszed a szerelodhoz aki 80-100+ dollars oraberert majd elmokol vele. -
válasz
bitpork
üzenetére
Ez se mond sokat, de köszönöm. Mentem az oldalt.

Kiával elég sokat szívtam, mivel még olvasni sem tudták szolnokon.
A mostani szonda egy utángyártott, azt mondták azt mindenképp cserélni.
Amúgy is a fogyasztás miatt vittem el, mert 15 felett kajált.
A volt tulajjal még lesz egy kis beszélni valóm.A banggoodos akkor jó lehet?
Mondhatni most 4000ft ment a levesbe, mert csak kodok vannak amit magam is kitudtam volna olvasni. Ezt akarom elkerülni. -
trassher
addikt
válasz
Skillet
üzenetére
Pont ma beszélgettem erről egy vizsgáztatóval. Alvázszámból látszik hogy jobbos, ott még a csúszópénz sem segít. Új alvázszám és az ezzel járó honosítási macera. Ha meg vagány vagy és leműszakiztatod aztán lesz balosítva akkor pedig egy kpm ellenőrzésen bebukod. Azt mondta most ez a sláger, erre vannak ráállva.
-
bitpork
nagyúr
-
válasz
bitpork
üzenetére
Az n156 szelepet honnan vetted, ha szabad tudni?

Első körben, lambaszonda csere, és hőgomba. Ezeket már megrendeltem.
Légtömegmérőt kitakarítjuk és megnézzük utána.
Az elsö hiba elméletileg a légtömegmérőhöz kapcsolódik.Most már értem amit írsz, de úgy gondolom, hogy aki olvasta se egy nagy szaki, pedig szervizbe dolgozik.
Lényeg olvasni akarom én, utána megoldom, akár itt a fórumon megkérdem. Mint most.

-
bitpork
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Értem amit írsz, de úgy látszik én nem tudtam kifejezni magam jól. A szerelő akinek nincs szérszáma, honnan tudja érteni amit Te kiolvasol, ha a szérszámot nem ismeri?
Itt most van pár DTC szám
17924
16496
16519
16500
Ezek csak a hibát mutatják az okot nem. Az első hibánál pl kell tesztelni az N156 szelepet. Ezt hogy teszed meg egy csak hiba olvasó és rezetelő túllal, úgy hogy ez nem a szerelődé és nem is ismeri? -
válasz
bitpork
üzenetére
Ha én nem is, a saját szerelőm igen, ezt próbáltam leírni.

Neki nincs eszköze.
Pont ezért akarok saját eszközt, hogy az én szerelőm mondja rá az áment, és ne kelljen rohangálni, kiolvastatni. Vagy vihettem szervizbe, ahol 5-8000ft-ért olvasnak.
A mostani hiba kódok ezek: [link]Banggoodon akciós a Vag 405 ennyiért be is vállalnám.
-
bitpork
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Így nem fogsz előrébb jutni. Spórolsz 2000-4000Ft-ot, és nem fogod tudni hogy mi miatt írja ki azt , amit kiír! Na most, vagy a szerelőd -az eszköz hiányából feltételezve(bár lehet rosszul)- ismerethiánya miatt elkezdtek vakon a hibakód mellett elindulva alkatrészeket cserélni, ami sokkal többe fog kerülni, vagy ide írva megpróbálod kideríteni, hogy vki tud-e többet nálatok. Lehet az én hibám de én ilyen ingatag alapra nem építenék várat

Az a szerelő meg aki háttértudás nélkül csak töröl és mákkúrát javasol, inkább esik a "pék" kategóriába. -
-
Nem akarok, csak olvasásra kéne.
Most 2x voltam, 4000ft, és alkatrész csere után ismét mennem kell. Inkább vennék, jobban megéri.
Sajnos az iobd már nem az én pénztárcámhoz van szabva, ennyit nem szeretnék rááldozni.
bitpork: Köszi, ezt még talán meg is venném, de akkor lutri.

Nem tudom mit kéne... -
bitpork
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Egyik sem megoldás neked. 50€ körül vannak használhatóbbak, de még mindig lutrik a beszállítói minőség miatt: egy phórumtárs vett egyet ami ment majd nem ment minden átmenet nélkül.
-
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen érdeklődök, de nem találtam megfelelő topikot.
Vettem egy 1997-es passátot 1,8 125 lóerő.
Lényeg, szeretnék hozzá venni OBD scannert.
Van itthon egy ELM327 Bluetooth adapterem, de az nem olvassa, laptop nélkül csak telefonon a torque appal tudtam volna megnézni.
Kettőt is kinéztem, csak nem tudom, hogy olvasnák-e a kocsimat.
U581
U480
Nem ismerem őket, tehát ha van más alternatíva szívesen veszek minden tanácsot.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Skillet
addikt
a jobbosokat akarja mindenki balosra, én meg ezzel a kéréssel battyognék be a szervizbe...

nem kicsit néznének rám furcsán.
amúgy meg legyen csak gyári jobbos. ja, meg ez a bubu csak 2 ajtósban tetszik. olyanra is átépítik az ismerőseid?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#19751) trassher
valahogy meg kell győzni a vizsgáztatót, hogy ez mindig is jobbos volt
csak eddig nem volt beírva a forgalmiba. -
Skillet
addikt
válasz
hroberto
üzenetére
vetetnék ilyet a matiz tulajával... csak nincs a méretében

(#19739) Qru

hja, ez nem az a méret.
igen, a matizra kell. galantra csak ezért nem rakok ilyen méretűt, mert...
csak mert nem és kész 
hja. micuék nem is tolnak már több okos autót. maradnak a kis szüttyögőknél.
de subaru okés. nekem ez a nagy kedvenc tőlük. 22b sti.
(#19747) Qru
tudom. láttam a linket. csini... de inkább magam építeném
arról nem is beszélve, hogy csak jobbos jöhet szóba
(#19740) joamilestoné

nekem mindig a nissan felhozatala tetszett a legjobban. 280z, 300zx, 350-370z, s12-13-14, r32 és r34, r35.
a nissan tud valamit
akkor berendelek 4db hankook-ot. jobb ötletem nincsen.
debikát nem merem. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
10M-ért esélyesen Boxster S-t vennék..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Használtan néztem 350Z-t is anno de sajnos nem családbarát kialakítású, Ezért esett ki anno az mx-5 is. Bár azért egy ilyenbe szívesen beleugranék: [link]
Néztem Mazda 6-ot de az nem fogott meg, BMW-ről sok rosszat olvastam így azt is kiejtettem, pedig egy elég patent 328i-t találtam akkor.
mod:
tomcsi23: Jaa, most nézem a matyizz-ra kell. Arra tök 8 mit vesz.

-
hroberto
veterán
1 millióért jó ez a gumi?!

-
Skillet
addikt
a korábban kivesézett matizra kellene a kitűnő állapotnak örvendő, 13 éves gumik helyett 4db új.
mivel alig járnak vele... konkrétan jelenleg 0km/év
így én 4 évszakosra gondoltam.
szerintetek ez jó lehet?
vagy más ötlet?
deBIKA és társait kihagynám. jól teszem?
lehet, hogy valamit én nem veszek észre, de nem is nagyon van más lehetőség ebben a méretben. mindenhol debica és hankook... -
Skillet
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
És
(#19729) tboy93
Nem érdekes a type r gt. Azért mert rárakják a jelet, más lökhárító kerül rá, attól nagyobb lesz?
Attól ez még egy civic. Alsó-középkategória. De én maradnék az alsónál.
Azért mert méretre nőnek az autók, és megpróbáljátok összehasonlítani egy 10 évvel ezelőtti középkategóriassal....
Az octavia ma is középkategória. Szerintem mindig is az volt. És ez nem hiszem, hogy csak méret kérdése.
Ez az igazi lol. Egyáltalán mi a tököm az a lol?
lolololol
Nem is értem, hogy jön ide az octavia.(#19730) mycso
Nem fizetnék ki a többi kis sz@rért sem ennyit. Azok is túlárazottak. 10 millióról beszélünk.
Ha már "játszós", ez már kis híján wrx meg evo ár.
Bár fel lett hozva a bmw m3 is. Igaz, én nem vagyok oda érte, de azt előbb megvenném.
De nem feltétlenül kell játszósban gondolkodni. A 10 milliót el lehet költeni autóra is a civic helyett. Talán olyanra, ami kényelmesebb, nagyobb... és a játék sem feltétlenül marad el.
Összességében nekem nincs bajom a civic-kel. Megvan annak is a helye. A szememben valahol 4 millió körül. De csak mert kihegyezik, attól ez még egy civic. Nem bántom, de ennyit nem ér.
És a honda amúgy az egyik legmegbízhatóbb márka!! Szóval nekem semmi bajom velük, sőt.
Autójuk egyik sem kellene, mert nem felelnek meg az elvárásaimnak, de attól még az egyik legkorrektebb gyár, nem csak belpiac, de világviszonylatban is.De én elhiszem, hogy nektek bejön ez a fergeteges dizájn és ha lenne fölös 10 milliótok autóra, ezt vennétek. Hajrá!

-
válasz
roberto211
üzenetére
-
mycso
veterán
válasz
Skillet
üzenetére
Mondjuk az árazásával pont "nincsen baj", kb. ilyen áron mennek a hasonló játszós autók.
pl.:megane rs -8M (265)
astra opc - 8.4M (280)
leon cupra - 9M (280)
volvo v40T5 - 10M (245)
civic typeR - 10M (310)
golf r - 10.6 (300)
focus rs - 11M (350)
audi s3 - 13M (301)
mercedes amg a45 - 14.5 (381) -
Skillet
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
én nem akartam senkit megbántani ezzel. ha úgy érzed, nagy volt az arcom... akkor oké

de szerintem leírtam azt is, hogy zorall a kis gép, durva, hogy miket kihoznak egy első kerekes kis vasból. de attól még ez nem változtat azon a tényen, hogy ez csak egy civic marad, bármit is csinálnak vele. egy városi kisautó. amíg a dzsezz nem volt, ez volt a honda legkisebb autója. a legnagyobb motor is az 1.6 volt bele.
nekem ez nem, ennyi. és senki sem mondta, hogy a hondánál hülyék dolgoznak. iszonyat korrekt minőséget raknak össze, de a dizájn nem gyere be. az accordok szoszo... de oda meg kellene az awd. legalább 1-2 modellbe.
szóval sajnálom, végtelenül bánom már, hogy ilyeneket mondtam...
de attól még az a kis 3 ajtós szivik.. az egy kis fostos fűnyíró
végre kapott legalább turbót... és értem, hogy jó a moci, meg minden... de ez a kis pöcspörgettyű akkor sem kellene. főleg nem 10 misiért. és továbbra is tartom, hogy ebből autót lehet venni. de nincs probléma, tudjuk jól, hogy megvan ennek is a célközönsége.... a csajok 
csajok és friss jogsis anyu kedvenc kis fiai: HONDA CTR forrevööör
-
Manitou
veterán
Már lassan cserélni akarom valami fiatalabbra. Értékre ~300-500e állapottól függően, de láttam 700e-ért árult darabokat is.
Vegyük úgy hogy szerintem 400-ért tudnám eladni reálisan, hírdetni persze lehet akármennyiért
Nagyon max még 3 évig tartanám meg szerintem, ha rendbe is raknám fullosan a kasznit. De az is benne van a pakliban hogy 1 éven belül eladom. -
Manitou
veterán
válasz
tomcsi23
üzenetére
Az frankó. Ha bemértek, mennyi időn belül kapom az értesítést róla, nem tudod ?
Ez nem az én hetem amúgy sem.....Ráadásul most kasznira is kéne költeni, hátsó biztonsági öv ahova be van rögzítve, ott szétrohadt a lemez és kiszakadt a biztonségi öv berögzítése
Ezt most mindenképpen meg kell csináltatni, mert a kerék beveri a vizet a csomagtartóba így, csak a kárpit takarta el a lyukat. Ideiglenesen egy gumilemezt ragasztottam oda. De így is néha van olyan ázottkutyaszag a csomagtartóban
Dilemmázok is, hogy mi az a max pénz amit még érdemes beleölni ebbe a kocsiba.
Autó értékének max hány %-t érdemes rákölteni .... ? -
AMD Power
titán
válasz
roberto211
üzenetére
Panelnes panel kozott van kulonbseg boven. Nalink egy 30nm 1 szobas 10millio ft.

-
roberto211
őstag
-
Skillet
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
Neked ma ezek a 0-100 adatok nem nagyon mennek

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
roberto211
üzenetére
Jóvan.
Majd jössz oszt úgyis gurulunk egyet.

-
roberto211
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Ha megnézed azt amit rvilike linkelt akkor 180ig biztos... Utána kérdéses ,hogy meddig de sztem 180ig bőven elég otthagyni audit

Mind a kettő más célra van, fölös hasonlítgatni..
#19716) MunezXBK: Okés, de én nem azt írtam,hogy nem megy, biztos elég nagyot húz nyomatékból meg jól is megy ill. a 9,9 0-100 ahhoz a nagy kasztnihoz jó teljesítmény, hanem azt írtam h a kettőt hasonlítgatni fölös.
Egyik arról szól,hogy kitaposni a szemét 9 ig versenyezni mint állat, másik arról ,hogy beleülj és menjél vele kényelmesen jó tempóval kb 1000km-t egy huzamban. 
-
-v-
addikt
válasz
MunezXBK
üzenetére
"Nyilván" a csoda ódival az 1.6 vti-t is otthagyod nyilván
mint a 225 lovas TT-t 
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
roberto211
üzenetére
És meddig?

-
tboy93
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hasznalattol fuggoen hamarabb/kesobb a turbo, kettostomegu, magasnyomasu stb. Mint ahogy minden mas dizelnel
Nem tudom mennyit mesz evente, illetve milyen tavokat, de mondjuk Bp-re rovidebb tavokra nem biztos hogy dizelt vennek. -
roberto211
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Maga kategóriájában nem rossz , de 2.5 v6 ellen merész volt kiállni.
Nem értem az ilyen próbálkozásokat sosem.Mondjuk 1.6 vti-vel valszeg Ő integetett volna neked.

(#19703) EQMontoya: Minden mostani sportos verda bazári,figyelmefelkeltő ha megnézed kb az összes gyártót ... Ez a 2015ös trend...Ez van.. Nekem speciel tetszik de lehet azért mert fiatal vagyok és szeretem az új dolgokat...
90-es években mi volt? Vagy kocka, vagy hosszú hajó, vagy csapotthátú semmi ívvel.. Most ezt a vonalat "feltuningolják" kicsit. 
-
szőröscica
addikt
Na ma luxus van, prémium dízelt tankoltam az Auchannál. Most zsinórban kétszer, háromszor ezt fogom tankolni, hogy lássam, van-e valami különbség közte. Ezzel a tankkal semmire nem számítok, mivel még félig volt, így csak 32 liter ment bele.
Fogyasztáscsökkenést nem várok, esetleg egy picit finomabb járást, kisebb füstölést. Meglátjuk.

-
8th
addikt
-
8th
addikt
válasz
Mágus2
üzenetére
Akkor az sofőrrel teli tankkal alulról karcolja az 1.3tonnát? Ahhoz képest nem is megy az olyan rosszul [link]. Azért mégis csak egy picike 1.1 dízelmotorról beszélünk. Anno a Lupo 3L-t is a brutál hosszú ötös váltóval csapták agyon. Sima ötös kézi váltóval milyen fasza lett volna már. Jók ezek a kis ccm dízelek. Én csippantom őket. Az i10 1.1CRDi is fasza. Álló rajtból nyilván gyenge de lendületből pl. előzésnél már elég ügyes.
-
EQMontoya
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
Szerintem kicsit bazári. Ezeket az adatokat mondjuk egy E46 M3 is tudja, ami a megfelelő helyen hajt, és mégsincs az az érzése az embernek, hogy valaki a Hawanna-telepi garázsban próbált Michelisz Norbi lenni.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
roberto211
üzenetére
1.4i.

De rendes vótam, integettem neki.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4690, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest