Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95951) SoundON


SoundON
tag

Én továbbra is tartom amit már vagy 3X leírtam, hogy a Pazar minden, csak nem az...
A sütik lehet hogy jók, de én még jó presszót nem ittam ott az évek alatt. Ebből is látszik hogy nem a géppark a lényeg (hiszen nekik mindenük IS van) hanem a készítés mögötti ember, ami ott kb pont olyan mint a kiszolgálás, meg a vendégkör...
Nekem idén a kenesei The Rustyban is közepesen hergya volt a presszó, de legalább szép a hely és a kilátás ott tényleg pazar :) Almádiban a DM mellett nyílt egy új spec kávézó OneElevennel, de ott se volt jó, legalább is nekem nem ízlett ott sem.
Egy hét északipart után jegyez meg hogy egyedül a veszprémi Tizen1 az egyetlen számomra is értékelhető presszós hely a környéken.

Persze mindenkinek más és más a véleménye meg az ízlése...

(#95952) hkarcsii válasza bajzal (#95903) üzenetére


hkarcsii
csendes tag

Szia, az első link egy dolce gusto kapszulas gep volt. A másik kettő nespresso. Ez utóbbiból tök mindegy, hogy azonos szérián belül DeLonghit vagy Krupsot veszel. Tök ugyanaz a két gép belülről. Az Euster Frismag gyártja mindet... Nekem van ilyen is olyan is, azt vedd amelyiknek a szine tetszik... Egyébként szokott olyan akcio lenni a Nespresso honlapján, hogy x kapszula mellé 1 Ft a gép...

[ Szerkesztve ]

(#95953) CB válasza radi8tor (#95948) üzenetére


CB
senior tag

Persze, béke van! Kicsit ércesen fogalmaztam. Bocs! :K

SoundON: A veszprémi tizen1-ben még azt hiszem nem ittam rossz kávét, kapuccsínót. Mostanában majdnem minden hét végén iszok ott egyet.
Tetszik. Odamész, rendelsz, készítik, megkapod, fogod, kiülsz az asztalhoz, kortyolgatod, az üres csészét visszaviszed. Ha kell cukor, hozol magadnak a pulttól. Nincsenek kiszolgáló csajok, magad intézel mindent.
Semmi cicoma, de szép a terasz. Megfizethető, és nagyon finom. (Sosem az jut eszembe, hogy otthon negyed árból sokkal finomabbat készítek.Pedig nem vagyok egy ász!)

[ Szerkesztve ]

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#95954) _seth_


_seth_
veterán

Sziasztok!

Ismeri valaki ezt a kávéfőzőt? Krups EA891110 Evidence White Amire kellene: latte, cappucino és más "gyengébb" kávék készítésére, klasszik presszó kávé főne rajta a legritkábban. Hasonló áron van ami ennél többet tud?

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#95955) soldier2 válasza Parci (#95928) üzenetére


soldier2
őstag

Az ötlet jó, bár a saját fogyasztásom nagyságrendileg jól kiszámítható {2x14g). Az elmúlt 40 évre kíváncsi vagyok, vsz egy dobozban pihent az Aplimontod mellett :).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#95956) Parci válasza SoundON (#95951) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem volt gondom a presszókkal az elmúlt években, jók voltak. a hellyel annál inkább, és lehet, hogy legutoljára már a presszóval is, erre nem emlékszem, mert az érzés miatt amúgy is zavart a hely.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95957) Flashback válasza _seth_ (#95954) üzenetére


Flashback
addikt

Ezt a kérdést itt tedd fel:
[link]

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#95958) Silent77


Silent77
veterán

Belardi - Belarbar
8gr-17gr 86 fok pid. Ilyen finomra még nem sikerült, eddig 19-20gr-ig hagytam.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#95959) bl4ze válasza Silent77 (#95958) üzenetére


bl4ze
veterán

Guszta. Nyamm :DD

.:. bl4ze .:.

(#95960) mgy válasza Silent77 (#95958) üzenetére


mgy
senior tag

Hmmm, érdekes, amit írsz!
Én nagyon ristrettonak iszom, jóval rövidebbre (9/13 tudom, beteg), viszont hőmérsékletben sokkal-sokkal magasabban készítem.
De nagyon okés kávé szerintem is.

(#95961) Silent77 válasza mgy (#95960) üzenetére


Silent77
veterán

:R
Kifogom próbálni, igaz ez is nagyon kevés. :)
Én is fentebb kezdtem 91-92 fok környékén, sokáig 88-nál hagytam, de pár napja levettem próbából 86-ra.

bl4ze: :R

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#95962) mézespálinka válasza koxx (#95946) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Ez sajnos aláírandó . Lassan 16 éve, hogy viszonylag sok alkalommal vagyok arrafele nyáron (közel van) sajnos tanúi voltunk ennek a változásnak. Lehet, hogy a város szempontjából (turizmus, stb) kívánatos, ezért nem is írom le, hogy sajnálom, hogy "ez lett" belőle, de teljesen más lett a hangulata (már évek óta nincs varázsa a helynek). A 11 Vp-ben tényleg ajánlott :)
Amúgy engem mindig kicsit leszúrtak, ha nincs kiírva és a pultnál próbáltam rendelni, akár balatonparti kávézó, kocsma stb-ről van szó :D Ezért pl. én teljesen leszoktam erről :D :R

(#95963) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

mindenki, aki verti1: mi az optimális dugattyútömítés anyag? szilikon?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95964) verti1 válasza Parci (#95963) üzenetére


verti1
tag

Az attól függ, hogy mire kell...nyomás, közeg, stb. Ide a vízbe, ilyen kis nyomáshoz bármi megteszi. Ezek a feketék általában NBR vagy EPDM, de a szilikon is megfelelő. Igazából egy o-gyűrű is elég lenne, nem fontos dugattyú tömítés.

(#95965) norkov84 válasza norkov84 (#95882) üzenetére


norkov84
tag

Köszönöm az érdeklődést, el is kelt.

(#95966) Cathfaern válasza mézespálinka (#95962) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem sokkal hangulatosabb a hely egyébként szezonon kívül, amikor csak a belső rész van nyitva. Kiszolgálás is sokkal kedvesebb, barátibb olyankor. Bár nekem eddig nyáron se volt rossz tapasztalatom, covid nyitás után rögtön voltam utoljára, akkor nagy betűkkel ki volt írva, hogy külön kihelyezett pultnál kell rendelni (akkor ugye beltérbe még nem lehetett bemenni egyáltalán).

[ Szerkesztve ]

(#95967) Parci válasza verti1 (#95964) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a dugattyútömítés mondjuk nyomás alatt van csapoláskor, tehát akár 7-8 bart is bírnia kell. pont passzoló D gyűrűt lehet gyártatni méretre, az anyagát is mi választjuk ki (sz.zs. utánajárt ma), ezért a kérdés.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95968) verti1 válasza Parci (#95967) üzenetére


verti1
tag

A dugattyú tömítést ráfeszíti a nyomás a henger palástjára. Ekkora nyomást egyébként o-gyűrűvel vagy D gyűrűvel is meg lehet oldani. A dugattyú tömítést szerintem a hosszabb élettartam miatt pakolják ezekbe a karos gépekbe, duplán ráadásul illetve triplán, mert egy felfelé is van. A nyomás nem indokolja az biztos. A dugattyút nem lehet hozzáigazítani a majdnem jó tömítéshez? Nem adja ki a matek?

(#95969) mgy válasza Parci (#95967) üzenetére


mgy
senior tag

Nem követtem a sztorit teljes részletességében, ezért csak a kérdés. A víz hol áramlik be a dugattyú fölé? Ha oldalról (vagyis elmegy előtte a dugattyú, a tömítés), akkor lenne egy szavazat a szilikon ellen. Nekem anno a Zerowattokkal gondot okozott ez, a beömlő lyukak kiharapdálták a tömítés szélét, néhány csapolás után az kuka lett.
Az EPDM működött jól.

(#95970) JózsefK


JózsefK
csendes tag

Sziasztok
Sopronban van kávézó amit érdemes kipróbálni? Elsősorban espresso és esetenként koffein mentes kávét szeretnék inni, de jöhet olyan is ahol fillér kávét lehet kóstolni
Köszi

(#95971) SoundON válasza JózsefK (#95970) üzenetére


SoundON
tag

Kultúrpresszó (42 Coffee)

(#95972) Parci válasza mgy (#95969) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem oldalról, kiemelődik a dugattyú a hengerből és felülről körben befolyik a víz

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95973) Parci válasza verti1 (#95968) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hozzá lehet igazítani, de egyszerűbb gyártatni tömítést, mint egy talán jó tömítéshez esztergáltatni a dugattyút (meg szétszedni se szívesen szedjük szét, a két rohadt rugót megint lekötözgetni stb.). de ezek csak kérdések, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul, ha például horror árat mondanak a rendelésre gyártott tömítésre, akkor jönnek a B-tervek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95974) CB válasza Parci (#95973) üzenetére


CB
senior tag

Ha nem szabványos a tömítés mérete, akkor drága lesz, mert sütőformát kell készíteni neki.
Magas hőmérséklet : Viton vagy Aflas

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#95975) freaghill válasza SoundON (#95971) üzenetére


freaghill
őstag

+1

(#95976) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://www.kickstarter.com/projects/264337465/beanbon-everything-you-ask-for-a-home-coffee-roaster

erről már hallott valaki?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#95977) Kávé Kálmán válasza Parci (#95963) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ugyan nemverti, de beleokoskodok. A szilikon v-tömítések valamivel kevésbé bírják jól a strapát a viton-nál. A szilikon cuccok persze rendkívül könnyen installálhatók és hogy otthoni használat és rendszeres kenés mellett az élattartam 2 vagy 4 év az majdnem scheissegal.
Az egyedi tömítésgyártás viszont meglehetősen drága mulatschág, pláne ha V-tömítésről (karmatyús) beszélünk. Ha nem jön össze elsőre, akkor a második kört is Te fogod fizetni. Ha meg összejön (ez persze utólag derül ki), akkor érdemes belőle néhány szériát csináltatni, mert egy dugattyús gépen ez a klasszikus kopóalkatrész. Szal a létező legolcsóbb és legracionálisabb pálya a dugattyúgyártás egy konfekció tömítéshez, ami ócsóért hozzáférhető, és eleve kávégépre lett specifikálva (mi ezt tettük a Keripar Casino Mocca-val és a Faema Baby-vel is). Feltéve persze, hogy van méret, ami szóba jöhet.

(#95978) Neck válasza Parci (#95976) üzenetére


Neck
veterán

Laikus szemmel ez egy király cucc :D Jó a reklám :D

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#95979) konzumpro válasza Parci (#95976) üzenetére


konzumpro
senior tag

Jól néz ki, kérdés mennyire hangos? :D
A CR-100 a maga hetvenéves dizájnjával elég hangos de hatékonyan kifújja a pernyét ami így nem ég meg. Jó dolog ez a forró levegős megoldás, serpenyővel mindig állt a füst a konyhában. Nem lenne rossz hogy így by design mozognak a babok és nem nekem kell ringatni a gépet mint egy csecsemőt, mert bizony ez az egyenletes pörkölés titka a CR-100-nál. Rázni viszont nem szabad mert elszakad a fűtőszál. Na ez ilyen 2in1 post lett de inkább szól a bakelit pörkettyűről, bocsi.

(#95980) mézespálinka válasza Cathfaern (#95966) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Ó félreérthető voltam, én nem az adott helyre, egész Füredre gondoltam! :R

[ Szerkesztve ]

(#95981) ici169 válasza SoundON (#95951) üzenetére


ici169
csendes tag

Ezt én is csak alátámasztani tudom.
Babkávé almádiban sem ízlett még soha, amikor próbáltam. Egy ideje már nem is próbálom.
Északi parton a Tizen1 stabilan hozza a minőséget. :)

(#95982) JózsefK válasza SoundON (#95971) üzenetére


JózsefK
csendes tag

+ freaghill

Köszönöm!!

(#95983) bbuffy


bbuffy
senior tag

Vonyarcvashegyen vagy Keszthelyen tudtok vmi jo kvzot urak?

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#95984) RetepNyaraB válasza SoundON (#95951) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Hol van az a szpesölti az Almádi dm mellett? Mi a neve?
...amugy a vasutallomas hegy feloli oldalan kijove az aluljarobol nekimegy az ember valami olasz jellegu fagyizonak a coop (vagy mi) mellett es ott teljesen okes gyari presszot adnak. Semmi barista, vagy hasonlo, de nem is az elterjedt ultragaz automata, hig, majd' egy deci pancs.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#95985) Cathfaern válasza bbuffy (#95983) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Csatlakozom, olyan ajánlásnak én is örülnék :) Esetleg még Badacsony vagy Tihany környékén is.

(#95986) kzoltann válasza Cathfaern (#95985) üzenetére


kzoltann
aktív tag

Szuksege lenne esetleg valakinek Barista Hustle plastic cupping bowl-ra?
Ma érkezett meg a 24es csomag, nekem szerintem 12 elég lesz belole életem végéig :D

(#95987) stereofan válasza RetepNyaraB (#95984) üzenetére


stereofan
tag

én is kerestem tegnap, de nem találtam.
a nagy fagyizó a coop mellet az az amaretto, amit csak ajánlani tudok a fagyijuk miatt, a dm mellett van az amaretto due, ami egy kisebb egység, kavézó résszel. nem erre gondolt a fórumtárs?

a veszprémi big caffee house-ra pedig felkerült egy speciality coffee tábla...bármit is jelentsen ez

[ Szerkesztve ]

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#95988) pbalint válasza kzoltann (#95986) üzenetére


pbalint
csendes tag

Engem mindenképp érdekelne!

(#95989) bbuffy


bbuffy
senior tag

Urak eladó szuper kis darálóm.
[link]
Itt minusz 5000.-

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#95990) koxx válasza bbuffy (#95989) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Jön a Niche? :)

(#95991) bbuffy válasza koxx (#95990) üzenetére


bbuffy
senior tag

Csak egy ilyen kartonszínű vmi jött :D

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#95992) RetepNyaraB válasza stereofan (#95987) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ez a specialty felirat lassan olyan lesz, mint PC-ben a "gamer" jelző (rgb-vel, persze)
Mai parasztra már atommal kell villantani, alatta nem reagál :W

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#95993) mgy válasza bbuffy (#95991) üzenetére


mgy
senior tag

Sztem ki se bontsd, olvastam róla, hogy egy műanyag szar. :D

(#95994) norby_42 válasza mgy (#95993) üzenetére


norby_42
aktív tag

A te egypálcikásodról mi hír van? Legalább refund volt?

Eat pasta, run fasta

(#95995) bbuffy válasza mgy (#95993) üzenetére


bbuffy
senior tag

Foss ja. Mar hirdetem is 100 ert. :DDD

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#95996) mgy válasza norby_42 (#95994) üzenetére


mgy
senior tag

Igen. Hosszú volt, de visszajött minden. Az elszállt dollár miatt forintban még több is, de ugye annak nehéz örülni.
Annak viszont kicsit lehetett (örülni), hogy a visszaküldéshez alaposan _összekészítettem_ a cuccot, gondolom, gondolt rám a csóka, mikor kinyitotta.

(#95997) mézespálinka válasza ici169 (#95981) üzenetére


mézespálinka
senior tag

spéciáltí, de a borról több szó esik meg a süteményről, mint a kv-ról.... :W :W :W

(#95998) koxx válasza bbuffy (#95991) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

:C :))

---------------------------

Intéztem egy brazil-india 80/20-as blendet. 18g->37g kofi. Igazából ez már majdnem olyan mint szeretném. 1 hetes pöri szóval elég friss. [link]
A shot pedig így nézett ki csapolás után

(#95999) bl4ze


bl4ze
veterán

Egy hét külföld után felüdülés a P&Y féle Hello Sicilia :)

.:. bl4ze .:.

(#96000) koxx válasza bl4ze (#95999) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Cuki ez a kis csésze, bírom az ilyeneket :) 1,5 centi vastag fallal.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.