Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] [bobalazs:] RTX 4070 Super Undervolting and Overclocking Alulfeszelés és túlhajtás
- [Re:] [sh4d0w:] Rebel Moon - Ne nézd meg!
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [CPT.Pirk:] "Fényhűtés" ciksorozat (tuningnet.hu)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
konzumpro
senior tag
Új Hoffmann mese, 9Barista kotyesz spéci hűtéssel.
[link]
Már értem, mi volt az a kis keverődob (?) plusz csövecske a régi magyar midipress kotyogó tölcsérén, hűtötte a gőzt a még csak 100 fokos vízbe merült kamra.
Bár erősen a vajákosság felé csúszó fizikai határterületeket érinthet a működési elve a dobon azzal a lyukkal.
[ Szerkesztve ]
Nem jó a link!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
bbuffy
senior tag
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
konzumpro
senior tag
Köszi!
295 fontért érdekes Brikka-utód.
Vannak benne jó ötletek, pl. alulról lehetne a kosarat szigetelni mezei kotyogósban is, meg ugye minek az az oszlop a kifolyóban, mikor elég egy lyuk is? Lehet hogy látjuk még leegyszerűsítve ezt a kotyogót, mert most így ebben a formában túl sok a szelep meg a tömítés.
kzoltann
aktív tag
Tok jo otlet es kivitelezes, de ebben az arkategoriaban azert a flair minden szempontbol jobb. Csak ilyen nagyon kihegyezett utazo szettekben latnam letjogosultsagat.
bbuffy
senior tag
Sztem egyszerűen too much.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
gyd456
csendes tag
Én már kétszer rendeltem Aliról. Ugyanúgy néz ki mint a "gyári" kb. 4 USD.
Egy [link]
[ Szerkesztve ]
megjött a pierre cardin, nem merem kinyitni...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
RetepNyaraB
veterán
Nah majd legközelebb. Most rendeltem a csehektől (szlovákoktól..?) eredeti kupacot. Köszi!
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Unboxing videót kérünk
bbuffy
senior tag
Ha lesz
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Cathfaern
nagyúr
Azért ennek annyi köze van a Brikkához, mint a másik topicban linkelt szarvasinak egy Gaggia Classichoz Mondom mindezt úgy, hogy van Brikkám és szerintem jó kávét főz, de az nem espresso. Ugye Brikka 2 bar nyomás, víz meg 100+ fok (ha jól láttam egy fórumon 120 körülre mérték, igaz elég rövid ideig éri a kávét), ezzel szemben ez 9 bar nyomás és 93-94 fok. Szóval ez tényleg az első "kotyogós" amiből tényleg espresso jön. A brikka az csak crema-s kotyogós kávét csinál (igazából nem is kotyogós, mert teljesen más a működési elve, az egyetlen hasonlóság, hogy alulról felfele megy a víz).
Szerintem a legnagyobb hibája (nyilván az árán túl, bár espressos körökben azért ez nem egy hatalmas összeg), hogy egy adagos. 3-6 perces főzési idő mellett ez azt jelenti, hogy már két ember is kínlódva tud csak megkávézni (főleg, hogy nem szeretném ezt a cuccot forrón szétszedni).
Utazásra szerintem pont nem jó, mert ránézésre is borzasztóan nehéz, plusz a sok kis alkatrészt könnyű elhagyni, meg mégis csak tampereled (kempingelés közben azért az jó móka ), jól őrőlt kávé kell hozzá (tehát elég drága kézi daráló, mert az olcsóbb jobbak espressot azért nem viszik rendesen), stb...
[ Szerkesztve ]
bbuffy
senior tag
Urak!
vkit érdekel egy Betsy? Vannak szépséghibái de kvt főz, és új a tömitése is. Ami elég nehezen van már hozzá. Plusz adok hozzá párat meg pluszba ujat. En is ugy vettem szerencsére.
a főzőgomb egyik füle elszállt, de jó a többi régi csaj gonbja hozzá. A viztartalyon vannak repedések, de nem folyik persze. Egyéb szépséghibák akadnak Kazán kipucolva. A gumi rajta nem gyári a gőzkaron, én raktam rá.
bő negyven éves a kicsaj
Biztos át kell nezni jobban, de működik. Viszont olcsó. Motta tamperral ami kb uj egy Huszas.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
SteelCowboy
csendes tag
Egy rakéta, amin lehet szabályozni a tolóerőt?
Szuper! Sok jó nyomásprofilos kávé vele!
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
norkov84
tag
Igen, köszi
soldier2
őstag
"Szóval ez tényleg az első "kotyogós" amiből tényleg espresso jön" -nem igazán, a Bacchi előbb volt (annyira, hogy itt a fórumon is volt/van valakinek), az is 9 bar, ráadásul kétszemélyes ha csak az tart vissza.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
bluesfan
tag
Monnyuk kb. annyira kétszemélyes, mint egy kettes Brikka. A Bacchi szerintem leginkább igazi olaszos pörköléssel tudja hozni a maximumot, világos pörihez hőhiányos. Én általában közepesre pörkölt fajtákkal használtam, 15 grammnál többet nem nagyon tudtam beleszuszakolni, de pl. a Kalmár féle Belardiból, ami azért már közepesnél is sötétebb, még kevesebb fért a kosarába.
[ Szerkesztve ]
Libretom
aktív tag
Sziasztok! E.s.e POD-os kávégépet keresek. Mit tudtok ajánlani? Jól karban tartott használt is lehet. Kösz!
bl4ze
veterán
stereofan
tag
erre is nézz rá
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
norkov84
tag
Első tapasztalatok:
- Kinu őrleménye elég szép szemre is, ízre jelenleg nem sok különbséget érzek a Majorhöz képest.
- a flow regulator nagyon komoly, a Kalmár féle hosszabb karral sokkal precízebben állítható, mint a gyári kisgömbőccel. Igaz, így nem forog körbe, most olyan kb. 210 fokos tartományban forog. Így a teljesen zárt állapottól kb. 125-130g/30s tartományig állítható, ami szerintem elég is. Utóbbi állapotban elég gyorsan fel is épül a nyomás vakszűrőnél pl. Jó játék, de izgalmas lesz kitapasztalni, melyik kávénál mi a tuti
Libretom
aktív tag
Köszönöm! A CMA nagyon tetszik, de igazából munkahelyre kell, olyan, ami pofonegyszerűen használható, egy ristrettó, vagy eszpresszó hirtelen lefőzéséhez. A Lollina lehet befutó, de ezzel [link] összehasonlítva, melyiket ajánlanád, megéri az árkülönbséget?
Libretom
aktív tag
Kösz! Ez lehet? [link]
bl4ze
veterán
Kár, hogy fotó nincsen róla, árban elég verhetetlen
Kéne látni melyik, milyen hogyan fest nehogy valami full lerobbant koszos vacak legyen...
Libretom : Nem tudom megéri-e. Ezt nektek kell eldönteni. Mindkettő jó. Akartok tejet gőzölni vele, kapucsinózni-latte stb ?
.:. bl4ze .:.
Libretom
aktív tag
Világos. Akkor a Lollina lehet a befutó. Nem lesz kapucsinózás. Ha jól látom ezt a másik se tudja.
Stereofan: Írtam az eladónak, hogy jó lenne pár értékelhető fotó.. Nagyon kíváncsi vagyok!
stereofan
tag
nem, ez egy régebbi típus:
mint ebben a bejegyzésben az RDL, csak pod, és bordó színű
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
bl4ze
veterán
Pontosa. Egyik sem "gőzölős". Akkor pedig a felárat nem éri meg.
Ha a Lollo céget keresed, hivatkozz a Kávés fórumra a tulaj hölgynél.
.:. bl4ze .:.
Mylord3
csendes újonc
Nekem Lollina van, mióta is? Kb. 1 hónapja, épp azzal a témával nyitottam itt, amikor ide átjöttem (esetleg keress vissza, ha érdekel.) Én otthonra vettem, nekem egyelten gépemhez sem kell a habosító, ezen sincs, így nem is volt szempont a választásnál. Egy egészen apró kényelmetlenséget tapasztaltam eddig a gép használatával kapcsolatban, ez pedig az üvegtartálya. Kell hozzá egy kis, filléres műanyag tölcsér. Ez a palackforma annyira talán nem praktikus. Amúgy a gép használható, praktikus, a KV minősége, íze pedig a podoktól függ. Eddig nekem épp a Lollo podjai ízlenek a legjobban, ja, és a géphez jár 40 db pod is.
[ Szerkesztve ]
gyuri860213
tag
Sziasztok.
GC-be most építettem be a szűkítőt, jelenleg 60ml/10sec a vízhozam. ez elég? Van egy másik szűkítő is benne a pipa tetején de azon túl nagy a furat így nem vettem ki. Max úgy tudok még növelni a vízhozamon ha kiveszem a pipából, de most nem volt kedvem szétbontani a bojlert is...
Libretom
aktív tag
bl4ze, stereofan, Mylord3:
Köszönöm a tanácsokat!
Megrendeltem a Lollinát
stereofan
tag
jó választás!👍
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
stereofan
tag
ez már jó lesz! 60-65ml/10s
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
gyuri860213
tag
Közben már készült egy kávé is szűkítővel. Sajnos a végeredmény még mindig alul marad az Evo-hoz képest. Csak tudnám miért. Ma már tényleg rámérek az Evo-ra. Az lehet hogy a magasabb nyomás miatt jobb az extrakció az Evo-nál? Ha itt sincs nagy eltérés mérek hőmérsékletet is a vízterítőnél üres csapoláskor.
(#95485) gyuri860213 válasza gyuri860213 (#95484) üzenetére
gyuri860213
tag
Újabb kávé után úgy tűnik hogy hőhiányos kicsit. Felfűtés után vártam 1-2 percet, majd picit szörföztem még a gőzzel és úgy csapoltam, így már megközelíti az Evo-t. A vízre most már tényleg rá kell mérnem.
Warloo93
tag
Szerintem gyorsan esik a kifolyó víz hőmérséklete. Én arra gyanakszom, hogy nem keveredik teljesen a befolyó hideg víz a bojler felfűtött vizével.
gyuri860213
tag
Ugyanaz az elv maradt mint az eredeti GC bojlernél. Alul jön be a hideg, felül a pipán keresztül pedig távozik a meleg. így valóban nem keveredik mert alulról nyomja felfelé, de talán jobb is.
PpenoO
őstag
Az elmúlt pár napot a Balaton északi partján töltöttük és volt lehetőségünk betérni két nevezetesebb kávézóba. Az egyik a Bab Kávézó Balatonalmádin, a másik a Pazar Balatonfüreden.
Kezdem a jobbik élménnyel. Sajnos a viháncoló, szakképesítés nélküli felszolgáló hölgyek nem voltak a helyzet magaslatán, a főpincér (tulaj?) nem is nagyon tudott velük mit kezdeni, bár látszott rajta a frusztráció. A dupla presszót világos pörkölésből kértem és nem meglepő módon az egyik bárpultos fiatal hölgy egy citromos italt tudott készíteni és tálalni nekem amiben legalább érezni lehetett, hogy az alapanyag nem rossz. Ezt az üdítőt bent "ittam meg" ahol iszonyat meleg volt és egy csepp szódavizet sem kaptam öblítés gyanánt.
A Pazar nevű hely engem sokkolt. Puccparádé szalon idiótákkal megtömve egy modern de bicskanyitogatóan tájidegen lakótelep aljában. Reménykedtem, hogy a világos pörkölésű kávé legalább finom/iható lesz, ha már ennyire felkapott helyről van szó, de nem így volt. Valami égett mosogatólé zuboghatott át a milliós masinán. Miután belekortyoltam, arcom nem tudta leplezni a csalódásomat, és mivel itt sem kaptam szódavizet kísérőnek, a kávéscsészét visszatettem a pultra és elhagytam a "kávézót".
Gondolkodtam azon, mit csinálhattam rosszul, hogyan alkothatnék objektívabb véleményt a helyekről, de még nem sikerült rájönnöm. Ezért utólag elnézést is kérek a kedves topik olvasóktól.
CB
senior tag
Idén még nem voltam a Pazar-ban, de tavaly és egy évvel korábban többször jártam ott, és mindig finom kávét kaptam.
A hely, és környéke tényleg érdekes, de mondjuk azt, hogy még most van kialakulóban.
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
Sic.Transit
csendes tag
Szia!
Nekem van egy Sara La Piccola eladó: http://www.danetti.hu/products/10885/LA-PICCOLA-SARA-CLASSIC-POD-OS-K%C3%81V%C3%89G%C3%89P?return_path=%2F
Patika, nem karcos, karbantartott, csak Norda vízzel használtam.
50.000 pénz.
Cathfaern
nagyúr
Pazar-ban többször is voltam, nekem mindig pozitív tapasztalat volt (utoljára kb. 1 hónapja, covid nyitás után nem sokkal). Eleinte capuccino / latte vonalon (mondanám, hogy azt nem lehet elrontani, de tudnék mesélni ) , utóbbi időben v60 vonalon, mindegyik jó volt szerintem. Espressoról nem tudok nyilatkozni.
joeypapa
tag
Sziasztok! Tervezek hétfőn rendelni kapiczinerről, valaki szeretne esetleg valamit onnan? BP belvárosban tudom átadni, Vörösmarty tér / Jászai között.
Illetve: a velencei gondolásokat próbálom ki, egyéb javaslat, amit mindenképp érdemes lenne?
"Censorship tells the wrong story..."
Hajjaj, de mennyire el lehet rontani túlgőzölt tejjel például 10-ből 7 helyen.
Btw, akinek van Reneka szűrőkosara, megéri a 15 ruppót? nekem elég soknak tűnik, de ha tényleg érezhetően jobb akkor behúzok egyet.
[ Szerkesztve ]
PpenoO
őstag
Nem írtam, de akkor lehet érezhető volt, hogy presszó kávét mentem inni a Pazarba is. Az almádi Bab kávézóban legalább érezni lehetett, hogy az alapanyag rendben van. A Pazarban viszont valamit nagyon elcseszhettek a csapolás mellett. Azért ezek a milliós modern gépek már vannak annyira hülye biztosak, hogy valami ihatót produkáljanak barista tudás nélkül is, feltételezve, hogy jó az alapanyag. Lehet nem volt szerencsém és belenyúltam valami selejt babba, pörkölésbe vagy hibás tárolásba. Batch bontásnál nem kóstolják meg mivel főznek arrafelé, mint a jobbféle drogdílerek?
[ Szerkesztve ]
stereofan
tag
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
nagyon más, mint a vst. ha valamilyen kávé nem jó a vst-vel, ott a reneka és fordítva. drága, de én használom azóta is (bár mivel peremes és nehezebben takarítható, nem szeretem úgy használni, mint a vst-t).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
yazoo1
tag
Mennyibe kerülnek a po dok? És hány milisek?
Szeretem amikor venni akarok vmit és nem árát látom,hanem " kérjen árajánlatot"...
Aztán eltelik 2 nap is mire válaszolnak...
bluesfan
tag
Ahogy Parci is írta, változó, hogy melyik kávénak, melyik szűrő fekszik jobban, az én rendszeremben a Reneka hoz jobb eredményt az esetek túlnyomó részében.
Hogy ez egy Brikka árát megéri-e? Szerintem nem, de ez van.
az a tapasztalatom, hogy jobban kiemeli a savakat (leegyszerűsítve), ami egy eleve világos-savas kávénál néha nem az igazi. de nálam egész konkrétan így működik: mindig A szűrővel csinálom a kávét, aztán, ha belefutok valamibe, ami nem jó vele, váltok B szűrőre és onnantól addig azzal csinálom a kávét, amíg nem futok bele egybe, ami nem jó vele, akkor váltok...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Xabi78
aktív tag
Inkább az a kérdés, Neked megér-e?
Igazából még egy faktor, amivel játszani tudsz. Nálam a kedvenc a perem nélküli IMS, második a Reneka s harmadik a LM (ami tulajdonképpen egy peremes VST). A reneka szépen mintázza a cremát, én azoknál a kávéknál szeretem, ahol kisebb mennyiségű őrleményt használok. Nálam az eredmény "direktebb" és kicsit több fanyar keserűséget hagy benne, mint az IMS, ami nálam egy kicsit balanszosabb (meg perem nélküli, vagyis nálam egyszerűbb a szűrő ki-berakás, a szűrőtartó elöblítése - részben a kényelem miatt is használom legtöbbször ezt).
Szerintem ár-érték arányban, meg első "minőségi" szűrőnek a legjobb az IMS, de ha már van pár szűrőd, és éppen nem tudsz mire költeni, játékszernek jó ez is - pláne, hogy itt a legtöbben már bőven túl vagyunk a józan ésszerűség határán.
Cave canem!
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Edition 8GB GDDR5X 256bit
- Filmes gép gyűjtemény
- Nikon D5000 + AF-S DX NIKKOR 18-105 mm
- Bontatlan Seagate & Western Digital HDD-k 3TB - 12TB -ig - Számla + Garancia, Ár alatt! BeszámítOK!
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care