Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94551) Silent77 válasza jolti (#94550) üzenetére


Silent77
veterán

Persze! :K

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#94552)



senior tag

Sziasztok. Eladnám a cuccaimat. Egy pidelt, szép állapotú Gaggia Baby Dose 55e , és egy karbaörlősre alakított Mazzer Super Jolly (megvannak az eredeti elkatrészei is) 80e. Van még egy rahedli apróság hozzá, tamperek, tamperállvány ilyesmi. Priviben. Köszi.

(#94553) jolti válasza Silent77 (#94551) üzenetére


jolti
senior tag

Kszönöm szépen!
:R

(#94552)
Miért?

[ Szerkesztve ]

(#94554) válasza jolti (#94553) üzenetére



senior tag

Nos, feleségem nem használja. Elmondása szerint nem tudja megtanulni a kávékészítést. (szerintem nem akarja) Ezért vett egy Nespresso gépet egy rakás kapszulával. Aztán amikor nagy őrültek háza van (gyakorlatilag mindig) akkor nem nagyon van 20 percem kávét csinálni, úgyhogy bedobunk egy kapszulásat, a Gaggiát pedig általában csak hétvégén használom. A kapszulás drága, sok a szemét, nem annyira finom mint a Paljoc kávé, viszont sokkal gyorsabb. Osztottam, szoroztam és vettem egy automata gépet. Jó kávét csinál, gyorsan, feleségem is tudja kezelni, szemetet sem termel, és ihatom a finom GetUp-ot. Röviden ennyi.

(#94555) konzumpro


konzumpro
senior tag

A DM-es desztillált víznek nálatok nincs szaga? Nálam olyan körömlakklemosó szagú maga a víz, a flakon teljesen tiszta, szagmentes kívülről. Én ezt bele nem öntöm a gépbe.

szerk.: Elillant a fura szag, egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

(#94556) Mylord3


Mylord3
csendes újonc

Off: üdv a túlsó partról! Éveket fórumoztam odaát úgy, hogy eszemben sem volt ide is átjönni, de az ottani moderáció képmutatása, inkorrekt és aljas ténykedése miatt döntöttem most úgy, hogy oda már csak akkor írok, ha...(ráadásul nekem csak tegnapelőtt hétfőn lett világos, hogy ott moderátorként olyan valaki támadt hátba, akivel évek óta korrekt, normális hangnemben kommunikáltunk KV-król, Brikkáról, gépekről...stb. Eddig az off, ha még esetleg írok ide, részemről többet ez a téma itt nem fog előjönni, viszont ami a KV-zással jó és pozítív élmény, azt úgy érzem, ha odaát már nem is, itt viszont érdemesnek tartom megosztani veletek:

Tehát: a múlt héten rendeltem egy kis Lollina olasz podos gépet az itteni márka képviselettől, amit most hétfőn át is vettem, viszont este otthon, amikor ki akartam próbálni, azt vettem észre, hogy a kis laposüveg tartály bizony gyárilag repedt, folyik belőle a víz. E-mail még aznap este a cégnek, fotók a repedt üvegről, mire válaszként tegnap délelőtt már hívott is a hölgy a képviselettől, hogy természetesen küldik a jó és ép üvegtartályt. Elnézésemet kérik, amint tudják, orvosolják a hibát, és biz' isten én úgy értettem, hogy jövő héten jön az újabb szállítmány Olaszországból, amint az itt lesz Pesten, akkor küldik a csere üveget. Erre ma délután megyek le a melóhelyemen a földszintre és legnagyobb meglepetésemre már ott várt rám a csomag az új és ép tartállyal! A Lollo Magyarországnak ezért részemről most innen is egy csillagos 5-ös! Tényleg korrekt a panaszkezelésük..., gondolom, ennek kellene amúgy általánosan elfogadottnak és természetesnek lenni, de, hát azért ugye itt élünk, és tudjuk... :)

A Lollina pedig tényleg egy kis gép..., mondom: kisgép!! Egészen kicsi, apró, parányi, zsebben elfér! :D

(#94557) koxx válasza Mylord3 (#94556) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Üdv a topikban :) ill a fórumon.
A nicked ismerős amúgy.

(#94558) sz.zs. válasza Mylord3 (#94556) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Üdv. itt is :)
Zsolt (aki ott ogrEicsab)

Szóval a Lollinához nem tudok hozzászólni de a pod-os gépekhez igen. Én télen vettem egy La Piccola Sara gépet. Az előtt csak karos géppel próbáltam pod-ot lefőzni, de úgy elég vacak minőséget kaptam. Ezzel viszont egész rákaptam a dologra, teljesen vállalható klasszik kávéital jön ki belőle. :K

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#94559) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Sziasztok, Saeco xsmall plus (még a Phillips előtti, asszem) szervízelésére tudtok vállalkozót topikon belül? Nem bízom a márkaszervízben, itteni szakikban inkább és a pénzem is szívesebben hagyom rájuk.
Nem tudom mi a baja, nem főz kávét, csak pörög a hibaüzenet rajta körbe-körbe. Lehet, hogy szimplán el van dugulva. Igazából áll egy éve, de ki nem dobnám. Hátha.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#94560) Parci válasza Mylord3 (#94556) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az itteni moderációért én leszek a felelős :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94561) Parci válasza RetepNyaraB (#94559) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bécsi út 120., emlékeim szerint, korrekt szerviz :K, lagoon79 topiktársunk is ott dolgozik

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94562) Mylord3 válasza Parci (#94560) üzenetére


Mylord3
csendes újonc

Ezt én pontosan tudtam eddig is - mondhatnám, hogy ez volt valójában a másik nyomos érvem, amiért átjöttem ide utánad, de ezt mindketten tudjuk, nem biztos, hogy megfelel a valóságnak :) - egyelőre nem is nagyon akarok aktívan részt venni az itteni társalgásban, aminek valójában talán az inkább az oka, hogy részemről a KV-zás "beállt egy olyan szintre", amint túl már nem biztos, hogy érdekel a téma abban a mélységben, amiért eddig sem éreztem szükségét beiratkozni ebbe a topikba. Nekem most hétfőig tökéletesen megfelelt odaát is..., de azért persze üdv neked.

(#94563) 72lakiluk válasza jolti (#94550) üzenetére


72lakiluk
tag

Persze. De megyek majd tovább keletnek, nem jó valahol ?

(#94564) Mylord3 válasza sz.zs. (#94558) üzenetére


Mylord3
csendes újonc

A reggeli gyors - még a Brikkánál is gyorsabb - KV-hoz vettem, + cél volt, hogy kicsi, kompakt legyen, mert a nespresso egy idő óta már szó szerint unalmas, hajnali egyenízt adott, kapszulától függetlenül, és rengeteg szeméttel (használt kapszula gyűjtésével) járt. A következő pod rendelésedbe esetleg beszállnék majd én is, amiről privátban már értekeztünk.

(#94565) sz.zs. válasza Mylord3 (#94564) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én a “reggeli gyors”-ot (is) a Gaggia Classicból iszom :) Okoskonektor bekapcsolja a gépet, mire kávézok már üzemmeleg...

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#94566) jolti válasza 72lakiluk (#94563) üzenetére


jolti
senior tag

Az még jobb! :D
Los Kisújszállás. Eddig eljössz? Kapsz kávét is! ;)

(#94556) Mylord3
Szia Laci!
Végre! Hol voltál eddig?! Én már vagy 4 éve nem látogatom az indexet.
Mondjuk az elmúlt pár évben ide sem nagyon volt időm járni fórumozni. De általában vissza olvastam, ha volt egy kis időm.

(#94554)
Hát... akkor vigasztalódást! :D

(#94567) Silent77 válasza jolti (#94566) üzenetére


Silent77
veterán

Laki lesz a kanál őrzője. :D
By szellemirtók.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#94568) jolti válasza Silent77 (#94567) üzenetére


jolti
senior tag

Ja.
Vagy a Szállító... :D

(#94569) bl4ze válasza sz.zs. (#94565) üzenetére


bl4ze
veterán

+1
szintén ez a "menete"

.:. bl4ze .:.

(#94570) sz.zs.


sz.zs.
senior tag

Urak, leadtam a rendelést, amint lesz időm kiszámolni, mindenkinek elküldöm, hogy mennyit utaljon.
Remélem senkit nem hagytam ki?! :DDD

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#94571) Silent77 válasza sz.zs. (#94570) üzenetére


Silent77
veterán

Köszönjünk szépen! :R

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#94572) 72lakiluk válasza jolti (#94566) üzenetére


72lakiluk
tag

Fegyvernek után húzok el balra, de ha továbbmennék akkor visszafelé Kenderesnél jobbra :) tehát ha a +25km-ért kapok egy k.rva jó duplát, még jó is lehet. Meglátjuk :K

(#94573) válasza (#94552) üzenetére



senior tag

Többen érdeklődtek a daráló felöl, úgyhogy itt válaszolnék. Eddig napi használatban volt, teljesen jó, a kései jó állapotban vannak, új kora óta kb 4-5 kg kávé ment át rajtuk. A dózer teteje el van repedve (nem használom) a babtartály garat elzáró lapjának le van törve a fogantyúja (azt sem használom) illetve a tölcsér teteje nem pontosan illeszkedik a tölcsérre. (valami ikeás tányér) . Ennyi.



[ Szerkesztve ]

(#94574) jolti válasza 72lakiluk (#94572) üzenetére


jolti
senior tag

Persze, hogy kapsz!
De, ha ekkora kerülő, akkor hagyd ott Szolnokon. Semmi gáz nincs belőle! Oda én is szoktam bemászkálni.

(#94575) 72lakiluk válasza jolti (#94574) üzenetére


72lakiluk
tag

Ok.

(#94576) tottijani


tottijani
csendes tag

(#94577) tottijani


tottijani
csendes tag

A két felső tur mix tx10-et eladnám ha van rá érdeklődés.Hónapok óta nem voltak bekapcsolva .

(#94578) norkov84


norkov84
tag

Sziasztok!

Víz téma: agyalok BWT pult alatti szűrőn, hogy kiváltsam a BWT kancsót (felszabadulna a hely a pulton, plusz a nagy szűrőt ritkábban kéne cserélni, és kv élményben is lehet előre lépés lenne).
BWT-s emberekkel beszélve nem tudták nekem konkrétan megválaszolni, hogy a "lakossági" Aqa drink pure mennyiben adna más végeredményt a "vendéglátós" Bestmax premiumhoz képest, csak azt hogy nagyjából ugyanazt. Azt tudom, hogy utóbbit többen használjátok elégedetten, bár ahogy nézem, ha háromutas csapteleppel szeretném (márpedig igen), akkor árban többre jönne ki, mint az Aqa drink pure szett. Plusz úgy kellene hozzá összelegózni a csapon kívüli dolgokat is, nem találok idehaza átfolyásmérős, szűrőtartós szettet, szemben a gyakorlatilag plug&play Aqa drinkkel.

Valakinek tapasztalata Aqa drinkkel vagy egyéb BWT pult alatti szűrővel? Tényleg annyival jobb a Bestmax premium, hogy kijön a különbség a többihez képest, vagy itt már annyira nüansznyi dolgokról beszélünk, hogy otthoni, csak presszó fogyasztás mellett nem jönne ki annyira?

Köszi!

(#94579) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

paljoc etióp guji mennyire jó már! lehet, hogy csak nekem újdonság, talán már egyszer ittam korábban én is, de ez a mostani jó világos (remélem örökbe így csinálja majd a mester :DDD), zamatos, hibátlan!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94580) yazoo1 válasza tottijani (#94577) üzenetére


yazoo1
tag

Mennyiért?

(#94581) coxymaxi válasza tottijani (#94576) üzenetére


coxymaxi
csendes tag

Mit kell tudni róluk, mennyiért?

(#94582) tottijani


tottijani
csendes tag

Szép esztétikai állapotban vannak, az egyiken lehet pumpát kell cserélni, megnézem majd. 45 ezer/db . Jövő hét végén tudok velük foglalkozni, bekapcsol/ átnéz stb. ha valamit észreveszek pl kartömítés akkor cserélem valamikor.

(#94583) Sic.Transit válasza 72lakiluk (#94575) üzenetére


Sic.Transit
csendes tag

Időnként én is megyek ám Kisúj felé, ha gondoljátok.

(#94584) jolti válasza Sic.Transit (#94583) üzenetére


jolti
senior tag

Akkor ugorj be gy kávéra, ha erre jársz!

(#94585) NagyGL


NagyGL
csendes újonc

Baján ismertek valami helyet, ahol érdemes specialty jeligére kávézni egyet? A specialty.hu nem dob ki semmit, de hátha... Előny, ha 8 előtt nyit, mert munka miatt átutazóban leszünk csak.

(#94586) Parci válasza NagyGL (#94585) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, megjött az aplimont, csak nincs még időm beleásni magam :B

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94587) koxx


koxx
MODERÁTOR

(#94588) bbuffy válasza Parci (#94586) üzenetére


bbuffy
senior tag

Fotokat viszont mindenképp! :C

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#94589) RetepNyaraB válasza koxx (#94587) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Másnak nem volt olyan fílingje Nordával, hogy van egy távoli keserű utóíze a kávénak?
Mikor megvettem a GC-t, rövid ideig használtam, aztán designer vízre váltottam. Vagy közben megszoktam a nem csapvíz alapú kávézást és már a Norda se zavarna? Mondjuk nem akarok visszaváltani, csak kérdezősködöm.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#94590) verti1 válasza RetepNyaraB (#94589) üzenetére


verti1
tag

Én is ezért hagytam el a Nordat. Mindig volt egy keserű íz ami egyébként simán is megvan benne. Hólé. A BWT kancsóval megszűnt.

(#94591) soldier2 válasza RetepNyaraB (#94589) üzenetére


soldier2
őstag

Ha változtatsz valamin (pl víz) akkor nem ritka, hogy valamelyik másik tényezőn is kell változtatni. Évekig Nordáztam, nem volt ilyen gondom vele.
U.i. Csak presszó volt, otthon nem iszom filtert.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#94592) bbuffy válasza verti1 (#94590) üzenetére


bbuffy
senior tag

Teljesen jó a bwt, en is azzal nyomom. Norda meg abszolut nem Zöld sajnos. Mint a többi palackos sem.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#94593) RetepNyaraB válasza bbuffy (#94592) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

A DM valamivel zöldebb. Abból főzünk, ami van; itt nem tudnék RO-t beépíteni sajnos :(
A kancsósok meg szintén megosztóak itt a totyikban...

duplaoff: Arról nem beszélve, hogy a kávézás maga kurvára nem zöld sajnos.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#94594) LazacX válasza NagyGL (#94585) üzenetére


LazacX
tag

Nem friss az élmény, tavaly nyáron voltunk ott. Sajnos sehol sem kaptam értékelhető kávét, olaszost sem. Vagy 4-5 belvárosi kávézót próbáltunk ki, csak presszót ittam. Persze lehet hogy a hiba bennem van. :)

(#94595) koxx válasza RetepNyaraB (#94593) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"a kávézás maga kurvára nem zöld sajnos." manapság mi az?

(#94596) radi8tor válasza RetepNyaraB (#94593) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már hogyne lenne az. Vegyél bio vagy demeter minősítésű kávét és zöld lesz az. :K Egyik német gyártó írása. Másik gyártó angol írása.
Ja hogy annyit nem akarsz rá költeni? :D

koxx: azért ennyire nem rossz a helyzet, inkább az az igazság hogy itthon kevesen áldoznak erre.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#94597) RetepNyaraB válasza radi8tor (#94596) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Van az a pénz, amit nem fizetek ki érte :U
A Fairtrade, vagy bio rendszer is valójában a wannabe (gazdag, fehér, keresztény, nyugati), zöld arcok lehúzására berendezkedett ipari vállalkozás, kétséges standardokkal, illetve azok kétséges betartatásával. Egy alapvetően monokultúrás növény fenntartható termesztése önellentmondás...
Az én véleményemre is ugyanolyan sok cikk van, de én most rá nem keresek :N Mindenki maga kell eldöntse milyen határokat és hol húz meg. A kannibálok pl. a nagyit már nem eszik meg. Én sajna szeretem a kv-t, jelenleg még megtehetem, hogy iszom és relatíve jó minőségűt. Próbálom visszafogni a saját mocskomat (pet palack), komposztálok, nem veszek pálmazsíros termékeket, ha módom van rá, meg apám f@sza, a város közepén, de két dolog már hasból felettébb gyanús: az európai Lidlis, Aldis bio (erről is lehet olvasni, de elég már egy árucímke a bio-vegán-fairtrade müzliről, amely tejszármazékokat tartalmazhat :W ) meg általában a távol-keleti fairtrade; ott, ahol amúgy semmi nem zöld, a még megmaradt dzsungelen kívül...

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#94598) radi8tor válasza RetepNyaraB (#94597) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez nem Fairtrade rendszer amit linkeltem - a normálisabb cégek már kinőttek a Fairtrade-ből. ;)

⭐ Stella

(#94599) RetepNyaraB válasza radi8tor (#94598) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Oké, igaz, csak rápörgettem és megakadt a szemem a "Direkter Handel? Selbst-FAIR-ständlich! "
fejlécen. Éltem 15 évet a germánoknál és pompásan láttam, mi megy minden potenciális új vásárló behúzásáért. Tényleg nem flémelni akarok :N de ez olyan, mint a biobor; beszopod, hogy vegyszermentesen (és piacilag versenyképesen, tehát nem eheti meg a peronoszpóra a termést, ha épp úgy alakulna) lehet szőlőt termeszteni, aztán iszod háromszoros áron (vagy 3 euróért a lidlben, a "délolasz bio-vöröset", anyám borogass) az igen kérdéses minőségű nedűt (kivéve a Malatinszky, de ott van az a pénz amennyiért már akár bio is lehet). Nem annyira hiszek ebben :N

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#94600) iatti válasza RetepNyaraB (#94599) üzenetére


iatti
aktív tag

:K én is szeretnék bijó őszi+sárgabarackot,cseresznyét,szilvát,de valahogy nem jön össze. ma reggel már fél hétkor kevertem a halálfejes anyagot :D ,hogy tudjak permetelni.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.