Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [FireFox1996:] 2024 tavaszi fórum peca
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Apróbb minőségi és kialakítás beli eltérések lehetnek.
Hario Skerton Plus vs. Hario Skerton Pro
bbuffy
senior tag
Sose lesz kész, túl drágán modell.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Ebben az árszegmensben azért elég erős a konkurencia.
SteelCowboy
csendes tag
Eladó Gaggia Classicom.
Első körben csak itt hirdetem meg, hátha értő, szerető kezekbe kerül.
2014-es évjárat, a „jó” széria végi gyártás.
2018 decemberében vettem, ekkor egy Oscar vízlágyító párna került bele.
2019. február-márciust Siminél töltötte, ahol kapott egy REX C-100 PID-et a gőzcsap mögé, szűkítőt, rézkígyót, réz vízterítőt, ipari felsőszűrőt és új tömítéseket. Az OPV visszatérője bekötve a pumpa szívóágára, nem dob el előmelegített vizet. A kazán gyönyörű állapotnak örvend, erről Simi "előtte-utána" képeit megtaláljátok ITT. A visszatérte után már csak kevert vízzel használtam, a gőzt meg sosem.
2019. decemberben leváltotta a pulton a Flair, azóta eredeti gyári dobozában várja a jószerencsét. A gép háza (is) hibátlan, csepptálca alatt és az illesztéseknél sem korrodál, a víztartály nem repedt vagy törött.
A gépen kívül a csomag részét képezi még:
- eredeti tápkábel
- gyári 2 kifolyós szűrőtartó kar (+ a kis gumidugesz, amivel nyomásfokozós lesz)
- gyáriból kialakított sz.zs.-féle naked kar (az ovális nyéllel, nem a képen lévővel)
- gyári nyomásfokozós szimpla és dupla szűrőkosár
- gyári szimpla és dupla szűrőkosár
- AVX PRO7015R 58mm 15g-os Prec. Szűrőkosár
- AVX 7018R 58mm 18g-os Prec. Szűrőkosár
- PulyCaff fejtisztító 900 gramm (több mint ¾-e megvan még)
- Ø58mm-es alumínium tamper (a géppel kaptam)+ a gyári semmirenemjó műa. tamper
- gyári alumínium vízterítő+ gyári felsőszűrő (hátha valaki visszarakja)
Az ára 125.000 forint.
Érdeklődni privátban vagy a (30) 581-4560-as számon lehet.
Megtekinteni/átvenni Székesfehérváron lehet személyesen, amit jobban preferálnék, de ha valaki messze lakik és csak a csomagküldés opció, a vevő felelősségére részemről rendben van (megbeszélés kérdése).
Képeket igyekszem róla csinálni, egyelőre munka meg két pici mellett nem volt rá érkezésem (rendes, napos időben legalábbis... az esti, lámpás, kaputelefonos képeket mellőzném).
[ Szerkesztve ]
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
bbuffy, brékó, van normális színben is cafelat robot a bartendersnél..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
bbuffy
senior tag
Ööö....köszi de én nem akartam venni. De atomjó az a kék.
nem pont te akartál gaggiafüstöltetést erre?
illetve épp Caravelre fáj a fogam.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
caravellel óvatosan, tudd, hogy mibe ugrasz. műszakilag szuper cucc, de a víztér picike (ristrettóra jó elsősorban). nekem az érzet sem jött be. de jól kitalált szerkezet a mai napig.
a kék tényleg jó, csak melyik, mert abból is van libafoskék, ha jól látom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
bbuffy
senior tag
Persze, előbb majd kölcsöngép lesz. Hogy tetszik e egyáltalán a műfaj.
Meg tömitést kell szerválni mert az elúszott
Ott csak a fotó más, Cafelat oldalán csak egyféle kék van.
[link]
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
nem, volt abból is sajnos "pastel blue". na mindegy, majd felhívom őket, mert bár a törtfehér lenne a biztonságos választás (megy a konyhához, a barna qm0650 mellett sem csúnya stb.), de a kék tényleg dögös
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Kis érdekesség
Comandante Grinder Factory Tour with The Founder
SteelCowboy
csendes tag
#93864 hsz.-ben vicces linkelte egy hete kb.
De azért megnéztem még egyszer. Jók ezek az "üzemi" videók, tetszenek.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
Dozbik
tag
Sziasztok! Gaggia Classic 2015-ös román gyártású kávéfőzőhöz keresek kartömítést. Az expolygon.hu-n meg kávégourmet-n néztem, de ott 2700 ill. 2400 ft-okat kérnek egy darab gumiért... nincs valahol tisztességes áron? Nem létezik, hogy egy darab gumi ennyibe kerüljön.
bbuffy
senior tag
Nem is annyi.
[link]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Dozbik
tag
Én ezt néztem: [link]
Korábban rendeltem ebből a fajtából is [link] , ezt próbálta az előbb beletenni a szerelő muksi, de nem passzolt bele, alakra úgy néz ki, mint az első. De ahogy elnézem, más üzletekben is vmiért hasonló áron van, úgyhogy lehet, nem marad más, mint ezt megrendelni.
[ Szerkesztve ]
bbuffy
senior tag
Ja hogy ez más. Akkor passz.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
thomasrc
tag
Köszi, ezzel fogok kezdeni.
bbuffy
senior tag
Francnak sem kell az Iwaki mikor itt van ez:
[link]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Jah sry elkerulte a figyelmem
#64275200
törölt tag
Anyagismeretben jártas szakikat kérdezem:
Mi a különbség a K110 és a 100CR6 anyagminőség között? Melyik a jobb?
Konkrétan daráló kés anyagától lenne szó. Két helyen találtam 90 mm-es kést, de más-más anyagból.
[ Szerkesztve ]
A K110 amit inkább D2 néven ismernek a késgyártók, egy majdnem 100%-ban korrózóálló acél, magas kopásállósággal. 59-60HRC-re edzhető.
A 100CR6 pedig csapágyacél ami egy egészen másik terület. 63-65HRC-re edzhető.
A szén és króm tartalomban van jelentős eltérés. De, hogy késnek melyik lenne a legjobb az egy igen jó kérdés. Én a magasabb Cr tartalmú K110-et választanám. De se anyagmérnök sem pedig késgyártó nem vagyok
[ Szerkesztve ]
uffneked
aktív tag
Sziasztok!
Beleugrottam kicsit a kávézásba, szeretném a segítségeteket kérni őrlő-ügyben.
Elsősorban Aeropress-t használok, emellett néha előkerül a kotyogós. Úton van egy V60 és valszeg az Aeropress-re jön majd egy PuckPuck, hogy legyen valami cold drip is. A presszó azt gondolom, hogy nem érdekel (még).
Mindehhez az AVX-es hőmérős mérlegen kívül van egy Mini Mill-em, még a mokkás időkből. Szeretem, nem idegenkedem a kézitől, de (nyeeeh) nem elég homogén állagra.
Az lenne a terv, hogy rámennék egy elektronyosra. Az alábbiak jöttek képbe:
- Wilfa Svart: Hoffmann bácsitól begyűjtöttem, hogy ez elég jó, ha nem presszóznék(40k)
- Graef CM 702: Ezt itt olvastam, hogy vele lenne érdemes elindulni, tud presszót is, olcsó (34k)
- Melitta Molino: Ez így anyagilag tűnik jónak (~20k), de kicsit túl automata, meg nem teljesen értem, hogy ez most nem kúpos, hanem síktárcsás, és akkor világvége van-e
Vagy van még egy olyan, hogy prémiumabb kézivel operálok:
- AVX-nek van erre az S01B (25k)
- 1Z Presso Q2 (35k)
- 1Z Presso JX (48mm-es kések, 45k)
(Hát igen, C40 nem fér bele.)
Mit ajánlanátok, kifejezetten otthonra, napi átlag 2-4 adag kávéra? Nagyjából ezt a 40k-s határt lőttem be.
Köszönöm!
nagim
tag
Urak, ebben esetleg tud valaki segíteni? #94070
[ Szerkesztve ]
konzumpro
senior tag
Most 160e egy használt az Alzán.
hkarcsii
csendes tag
Ha nincs lapát kezed, ne vegyél skertont, mert rossz fogni. Egyébként picit másképp kell állítani, mint a minit, és nagyobb a tartálya (babnak és őrleménynek egyaránt).
nagim
tag
Köszönöm, valóban, ezt nem is láttam.
SoundON
tag
Én az ditting késacél anyagminőségnek itt néztem utána [link]
Bár koxx szinte mindent leírt
[ Szerkesztve ]
#64275200
törölt tag
JózsefK
csendes tag
A 2015-ös géphez más fajta kell. Volt olyanom is, én én is cseréltem. Ne kérdezd miért de valóban drágább.
gyuri860213
tag
"hifista" kézidaráló őrülteknek
Ha lenne felesleges 1400 euróm már rendelném is
Malawi
pbalint
csendes tag
Jól látom, hogy 1400€-ért nem jár egy skálázott tekerentyű?
bbuffy
senior tag
akkor mar inkabb HG1. De leginkább egyik sem. Én világnézetemben max utazós, na jó filterezős a manual, az is csak kis kéziben.
Első filter pörim. Rio Minas, szóval semmi extra. Tömény tökmag illat, de jó édesen.
este teszt.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Ez tenyleg a millio ft/meter kategoria. Ha mar a hifit nezzuk. Kicsit eros azert.
Toobee
veterán
Tárd ki az elméd és megnyílik előtted a világ. Viccet félretéve: nagyon sokan borzasztó jól érezzük magunkat, mióta levedlettük a motoros gépeket.
https://barbieripnk.hu/
Mondjuk az igaz, hogy asszony is jobban orult volna ha veszek inkabb egy Kinut.
én most casmo el meson kolumbiával presszózok, ez mondjuk kifog rajtam egyelőre, elég savanykás és nagyon gyorsan jön le, bármit csinálok. három hetet pihent.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Próbáld meg jó hosszúra engedni, 1:2.5-2.7 arány körül.
mgy
senior tag
Van itt a topikban, aki újított fel Caravelt? Én igen, sok-sok éve, de azóta megkoptak az emlékeim _picit_.
Elvesztettem a dugattyú aljáról az apró O-gyűrűt, hol lehet ilyet kapni? Nem nagyon van értelme csináltatni, annyira nem bonyolult, sima kör keresztmetszetű, igaz, a méretét nem tudom, de nyilván a dugattyú alját meg bírom mérni, ha nincs más.
A szilikon nem vált be anno, EPDM-ből csináltattam ezeket a supersealnél, van esetleg más anyag is, ami bírja a 100°C fok körüli hőmérsékletet és kajabiztos?
A 2.5 mar jo hosszu? En alapbol is 45 korul huzok 18.5-bol.
bbuffy
senior tag
Világos mi?
en is igy jártam a feni pörköléssel. Ami filter az hugyozik, átfolyik, nálam, vagy rommá fullasztom akkor meg savanyúcukor.
Tobee: elhiszem, fogok is venni kézit majd, de itthonra NO. Illetve mint irtam, filterhez, ha nincs villany, utazni. Volt mar, es lusta vagyok allandoan tekerni. Viszont reggel mikor mki alszik jo lesz biztos.
majd beesik egy a floe rol
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Bazsee71
őstag
Aki az 1:2-höz van szokva, annak mindenképpen, de egy világos pörkölés kávénál az nem nagyon működik. Ha közepes, akkor 1:2.2-2.3 körül szoktam próbálkozni, ha elég világos akkor engedem 2.7-ig is, szokott segíteni.
Na akkor ha lesz gepem kiserletezek kicsit. Bar most nagyon vilagos porim nincs is.
jana86
csendes tag
Kicsit magasabb hőmérséklet sem árt, illetve ha tudsz profilozni, előáztatni, akkor nagyon hosszú (30s) előáztatással, utána nem 9, hanem csak 6-7 Barig engedve a nyomást, hosszú (előáztatás + 40-50s) csapolási idővel érdemes megpróbálni. Mindehhez nagyon finom őrleményt kell, sokkal finomabb, mint a "sima" csapoláshoz.
SteelCowboy
csendes tag
Tényleg, mi van az Ascaso-val? Szervizben van? Mennyi időt mondtak a javításra? Addig nincs is más géped?
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
Bazsee71
őstag
Flairt is mostanában 15g-mal töltöm, és 38-39g-ot húzok belőle. Így az őrleményt is finomabbra tudom venni.
1hete vittem be a kavetarsasaghoz, kedden kerdeztem ra, hogy mivan. Elvileg mar a szervizben van, de mast nagyon nem tudok. Sztem a heten meg nem lesz kesz Felajanlottak egy cseregepet, de nem akartam ezzel bohockodni.
jana: 30sec eloaztatas? nyomast be tudom allitani kisebbre, most 8.5-9 korul van belove.
[ Szerkesztve ]
vicces1
aktív tag
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Toobee
veterán
Segíts kérlek, mert ez nem akar leesni
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
Én úgy szoktam, hogy 0-ról kb. 10 mp alatt felviszem 2 barra, ott tartom kb. 10 mp-ig, majd vissza 0-ig és onnan viszem fel szép lassan 7 barig. Ez így összesen van, hogy több is mint 1 perc.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Bazsee71
őstag
0-ra miért viszed vissza? Flairnél az a tapasztalat, hogy ha be akar fulladni, akkor engedem vissza a kart, és nyomok rá újra, tehát valamilyen szinten biztos megbolygatja a pogit.
jana86
csendes tag
Igen, nem vicc! Ennyi idő alatt engedem fel 3-4 Barra a nyomást. Tűszelepes E61-gyel ez sima ügy. Pumpa dimmeres GC-vel is működhet - nem próbáltam. Manual karossal is megoldható. Átfolyás/pumpa szabályozás nélkül nemigen. Ott akkor 6 Baron érdemes megpróbálni, az első csepptől számított 40-50s csapolási idővel. De ez utóbbi csak tipp, azért írom, hogy sugalljam, a 30s, 9 Bar klasszikus iránymutatáshoz mennyire nem kell ragaszkodni egy ilyen kávé esetén.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.