Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sh4d0w:] Rebel Moon - Ne nézd meg!
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
#64275200
törölt tag
Kruve szitát használt már valaki? Filterhez gondolkodom rajta, mert a darálóm, most elég sok púdert gyárt, de később is jó hasznát lehet venni a kinti fórumos vélemények alapján. Presszóra nem annyira ajánlják, mert állítólag nem olyan testes az elkészített kávé, ha átszitálod az őrleményt. Most az Eu-ban sehol nem lehet szerencsére kapni.
Bazsee71
őstag
Ha megint elkezdek Székesfehérváron mozogni, azért útba fogom ejteni párszor a péksüti miatt, és akkor ráállok a kávé tesztelésére is.
Bazsee71
őstag
és koxx:
Átkeverik, és a crema jó része el is tűnik, szerencsére (mert az magában nagyon nem finom, kanalazzatok bele).
Parci:
Nem versenyzés kérdése, csak ha már egy csilliárd van otthon a gépparkban, akkor egy keverés igazán belefér a jobb eredmény érdekében.
Tapasztalat, hogy a csészében megforgatni nem olyan hatásos, mint megkeverni.
Ma fitlereztem az Acaciából. Babok illata legjobb indulattal is zöldes. Leőrölve is totál semmilyen. Aztán a pohárban már ott a hűha, nem tudom mikor találkoztam utoljára ilyen mézes édességgel. Bergamot csak finoman a háttérben, semmi tolakodó savasság, nagyon egyben van.
[ Szerkesztve ]
oké
(külön kiemelném, miszerint "finomabb a kofi nyitott szűrőtartóval". ez ellen anno is tiltakoztam, mert hulla mindegy, hogy hogyan kerül a csészébe a kávé, ami már elhagyta a szűrőt. egy oka mégis lehet: a crema levegőssége jobban megmarad. na, a kevergetés azt szépen kinyírja. úgyhogy nekem mindegy, hogy miben hisz a topik hifista része, csak a kettőben egyszerre ne. aki meg nem szereti a cremát, az biztos, hogy szereti az eszpresszót?)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
A nyitott karnál biztosan nem érintkezik egy koszos felülettel a kávé, ennyi a vudu. És ha a kar belseje tiszta is, a kifolyó csőr még lehet full kávéolajos.
Kóstoltál már cremát? Tippem szerint nem, mert akkor nem abban látnád a presszó mivoltát.
ezeket a vitákat már megfutottuk az indexen is anno. crema nélkül nem presszó a presszó, nekem. az egy másik ital. és igen, kóstoltam (azért volt rá alkalmam )
én nem keverem, picit átpörgetem, és kész. vagy azt sem. és nem bánom, ha nem full homogén az íze az összes kortynak, nem ez lenne az első étel/ital a világon, aminek változik az íze a szádban ezért vagy azért.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Csak most nem arról megy a vita, hogy kell-e a crema a kávéra vagy sem, azért nem is hivatkoztam a korábbira.
Itt a lényeg annyi, hogy bizony a presszó megkeverésének van értelme, legalábbis nem a szubjektív tényezők közé sorolom.
ugyanígy értelme a nem keverésének is van.
(mostanában hosszabb presszókat csinálunk, az első korty után is van még pár szerencsére. belefér, hogy ne ugyanolyan legyen.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
Te így szereted, így csinálod. Attól nem leszek kávé sznob (hifista), mert megkeverem a kávét. Totál belesz.... más praktikákba vagy kőbe vésett szabályokba kávé készítés alatt amiből pl. te lehet nem engedsz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Meg a nem wdt-zésnek, nem mérlegezésnek, stb..
OPiiPO
addikt
nyilvánvalóan van sör topic is
ámbár most báncsák a kedvenc Monyómat így nem szeressük, de majd csak túlélem pár American Beauty közben
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Sic.Transit
csendes tag
Szivesen! Ha újra rendelsz onnan, nekem kellene majd egy csomag.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
vicces1
aktív tag
A szentcségit! - a fél kávés brigád ott (is) van.
(sejthettem volna)
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
iatti
aktív tag
huh, elolvastam az utolsó oldalt. jobban elgurult a gyógyszer mint itt
jana86
csendes tag
Szerintem nem (csak) a hőfok.
Bazsee71
őstag
"ugyanígy értelme a nem keverésének is van"
Csak arra céloztam, hogy így bármi 'nem csinálásának' lenne értelme.
Nutra
tag
Hoffmann bácsinak erről is van véleménye. Amúgy meg alapszabály, hogy akkor jó a kávé, ha ízlik, nem? ;-)
nagim
tag
Adott egy fél éves, még garanciás, keveset használt, szép állapotú Sage Barista Express. Mennyi lehet a reális ára? Előre is köszönöm!
Az itteni helyzet durvább sztem
én nem kevergetem
egyrészt, mert nem és kész
másrészt, mert bár nem nehéz észrevenni (bármiféle szcénázás nélkül), hogy más lesz az első korty íze tőle, de ennek nincs akkora jelentősége. sőt, én - ha már tényleg egy keverést elemzünk - általában nem légüres térben iszom a kávéimat, hanem reggeli után. ami akár édes is lehetett, de mindenképpen valamilyen ízű. ilyenkor a cremában gazdag első korty tökéletes "reset" a nyelven, hogy ne mást érezzek a kávé helyett aztán
összességében tényleg soha nem hiányzott, hogy kevergessem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
thomasrc
tag
Uraim, Roastopus Seashell-el van valakinek tapasztalata? Milyen hőfokon érdemes nekiállni kísérletezni? Visszaolvasva egy hsz.-ben írták, hogy "igényli a hőt", más véleményt nem látok róla.
CB
senior tag
Uraim!
Beindult a Graef702 örlőm Niche-sítése.
Kedvet kaptam a korábban feltett Niche Zero videóból. Miért is ne lehetne tökéletesíteni a Graef örlemény kidobóját, hogy kevesebb pangó maradjon?
Ma fogják az alkatrészt lézerszkennerrel felmérni, mert elég bonyolult.
A főbb, mérhető részek méretei már megvannak, de elég sok beszúrás, szög van rajta, ami nehezen mérhető, így marad a lézerszkenner és a 3D modell készítés.
Ízelítőnek egy skicc, "ilyen volt-ilyen lesz" (vagy valami hasonló, mert ez még csak egy skicc) címmel.
Ha utánam bárki kedvet kap, engedélyt kaptam a kész tervek, modell közzétételére.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
bbuffy
senior tag
Kiskanál téma.
IO mokkás kaphato a Dallmayr nél, 404 ft br. darabja.
ilyen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
TEK
csendes tag
Itt olvastam, hogy DM-es desztvizet használnak többen is. Egészen jó ára van. Valóban desztillált? Pálinkához kellene.
Sztem ez is rendben van
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
cotagg
tag
Ez a cremát békén hagyja, az alsóbb rétegeket meg összekeveri. Legalábbis én úgy tapasztalom működik.
fragola.6035
aktív tag
Valószínű, hogy RO víz, nem desztillált. De nem jó ízű, pálinkához szerintem nem jó. Oda valami finom vizrt kéne keresni. Mikor pálinkát főztem, Szentkirályival állítottam be.
https://caffe35.webnode.hu/
soldier2
őstag
Eszem megáll. Ez már a premium tápkábel kategória.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
TEK
csendes tag
Köszi.
Anyám főz, és desztvizet használ, de az drága.
Ez már hardkór kv buzéria
verti1
tag
Mentegetem itt a keverős-kanalas-hifis brigádot és beszúrtok egy ilyen kanalat vagy mit??. Veszek is gyorsan egy mágneses keverőt, az lesz a legjobb....
stereofan
tag
bl4ze
veterán
Drago MOCAMBO : Suprema
Tegnap nyitottam a fenti kávét, 250 grammos kiszerelés.
60/40-es keverék. Évek óta nem ittam Mocambo kávét, akkor volt pár rossz tapasztalat vele, döglött, nem friss kávé a hazai forgalmazótól. Ezt most külföldről vettem.
Kicsit félve kezdtem neki, mert volt aki azt mondta ebben már "kiül" a robuszta, karcos eléggé.
Eddigi tapasztalataim egész jók: nincsen "mocsár" robuszta íz, elég toleráns a kávé, és januári pörkölés létére nagyon szép a lefolyás, nem döglött, nem táncol stb.
Nem kell szofisztikált aromákat, ízeket keresni : egy alap étcsokis íz, némi édeskés karamell aromával megspékelve. A korty végén, utóízben van némi robusztás földes-keserűség, de az sem vészes, nem tolakodó.
.:. bl4ze .:.
Bazsee71
őstag
Felőlem továbbra is mindenki úgy csinálja a kávéját, ahogy kedve tartja, de a nemakarástól nem lesz hasztalan a kevergetés, illetve ezen indíttatásból lefitymálni is értelmetlen. Szerintem.
thomasrc: Nálam konstans 93 fokon a PID, és 1:2.2-2.3 körüli aránnyal talált be.
"Felőlem továbbra is mindenki úgy csinálja a kávéját, ahogy kedve tartja"
szuper!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
én mostantól a betonkeverőbe teszem és 10 percig forgatom, közben hamut szórok a fejemre. ja, és megyek, megfordítom a tápkábel villásdugóját, ezt az oldalt már bejárattam.
na, virágozzék száz virág, mindenki csinálja, ahogy az elmúlt évek alatt mások kitapasztalták neki.
na, bocs, szóval értitek, off.
(nem akartam vitatni azt, hogy a keverés változtat a kávén. amúgy is minden is változtat rajta, tényleg. azzal vitatkoztam, hogy szükséges-e. és wdt-zni, egyáltalán, egy kutyulásnak tudományos(kodó) nevet adni sem szükséges. de aki minden kirándulásnál az everest tetején akar állni, csinálja, by all means. hadd képviseljem ehhez képest a slendrián vonalat a topikban.)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
konzumpro
senior tag
Ne feledd a virtuális földet megtrágyázni kávézaccal!
mondjuk az igazit tényleg trágyázom vele
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
CB
senior tag
Ez nem is "kanál", hanem sörnyitó!
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
jana86
csendes tag
Minden kanál egyben sörnyitó is. Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
paljoc
tag
Elég csak megint az olaszokhoz fordulni a megoldásésrt, MINDIG kevernek!!!👍/sőt, hogy biztos ne feledjék el a mozdulatot, előtte tesznek bele egy csomó cukrot is, így 100% nem marad ki a mozdulat!😂😂
/komolyra fordítva a szót, a piros szemcsós ember elég jól elmondja a dolgot a linkelt videóban, bár beszélhetne egy kicsit lassabban is...🤨😆/
//ja, nem tudom miert CB-nek valaszoltam, pedig tuti megkevertem előbb a kofit, emlékszem 😎//
[ Szerkesztve ]
hogyaza
csendes tag
Ha folyamatos a felhasználás,össze lehet dobni egy egyszerű házi desztillálót.Kell egy kukta,pár méter rézcsö,műanyag vödör meg kevés szilikoncsö.
TEK
csendes tag
Gondolom maga a pálinkafőző berendezés is alkalmas lenne rá, csak győzze az ember fűteni.
hkarcsii
csendes tag
A Rancilio oldalát böngészve akadtam erre:
https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-xl/silvia-pro/
Silvia dupla bojlerrel, gyári piddel...
D@niel
addikt
Sziasztok,
Brikkához melyik Hario örlő ajánlott?
Hol tudok használtan nézni?
Amennyiben van itt valakinek, kérem, jelezze.
Köszönöm.
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
Bár nem tudom miért nekem címezted azért válaszolok
Újonnan is alig 15e ft, sztem érdemes kifizetni. Nekem személy szerint egyikkel sincs tapasztalatom. Avx.hu-n van belőle választék [link]
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.