Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94051) #64275200 válasza #64275200 (#94050) üzenetére


#64275200
törölt tag

Kruve szitát használt már valaki? Filterhez gondolkodom rajta, mert a darálóm, most elég sok púdert gyárt, de később is jó hasznát lehet venni a kinti fórumos vélemények alapján. Presszóra nem annyira ajánlják, mert állítólag nem olyan testes az elkészített kávé, ha átszitálod az őrleményt. Most az Eu-ban sehol nem lehet szerencsére kapni.

(#94052) Bazsee71 válasza vicces1 (#94030) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ha megint elkezdek Székesfehérváron mozogni, azért útba fogom ejteni párszor a péksüti miatt, és akkor ráállok a kávé tesztelésére is. :)

(#94053) Bazsee71 válasza t-bali3 (#94033) üzenetére


Bazsee71
őstag

és koxx:
Átkeverik, és a crema jó része el is tűnik, szerencsére (mert az magában nagyon nem finom, kanalazzatok bele).

Parci:
Nem versenyzés kérdése, csak ha már egy csilliárd van otthon a gépparkban, akkor egy keverés igazán belefér a jobb eredmény érdekében.
Tapasztalat, hogy a csészében megforgatni nem olyan hatásos, mint megkeverni.

Ma fitlereztem az Acaciából. Babok illata legjobb indulattal is zöldes. Leőrölve is totál semmilyen. Aztán a pohárban már ott a hűha, nem tudom mikor találkoztam utoljára ilyen mézes édességgel. Bergamot csak finoman a háttérben, semmi tolakodó savasság, nagyon egyben van.

[ Szerkesztve ]

(#94054) Parci válasza Bazsee71 (#94053) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké

(külön kiemelném, miszerint "finomabb a kofi nyitott szűrőtartóval". ez ellen anno is tiltakoztam, mert hulla mindegy, hogy hogyan kerül a csészébe a kávé, ami már elhagyta a szűrőt. egy oka mégis lehet: a crema levegőssége jobban megmarad. na, a kevergetés azt szépen kinyírja. úgyhogy nekem mindegy, hogy miben hisz a topik hifista része, csak a kettőben egyszerre ne. aki meg nem szereti a cremát, az biztos, hogy szereti az eszpresszót?)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94055) Bazsee71 válasza Parci (#94054) üzenetére


Bazsee71
őstag

A nyitott karnál biztosan nem érintkezik egy koszos felülettel a kávé, ennyi a vudu. És ha a kar belseje tiszta is, a kifolyó csőr még lehet full kávéolajos.
Kóstoltál már cremát? Tippem szerint nem, mert akkor nem abban látnád a presszó mivoltát. :U

(#94056) Parci válasza Bazsee71 (#94055) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezeket a vitákat már megfutottuk az indexen is anno. crema nélkül nem presszó a presszó, nekem. az egy másik ital. és igen, kóstoltam (azért volt rá alkalmam :U)

én nem keverem, picit átpörgetem, és kész. vagy azt sem. és nem bánom, ha nem full homogén az íze az összes kortynak, nem ez lenne az első étel/ital a világon, aminek változik az íze a szádban ezért vagy azért. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94057) Bazsee71 válasza Parci (#94056) üzenetére


Bazsee71
őstag

Csak most nem arról megy a vita, hogy kell-e a crema a kávéra vagy sem, azért nem is hivatkoztam a korábbira.
Itt a lényeg annyi, hogy bizony a presszó megkeverésének van értelme, legalábbis nem a szubjektív tényezők közé sorolom.

(#94058) Parci válasza Bazsee71 (#94057) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ugyanígy értelme a nem keverésének is van.

(mostanában hosszabb presszókat csinálunk, az első korty után is van még pár szerencsére. belefér, hogy ne ugyanolyan legyen.)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94059) verti1 válasza Parci (#94056) üzenetére


verti1
tag

Te így szereted, így csinálod. Attól nem leszek kávé sznob (hifista), mert megkeverem a kávét. Totál belesz.... más praktikákba vagy kőbe vésett szabályokba kávé készítés alatt amiből pl. te lehet nem engedsz.

(#94060) Parci válasza verti1 (#94059) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:R

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94061) Bazsee71 válasza Parci (#94058) üzenetére


Bazsee71
őstag

Meg a nem wdt-zésnek, nem mérlegezésnek, stb.. ;]

(#94062) OPiiPO válasza iatti (#94042) üzenetére


OPiiPO
addikt

nyilvánvalóan van sör topic is :K
ámbár most báncsák a kedvenc Monyómat így nem szeressük, de majd csak túlélem pár American Beauty közben :)

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#94063) Sic.Transit válasza sz.zs. (#94011) üzenetére


Sic.Transit
csendes tag

Szivesen! :) Ha újra rendelsz onnan, nekem kellene majd egy csomag.

(#94064) Parci válasza Bazsee71 (#94061) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:F

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94065) vicces1 válasza OPiiPO (#94062) üzenetére


vicces1
aktív tag

A szentcségit! - a fél kávés brigád ott (is) van.

(sejthettem volna) :)

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#94066) iatti válasza vicces1 (#94065) üzenetére


iatti
aktív tag

huh, elolvastam az utolsó oldalt. jobban elgurult a gyógyszer mint itt :DD

(#94067) jana86 válasza konzumpro (#94029) üzenetére


jana86
csendes tag

Szerintem nem (csak) a hőfok.

(#94068) Bazsee71 válasza Parci (#94064) üzenetére


Bazsee71
őstag

"ugyanígy értelme a nem keverésének is van"

Csak arra céloztam, hogy így bármi 'nem csinálásának' lenne értelme.

(#94069) Nutra


Nutra
tag

Hoffmann bácsinak erről is van véleménye. Amúgy meg alapszabály, hogy akkor jó a kávé, ha ízlik, nem? ;-)

(#94070) nagim


nagim
tag

Adott egy fél éves, még garanciás, keveset használt, szép állapotú Sage Barista Express. Mennyi lehet a reális ára? Előre is köszönöm!

(#94071) koxx válasza iatti (#94066) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az itteni helyzet durvább sztem :DDD

(#94072) Parci válasza Bazsee71 (#94068) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én nem kevergetem

egyrészt, mert nem és kész

másrészt, mert bár nem nehéz észrevenni (bármiféle szcénázás nélkül), hogy más lesz az első korty íze tőle, de ennek nincs akkora jelentősége. sőt, én - ha már tényleg egy keverést elemzünk :U - általában nem légüres térben iszom a kávéimat, hanem reggeli után. ami akár édes is lehetett, de mindenképpen valamilyen ízű. ilyenkor a cremában gazdag első korty tökéletes "reset" a nyelven, hogy ne mást érezzek a kávé helyett aztán

összességében tényleg soha nem hiányzott, hogy kevergessem :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94073) thomasrc


thomasrc
tag

Uraim, Roastopus Seashell-el van valakinek tapasztalata? Milyen hőfokon érdemes nekiállni kísérletezni? Visszaolvasva egy hsz.-ben írták, hogy "igényli a hőt", más véleményt nem látok róla.

(#94074) CB


CB
senior tag

Uraim!

Beindult a Graef702 örlőm Niche-sítése.
Kedvet kaptam a korábban feltett Niche Zero videóból. Miért is ne lehetne tökéletesíteni a Graef örlemény kidobóját, hogy kevesebb pangó maradjon?
Ma fogják az alkatrészt lézerszkennerrel felmérni, mert elég bonyolult.
A főbb, mérhető részek méretei már megvannak, de elég sok beszúrás, szög van rajta, ami nehezen mérhető, így marad a lézerszkenner és a 3D modell készítés.
Ízelítőnek egy skicc, "ilyen volt-ilyen lesz" (vagy valami hasonló, mert ez még csak egy skicc) címmel.
Ha utánam bárki kedvet kap, engedélyt kaptam a kész tervek, modell közzétételére.

[ Szerkesztve ]

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#94075) bbuffy


bbuffy
senior tag

Kiskanál téma.
IO mokkás kaphato a Dallmayr nél, 404 ft br. darabja.
ilyen.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#94076) TEK


TEK
csendes tag

Itt olvastam, hogy DM-es desztvizet használnak többen is. Egészen jó ára van. Valóban desztillált? Pálinkához kellene.

(#94077) sz.zs. válasza bbuffy (#94075) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Sztem ez is rendben van :K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#94078) cotagg válasza Parci (#94054) üzenetére


cotagg
tag

[link]

Ez a cremát békén hagyja, az alsóbb rétegeket meg összekeveri. Legalábbis én úgy tapasztalom működik.

(#94079) fragola.6035 válasza TEK (#94076) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Valószínű, hogy RO víz, nem desztillált. De nem jó ízű, pálinkához szerintem nem jó. Oda valami finom vizrt kéne keresni. Mikor pálinkát főztem, Szentkirályival állítottam be.

https://caffe35.webnode.hu/

(#94080) soldier2 válasza cotagg (#94078) üzenetére


soldier2
őstag

Eszem megáll. Ez már a premium tápkábel kategória.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#94081) TEK válasza fragola.6035 (#94079) üzenetére


TEK
csendes tag

Köszi.
Anyám főz, és desztvizet használ, de az drága.

(#94082) koxx válasza soldier2 (#94080) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez már hardkór kv buzéria :DDD

(#94083) verti1


verti1
tag

Mentegetem itt a keverős-kanalas-hifis brigádot és beszúrtok egy ilyen kanalat vagy mit??. :Y Veszek is gyorsan egy mágneses keverőt, az lesz a legjobb.... :DD

(#94084) stereofan válasza bbuffy (#94075) üzenetére


stereofan
tag

ez is hasonló:

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#94085) bl4ze


bl4ze
veterán

Drago MOCAMBO : Suprema

Tegnap nyitottam a fenti kávét, 250 grammos kiszerelés.
60/40-es keverék. Évek óta nem ittam Mocambo kávét, akkor volt pár rossz tapasztalat vele, döglött, nem friss kávé a hazai forgalmazótól. Ezt most külföldről vettem.
Kicsit félve kezdtem neki, mert volt aki azt mondta ebben már "kiül" a robuszta, karcos eléggé.
Eddigi tapasztalataim egész jók: nincsen "mocsár" robuszta íz, elég toleráns a kávé, és januári pörkölés létére nagyon szép a lefolyás, nem döglött, nem táncol stb.
Nem kell szofisztikált aromákat, ízeket keresni : egy alap étcsokis íz, némi édeskés karamell aromával megspékelve. A korty végén, utóízben van némi robusztás földes-keserűség, de az sem vészes, nem tolakodó.

.:. bl4ze .:.

(#94086) Bazsee71 válasza Parci (#94072) üzenetére


Bazsee71
őstag

Felőlem továbbra is mindenki úgy csinálja a kávéját, ahogy kedve tartja, de a nemakarástól nem lesz hasztalan a kevergetés, illetve ezen indíttatásból lefitymálni is értelmetlen. Szerintem.

thomasrc: Nálam konstans 93 fokon a PID, és 1:2.2-2.3 körüli aránnyal talált be.

(#94087) Parci válasza Bazsee71 (#94086) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Felőlem továbbra is mindenki úgy csinálja a kávéját, ahogy kedve tartja"

szuper!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94088) Parci válasza verti1 (#94083) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én mostantól a betonkeverőbe teszem és 10 percig forgatom, közben hamut szórok a fejemre. ja, és megyek, megfordítom a tápkábel villásdugóját, ezt az oldalt már bejárattam.

na, virágozzék száz virág, mindenki csinálja, ahogy az elmúlt évek alatt mások kitapasztalták neki.

na, bocs, szóval értitek, off.

(nem akartam vitatni azt, hogy a keverés változtat a kávén. amúgy is minden is változtat rajta, tényleg. azzal vitatkoztam, hogy szükséges-e. és wdt-zni, egyáltalán, egy kutyulásnak tudományos(kodó) nevet adni sem szükséges. de aki minden kirándulásnál az everest tetején akar állni, csinálja, by all means. hadd képviseljem ehhez képest a slendrián vonalat a topikban.)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94089) konzumpro válasza Parci (#94088) üzenetére


konzumpro
senior tag

Ne feledd a virtuális földet megtrágyázni kávézaccal!

(#94090) Parci válasza konzumpro (#94089) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk az igazit tényleg trágyázom vele :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#94091) CB válasza cotagg (#94078) üzenetére


CB
senior tag

Ez nem is "kanál", hanem sörnyitó! :DD

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#94092) jana86 válasza CB (#94091) üzenetére


jana86
csendes tag

Minden kanál egyben sörnyitó is. Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó! :D

(#94093) paljoc válasza CB (#94091) üzenetére


paljoc
tag

Elég csak megint az olaszokhoz fordulni a megoldásésrt, MINDIG kevernek!!!👍/sőt, hogy biztos ne feledjék el a mozdulatot, előtte tesznek bele egy csomó cukrot is, így 100% nem marad ki a mozdulat!😂😂
/komolyra fordítva a szót, a piros szemcsós ember elég jól elmondja a dolgot a linkelt videóban, bár beszélhetne egy kicsit lassabban is...🤨😆/
//ja, nem tudom miert CB-nek valaszoltam, pedig tuti megkevertem előbb a kofit, emlékszem 😎//

[ Szerkesztve ]

(#94094) hogyaza válasza TEK (#94081) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Ha folyamatos a felhasználás,össze lehet dobni egy egyszerű házi desztillálót.Kell egy kukta,pár méter rézcsö,műanyag vödör meg kevés szilikoncsö.

(#94095) TEK


TEK
csendes tag

Gondolom maga a pálinkafőző berendezés is alkalmas lenne rá, csak győzze az ember fűteni.

(#94096) hkarcsii


hkarcsii
csendes tag

A Rancilio oldalát böngészve akadtam erre:
https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-xl/silvia-pro/
Silvia dupla bojlerrel, gyári piddel...

(#94097) koxx válasza hkarcsii (#94096) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

ja cca 1300€-ért
Uff, én ennyit tudtam, de akkor nem. :Y Ausztrál dollárban van megadva.

[ Szerkesztve ]

(#94098) D@niel válasza koxx (#94097) üzenetére


D@niel
addikt

Sziasztok,
Brikkához melyik Hario örlő ajánlott?
Hol tudok használtan nézni?
Amennyiben van itt valakinek, kérem, jelezze.
Köszönöm.

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#94099) koxx válasza D@niel (#94098) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Bár nem tudom miért nekem címezted azért válaszolok :)
Újonnan is alig 15e ft, sztem érdemes kifizetni. Nekem személy szerint egyikkel sincs tapasztalatom. Avx.hu-n van belőle választék [link]

[ Szerkesztve ]

(#94100) D@niel válasza koxx (#94099) üzenetére


D@niel
addikt

Pardone =)
Azt nem tudom, hogy mi a különbség a típusok között, tudnál-e annyival többet a drágább modellek, vagy elég az alap, mini (?).

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.