Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [Victoryus:] Már a Josef Seibel se a régi
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
mgy
senior tag
Semmi extra, tuning GC.
vicces1
aktív tag
Jé, pont Te nem tudtad értelmezni.
Mekkorát csalódtam
Parcinak válaszoltam visszaidézve amit írt, csak nem tettem idézőjelbe.
Pont ugyanannyit kell elmosni a kosarat mindegyiknél. De az se biztos, mert a presszó gépeknél gyakorlatilag elég kiütni a pogit, kefe és mehet bele az őrlemény.
Egyedül a felső szűrőt kell naponta 1x öblítsük. Ez a borzalmas hátránya van.
Persze mi itt sokan papírt teszünk a pogi és a felső szűrő közé, ezért nem kell zsíroldózni, max heti egy vakszőrőzés.
Leírni is rettenet, mennyi munka ez....
Nekem ez nem megélhetési kérdés, hogy ahhoz szóljak hozzá amihez "érdek" fűz.
Ezt itt régebben már játszotta valaki Szegedről.
Na akkor most már tényleg vicces voltam kalmár.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
verti1
tag
Ez egy forum, mindenki olvassa amit írsz még akkor is ha megjelölsz valakit konkrét válaszra. Totál normális mederben ment a beszélgetés erre bele kellett trollkodni, mert megint Robot/Flair téma van, de a vizes témába ugyan úgy. Nem fogadsz el semmit csak azt ami neked van én csak azt ahogy te csinálod. Ha pedig túlfeszíted a dolgot akkor elintézed annyival, hogy csak vicc volt. Nem kell senkinek senkit meggyőzni arról, hogy annál nincs jobb a világon ahogy én csinálom, ez nem egy verseny. Ez kávézás annyira sokrétű dolog, hogy meg se lehet számolni a technikákat. Van aki a sárga Tchibo-t issza a szarvasiból reggel boldogan és van aki Decent-el elemzi shot-ról shot-ra a kávékat és kémcsőben keveri a vizet hozzá. Ez a szépsége az egésznek és ha valaki így szereti akkor nem rúgok rajta egyet ha nem elfogadom. Ha nem az én témám van akkor elolvasom és tovább görgetem. Ha viszont valami érdekel akkor szívesen olvasom a több oldalas leírást a vizek elemzéséről. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vitatkozni csak nem egy szavakban, hogy én megmondtam. Nem azért írom ezt, hogy személyeskedjek vagy újabb parttalan vitát szítsak csak úgy gondolom, hogy ez egy tök jó társaság ahol a közös pont a kávé szeretete. Nem mindenki mellé társul arc is, de sokan vagyunk itt akik személyesen is ismerik egymást. Tényleg nem értem, hogy miért kell folyamatosan megosztani a társaságot.
Bazsee71
őstag
Ha egyszer végre megint Budapesten járok, akkor nyomhatnánk egy víz csere-berét, kíváncsi vagyok, mennyivel másabb a Bestprotect.
Kávé Kálmán: A Flair gyorsaságával amúgy nincs problémám, csak ha húzok egy presszót, akkor utána szeretem megvárni míg hűl egy kicsit a henger, úgy nem égetem meg magam még a forró zaccal sem. 2 hengerrel amúgy el tudom képzelni a folyamatos üzemet, ha valaki közben mosogat.
Azért azt ismét leszögezném, hogy szerintem fantasztikus eszköz, lassan egy év után is folyamatosan arra késztet, hogy na húzzak már még egy presszót vele.
konzumpro
senior tag
Én bírom vicces1-et is, ilyen a stílusa.
mgy
senior tag
vagy lehet szimplán ignorálni figyelmen kívül hagyni.
azért a 93(+n) fokra beállított, 13e ft-ért a pulton lévő, hattyúnyakú kiöntő elég kényelmes, a henger benne áll és kész. ezzel a részével semmi bajom.
a kávégép puceválását is eléggé alulbecsled, a felsőszűrőt hetente illene tersonetezni, amit rühellek minden létező okból.
viszont közben eszembe jutott valami, ami miatt az egészet félretettem: nem tudnám használni a reneka és az lm15g szűrőimet
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
bbuffy
senior tag
Én nem rà ertettem amit tranzitnak irtam, hanem magamra.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
konzumpro
senior tag
Hááát ez a hattyúnyakúból halászni a szűrőt dolog eléggé macerásnak tűnik, meg már van aki hőszigeteli, burkolja a Flairt, akkor ez a gyengéje is, meg hogy vacakolni kell vele... Mondjuk a kávézás akkor jó ha vacakolás, különben csak olyan mint az automata a folyosón. Persze ha azon is van plusz cukor meg extra tej gomb, az már tuningra ad alkalmat.
Felsőszűrőre nem megoldás a filterpapír? Vagy azon már túl vagy?
konzumpro
senior tag
Én csak rézbojlerrel mernék nekivágni tuning GC-nek. Bár most alumíniumból iszom a kottyot.
robot a megcélzott gép, ha lesz belőle valami, nem flair. nem kell halászni, van karja, megfogom és kiveszem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Sic.Transit
csendes tag
Melyik hattyúnyakú kiöntő tud 13-eFt-ért 93(+n) fokon lenni?
Én most nagyobb rozsdamentes tejhabosító kancsóban forralok fizet, és abban melegítem a hengert, de 13-mat megérne valami beállítható kütyü.
mutyi
őstag
Ha már ennyire víz témánál vagyunk, akkor ki milyen hőmérsékletű gépnél engedi át a citromsavas vizet a gépen?
Mi az ideális neki és kb. hány percig érdemes állni hagyni ezt a löttyöt a kazánban?
adampofaa
csendes tag
Sziasztok Uraim!
Megmernék rá esküdni, hogy tegnap előtt postoltam, de nem találom. A segítség kérésem témája még mindig a korábbi puffogás. Miszerint van egy 2 éves Quick Mill Alexia Evo single boiler gépem, ami a napindító felfűtéskor hangosan puffog "robbangat" majd szépen elhalkul és finoman süvítve felfűt. Volt egy full generál szervíz, fűtőszál nem volt vízköves, összeraktam és ugyanúgy puffog, de csak ha hideg állapotról fűt. Hajnali fel6-kor eléggé idegesítő, amikor indítja az időkapcsoló.
Másik témám, hogy pörkölés kapcsán (hottopom van) van-e specifikus fórum, egyéb platform eszmecserére. Találtam még régi kávékorzót, ahol még PallYotz is genézett, de az a fórum már nem aktív. Ha van olyan, aki hottopot használ és esetleg van kedve támogatni 1-2 kérdésben, akkor inkább írnék privit.
Köszi köszi!
Keresztapper
senior tag
Ez fantasztikus, köszönöm!
http://palscoffeetech.com/
bbuffy
senior tag
Ha van valakinek megunt Hario Shizukuja, ne fogja vissza magát, átvenném. Köszi.
Keresztapper: Köszi a gêpet, tul néhány pörkölésen, mondhatom, igen jó kis masina
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
keress vissza, itt a topikban volt róla szó nemrég és kaptam az amazon.de-s linken
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Sic.Transit
csendes tag
A Homegeek? Az most inkább 16-17 Amazon.de -ről szállítva.
godmorn (ugyanaz) és olcsóbb. hadd ne kelljen már belépnem a netbankba és screenshotot csinálnom, hogy elhiggyétek, itt van már vagy egy hete. de nekem mindegy is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
bbuffy
senior tag
Godmorn Coffee Kettle EUR 41,87
Homgeek 2200W Electrical Kettle EUR 48,54
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Kávé Kálmán
tag
Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásaimat az eddigiekben, akkor azt is észrevetted volna, hogy nekem a Robot kedvesebb, mint a Flair, ha az ár nem téma. Sőt a Faema Baby az ár/teljesítményben ezek közt a világbajnok. Egyiket sem forgalmazom. Az, hogy olyan dolgot ekézel, amit még nem próbáltál, de legalábbis tuti nem ismersz, illetve olyan témában fogalmazol meg meglehetősen sarkos véleményt, amiről csak érintőlegesen (vásárlóként) vannak jó esetben információid (mármint, hogy a kávépörkölők a covid válság császárai), azt furának tartom. Itt azok, akik manuálnál kötöttek ki, szerintem kivétel nélkül megvolt a maguk "Gaggia" korszaka. És még szerették is a Gaggia-jukat. Én is Baby-vel kezdtem kb 10 éve, most is van egy DECENT Pro, ami ugye pumpás, a fejesztések miatt, a többi mind manuál. Azt sem állította senki, hogy ezek a manuálok mindenkinek megoldást kínálnak. Tényleg klassz lenne, ha lenne alkalmad kipróbálni egyet és úgy érdemi kritikát fogalmazhatnál meg bármelyikről. Így ez csak üres pufogtatás...
[ Szerkesztve ]
norby_42
aktív tag
Én vagyok a kivétel, sohasem volt pumpás gépem, nem is lesz. Zerowatt -> Pavoni az evolúció
Eat pasta, run fasta
pont
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
mgy
senior tag
De azért néha pumpálod kicsit a pavonit, nem?
Nekem volt (van) mindkettő, másért-másért lehet szeretni, de a pid miatt nehéz elengednem a pumpás gépeket. Néha előszedem valamelyik karost, aztán pár hét-hónap múlva megy vissza az aktuális Gaggia.
---
Jónak tűnik a Parci által mutatott vízforraló, szépen lehet önteni belőle, s bár sokat még nem játszottam vele, nyárra remek lesz filterezni, pontosan ennyit voltam hajlandó a történetre szánni.
bizony, jó rég pavoniztam, de akkor is - többek között - mi beszélgettünk róla a kávéológián
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
jana86
csendes tag
Egy kérdés a vízforralóval kapcsolatban: beállítasz rajta egy hőfokot, amit tart. Ha felemeled a kannát az aljáról, öntesz belőle, majd visszateszed, akkor a hőmérséklet tartása gombot meg kell nyomnod ahhoz, hogy tartsa az előzőleg beállított hőmérsékletet, vagy ez megmarad, nem "felejti el"?
Rush77
aktív tag
Nekem a Homgeek van ami kb ugyanez.
Ott ha leveszed és visszateszed akkor újra be kell kapcsolnod a melegentartást.
mgy
senior tag
Igen, nem túl okos, de asszem ez belefér.
Rush77
aktív tag
annyiért amennyibe került simán.
Bazsee71
őstag
Bőven, tudtommal csak a Stagg EKG tudja. A Brewista legalábbis biztos nem.
millk
csendes tag
Sziasztok! Ki foglalkozik Budapesten OPV beállítással? Gyári 2012 GC-rol lenne szó.
verti1
tag
Igen, a Stagg EKG a beállított értéken marad ha leveszed, illetve ha kikapcsolod, majd vissza akkor is az előzőleg beállított értéken marad.
jana86
csendes tag
Nekem Bonavita-m van, bekapcsoláskor a legutóbb beállítottat ez is megjegyzi, de minden öntés után ra kell nyomni a tartás gombra. Mindegy, lehet vele élni, csak kíváncsi voltam, a többinél ez hogy van. Köszi a válaszokat!
zolnagy
őstag
Ezt nagyon jó, hogy megosztottad. A megszokott alapossággal jártad körül a témát. Én szeretek ilyen tapasztalatokat olvasni. Én a kevert víznèl járok, és egyenlőre elégedett vagyok az eredménnyel, így nem érzek késztetést, de ha egyszer majd keresem a miértet, észben tartom ezt, amit írtál.
kisati748
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3.25 dl faema bojler a pumpából jövő hideg víz a bojler tetején jön be a pipacső tetejétől kb 2-3 cm-re, arra gondoltam, hogy a bekötő könyökbe beleforrasztok egy 6-7 cm-es rézcsövet,hogy a hideg víz ne egyből a pipacsőbe érkezzen.
Csinált már ilyet valaki?
"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
adriankoooo
senior tag
Lehet tudni, hogy mekkora a különbség egy BWT Mg2+ és mondjuk egy sima Brita közt?
SoundON
tag
Én csak a BWT Mg2+ próbáltam, Brita kancsóm sosem volt. Nem ismerem.
adriankoooo
senior tag
Végülis egy Laica kancsó lett a választás, van "magnéziumos" és valami speckó kávés filterjük is, maradok egyenlőre a simánál.
vicces1
aktív tag
Megyek Szentendrére, aztán puffogtatunk egyet kettőt.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
vicces1
aktív tag
Lm szűrőt átvenném!
Ok, minden csapolás után öblítek, pedig eleve aeropress papírt is használok.
Ez miatt, és a designer víz miatt viszont tényleg nem kell zsíroldóznom.
Betegesen patent a gép.
De megértem, ha változtatni akarsz.
Holnap (ja az ma van már) jövök egy ötlettel kotyeszokra. - hogy legyen érdemi hozzászólásom is.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
luxusvízzel valóban meg lehetne oldani, de nálam meg az a vörös vonal. se boltba menni nem fogok veráért, se itthon vegyészkedni, patronozni, anyámtyúkjázni. tudom, hogy "nem logikus", de ez van, nálam ez egyelőre egy olyan vonal, amit azért nem lépek át, mert érzem, hogy akkor elmegy a kedvem az egésztől.
(esetleg, talán, nagyon-nagyon talán egy ilyen kancsós izén még elgondolkodom, de azt is a hűtőben tartani fél köbméter helyigénnyel, állandóan gondolni rá előre stb.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
handrash
őstag
[link] őt kérdezném meg.
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
verti1
tag
Nem kell a hűtőben tartani csak akkor ha hideget szeretnél inni. Havonta kell patront cserélni és akkor kell bohóckodni vele 10 percet, ennyi az egész csak töltögetni kell a csapnál.
nem kell várni x órát (?), amíg átszűri? hogyhogy nem kell hűteni, a klórt nem szedi ki?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
Nem, annyit kell csinálni, hogy az új patront beáztatod 5 percre, kiöntöd a vizet, összerakod majd feltöltöd a kancsót az pár perc alatt átfolyik rajta. Ezt az első töltetet ki kell önteni és utána lehet használni, gyorsan szűri a vizet. Kiszedi a klórt, de ezüst van benne. Ősszel vettem, nem tudok nyilatkozni a nyári üzemről, de nekem folyamatosan a pulton volt eddig. Soha semmi szaga vagy nyálka nem volt eddig. Nálunk nagyon szeretik a gyerekek is, mindenki ezt issza. Totál ki van használva, nem pang benne napokig a víz, de szerintem akkor sincs semmi. egyébként keskeny és nagyobb hűtőszekrény ajtajában is elfér.
Bazsee71
őstag
Mi már 5 éve használjuk ivóvízként, ugyanerről tudok beszámolni. A kancsó felső része egy hónap után már halvány sárga, az alsó, szűrt szekció viszont makuláltlan.
lehet, hogy kipróbálom. az ezüst amúgy semmit sem ér a patronban szerintem, hiszen, ha jól értem, aztán alatta áll a víz és a bacik vígan szaporodnak ugyanúgy. de, ha gyorsan átfolyik a patronon, akkor mindegy, mert akkor nem kell többet csinálni, mint ami a kávézáshoz kell.
és akkor most melyiket is köll venni...?
(aha, látom, magnéziumos csoda, havi 1700 ft a betét bele, 120 liter vízig jó. ez ám a biznisz, a pult alatti aktív szénszűrő bezzeg jó 6000 liter vízre és 900 ft...)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.