Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93451) freaghill válasza sz.zs. (#93450) üzenetére


freaghill
őstag

Honnan lehet GC-be rézbojlert rendelni?

(#93452) SoundON válasza CB (#93433) üzenetére


SoundON
tag

Ja persze , nincs harag. Miért is lenne. Az önérzet léc nálam sokkal feljebb van :) A linkelt videóban tényleg csúnyán kóvályog a csavar meg a kés is. Én csak azt mondtam, hogy az enyémnél rögtön feltűnt ez amikor megvettem, be is paráztam, de felvettem videóra 250frame/sec-el és lelassítva azt láttam hogy a kés szemre nem mászkál de a csavar feje meg az alátét igen. Ez volt amint megvettem kb 1,5éve. Én csak ennyit láttam és írtam. Amúgy keveset nézegetem mostanság, lehet már nálam is szédeleg. Szóval minden IS igaz lehet :)

(#93453) SoundON válasza fragola.6035 (#93438) üzenetére


SoundON
tag

Én hiszek neked! :) De én akkor is azt láttam hogy a csavarfej nagyon jön megy a kés sziluettje meg nem, vagy legalább is én nem láttam. Kéz a kézben biztosan nem dülöngélnek... De éppen itt az ideje (szerintem sokak örömére )hogy egy ilyet is átnézz!!! :)
Majd egyeztessünk.

(#93454) SoundON


SoundON
tag

Én továbbra is így látom, de lehet rosszul :) [link]

(#93455) nyisziati válasza SoundON (#93454) üzenetére


nyisziati
veterán

A kés szerintem se mászkál, hajszálpontosnak tűnik. De a csavarfej mozgásával sincs baj, ahogy látom. Ha függetleníted a szemed az alátéttől, a csavarfej mozgása központos marad.

Egyedül az alátét kóvályog, de ennyi bárhol, bármilyen eszköznél előfordul. Amikor meghúzod a csavart, szemre nem biztos, hogy egy-két tizedmillimétert észreveszel. Mert ez nincs több.

[ Szerkesztve ]

(#93456) sz.zs. válasza freaghill (#93451) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Felhívod Fragolát .

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#93457) JózsefK válasza sz.zs. (#93450) üzenetére


JózsefK
csendes tag

Nem, sajnos nem vízkő volt. Nem darabos vagy nagy dolgok “esnek” bele, de takarításkor mindig tapasztalom, h kicsit nyálkás a szívócső.
Korábban tapasztalatlanságom folytán szűrt vizet és Oscar párnát használtam, aztán dugulás után simán Oscar párnát, de mindkettőnél előjött a trutyis kazán és 3 járatú szindróma. A legutóbbi szerviz óta Norda vizet használok kizárólag. Azóta nincs baj de a felsőszűrő tartó leszedésekor és a szívócső tapintásakor ugyanúgy látom ennek jeleit, ezért jobb ötlet híján gondoltam, h a heti 1-2 pékárú készítés alatt szállhat bele pl. a liszt, hiába takarjuk le addig. Ha van ötletetek mitől lehet meg ez a jelenség szívesen meghallgatom.
A rézbojleren gondolkodtam, de annak az ára nem kevés, és nem tudom mennyire lenne kifizetődő azt erre a gépre költeni.
A gépcsere ötlete ezért merült fel, nem akarok mindenáron váltani, ezért kértem ki a véleményeteket.
Ha jelenleg ez a legjobb megoldás akkor megtanul az ember együtt élni az általam kevésbé szeretett részével is a dolognak. Akkor továbbra is megelégedéssel isszuk a polipos és PY kávékat :)

(#93458) CB válasza SoundON (#93452) üzenetére


CB
senior tag

A kávé íze a legfontosabb!
Na meg nincs pangó, és még a konyha is szebb tőle. Ezt mindet teljesíti. Akkor nincs gond.
Nekem Graef 702 van, szerencsére ott nem látom a tartálytól a csavart, meg a késeket. :D
A kávé viszont fincsi.

freaghill: Én már beszéltem fragolával a rézbojlerről. Igaz, nem konkrét ajánlattal a cserére. Akkor nem akart rábeszélni a cserére, sőt! Az utóbbi időben viszont nekem is elindult a bogár, hogy kicsit fejleszteni kellene. Viszont a GC nagyon tetszik nekem. Nem akarom lecserélni. Lehet, hogy én is benevezek egy "űrgaggiára".

[ Szerkesztve ]

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#93459) konzumpro válasza JózsefK (#93449) üzenetére


konzumpro
senior tag

Ránéznék a helyedben az Ascasora is, csak nem tudom mennyire egyszerű PID-elni, a gyárilag PID-elt verzió aránytalanul drágább. Viszont mechanikailag szép, szigetelt gőzcső a magister rondaságával szemben.

(#93460) sz.zs. válasza SoundON (#93454) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Nekem is kóvályog az alátét (és talán a csavarfej is?!), de a kés tuti nem.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#93461) iatti válasza JózsefK (#93457) üzenetére


iatti
aktív tag

itt sokan használunk befőttes üveget.ebben jobban cserélődik a víz,a sűrűbb töltögetés miatt.azért kéthetente ezt is illik elöblögetni.a heti vakszűrőzést meg keveslem. én 4-5-6 dupla,ami kb 2 nap szoktam.vegyszer nélkül csinálom 3-szor egymás után.fél éve vettem le a vízterítőt,nem sok felrakódás volt rajta.nekem ez az első gépem,de ahogy követem a dolgokat,mélyen zsebbe kell nyúlni ha feljebb akarsz lépni ;)

(#93462) vicces1 válasza JózsefK (#93457) üzenetére


vicces1
aktív tag

Lisztfelhőben azért nem feltétlenül tartanám a konyhapulton, de egyiket sem.

Az a user hibája, ha dzsuvásodik, meg eldugul.
-Tisztán kell tartani
-fél liter víznél egyszerre nem kell több
-heti egyszer kivenni a tartályt és alaposan elmosni
-amúgy is jó, pár hetente kijáratni a vizet a rendszerből, nem telik fel a tágulási.
- vagy Norda, vagy csinált víz
- csapolás után fej öblítés, nap végén vakszűrő, de ez nem feltétlenül, ha aeropress papírt haszálnál.

Ez így soknak hangzik, valójában percek.

Őszintén mondom talán ha fél évente szedem le a felső szűrőt, vízterítőt beáztatni egy kis zsíroldóba, de szinte semmi nincsen rajta.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#93463) SoundON válasza sz.zs. (#93460) üzenetére


SoundON
tag

Na örülök hogy nem csak én látom így, bár tény hogy nehéz elvonatkoztatni az alátéttől, nagyon elviszi a szemet. És tegyük hozzá hogy mindez még csak a "szemre úgy tűnik" műszer :) Tényleg kíváncsi lennék már végre hogy Fragola mit mérne rajta, meg mit mondana a kvalitire. Majd legközelebb a kezébe nyomom! :)

(#93464) fragola.6035 válasza SoundON (#93453) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ok, én értem, elhiszem, hogy a kés nem üt.
De ha egy darab acélt befogok egy esztergába, esztergálok egy tengelyt, majd fúrok rá egy központos furatot, akkor ott tuti, hogy 2 századnál nagyobb eltérés nem lesz. Azt pedig levideózva szemmel nem lehet látni. Persze ez csak egy 40 éves kézi esztergára vonatkozik. CNC sorozatgyártásnál még nagyobb a pontosság.
A csavarban nem lehet ekkora ütés, lehetetlen.
Lehet, hogy a tengelyben félre van fúrva a furat, ami azért elég súlyos, ilyen hibáért már a 60-as években sem adták oda a szakmunkásbizonyítványt.

https://caffe35.webnode.hu/

(#93465) cotagg válasza fragola.6035 (#93464) üzenetére


cotagg
tag

Talán ezeken a vidókon több látszik:

[link]

(#93466) verti1


verti1
tag

Az addig rendben van, hogy készítünk egy központos furatot. A gond ott kezdődik amikor menetet fúrsz. Egy M6-os menetnél kb 0.2mm tűrés az anya és a csavar között a szabvány szerint. Egy normál lapos alátétnél 0.6 mm minimum. Tehát a 6-os csavarhoz ami nem 6-os, mert gyengébb kapsz egy 6.6-os alátétet. Az alátét úgy áll jelen esetben azon a tengelyen ahogy akar. A csavar pedig arra húzódik el amerre szeretne amikor meghúzod. Finom menettel lehet pontosabban illeszteni, de központos az se lesz soha. Csapos csavarral lehet a legpontosabban kivitelezni, de ebben az esetben semmi értelme. A tengelyt és a kést kell megfelelően illeszteni, teljesen mindegy milyen táncot jár rajta a csavar vagy az anya.

(#93467) bluesfan


bluesfan
tag

Hozzáértő szaki segítségét szeretném kérni.
A Victoria kazánja tetején szivárog a víz a fűtőszál mellett, valószínűleg behalt a tömítés. Mielőtt szétszedem, szeretnék új tömítést beszerezni. Nem tudja valaki véletlenül, milyen méretű hőálló, vagy teflon tömítést és hol keressek hozzá? A robbantott ábrán csak cikkszámot látok, méretre semmi infót. Jó eséllyel Faema Family, vagy Brasilia Lady kazánja ugyan ilyen, tehát ami azokhoz jó, erre is megfelelő lenne.
Köszi a segítséget előre is.

(#93468) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Szerintetek miért csinálja ezt? Ki van a központi egység tisztítva, normálisan a helyén. Néha egy kávét lefőz, de most már egyet sem.

[link]

(#93469) SoundON válasza fragola.6035 (#93464) üzenetére


SoundON
tag

Mondom én fogy fura cucc ez :) Nem tudom mitől van. Majd megmondod Te ha rámérsz. Kíváncsi leszek. Elsőre én is beszartam. Az biztos hogy nem túl bizalomgerjesztő és a szakmunkásoknak is ülj le 1es de a presszókávé az finom.

cotagg videóin sokkal több látszik, én nem mertem még szétszedni

[ Szerkesztve ]

(#93470) soldier2 válasza sz.zs. (#93460) üzenetére


soldier2
őstag

A HG-1-en is kóvályog a felső csavar és alátét, míg a tengelyt ütése 0,02mm alatt van lent a kés szintjén (üresen, mert terhelve mérni nem tudtam, de vsz jóval nagyobb). Szóval ha jó a kávé, akkor vsz a kés sem üt (legalábbis nem akkorát).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#93471) phranxinatra


phranxinatra
aktív tag

Nálam is kóvályog a Niche, gondolom az összes ilyen.

(#93472) JózsefK válasza iatti (#93461) üzenetére


JózsefK
csendes tag

Én a gyári tartályt használom, de mindig csak annyira töltöm fel, hogy kicsivel a csepegtető tálca vonala fölé érjen a víz.
Jó ötlet, h vegyszer nélkül is vakszűrőzzem gyakrabban, köszönöm!

Vicces1:
Lisztfelhőben azért nincs, és amikor ilyen konyhai ténykedés van, le is takarjuk.
A felhasználói hiba Így sem kizárt, de legjobb tudásom szerint tisztán tartom, hetente legalább egyszer de általában kétszer takarítom tartályt, csepegtető tálcát, és a lefúvócsövet átmosom. Hetente tersoclean-nel vakszűrőzök. Sosem öntök bele sok vizet, és mostanában csak Nordát használok.
Mint írtam hetente legalább egyszer kitakarítom a tartályt is, és minden héten a takarításnál járatom üresen, hogy a tágulási is kiürüljön.
Minden egyes kávé főzése után (ha többet főzök akkor is mindegyik után) fejöblítés, kefe, fejöblítés a folyamat. (remélem egyre gondolunk)

Amit mindenképp megfogadok az a napi vakszűrőzés, és a szűrő papíros megoldásnak is utánna olvasok.
Nagyon köszönöm észrevételeidet, ami még kimaradt megfogadom!
Ha jól gondolom a napi utolsó kávé után simán zsíroldó nélkül megy a vakszűrő.

(#93473) Sic.Transit


Sic.Transit
csendes tag

Keresek 41-es tampert, lehetőség szerint fa nyéllel.

(#93474) RetepNyaraB válasza Sic.Transit (#93473) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Tadamm. Lesz ára rendesen, de igényes kézimunka is, amit Kínából nem kapsz (mint ahogy 41-es tampert sem).

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#93475) Silent77 válasza Sic.Transit (#93473) üzenetére


Silent77
veterán

Ha Tadamm-tól veszed, szólj, van kuponom. 10%
Ez érvényes mindenkinek.
Lehet van is neki most 1db, hívd fel esetleg.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#93476) bbuffy


bbuffy
senior tag

Tadamm +1

sztem nem drága amugy.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#93477) koxx válasza bbuffy (#93476) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Szerintem sem drága. Érdemes megnézni mennyibe kerül pl egy Torr vagy Pullman tamper.

(#93478) kzoltann


kzoltann
aktív tag

Plusz 1 a tadamm, de amugy most csinalt betolto tolcser plusz 42es tamper kombot. Az nagyon megkönnyiti a szimpla készitest :)

(#93479) vicces1 válasza Sic.Transit (#93473) üzenetére


vicces1
aktív tag

Nekem van egy fragola féle, megvettem, de sose szimplázok.
5ezerért oda adom.

(ez ugyan nem torr-pullman-tadamm, csak ugyanúgy rozsdamentes acél és fa nyél)
-kivéve, hogy nincs benne gravírozás duplaárért ;)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#93480) RetepNyaraB válasza koxx (#93477) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Azok is nevetségesen drágák. Az egész kávékiszolgáló biznisz röhejes árképzésű, de ez már így alakult és nem is flémelnék róla, csak belátható.
Reális ár az az aliexpress, pár euróért, nagy tételben gyártva, nem laza 40 euró. Tadamm kézi gyártását elfogadom, mert kifizeti a fémesztergályost is, kisipar, kis tétel, személyes törődés, ingyen posta. Fragola iparművészeti gyönyörűség tuningja ugyanez. Az elit gyártók viszont bekaphatják, az összes marketingjükkel együtt, indokolhatatlan, mint minden luxuscikk.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#93481) koxx válasza RetepNyaraB (#93480) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez így van. Márciusban akartam venni valami spécibb tejkiöntőt, mondom megnézem a baristaswagot 100usd egy kiba. ott kiöntő :o Anno amikor bejöttek ezek a disztribútorok az OCD már akkor elkérte érte a 200 dollárt.

(#93482) dbius válasza Grande Ale (#93468) üzenetére


dbius
veterán

Ha rendesen a helyén lenne a központi egység, akkor nem csinálná ezt.

Valami gond van ott, főként, hogy még az ajtó is kinyílik magától gombnyomás után és mutatja is a piktogramm, hogy igazítsd meg a központi egységet.

Nézd meg, hogy a központi egység megfelelő állásban van-e. Szerk: link

[ Szerkesztve ]

(#93483) hogyaza válasza vicces1 (#93479) üzenetére


hogyaza
csendes tag

58.5-es nyelest sem használod,azt meg én átvenném.Az asszony nem hajlandó használni a marcsatampert valamiért.Fragolánál meg nincs.

(#93484) koxx válasza hogyaza (#93483) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Én is inkább visszamennék nyeles tamperre, valahogy jobban bejön, de már nem akarok erre vagyonokat költeni.

(#93485) hogyaza válasza koxx (#93484) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Háát,ha visszatérsz,hiányozni fog marcsi.Jól ki van az találva.

(#93486) koxx válasza hogyaza (#93485) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Torr titán néztem ki :D de 40k-t nem ér az se.

(#93487) Keresztapper válasza JózsefK (#93472) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Nekem annak idején, mikor még nem hálózatos volt a Rancilio, segített a nyálkásodáson, ha a tartályba öntés előtt felforraltam a vizet. Természetesen betöltés előtt hagytam kihűlni. :D

http://palscoffeetech.com/

(#93488) Grande Ale válasza dbius (#93482) üzenetére


Grande Ale
őstag

Igen, elvileg jól van, megpróbáltam mindent. Egyet még le is főzött, utána megint ezt csinálta. Szerviz küldte a futárt, remélem nincs nagy hiba. Csalódott vagyok, fel éves gép, nagyon szeretjük amúgy.

(#93489) hogyaza válasza koxx (#93486) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Bele se merek gondolni mi lenne ha elfogyna... :B

(#93490) koxx válasza hogyaza (#93489) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Új őrlőre kell félretennem a manit a malacperselybe :DDD

(#93491) hogyaza válasza koxx (#93490) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Megvan már milyen lesz?

[ Szerkesztve ]

(#93492) dbius válasza Grande Ale (#93488) üzenetére


dbius
veterán

Valami gond biztosan lesz azzal a központi egységgel, de majd a szerviz megoldja. Egyébként érdemes lenne rákérdezned ebben a topikban.

(#93493) koxx válasza hogyaza (#93491) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Meg nem dolt el. Azt kene meghataroznom, hogy mennyit szanok ra :)

(#93494) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Srácok, olyan csészéket találtam, hogy szerelmes lettem beléjük. :D


[kép] [kép]
Előre érzem, hogy 30%-kal jobb lesz a KV belőlük. :DDD

(#93495) Grande Ale válasza dbius (#93492) üzenetére


Grande Ale
őstag

Köszi!

(#93496) bl4ze válasza adriankoooo (#93494) üzenetére


bl4ze
veterán

Egészségedre.
Én ebből nem szívesen innék kávét de ízlések ugyebár..... :D :D

.:. bl4ze .:.

(#93497) 72lakiluk válasza bl4ze (#93496) üzenetére


72lakiluk
tag

Én is így érzem :) de pálinkát sem. Van aki előszeretettel kínálja ilyen mázas cuccból :O De én is azt mondom, hogy egészségére !

(#93498) Parci válasza adriankoooo (#93494) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fogalmazzunk úgy - nagyon diplomatikusan -, hogy merész :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#93499) JózsefK válasza Keresztapper (#93487) üzenetére


JózsefK
csendes tag

:) köszönöm, jó ötlet

[ Szerkesztve ]

(#93500) vicces1 válasza hogyaza (#93483) üzenetére


vicces1
aktív tag

Én azt használok, igaz el se merem mondani, hogy szegedit! :DDD nincs is marok.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.