Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Honnan lehet tudni hogy egy telo refurb vagy nem? Modellszám?
-
polonic
félisten
válasz vadászcsiga #68403 üzenetére
Ez mondjuk evidens.
De szerintem úgy értette, hogy ha kap egy újat szervizelés után. Igaz? Vagy a szervizelt az mindenképp refurb lesz nem vadiúj? -
erdoke
titán
válasz manchester85 #68393 üzenetére
Ha van egy terméked, amit magas selejt aránnyal tudsz csak gyártani, valamit ki kell találnod. Addig elfogadható, amíg prémium áron adod, de ha azt a szintet jelentősen csökkenteni kellene, akkor már nem kóser.
Akkor tudnád elfogadhatóan alátámasztani az érvelésed, ha épkézláb adatod lenne arról, hogy az Apple (tíz)millió számra vesztett vásárlókat az 5C miatt. Nem nehéz kiszámolni, hol fordul át a dolog: kb. 100 dollárral alacsonyabb az árrés, ha azonos áron fut az 5C és az 5/5S. Tehát pl. 15 millió eladott 5C 1,5 milliárd dollár extra árrést biztosít. 250 dolláros i5 árréssel számolva 4000*1500 darabbal kell több i5-öt eladni, hogy ugyanott legyenek. Az 6 millió plusz leárazott i5, miközben az 5S eladása nem csökkenhet a végül realizálthoz képest!
Ha csak az (általában irreális) elemzői várakozásokat nézzük, 4 millió darabbal maradt el ezekhez képest az Apple 2013. 4. negyedévében. Még az is bukás lett volna az aktuális eredményhez képest, ha 5C helyett i5-tel hozzák össze. Remélem, tudsz követni.A legjobb aláírás a héten
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Amióta iOS 7 van, a telefon minden verziófrissítés utáni újrainduláskor úgy indul, hogy be van kapcsolva a Bluetooth (alapból nálam ki van kapcsolva). Más készüléken is megfigyeltem ugyanezt, szóval nem egyéni a dolog.
Van valakinek infója arról, hogy ez miért van, mi értelme?
-
manchester85
veterán
válasz erdoke #68405 üzenetére
"Addig elfogadható, amíg prémium áron adod, de ha azt a szintet jelentősen csökkenteni kellene, akkor már nem kóser."
Nettó 550 dollár nem elég prémium ár neked? Mindezt úgy, hogy az 5-5C-ben már tavalyi alkatrészek vannak, amik nyilván az Apple számára is olcsóbbak. Nem beszélve, hogy ennek a terméknek már fejlesztési költségei sincsenek. Úgy beszélsz, mintha 600 dollár körül nem az amúgy is legdrágább telefonok mennének.
"ha épkézláb adatod lenne arról, hogy az Apple (tíz)millió számra vesztett vásárlókat az 5C miatt"
Ahogy neked sincs az ellenkezőjéről.
Kár is ragozni. Az, hogy mi lett volna az 5-tel, ha megmarad, csak feltételezés. A tény meg az, hogy többünk is úgy látta, hogy ez egy balul sikerült húzás lesz az Apple részéről, amit fél év elteltével Cook el is ismert, számadatok nélkül.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Vasinger!
nagyúr
válasz manchester85 #68411 üzenetére
Miért, szerinted melyik gyártó adja el valós áron a termékeit, tisztán előállítási és szerelési költségért? Egyik se. Az hogy az Apple kicsit nagyobbat harap a profitba már megszokhattuk.
-
manchester85
veterán
válasz Vasinger! #68412 üzenetére
Nem erről volt szó, hanem arról, hogy erdőke szerint nettó 550 dollárért, vagyis magyar áron 186 ezerért (jó ebben van artisjus meg minden kutyafüle, de akkor is) az Apple-nek már szinte veszteséges lenne alumínium házzal adni a tavalyi hardvert, miközben lényegében 10 dollárral kerül többe, mint az iPhone 4 előállítási költsége.
"the iPhone 5, which hit the market a year ago, cost $197 to make" [link]
iPhone 4 Carries Bill of Materials of $187.51, According to iSuppli iSupply
i6 Silver
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #68411 üzenetére
Szakadj már le arról, mi a prémium ár nekem vagy neked. A lényeg az, min keres többet az Apple.
Egyedül a SoC és az ujjlenyomat olvasó új/modernebb, a többi gyakorlatilag ugyanaz az 5S-ben. Az is erősen kérdéses, mennyivel drágább a SoC, illetve mekkora extra költség a Touch ID. Utóbbiról biztosan van valami félnormális becslés.A legjobb aláírás a héten
-
Smile8822
senior tag
Szerintetek mit fog érni 2 év múlva egy egy i4 - i4s - i5 - i5c -i5s ? kb ?16gb os készülékekről beszélünk
[ Szerkesztve ]
•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Vasinger!
nagyúr
válasz manchester85 #68413 üzenetére
Szerintem ennek a vitának igazából semmi értelme, mert úgyse vezet sehova se. Ha neked van igazad, akkor az Apple nem fogja beszűntetni az 5c gyártását, ha meg nekünk, akkor meg nem fogja emelni a gyártási számot se.
Azt mondom, hogy merész döntés volt ezt meghúzni, vagy bejön, vagy nem. Ezt nem a mi dolgunk eldönteni szerintem.
Az én véleményem az, hogy ha ránézel erre a képre:katt azért kicsit furcsa, hogy alig változott valamit külsőleg az iPhone a kettes széria óta, nem baj, ha egy kis színt és változatosságot vittek a palettába, de ez csak az én véleményem.
-
erdoke
titán
-
manchester85
veterán
válasz Vasinger! #68417 üzenetére
"azért kicsit furcsa, hogy alig változott valamit külsőleg az iPhone a kettes széria óta"
Szerintem ez egyáltalán nem baj, hisz mégiscsak egy minimalista dizájnról beszélünk. Sokkal vékonyabb lett, könnyebb, apró csiszolások voltak, de ez teljesen rendben van. Mégse adhatnak ki egy érintőkijelzős telefon rubik kocka formatervvel. Így van ez jól ahogy van szerintem. Feszegetik a fizika határait, amennyire csak lehet, mást úgysem lehet tenni.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Én ezen azért lennék meglepve, mert a többi platformon a tepsik a csúcsmodellek is egyben (kivéve egy galaxy megát mondjuk). Ha őket akarják átcsábítani, akkor a gyengébb hardverrel az nem fog menni.
Régóta várják a nagyobb iPhone-t, meglepne, ha ezt egy keserű szájízzel, egy színes plasztikkal mutatnák be. Persze, sokaknak nem kényelmes a 4" fölötti méret, de a koncepció akkor is az, hogy a nagyobb=jobb. Ha ezt meglépik, és növelnek (és még ha sokaknak a nagyobb nem is egyenlő a jobbal) akkor azt nem fogják elbagatelizálni azzal, hogy mivel a 4" a létező legjobb méret, így elhoztunk nektek egy 4,5"-ös olcsóbb modellt. Ezt a lépcsőfokot még ki kell használniuk. Max marad 4"-on is egy csúcsmodell, 50 dollárral olcsóbban, de bárkivel szívesen fogadok, hogy ha nagyobb kijelző jön, az csúcsmodell is lesz egyben prémium házzal.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
irgum
addikt
válasz manchester85 #68424 üzenetére
Na és mi lesz a névvel? Logikusnak találnád az iPhone 6 elnevezést?
Hunt3r22: nem véletlenül Őt kérdeztem, Te most maradj kicsit csöndben. Jó?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Ha 6"-os lesz, akkor mindenképp.
erdoke!
Ja. Igen, valóban két megnövelt kijelzőméretet rebesgetnek. Ezt én is el tudom képzelni, főleg, hogy a nagyobb készüléknek kisebb ppi-je lesz, ha jön egy újabb felbontás. (Kettő nyilván kizárt.) Ezzel viszont szerintem nem kérdés, hogy lényegében a teljes 4"-t kukázzák, vagy legalább is nem tudom, hogy hova lőhetnék még be.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
erdoke
titán
Valamit félreértettél. Előbb azt írtam, hogy szerintem mindkét vonalon lesz két kijelző méret, és csak utána, hogy az igazán nagy kijelző talán a C (utód) sajátja lesz. Példa: iPhone 6 @ 4,7" + iPhone 6C @5".
A legjobb aláírás a héten
-
irgum
addikt
válasz manchester85 #68427 üzenetére
Jó a válasz! Pedig azt hittem, most megfogtalak.
-
Vasinger!
nagyúr
Ma nyomkodtam 5-6"-os csoda telefonokat, komolyan nem értem, hogy lehet ezeket normálisan kezelni. Kézben fogni is veszélyes, félnék, hogy kiesik
-
Bilux
veterán
No, felraktam a 7.0.5 mert felajánlotta, bár értelme nincs.
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Krallure
csendes tag
4S-hez tudna valaki ajánlani futáshoz jó karpántot? Látom vatera/ebay stb helyeken ezeket a párszázas ajánlatokat, de valahogy nem győztek meg. Belkin 7000 HUF-os ajánlatánál meg azért gondolom van jobb ár/érték arányú
-
B-L-A-C-K
titán
iPad 2-n mi a túrónak nem lehet megosztani a 3G-t?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz vadászcsiga #68438 üzenetére
Apple logic link
sdforlife:
Azzal nincs baj ha lesz, csak legyen mellette kisebb kijelzős alternatíva is, lehetőleg kompromisszum nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na halistennek. A multkor beirtam ide, hogy miert csak iPadre elerheto a The Room 2. Ket nap elteltevel meg is jelent iPhone-ra.
Na szoval, a kovetkezo keresem: ne, ne legyen nagyobb kijelzos iPhone. -
B-L-A-C-K
titán
válasz vadászcsiga #68438 üzenetére
Még jó hogy nem versz meg ezért kb... Nem tudtam ez nem tudja...
-
czgh
tag
válasz manchester85 #68413 üzenetére
De arra nem figyeltél amit írtam: a ház maradt, nyomják az 5s-hez a mart alu kockákat. Sokkal több idő és pénz. Emellett percenként 10-20-50 5c hátlapot kifröccsöntenek neked. Ha mindkét telefont ugyanazzal a mart alu készülékházzal készítették volna (azaz marad az i5), akkor nem tudták volna teljesíteni a megrendeléseket... Így is volt csúszás és várakozás... Továbbá a profit a lényeg, és az előállítási költség lényegesen olcsóbb az i5c esetén
-
FrankMonzano
őstag
Van kulonbseg,ha OTA-n frissitek vag itunes-on ?
Melyik az ajanlottabb? -
nord_
veterán
Én ezen azért lennék meglepve, mert a többi platformon a tepsik a csúcsmodellek is egyben
És?
Az Apple ugye arról híres, hogy birkaként beáll a sorba. Ha ezt a harmatgyenge érvet komolyan vennénk, akkor iPhone sehol se lenne, iPad meg főleg nem. (Ugye emlékszünk arra, hogy egy bizonyos Mobilarena.hu nevű szakportál mennyire nem értette, mi szükség van egy táblagépre. )
Lényeg a lényegben: az Apple nem azért tart ott, ahol, mert azt figyelgeti, a többi platformon milyenek a csúcsmodellek. Legjobb példa az iPad Air / Mini, hogy mekkora butaságot csinál a többi platform, amikor azt hiszi, a telefonnál a minél nagyobb méret a lényeg.gyengébb hardverrel az nem fog menni
Ezt a butaságot ne kezdjük már itt is, hogy a kisebb = gyengébb...Régóta várják a nagyobb iPhone-t
Régen meg várták az iPhone Minit, amikor még azt hánytorgatták az Apple szemére, hogy az iPhone túl nagy. -
Smile8822
senior tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy újonnan vásárolt i5c ről lenne szó, az akkumulátort első használatnál miután lemerűlt jelenleg 10% on van, meddig kell tőltenem hány órát ?
Köszi előre is.•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest