Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#142572) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Sziasztok!

Egy dolog régóta foglalkoztat, de sajnos a kutatásaim során nem sikerült megtalálnom a megfelelő választ a kérdésemre,miszerint létezik-e olyan külső eszköz, ami megfelelő számítási kapacitással rendelkezik a 4K/UHD tartalmak jelfolyamának vizsgálatára, javítására. Pl Skálázás, tökéletes mozgás kompenzáció interpolálással,stb ?

Adott egy lejátszó,ami pl 24 fps-el (23.976) rögzített forrást játszik le (Átlagos nem HFR mozifilmek) ezt a jelet átvezetjük az általam leírt eszközön feldolgozás céljából, majd a megjelenítőn megjelenítjük mindenféle segédelektronika (TruMotion,MotionFlow,stb) mellőzésével HFR módban tökéletes és digitális hibáktól mentes verzióban.

Az interpoláció közben jöhetnek létre hibák, ezt értem, mivel az egy prediktív folyamat, de létezik-e olyan eszköz, aminek van elegedő számítási kapacitása és megfelelően megírt algoritmusa, hogy az előgenerált,majd létrehozott mozgókép az elérhető legjobb minőségben jelenjen meg akadozás és képszétesés, egyéb digitális hibáktól mentesen az adott megjelenítőn. (pl oled tv)

Olyanra gondolok, mint a grafikus processzorok (GPU) számítási kapacitásának felhasználása, vagy esetleg egy célhardver,mint egy ASIC vagy FPGA chip.

Elnézést, hogy hosszú lett, és, ha nem jó helyre írtam, kérlek benneteket igazítsatok útba.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.