Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143551) Tonyka 2 válasza Joshi (#143546) üzenetére


Tonyka 2
tag

Az átlagemberek onnan jönnek, h ők befolyásolják az igényeikkel a piacot. Amit tömegesen vásárolnak, és igény van rá, azoknak a dolgoknak az ára kezd el lefelé mozdulni. Azt vizionáljátok, h felhajtható Oled falak lesznek olcsón, meg Oled nagy tévék. Én azt mondom ezek a dolgok még hosszú hosszú évekig nem lesznek tömegtermékek, ez által olcsók sem. Ha meg ez nem következik be, nem is fognak kiszorítani semmit sem. Inkább azok a dolgok lesznek meghatározók amik a jövő generációját kiszolgálják, ők meg.......... Ne érts félre a proji piac is zsugorodik, nem egy cég szűnt meg. Egyszerűen csökken az emberek száma akiket ez érdekel.

(#143552) VoidXs válasza Tonyka 2 (#143551) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Azért a kísérleti termék és a rétegigény közt hatalmas különbség van, a feltekerhető OLED és a Samsung Cinema Screen ára is drasztikusan csökkenni fog, például utóbbiból nem készült 5 darab se. Nyilván akkor is egy vagyonba fognak kerülni, ha beállt az áruk, mert bőven túl vannak a szingularitás pontján, de akinek ez a szint kell, ki fogja fizetni, mert egyszerűen nincs más, ami olcsóbban jobb lenne, illetve fedezné az igényt, amire ki vannak találva.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143553) Tonyka 2 válasza Hohocali (#143550) üzenetére


Tonyka 2
tag

Nyilván van ezerféle példa, és hivatkozás, de mit mondasz arra akinek az általam felsorolt dolgai vannak, sőt kint áll az X6 a garázsba, még is 42" tévéje van. Nem kell elmenni a végletekbe kisarkítani a dolgot. Akinek otthon 42 tévéje van középkategóriából, amit mondjuk 3 éve vett, az simán vehetne ma egy belépő 65-t. Miközben integet az Iphone X-el a kezében. Továbbra sem értem, h mi olyan hihetetlen abban, h az embereknek nincs igénye nagyobb tévére. Ez egyáltalán nem függ össze a pénzel. Szimplán méretről beszélünk, az már egy másik kérdés, h adott méreten belül kinek milyen kategória van otthon. Nem árulok el nagy titkot, a legtöbb a belépő, a közép már ritkább, a csúcs meg még ritkább.

(#143554) Joshi válasza Tonyka 2 (#143551) üzenetére


Joshi
titán

Oké, de az simán látható hogy igenis növekszik a képméret még ha évtizedes léptékben is. Az meg hogy egy fiatalt nem érdekli a mozi az természetes, fiatalon engem is a haverok csajok buli érdekelt. A mobil meg egy saját szféra amire szüksége van egy tinédzsernek, ugyan ez régen a bandázás volt mert nem volt mobil.

(#143553) Tonyka 2 Szimplán méretről beszélünk, az már egy másik kérdés, h adott méreten belül kinek milyen kategória van otthon. Nem árulok el nagy titkot, a legtöbb a belépő, a közép már ritkább, a csúcs meg még ritkább.
Te meg azt értsd meg, hogy ez nem feltétlenül azért van mert nincs igénye nagyobb kijelzőre. Ismét ajánlom nézz szét az árukeresőn. ;)

[ Szerkesztve ]

(#143555) VoidXs válasza Tonyka 2 (#143553) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A topik látogatói még mindig függetlenek az átlagos konzumertől.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143556) Hohocali válasza Tonyka 2 (#143553) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Az átlag csak akkor nézi a méretet, amikor TV-t akar venni. Tehát hiába van ma nagyobb annyiért, nem fog cserélni. Viszont ha eljön a csere ideje (úgy gondolja), akkor viszont nagyobbat fog venni. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy aki "integet az Iphone X-el a kezében", menj vissza öt év múlva, és csekkold le, másik TV-je van-e, ha igen, nagyobb-e.
De felesleges szaporítani a szót, jelenleg azt állítod, hogy 32"-55", ami kell az embereknek. 5 év múlva kereslek ezzel kapcsolatban (vagy előveszünk eladási statisztikákat). ;)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143557) Tonyka 2 válasza Joshi (#143549) üzenetére


Tonyka 2
tag

Nekem nem ebből indult ki, össze sem hasonlítanám a kettőt. Más más igényt szolgál ki, mindkettőnek van előnye, és mindkettőnek van hátránya. A vetítés ad egy egészen egyedi filinget, ezt nem adja meg a világ legjobb legszebb képű tévéje sem. Nekem legalább is. Persze megértem ha valakinek a kontrasztosabb kép dominál nagyobb fényerővel.

(#143558) Joshi válasza Tonyka 2 (#143557) üzenetére


Joshi
titán

Még most is a legnagyobb előnye a vetítésnek az a nagy képméret, de vetítésnél se beszélhetünk olcsó megoldásról, mert a minőségi vetítés is piszok drága tud lenni. Kb ez olyan mint hogy vehetek egy 65"-os OLED tévét 1 milláért, de kompromisszummal vehetek egy 65"-os Sony XE93-as tévét is ~600k-ért. Ugyan ez a különbség ugyan úgy meg van projektoroknál is, a jobb drágább. Szerintem a minőségi projektorozás nagyon drága és egyáltalán nem egyszerű a kivitelezése sem. Ha a feltekerhető OLED panelre gondolok az tényleg praktikus lenne, de az csak találgatás hogy mikor és hogy lesz-e egyáltalán belőle valami.

Egyébként miért ne lehetne összehasonlítani, mindkettő mozizásra való. :F

[ Szerkesztve ]

(#143559) Ijk


Ijk
nagyúr

Van olyan DAC ami képes mindenféle többcsatornás hanganyagot jó minőségben lekeverni sztereóra?
Egy popcornhour médialejátszóra kötném optikán vagy koaxon, és rákötném egy sztereó erősítőre amit házimozira használok.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143560) Tonyka 2 válasza Joshi (#143558) üzenetére


Tonyka 2
tag

Azért nem lehet összehasonlítani mert aki az egyiket kedveli azt roppantul nem érdekli a másik. Az én könyvemben a tiéd csak mozizgatás, és nem mozizás, nálam nem is lesz az soha. 1 millás kategóriában már elég jó képet kapsz projiból is FHD-ben. Nekem az élmény amit a proji ad egy lapon sem említhető azzal amit a tévé ad. Ha már a tévék fejlődéséről beszélünk akkor említésre méltó a projik fejlődése is. Amilyen képet ma kapsz, arról csak álmodoztunk ezelőtt 5 évvel. Amúgy 2011 ben már 60" tévé volt a falamon, akkor azért nagy szó volt a 800e. árával. Most csak 55 mert tönkre ment az öreg plazma. A vászon motoros így nem foglal helyet a nappaliban. A vetített kép, és a mozi iránti rajongásom semmit nem változott az elmúlt 30 évben. 2005 óta van projim, ma is mosolyra húzódik a szám ha leengedem a vásznat. Ez nem csak a képminőségről szól, az érzésről. Olyan, mint az elektromos autó, amit támogatok amúgy, de megértem ha valaki azt mondja neki hiányzik a V8 érzés, hiába hi-tech nem szállítja azt a pluszt.

(#143561) VoidXs válasza Ijk (#143559) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Szinte minden DAC tud lekeverni, de a sztereó házimozira egy kompromisszum, például legtöbb esetben egyszerűen eldobják az LFE sávot.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143562) Joshi válasza Tonyka 2 (#143560) üzenetére


Joshi
titán

Pedig én a képminőséget néztem elsősorban, hogy aztán kinek melyik a nagyobb élmény az megint csak egyén függő. Nyilván a kiváló képminőség és a nagy képátló lenne az ideális, de még ez se feltétlenül.
Még mindig nem tudom mit akarsz mondani a képátló növekedésével, nem is kérdés hogy van rá igény. Ha 1 milláért kaptam volna egy Sony 77A1-et akkor azt vettem volna nem is gondolkodtam volna rajta sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#143563) Tonyka 2 válasza Joshi (#143562) üzenetére


Tonyka 2
tag

Az ábra a roppant lassú növekedést mutatja. Évente 3 százalék átlagosan, könnyen kiszámolható, h tíz év múlva talán már a nagyobbak aránya lesz a nagyobb százalék. Persze még mindig nem a giga nagyról beszélünk. Ezek száma elenyésző lehet.

65" vs 120" azért elég nagy különbség, ha a technikailag legjobb képminőségre hajtasz valóban jó döntést hoztál. Ha igazi mozi filinget akartál az otthonodba varázsolni akkor egyáltalán nem.

(#143564) Ijk válasza VoidXs (#143561) üzenetére


Ijk
nagyúr

Kompromisszum, de sajnos sem félmillám, sem helyem nincs minőségi rendszerre.

Joshi:
Szinte biztos hogy ha filmezésről van szó mindig a gyengébb képminőségű de 120"-os vetített képet választanád az OLED helyett. 99% azt választja, főleg ha kiépített szobáról van szó.
Én is 65"-os plazma helyett azon gondolkodtam, de tervben van pár éven belül költözés így nem akartam moziszobába pénzt és energiát föccölni. Szerintem a tv ipar mindig is a lehúzásról szólt, nyilván a projektor gyártók is a profitra mennek, de inkább a méret mintsem a képminőség számít egy bizonyos szint felett, márpedig ezt a szintet egy 65"-os OLED árából el lehet érni.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143565) Joshi válasza Tonyka 2 (#143563) üzenetére


Joshi
titán

A panel nappali alkalmatlan vetítésre, ahogy írtam ~3,2m-ről kellett volna 120"-os méretet vetíteni úgy, hogy ráadásul pont a fejem fölött lett volna a zajos projektor. Ezen okok miatt és persze a drága minőségi projektorok miatt is, inkább elengedtem a témát. A méretből adódó áll leejtés csak néhány napig/hétig tart, aztán megszokja az ember. Nagyon tartottam attól, hogy a képminőség sehol nem lesz egy OLED-hez képest. Ugye projinál felejtős lett volna a 4K HDR, a kíváncsiságom inkább ez irányba terelt, és persze az előbb leírtak is.

Azért nem lesz soha olcsó egy minőségi nagyméretű tévé, mert annak az előállítása sokkal költségesebb. De egy igazán komoly projektor se két fillér azt azért tegyük hozzá. Azért elárulhatnád hogy milyen projektorod van. :U

[ Szerkesztve ]

(#143566) Joshi válasza Ijk (#143564) üzenetére


Joshi
titán

A moziélménnyel teljesen meg vagyok elégedve, egyelőre nincs szükségem 120"-os képméretre ahogy méregdrága hangrendszerre sem. Inkább legyenek jó filmek és akkor nyugodtan hátradőlök a Sony 65A1 tévém előtt. :D

ui.: most nézek is egy filmet. Jó reggelt szomszédok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#143567) Tonyka 2 válasza Joshi (#143565) üzenetére


Tonyka 2
tag

Mivel szivárványlátó vagyok, és nagyon zavar ezért LCD vonalon utazom. Egy Epson 9300 tolja most a fényt. Amúgy a fejem felett van, 1 méter pár centivel. a 22-3 dB megfelelően halk, sok egyéb hangosabb a házban. 4.30-ról vetítek 3m képátlót. A HDR nem érdekel, ahogy a 4K sem. Ha lesz is 4K forrásom akkor az FHD - SD-ben fog dolgozni UHD anyag esetén is.

(#143568) Ijk válasza Joshi (#143566) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nyilvánvaló hogy ha nincs szükség moziélményre akkor nincs szükség projektorra. 65" 2m-re már elég jó képméret egyébként. Én bármikor projektort választanék, csak ugye a tv-t kiteszed a szekrényre, projektornál meg kell egy beépített szoba, sötétre meszelt falak, ami azért körülményesebb, főleg ha mondjuk szereted a világos nappalit és nincs külön helységed moziszobának.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143569) adamsfamily


adamsfamily
tag

Az élet minden területén köt az ember alkukat.Akinek nem kell, irigylem.
A pro és kontra oldalon a vetítő első helyén a MÉRET áll.És lehet hogy a következő 3 helyen is.
De ez olyan élményt ad amit a másik oldalon lévő 3 pro sem tud lefőzni.(Természetesen csak a saját nevemben beszélek,de Tonyka szerintem szintén ezt mondja).

(#143570) BBéci válasza Joshi (#143565) üzenetére


BBéci
titán

Sokadszor említed a 120 colos képátlót, amit nem értek. 3 méteres nézési távolsághoz miért nem lenne elegendő egy kisebb, mondjuk 100-as vászon, ami még mindig durván nagyobb a mostani tévédnél?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143571) Joshi válasza BBéci (#143570) üzenetére


Joshi
titán

Leírtam a miérteket, több dologból tevődött össze a döntésem. Én azért sokat nézek tévéadást is, szóval nem csak a mozi létezik számomra. Azt nem mondom hogy soha projit, egyelőre elvagyok a 65"-os OLED-el aztán majd meglátjuk.

(#143568) Ijk a falak sötétítse se volt pálya, egyszerűen túl sok a kompromisszum a vetítéshez.

[ Szerkesztve ]

(#143572) ctrlaltdel13 válasza mettek (#143541) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Azért jelentős különbség van tartalmilag egy nyaralás és egy barátok közt megnézése nagy tv-én között.
Szerintem ha a tartalom elérése egyenes arányosan növekedne a céleszközök fejlődésével,akkor lenne értelme vitázni a témáról.szvsz.

(#143573) mettek válasza ctrlaltdel13 (#143572) üzenetére


mettek
addikt

En mashogy gondolkodom. Egy nyaralas pár nap...ráadásul én fáradtabb vagyok a vegére mint előtte. A műszaki cikkek évekig élményt jelentenek és értékkel is bírnak ha arról van szó. Dw nyilván kevesen gondolkodnak így.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143574) Tonyka 2 válasza adamsfamily (#143569) üzenetére


Tonyka 2
tag

Valahogy úgy. Megalkuvás kontraszt tekintetében mindenképp. Viszont ezt sem úgy kell elképzelni mint a kocsmában látott projektorok képét. 13 év projektorozással a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, igazán jó minőséget lehet összehozni FHD-ba egy nappaliban, ami amúgy nem denevérbarlang, de nem is világos. Vannak átmenetek a két véglet közt, ez pont megfelel egy nappaliban. Nem egy panelben lakó vetítős fórumtársnál jártam már. Sőt nem egy hasonlóan tévében gondolkodó volt nálam, h aztán pár hét múlva vegyen egy projit. Amúgy most már a 4K is elérhető árban van mondjuk egy 260 Sony személyében, igaz a HDR-t el kell felejteni. Az a baj sokan meghozzák a maguk döntését, de nem látnak előtte egy normálisnak mondható vetített képet, és azt amit ad azt sem tapasztalják meg. Aki megvette az előző Sony HW55-met az is tévéről váltott fel, ma már csak örömódákat zeng a döntése helyességéről. Nálam a mozi az mozi, de én beteg vagyok túlságosan is. :D

(#143575) ctrlaltdel13 válasza mettek (#143573) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Itt most nem álltalánosságba műszaki cikkekre írtam,kifejezetten az egy millás tv/ proji- ra asszociáltam. Nincs hizzájuk tartalom,műsorszórás hd-ba, film meg havi egy amit érdemes megnézni.
Én ehhez viszonyítottam.

(#143576) ctrlaltdel13 válasza Tonyka 2 (#143574) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Tényleg beteg vagy, de a szó legjobb értelmében.
Egy szó jut eszembe a nappalidról. Igényes.
Grat.

(#143577) adamsfamily válasza Tonyka 2 (#143574) üzenetére


adamsfamily
tag

Azért leengedhetted volna a vásznat :DD :C

(#143578) Lacielvtárs válasza Tonyka 2 (#143574) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Ez a betegség, a nemesebb fajta betegség :C
Gratula, otthonos, hangulatos, korrekt, gyönyörű :R

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143579) Tonyka 2 válasza Lacielvtárs (#143578) üzenetére


Tonyka 2
tag

Köszönöm, igazi mozinappali, szóval nem túloztam a betegséggel. Kisgyerekkorom óta a imádom a mozi varázsát. Így talán érhető, h a tévé az én lelkivilágomnak csak tévé, ami Mónika show-hoz jó, de egy Utazók megnézése közben szippantson be a film, és ne a környező tárgyakat bámuljam közben.

A hátsó rész se maradjon akkor ki, a felsőkkel egyetemben.

(#143580) Lacielvtárs válasza Tonyka 2 (#143579) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

A hátsó is szép, nagyon hangulatos.
Es nincs azzal semmi baj hogy megszállott vagy
Ez a topik is erről szól.
Igazából mindenkinek van vagy kell egy hobbi
A megjelenito meg tényleg egy olyan kérdés hogy ki mit szeretne.
Persze, vannak érvek a tv es a proji mellett, ellen.
Az meg hogy kinek mire van pénze, lehetősége, igénye, az egyén függő.
De tény hogy én magam is gondolkodok egy 3D-s projin, mert az említett utazók c. film, igazi élménye valóban projektorert kiált :K

Az hogy sokunknak tv van/volt - valahol el kell kezdeni ;] - , az talán azért van mert ugy gondoljuk elegendő.
De abban is van igazság, az igazi mozielmeny a projektoros megjelenés.
Persze egy megfelelő projival.

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143581) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Tudom senkit nem érdekel...

54nm panel.

(Volt) Nappalimba -18nm- jobbára csak akkor mentem be, ha meg kellett locsolni a virágokat, meg ha az erkélyen cigizni akartam. Éves családi összejövetelek száma kb.6.db.

Most van egy belépő projim, kanapék a vászon felé néznek...

TV. csak a hálóban (42" IPS ) hogy legyen min elaludjak kb.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143582) ricsik válasza ricsik (#143521) üzenetére


ricsik
őstag

Senki sem használ hátra kábelt? Vezeték nélkül megy már csak lemaradtam? :DDD

(#143583) xtremetuning válasza ricsik (#143582) üzenetére


xtremetuning
addikt

AQ type4.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#143584) Tamoo válasza ricsik (#143582) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Már ajánlottam egyet olcsón, de az nem tetszett. :D
Nekem van damme 268-504-000 (4mm-es) megy mind a négy hátsóhoz.
Ez a Sommer sem rossz [link]

(#143585) ricsik válasza xtremetuning (#143583) üzenetére


ricsik
őstag

Köszi.
Igazad van, árat nem írtam, kb 1000-1500 / méterre gondoltam, figyelembe véve, hogy kell kb 20 méter.
A Dali C1 nem került annyiba, mint 20m AQ :)

Tamoo: igen, láttam, köszönöm a tanácsot.
VD-n én is gondolkoztam, de megláttam, hogy van 100 féléjük és bezártam az oldalukat.
Ha jól tudom a Gem forgalmazza/ta, de az oldalukon azt látom, hogy tevékenységet szüntettek be, nem tudom érinti e a kábeleket.
Szerinted kell a 4-es, vagy 2.5 is elég lehet?

[ Szerkesztve ]

(#143586) Dorian válasza ricsik (#143585) üzenetére


Dorian
félisten

Elég lesz a 2,5-es. Tök jó és olcsó is.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143587) ricsik válasza Dorian (#143586) üzenetére


ricsik
őstag

Köszi. :R

(#143588) Joshi


Joshi
titán

Íme a világ első, valóban 4K-s 3LCD projektora.
Kellett mondanotok a lézeres végtelen kontrasztot. :DD Nagyon gáz, de ha valaki kölcsön ad egy hasonló projit próbára, akkor szívesen összehasonlítom az OLED-el. :))
"A lézer fényforrást használó EB-L12000Q maximális fényárama 12 000 ANSI lumen, natív kontrasztaránya 1200:1, és támogatja a HDR (HLG és PQ formátumok), azaz a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését." Az árát inkább nem is akarom tudni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#143589) Tonyka 2 válasza Joshi (#143588) üzenetére


Tonyka 2
tag

És az is oda van írva, nem házi használatra tervezték, ez egy prezentációs projektor jobbára. Tudod a projiknak két fő szegmense van, házimozi, és prezentációs, tálán nem a prezentációst kéne összehasonlítanod.A prezentációs gépet megismered a hatalmas fényerőről, és a gyenge kontrasztról. Azért megnyugtatlak, 10 emberből nyolc a projit választaná a tévéddel szemben. Mondjuk egyik szobában a tévéd lenne a másikban meg egy mai normál szintet megütő HÁZIMOZIRA készített proji.

(#143590) BBéci válasza Tonyka 2 (#143589) üzenetére


BBéci
titán

Kikapcsolva durván nyomasztó hangulatot teremt egy 65 col átlójú fekete téglalap, nem tudnám elviselni 30 négyzetméternél kisebb szobában.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143591) Joshi válasza Tonyka 2 (#143589) üzenetére


Joshi
titán

Nem mintha a méregdrága házimozis projiknak jobb lenne mint pl enek a 40 millásnak. Az meg nonszensz hogy BBéci csak azt tudja felhozni hátrányként egy 65"-os tévénél, amit a #143590 hszében ír. ;] Jó éjszakát.

(#143592) Ijk válasza Joshi (#143588) üzenetére


Ijk
nagyúr

Vetített képnél nem lesz végtelen kontraszt.
Egyébként könnyen vagyunk a 65"-os kijelzővel, de egy 120"-os képfelület közel négyszeres fénymennyiséget produkál, és ugye a 20 négyzetméteres fehér falú szoba közel sem éppen fekete lyuk, egy HDR filmnél nappali fényeket csinál a helységben bármelyik technológia. Úgyhogy ha egyszer lesz 100-120"-os OLED bizony lehet preparálni a szobát sötét falakra ha moziélményre vágyik az ember és nem matiné nappalis filmezésre.
Engem mondjuk már 65"-nál is zavar a tv mögötti fehér falfelület, mikor ugye vaksötétben filmezek, valamit kezdeni kellene vele.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143593) Joshi válasza Ijk (#143592) üzenetére


Joshi
titán

Mindenképpen otthoni környezetben kellene összehasonlítanom egy projival, de ez nem hinném hogy mostanában megtörténik. A tévénél annyi előny van, hogy a fény csak a tévétől a néző felé terjed. Ha elég fényelnyelő felület van a néző mögött akkor nincs gáz. Nekem nem hófehér a falam hanem inkább bézs, de egyáltalán nem probléma. A hátsó falon is van egy aránylag sötét kép, meg a kanapé is sötétbarna.

(#143594) Tonyka 2 válasza BBéci (#143590) üzenetére


Tonyka 2
tag

Azt még nem is említettük mi is marad a 65" képből egy egy jó kövér fekete csík esetén alul felül. Ehhez még a 75 is kevés. Végtelen kontrasztra nincs is szűkség, bőven elég amennyit egy LCD, vagy komolyabb DLP produkál. Egérmozi így is, úgy is. Persze megértem akinek ez a non plus ultra, de ettől még messze nem a világ.

(#143595) Joshi válasza Tonyka 2 (#143594) üzenetére


Joshi
titán

"Végtelen kontrasztra nincs is szűkség, bőven elég amennyit egy LCD, vagy komolyabb DLP produkál."
Inkább ne beszélgessünk tovább. :DD

ui.: most néztem meg a Volt egyszer egy Amerikát és az 1.78:1-es pedig nem mai film. ;)

[ Szerkesztve ]

(#143596) Joshi válasza Joshi (#143595) üzenetére


Joshi
titán

Ja és arra is jó a végtelen kontraszt, hogy a fekete sáv alul és felül tényleg ne látsszon.

(#143597) Ijk válasza Joshi (#143596) üzenetére


Ijk
nagyúr

Azt localdimminges lcd is tudja, 1:10000 felett már nem nagyon latszik. Projektor meg nyilván nem vetíti ki a fekete sávokat. Még az 1:5000 va monitorm kontrasztjat is csak sötét jeleneteknel erzem kevésnek.
Szerintem projektor gyakorlati hátránya a telepítés. Többi meg benyelheto a nagy kepatlo miatt, egymillióbol és kiepitett szobaval aligha lenne valaki elégedetlen.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143598) Tonyka 2 válasza Joshi (#143595) üzenetére


Tonyka 2
tag

Hat lehet nem kene, tapasztalatod a 0, vettel egy 65 os egy misis tevet aztan azt hiszed tied a vilag. Emberek bontsatok a moziszobakat. Mindenkinek 65 vegtelen kontrasztu tevet. Mert amugy aki nem ezt valassza az mind bolond. Majd irunk James Cameron-nak meg Bay-nek h dobjak ki a DLP projikat, itt a vegtelenkontrasztu Oled teve, hat nem tudtatok? :D

(#143599) Joshi válasza Ijk (#143597) üzenetére


Joshi
titán

Azért vettél 65"-os plazmát. Ne már. ;]

(#143600) Joshi válasza Tonyka 2 (#143598) üzenetére


Joshi
titán

Én egy szóval se mondtam hogy sz@r a vetítés, te valamit nagyon félre akarsz érteni. Egyébként is arra reagáltam hogy te azt állítottad, hogy elég az LCD-k kontrasztja. Hát nem elég, de amúgy se lehet általánosítani, mert LCD-ből is van IPS és VA. Mindegyiknek meg van az előnye és hátránya. Jelenleg az OLED-nek nem nagyon van hátránya a konkurenciához képest. Vagyis van, a képátló amiben a projektorok az elsők. De ugye egy valamire való proji is drága. Akkor most hol van az igazság? Szerintem mi eldöntöttük és nem kell harcolnunk ez miatt. Te a projit választottad én meg egy 4K HDR-es OLED-t. Ennyi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.