Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143401) Tonyka 2 válasza Lacielvtárs (#143400) üzenetére


Tonyka 2
tag

Ezzel tisztaban vagyok, mint az afaval meg kornyezetvedelmi adoval stb. De azert ugyen nem kell konnyeket hullatni? Raadasnak a nagy nevek kozul eleg sok igazan kis manufaktura. Keves emberrel, kisebb koltseggel. Barmit is mondasz, nincs igazi magyarazat arra, h miert kernek egy jofele kozepkategorias auto arat egy lemezdobozert. Azert egy autoban kicsivel tobb mernoki, vagy barmilyen mas munka van.

(#143402) Lacielvtárs válasza Tonyka 2 (#143401) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

persze nem kellenek a könnyek ;]
és az autó példádban is maximálisan igazad van, csak ott a tény hogy autóból mennyit ad el egy gyártó és mennyi hangfalat, hogy a példánál maradjunk :K
egy egy hangfalon többet akar keresni a gyártó is, ha már nem tud eladni 100 ezres, akár milliós nagyságrendű tételt.
ne értsd félre, nem sajnálom a gyártókat és nem is védem én őket, egyszerűen annyi mindent kell megfizetni, mire oda jut az ember hogy valamit kivesz a dobozából otthon és beüzemeli, hogy azt néha el sem tudja képzelni az ember.
és hangsúlyoznám, nem védek vagy kiállok valami, valaki mellett.
én magam addig ezt nem láttam át, amíg el nem kezdtem a jelenlegi helyemen dolgozni :K

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143403) #98221312 válasza Lacielvtárs (#143402) üzenetére


#98221312
törölt tag

Pontosan, szerintem is érdemes túl lépni magán az anyag költségen, mivel nálunk is a mérnökök hosszú hónapokig dolgoznak egy adott gépen, mire az legyártásra kerül.
Egy adott terméket hosszas szellemi munka, és fejlesztés előz meg.

(#143404) xxlongikaxx


xxlongikaxx
aktív tag

Denonosokhoz egy kerdes, van egy 2312 om, meg lehet oldani azt hogy az 5.1 es rendszer melle, a maradek kimenetre rakotok egy frontot es egy adott bemenetet azon szolaltasson az erosito meg direkt modban?

Masodik kerdes talan nem ide vag, de HTPC epitesben leszek, es a jobb hangminoseg erdekeben erdemes kulon hangkartyat vennem, vagy mivel ugyis digital megy a hang tok felesleges?

Koszi!

(#143405) Lipton válasza Ragadozó (#143390) üzenetére


Lipton
őstag

Előfordulhat, hogy tájékozatlan vagyok de milyen a "fénycsöves"?

(#143406) Tonyka 2 válasza #98221312 (#143403) üzenetére


Tonyka 2
tag

Ne haragudj, de túldimenzionálod. Egyrészt adott alapokra dolgoznak. Sőt legtöbbször az alkatrészek, és a felépítés is 95% ugyanaz, mint az előző modellben. Semmiféle radikális változást nem szoktak eszközölni. Nem a Nasa-nál dolgoznak, ahol esetleg olyan dolgokat kell megoldani, kidolgozni amivel még nem volt dolga az emberiségnek. A mérnökök szeretik maguk körül a misztikus ködöt. Ha nem is a híradástechnikában, de a saját szakmám révén szívesen elbeszélgetnék, pár úgymond tervezőmérnökkel. Néhány extra pipázásnál amit nekem okoznak szívesen belevernék pár fejet az íróasztalba. Ami mögül életében nem mozdult ki, papíron minden más, mint gyakorlatban. Bocs, h kicsit elkanyarodtam, persze tisztelet a kivételnek.

(#143407) #98221312 válasza Tonyka 2 (#143406) üzenetére


#98221312
törölt tag

Lehet igazad van, én csak futólag érintkezem velük, nyílván aki konkrétan átlátja ezt a dolgot, az tisztább képet tud adni ezzel kapcsolatban.

(#143408) xxlongikaxx válasza hcs57 (#143363) üzenetére


xxlongikaxx
aktív tag

"Néhányan közülünk értünk az elektronikához, nem csak hallgatunk.
A digitális hang visszaalakítása analóggá és felerősítése ugyanaz a feladat elektronikailag a sztereó és az AVR-nél is, a hangsávok lehetnek eltérőek, de azt a hangmérnök, producer, s a piaci igények hozzák létre."

Ha ertesz az elektronikahoz akkor ne mondj mar ilyeneket. Egy AVR ben kapasbol van 4 csatornaval tobb, ami jelenti az DACot, elofokot, vegfokot, tovabba ott a CPU plusz ki kell fizetni a DTS, DDigital, etc. modulokat a licenszekkel egyutt, ezeket vezerelni kell valahogyan, plusz a mero mikrofonok, az osszes beallitas, HDMI kezeles.

"A millióhoz közelítő árú AVR és a belépőtől kicsit jobb között költségben nincs sokszoros eltérés, a marketing és az emberi hiúság teszi drágává."

Elfelejted azt hogy egy belepo AVRt sokkal tobben vesznek meg mint egy felso kategoriast, amivel eleve sokkal tobb mernoki munka van, es ezt a tobblet koltseget kell kevesebb eladott termeken visszahozni. Ezekben a termekekben sosem a gyartas a nagy koltseg hanem minden egyeb.

[ Szerkesztve ]

(#143409) Tonyka 2 válasza #98221312 (#143407) üzenetére


Tonyka 2
tag

Talán annyira nem kell azért a közelükben lenni. Szeretett hobbinknál elég csak megnézni évről évre a modellek belső képeit. Kommersz gyártó ugyan, de az Onkyo nagy vasak belső felépítése sztem idestova 10 éve ua. Persze változnak a beépített paneleken lévő alkatrészek. Az éppen aktuális új elvárások teljesítése miatt. De a már megszokott tartalomba integrálják be az újdonságokat. Van ezzel meló, nem kérdés, de azért nem ugyanaz mintha újra kéne kitalálni az egészet. Most szándékosan egy komplexebb dolgot említettem. Egy jól megtervezett végfokkal ennyit sem kell törődni, ami jó azt tízenévig árulhatod, nem kell hozzá mérnök. Lásd Parasound A51 pl.

(#143410) Hohocali válasza Tonyka 2 (#143406) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem gyártasz Te is ilyen termékeket (vagy gyártatsz valakivel)? Mi akadályoz meg ebben?

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143411) Tonyka 2 válasza Hohocali (#143410) üzenetére


Tonyka 2
tag

Nem tudom mire gondolsz pontosan?

(#143412) Nemir Ombe válasza Tonyka 2 (#143406) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ez is igaz, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ez leginkább a "kommersz kategóriákra" vonatkozik .... a minőségibb daraboknál az anyaghasználat/egyedi beállítás/jobb alkatrészminőség/finomhangolás/kézi összeszerelés/minőségellenőrzés/stb és az erre fordított plusz idő + selejtarány (mert itt már valóban csak a hibátlan darabok kerülhetnek forgalomba) is megemelik az árat, ill. a felső kategóriákban eladott alacsonyabb darabszám is indokolja a magasabb árat .... "kommersz" cuccott gyártani könnyű, mert ráböksz egy "oem" termékre, feliratoztatod, csomagolod, marketingeled és kész .... a minőségibb (és főként az alacsony darabszámban készülő) daraboknál már egy kicsit más a helyzet a magasabb alkatrészárak (minőség + egyedi megoldások + kisebb mennyiségü "alapanyag" vásárlása) és a /db gyártásra fordított hosszabb idő miatt .... de teljesen felesleges is egy belépő "tucatterméket" egy felső kategóriás darabhoz hasonlítani, mert pl. egy Skoda Fabia-t sem szoktak egy Laborghini Aventador-hoz, pedig mindegyiket ugyanaz a cégcsoport gyártja és funkcióját tekintve mindegyik ugyanarra használható, elvisz A-ból, B-be .... :D ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#143413) xxlongikaxx válasza Tonyka 2 (#143406) üzenetére


xxlongikaxx
aktív tag

"A mérnökök szeretik maguk körül a misztikus ködöt. Ha nem is a híradástechnikában, de a saját szakmám révén szívesen elbeszélgetnék, pár úgymond tervezőmérnökkel. Néhány extra pipázásnál amit nekem okoznak szívesen belevernék pár fejet az íróasztalba. Ami mögül életében nem mozdult ki, papíron minden más, mint gyakorlatban."

Ehhez csak annyit hogy a te kijelentsedbol latszik hogy te sem ultel meg az iroasztal masik oldalan. En mar ultem mindket oldalon es en tokeltesen megertem mindket oldalt. Teljesen masok a celok.

[ Szerkesztve ]

(#143414) Hohocali válasza Tonyka 2 (#143411) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Azt írtad, hogy nincs változtatás, megvannak az alapok, stb., és ezért mért kérnek el annyit, stb. Kapitalizmus van, mindenki annyiért ad el terméket, amennyiért akar. Ha ez akkora biznisz, akkor bele kell vágni, nem? Valaki emlegette az Apple-t, Jobs is egy garázsból indult... :)

xxlongikaxx : +1.

ctrlaltdel13 : nagyon sokat számít a darabszám! Pl.: egy gyártógép 1m$. Ha 1 terméket gyártasz, akkor az 1m$-al lesz drágább; ha 1000 db-ot, akkor 1000$-al; ha 1m db-ot, akkor csak 1$-al. És ez ugyanúgy igaz az emberekre, fenntartási költségkre, stb..

[ Szerkesztve ]

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143415) Ragadozó válasza Lipton (#143405) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Elektroncső, csőves sztereó vagy hibrid erősítőben alkalmazzák őket. Szokták fénycsőnek is mondani, igaz helytelenül, mert halványan fényt bocsát ki működés közben.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#143416) ctrlaltdel13 válasza xxlongikaxx (#143408) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Itt most nagy álltalánosságba beszélünk, az előállítási költség ( ebbe minden beletartozik),és a végfelhasználói ár közt levő hatalmas eltérésre.
Ez az ami sokakat hánt.
Azt te sem gondolod ugye,hogy egy közepes avr 200huf és egy primare között az előállításban 1 milla a difi.
Audiocentrumba az spa23 poton 500ezerrel van akciózva, feltételezve hogy így is haszon van rajta nekik, plussz mindenkinek mire a gyártótól a szobádba jut, belegondolhatsz mennyi az előállítási költsége.

(#143417) python1


python1
veterán

Srácok!
Szerintem hanyagoljuk ezt a témát,sajnos ez az irány marad addig míg lesz vásárlói réteg minden szarra.

[ Szerkesztve ]

(#143418) xxlongikaxx válasza ctrlaltdel13 (#143416) üzenetére


xxlongikaxx
aktív tag

A 200 ezres AVR ben szerintem a szazalekok nem sokban ternek el, talan annyiban hogy azokat meg tudod venni sokkal kisebb arresel dolgozo viszont eladoktol is, akik nem csak ilyen termekekkel foglalkoznak.

Csak mivel az adott erosito alap ara eleve magasabb az elobb emlitett okok miatt, illetve csak olyan viszont eladoktol lehet megvenni akik csak ezzel foglalkoznak ezert lesz ennyire draga.

En nem akarok vedeni a millios erositoket, mert en sem veszek, mert ar ertekben szerintem nem jo vetel, csupan azt akartam leirni hogy maga a gyartasban es az arkepzesben azert vannak kulonbsegek.

[ Szerkesztve ]

(#143419) #98221312 válasza xxlongikaxx (#143418) üzenetére


#98221312
törölt tag

Szerintem ebben a hobbiban új árban nincs is igazán ár/érték vétel. Ha összeszámolnám, hogy lista áron mennyi lett volna az én rendszerem..... Annyit nem biztos, hogy ér...

(#143420) Tonyka 2 válasza xxlongikaxx (#143418) üzenetére


Tonyka 2
tag

Erősen meglepődnél, h mekkora a valós különbség egy csúcsmodell, és egy belépő ára közt. Sztem sokan a kardjukba dőlnének ha eléjük tolnák azt a papírt. Mindig meglep amikor nem látnak emberek reálisan. Egy Oppo nincs 100e.-be a gyárnak, az árcédulán viszont ötszáz feletti ár fityeg. A különbözetben rengeteg dolog benne van, és egyiknek sincs köze a cucc gyártásához, vagy minőségéhez. ;) Milliós tételeken eleve kövér haszon van, kereskedői, és egyéb szinteken. Beszélhettek itt alkatrész válogatásról, meg hasonló nyalánkságokról. Mind mind filléres tétel. Ha nagy név, ha nem. Ahogy a legelején elmondtam, hangot veszünk, ennek semmi de semmi köze az előállítási árhoz. Ha szuper a hang 10x árat is kérhetnek, ennyi nem több. A gyártó is vastag filccel írhat, és a kereskedő is. egyáltalán nem bonyolult ez. Csak többen jóval többet akarnak ebbe belelátni. Senki ne értse félre, nem bánt, ha annyi akkor annyi, de azért a földön maradnék ha lehet. Attól függetlenül, h én is fizetek, mint a katonatiszt.

(#143421) Dagidög válasza mettek (#143360) üzenetére


Dagidög
senior tag

&(#143363) hcs57: Én otthon, saját, megszokott körülmények között próbáltam ki több erősítőt és mindegyiknél találtam különbséget. Volt, amelynél meglepően nagyot. A legtöbb topikban elhangzott erősítővel kapcsolatos információval egyeztek a tapasztalataim. A sztereó vas kb. pöccre úgy szólt, mint a nála 2,5-szer annyiba kerülő házimozis. Az ajánlások közül az egyedüli kivétel a topikkedvenc Denon 4308A, ami az én ízlésemnek nem felelt meg.

(#143422) BBéci válasza Tonyka 2 (#143420) üzenetére


BBéci
titán

"fizetek, mint a katonatiszt"

Eredeti értelmében, vagy az elferdítettben? :P
"A kifizetetlen számlák miatt terjedt el akkoriban, a „fizet, mint a katonatiszt” azaz sehogy mondás."
[link]

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143423) hcs57 válasza Dagidög (#143421) üzenetére


hcs57
őstag

Biztosan van különbség, de én jelentős eltérést nem hallottam... talán olyan "mintha" volt.
A hangfalak esetén már ez nem mondható, ott a fafülű is hallja.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#143424) Callisto válasza hcs57 (#143423) üzenetére


Callisto
őstag

Nekem Parasound A23 és Parasond A51 végfokok vannak és bizony nem kicsi a különbség a kettő között az A51 javára.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#143425) python1 válasza Callisto (#143424) üzenetére


python1
veterán

Azok jó"kis" vasak.
Milyen felállásban használod a két végfokot?

(#143426) nadtom válasza hcs57 (#143423) üzenetére


nadtom
tag

Egy Yamaha 5100-as procim van ami egy Nad M25 végfokra van kötve. A koncertek, filmek betétdalai egész jól szólnak, és már sztereoban is elfogadható minőséget produkál.
DE amikor egy (preamp-os) külső Dac-ot a Nad végfokra kötöttem (kihagyva a procit), rommá verte a Yamaha proci sztereo hangját. A különbség a dinamikában, térérzetben, illetve a természetes, tiszta hangzásban volt.

(#143427) Callisto válasza python1 (#143425) üzenetére


Callisto
őstag

Az A51 a frontokat, centert és oldalsó surroundokat hajtja. Ha zenét hallgatok huzamosabb ideig, akkor átkötöm az A51 front bemeneteit a Marantz 7703-ról a Preampos Audio gd NFB 10ES2 DAC-ra, mert az a helyzet, hogy a harmadába/felébe DAC földbe tiporja a 7703-at. Az A23 pedig a két hátsó surroundot hajtja.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#143428) python1 válasza Callisto (#143427) üzenetére


python1
veterán

Köszi a választ!
Akkor azonos teljesítménnyel hajtjuk a mozinkat. :) A DAC-al kapcsolatban egyetértek,mondjuk nálam külön lánc van kiépítve a zenére,de háttér zenéléshez néha nálam is a mozi megy,ha lustaságból nincs kedvem bekapcsolni a zenei láncom. :B

(#143429) allein


allein
addikt

Sziasztok. Szerintetek ezek a bubik mitől vannak a kijelzőn? Kettő éve vásároltam a készüléket és azóta ilyen, én meg voltam győződve, hogy fólia van rajta és alá ment a levegő. Audiophil szalon is ezt mondja, mást nem is tudok elképzelni. Viszont nem látom hogyan lehetne megnézni, hogy valóban fólia van-e a kijelzőn vagy nincs. Meg amúgy nem is sérülhetett meg mert ahova 2 éve beraktam, azóta ott van. Most eladó a készüléek és nem tudom mit kezdjek a bubikkal :U KÉPEK.

CA 751R erősítőmnek ugyanilyen kijelzője van, ott semmilyen bubi nincs. SŐT, korábbi 551R kijelzőjével sem volt semmi ilyen jellegű probléma.

Szerk: Nem merem piszkálni és ma jönne egy vevő :(((

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#143430) Dorian válasza allein (#143429) üzenetére


Dorian
félisten

Kezd el a szélén kapargatni, és húzd le a fóliát.
Nálam az az első, ha veszek valamit, kicsomagolom. A fólia csomagolást is leveszem ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143431) lemmy9 válasza allein (#143429) üzenetére


lemmy9
őstag

Ha fólia van rajta, az újjad végén lévő szaruréteggel a saroknál nyúlj alá, és nézd meg, hogy elválik-e.
Nem kvantumfizika.

Szerintem!

(#143432) Lacielvtárs válasza Dorian (#143430) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jogos, ismerek olyat aki a távirányítón és a tévé lábán is no meg a keretén is rajta hagyja évekig a fóliát :W
milyen szép is amikor kezd visszapördülni, de le nem venné :D
nekem is a teljes kicsomagolás az első, pedig én hajlamos vagyok gyorsan eladni a dolgaim ;]

Nemir Ombe: :C ;]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143433) Nemir Ombe válasza allein (#143429) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ez inkább v.mi folyadéknak tűnik és belülről .... nem locsoltad pl. túl felette a virágokat .... ? :F :D ;)

Hmm ....

(#143434) BBéci válasza Dorian (#143430) üzenetére


BBéci
titán

Baromira idegesítenek a kijelzőkre ragasztott fóliák, amiket a forgalmazók kérésére mindig rajta kell hagynom a tesztkészülékeken. :(((

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143435) allein válasza Nemir Ombe (#143433) üzenetére


allein
addikt

Nem volt virág locsolás :N komolyra fordítva a szót, szerintetek ez fólia lehet?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#143436) Dorian válasza allein (#143435) üzenetére


Dorian
félisten

Komolyra fordítva: kapargasd meg a körmöddel a szélét és mindjárt kiderül.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143437) nubreed


nubreed
veterán

Egy használt de jó állapotú (újszerű) Yamaha RX-A3050 megér 580 eurót németországból?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#143438) Parci válasza nubreed (#143437) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha tuti a cucc, szerintem simán, itthon jóval drágábban menne el

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#143439) arcitec válasza nubreed (#143437) üzenetére


arcitec
addikt

Ha csak az újkori árát nézed ami : 700eft körüli volt, az 580eu ár vicc, vegyed .. Nem elírás az ára?

[ Szerkesztve ]

(#143440) mettek válasza nubreed (#143437) üzenetére


mettek
addikt

Én tavaly használtan itthon 400ezer korul vettem ugy hogy beszámították az erősítőmet. Az vicces ár érte.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143441) nubreed


nubreed
veterán

Elvileg nem elírás az ára, már leveleztem is ez eladóval és elvileg tuti a cucc de csak ott motoszkál bennem az, hogy gyanusan olcsó...
Mert tudom, hogy újonnan mennyibe kerül/került

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#143442) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ha ebay, akkor legyen 100% közeli a ratingje (legalább 99,9%), paypal alapú a fizetés stb., gondolom képben vagy.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#143443) nubreed válasza Parci (#143442) üzenetére


nubreed
veterán

Persze. Csak ez éppen pont amazon... és az a baj, hogy még nincs rating rá.. friss eladó... hát nem tudom. Még írok neki szerintem.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#143444) Parci válasza nubreed (#143443) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

talán akkor is működhet a paypal buyers protection, ha azon keresztül intézitek és ő is és te is a verifikált címről intéz mindent, de nem vagyok fekete öves...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#143445) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gyerekek, dynaudio x14a (aktív) hangfalakat hallgatott már valaki?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#143446) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Sziasztok!

Az Oppo udp-203 képes UHD BD lemez downscale-re fullHD-ra? Ha igen, akkor az új filmeket inkább ebben a formátumban lenne érdemes megvennem. Jelenleg még nem engedhetek meg magamnak 4K-s projektort, aminek elfogadható képe lenne. Előre is köszi a választ.

Üdv,
Vikthor

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#143447) mettek válasza nubreed (#143443) üzenetére


mettek
addikt

Én úgy nem nagyon merném megvenni hogy nincs még értékelése. Nyilván nem fogsz belemenni egy nemzetközi pereskedésbe ha odáig fajulna az ügy.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143448) robi-k válasza Vikthor (#143446) üzenetére


robi-k
őstag

Igen, képes, ráadásul több verzióban is át tudja kódolni a HDR adattartamot downscale esetén (jól jön, ha valakinek nem vagy valós 4K-s, vagy csak fullHD vagy HDR-t nem támogató projektora/TV-je van):

Mode 1: Optimized to preserve the most highlight details
Mode 2: Optimized to preserve a balance between highlight and shadow details
Mode 3: Optimized to preserve a balance between mid-tone and highlight details
Mode 4: Optimized to preserve the most shadow details.

(#143449) xtremetuning válasza robi-k (#143448) üzenetére


xtremetuning
addikt

Audiocom Signature van már belőle ? Működőképes ? Eldobjam a régit az újért, ha maradok FHD vonalon ?

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#143450) BBéci válasza Parci (#143445) üzenetére


BBéci
titán

Annak a sorozatnak valamelyik állódobozát (X34, X38) hallottam szólni, tetszett.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.