Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143751) alphamooncam válasza python1 (#143749) üzenetére


alphamooncam
őstag

Erre kiváncsi lennék!

Ha alkalmad adódik letesztelni, a tapasztalataidat kérlek oszd meg, engem biztosan, lehet másokat is érdekelne.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143752) python1 válasza alphamooncam (#143751) üzenetére


python1
veterán

Természetesen megosztok minden próbálkozásomat. ;)

(#143753) python1 válasza alphamooncam (#143751) üzenetére


python1
veterán

Egyébként ennek a tápkondicionálónak amit audió célra gyártottak,teljesen megegyeznek a paraméterei az egyik szünetmentesemmel.Hogy az audió célra gyártott típusba mit építhettek bele arra kíváncsi lennék. Nálam biztosan maradnak a rendszerben.

[ Szerkesztve ]

(#143754) VoidXs válasza alphamooncam (#143746) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A késleltetés egyszerű, megméred a távolságot mm-ben, elosztod 344-el (ez egy egészséges 21 fokos szobát feltételez), és annyi ms minden csatorna, majd a végén a legkisebb értéket mindegyikből kivonod, hogy feleslegesen ne késleltess.

A REW kalibrálás először is EQ APO-ban kezdődik, amikor a bal csatorna jelét arra kötöd, amit kalibrálnál, és a balt kinullázod, például így mérsz centert:

Ez az egyetlen sor legyen az egész konfigfájlban, semmi más. Azért van rá szükség, mert a REW csak bal és jobb csatornát tud. Ha megnyitod, nyomj egy Measure-t, az Umik-ot kalibráld a mellékelt instrukciók szerint, majd végezz el egy mérést. Az tök mindegy, hogy mit mér, dobd el az eredményt, azért csináld, mert a REW csak a második méréstől enged csatornát váltani. Az már így legyen beállítva:

Esetleg a mérések számával és hosszával játszhatsz, ha még jobb eredményt akarsz, de egy mikrofonnal és egy ponton normális hangerővel igazából tök mindegy. Mielőtt mérsz, a Check Levels-t nyomd meg, és úgy állítsd be a hangerőt, hogy a Level OK szöveget lásd. Utána mehet a mérés. Minden csatornára végezd el, nevezd át őket, hogy meg is jegyezd, melyik melyik. Ezután csatornánként nyisd meg az EQ ablakot, ahol ezeket állítsd be:

A beállítások:
1. Ezt nyisd meg.
2. 1/48 oktávos simítást állíts be, így a kioltott és ki nem adott tartományok eltűnnek. Ez az érték a legkomolyabb önkalibrálónál négyszer részletesebb, szóval bőven elég.
3. Állítsd az EQ típusát FBQ2496-ra, mert az EQ APO csak ezt ismeri.
4. Ne állíts be hangszórótípust, mélynyomónál se, mert csak így engedi az X-görbét.
5. A mélyek emelkedését nullázd ki, a magasak pedik 2 kHz fölött essenek 3 dB-t oktávonként. Ez a mozis szabvány, ha ez nem tetszik, akkor az igazi mozis hang nem tetszik, de ezzel semmi gond, csak csökkentsd az értéket, mondjuk a gyári 1.8 sokaknak jobban tetszik.
6. Végső relatív hangerőszint, egyezzen meg minden csatornánál, csak a surroundok (7.1-nél a hátsók is) legyenek 3-al alatta, a mélynyomó pedig 10-el fölötte, így a csatornahangerőt is megoldottad EQ-ból. Ha hülyén kalibrál, pl simítás után is ott egy hatalmas tüske, az azért van, mert itt rossz az érték.
7. A középső két érték maximum, az utolsó minimum legyen, ez hozza a legsimább eredményt. Az első a kalibrálandó tartomány, én általában 4 részben szoktam (10-80, 80-250, 250-2000, 2000-20000), mivel a mélyekkel gyakoribb a probléma, és lekapcsolhatom egyik-másik csoportot hibakeresésre. Az is járható út egyébként, hogy ha nem elég sima, akkor újra rámérsz a már meglévő kalibrálásodra teljes tartományon.
8. Klikk ide, pár másodperc múlva meg is van az eredményed. 1/12-es simítással már közel tökéletes a kezdeti eredmény, de ez nem elég, minimum egy átfutás még kelleni fog:

Zárd be az EQ-t, a főablakban csináld ezt:

Az így keletkezett fájlt egy Include-dal kapcsold az EQ APO konfighoz, majd állítsd be rajt a késleltetést (a további, pontosító kalibrálásoknál már nehogy késleltess), és kösd csatornához:

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143755) Laposelemer válasza python1 (#143753) üzenetére


Laposelemer
tag

Úgy érzem zavar van a szünetmentesekkel kapcsolatban..

OnLine = kettős konverziós, de ≠ Line Interactive

A linkelt két APC (750VA és 3000VA) Line Interactive típusúak.
Működésüket tekintve hálózati üzemben a bemeneti feszültség passzív szűrő áramkörökön keresztül átmegy rajta (ekkor nem inverter állítja elő a kimeneti feszültséget). Ha a bemeneti feszültség a tűrésen kívül esik, akkor első körben fel- vagy letranszformálja a feszültséget (ettől line interactive). Ha ez sem elég, akkor akkumulátoros üzemre kapcsol.
Akkumulátoros üzemben a kimeneti jelalak szinusz.

igazi "tiszta" szinuszról itt kevéssé beszélhetünk,

Viszont a linkelt táp kondicionáló, már igazi kettős konverziós felépítésű.
Működése alatt inverter állítja elő a kimeneti feszültséget, kivéve amikor bypass üzemre kapcsol.

(#143756) python1 válasza Laposelemer (#143755) üzenetére


python1
veterán

Pár mért eredményt és jelalakot megnéztem,ott eléggé meggyőző volt amit láttam mérések alapján.
Tehát akkor elméletileg nem csinál semmit a szünetmentes az árammal,csak passzívan halad rajta keresztül?

[ Szerkesztve ]

(#143757) python1 válasza Laposelemer (#143755) üzenetére


python1
veterán

Nos az enyémek On- Line technológiával működnek.

On-line kettős konverziós technológia

"Azok a szünetmentes áramforrások, amelyek valódi online kettős konverziós technológiával működnek a jelenleg elérhető legmagasabb fokú védelmet nyújtják. Az ilyen működési rendszerű UPS-ek a 230 VAC váltóáramú, bemenő hálózati feszültséget egyenárammá (DC) alakítják át. Az egyenfeszültségű áramot azután egy inverter 230 VAC kimenő feszültséggé változtatja vissza. Mivel az UPS-ből kimenő, AC váltóáramot inverter hozza létre, az áram teljesen mentes az elektromos ellátó hálózatban keletkező interferenciáktól, feszültségingadozásoktól. A kimeneti feszültség és frekvencia szigorúan ellenőrzött, ami biztosítja a tiszta és stabil színuszos kimeneti jelet. Az online rendszerű készülékek jellegzetessége, hogy nagyon jól tűrik a bemeneti feszültség ingadozását (276V-184V), íly módon elkerülve a felesleges akkumulátor üzemmódot. Áramhiba esetén nincsen kapcsolási idő, nincs szünet. Az online ups-eknek számos üzembiztos és öndiagnosztizáló tulajdonsága van, amelyek az UPS hardverének a meghibásodása, vagy az UPS túlterheltsége esetén is biztosítják az áramellátás folyamatosságát".

És folyamatosan világít is az on-line visszajelző led.

[ Szerkesztve ]

(#143758) alphamooncam válasza VoidXs (#143754) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nagyon köszönöm a leírást. :R

Akadt még egy kis gondom.
A hm erősítőbe be vannak állítva a hsz-k távolsága - késleltetés - mondjuk TV nézés miatt. Ez a beállítás ugye "globális", vonatkozik mindegyik forrásra.

Ha az általad megadott módszer szerint csinálom, úgy kb. duplája lesz a késleltetés filmezéskor az ideálishoz képest - már ha jól gondolom.

Értem, hogy távolság, meg idő, meg minden, de még ha mm le is mérem -véletlenül helyesen - majd ezt átkonvertálom ms-ra, szinte biztos, hogy nem lesz minden hsz "fázisban". ( A mélynyomó meg külön fejezet, mert azt lemérni sem tudom, hogy pontosan hány mm-re van, az ágy alatt )

Hogy lehetne ezt megbízhatóan és pontosan megoldani?

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143759) Ijk


Ijk
nagyúr

Marantz nr1508-rol mi a vélemény? Nad c315bee helyére, mission m32i-vel. A kis nád teljesítménye elég volt eddig nekem.

Atteszem a kezdő topikba.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#143760) VoidXs válasza alphamooncam (#143758) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Pont hogy csak a késleltetéssel lehet minden hangszóró helyes fázisban (mert egyszerre ér oda hozzád a hangjuk), bármi más megoldást használsz, az nem lesz tökéletes. Elég az EQ APO-ban beállítani, ne használd az erősítő megoldását, közel nem olyan pontos.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143761) nubreed válasza BBéci (#143744) üzenetére


nubreed
veterán

Jelenleg egy JBL Northridge E150P mélynyomóm van. Már eléggé eljárt felette az idő, bár semmi baja nincs, csak én már nem szeretem, ehhezképest szerintem minden előrelépés lenne.
Az új sub -ot még nem veszem meg az új hangfalakkal együtt, viszont a közeljövőben az is esedékes lesz. Addig nem tudok a felvetett kérdésedre válaszolni, amíg nem hallgattam meg mind a kettőt, de jogos a felvetés.
Ahol meghallgatom a kiszemelt hangfalakat, ott van a Klipsch sub-ból raktáron és az is meghallgatható lesz szerintem, az SVS -t meg majd máshol tudom meghallgatni. Amúgy hajlok a pontosabb, feszesebb mélyek felé, mint a lomha brummogós felé. Bár nem tudom, hogy a Klipsch hova eshet attól, hogy reflex kialakítású.
Illetve egy 18-20 nm2 -es szobába nem tudom, hogy nem e lenne túlzás a Klipsch, ezen már gondolkoztam, csak azért szemeltem ki, mert amúgy jókat írnak róla a neten és amiket olvastam, azalapján szimpatikus lehet.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#143762) VoidXs válasza nubreed (#143761) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az R-12SW-nél mindenképp jobban jársz az SVS-el, különösen kis szobába. Esetleg "vágós ládának" jó a Klipsch, de fő LFE-nek nem az igazi. Az R-110-es széria már normális reflexnyílású, azok nem brummognak.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143763) alphamooncam válasza VoidXs (#143760) üzenetére


alphamooncam
őstag

Az lenne a lényeg, hogy szoktam más forrást is használni ( TV-n is olyan műsorokat nézni pl. klf. zenei tehetségkutató versenyeket), amikhez nem ártana, ha legalább megközelítőleg be lenne állítva a késleltetés a hm erősítőn, ahogy most is van egyébként.

Pontosan ezért keresek olyan programot, ami kezeli a késleltetést is,(nem csak hangnyomást mér, és egyenlít ki), majd vagy azt a programot (VST-t) töltöm be az APO-ba, vagy a program által készített FIR, IIR szűrőt alkalmazom ugyanott, és csak végső esetben használnám ezt a kézi beállítást hosszúság és időkonverziót.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143764) BBéci válasza alphamooncam (#143750) üzenetére


BBéci
titán

Abban a hozzászólásomban, amire válaszoltál, már APC-t írtam, a megelőzőben tévesztettem el, amit későn vettem észre.
Olyan ismerőseim próbáltak ki APC-ket, akik az általam linkelteket is, és vakon adok a véleményükre.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143765) alphamooncam válasza BBéci (#143764) üzenetére


alphamooncam
őstag

OK !

Itt a forrás hitelessége a fontos, hiszen elismert szakember vagy, és mint olyan hiteles.

Értem én hogy vakon, de akkor hozzáteszem, hogy nem saját tapasztalat, hanem egy általam ( általad ) hitelesnek elfogadott személytől származik az információ.

P.S.:

Szépen néztem volna ki, ha pl. a diplomamunkámban nem jelölöm meg a forrást, forrásokat, de már nem zaklatlak ezzel többet.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143766) VoidXs válasza alphamooncam (#143763) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az EQ független a késleltetéstől, nyugodtan mehet csak a PC-re. Viszont akkor a hangerőt és távolságokat előtte állítsd be az erősítőn.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143767) BBéci válasza alphamooncam (#143765) üzenetére


BBéci
titán

Jól néznénk ki, ha egy fórumtopikban minden véleményhez hiteles forrást kellene linkelni.
Inkább semmi, mint egy APC vagy bármilyen szünetmentes.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143768) Laposelemer válasza python1 (#143757) üzenetére


Laposelemer
tag

Akkor valami továbbra is hibádzik

- a jelenleg futó on-line APC-ből 1000VA-es a legkisebb. Ergo a 750-esed nem lehet on-line
- ha pont olyanod van amit linkeltél (3000VA) az sem on-line

APC honlapja szerint sem.

Ha világít a zöld led (hullám) az nem jelenti azt, hogy kettős konverziós a gép.
Az csak azt jelenti, hogy be van kapcsolva.

Ha akarsz vele foglalkozni, akkor a p/n: alapján tuti beazonosítható a gép.
Pl. amit linkeltél SMT3000RMI2U

Neten találni rengeteg leírást a on-line vs. line interactive vs. off line
pl. [link]

Nem azt vonom kétségbe, hogy hallottál változást ...

[ Szerkesztve ]

(#143769) Dave567


Dave567
addikt

Sziasztok

Szerintetek ez a mélynyomó alá? [link]

(#143770) MCGaiwer


MCGaiwer
addikt

A videóban látható Bitumex anyaghoz hasonlót tudtok ajánlani? amit ugyan így felragaszthatnék a tölcsérre.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#143771) BBéci válasza MCGaiwer (#143770) üzenetére


BBéci
titán

Ugyan, így? :P
Miért kell a tölcsérre bitumenes lap?
STP, SilentCoat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143772) gudpikcs


gudpikcs
tag

hello uraim
help kéne
adott egy Yamaha RX-V475 és van hozzá 1 pár NS-555 front és egy NS-C444 center. kábelt akarok hozzá venni.alzánál néztem ki.
1: milyen vastagú legyen 1,5 vagy 2,5 milis? kb az erösitötöl 2,5/2,5 méterre vannak.
2: van ott Hama és PremiumCord melyik legyen ?
elöre is thx ...várom a segedelmet..

(#143773) BBéci válasza gudpikcs (#143772) üzenetére


BBéci
titán

Kábelt nem vastagság és nem keresztmetszet alapján szoktunk választani, az csak egy száraz adat, aminek nem sok köze van a minőséghez.
Viszont 1,5-öst sehová nem szoktunk ajánlani, minimum a 2,5 négyzetmilliméter.
Az említettek közül egyiket se vedd meg, inkább mást, például Inakustik, Oehlbach, Van Damme, QED, nevűeket nézegess!
Remélem tisztában vagy azzal, hogy a hangdobozaid legalább két kategóriával komolyabb erősítőt érdemelnének. A mostani összeállítás nagyon aránytalan.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143774) gudpikcs válasza BBéci (#143773) üzenetére


gudpikcs
tag

köszönöm a segedelmet.megfogadom a márkára és méretre való tanácsot. ennek örülök ha azt mondod hogy a hangfalak nem vmi vackok. szerinted melyik tipus ,márka illene kb hozzájuk?

(#143775) BBéci válasza gudpikcs (#143774) üzenetére


BBéci
titán

Lehetetlen megmondani, csak akkor vállalnám konkrét kábel ajánlását, ha kipróbáltam volna a rendszeredben, hiszen haladó topikban/szinten vagyunk, itt már a nüanszok is számítanak.
Ha nincs tapasztalatod, nagy valószínűséggel egyik 1500-2000 Ft/m árú kábelt sem fogod vacaknak minősíteni.
A Van Damme-okra mondják, hogy kiváló ár/érték arányúak, írd be a topik keresőjébe és keresd ki a találatok közül a legtöbbet ajánlott fajtát.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143776) gudpikcs válasza BBéci (#143775) üzenetére


gudpikcs
tag

ja amugy az erösitöre értettem a kérést most utoljára :D

(#143777) gudpikcs válasza BBéci (#143775) üzenetére


gudpikcs
tag

kérném a segitséged még ha nem gond. ez olyan kezdős lehet.a hangfalaimon 4es dugaljzta van.gondolm a jobb minöségé stb.

és most a kábeleket nézem.tudnék venni akkor ilyent is igaz akkor hozzá? 4 banándugos a vége amaz meg 2es? ezzel 1 fokkal remélem jobban dolgozna mint ami a képen van rajta kis kábel ugye?
vagy mit szolsz hozzá?

[link]

(#143778) python1 válasza Laposelemer (#143768) üzenetére


python1
veterán

Na,még egyszer nekifutottam a témának,és valóban mindegyik szünetmentesem vonal interaktív topológiát használ. :B
Annak idején mikor kiválasztottam a készülékeket,pont ennyi "szűrésre" kellett vagy kell,óriási hálózati jelalak torzulások nincsenek és a hálózati ingadozásom sem nagy differenciákban mozog.Viszont a hangra biztosan jótékonyan hat,AB tesztek is megvoltak,de annyira hallható a különbség,hogy szinte felesleges is volt a teszt.
Még arra leszek kíváncsi,mikor a végfokok is megkapják a szűrést.

(#143779) Ragadozó válasza gudpikcs (#143777) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Kérlek következő kérdéseidet ide: [link]

Olvasd el az összefoglalót, valamint az ajánlott cikkeket.

Sima két eres hangsugárzó kábelt válassz, pl, kácsást, keresztbe érdemes bekötni.

A hidakat hagyd bent.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#143780) gudpikcs válasza Ragadozó (#143779) üzenetére


gudpikcs
tag

rendben.max annyit még akkor maradjon igy sima 2 eres kábelel csak keresztbe,és jó minöségü kábellel.? hagyjam a banános 4es kábelt?

plul ezt ? :

[link]

[ Szerkesztve ]

(#143781) python1


python1
veterán

Van miből építkezni.
Ami jelenleg üzemel.

Majd meglátjuk mit tudok még kihozni a betápból.

A felső képen a 700-as az valójában 1400.

[ Szerkesztve ]

(#143782) szrobert


szrobert
tag

Sziasztok!

Cambridge Audio CXR120-ról vélemény?

Mozira és sok zenére..

(#143783) migabi24


migabi24
nagyúr

Melyik a jobb/magasabb kategória a Denon 4100 vagy a Denon 4308?

(#143784) Lacielvtárs válasza szrobert (#143782) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

szia, attól függ milyen dobozokkal hallgatnád...
én ELAC dobozokkal hallgatom a nagy tesóját, mozin is kiváló választás, és zenén sem kell szégyenkeznie :K
én bátran ajánlom...

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143785) Norbi 72 válasza migabi24 (#143783) üzenetére


Norbi 72
veterán

4308.

(#143786) migabi24 válasza Norbi 72 (#143785) üzenetére


migabi24
nagyúr

köszi

(#143787) BBéci válasza szrobert (#143782) üzenetére


BBéci
titán

Hosszú ideig használtam olyat, tetszett a hangja.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143788) szrobert válasza Lacielvtárs (#143784) üzenetére


szrobert
tag

Igazából most van fejlesztés alatt a rendszerem..

Az első lépés egy Oppo UDP-203 volt..
Most szeretnék egy jobb erősítőt, ami zenén is jó,
aztán jöhetnek a hangfalak..
(Most egy 13 éves HK-630 erősítő és Wharfedale hangfalaim vannak, 7.1)

[ Szerkesztve ]

(#143789) szrobert válasza BBéci (#143787) üzenetére


szrobert
tag

Most milyet használsz?

(#143790) Lacielvtárs válasza szrobert (#143788) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

értem, hát nem ismerem azokat a "vödörfedél" hangfalakat, anno volt ilyen márkájú hangdobozom, elég kiabálós volt a hangjuk, de amit első kézből merek garantálni hogy abban a CA erősítőben nem fogsz csalódni :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143791) BBéci válasza szrobert (#143789) üzenetére


BBéci
titán

Ideiglenesen egy nagyon régi Denon AVR-3802-t, keresem az utódját.
A CXR120 szerkesztőségi referencia készülékként funkcionált, fő bajom vele kapcsolatban a pre out hiánya.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143792) python1 válasza BBéci (#143791) üzenetére


python1
veterán

Talán processzornak használnád?

(#143793) Dave567


Dave567
addikt

Üdv

A végre egy kis öröm is jött az életbe, megjöttek a kábelek.
Egy kis segítség kellene, ugye a hangszóró kábeleket alulról dugjuk be (balról-jobbra alulról) és nem lefele(jobbról-balra le)?
A másik kérdés, RCA kábel a mélynyomóba LOW LEVEL INPUT fehér karika [link] erősítőbe a SUBWOFFER 1-be menjen?

(#143794) BBéci válasza Dave567 (#143793) üzenetére


BBéci
titán

Szubkábelt az R/Mono-ba.
Hangszóró vezetéket inkább alulról, mert akkor nem törik meg.

(#143792) python1
A frontsugárzók sztereó erősítővel történő meghajtásának lehetősége alapkövetelmény nálam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143795) Dave567 válasza BBéci (#143794) üzenetére


Dave567
addikt

Nagyon köszönöm!! :R
És még annyi, hogy beszéltük még, hogy a felírat a hangszóró fele legyenek, a Mélynyomó kábelre is igaz?

(#143796) szrobert válasza BBéci (#143791) üzenetére


szrobert
tag

Igazából ez a pre out mire való?
Hogy lehet azt használni?
Csak érdekel, mert ez nekem nem világos...

(#143797) Lacielvtárs válasza szrobert (#143796) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Az egy csatornankenti vonal kimenet.
Vagyis minden egyes csatornára tudsz vegfokot vagy erősítőt kötni es igy külön tudod erősíteni az 5.1 vagy 7.1es csatornákat.
[kép]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143798) MasterMark válasza Lacielvtárs (#143797) üzenetére


MasterMark
titán

Vonal kimenet az a Line Out, a Pre Out már előerősített kimenet.

Switch Tax

(#143799) Lacielvtárs válasza MasterMark (#143798) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Tényleg? Akkor bocsi, köszi a pontosítás :R

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#143800) Ragadozó válasza gudpikcs (#143780) üzenetére


Ragadozó
Ármester

tökéletes a célnak és az árát is megéri...

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.