Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143051) mettek válasza Quetz (#143050) üzenetére


mettek
addikt

Koszonom. Na akkor mégse a bemérő rendszer de még csak nem is akusztika miatt éreztem a hiányt. Érdekes elterés amúgy. De ennek ellenére is messze jobb mozit csinál a yami mint a marantz 7010.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143052) Hohocali válasza Quetz (#143050) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Az AVR beméréskor a szubot is beméri, és beállítja a hangerőt. Hogy lehet akkor különbség?

KnockOut87:
Mit értesz a "jobb mozi" alatt? Miben más?

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143053) Quetz válasza Hohocali (#143052) üzenetére


Quetz
őstag

Nem volt részletezve, hogy miként történt a bemérés, összehasonlítás. Ami biztos, hogy két külön AVR adta a hangot. Az amerikai AVS fórum tagjai rendeztek egy összejövetelt, hogy teszteljék, melyik a legjobb szoba korrekciós rendszer. Kalibrálás után minden AVR-t beállítottak -12-es hangerőre és megmértek a frekvencia választ. Ez a grafikon született:

Elég nagyok az eltérések annak ellenére, hogy "elviekben" ugyanazon a hangerőn futott a mérés minden esetben.

[ Szerkesztve ]

(#143054) VoidXs válasza Quetz (#143053) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Hát a grafikon alapján sok bemérés nem volt, ezek szánalmas görbék.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143055) BBéci válasza mettek (#143049) üzenetére


BBéci
titán

Általában jobbnak tartom én is az YPAO-t, mint az Audyssey-t, de amit elmeséltél, az egyáltalán nem ezt támasztja alá. Miért ne mérhetne rosszul, tévesen? Honnan tudod, hogy hibátlan?
Még szép, hogy a SUB 2070 nagyobbat szól két hangszóróval, 900/600 W teljesítménnyel, 2,5-szörös listaárral.

Volt nálam Yamaha 3050 és Marantz 7011 és nem merném kijelenteni, hogy az előbbi egyértelműen jobb volt. Erősebb, hangosabb, de semmi más pluszt nem adott. Nem tartoznak azonos árkategóriába, mégis kétség nem fér hozzá, hogy a Marantzot választanám.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143056) mettek válasza Hohocali (#143052) üzenetére


mettek
addikt

A marantz iszonyat vékony hangó avr. Mondják higy zenei de lósz@rt csak vékony, nincs benne testesség. Nekem ez hiányzott, kicsit bántam is hogy lecseréltem akkor az Onkyo 818-at. Az is jobban tetszett mint a Marantz.

Bbéci: az audissey olyan eredményt mért hogy a hangfalakat mindig levette -5, -6 decibelre és a térérzet sem volt, a kiegyenlített hangzásról ne is beszéljünk. Általában kikapcsoltam az audisseyt mert csak rontott. Az ypao viszint jól lövi be, nem húzza le a hangfalak hangerejét, tényleg 1-2 decibelt korrigál ahol kell, kiegyenlítetten, testesebben szól és ha kikapcsolom ott a hiányérzet. Na ezért mondom hogy jobb.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143057) Quetz válasza VoidXs (#143054) üzenetére


Quetz
őstag

A görbék lényegtelenek, ami fontos, hogy minden AVR referencia hangerő szintre volt belőve a saját bemérő rendszerével és mikrofonjával. Számítva a a mikrofonok pontatlanságára 2-3 dB különbséget várna az ember, nem pedig 30-at. Ha ehhez hozzáveszed a pre-out feszültség különbségét, elfogadhatóvá válik, hogy bemérés után, változatlan gain mellett miért szól más hangerőn a mélyláda.
Nem véletlenül értek egyet azokkal, akik normális minőségű mérőmikrofonnal ellenőrzik vissza, mit művel az AVR a szobájukban. Ebben a tekintetben hasznosabb a pre/pro használata, mert a kettő közé lehet illeszteni egy equalizert, vagy a htpc mint lejátszó, ahol a forrásnál nyúlsz bele a hangba (te például ezt csinálod ha jól tudom).

(#143058) VoidXs válasza Quetz (#143057) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Egy automata bemérőrendszernek nem célja a hangerő referenciaszintre állítása, csak annyi, hogy egymáshoz képest legyenek rendben. A REW is normalizált értékeket ad, amit SPL-mérővel kell korrigálni. Nem tudhatja előre az AVR semmiből, hogy a mellékelt mikrofont fogod használni, így nincs rá kalibrálva.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143059) Quetz válasza VoidXs (#143058) üzenetére


Quetz
őstag

Ez két kérdést vet fel számomra:
1. Ha az AVR-nek nem célja a referencia hangerő beállítása, akkor minek a 0-ás hangerő szint?
2. Ha az AVR nincs kalibrálva a mikrofonra, akkor nem is kellene hozzá adni, elég lenne, hogy vegyél valamit a boltban nem?

A te olvasatodban ezek szerint az AVR kalibráció kamu, mert bármilyen mikrofonnal lehet használni az az Audyssey-t, ARC-t, Dirac-t vagy AccuEQ-t, kb ugyanazt az eredményt adja majd. Iskolás korunk progress bar-jára hasonlit ez, amikor nem csinált a program semmit, csak egy for ciklusban növelte a csíkot.

(#143060) Dorian válasza Quetz (#143059) üzenetére


Dorian
félisten

Az AVR a hozzá adott mikrofont ismeri, így képes, és állít is vele referencia hangerőszintet.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143061) Tonyka 2 válasza mettek (#143056) üzenetére


Tonyka 2
tag

Az Audyssey valóban macerás cucc, elve vékonyka teszthangokkal mér, a mélyet iszonyat leveszi, mint ahogy a hangfalakat is. Ettől függetlenül ki kell ismerni. Magam Audyssey Pro-t használok, de amikor nem azt használtam akkor is ugyanígy tettem. Bemérés után minden csatornához + 10 adok, így passzol a a sub 0 közeli hangerővel. Ezzel a módszerrel nem lesz vékony a kapott hang. Persze nem tudom, h egy középkategóriás AVR 7011 és tsa mennyire tudnak vehemensen viselkedni. Annyi szent, h nálam kicsit sem vékony a hangzás, Malaccal, és Audyssey-vel.

(#143062) Quetz válasza Dorian (#143060) üzenetére


Quetz
őstag

Akkor egyikőtök azt mondja, hogy referencia hangerőre állít, a másikótok meg azt, hogy nem... hmmm

(#143063) python1 válasza Tonyka 2 (#143061) üzenetére


python1
veterán

Van benne okosság amiket írsz. :K
Volt van jobb avr a birtokomban és valóban vékonynak ítélem a hangjukat,de lehet,hogy a csatornák erejét kellene csak feljebb vinni. :F
Viszont processzor/végfok párosnál minden hangsugárzón koherens módon vándorol a hang,és az egész térleképzés is elég dinamikával szól.Azért kipróbálom ezt a + hozzáadott értékes megoldást.

(#143064) VoidXs válasza Quetz (#143059) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A 0 nem referencia, rengeteg belépő rendszer például nem is képes rá, egyszerűen maximumot jelent. A mérés -20 vagy -30 dB-es relatív kimeneti szinten szokott történni.

Egy normális mérőmikrofon nem olcsó, viszont a mellékeltnél sokaknak simán van jobb darabjuk otthon, én már kalibráltam riportermikrofonra is kényszerből, mert annak is jobb válasza volt.

Miért lenne kamu? A relatív hangerők helyesek lesznek, így a rendszeredhez képest a legjobb térérzetet kapod, vágás után helyreteszi a mélyeket, amiket általában mindenki az egekbe tolna, és egy normális szoftver megpróbálja a frekvenciaválaszt is kisimítani, de a grafikonodon ez nem látszik, holott pont a lényeg lenne, és a hangerőhöz is lehet köze, pl nálam csak a nyers EQ -6 dB-t vesz le átlagosan, de gyakori az is, hogy az EQ lehet pozitív is, és az így keletkező maximális csúcsra normalizálódik a hangerő.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143065) Quetz válasza VoidXs (#143064) üzenetére


Quetz
őstag

Érdekes, én eddig mindenhol azt olvastam, ahol technikai részletekbe is belementek, hogy -30dB full scale jelet használnak kalibrációhoz, és így lesz meg a referencia hangerőn 0dB FS jelből 105dB hangnyomás.

Belinkelem közben a kép forrását, egyszerübb ott elolvasni, hogy mit és miért csináltak.

[ Szerkesztve ]

(#143066) Tonyka 2 válasza python1 (#143063) üzenetére


Tonyka 2
tag

Tapasztalat, nemrég Terminátor cimbora is megszívta a 7703-al, elégedetlen volt, mert vékonyka volt. Elmondtam neki, feltolta, mindjárt helyre billent a hangkép. Nem tudom miért van ez így, de olyan mintha kinyitná ezeknek a készülékeknek a hangját. AVR-nél nem tudom működik-e, procinál igen.

(#143067) BBéci válasza VoidXs (#143064) üzenetére


BBéci
titán

Miért jó az angol frequency response kifejezést tükörfordításban használni, amikor van arra több évtizede bevált magyar változat: frekvencia-menet, frekvencia-átvitel

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143068) BBéci válasza Tonyka 2 (#143066) üzenetére


BBéci
titán

Működik, mivel nálam a Marantz SR7011 remekül szólt, semmivel nem maradt el a Yamaha 3050-től.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143069) VoidXs válasza Quetz (#143065) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igen, -30 dB-es jelet használnak (moziban -20), de a mikrofon érzékenysége nincs a képletben, így nem tudod semminek megfeleltetni.

(#143067) BBéci: Mindkettő helytelen, a frekvencia-átvitel inkább a frekvencia-tartomány szokott lenni, menete meg egy csavarnak van. Konkrét válaszról van szó, amit a mérőjelre ad, nem értem a problémát. Ha meg már nyelvészkedünk, nézz utána a kötőjel szabályainak.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143070) Tonyka 2 válasza BBéci (#143068) üzenetére


Tonyka 2
tag

Köszönöm a megerősítést, ezek szerint igaz az AVR-re. Pedig rengetegen adják el ez miatt a Denon, Malac vasakat. Valóban több helyről hallottam már, h a Yamaha vehemensebb, ezek szerint nem. A minap járt nálam a HMS-es Attila, azt mondta Revel Concerta-t nem hallott még úgy szólni ahogy nálam. Gondoltam jó jó szokásos illendőségi duma. Aztán mástól is visszahallottam a véleményét. Az ő szájából és millió hellyel a háta mögött akkor valószínűleg tényleg nem vérszegény a Malac.

(#143071) Szaki Bácsi


Szaki Bácsi
tag

Sziasztok! Volna nekem egy kis Elatx aktív mélyem. A probléma vele az, hogy ha feles főlé rakom a hangerőt, vagy ha erősítőn kicsit nagyobb erősségű jelet adok neki, akkor olyan a jel, mintha megkapna minden hangtartományt. Rendesen hallom belőle a szöveget, valamin egy minimális magasat. de ha kicsit vissza veszem a hangot már kussol is és szép mély basszust ad. Ingyen kaptam (valszeg pont ezért), így hajlandó lennék rá pénzt áldozni hogy megjavítsam/javíttassam. De hol kezdjem a hibakeresést? Végfokok ki lettek mérve azok hibátlanok.

A válaszokat előre is köszönöm. :R

Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\

(#143072) VoidXs válasza Szaki Bácsi (#143071) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Egyszerűen túl magasra állítod a hangerejét a többi csatornához képest. A vágások csak SuperEQ-val lehetnek tökéletesek, egy AVR-ben csak 12/24 dB/oktávos eséssel van átmenet.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143073) BBéci válasza VoidXs (#143069) üzenetére


BBéci
titán

Pár éve az AVO-nál úgy döntöttünk, hogy a frekvencia-átvitel szót kötőjellel írjuk, ami jogos, mert hét szótagból áll.
Azért, mert a csavarnak menete van, a frekvenciának is lehet, pontosabban a görbének, amin ábrázoljuk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143074) VoidXs válasza BBéci (#143073) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A frekvenciamenet hat szótag, a menet szó pedig a haladást leíró jelentésein túl kizárólag spirálban vájt üreg falának, vagy ahhoz illeszkedő objektum felületének használható a jelenlegi hivatalos (MTA) definíció szerint.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143075) BBéci válasza Tonyka 2 (#143070) üzenetére


BBéci
titán

A Concerta érdekes hangdoboz, ha az áránál jóval drágább erősítővel hajtjuk meg, sokkal többet lehet belőle kihozni, mint másokból. Hallottam Lexicon RV-5-tel hajtva, nálam az okozott meglepetést.
Persze nem nevezhető normálisnak az arány ilyenfajta eltolódása.

(#143074) VoidXs
Igazad van a frekvenciamenetet illetően, oda valóban nem kell kötőjel, ránéztem a korábbi hozzászólásomra és elcsodálkoztam, véletlenül került oda, amikor összevissza szerkesztgettem a mondatot.
A frekvencia-átvitelre gondoltam, csak azt szoktam használni. Helyesírási szótáram szerint a frekvenciatartományt egybe kell írni, pedig 7 szótagból áll.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143076) python1 válasza BBéci (#143075) üzenetére


python1
veterán

Miért ne lehetne.
Nálam jóval jobb minőségűek a hangsugárzók elé kötött elektronikák,és bizony profitálnak szépen belőle,de igaz ez minden szinten szerintem.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem kell a megfelelő minőségű hangsugárzó.

(#143077) VoidXs válasza BBéci (#143075) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Rossz a szótár, ez egy elég nehezen félreértelmezhető szabály.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143078) Hohocali válasza Tonyka 2 (#143061) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Nálam a 7010 -3dB körül állítja a hangfalakat, meg a mélynyomót is. Ha követni akarom, amit mondasz, akkor ezeket állítsam +7dB-re? A mélynyomót is?

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143079) Tonyka 2 válasza Hohocali (#143078) üzenetére


Tonyka 2
tag

Nem tudom nálad mik a jellegzetességek, mondjuk nálam a dobozokat -2 környékére rakja, akár a saját beépített szoftver, akár az Audyssey Pro. A Subokat meg -9-re. Így lesz nálam 8 környéke a frontoké, és 0 közeli a sub. Ami sztem ideális is. Érdekes, h nálad a subot azonos hangerőre állítja, mint a frontokat. Ilyennel még nem találkoztam. Ha csak nincs nagyon lehalkítva a sub hangereje, ezért emeli az Audyssey. Megvan a 75dB beállítás mérés előtt?

[ Szerkesztve ]

(#143080) python1 válasza Hohocali (#143078) üzenetére


python1
veterán

A szubot hagyhatod,hangsugárzók szintjét emeld meg magasabbra,kísérletezéssekkel kell megtalálnod a neked megfelelő dinamikát.

(#143081) Tonyka 2 válasza BBéci (#143075) üzenetére


Tonyka 2
tag

Bizony érdekes doboz, ez a fajta egyensúly eléggé el van tolódva nálam. Az elektronika jóval drágább dobozokhoz is párosítható lenne. Mégis még mindig meghálál minden fejlesztést ez a szett.

(#143082) BBéci válasza VoidXs (#143077) üzenetére


BBéci
titán

Akadémiai - Magyar helyesírási szótár.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143083) BBéci válasza python1 (#143076) üzenetére


BBéci
titán

Leírom másképp.
Egy hangdoboz teljesítőképessége (nem hangosságra, decibelekre gondolok) nem végtelen, egy szint után, hiába hajtod még drágább és még jobb erősítőkkel, nem fog jobban szólni. Ha egy 500000 forintos hangdobozpárból csak kétmillió forintos sztereó erősítővel lehet kihozni a maximumot, az számomra nem elfogadható.
Akkor ezzel az aránnyal a Focal Grande Utopia 200 millió forintos erősítést igényelne.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143084) python1 válasza BBéci (#143083) üzenetére


python1
veterán

Ezzel tisztában vagyok,és értettem is,hogy mire gondoltál,de egy jól megépített processzor/végfok párossal már lehet játszani hangsugárzó ügyileg.
AVR-nél más a helyzet,ott valóban végesek a lehetőségek,korlátok.

(#143085) Dorian


Dorian
félisten

Nem teljesen értem ezt a vékony-hangú AVR-ek problémát, meg hogy túlságosan leveszi a dobozok szintjét.
Egyáltalán nem érzem vékonynak a hangot (Denon 4520)

Nálam frontok -6, -5 (Ezek külön végfokról mennek szvsz azért vannak lejjebb a többinél)
center -3
sub -2,5 (Ládán 50%-on áll a poti - korábban valahol 1/3-ot írtam, rosszul emlékeztem)
surr. -2 -1,5.

Ha ezekhez +10et adok (jól értem?), akkor pozitív tartományba kerülnek, ami túlvezérléshez vezethet.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143086) python1 válasza Dorian (#143085) üzenetére


python1
veterán

Próbát megér.
Nem kell azonnal + 10-es értékekre állítani,túl meg biztosan nem fogod vezérelni.

(#143087) Dorian válasza python1 (#143086) üzenetére


Dorian
félisten

De ha jól értem ez annak probléma, akinek a szub-ját túl leveszi a mérés. Nálam nincs ilyesmi, amúgy erre való a szubon lévő hangerő poti, lehet azt lejjebb tekerni, aztán mindjárt 0 közeli értékre állít a mérés.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143088) Tonyka 2 válasza Dorian (#143085) üzenetére


Tonyka 2
tag

Miféle túlvezérlés ne viccelj már. Ne hozd a frászt feleslegesen másokra. Az, h neked hol szól dinamikusan, vagy mit szeretsz azt mi nem tudhatjuk. Van akinek a 86dB hangerő már több mint elég, van aki meg szereti a 105dB vagy akár többet. Mindenki ül a gép mögött de senkiről nem tudni mi is a neki megfelelő hangerő vagy dinamika.Nem magnó deck ez, h túlvezéreljük a jelet. Szép is lenne ha benne lenne, azt kárt okozna. Elég logikátlan gondolat.

[ Szerkesztve ]

(#143089) Dorian válasza Tonyka 2 (#143088) üzenetére


Dorian
félisten

Rólam itt tudják, hogy kifejezetten hangosan szeretem. A mozit is ;]
Legtöbbször -13,5 dB-en filmezek.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143090) python1 válasza Dorian (#143089) üzenetére


python1
veterán

Akkor lassan te is állhatsz át processzor/végfokra. :D

(#143091) VoidXs válasza Tonyka 2 (#143088) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nyilván nem a jelszint lesz túlvezérelt, mert a limiter megfogja, de torzít. Semmilyen digitális korrekciót ezért nem rakunk pozitív értékre, csak amennyiben a vége biztosan maximum 0.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143092) Szaki Bácsi válasza VoidXs (#143072) üzenetére


Szaki Bácsi
tag

A sub kimenetem -2-ön áll a -10 - +10-es skálán. Ha ezzel a beállítással a potit fél fölé csavarom a subon akkor eltűnik minden mély hang és hallom a zenét/filmet. Ha még lejjebb veszem az erősítőn a jelerejét akkor sem változik a dolog, fél fölött elhal a láda. Az erősítőm 3-ason hangerőn van a 10-ből. (Egy DB830-asról adom a jelet a Subnak). Nem hiszem, hogy ennek így kellene üzemelnie. Természetesen benne van, az is amit te mondasz de nem hinném, hogy egy 50%-os hangerőn jelentkezne ez. Másik ládával +10-es Sub beállítással 3/4-edig csavarhatom a Sub-ot, az erősítőt pedig 5-ig és nem találkozom ezzel a problémával. A másik egy Genius 5.1-es Sub tehát nem hiszem, hogy a minőségbéli eltérés lenne ez.

Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\

(#143093) Hohocali válasza Tonyka 2 (#143079) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Igen, megvan a 75dB-es állítás (= Canton 1200R digitális távirányítón 78dB). Most újramértem a szobát (kb. 15nm netto, téglafal előtét fallal, berendezési tárgy minimális, akusztikailag kezelt), és ezek jöttek ki:
fl: +4
fr: +2
center: -4
sub: -4,5
sl: -3,5
sr: -3
sbl: -3
sbr: -2,5
tfl: -3
tfr: -2,5
trl: -3,5
trr: -2,5

A frontok pre-out sztereó erősítőn vannak, ahol nincs feltekerve max-ra a hangerő, az azért több. Ha jól emlékszem, korábban próbáltam AVR-re rakni őket, akkor a centerhez hasonló értékek jöttek.

Nem érzek amúgy "vékony" hangúságot, úgy érzem rendben vannak a hangok és a tér is (1db sweet spot). Csak kíváncsi vagyok, más hogy állítja be, és miért. :)
Kipróbálom majd, hogy megemelem az összeset modjuk 4-el.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143094) Dorian válasza Hohocali (#143093) üzenetére


Dorian
félisten

front végfokon miért nem maximális a hangerő?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143095) python1 válasza VoidXs (#143091) üzenetére


python1
veterán

Viszont amennyiben nem támaszkodhatunk a bemérő rendszerek pontosságára 100%-ban,így honnan tudjuk,h mikor vezéreljük túl a rendszert?
AVR-ek amúgy is produkálnak érdekes értékeket teljesítmény téren.torzításban meg pláne.

(#143096) Tarlóbetyár


Tarlóbetyár
tag

Érdekes nekem is a marantz 7009 mínuszosr állítja az összeset! Viszont találtam egy olyan menü pontot hogy chanel level mindegyik csatornán +-10db lehet állîtani,most 0 van ez mi célt szolgàlhat?

(#143097) Hohocali válasza Dorian (#143094) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Ok 1 : féltem magamat (ugye belőlem csak 1 van :D ). Sztereóra az erősítő USB bemenetét haszálom, és félek egyszer max-on hagyom, és úgy kapcsolom át USB-re. 2x160W 8Ohm, normál sztereó hangerő kb. 20%.

Ok 2 : a HTPC-ből valahogy zaj megy át, ha a videókártya elkezd dolgozni (madvr). A zaj az USB kábelen megy át, ha kihúzom, akkor megszűnik. Nem akarom állandóan ki/be húzkodni. Eddig 50%-on volt, most kb. 70-en van. Korábban a csendes jeleneteknél zavart (nem volt túl hangos), azóta lett egy PP V2 kártya kívülről tápolva, hátha ezzel jobb lesz. Még nem próbáltam.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#143098) Tonyka 2 válasza VoidXs (#143091) üzenetére


Tonyka 2
tag

Soha semmilyen torzítást nem érzékeltem, vagy bárminemű hátrányt. Sem AVR-nél sem proci - végfok kombónál. Egyrészt gyűlölöm a mai vasak hangerő szabályzását. (Van azért kivétel) a Malacomnál 40-es a bekapcsoló hangerő a 100-ból, így, h fel van tolva +8-al. Tehát valójában nem is 40 a 40. Az ez alatt lévő tartomány teljesen haszontalan, nem is emlékszem, h valaha alámentem-e. Szóval ősidők óta így csinálom, egyrészt mert hamarább hangosodik, másrészt mert ahogy említettem az eddigi tapasztalataim alapján így nyílik ki jobban a hang. Ha nem tolom fel laposabb, semlegesebb a produkció, olyan erőhiányos lesz. De mindenkinek a magán szívügye hogyan tetszik neki. Próbát megér, károkról még nem hallottam ez ügyben.

(#143099) Dorian


Dorian
félisten

Hű, Blédráner nagyon jó hangú!
"Mellesleg" pedig a film is lebilincselő.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143100) Nemir Ombe válasza Tonyka 2 (#143098) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Olvasgatva az előzményeket a "hangerővel" kapcsoltaban, esetlegesen azt próbáltad, hogy a csatornák szintje helyett a menüben az adott bemenet szintjét (input level) növeled ....?

Ha jól emlékszem a Marantz-on is van ilyen és egy próbát megérhet.... ;)

Hmm ....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.