Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143801) MasterMark válasza Lacielvtárs (#143799) üzenetére


MasterMark
titán

Tőlem aztán nem kell bocsánatot kérni. :DDD

For future multi-channel audio format(s), the AVR-3805 is provided with 7.1 channel (seven main channels, plus one low frequency effects channel) inputs, along with a full set of 7.1 channel pre-amp outputs, controlled by the 8 channel master volume control. This assures future upgrade possibilities for any future multi-channel sound format.

Ez a Danon manual-jából van, itt ki is írja, hogy a pre, az pre-amp output-ot jelent.

Switch Tax

(#143802) VoidXs válasza MasterMark (#143798) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ez így helytelen. Mindkettőt csatlakoztathatod sztereó végfokhoz, ugyanúgy a szabványos 2V jön ki belőle. Annyi a különbség, hogy a line hivatalosan mindig maximális jelerősséget ad, a pre viszont szorzódik az AVR-en beállított hangerővel. Nyilván van, ahol a pre helyett helytelenül line-t írnak, de nincs sincs szó semmilyen valódi erősítésről (műveleti erősítők nyilván vannak), csak névben.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143803) MasterMark válasza VoidXs (#143802) üzenetére


MasterMark
titán

Ezt hívják előfoknak, nem? Ide már végfokozatot kell kötni. Habár rá lehet kötni valóban sima sztereót is, de nem arra lett kitalálva, hogy kétszer legyen előerősítve.

Switch Tax

(#143804) VoidXs válasza MasterMark (#143803) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Bármi, amiből vonalszintű jel jön ki, az lehet előfok. A sztereó erősítő is a végfok kategória alá esik. Minden hangszóróig jutó jel kétszer van erősítve, kivéve a teljesen digitális rendszereket, de az rendkívül ritka.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#143805) MasterMark válasza VoidXs (#143804) üzenetére


MasterMark
titán

Igen, egyszer elő, aztán végerősítve. Egy sztereó erősítőt azért is hívnak integrált erősítőnek, mert ezt mindkettőt csinálja, illetve van amelyiken szét lehet választani az előfokot a végfoktól, abból lesz a pre-out, és a main-in.

Switch Tax

(#143806) Dorian válasza MasterMark (#143805) üzenetére


Dorian
félisten

Nem minden sztereó erősítőben van előerősítő.
Csak egy bemenetválasztó, egy hangerőszabályzó és a végfok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#143807) BBéci válasza Dave567 (#143795) üzenetére


BBéci
titán

Arra is érvényes, de haladó szinten olyan kábeleket használunk, amiken nyilak jelölik az irányt. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143808) Joshi


Joshi
titán

A projisok megnyugtatására. Azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy minden pénz kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#143809) alphamooncam válasza Joshi (#143808) üzenetére


alphamooncam
őstag

Anno, általánosban egy Popota Atina nevű orosztanárnő járkált a padok között egy favonalzóval... Azóta jelent problémát az idegen nyelv...

A kapott link kb. semmilyen információt számomra nem tartalmaz, esetleg összefoglalnád kérlek, hogy miről is van szó?

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#143810) Q válasza Joshi (#143808) üzenetére


Q
senior tag

Köszönöm, tök nyugodt vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#143811) mettek válasza Joshi (#143808) üzenetére


mettek
addikt

Lg c6v oled ellenére vettem egy használt Benq w2000+ projektort. Bár tavaly mikor megnéztem egy Sony hw50est akkor azt mondtam ez nekem nem kell viszont harmad áron ez a Benq szinte ugyanazt adja és így már bőven megéri. Eszméletlen mozi fílinget ad. A hazimozi hangja is "mozisabb" lett érzésre. Az oled tv innentől nem is lesz használva filmnézesre.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143812) xtremetuning válasza Joshi (#143808) üzenetére


xtremetuning
addikt

Vicces. Ez olyan nekem, mintha egy toyota gt86-ból próbálnál megnyugtatni, hogy nekem azért jó a ferkámban...

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#143813) tomyka74 válasza mettek (#143811) üzenetére


tomyka74
senior tag

de a projector mellett csak a kapott kép mérete szól nem?
azért egy mostani új oled vagy plasma tv képminőségét össze sem lehet hasonlítani egy vetített projectoréval csak negyed áron van és sokkal nagyobb a kapott képátló. ( és igen közelebb áll a moziban látható lépminőséghez ezért nagyobb esetleg a "mozi" élmény ) .itt a kompromisszum benne.
de javíts ki ha rosszul gondolom! :)
mi voltunk pesten az extreme audionál és végig néztük a mozi szobákat mindet és volt amelyikben projektor volt nem tv és engem nagyon nem győzött meg a projektor ,hogy nekem kellene egy olyan. pedig ha milliós hangcuccokat állítanak ki akkor gondolom a projektoron nem fogják elspórolni az élményt!
fullhd projektor volt meg minden azt láttuk a képén de nekem messze nem volt olyan képminősége mint mondjuk egy másik másik szobában ahol egy bazi nagy oled tv-n néztük a filmet.

de ez csak egy vélemény mindenkinek más ízlése van,nem vitatom biztos van olyan porjektor aminek befosnák a képétől de az már biztos megfizethetetlen kategória!

(#143814) tomyka74 válasza mettek (#143811) üzenetére


tomyka74
senior tag

és ez egyébként passzív vagy aktív 3D-s ?

(#143815) mettek válasza tomyka74 (#143813) üzenetére


mettek
addikt

A képminőségben igazad van. Amikor bekapcsolom az oledet az áll leejtős pláne ha playstationről van szó. Én ugyanugy képminőség fetisiszta vagyok ahogy te és engem sem győzött meg egy tavaly megnézett sony hw50 projektor az egyik házimozis kollégánál. Azonban most hogy otthoni korulmények kozott beuzemeltem a Benq-t, nem fogok többet tv-n filmet nézni. A méret egy dolog, nyilván e mellett a 65 col is mütyürke. De hiába nincs mélyfekete mégis annyira élvezetes és mozis az egész hogy én is meglepődtem. Sógorom is eldobta az agyát...eddig az oled tv-m akarta megvenni most elkezdett projektorokat nézegetni :DDD

Jatékra viszont tartom a tv-t mert oda nem kell mozi élmény sztem.

Aktív 3d de nincs hozzá szemüvegem igy nem tudtam kipróbálni. Azonban ezen a projin szivárványt keresve se találtunk. Hangja is rendben van smart ecoban. Feketéje is tulmutat az árán. Egy dologban marad el a drágabbaktól az pedig a sötét részletek megjelenitése. Pl fekete zakó és hasonlók. Ezen kívül szuper. Ha lehet próbálj ki egy ilyet és ha nem tetszik visszaküldöd. A medium kft manual vásznat is ad mellé.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#143816) tomyka74 válasza mettek (#143815) üzenetére


tomyka74
senior tag

jaa igen + a puccos vászon. :D gondolom vászon is olyan kategóríás kell hozzá!?
egyébként mozi élményben a kép mérete miatt nincs min vitatkozni ezzel egyetértek.

(#143817) tomyka74


tomyka74
senior tag

olyan kérdésem lenne avr téren, hogy a fícsörök miatt újabb avr-t érdemes venni ( gondolok itt a HDMI 2.0 pl az 1.4 -el szemben,stb ) vagy annyi pénzért inkább használt de régebbi és magasabb kategóríás avr-t venni.

pl. nekem van egy denonX2100 és látok hirdetve mittomén denon avr4000 vagy a 3800-as szériát ami ugye régebbi. el kéne gondolkodnom a cserén vagy úgymond "visszafelé" ne lépjünk?

(#143818) Vikthor válasza tomyka74 (#143817) üzenetére


Vikthor
nagyúr

1.3a - FullHD, Deepcolor
1.4 - 3D
2.0 - 4K, HDR, Atmos, DTSX

Ennek fényében lehet nagyjából gondolkodni, HD hangokat mindegyik tudja, 5.1 - 7.1, ha neked mindenféleképpen kell a 4K, HDR és a plafonra szerelendő 4 hanszóró néálkül sem tudsz élni, akkor kell neked az újabb erősítők közül valamelyik. Csak megjegyzem, egy jól belőtt 5.1 remek surround hatást tud kelteni, akár bemérve akár nem, itt most nyilván nem a bögreszettekre gondolok. 3808-at jelenleg nem látok, de 4308-ak szaladgálnak mostanság használt piacon, az igen jó nívót üt már meg mozi-zene vonalon is. Újabb Denonok közül a 6000-7000es széria alá nem mennék.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#143819) Quetz válasza tomyka74 (#143817) üzenetére


Quetz
őstag

Már a kérdés is értelmezhetetlen, ha szükséged van X fícsörre, akkor vedd meg azt ami tudja, ha pedig nincs, akkor ne vedd meg. "Jövő álló" cuccost ne akarj venni, mert csak a pénzed fog állni benne.

(#143820) Dave567 válasza BBéci (#143807) üzenetére


Dave567
addikt

Köszönöm!
Úgy kötöttem be, de az Oehlbach Nf 214-en nem láttam ilyen jelölést, amit még Nemir ajánlott nekem.
De teljesen mindegy, mert a felirat van a Mélynyomó fele.

Mindenkinek: Sikerült végre össze hoznom, egy számomra elég f@sza rendszert, még mozival nem tudtam ki próbálni, de eddig zenére tökéletes, mélynyomóval együtt persze, számomra így sokkal szebb hangja van, hogy van egy kis mély is benne.
Viszont az állataimnak nem nagyon tetszik mikor szól a mély is, persze olyankor dübörög az egész ház, a macskák elfutnak, a kutya meg ugat egyfolytában, sőt nem csak az enyém, még a szomszédé is.
Sajnos a front kábeleimet elméreteztem, úgy hogy hosszabbat kell vennem.

Köszönöm Claire78 és Nemir Ombe-nek hogy hozzá juttattak ehhez a rendszerhez, teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, még így is, hogy mozin még nem teszteltem. :R :R
Nem sikerült értékelnem vásárlás miatt Claire78 és Nemir Ombre-t, ezért itt megteszem, 10000% -ra meg voltam elégedve velük, félre rakták nekem, SŐT MÉG EL IS HOZTA nekem Nemir.
Mindenkinek nagyon ajánlom a két Úriembert. :R
Több ilyet a világba!!!!!

Köszönet az itteni segítségért is mindenkinek. :R :R

(#143821) tomyka74 válasza Vikthor (#143818) üzenetére


tomyka74
senior tag

és pl. ez ? [link]

(#143822) Nemir Ombe válasza Dave567 (#143820) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Lényegében mindegy melyik irányba kötötted be, mert nagy jelentősége nincs, ahogy az adatlapján is fel van tüntetve [link] (bi directional).... huzamosabb használat után lehet kicsit "más hangja", ha megfordítod a kábelt, ezért jó/van a jelölés/feliratirány alkalmazása .... és mellesleg ezért is kedvelem a gyártót (a többi dolog mellet), mert viszonylag kevés a "vudu" a termékadatlapokon.... :D ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#143823) Borisz76


Borisz76
veterán

Hms Gran Finale Jubilee Lautsprecherkabel 200 cm

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#143824) adamsfamily válasza Borisz76 (#143823) üzenetére


adamsfamily
tag

Ilyened van?Vagy ilyet szeretnél?

(#143825) arcitec válasza tomyka74 (#143817) üzenetére


arcitec
addikt

Oly régóta vagy itt és pont ezt a kérdést teszed fel. Megerősítést szeretnél? Azt kell eldöntened, hogy mire van szükséged az új fejlesztésekből. Azt már olvashattad itt, hogy egy nagyobb/jobb avr használtan, úgymond jobb vételt képez. Ismétlem azt kell eldöntened mire van szükséged és azt egy nagyobb használt/régebbi gép tudja-e. ;)

(#143826) nubreed


nubreed
veterán

Akinek van vele tapasztalata, a Yamaha RX-V (683, 781, ilyesmi) sorozat csúcs modelljeihez képest a Yamaha RX-A sorozat kisebb modelljei (1050 - 1070) is már előrelépést jelentenek sztereó zeneileg?

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#143827) Borisz76 válasza adamsfamily (#143824) üzenetére


Borisz76
veterán

Csak érdekességként linkeltem.
Nemrégen találtam a hhírdetések között.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#143828) BBéci válasza Borisz76 (#143827) üzenetére


BBéci
titán

Nem sikerült rájönnöm, mi benne az érdekes. :F

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143829) vj0c1


vj0c1
aktív tag

Sziasztok!

Tavaly májusban vásároltam a netdepo-nál egy Denon avr x1300w típusú házimozi erősítőt, ami eleinte kb 1,5-2 havonta játszotta el velem, hogy lecsatlakozik a wifiről, és nem is lehet manuálisan újracsatlakoztatni, hiába írom be a jelszót, csak tölt egy darabig, aztán kiírja, hogy nem sikerült a csatlakozás. Eddig a reset egy időre megoldott a problémát, most már épphogy csatlakoztatom, pár perc és ugyanaz..
Szerintetek mi lehet a gond?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#143830) tomyka74 válasza arcitec (#143825) üzenetére


tomyka74
senior tag

igen valahol csak egy megerősítés kell,hogy megnyugodjon a kis lelkem! :D

(#143832) dualcore


dualcore
őstag

Üdv.
Klips R28F front alá lehet valahogyan tüskéket varázsolni?

(#143835) Quetz válasza vj0c1 (#143829) üzenetére


Quetz
őstag

Leginkább a szervíz tudna segíteni, de azért támadt egy ötletem:
Compatible channels for this unit are as shown below.
2.4 GHz:1 - 11ch
5 GHz:36 - 48ch, 149 - 165ch

Lehet, hogy a 2.4GHz hálózat túl van terhelve nálad? Megtudod próbálni 5GHz-es kapcsolaton?

Meg egy általános tipp, ha minden müxik, csak a Denon nem, akkor az erősítővel van problémád, ha több eszköz is leesik a wifi-ről. akkor pedig az access point-al, vagy a hálózattal magával.

(#143836) vj0c1 válasza Quetz (#143835) üzenetére


vj0c1
aktív tag

Próbáltam, sajnos nem változtat rajta. Mindenesetre köszi a választ!

"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."

(#143837) kbhuinfo válasza ottofon (#143644) üzenetére


kbhuinfo
tag

Erre valaki? Engem is érdekelne, de nem találtam rá választ.

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#143838) johnywalker válasza kbhuinfo (#143837) üzenetére


johnywalker
őstag

Úgy olvastad helyesen, hogy a teljes tartomány kimegy a kábeleken minden végfokról.A vágást szerintem rakd 120Hz-re az avr menüjében.Aztán kisérletezhetsz lejjebb vagy akár feljebb. Egyébként ha racionálisan akarsz kábelezni, én csak a frontokhoz vennék vastagabb kábeleket, sokan a sorround-hoz szoktak vékonyabbat venni, mivel oda általában nagyobb hossz is kell.
De ez persze nagyban függ a kábeltől is.

[ Szerkesztve ]

(#143839) MasterMark válasza johnywalker (#143838) üzenetére


MasterMark
titán

Ennek mi köze ahhoz? Mit vágsz? Hogy jön ez a bi-amp-hoz?

A Bi-Amp-nál a teljes tartomány kimegy mindkét kimeneten.

Ha más menne azt már aktív hangváltó lenne, de akkor a dobozba nem kellene (vagy nem feltétlen) a passzív hangváltó.

Switch Tax

(#143840) johnywalker válasza MasterMark (#143839) üzenetére


johnywalker
őstag

Igazad van, bekavartam magam a sub felé történő vágással! :R

[ Szerkesztve ]

(#143841) MasterMark válasza johnywalker (#143840) üzenetére


MasterMark
titán

Az már más dolog, hogy a szub felé se vágunk soha olyan magasan...

Switch Tax

(#143842) johnywalker válasza MasterMark (#143841) üzenetére


johnywalker
őstag

Gyakorlott mozisok nem, DE addig terjed az LFE tartomány!S aztán a hallgatózás mindenkinek megfelelő frekvenciát fog kialakítani, mint ahogy jeleztem is a megelőző hsz-ben.

[ Szerkesztve ]

(#143843) BBéci válasza johnywalker (#143842) üzenetére


BBéci
titán

Normális méretű, nem pöttöm hangszórós tejfölös dobozokat feltételezve, a 120 Hz nem jó kiindulási alapnak. Az már az elfogadható maximum. Még haladó szinten is a 80 Hz tekinthető elfogadottnak, annál csak lejjebb szabad menni, ha nagyon muszáj.
Az LPF for LFE más tészta, az állítható 120 Hz-re.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#143848) Ragadozó válasza johnywalker (#143842) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Szia!
Csak normálisan legyél szíves...off stb, nem megengedett.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.