Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195830 üzenetére
Az jó kérdés lehet, hogy ízületet érdekli-e hogy 80 vagy 90 rmax terhelést kap, de mondjuk csak 6x nem 12x.
szerintem erezhetoen jobban szereti a kisebb terhelest, nagyobb ismetlesszamot. de lehet hogy valakinek van erre is studyja. -
Peaceliker
addikt
Ez nem tudom mennyire egyértelmű kérdés amúgy.
Az oké, hogy adaptációja, fejlődése lassabb lehet az ízületeknek, mint az izmoknak, főleg az elején fixen az.
Viszont olyan vélekedés is van, hogy nagyobb ismétlésszám pedig több mozgás= többszöri terhelés, ami meg azért nem jó.Viszont hipertofia szempontból meg az erőnövelés szükségszerű(mint előfeltétel) , ahhoz meg kisebb ismétlés jobb. Illetve a fenti eset fordítottja itt. Maga az ízület itt kevesebbszer mozog. Az jó kérdés lehet, hogy ízületet érdekli-e hogy 80 vagy 90 rmax terhelést kap, de mondjuk csak 6x nem 12x.
Szallagoknál lehet picit máshogy alakulna a dolog, de ez csak hangosan gondolkodás, mert nem vagyok orvos
-
tisn
addikt
itt a csavo arrol beszel, hogy a 8-10 kornyeki sorozatok jobbak.
-
aelod
veterán
Szórakoztatás, cirkusz. Az emberek azért fizetnek, hogy szörnyeket lássanak a színpadon. Viszont ami ma megy az openben az borzalom. Szörnyű fizikumok. Már egy Daudának is örülni kell. Aztán kétezres években a top 10ben nem lett volna...
Pont erről raktam ki korábban egy slide-ot TikTokra, hogy egy Steve Reeves ma már nem hiteles mert nem 130 kiló és biztosan nem tudja mit, hogyan kell. Ha te sem vagy minimum egy Branch Warren akkor nyilván nem érthetsz semmit az izmosodáshoz....
-
Dorian
félisten
Valahonnan majd kerítek hungarocellt és kipróbálom azt a kettőt ami nekem van.
Vacsora befejezve, legközelebb holnap 11-kor jutok kajához.
-
válasz
K1LLMy53Lf #195822 üzenetére
Ez meg etil-észteres:
-
Elektrosokk
veterán
Tegnap kibontottam az egyik korábban vásárolt ostrovit natúr fehèrjèt. Meglepően kellemes ès fogyasztható számomra.
-
m3ss
veterán
válasz
Janaboy #195808 üzenetére
Mindenki cuccozik, nem hogy a testépítők, osszes profi sportolo. Nyilvan az osszes influ, tartalomgyarto is a gyurason belul. Nezd meg a bronz era beli testepitoket...amugy nem is ertem mi tetszik az embereknek a modern testepitokben, termeszetellenes, felfujt karikaturak. Tul sok izom, túl kevés zsir..nem is ertem miert akarja ezt vki, aki nem ebbol el.
-
noorbertt
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195817 üzenetére
Köszönöm az infokat mindenkitől
Az a baj hogy van ez a kitoló, vagy a keretes guggoló. Megnézem mindkettőt. Helyet ezért nem váltok egyelőre. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
noorbertt #195810 üzenetére
pont csütörtökön próbáltuk ki haverral ilyen lábtolón a vádlizást. 80-120-200kg.
első körben, mivel számunkra új gyakorlat, kis súllyal (80kg), és ahogy másoktól láttam, kinyújtott lábbal próbáltam, de nem igazán jött be, mert kevés volt a súly, de xar volt a térdnek, vádliban meg semmit nem éreztem...
120-200at már hajlított térddel csináltam, de nekem nem jön be... alapvetően a platform alsó része éles (mivel ott le van vágva, nem hajlítva a lemez, mint a vádligépeken) és a 200kg-mal rajta eléggé nyom (éreztem a felállásnál, h melegség önti el a talpam, ahogy megy bele vissza a vér), de ettől még élhető lenne, ugyanakkor számomra ez a gyakorlat valahol az ülő és az álló vádligép közötti átmenet... egyszerűen nincs meg az alsó pozíciós nyújtás (gondolom az enyhén hajlított térd az oka), márpedig a lábikra hipertrófiához az jó (legjobb tudomásom szerint)... inkább a gázlóizmomat éreztem (70% gázló, 30% lábikra arányban kb.. meg kicsit fenék, alsó hát, gondolom a hajlított pozíció miatt)), de nem annyira, mint az ülő vádligéppel.
szóval nekem valahogy nem megy ez a szamárvádli, egyelőre maradok a 2 külön gépnél (álló+ülő 2-2szett) -
Ogard
tag
válasz
Janaboy #195808 üzenetére
A válasz nagyon egyszerű. Aki a Farnese Herkules szobornál izmosabb az mind cuccol.
És már ő is félisten volt. De ez kb. a maximum amit homo sapiens tökéletes genetikával természetes módon elérhet. -
Janaboy
veterán
Egy kérdés: korábban itt olvasottak alapján.. Azok az emberek mind cuccolnak, akiknek izmos kockahasuk van, de relatív nagy a bendőjük?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195806 üzenetére
Nem olyan nagy, de macerás, mert tagolt, és 5 gyümölcsfa alatt is kell bűvészkedni.
Meg este egy permetezés is megvolt. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195803 üzenetére
Ma nekem sem ment jól. De utána rádobtam még egy 2 órás kardió- fűnyírást.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #195799 üzenetére
Nekem tegnap finom volt. Jó sokat eveztem (gorilla).
Maximumra toltam, edzés után kicsit meg is punnyadtam.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #195801 üzenetére
Lehet csak túlhajtom az idegrendszerem, benne van.
aelod
Permanens visszaesés nincs. Annyi van néha, hogy ugyan azt a szintet ami eddig ment nehezebben hajtom ki magamból.
Az viszont ami ma is volt hogy az a szint sem megy mindenből az azért ritka.Akkor nem izgulok (amúgy is hobbim ráfeszülni fejben a dolgokra
), ráfogom arra hogy még ma is taknyos vagyok
-
aelod
veterán
válasz
Vannak ilyen napok, ha egyszer-egyszer előfordul oké. Ha folyamatosan akkor ott valami bibi van.
-
Dorian
félisten
válasz
Nem gáz, ilyen az élet. Lényeg, hogy hosszútávon legyen stabil a javulás.
Nekem többször van valamelyik gyakorlatból akár visszaesés is. Valamilyen kisebb sérülés miatt, vagy mert a megelőző gyakorlatnál nagyobb progresszió volt és gondolom kifáradtam, vagy pl. volt, h hibásan álltam neki a gyakorlatnak és onnantól már vereségre voltam ítélve ismétlésben. -
tisn
addikt
válasz
(tok szarul aludtam (az idiota a szomszedban hajnali 2-ig uvoltozott a haverjaival), meg jo hogy lanyom bulizni volt, igy atmentem oda aludni), de az edzes jo volt. most lassan ket hete kcal minuszban vagyok, de a progresszio megmaradt, pedig feltem, hogy eros stagnalas kovetkezik.
-
Peaceliker
addikt
Huhh, elég gáz mennyire hullámzó az edzéseimen a teljesítményem.
Kedden bazi jó volt, tényleg hónapok óta a legjobb, minden szempontból. Ma megnagyon nem jön össze ami eddig ment.
És az furcsa hogy kötni sem tudom semmihez. Kaja hasonló, alvás egész jó volt most éjszaka, de ma marhára fosul megy az egész. Már első gyakorlat bemelegítés közben ahogy pakoltam fel súlyokat már akkor kapkodtam a levegőt és 135 vt a pulzusom. -
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #195790 üzenetére
Amit én használok, az a deréknál adja át a terhelést, a hagyományos álló meg a vállaknál. Nyilván ez utóbbi terheli a gerincet, a másik meg nem. De nem minden teremben van az utóbbi.
De terhelés sem helyettesíthető be a másikra, hiszen az állónál függőleges irányú az erő, a másiknál meg 45 fokos tehát így a teher sokkal kisebb (igaz az ember súlya is hozzájön) -
Janaboy
veterán
Nutriversumnál akciós a kreatin akinek érdekes lehet: [link]
-
westcoastog
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #195783 üzenetére
Ja hogy létezik hozzá édesítőcsepp? hoppá.
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod #195788 üzenetére
Köszi!
És amúgy a semmi edzettséghez valamit adott amikor magamtól próbáltam kitalálni mit hogyan. De érdemi változás onnan jött, hogy tőled jött a segítség, tanács, mit hogy és ezért azóta is hálás vagyoktisn
Mri alapján kétoldali volt a szakadás és durván ráért a kitüremkedésbaz idegekre,mindkét oldalt.
Műtétet javasolt az országos gerincgyőgyászati központ, de ezt nem fogadjam el.
Egy neurológustól kaptam ezután egy erősebb gyógyszert (gordius), ami csökkentette a fájdalmat annyira, hogy tudjak menni gyógytornára. Először 80++ os nénikkel jártam medencébe tornáraaztán jött talaj torna ahogy erősödtem. Ez olyan 7-9 hónap volt, már nem emlékszem pontosan
Utána ahogy szokás, amikor már nem volt nagy a fájdalom szartam is rászóval el sosem múlt a fájdalom csak csökkent, néha rosszabb volt.
Előző ház felújítás azért szenvedés volt vele. Ez viszont most meg sem kottyan -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195787 üzenetére
azert gerincservvel ovatosan, az nem jatek
mutottek, vagy eleg volt konzervativ kezeles?
akkor toled kerek majd tanacsokat also hat edzesre -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195787 üzenetére
Szép munka -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #195758 üzenetére
Nekem élettani hatása nagyon értékes, ez mondjuk az egészség alá besorolható.
Világ életemben derék fájós voltam. 28 évesen lett is egy elég durva gerincsérvem. Erre rá 4 évre csináltam egy teljes házfelújítást (betonozás, ajtó ablak csere, villany, víz, burkolás, stb), majdnem bele haltam a fájdalomba néha, mintha szét akarták volna tépni belülről a gerincem, pedig sokszor ilyen patikai öv volt rajtam.
Na most erre 6 évre és 1 éves (ebből kb fél év bohóckodás volt) edzés után most ugyan ilyen témába vágtam és gond nélkül ment múlt héten az pl, hogy előre hajolva másfél órát fúrtam egy 8kg os géppel, aztán vagy 1 órát véstem egy 16 kilóssal. Oké éreztem a derekam, de nem voltam 1 hét off utána, másnap toltam tovább.
És hihetetlenül örülök ennek, még ha másnak ez alap dolog is lenne. Súlyzós edzés nélkül nem lettem volna erre képes. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Ezt pont kérdezni akartam én is, hogy meddig kell felemelni a csípőm, mert ma próbáltam ki életemben először, de azt gyanítom, hogy túlemelem (behomorítom a derekem). Habár nem fájdult meg, mert csak 80kg volt rajta, de köv edzésen feljebb akarom pakolni, de nem akarom elbaxni a derekam. Elég vizszintig emelni vagy nem para a homorítás?
Én amúgy próbáltam úgy is, hogy előrébb van a lábam, úgy is, hogy hátrébb ill közepén 90°ban. Akkor éreztem legjobbnak, amikor közelebb volt (tehát <90° volt a szög a térdemnél)
-
m3ss
veterán
hmm lehet rosszul csinalom a csipotolast, kicsit megfajdult a derekam tole, lehet a fenti pozicioban belehomoritok kicsit, konyotok tamasztjatok meg ti is a padon meg a hat kozepet kb? mire ugyeltek? mekkora tavolsagra van a labfej?
bar nyilvan nezek majd rola vmi videot, de okoskodjunk -
K1LLMy53Lf
senior tag
digezyme-es nincs (ráadásul maltodextrin is van bennük. ez van, akinek negatív)
tény, h az a natúr az egyik legjobb ár/érték arányú cucc, de ha kell az íz, akkor mást kell választani (vagy pl ízesítőcseppet kell belerakni... én is így ittam a naturt (és fogom is, mert van belőle még 6-8 csomag)... epres ostrovit csepp baromi finom és occsó)
-
tisn
addikt
válasz
westcoastog #195781 üzenetére
szerintem ostrovitbol is van izesitett bar kicsit dragabb, de en rendeltem azt is.
-
westcoastog
veterán
válasz
Peaceliker #195773 üzenetére
Hát igen 12k/1kg már barátibb, de az ostrovit árát nem veri.
#195774K1LLMy53Lf
utána járok akkor a lehetőségeknek, jó lenne az ostrovit továbbra is, de rákellett jönnöm hogy hiányoznak az ízek.
Köszi a segítséget. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195779 üzenetére
ugy eleg lehet a 130. de lehet inkabb tul kellene loni a dieta miatt.
-
Dorian
félisten
válasz
Flash Gordon #195739 üzenetére
Ja, és nem 50 év felett lassul az anyagcsere, csak 60 felett, de ott is csak úgy, h 75 évesen még mindig a középkorú ember 95%-a.
[link] -
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195774 üzenetére
Én örülök minden új információnak.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #195774 üzenetére
Én is gondoltam már rá, hogy nyáron a konyhaszekrény legfelső részében nem a legjobb helye lesz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
scdlsc #195767 üzenetére
uhh, nem gondoltam, h ilyen marketing célú maga ez a videó, sorry... ha ezt észreveszem, akkor megemlítettem volna, hogy: NEM elrémisztés stb badarság miatt linkeltem, merthogy az EE forma méreg, meghalsz stb... szimplán, h így lehet megnézni, ha valaki kíváncsi. márpedig én kíváncsi vagyok
a TG forma a természetes forma, így azt jobban preferálom, de persze, ha kiderül, h az immortal EE, attól még nem fogom kukába dobni stb...
legjobb tudomásom szerint Omega3nál nagyobb veszély a helytelen tárolás (vagy a rossz gyártás), mert ugye magas hő vagy fény hatására oxidálódik, ami valóban nagyobb mennyiségben már mégrező hatású, de ugyebár a gyártók ennek tudatában csomagolják (nem átlátszó csomagolás, bár pl ironflex transzparens dobozba rakja...ill a kapszulák is légmentesek, ha látsz bennük légbubit, az nem épp jó jel... meg szoktak hozzá e vitamint adni, ami gátolja az oxidációt)
szerencsére E vitamin-nál kötelező felüntetni (vagy legalábbis az addig látott e-vitaminoknál mindenhol fel van tüntetve), hogy az pontosan milyen e vitamint/vitaminokat tartalmaz, így könnyebb a természetes, kevert formula beazonosítása
#195766 westcoastog : ha iso-t akarsz kipróbálni, akkor javaslom az immortal iso-ját... 9k körüli kilós áron van... és habár nem kóstoltam, de a wpc-je alapján (ami valójában egy wpc/wpi/wph keverék) nagyon jó minőségű cuccokat gyárt.
-
Peaceliker
addikt
válasz
westcoastog #195766 üzenetére
Úgy súlyos, de akcióban 12k körül megáll... Oké, az sem apró pénz. Én napi 1, utóbbi időben pár naponta 1 adagot iszom, így belefér hogy drága
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195759 üzenetére
Előre is bocs a szövegtengerért.
Szóval a videón az látszik, hogy etilészteres omega 3 megmarja a hungarocellt, a triglicerides meg nem.
Ennek oka Hibály Csilla szerint:
Azoknak, akik szeretik a tudományt, itt a válasz: A hungarocell (polisztirol hab) és az omega-3 zsírsavak kémiai viselkedése közti különbség mögött főleg fizikai-kémiai tulajdonságok állnak, nem annyira biokémiai reakciók. Nézzük részletesen:Miért oldja az etil-észteres omega-3 a hungarocellt, míg a triglicerides nem?1. Hungarocell (polisztirol) oldhatóságaA hungarocell egy polimer, ami nem vízoldékony, viszont apoláros oldószerekben jól oldódik.Ilyen oldószerek pl. etil-acetát, acetone, benzol, toluol, stb. Ezek közül több hasonló szerkezetű az etil-észterhez.2. Etil-észteres omega-3 zsírsavEz az omega-3 forma etil-észter formában tartalmazza a zsírsavat, pl. EPA és DHA-t.Az etil-észter csoport kémiailag hasonló az oldószerekhez – kis, apoláros rész, kis poláros rész – így oldja a polisztirolt, „kimarja” a hungarocellt.Ez nem kémiai reakció, hanem fizikai oldódás: a polisztirol beleoldódik az etil-észteres omega-3-ba.3. Triglicerides omega-3Ebben a formában a zsírsavak glicerinhez vannak észterkötéssel kapcsolva – ahogy az természetesen előfordul az ételekben is.Ezek nagyobb, kevésbé illékony molekulák, nem hasonlítanak oldószerekre, így nem oldják a hungarocellt.Mi történik a testben ezekkel a formákkal?1. Triglicerides omega-3A vékonybélben emésztőenzimek (lipázok) bontják le: a triglicerid három zsírsavvá és glicerinné alakul.Ezek felszívódnak, bekerülnek a vérbe, majd beépülnek a sejtekbe.2. Etil-észteres omega-3Előbb észteráz enzimek bontják le a zsírsavat az etil-csoporttól (pl. EPA-ethylester → EPA + etanol).Ezután ugyanúgy felszívódik, mint a trigliceridből származó EPA vagy DHA.Fontos különbség:Az etil-észter formának rosszabb a biohasznosulása, főleg ha nem zsíros étellel együtt vesszük be.Ez az oka, hogy sok étrendkiegészítő gyártó inkább triglicerides vagy "re-észterifikált" formát használ.Ugyanakkor egy másik kommentelő, Aliasz Atesz szerint:
Kedves Mátyás! Nincs veled semmi bajom, nem rágalmazlak, egy lelkes srácnak tűnsz, aki valószínűleg már sokat tud az omega-3-ról. Az a gond, hogy sajnos a kommunikációd nem jó. Nem akarok személyeskedni, de azért pontosítanék, 4 éve egy MLM cég tanácsadója, partnere vagy, nevezzük akárhogyan, amely korábban kávéfőzőket árult, most pedig állításuk szerint a legjobb halolajat és más étrend-kiegészítőket. Lássuk be, a szakmád nagyon messze áll az élelmiszeripartól, a kémiától, a biológiától, az orvostudománytól, szóval szerintem van még mit tanulnod az omega-3-ról, amihez sok sikert kívánok. Nem csak neked, mindenkinek. De zárjuk is le ezt, nem ez a lényeg, maradjunk a tárgynál.Irreleváns, hogy mennyi tesztet végzett egy labor, amely nem független, hanem az MLM céggel szoros együttműködésben áll, mivel az üzleti modell erre épül, a DBS tesztekre. Sok ilyen labor van a világon, például a legismertebbek közül az omegaquant vagy az omegametrix. Felesleges lecsekkolnom ezt a labort és mást sem, mert ismerem az egész történetet, 10 éve figyelem a Zinzino tevékenységét.A nagy halfogyasztó nemzetek kivételével, az emberek többségének a világon, helyenként akár 90-95%-nak alacsony vagy nagyon alacsony az omega-3 szintje, amelyet régóta tudunk és számtalan klinikai vizsgálat igazol. Gyakorlatilag MINDENKINEK szüksége van omega-3-ra. Ezek a tesztek legfeljebb megerősítik ezt a tényt.Ha a tartalmaid edukatív céllal készülnek, akkor legyenek objektívek, ne részrehajlók. A laikusokat bizony könnyű megtéveszteni. Almát körtével pedig ne hasonlíts össze.Nincs semmi gond az etil-észterekkel, nem is értem miért lett ez most központi téma. Évtizedek óta használnak halolaj koncentrátumokat a tudományos vizsgálatokban, nem véletlenül. A különféle egészségügyi paraméterekre vonatkozó klinikai vizsgálatok döntő többsége az EE formát alkalmazta. Az EE forma klinikailag hatékonynak bizonyult. Az omega-3 az egyik legfelkapottabb tudományos téma, amelyről elképesztő mennyiségű tudományos értekezés, kutatási anyag készül évről évre, már több, mint 50000 dokumentum található tudományos adatbázisokban. Napi 24 órában sem lehetne feldolgozni mindezt és teljes megalapozottsággal olyan tényeket közölni az omega-3-ról, amely mindenki elvárásait kielégíti. Napról napra változik a tudomány álláspontja, így nem véletlen, hogy időnként támadások is érik, illetve, hogy a véleményüket és a tudományt egyesek az üzleti érdekeik szerint próbálják formálni és kinyilvánítani. A felszívódási különbségek csak a rövid időtartamú vizsgálatok során jelentkeztek, mert a két forma különböző módon hasznosul. A vizsgálatok azt mutatják, hogy hosszú távon nincs szignifikáns különbség. De ne feledjük mindig fontosak a vizsgálati körülmények is, nem csak ebben a kérdésben, hanem minden omega-3-mal kapcsolatos vizsgálatban, ugyanis minden egyén másképpen hasznosítja az omega-3 zsírsavakat! Ezért az egyénenként változó tényezők, például az étrendi, életmódbeli különbségek, az aktuális egészségi állapot vagy a párhuzamosan szedett gyógyszerek mind-mind befolyásolhatják az eredményeket. A populációs különbségek, földrajzi tényezők szintén bonyolítják a helyzetet. Az omega-3 kutatás ezért is nagyon bonyolult és gyakran ellentmondásos.
Hosszú távon semmi jelentősége, hogy egy halolajban glicerin-észter (triglicerid) vagy etil-észter formában vannak-e a zsírsavak, márpedig a halolajat folyamatosan kell fogyasztani, nem alkalomszerűen. Tehát a triglicerid forma vélt pillanatnyi előnyei, amelyek ráadásul nincsenek tudományosan egyetértésben bizonyítva, hosszú távon eltűnnek. Sőt a gyógyszerként törzskönyvezett halolajok többsége etil-észter formájú és mint említettem a tudományos kutatások során is gyakran ilyen típusú halolajokat használnak. Sajnos az interneten hozzá nem értőktől vagy üzleti érdekekből félrevezető információk találhatók, nem csak a felszívódásról, hanem sajnos olyan butaság is terjed, hogy egyes halolajok veszélyesek lehetnek. A fő mondanivalója a csatolt cikkemnek: "A halolajok egy részét veszélyesnek beállítani kiváló trükk lehet azok részéről, akik más típusú terméket forgalmaznak, de mindennek az égvilágon semmi köze nincs a készítmények hatásosságához és biztonságosságához: a zsírsavak típustól függetlenül felszívódnak, és kifejtik hatásaikat az emberi szervezetben."Hogy mennyire volt megtévesztő a videód? A hozzászólásokból jól látszik:"Kb méreg!""Oldószer van benne""Ez nagyon durva""Egyiket se ezek után" Szerencsére azért voltak kritikus megjegyzések is, nem csak tőlem: "Kéne ismerni a kémiát, mielőtt ilyen videókat gyártasz""ha ez a cél vele, akkor ezt kell kommunikálni. Ugyanakkor ez nem hangzik el a videóban, viszont a tartalom alkalmas a megtévesztésre."Összefoglalva: tisztességes omega-3 gyártó nem mutogatja ezt hungaroceles "tesztet", kizárólag azok, akik a fogyasztókban bizalmatlanságot, félelmet akarnak kelteni mások termékeivel kapcsolatban, elterelve a figyelmet a lényegről, a mennyiségről és a minőségről. Javaslom, hogy felejtsd el az etil-észtereket, koncentrálj arra, hogy az emberek minél több omega-3-hoz és valóban hiteles információkhoz jussanak. Köszönöm, hogy elolvastad! További jó munkát kívánok!
FONTOS! Nem értek hozzá, csak idemásoltam ezeket.
-
westcoastog
veterán
válasz
Peaceliker #195737 üzenetére
Iso whey zero-val kezdtem, de 500g 9000 forint körül kicsit húzósnak gondolom. Ostrovit ár érték arányban rohadt jó, 5-6 ezer forint környéke 700g.
#195738K1LLMy53Lf
Megnézem őket, köszi! Puregoldot használtam régebben, akkoriban még nem tudtam hogy volt valami bajom, ízre azok bejöttek nagyon. Jó ez az ostrovit is, csak ízesítve nincs náluk dygezime fehérje sajnos. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #195763 üzenetére
Passz, leírásában nincs benne, így le kell tesztelni. Bár ostrovit 1-2 nap átfutási idővel válaszol, ha kérdezel a termékével kapcsolatban a weboldalán. (Én hétvégén letesztelem az immortal-t, mert az van most itthon)
Oldódás: én mindig pohárban keverem el, kiskanállal, így nézem az oldódást. Ostrovit marha fehérje volt eddig a legdurvább (ahogy öntöd bele a vízbe szinte azonnal fél mp alatt oldódik... Meg legutóbb a skull labs iso minta...)
Méréshez én mg mérleget használok. Ott van a cuccok mellett, semeddig nem tart rátenni a poharat és úgy belerakni a fehérjeport.
Egyébként amiatt sem jó adagolóval, mert pl gyártón belül is lehet nagy eltérés. Immortalnak átlátszó a 700gs doboza... Van olyan íz, aminél a 700g a doboz feléig ér, de van olyan is, aminél 3/4ig van tele... És súlyban (mert direkt rámértem) 5-6g az eltérés köztük. És ugye ugyanazon gyártó egy termékcsalád, így az adagoló kanál is ugyanaz...
-
scdlsc
senior tag
válasz
vaakuum #195761 üzenetére
Mérleggel.
Az adagolókanállal szerintem nem lehet pontosan mérni. Én legalábbis nem tudok. Két teli kanál adagolókanál az például pont 80 g zabpehely. (Én olyannal pakolom a zabpelyhet is, amit egy üres fehérjés bödönben tartok.) Az esetek 90%-ában, néha akár 10 g eltérés is van. A fehérjét is szemre nagyjából be tudom lőni, de néha ott is nagy eltérések tudnak lenni. Gondolom a pakolgatástól betömörödik, aztán rögtön 5-10 g plusz van egy adagolókanálban.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #195759 üzenetére
Az OstroVit Omega 3 Extreme az milyen?
-
vaakuum
addikt
válasz
scdlsc #195752 üzenetére
Ez a 25 gramm hogy? Spéci kanalad van hozzá? Én múlt héten mértem kíváncsiságból a PG zacskóba csomagolt saját adagolókanaluk tartalmát a konyhai mérlegen, mert ilyen alakú kanállal még nem találkoztam. A teli kanál tartalmára (kb. szintre lehúzva) 42-43 grammot mutatott + a kanál.
Na most vagy a mérlegem ennyire pontatlan, vagy megszívta magát párával a por (bár nem csomós, simán szétszáll, ha véletlenül ráfújok) vagy nagyon összetömörítem, amikor izomból megmerítem, vagy nem tudom mi van. Jellemzően fél liter vízzel keverem össze, nekem az simán finom úgy.
Persze ha túróba megy, akkor csak annyi vizet kap, hogy krémes-folyós állaga legyen, ne csomósodjon, ezért olyankor utólag adagolom hozzá a vizet.szerk: oldódás a múltkor meglepett, mert kihagytam a szokásos keverőtárcsát, és csak akkor vettem észre, amikor 5-6 rázás után még kicsit darabos volt...de gyakorlatilag kicsit utánadolgozva így is hamar kisimult a lötyi.
-
scdlsc
senior tag
Oldódás témához. Én a jó oldódást minden esetben shaker használata esetén értettem. Ezért lehet, hogy nekem sosincs vele problémám.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hogyan tudod tesztelni, hogy milyen Omega3-at szedsz (triglicerides vs etilészteres, mert ugye a gyártónak nem kötelessége ezt az infót megadni): [link] (facebook videó)
szerintem hasznos -
Dorian
félisten
válasz
"Az autofágia és az izomépítés van itt önellentmondásban, mivel aktuálisan semmi keresnivalója itt de idehoztad, holott nem a Schwáb Richárd féle 100 évet garantáló aszalódás ebben a topikban a kurrens téma."
Márpedig igenis ide (is) tartozik. Sportolni 3 fő irány miatt lehet: Szórakozásból, amikor egyszerűen csak örömöt okoz a tevékenység; versenysport, amikor a teljesítmény, győzelem messze előrébb való, mint az egészség (az élsport pl. kifejezetten egészségtelen); és fitnesz-célból, az egészséges életmód (csak) részeként.
Így a topik témája nem kizárólag a "bármiáron izomtömegnövelés". (Én pl. tervezem, hogy kb. jövő tavasszal áttérek a 3 kondiról a 2 kondi +1 HIIT-re, mert az egészséghez az erőállóképesség és a VO2max is erősen hozzá tartozik. Igazából a 3+1 lenne az optimális, de arra valószínűleg úgysem lesz időm. Ill. kb. mostantól megpróbálok havi 2 böjti napot tartani belső regenerációs célokból)Amúgy nagyon nem mindegy milyen fehérjéről beszélünk. Mert pl. amíg a tejsavóból vagy a disznóhúsból nagyon gyorsan fel tudja venni a szervezet, a tojást meg a növényi fehérjéket viszont csak igen lassan. És a cucc bizony halad lefelé a szervezetben, a tápanyagfelvétel kicsi részben a gyomorból, túlnyomó részben a vékonybélből történik, a vastagbélből már nem, és bizony a cucc halad, előbb utóbb óhatatlanul kiszrja a zember.
-
tisn
addikt
válasz
Elektrosokk #195748 üzenetére
ha tul edes, keverj hozza naturt.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #195751 üzenetére
Gymbeam ből iso amit próbáltam, az állat oldódást tekintve. Pár mp keverés pohárban és kész. Csak lestem. Biotech iso t keverni már meg sem próbálom, azt muszáj shakerben
-
noorbertt
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195753 üzenetére
Szvsz semmi off nincs azokban amiket irsz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
scdlsc #195752 üzenetére
én alapból ~2,3-2,4dl vízben oldom fel az összeset (32-37g közötti adag, attól függően mennyi a fehérjetartalma, mindig 25g-hez közeli "tiszta" fehérjemennyiséget próbálok mérni), ha túl hígnak érzem valamelyiket, akkor utána ahhoz ~2dl vizet használok.
tejet sosem használok, mert az +ch, nekem az meg ugye necces
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195751 üzenetére
Nekem oldódásra mindegyik Puregoldos ugyanolyan, sőt az almás pitésből kevés a 25 g 2 dl vízhez, mert úgy túl híg nekem. A többinél egységesen 25-öt rakok.
Ti mennyit és mihez? Víz vagy tej?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #195746 üzenetére
gymbeam true whey tapasztalatom szerint sokkal rosszabbul oldódik (fél éve ittam utoljára 1kg banánost). a just whey vaníliás jobb, ez tény, de minimálisan.
egyébként el tudom képzelni, hogy van eltérés ugyanazon márka, egy termékcsaládján belül 2 különböző ízű oldódása között, ilyet én is tapasztaltam már (pl: builder csoki vs vanília, immortal cookies vs epres), ezért mondom, h lehet van rossz oldódású pgc, csak én épp kikerültem eddig -
scdlsc
senior tag
válasz
Elektrosokk #195749 üzenetére
Nem. Eddig csak ilyeneket: Scitec, Biotech, Builder, Nutriversum, Puregold.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Elektrosokk #195742 üzenetére
2 dl vízben 25 g nekem tökéletesen oldódik. Tripla csokis a legjobb. De a citromos sajttorta és a csokis banán is finom szerintem. A csokis túródesszert sem rossz, csak kevéssé túrós és inkább csokis.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #195745 üzenetére
PGC-ből én eddig legalább 10, de lehet, hogy 15+ ízt kóstoltam, egyik oldódásával sem volt probléma
Tegyèl mellé egy gymbeam fehèrjèt, szinte magától oldódik.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
úgy érzem elbeszélünk egymás mellett. a tanulmányokat megpróbálom előkeresni (sajnos nem mentegettem a linkeket, de remélhetőleg cookies/history alapján meglesz) és linkelem
#195742 Elektrosokk : PGC-ből én eddig legalább 10, de lehet, hogy 15+ ízt kóstoltam, egyik oldódásával sem volt probléma (persze tény, létezik belőle 30 vagy több íz, így lehet, hogy sikerült kikerülnöm a rossz oldódásúakat
), én azt szinte tökéletesnek mondanám, 8/10es. az émelyítően édes mivoltával egyetértek (bár a biotech iso whey tejeskávé is ez a kategória, ha nem édesebb...). én íz/oldódás miatt innám, de más problémám van/volt vele (glicin), meg más is írta, h nagy eséllyel neki is valamelyik összetevőjével problémája volt, de ez elég egyéni (és ritkának tűnő) dolog, így részemről ajánlott, ha valaki édesszájú és/vagy fontos neki a digezyme.
oldódásra nekem stillmass-szal volt a legrosszabb tapasztalatom, meg nemrég az olymp fehérjével (ill a gorceries natúrral, ha azt ide lehet venni, de az valami förtelmesen rossz
)
-
vaakuum
addikt
válasz
Elektrosokk #195742 üzenetére
Ez fura. Én azt tapasztaltam, hogy a Biotechez képest sokkal jobb az oldódása. A habosság az még igaz is lehet, de szintén a biotechez viszonyítva szerintem nem nagy a különbség, meg én amúgy is kiöblítem vízzel a poharat, és azt is megiszom, mert kell a folyadék edzés után.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #195738 üzenetére
Èn a puregold-ot nem ajánlom senkinek, nehezen oldódik, habos, èmelyítően èdes.
Küzdelem elfogyasztani. -
vaakuum
addikt
válasz
Flash Gordon #195727 üzenetére
Estére lett kész a marhahús leves, a fiam belelapátolt a tányérjába egy fél kiló húst, simán betolta. Ez neki kb. a teljes napi fehérjemennyiség lenne, ha számolná a makrókat. Ő is 17, napi háromszor eszik. Viszont odatette magát az edzésen ma is. Igazából én is megettem 110 gramm fehérjét fél óra alatt (kevesebb hús, de én még toltam utána egy kis proteines túrós gofrit is), de ez előtt én hétfőn este ittam egy edzés utáni turmixot utoljára, szóval 48 órás fasting volt, hétfő-kedd és ma is edzéssel. El fogom olvasni a linket, köszi.
szerk1: én is autofágia és a májam miatt kezdtem el, mert korábban kaptam egy non-alcoholic zsírmáj leletet. Legutóbb (1 éve) az UH-s néni azt mondta, semmi elváltozást nem lát a májamon, tehát akármit csinálok is, szerinte bevált, rendbe tudta magát szedni a máj.
szerk2: más: a Puregoldból mostanra végigkóstoltam mind a négy fajtát a múltkori rendelésből. Kicsit féltem, mert a nemrég valaki írt róla, hogy neki nem jött be.
Vanília nekem nagyon tetszik, intenzív az íze, meg szerintem kellően édes is, de én amúgy is édesszájú vagyok. Inni és túróba is szuper.
Triplacsoki olyan, mint ha kakaót innék, az is intenzív ízű, szintén nagyon tetszik.
Van még valami málnás fagyi, szerintem bőven fionom az is, meg a barack joghurt is jöhet bármikor. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195735 üzenetére
A csomókeresés előtt nem árt észben tartani a linkelt tanulmány címét ahol edzés utáni fehérjebevitelről van szó
Az autofágia és az izomépítés van itt önellentmondásban, mivel aktuálisan semmi keresnivalója itt de idehoztad, holott nem a Schwáb Richárd féle 100 évet garantáló aszalódás ebben a topikban a kurrens téma.
Az IF étkezésnek számtalan oka is lehet, nem csak a "böjt" jótékony hatása, hanem pusztán életviteli, közérzeti okok is, pl. én 2x étkezem egy nap 10-20 éve, pusztán mert nem esik jól egész nap telezabálva lenni, vagy annyi lassan felszívódó fehérjeforrást húst, tojást zabálni egy nap, stb. meg 50 év felett a lelassult anyagcsere is közrejátszik, hogy nem igényli a szervezetem a zabálást.
De azért törődök a fizikumommal és ennek megfelelően edzek is és elég problémás ilyenkor a lassan már 89kg-momnak megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni azt feltételezve, hogy az egyszeri 25g fehérje bevitel felett kidobott pééz, mert azt tartotta a szájensz hogy hiába viszel be többet, nem fog hasznosulni, oxidálódik-kiszarod-pisiled, ez dőlt meg a tanulmányban, mert kiderült hogy hasznosul és 100g fehérje esetében az oxidáció 15% körül van ami elhanyagolható.Így nyugodt szívvel beverhetek 100g-ot is edzés után egy turmixal és problem solved.
Egyébként várom tőled a hivatkozott korábbi tanulmányokat, egy kicsit több infó link nem árthat egyikünknek sem -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
westcoastog #195736 üzenetére
ha wpc-nél maradnál és ízesített kell, akkor pl a gymbeam just whey-ban is van digezyme, illetve a puregold compact fehérjékben is (de talán a drágább sorozatában is). ezeket asszony is tolta/tolja, elég erősen laktózérzékeny, semmi baja nincs tőlük. de amúgy pl a blade sportnak, a stillmassnak ill az namaximumnak is van digezyme-es fehérjéje (de én azokat spec nem próbáltam, így ajánlani nem tudom)
meg sok másik gyártónak is van olyan terméke, amibe alapból laktáz vagy digezyme-et kevernek (példákat nem tudok, de biztos, hogy 5-6 gyártótól tuti láttam, amikor keresgéltem allegro-n)
-
Peaceliker
addikt
válasz
westcoastog #195736 üzenetére
Ha laktóz érzékenység csak a gond, akkor iso-t is vehetsz. Abban elvileg nincs (szinte semmi) a laktóz. Én is laktató érzékeny vagyok és semmi bajom tőlük
-
westcoastog
veterán
Sziasztok! Lassan elfogy az első zacskó ostrovit 100% dygezime tartalmú fehérjém.
Kicsit snassz inni a natúrsága miatt.
Térjek át vegán fehérjére ami ízesítve van, vagy vegyek másik tejsavót ízesítetten, maximum előtte betolok vagy 4 laktáz tablettát? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Flash Gordon #195734 üzenetére
oké, de ez picit önellentmondás... nagy mennyiségű fehérje legyűrése egy limitált idő alatt, számomra azt sejteti, hogy az adott személy az autofágia miatt csinálja... vagy mi másért akarná valaki időablakba sűríteni a beviteli időt, nem pedig nagyobb időre szétosztani, ha nem amiatt, h a sejtjei tudjanak regenerálódni?
de, ha az én logikám hibás, akkor kérlek mutass rá és áruld el mi értelme az időablaknak emelt mennyiségű fehérjebevitel mellett?
mert szvsz az a személy azt feltételezi, hogy a hosszabb "böjt" időszakban a szervezete pihen/regenerálódik... de ezt totál keresztbe húzza, ha valaki túl sok fehérjét fogyaszt közel az étkezési ablak végéhez (vagy a szumma, étkezési ablakban, ezért lenne érdekes a max stack), mert a magas leucinszint a vérben blokkolja az autofágiát (mondjuk ezt tudtuk ugye, h a folyamatos fehérjeellátás az gátolja, hogy a szervezet katabolikus módba váltson, tehát az atrófiát, ez a tanulmány csak arra mutat rá, hogy nem kell ehhez folyamatosan, kis adagokban bevinni a fehérjemennyiséget, lehet egyszerre is, nagy adagot. de mint mondtam: ez már korábbi tanulmányokban is kijött, mint eredmény)
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195731 üzenetére
Azért jó hír az IF eseknek, mert a te logikádtól eltekintve, általában nem az a problémájuk hogy az autofágiával mivan, hanem az hogy 1-2 étkezésbe kell begyömöszölni a szükséges napi fehérjemennyiséget, ha mondjuk súlyzós edzésekkel extrán törődni akarnak a testkompozíciójukkal...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Szerintem ez is olyasmi, amit érdemes mindenkinek magán kipróbálnia.
Én kedvet kaptam.
-
benfolds
őstag
gumiszőnyegből hány m2-t érdemes venni fekpad és/vagy guggolóállvány alá?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Flash Gordon #195729 üzenetére
igen, a hobbim, jól látod
amúgy én értem, hogy az izomszövetekben tárolódik, de az izomszövetekhez a vér juttatja el... a kérdésem annyi volt (puszta kíváncsiságból), hogy az ábrák alapján a vérben lévő aminosavak szintje relatív konstans, tehát - paraszt logikával feltételezve - a vér szállítókapacitása telített, viszont - szintén paraszt logika - nem a gyomorban tárolódnak a "várakozó" aminosavak, hanem pontosan melyik részen? belek? persze ez végsősoron valóban lényegtelen.
a fehérjeszintézist és az emésztést nem keverem, ugyanakkor az IF legjobb tudomásom szerint nem csak az emésztőrendszer pihenéséről szól, hanem a teljes szervezetre értendő pihenőidő (mert minden sejt megújulása lényeges, nem csak az emésztőrendszeré). és mondjuk a magas leucinszint alapból blokkolja az autofágiát.
persze, ha valakinek az IF-el csak annyi a célja, h korlátozza az időt, ezáltal a "bevihető kalóriák mennyiségét", vagy épp csak az emésztőrendszert akarja pihenteti (ha feltételezzük, hogy a 100g fehérjével az emésztőrendszer végez 2-3 óra alatt, és azok valami köztes "állapotban" várakoznak az elszállításra), akkor teljesen rendben van.
amúgy én nem érzem azt, h ez "kákán a csomót" kategória lenne, te írtál valamit "jó hír az IF-eseknek", ami az én logikám szerint nem feltétlenül igaz
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195728 üzenetére
Ez a mindenáron kákán csomót keresés neked valami hobbid?
"Meddig stackelhető"? Az ésszerűség határáig, eleve a kb. 1,5-2g ts/kg fehérje bevitelről azért hallottál gondolom, étkezésenként a 25g-tól elrugaszkodva a 100g azért nem kevés. A tárolás meg többek között a vázizomban történik aminek a felvevőképességét eddig alábecsülték - ezt is csak el kell olvasni mielőtt véleményeznél, a fehérjeszintézis fogalmát meg nyugodtan leválaszthatod az emésztésről és már meg is kapod a hiányolt "koplalást"... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
emlékeim szerint már korábban volt tanulmány, amely kb ugyanezt támasztotta alá (ha nagyobb adag fehérje kerül a szervezetbe, akkor nem vész kárba, hanem elnyújtotta dolgozza fel a szervezet).
ugyanakkor ahogy látom ez a tanulmány sem tér ki arra, hogy pontosan meddig stack-elhető (a tanulmány címe azt sugallja, h végtelenségig, de én nem érzem ezt bizonyítottnak attól, hogy 0, 25, 100g egyszeri proteinfogyasztás feldolgozását vizsgálták. én hiányolom a 25g fehérje 2-3 óránként, ill a 100g 3-4 óránként kontrollcsoportokat), ez csak annyit támaszt alá, h nem feltétlenül kell szétosztani, hanem egyszerre el lehet fogyasztani. Ezen felül azt sem lehet tudni pontosan milyen formában tárolódik a "várakozó" mennyiség (diagramok alapján nem a vérben kering, ha jól értelmezem
) ez ugye IF-eseknek lehet érdekes, hogy tudják a szervezet melyik része tud megfelelően hosszan pihenni... és amúgy ez nekik alapvetően rossz hír, mert így (ha valaki nagyobb adag fehérjét fogyaszt a "böjt időszak" előtt), akkor lényegében hiába "koplal", mert a szervezete nem pihen (mivel folyamatosan dolgozza fel a bevitt fehérjét, így nincs meg a 16h pihenés, ami segíti az autofágiát)
persze javítsatok ki, ha rosszul gondolom, mert mindezt a korlátozott ismereteim alapján mondom, paraszt logikával
-
Flash Gordon
senior tag
Figyelem, jó hír az időablakos étkezéssel élőknek, meg a mértéktelen fehérjepor zabálóknak!
Sok szóbeszéd terjeng erről egy ideje, de most lett is erre egy jó kis tanulmány
Ugyanis megdőlt az egyszeri, 25g körüli fehérjebeviteli javaslat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tesztalanyok relatíve fiatalemberek voltak, szóval némi fentartással kell kezelni, de akit ennek ellenére érdekli a téma, annak itt hagynám ezt a jó kis linket[link]
-
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #195715 üzenetére
Az nem nagyon számít. Ülő vagy fekvő az mindegy, preferencia kérdése.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #195714 üzenetére
"Énnél is és a fekvőnél is arra figyelj, hogy a lábfejed laza legyen ne feszítsd meg mert akkor a vádli mint segéd izom nagy szerepet fog kapni."
ez jó infó, köszi holnap rá is próbálok
(bár alapvetően a 2 guggoló gép, ami a fő lábazó cuccom most)
amúgy a hajlítónál az ülő gép jobb, mert ott jobb az "előfeszítés", nem?
-
vaakuum
addikt
válasz
Dorian #195707 üzenetére
A hasalós lábhajlítóval nekem is szenvedés van, családtagok sem szeretik. Az ülő megoldású gép jobban bejött.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #195710 üzenetére
súlytárcsákkal lehet megpakolni
-
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Érdekes ez az izomláz-dolog. Combban-seggben nekem mindig nagyon erős és hosszú ideig tartó szokott lenni. Hétfőn meg tényleg jó ki lábazást csináltam: lábtoló 280-nal, bolgár 70-nel, csípőtoló 200-zal, vádli 190-nel. És van izomláz, de simán csak a kellemes-kategória.
Hátsó combra a merevlábas helyett a lábhajlítót próbáltam most másodszorra, de valószínűleg full hibásan csinálom, hiába próbálok figyelni arra, hogy a csípő ne emelkedjen el és a vádli ne szóljon bele. Nem is érzem rendesen a hatását. -
tchriss
tag
Érdekes amiket írtok, én mikor mondtam a háziorvosnak Ő x el t be minden random szart, meg sem kérdezte kellene még valami? Illetve vele nem is találkoztam, a nővérke intézett mindent. Elég egy gyökér orvos, de gondolom vele kellene x eltetni akkor a testot meg minden mást?
@Vitee: Ez elég komplexnak tünik tuti nem sima házidokis verzió -
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #195704 üzenetére
Csináld 1 lábbal és akkor elég lesz.
-
Peaceliker
addikt
Lassan kinövöm a lábnyújtó kiegészítőm. Értsd gyártó szerint max 120kg rakható rá, nekem 110 rajta van, de őszintén félek hogy leszakad
Na szóval a kérdés a jövőre. Legyen inkább 2 sorozat majd amikor a 120 kg kevés lesz? Vagyis amikor 20 rep fölé megyek majd vele? 1-2 hónapon belül kinéz ez ha progresszió nem esik vissza durván. -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195692 üzenetére
Igen, mivel az edzés elején pihentebb vagy.
-
Lipton
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195688 üzenetére
Jonak mondod
18 eve vesetranszplantalt vagyok
1/4 evente kontroll, vervetel, vizelet
Evente nagy kontroll, ilyenkor speckobb vizsgalatok + rtg + uh.
Amikor elkezdtem rendesebben edzeni 2 hetente volt vervetel kifejezetten a krea kovetesere. Alapban 160-180 volt nekem, edzes es tobb feherje 210-220 koze vitte fel. -
Dorian
félisten
Én évente párszor iszom kólát, de akkor csak a rendes cukrosat. A feleségem a limonádéjába tesz steviát, az úgy valami undorító, de pl a csokis fehérjében egyáltalán nem érzem.
Édessegeket még nem is kostoltam cukormentesen.
De ma "bezsíroztam": házi kolbász volt a vacsora.
Holnap pedig felbontom a házi füstölt kacsamellsonkát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest