- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- AMD RX6300 kisteszt
- Oh my God! They killed Kenny!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz Vitee #194198 üzenetére
Jó neked, ha növekedni kell Nekem inkább átalakulni lusta évek után.
(1 hónappal az újrakezdés után elmondhatom, hogy soha az életemben nem volt még ilyen gyors a fejlődés, ennek nagyon örülök is... mellizom, vállak, hát gyorsan fejlődik, lábnak is neki álltam rendesebben az utóbbi ~1,5 hétben, Core-t meg úgy általában nyomtam is, bár ennek az intenzitását még növelni akarom). A testtartásom már sokkal jobb, látványos a különbség (sokan meg is jegyzik), a hétköznapi energiaszint meg kirobbanó (leszámítva a mostani pár napos megfázást )A plusz kilógramokat egyelőre transzformálom, de növekedni már nem szeretnék Majd utána marad a felesleg ledobása, minden ilyen edzés előtt egy fizikai súlyokkal/gépekkel átmozgatással.
-
Soulfly842
addikt
válasz scdlsc #194197 üzenetére
Elég nagy súlyokat tudok így megmozgatni (~85-100 kg), szerencsére mellben elég erős vagyok nagy ismétlés számok mellett is.
Az ilyen több pozíciós gépnél régebben sokat indultam 0ról vagy -1-ről (azt hiszem 4-ig van, ill minuszok is, de minusz egy még mellre, de azon túl inkább már hátra), az utóbbi időben viszont én is inkább 1-ről, vagy 2-ről kezdem, néha 0- értékről.
#194197scdlsc
Én csak csigánál vagyok ilyen óvatos (tárogatás). Ott jobban oda kell figyelni, ha nem akarod megtépni a válladat könyök hajlatodat 24-24-nél (de rövidesen fentebb is tudok menni, ahhoz képest, hogy újrakezdő vagyok), nagyobb kiállással (felváltva, hogy melyik láb van elől) óvatosan veszem le az egyik kézre, ill utána átlépve a másik csigához a másik lábra. de nagy ismétlés számok, váltogatva a pozíciót, hogy alulról felfele, lentről fentebb, közép magasságban legyen-e a terhelés. Nekem olyan állandó visszatérő elem ez elég - sok egyéb csigás feladattal - , min Doriannak a lábazás... Nagyon szeretem csinálni, terhelni és jól is bírom - nagyon gyorsan is fejlődök ezzel.Pont a csigás tárogatásnál figyeltem meg, hogy az izmokat könnyebb meghúzni, ha túl hátsó pozícióból indulnak. Ezért is vagyok óvatosabb a tárogató gépnél is.
Azt igaz jól gondolom, hogy addig - amit korábban írtál - hogy egy-egy gyakorlatnál a pozíció váltás a lábedzésben egy kisebb pozíció váltás nem sokat jelent, ezzel szemben mellizom csigás edzésnél meg nagyon is sokat jelent, hogy hova kerül a terhelés.
Ezt is imádom egyébként, csak nem ilyen gép van, hanem az a klasszikus edzőtermi, ahol nyilván a két oszlop sokkal messzebb van egymástól. Ill. Ue-t fordítva is rengeteget csinálom, alulról keresztbe áthúzva fej magasság felé.
-
Vitee
aktív tag
válasz Dorian #194175 üzenetére
Jo neked, enyem nem akar novekedni.
Eroben megyek fel, de a merete nem akar latvanyosan noni.
Amit szoktam nezni, mivel neha neha varni kell 1-1 gepre es nem ertek, az az, hogy latok ferfiakat akiknek ketszer akkora a labuk mint nekem, de adott gepeken van, hogy csak fele annyi sullyal dolgoznak (munkasorozat) es nem csak neha, hanem mindig.Pl: lying leg curl, most sikerult elerni 160lbs-ig (72kg) meg 10 lbs es maxoltam a gepet.
Na a ketszer akkora emberkek csinaljak 100-120lbs-al (45-55) kiloval es ennyi.
Akkor leg extension, ezt is ilyen 100-140 lbs kozott latom csinalni oket, en 225-nel jarok.Tenyleg nem ertem
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
scdlsc
senior tag
Én nem hátulról indítom azt a gyakorlatot, hanem elölről. Tehát balra fordulva bal kézzel behúzom előre a fogót, majd azt egy helyben tartva jobbra fordulok és előre húzom azt a kart is. Majd onnan engedem szét a kezeimet ameddig tudom és utána zárom elől. Amikor elől zárok, akkor van kész 1 ismétlés.
-
Dorian
félisten
Na jólvan, 45ről 30-ra visszavéve a padot csak megvolt a 6 db 30 kilóval. RIR-1-gyel.
Ez a tárogatógép átverős. Mire rajöttem, h a karokat a hátsó parkolóállasból egy izével oldalra lehet állítani és nem izomból kell oda először kihúzni...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peaceliker
addikt
Nálam amúgy van progresszió tárogatásban. Csak néha azon kattogok, hogy lehet nincs is csak karom hajlítom jobban, nem tudom. Nézni nem tudom, porbaltam de meghúztam a nyakam 😅
Huzodzjodni faja lenne, de alkarom miatt egyelőre esélytelen nálam vagyis chinup menne, de annak nem tudom mennyire van értelme, az eléggé bicepsz cucc
"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorian #194186 üzenetére
emiatt (is) javasoltam a quinoa-t. szvsz az egyik legjobb köret mind íz, mind ásványi anyag szempontjából (tény, h nem olcsó, mert ~2k/kg, de 1-1 adag még mindig filléres tételnek minősül a többi kajához képest és szvsz nagyon megéri... de ez tényleg nagyon OFF itt már)
ugyanakkor a múltkori téma: mennyi fehérjét hasznosít a szervet adott tápanyagokból... néha-néha rákerestem párszor, de tény, h nem ástam magam túlságosan mélyre a témában, de én arra jutottam, hogy a felszívódás mértékét nagyban az adott tápanyag lebonthatósága határozza meg, ami a gyomorban kezdődik (ok a szájban a nyállal, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül ), és bizony külsőleg bevitt, extra proteázok segítségével lehet javítani az egészen... ilyen pl az ananászban ill a papayaban található proteáz-féle (illetve ezen felül van még pár, valami savas bázisú proteázok, ha jól rémlik). ezen felül amúgy általánosságban a megfelelő rágás, a megfelelő mennyiségű folyadék és rostbevitel, amivel tudod segíteni a szervezeted.)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #194189 üzenetére
nem ezen fog mulni sztem. tedd ki a karod oldalra most, mintha tarogatnal, kozben fogdosd a mellizmodat. ha holgy lennel mondanam hogy szivesen segitek ebben
attol, hogy 105 vagy 130 fokban csinalod nem lesz igazan valtozas, persze minel jobban nyujtod, annal kisebb sulyt tudsz hasznalni. az szamit, hogy a lapocka mennyire van kozelitve, es hogy mennyi a nyulas, mennyire viszed le a sulyt. ha nem kozelited a lapockat elegge, akkor erzed, hogy a terheles lekerul a mellizmodrol, nem feszul annyira.
mielott elkezded a gyakorlatot full kozeliteni kell a lapockakat es figyelni, hogy ugy is maradjon vegig. sztem ez ennyi. vagy legalabbis en igy gondolkozok, sose olvastam errol.
en is megalltam amugy tarogatasban is egy ideje, meg fekvenyomasban is. de legalabb a fekvotamasznal most tudtam rakni a hatizsakba.
ellenben hatnal hogy elkezdtem megint huzodzkodni (csinaltam 3 sorozatot 2 edzesen) rogton 4 repet dobott a fureszelesen.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
Ezt fixen én is gépen csinálnám. Mert mell lenne az egész lényege, ehhez képest kézivel marha sok mindenre figyelni kell. Még csak abban sem vagyok biztos hogy minden esetben ugyan annyira hajlítom a karom amikor bosszant.
Nincs valami eszköz erre? Kb mindenre is van már
Nem kell hogy tartson helyettem csak erezzem mi merre mennyi"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz K1LLMy53Lf #194183 üzenetére
Igazából nem ér annyit, csak érdekességnek írtam, azért közel sem rosszulvagyok tőle vagy ilyesmi. Mindegy, mert nem is igazán szeretem a rizst. Meg amúgy is a fehér rizs egy egyszerű gyorsan bomló keményítő amiből cukor lesz, nem tartalmaz semmi értékes ásványi anyagot, rostot, nincsenek benne zsírok-olajok, fehérjetartalma is alacsony, szóval kis túlzással junk-ch forrás.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorian #194179 üzenetére
én ezt értem, ismerem a táblázatokat lassan 28 éve... (de gyanítom nem önmagában fogyasztod a bulgurt, ahogy a rizst sem)
én csak azt mondom, amit nálam a vércukrom mutat konkrétan a javasolt fogyasztási módszerrel (megfelelően rostosítva, ergo salátával, savanyúsággal, ezen felül adott esetben nem frissen, melegen, hanem lehűtve, visszamelegítve)
és az, h konkrétan milyen vércukormozgást eredményez a fogyasztásuk szvsz "picit" valósághoz közelibb/relevánsabb, mint az, h mi van egy (elméleti) táblázatban.Természetesen mindenki más, fixen akkor lehet megtudni, ha te teszteled magadon és monitorozod a vércukrod (ujjbegyből vett vérrel picit kellemetlen 2x2 óra alatt 5-10x megbökni magad, de nem kivitelezhetetlen)
Persze isten ments, h ilyenen vitatkozzak, segítő szándékkal írtam mindezt
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #194181 üzenetére
alkar, konyok? ugy erted bicepsz nem azon a par fokon fog mulni a hipertrofia. minel jobban nyujtod, annal nagyobb a terheles lent, mellnek is. nkabb a bicepsz szakadastol kell felni itt sztem, esszel, jol bemelegitve...de inkabb pec deck sztem. ahol el lehet ezt igazan rontani, hogy a lapockat nem kozelited, meg az also pozicioban inditasnal, ahol a legnehezebb a gyakorlat nem-e tavolodnak a lapockak, es utana persze ugy is maradna jobban bevonva ezzel a vallat.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
válasz aelod #194178 üzenetére
Látom a hsz-omban összekevertem a kevésbé szót. Szóval igen, én is úgy láttam, hogy az első a jó kivitelezés, mart ha a lenti pozícióban jobban nyújtott a kar, akkor valahogy beszáll az alkar meg a könyök és sztem ott vérzem el.
Mindjárt rákeresek hogyan néz ki egy tárogató gép, biztos van nálunk is olyan.
-
m3ss
veterán
válasz aelod #194178 üzenetére
jah, ezert mondom en is neki, hogy probalja ki a tarogato gepet. ezek az uj panatta es nautilus gepek amiket multkor probaltam vicc, hogy mennyire jok. az osszes gyakorlatnal az egesz tartomanyban egyenletes terhelest erzel, amig kezivel, ruddal ugye ez lehetetlenseg. mert csak a gravitacio a segitseged, az meg a gyakorlatok egyes tartomanyaban nem jo iranyba mutat.
-
Dorian
félisten
válasz K1LLMy53Lf #194177 üzenetére
Bulgur 46, alacson-közepes, a fehér rizs 85 ami kb minden közöl a legmagasabbak közt van. A barna rizs (50) meg basmati rizs (58) ami közepes
-
aelod
veterán
válasz Dorian #194174 üzenetére
mert ha kevésbé van behajlítva akkor semmi köze nem lesz a mellizomhoz
a mellizom egyik funkciója a felkar közelítése...Az első sokkal jobb kivitelezés mint a második. Viszont én gépen csinálom így az erőhatás folyamatos, kézi súlyzóval viszont egy bizonyos szöget bezárva az erőhatás vertikális lesz nem pedig horizontális.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én úgy tudom, hogy lent enyhén hajlítottnak kell lennie a könyöknek (~5-20°), elől, a felső pozícióban azonban nyújtottnak (mintha össze akarnád érinteni a bicepszeid)
ruhát korábban én is írtam, ezért is kértem javaslatot, h merre érdemes nézelődni. teccsóban van bővebb szabású farmer, ill a biofarmerük anyaga alapvetően eléggé rugalmas, így azt normál szabásban is jó lehet, ha valaki szereti a stretch-es cuccokat de azért jó lenne, ha lenne más opció is
egyébként másik téma: kaja... asszony bulgurt csinált a hétvégén, ettem belőle 4x és a rizs semmivel sem rosszabb GI szempontjából, mint ez a cucc... (sőt, a lehűtött->visszamelegített talán még jobb is) szóval a rizzsel kapcsolatban valami más lesz a probléma nálad, nem a GI.
-
Dorian
félisten
Én arra kezdek rájönni, hogy a lábedzésből akár vmennyit vissza is vehetnék, mert kezd komolyabban feszülni combban az egyenesszárú farmer. Akkor már megnéztem a seggem is - mert bevallom nem szoktam - és az is már kitölti a nadrágot, de azért arrafelé van még mozgástér.
-
Dorian
félisten
Tárogatást tisztáznám. Mi a helyes mértékű alkarhajlítás? Itt ez a videó: [link]
Az elő részben a fehérpólós a véghelyzetben kevésbé hajlítja a farját, a második részben a feketeruhás meg sokkal jobban.Én magamtól azt gondolom, hogy az első a jó, a véghelyzetben a felkar-alkarnak 45 és 90 fokos szög közt kell lenni, mert ha kevésbé van behajlítva akkor semmi köze nem lesz a mellizomhoz, hanem valami vállból-karból emelés történik.
Lehet, h ezért nem tudok ebben feljebb lépni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #194171 üzenetére
figyelve a gyakorlat minőségére
ez eleg fontos, hipertrofia meg serulesmegelozes miatt is.engem meg inspiralt mr adductor es mr deadlift lelkesedese. lementem mar egy keso esti szessonre ha mar tegnap kialudtam magam, elorehoztam a labedzest 6 nap pihivel, ilyen se tudom mikor volt utoljara. megnyugodtam kicsit, meg azert nem nottem fel teljesen. tobb sorozat meg a 2 rir az tudjuk kiknek valo
alibizgetek mar egy ideje, most haraptam. mindenben villogott a hevy
csinalnom kell vmi feluletet a combhajlitos nordic curlhoz, mert nincs eleg sulyom az rdl-hez.
rdl 2x40 kg 17 rep (ebben bennehagytam parat)
bolgar 2x 34 kg 12 rep
rest pause no lockout goblet 40 kg kezben + 18 kg hatizsakban 11 rep.
reverse nordic curl 2kg-mal 7 rep. ez basszus gyilkos. nem is tudtam bukasig csinalni, faj/eg nem kicsit.
meg vmi alibi vadli levezetesnek. leccgo. most le kellene tolni meg vagy 1000-1500 kcalt
igy pumped mar kezd ugy kinezni a labam elolrol, mint aki nem csak fekvenyomni jar a terembe.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
Azon gondolkozom, h jó módszer lehet-e az, h ahol nem tudok ismétlésben és súlyban továbblépni, akkor nagyobb súllyal csinálok amennyit bírok, mondjuk hármat. Erre mondják, h erőt növel nem? És ha majd ettől erősebb leszek, menni fog a kissebb súlyból több, vagy a nagyobból a legalább 5-6?
Vagy az ilyemit nem lehet 1-1 gyakorlattal csinálni csak a komplett edzéssel?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #194168 üzenetére
Amúgy abban biztos vagyok, hogy amikor valamiből 6 rep megy akkor ott gyorsabb a progresszió, érő növekedés gyorsabb. Csak valahogy a gyakorlat után nem érzem eléggé a meghalást
De most lesz 1-2 gyakorlat ahol feljebb veszem a súlyt, mert egy ideje nem nő az ismétlés szám"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #194163 üzenetére
Én meg most fordítva. A 9-10 ism-ről egyel nagyobb súlyra váltással és 6-7 ismétléssel elegendőnek éreztem a terhelést és nem csináltam még egy sorozatot
-
scdlsc
senior tag
Kanyarban jól jön az ilyen nyak. -
Peaceliker
addikt
Na ma voltam fizikoterepián. Mégsem lézer, villanyos
Egyelőre annyit mondtak, hogy jó eséllyel jobban fog fájni
Csütörtök következő alkalom, hát kíváncsi leszek.
Végig úgy viszketett a kezelés alatt mint az állat"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #194162 üzenetére
Nekem vt most olyan, hogy pár gyakorlatban durván visszavettek a súlyt (fekvenyomás és tárogatás) és feljebb kentem ismétléssel és most így megyek feljebb.
Valahogy ha 6 ot csinálok azt egyszerűen nem érzem elégnek, és ha ismétlésben nem megyek 12 fölé akkor csak ilyen 6ig esek vissza.
A miért nem érzem elégnek egzakt magyarázatom mondjuk nincs"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #194157 üzenetére
Most kb az lehet az arány, h a gyakorlatok negyed részét csinálom bukásig, masik negyedet rir-1-ig, maradékot rir-többig.
Ahol most többet csinálok, azoknál mínusz 1-2-t még meg tudom csinálni, minusz többhöz sajnos túl nagy az egómKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tisn
addikt
koszi
csak a teniszkonyok faj, arra csinalom is a gyakorlatokat. sokat is enyhult, pl. mar ketkezes scott pados bicepsz megy (picit csokkentet sullyal, de igy is jo, csinalok 12-t 8 helyett)
megprobalom akkor a vallbol nyomast, azt eddig nem hasznaltam, a geppel szerencsetlenkedtem inkabb, de nem szerettem meg.
meg most lattam egy sulytarcsas vallgyakorlatot (buszsofor neven ), azt lehet kiprobalom majd.
(eddig nem foglalkoztam vele, mert gondoltam teniszkonyok par het alatt elmulik es akkor ujra johetnek az oldalemeles variacok, mast nem is szoktam (csak a fejhez huzast) amugy 2 fajta vallgyakorlat eleg?)
-
m3ss
veterán
biztos jo, en amugy sose probaltam 45 fokost. de sztem front vallra az osszes mellgyakorlat is jo. fekvotamaszok, tarogatas, fekvenyomasok meg egyenes padon is. de izmosnak kinezo szeles vallad ugye attol lesz, ha az oldalso delta fejlett.
kezisulyzoval sem tudsz vallbol nyomni? lehet azt sokfelekeppen. pad dolesszoget is lehet allitani, sulyzot forgatahatod, csinalhatod szelesen vagy kvazi elore nezo konyokkel. persze csak a fajdalom miatt, amugy szelesen erdemes. nincs olyan varians ahol ne fajna?
nem kellene ilyen vall rehab, mobility gyakorlatokat vegezni akkor? szalaggal, hasonfekve sulyatarcsaval, vagy rotator kopeny erosites, van sokfele..de persze nem tudom mid faj, meg nem is ertek ehhez.nincsenek ilyen sulyparnak a teremben, amit a nok a bokajukra szoktak rakni a hatra labtologato segggyakorlatokhoz? nem tudom mi a neve. azt felrakod alkarodra es akkor nem kap terhelest az alkar. 5 kilot csak ra lehet applikalni
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
45 fokos pados fekvenyomas jo a vall elso reszere? na akkor lehet kiprobalom.
oldalemeles most nem megy a teniszkonyok miatt (se csigan se sulyzoval), a shoulder press geptol folyamatosan kattog a vallam, nem szeretem (valahogy nem jo a biomechanikamhoz, eleve a ket grip kozotti reszen fogom, hogy valahogy hasznalni tudjam), egyedul a fejhez huzast tudom most csinalni vallra -
Dorian
félisten
válasz aelod #194151 üzenetére
Most ezt úgy kell értenem ahogy olvasom? Tehát laikus nyelven:
Jobban fejlődik az izom, ha a gyakorlatokat csak -2-3 RIR-rel csinálom mintha bukásig csinálom? Ez számomra elég furcsa.
Vagy azt jelenti (ami nekem logikusabb) hogy az az utolsó 2-3 ismétlés már nem ad annyit pluszban hozzá mint az előzőek?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Egyébként a 45 helyett 30 fok kérdésben tök igazad van.
Tárogatásban számomra az a nehéz, hogy nem látom magam közben, így nincs visszacsatolás. Pl. hogy az alkar milyen szögben áll, főleg a gyakorlat alsó végpontjánál, hiszen nagyságrenddel könnyebb ha alig nyújtod ki a kezed.
Neten van majdnem nyújtottól kezdve elég-kis-szögben-hajló-ig mindenféle videóKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #194144 üzenetére
hat, az hogy kevesnek erzed valojaban lenyegtelen. mihez kepest? atlag 46 eves emberekhez kepest sztem nem keves. azt se vard el, hogy minden gyakorlatban egyszerre lesz progresszio.
na meg ha nem alszol gyakran eleget, akkor ne is varj progressziot. persze ha a tobbi gyakorlatban fejlodsz akkor nincs akkora gond ilyen teren.
felhuzasban jobb vagy, fekvenyomasban rosszabb. el kell fogadni. en se tudok ennel sokkal nagyobb sulyokkal fekvenyomni, ha ez megnyugtat. ez van.
persze nem feltetlen kell meg beletorodnod, mert lehet varialni a gyakorlatokon, programon, meg neked meg azert nincs akkora edzesmultad, hogy kozel lennel a vegehez.
eleve nem csinalnek ruddal fekvenyomast, mert a kezi effektivebb, jobban alakithato a mozgas az anatomiadhoz. es nagyobb a rom, nem kicsit. 100%, hogy jobb hipertrofiara. na meg nem marad rajtad sem a suly soha, mert le tudod venni.
45 fokot sem eroltetnem, amit mondtal korabban. mellet akarsz edzeni vagy front vallat? boven eleg a 30 fok a felso mellre sztem, nekem rengeteg nott tole, raadasul eleg meredek a mellcsontom. szoval nem tudom kinek kellhet a 45 fok..en nem is csinalok pl egyenes padost, 15 fokon csinalom a tarogatast is a mellcsont szoge miatt.
teremben nincs vmi jo tarogatogep? nehezebb elrontani a gepen vegzett gyakorlatokat, ki tudja hogy epp bicepsz vagy valledzest csinalsz-e belole. mondjuk ez a fekvenyomasokra is igaz.
melledzessel kezdesz?
varialhatod a sorrendet is, pl elofarasztod a mellet tarogatassal. ha szar a technikad es nem kozelited elegge a lapockakat akkor sem hatrany sztem elofarasztani. de mindjart megszol az edzod majd ha mas nem 1-2 sorozat mely tarogatas is jo bemelegitesnek a fekvenyomas elott, kicsit nyitja a mellizmot a nyulas miatt, en erzesre nagyobb romot tudok igy csinalni.
en pl egyik edzesen vallbol nyomas elott csinalom az oldalemelest, masik edzesen utana. tok sokat fejlodott a vallam. persze nem biztos, hogy ezerthttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aelod
veterán
válasz Peaceliker #194146 üzenetére
Srácok ha önkényesen módosítotok stb azzal jönnek a gondok. Nem tűnt fel?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #194144 üzenetére
Fekvenyomásnál én egyszerűen feljebb megyek ismétlésben. 14 ha megvan stabilan akkor emelek súlyt. Amúgy csak kínlódok.
Ezt leginkább lelkileg nehéz elfogadni nekem (is) hogy csak 74 kilóval nyomom
Viszont tolom most kézi súlyzóval is és azzal végre felmentem 64 kilóra, igaz még csak 10 rep, de halad az a lényegaelod
Amúgy tuti én is ezzel szopatom magam. De sajnos jól esik, szeretek 0ig menni
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
A progresszió jó ideje nem igazán megy ferdepados tárogatásban és ferdepados nyomásban.
+ az egyenespados gépes nyomásban van progresszió, de hagyományos egyenes padon nem tudom mennyivel megy (miután párszor rajtam maradt nem erőltetem a RIR0 közeli súlyokkal, márpedig edzeni meg azzal edzek), de sztem 80 kilóval biztosan nem tudok végigcsinálni egy 6-8 db-os sorozatot és ezt kevésnek érzem.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #194137 üzenetére
közben mellben meg gyík vagyok
miert lennel mellben gyik? latszolag is van rendes mellizmod. testtomegedhez kepest egyaltalan nem rossz az a fekvenyomas ruddal amit tudsz. plane ilyen rovid edzesmulttal. nem a valszeg nem natural volt elsportolo kajakedzohoz, instagram influenszerekhez, aelodokhoz es egyeb kiemelkedo genetikaju emberkekhez kell magadat meregetni..fejekben kellene rendet tenni itt sokaknal
meghallgatok egy weinstein, tegmark, penrose, wolfram interjut utana nem kezdek el dunnyogni, erolkodni orrverzesig, szepen csendben elfogadom, hogy nem lesz jozsi alfa, toe sem, es a fekete lyukak, kozmosz rejtelyeit sem en fogom megfejtenihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
Most lehet hülyén hangzik.
De ha pihenő napra teszem a has (ez 5 sorozat összesen 3 gyakorlatból) és alkar edzést (ez 4 sorozat összesen 4 gyakorlatból, tehát 1-1)az gáz lehet?
Őszintén ehhez a részhez sokszor nagyon nincs már kedvem edzés után, ma hagytam is a has felét, alkart is."Oh my Goa'uld!"
-
Soulfly842
addikt
Szombat: tudtam egy elég ütős edzést tartani
Vasárnap: erdei túra ~20km
Hétfő du este/éjjel lázas voltam, valószínűleg elég rendesen megfáztam.
A fejem továbbra is ko, estére valószínűleg gyengébb leszek.
Valószínűleg még pihentetni kell most az edzést, mert így egy gyengébb edzés hívogató szava volt, hogy elcsalt, de az nem esett jól Ma marad a teázás és a pihenés. -
Peaceliker
addikt
Persze nagyjából vágom ezt, legtöbb dologra legyintek, csak olyan ez, mint a sláger gyártás. Sokat látod, hallod csak megtapad a baromság
Persze könnyebb az ilyen hegyomlás acoknál kritikusnak lenni, amikor ér a karján nagyobb mint a karomMár mondtam az asszonynak, hogy kéne futópad.... Elég csúnyán nézett rám
De most költözés lesz fókuszban, egyelőre ez a szett marad ami van. Ha kész a kecó, eladtuk ezt, akkor azt már kijelentettem, hogy lesz konditerem az egyik melléképületben erőkeret meg futópad sztem lesz"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
Túltolás:
Ez igaz, hogy az utóbbi időben sokszor toltam túl (Aelod tanácsa ellenére) olyan módon, hogy 1 helyett 2 munkasorozatot csináltam bizonyos izmokra. Viszont ezek tipikusan kis izmok kis súllyal gyakorlatok voltak, sérülésem ennek kapcsán nem lett, csak 1x egy kis húzódásom volt vállból nyomás után.Most tartok ezeknél ott, hogy nem akarom kivárni, hogy 10-et meg tudjak csinálni, míg nagyobb súlyra váltok, mert csomó estben nem tudtam átlépni a 9. számot (ezért csináltam még egy sorozatot, amolyan kompenzálásként), hanem legutóbb felváltottam nagyobb súlyra és azzal is megcsináltam 5-6-8-at (kivéve tárogatás és oldalemelés, azoknál elakadtam)
Ami többször történt és problémás volt, hogy lábnapon hajtott a hév, és még csináltam pluszban nagy súllyal 15-20 lábtolást is. Ezt többször biztos nem fogom, tanultam belőle, mert utána általában sokáig brutál erős izomláz meg alvásprobléma volt, tipikus idegrendszeri kicsinálás.
Amúgy furcsa viszonyom van a lábedzéssel, mert egyrészt sztem azt szeretem a legjobban, másrészt viszont elég lenne belőle kevesebb is mert látványra kevésbé fontos, hogy nagyobb legyen, és közben mellben meg gyík vagyok.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #194134 üzenetére
nem ezt toljak amit latsz, hanem a cuccot. attol lettek nagyok, meg a jo genetikatol. tartalomgyartok, ebbol elnek. abbol nem lehet megelni, hogy par gyakorlatrol csinalsz videot. ahany gep es ahany gyakorlat, technika van mindrol fognak mert postolni kell, mert ebbol elnek. kritikus gondolkodas kell ide is. vannak jo tartalomgyartok, de helyen kell kezelni..
tudom, hogy zakkant vagy. tegyel be egy interval futast, ott kielheted magad. nem is csinalok zone2-ot. egezseg, longevity miatt amugy is ajanlatos. mostanaban tolom heti 2x kb. most kezdtem ujra (megint ), egyelore csak 2 perces etapokkal. 9 km/h 10-12 fokos emelkedon, aztan 2 perc seta. ez valo neked, igazi mindfuck. utalom. 18 evesen bejottek ezek, en kinottem mar ebbol
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Én sem értem hogy a fenébe sérültök le sokan. Én 42 leszek hamarosan és nem sérülök. Egyszer mondjuk hónapokig fájt a bal könyököm a nagysúlyos kalapácstól, de rájöttem hogy nincs értelme bukásig csinálni ezeket a gyakorlatokat.
Mondjuk én superset-ezek, a bemelegítés is elmarad állandóan. Szóval nem ész nélkül kell csinálni. Vagy hagyni kell időt mindennek. De tudom az meg kevés van. -
Peaceliker
addikt
válasz aelod #194119 üzenetére
Köszi!
Akkor marad marad válszélessel, alkarom azt picit jobban szereti..vagyis kevesbé nem, ez pontosabb
Videókat szoktam nézni, vagyis már fb, yt tolja az arcomba és néha sajnos hajlamos vagyok elgondolkodni azon, amit a nattylike kokszor influencer gyerekek tolnak
#194120m3ss
van pár gyakorlat, amit már nem úgy tolok, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva, hanem ahogy nekem jó. Azt sem érdekel annyira, ha így valamennyire cheat lesz, meg fejlődés rosszabb. Próbálom nem szétbaszni magam...jobbanAmúgy ha úgy van, jöhet hideg, meleg, nem vagyok sértődős.
Picit azért is éreztem úgy, hogy nekem is szól, mert én is így edzettem lábra, amíg térdem hagyta. Bolgár, guggolás, lábhajlítás, rdl, vádli. És baromira éltem. Most adductor része is picit az, hogy rövidebb lett a lábedzés és ki akarom tölteni valamivel, illetve bejönnek ezek a kifingatós gyakorlatok
Persze adductornál az is van, hogy kis zsír van ott, de izom szinte semmi és lábfeszítőnél meg durván érzem az hova dolgozik és oda 0-t.
És úgy fest hardgainer vagyok meg alkatra inkább vézna lennék (ha csak simámn szírt dobnám le), így próbálok mindenhova dolgozni ahova lehet....Vagy nem vagyok hardgainer csak súlyosabb a testképzavarom mint gondolom, ezt még biztosra nem tudom
"Oh my Goa'uld!"
-
m3ss
veterán
na de nem ezert vagyunk itt, hogy probaljunk egymasnak segiteni? ott vannak a jelek. tuledzes, apro serulesek etc mindkettejuknel. es ok nem alibiznek, hanem toljak. en fiatalabban se tudok regeneralodni kevesebbtol se. plane amikor neha meg alvas sem alakul ugy, ahogy kellene doriannel, akkor fokozottabban figyelni kell..
jol latni ezt sztem, hogy naluk mi a hozzaallas. nagyon akarjak, es az sem jo ha tulzasba viszed ezt. van aki hajlamos tultolni, masok meg alibizni jarnak a terembe, van akinek meg a konzisztenciaval van gondja..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
deadlift + merevlábas: Gondolom nem árt, ha egy héten 1 helyett 2x (+fél a guggolástól) van megedzve a combhajlító.
combfeszítőgép: Sztem undorító egy gyakorlat, de majd lehet, h megpróbálom legyőzni az idegenkedésem és minden 2. héten combfeszítő lesz guggi vagy bolgár guggi helyett, passzKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
ez igaz. senki se mondta, hogy ne guggoljon, es mellette ne csinaljon egy db hip hinge gyakorlatot.
de amugy ha szereti, akkor miert ne csinalja? amator ha tuledzi magat mi van? ha nem edz valamire eleget mi van? ha nem optimalis az edzese/etkezese mi tortenik?
azert mert kozben irkalja, hogy tuledzette az idegrendszeret minden harmadik heten. kozben megjegyezni se tudom a gyakorlatok szamat amiket alsotestre vegez, jo intenzitassal. es talan mert kozben minden heten vmi apro serulesrol beszel?
semmi baj a kiserletezessel, ha esszel csinalod. nem edzed tul magad, kis sullyal kezded az uj gyakorlatokat, hetek alatt epited fel a terhelest jo technikaval.[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
a tippem az lenne, hogy ezek a komplexebb gyakorlatok jobban edzik az alsotest/gerinc stabilizalo izomzatat, mind a sima labtolo gep, emiatt hasznosabbak. meg ha a fenek, comb pont ugyanannyit erosodik is toluk.
de en nem ertek hozza...
szerk: de amugy ha szereti, akkor miert ne csinalja? amator ha tuledzi magat mi van? ha nem edz valamire eleget mi van? ha nem optimalis az edzese/etkezese mi tortenik?
semmi, legfeljebb megserul, visszavesz, tanul...
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ez jogos. de azt ne gondold, hogy az segit, hogy lab es keztartast varialva probalnak felhozni izomcsoportokat, mikozben sajat bevallasuk szerint a tuledzes hataran laviroznak, ki tudja milyen technikaval.
pont a kor, esetleges genetika, korabbi serulesek miatt kellene esszel csinalni.
az a baj, hogy konnyen atesnek az emberek a lo tuloldalara. latszik rajtuk, hogy ok ketten lelkesek, talan ok egyedul itt a forumon akik posztolgatjak a progressziot (es van is nekik) toljak kemenyen. sztem pont oket kell visszafogni..[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #194122 üzenetére
fintorogsz a combfeszitotol, de elegedetlen vagy a kulso es az also fejjel?
de csinalsz sima deadliftet, mert bele kell allni, de csinalsz merevlabast is. melle meg labtolo, bolgar es csipotolast.
jo otlet a labtolon varialni a labtartast, mikozben izuleti problemakra panaszkodsz meg apro serulesekre? nem kellene esetleg egy sorozat combfeszitozesre vagy reverse nordicra elcserelni ezt?
nem erzem atgondoltnak, logikusnak az also testedzessel kapcs. donteseideten teremben csinalnek guggolast, combfeszito, combhajlito, merev labas. ha vmiert te igenyled csinalnek meg melle csipotolast, bar nekem tuti nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A guggoláshoz ragaszkodtam, combhajlítótól és combfeszítőtől fintorogtam így azok nem lettek, hanem combhajlítóra merevlábas. Bolgárt meg a csípőtolást pedig kaptam mellé. Amúgy sztem nem ártana, ha a seggem kicsit nagyobb lenne.
Adductorok nekem is fejlettek, annyit fogok tenni a jövőben, hogy a guggi helyett minden 2. alkalommal lábtolózom majd szűk lábakkal, hogy a comb külső és első fele jobban fejlődjön.
De a guggit meg a deadliftet nem feltétlen a hipertrófia miatt csinálom, hanem fasza érzés, hogy "bele kell állni".
Vádlinál kezd az lenni, hogy 165-tel még mindig túl sok, 11db megy, de az elején kinyomni már alig bírom, úgy érdekes lesz a hogyantovább.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #194117 üzenetére
amugy elismeresem, hogy milyen lelkes vagy. te vagy az elso akit hallok, hogy nagyobb adductort akarna. ki a fenet erdekel az adductor a profikon kivul sztem a fel forum azt guglizta, hogy hol a feneben lehet ez ennel meg a vadli is jobban mozgatja az embereket.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
Más:
Bicepsz. Picit elbizonytalanitott pár videó meg ami itt is ment téma.
Tök fokos törekedni arra hogy széles meg szűk fogás? Vagy azért számíthat?
Egyik gyakorlat az incline curl. Az kvázi széles fogás. Francia rudas gyakorlat van értelme ha direkt szűk fogás?
na az ilyenektol fogsz megserulni konyokben, csukloban..nem gondolod, hogy majd szamottevoen vagy inkabb barmennyivel nagyobb bicepszed lesz attol, hogy szelesebb meg szukebb bicepszet is csinalsz, ugye? azert lesz kisebb bicepszed hosszu tavon, mert a serulesek miatt majd nem tudod edzeni. olyan bicepsz gyakorlatot csinalj, olyan fogassal amitol nincs diszkomfort erzeted egyaltalan. valassz ebbol 2 felet es ennyi sztem. lehetoleg olyat, ahol van nyulas. pl preacher curl, incline curl, concentration curl stb. aztan a genetika fog limitalni ugy is.Seggem meg pl pont mint egy léc sosem volt, most hogy fogytam még rosszabb
ez is genetikus, en is elfogadom, hogy sose lesz arnold mellkasom, ha bekoxolok akkor se.
nem rad utaltam amugy, mert te terded miatt nem tudsz guggolni. igy te nyilvan okkal keresed az alternativakat. de dorian tud, es mellette huz is fel. na most ezek mellett sztem teljesen felesleges meg bolgarozni, labtolozni, smith keretezni es csipotolni vagy ki tudja meg mit.
en amikor 20-akat guggoltam, meg 15-oket huztam fel, utana konkretan altalaban hanyni mentem nem a smith keretbe
emlekszem tizeneves voltam, robogoval jartam a terembe es elkezdtem anyam kocsijat elhordani, mert veszelyesnek ereztem a motorozast hazafele menet, annyira gatyan voltam.
nyilvan nem ez a kovetendo pelda, felesleges is a 0 rir tudomany szerint, sot ezeknel a gyakorlatoknal veszelyes is. csak eszembe jutottak a regi konditermes emlekek. de az tuti, hogy nem hianyzott semmilyen csipotolas ezek melle..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aelod
veterán
Semmi értelme nincs (később max a csuklód b...szod meg vele). Fogd váll szélességben ha rúddal végzed.
Gondolom ment a lamentálás ha így fogod akkor külső fej ha úgy akkor belső fej....azt kell felfogni, hogy mivel egy ponton tapad így nem tudod szeparálni a két fejet fogás szélesség vagy a könyék (törzs előtt vagy mögött) pozíciójával ."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Peaceliker
addikt
Szerintem az elég egyértelmű hogy szerencsés genetikad van. Vagy szerencsésebb mint nekem legalábbis.
Nekem nem úgy van hogy csinálok valamit és szakadnak rám az izmok kilókban
Seggem meg pl pont mint egy léc sosem volt, most hogy fogytam még rosszabb
Szóval én pl ezért akarok minél többet fenékre edzeni, hátha véletlen valami forma lesz.
Adductor ugyan ez, úgy kb nincs...Más:
Tök fokos törekedni arra hogy széles meg szűk fogás? Vagy azért számíthat?
Egyik gyakorlat az incline curl. Az kvázi széles fogás. Francia rudas gyakorlat van értelme ha direkt szűk fogás?"Oh my Goa'uld!"
-
m3ss
veterán
sztem tok folosleges ennyi gyakorlat. huzol is fel. guggolsz mellette. nekem ettol a kettotol akkora seggem volt anno, amekkora csak lehet adductorok is, allandoan osszeertek a combjaim.
onmagaban guggolas melle csinalsz egy combhajlitot, combfeszitot es kesz sztem. plane ha van egy hip hinge. minel melle a bolgar? plane ha imbolyogsz.
nem ertem ezt a sok serulest mindenkinel. vagy szerencses vagyok, vagy nem tudom...sose serultem le kondizastol, apro kicsi serulesek se voltak. jo technika, sok pihenes, keves sorozat. golf konyokot leszamitva, de lehet az meg a nem vizszintben levo gyurutol alakult ki..nem kell tuledzeni, sok uj gyakorlatot kezdeni nagy terhelessel es nem lesz baj. amint elkezd csinalni az ember vmi hulyeseget rogton jon a baj. pl most elkezdtem egy kezzel deadhangelni gyurun, kicsit fajt par napig az egyik csuklom. falmaszason elkezdtem 3 ujjas fuggeszkedes meg huzodzkodast, meg mindig erzem kifeszitve az inakat az ujjaimban. nem is fogok semmi ilyesmit csinalni, csak a jol bevalt dolgokat, fogasom meg majd a falon megerosodik. okoska out.
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #194113 üzenetére
Már javasolt is valamit, tök jó.
Amúgy tegnap nagyon szúrta az oldalam, hogy csináljak még lábtolást v. vmit, de uralkodtam magamon és szépen hazamentem. És jól aludtam éjjel, ma pedig csak moderált az izomlázam, nem robotmozgás van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #194108 üzenetére
Igyekszem figyelni a tükörből, h ne mozduljon el befelé, persze amikor az utolsó párnál már az agyammal is nyomom fel a súlyt, akkor ez az figyelem nem biztos, h tökéletes.
Ma reggel felkeltem, mentem házban ide-oda, lépcsőn le-föl egyszercsak eszembe jutott, h egyáltalán nem fáj. Megnyomkodtam, h mi van, azóta újra fáj
Egyáltalán nem vészes amúgy, figyelmeztetésnek fogom fel.
Ahogy nézem a belső oldalszalag sípcsontra tapadásánál van a probléma.Amúgy inkább gyanakszom a bolgár guggolásra, mert ott egyensúlyvesztés miatt tudom, h volt imbolygás térdben. Ehelyett kellene valami másik hasonló gyakorlat, ahol tudok kicsit kapaszkodni vmiben, mert mindkét kézben súlyzóval ez nem lehetséges. Smith keretben, a rudat vállra véve nem lehet ezt csinálni? Mondjuk felmerül, hogy az meg már pont ugyanaz mint a guggolás, csak felesúllyal egylábbal.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz Peaceliker #194102 üzenetére
Vicces, nekem tegnap sikerült, ráadásul tricepszezésnél.
A tanulság az, hogy ha sérülés miatt elhagyunk egy gyakorlatot, akkor amikor újra elkezdenék csinálni, akkor nem biztos, hogy feszegetnünk kell a határainkat, pláne korlátozott mozgástartománynál.Viszont jól kimasszíroztattam+flektor és most szinte alig érzem, össze nem hasonlítható a tegnapi fájdalommal.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Vitee
aktív tag
válasz OPiiPO #194090 üzenetére
Remelem azert ti se hiszitek el, hogy akar egyetlen egy is valodi beloluk az osszes megbeszelt, kamureakcios video, egyaltalan nem ertem ki az aki kicsit is elhiszi, hogy ezek igazi prank videok!?
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #194106 üzenetére
Belső részen? Azt nem csak csavart állapotban lehet megtépni? Guggolásnál lábad, térded jól áll? Esetleg nem mozdult el térd befelé vagy kifelé?
Drukkolok azért hogy ne úgy járj mint én ezzel a szalag tapadási pont dologgal. Én már most 5 hónapja küzdök vele és javulás se nagyon van
"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz aelod #194104 üzenetére
Igen, tudom, h azt nem szabad és ha azt tettem, nem is direkt csinaltam, mert nem emlékszem rá. De szerencsére mire a következő gyakorlat munkasorozatához értem, mar el is múlt, utana inkabb csak viccesnek éreztem, h a nyakam húztam meg.
Az egyik térdem alatt közvetlenül, a sípcsont legtetején belső oldalon viszont megerőltettem gondolom valami ín vagy szalag tapadását ( nem tudom mi van ott) ez viszont kissé fáj egy kis területen.
Gondolom a guggolással, de nem biztos... az a legelső gyakorlat, és a legutolsó előtt kezdtem csak érezni.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #194103 üzenetére
Én meg amúgy is állandóan darabokra akarok hullani
"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Peaceliker #194102 üzenetére
hát a lapockaemelő izmot annyira nem nehéz meghúzni hát, váll, vagy akár egy bicepszgyakorlattal
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #194100 üzenetére
Én asszem döntött törzsű evezéssel csináltam ezt múlt héten
Most lapockám körül sikerült melltámaszossal... Hát nem kellemes, de végülis tudtam vele edzeni, szal lekakilom
De asszem jobban oda kéne figyelnem. Sietni próbálok mert idő szűke van állandóan, aztán ez lesz belőle[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
tisn
addikt
válasz Flash Gordon #194099 üzenetére
hat nekem annyira nem jott be. raadasul felevente, evente ismetelni kell. es az utolso (3 adagos volt) rohadtul fajt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Robogó, kismotor
- Óra topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Netflix
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest