Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• K1LLMy53Lf

senior tag

válasz Flash Gordon #195729 üzenetére

igen, a hobbim, jól látod :DDD

amúgy én értem, hogy az izomszövetekben tárolódik, de az izomszövetekhez a vér juttatja el... a kérdésem annyi volt (puszta kíváncsiságból), hogy az ábrák alapján a vérben lévő aminosavak szintje relatív konstans, tehát - paraszt logikával feltételezve - a vér szállítókapacitása telített, viszont - szintén paraszt logika - nem a gyomorban tárolódnak a "várakozó" aminosavak, hanem pontosan melyik részen? belek? persze ez végsősoron valóban lényegtelen.

a fehérjeszintézist és az emésztést nem keverem, ugyanakkor az IF legjobb tudomásom szerint nem csak az emésztőrendszer pihenéséről szól, hanem a teljes szervezetre értendő pihenőidő (mert minden sejt megújulása lényeges, nem csak az emésztőrendszeré). és mondjuk a magas leucinszint alapból blokkolja az autofágiát.

persze, ha valakinek az IF-el csak annyi a célja, h korlátozza az időt, ezáltal a "bevihető kalóriák mennyiségét", vagy épp csak az emésztőrendszert akarja pihenteti (ha feltételezzük, hogy a 100g fehérjével az emésztőrendszer végez 2-3 óra alatt, és azok valami köztes "állapotban" várakoznak az elszállításra), akkor teljesen rendben van.

amúgy én nem érzem azt, h ez "kákán a csomót" kategória lenne, te írtál valamit "jó hír az IF-eseknek", ami az én logikám szerint nem feltétlenül igaz :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés