Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz aelod #181650 üzenetére
Sejtettem, azért akarok ízesítetlent (noha cukrozni, ízesíteni nem tervezem). Na de melyik jó ár/érték arányban?
Van ugye sima wpc. Wpi már túlzás lenne, de vannak olyan wpc-k, amikhez tesznek elsősorban proteázokat, másodsorban nemi izolátumot és hidrolizátumot. Érdemes inkább utóbbit a könnyebb emészthetősége miatt?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Angel2014
addikt
Ez elmegy diétába estére?
25dkg zsírszegény túró, Pici poharas zsírszegény joghurt fele, egy szilva , pici fahéj, és pár csepp folyékony édesítő.
2 hónappban 1x megkívántam az édeset is. álltalában mindig sósan eszem a túrót, vagy paprikásan körözöttszerüen paprikával paradicsommal.
Ha edzenék menne bele fehérje egy adaggal és az édesítőszer kimaradna.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
perempe
addikt
-
ztoldy
senior tag
válasz Speeedfire #181658 üzenetére
Így van, van nekik ízesítetlen és csokis. Egyébként a csokis szerintem kimondottan finomra sikerült.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Qtya123
őstag
válasz Speeedfire #181658 üzenetére
Az elkerülte a figyelmemet, köszi.
Ezen a wheyprotein.hu oldalon lévő fehérjék, pl az említett Caveman minőségben megfelelőek?[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz Angel2014 #181652 üzenetére
Azert eszed a turot mert szereted, vagy mert ezt ajanlja mindenki dietaba?
Csak ugy kerdezem, mert erdekel! Anno en is probaltam eroltetni ezt a zsirszegeny turot, de a vegen mar undorral, hanyingerrel ettem, annyira nem finom szamomra
Egyebkent meg mindig nem igazan szamit annyira, hogy mit mikor eszel, amig deficitben vagy.En amit szeretek reggel, vagy este: gorog joghurt (1 adag 17-18g feherje) bele barnacukros zabpehely + magmix, ami olyan mint a diakcsemege, neha megy bele mogyorovaj is.
[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Dinter
addikt
Tudnátok ajánlani hol tudnék venni közepes keménységű, hatszög pöttyös SMR hengert? Amit most rendeltem az túl kemény, nem szeretnék mégegyszer belefutni ebbe, hiába voltak jó vélemények.
-
Fred23
nagyúr
Gyakori kajám a zsírszegény túró magvakkal, és 2 evőkanál mézzel, fogyós topikból kopipészt:
-
Angel2014
addikt
válasz Vitee #181661 üzenetére
Mai ennivalóm ez volt.
Későn keltem 11 óra kb reggeli nem volt lementem a piacra és 1 óra körül ettem ezt. 80 gramm rízzsel
Most ettem pár kanállal belőle a csirkéből rízs nélkül és 2 db koviubival.
Szóval nem eszek mindig túrót estére.
De a túró estére jó a kazein miatt és a felszívódása is lassú.
Számtalan módja van ahogy eheted sósan, fehérjével, citrommal, mézzel, csokiöntettel, Joghurttal, vagy csinálhatsz körözöttet is belőle. Szóval nem unod meg. Tegnap a szilvás, fahéjasat próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
benfolds
őstag
válasz Vitee #181661 üzenetére
én fél évig offon voltam a kezem miatt, egy hete kezdtem a visszaszokást, 40%-os volumeneket csinálok egyelőre, a kajával még nem foglalkozom (mármint nem számolgatok), de már most kiráz a hideg a túrótól, ha rágondolok. kurva jól elvoltam nélküle fél évig. pedig amúgy az ilyen túrókrémeket mindig is imádtam, de a végére akárhogy variáltam a túrót, mindenhogy utáltam. érdekes, a görög joghurtot én sem tudom megunni, az kb. mindenhogy jó. utoljára kakaót tettem bele, úgy is finom. igazából a zsír az, ami az ízlelőbimbókat kényeztetni tudja, lehet, hogy a túrót is azzal lehetne ehetőbbé tenni (bár én inkább zsírosat szoktam venni, mint zsírszegényt)
jövő héten kurva meleg lesz, vajon van értelme erőltetni az edzést légkondi hiányában? régen ki nem hagytam volna, még a 30 fokos szobában is toltam, de nem hiszem, hogy ér valamit, ha másnap is ko vagy.
-
Cs1csó
félisten
válasz benfolds #181666 üzenetére
Edzést SOHA ne hagyj ki, ha nem súyos betegség az oka, helyette:
- kisebb intenzitással (akár az a deload edzés amiről itt szó volt)
- fogyassz több vizet, elektrolit, szőlőcukor stb.
- HA megoldható edz más időpontban pl. korán reggel ha megoldható (ha normál munkarendben (a klaszikus 8-tól 4-ig plusz-minusz 1 óra) dolgozik valaki és otthon is van edzési lehetősége akkor keljen 2 órával korábban leedz, lezuhanyzik és mehet a nap. Vagy este 8 után naplemente körül vagy utána már akkor is enyhébb de az igazán jó a hajnali órák akkor van a leghűvösebb.Egy tetőtérben edzem én is nem kellemes de túlélem, igaz még extrém melegek nem voltak.
-
emiki6
veterán
válasz Cs1csó #181667 üzenetére
Könnyű azt mondani, de ha lesérül az ember, akkor a motiváció oroszlánrésze is oda, mert nem tudja azt csinálni, amit szeretne. Képtelen vagyok pl csak lábazni, ha karom-vállam sérül, mert láberőben nincsenek jó céljaim, amik vinnének előre.
Régen bouldereztem, de mikor nem tudtam járni (covid, terem felújítas), akkor az otthoni ujjerősítést is párszor csináltam, aztán elsikkadt, mert megszűnt a visszacsatolás, ami értelmet adott."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Cs1csó
félisten
válasz emiki6 #181668 üzenetére
Nem volt szó lesérülésről. MÁR meggyógyult és fokozatosan térne vissza az edzés világába de most a nagy forróság miatt kétségek ébredtek benne, hogy folytassa e, én erre írtam, hogy ha már belevágott (korábban meggyógyult) akkor csinálja ha kisebb intenzitással is akkor azzal .
-
Dare2Live
félisten
válasz emiki6 #181668 üzenetére
Nekem most vannak az első kis lesérüléseim. 80kg vagyok 100kg fekvenyomásnál amiből kb 4 megy a vállizületeim finomabban majd erősebben jelezték, hogy ezt nem kéne. Gugolásnál detto érzem. Izomban érzem tudnék pár hónap alatt feljebb menni decemberre összejöhetne egy 110kgs 8as széria de 40+évesen izületeket érzem határnak lassan fejlődnek. Teszem hozzá az egyik vállam kb 1cmmel lejjebb van mint a másik ez vizuálisan nehezen észrevehető de mind gugulásnál, mind fekvenyomásnál sajnos féloldalas a terhelés és ez sztem a fő izület fájdalom "root causee"je.
Ezért kitaláltam, hogy átállok dumbellre ott reményeim szerint nem üt akkorát a féloldals terhelés mint rudnál.Hamár kaják vannak be fotózva, jövő vagy rákövetkező héttől a heti 4 kondinak vége. Az új terv:
-Heti egy konditerem (szauna miatt)
-Heti egy otthon edzés dumbellel.
-Heti két foci vagy floorball. Ha foci kiesik akkor helyette +dumbell edzés.
Ha szél van akkor aznap nincs edzés mert megyek a tóra windsurfolni.
Ez kajával kombinálva össze rakja nekem az az egészség/kinézet kombót amit optimálisnak/elérhetőnek tartok. Ősszre reményeim szerint össze fog jönni az áhított egészségesnek gondolt ~16-20% testzsír is.Persze mindenkinek mások a prioritások. Nekem két gyerekkel első az egészség meg hogyha elmegyek 1hétre síelni/surfolni akkor ne az legyen, hogy 3h után beülök a hüttébe mert végem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
emiki6
veterán
válasz Cs1csó #181671 üzenetére
Akkor félreértettem ez alapján:
- én fél évig offon voltam a kezem miatt, egy hete kezdtem a visszaszokást,
- Edzést SOHA ne hagyj ki, ha nem súyos betegség az oka"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
aelod
veterán
válasz Cs1csó #181674 üzenetére
Nyáron meleg van télen meg hideg. Ki nem sz@rja le? Szombaton 30 fok volt a teremben. Hát váll megvolt. Izzadtam? Igen. Edzést csak akkor hagyok ki ha valami váratlan van vagy olyan program van és nem tudom megoldani, vagy ha tényleg hulla fáradt vagyok. Olyankor többet használ egy kis szünet.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Orlin
addikt
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
aelod
veterán
válasz szőröscica #181680 üzenetére
Van klíma de gondolom spórolnak kicsit az árammal. 15 asszem. De én csak 10 alkalmast veszek.
Fűrész gymben volt jó idő 2 éve ott mindig 30 fok felett volt ilyenkor"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz Cs1csó #181682 üzenetére
Van klíma csak most nem kapcsolták be. Amúgy sem szeretem. Egyből ...ssza a felső légutam. Meg nehezen melegedik be a könyök és térd.
Figyelj én nem vagyok egy nagy igényű. Ahol kezdtem falun ott fűtés sem volt 3 pulóverben nyomtuk, nyáron meg megrohadtunk de imádtuk."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Cs1csó
félisten
válasz aelod #181683 üzenetére
Ne a szélsőségekről beszéljünk mint amikor egy boltban, plázában, irodában beállítják a 20 fokos hőmérsékletet mellette még nem is tisztítják kellő gyakorisággal a klímát és persze pont a fejedre fújja ez a tipikus hibák garmadája amit felsoroltam.
Hanem mondjuk legyen 24-26 fok celsius (a külső hőmérséklet függvényében) megfelelő helyeken elhelyezett beltéri egységekkel (úgy hogy ne a gépeken edzők fejére fújja közvetlenül közelről) már az is jóval kellemesebb mint 30-35 fok.
+ FOLYAMATOSAN kell járatni, nem hagyni a levegőt felmelegedni aztán meg az inverter 100%-ön süvít, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet)
Ebben a tetőtérben télen elég hűvös van tippre 18fok de egy jó polár pulóverrel, hosszú nadrágban és kellő bemelegítéssel bőven jó.[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Cs1csó #181684 üzenetére
Írtam, hogy VAN klíma és megy is de most valamiért nem ment egyik sem. Am. 25-26 fok szokott lenni a teremben.
Ha minden apróságon fennakadnék (pl. azon 5 villamos megállón ami min. 20p ennek a csodás bkv-nak) meleg van, hideg van, sokan vannak, kevesen vannak stb. stb. akkor el sem indulnék itthonról..."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
benfolds
őstag
lehet, hogy csak megerősítést akartam, hogy nem érdemes erőltetni az edzést, ha nagyon nem esik jól, de nem értek egyet, hogy soha nem lehet kihagyni. szerintem van olyan, hogy jobb pihenni. régen nem hagytam volna ki a melegben sem, de nem biztos, hogy volt értelme. persze egy-egy edzést ki lehet bírni a 30 fokban is, de egy hétig abban tolni? biztos van olyan, aki hosszú távon is bírja, én nem nagyon. a hideg más. felveszel egy pulóvert, azt cső. nem tudom hány fok, ami alatt nem edzenék. 0?
-
Fred23
nagyúr
De van valós értelme ilyenkor annak a kisebb intenzitású edzésnek, már ugye a pszichológiai nyereségen túl (edzésben maradtál, nem estél ki a folyamatból).
Nálam régebben az volt a leggyakoribb eset, hogy agyilag kaptam sokkot az edzéstől, és azért hagytam inkább ki a következőt. Nagyon magas intenzitás, alacsony ismétlésszám.
Arra csak most jöttem rá, hogy ki tudok fáradni agyilag egy -a régihez képesti- magasabb volumentől és kevesebb intenzitástól is. Valahogy nálam ez nagyon gyakori, fejben legalább úgy fáradok, mint izomzatban, és mindegyiknek megvan a maga igényelt pihenési ideje.
-
headhunter
addikt
-
ztoldy
senior tag
válasz headhunter #181692 üzenetére
Tegnap kijött egy motivációs videó is [link] (10:24-től), amiben Laci és Páldi Gabi is benne van (közös edzős videójukból, meg a 2 hete kijött HAMMER - KIRÁLY - KATHI KALAPÁLÁS videóból).
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Speeedfire
félisten
Sok teremben van klíma, de amikor igazán meleg van, akkor sok elvérzik.
30 fokban nem is lehet rendesen edzeni szerintem.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #181695 üzenetére
Lehet csak jobban izzadaz.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Cs1csó
félisten
válasz benfolds #181690 üzenetére
Nagyon jó amit Fred23 írt nekem válasznak itt:
[link]
Az izmoknak, ízületnek de a tenyereden lévő bőrkeményedésnek is jót tesz ha nincs kihagyás hanem rendszeresség van. Nem szokik el a szervezeted mert szerintem minden ilyen kihagyás utáni visszatérés nőveli a sérülés kockázatát.
Persze ott a mentális rész ha besokallsz stb. vagy a te eseted hogy nagy kihagyás után térnél vissza ami alapban nagyon nehéz és erre jön még egy plusz nehezítő körülmény hogy bazi meleg van.
Úgyhogy nem versenyző vagy nem gond ha kihagysz de a visszatérésnél fokozottan figyelj oda és persze fokozatosan is térj vissza. -
emiki6
veterán
válasz Fred23 #181691 üzenetére
Én egy olyat figyeltem meg régebben, hogy mentálisan sokkal jobban bírom az edzést, ha (majdnem) minden nap edzek, mert ha kimarad mondjuk 3 nap, akkor a "mentális állóképességem" bezuhan.
Régen jártam csoportos edzésre (heti 2-3), az elég intenzív volt, ott gyakori volt, hogy edzés után akár fél órát is csak ültem és néztem ki a fejemből, mint egy agyhalott.
Napi edzésekkel ezt könnyű volt elkerülni, mérsékelni. Meghát ha heti 2-3 edzés munkája van szétosztva 6-7 napra, akkor adott edzés nem ver annyira földhöz."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest