Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
válasz emiki6 #181746 üzenetére
Soha nem hallottam még a Gal ról, mindenhol a Scitec ,Biotech megy ahova csak nézek .
Van jó pár autoimmun betegségem eddig ezekkel tartottam fenn magam , vérképen csak a vas rossz.Azt olvastam hogy a CA mg 2:1 arányban kell betolni 3 óra elteltével mert a a CA rontja a mg felszívódását de akkor miért kombinaltak egy tablettaba.
-
-
Janaboy
veterán
Tegnap olvastam ezt az aktuális aszpartamos témát, hogy mennyire nem egészséges..
Oké mondom akkor megnézem, hogy mik a lehetőségek, ha az ember szeretne valami édesízű kalóriamentes üdítőt inni néha, de nincs benne aszpartám..
Oké ilyen még akad is, de helyette szukralóz és Aceszulfám-K van bennük, amelyekre szintén ráhúzzák, hogy folyamatos fogyasztása nem egészséges.Van valakinek ötlete, hogy akkor melyik üdítőt lehetne inni, aminek van valami íze, közel 0 a kalória és nem mérgez meg?
Janaboy
-
persil
nagyúr
válasz Orlin #181750 üzenetére
En spec. konkretan beledoglok, hogy osszejojjenek a golyoallo vallak, meg alakuljon egy kis bico/trico, etkezesnel ketszer atgondolok minden szem cukrot, parom meg kozben odavan a pocimert... Szerintem az sem erdekelne, ha 52es karom lenne, csak "lejjebb ne menjen" a pocak.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
emiki6
veterán
válasz pruzsi #181751 üzenetére
"mert a a CA rontja a mg felszívódását de akkor miért kombinaltak egy tablettaba."
Pont azért, amiért hitvány, rosszul felszívódó formákat tesznek a készítményeikbe. Vagy nem értenek hozzá vagy leszarják. Legyen egy termékpalettájuk, legyen ott a táblázatban, hogy mi és mennyi van benne, hogy gyártani olcsó legyen és megvedd, a hasznosulás már nem számít.
Kalcium nem kell csak D meg K vitamin. A K vitamin a kalciumanyagcseréhez kell, hogy ne legyen csintritkulás, vesekő, érelmeszesedés, fogszivasodás.
Szabó Gál Bence a GAL termékfejlesztője és atyja. Face-en olvastam kommentjeit, hallgattam vele podcast-eket, beszéltem is vele. Megszállott, lelkes, lelkiismeretes és okos, szerintem elég hiteles, nem szemetet próbál eladni. A galon kívül a legtöbb márka készítményeibe bele lehet kötni, mert hozzá nem értésre utal, persze előfordul más jó is.
janaboy: Vöslauer? Minimál cukor, 0 édesítőszer. Szerintem ők mentek el jó irányba, hogy az édességet mérsékelték.
orlin: alacsonyabb szintű fizikumot mondanak áhítottnak, mert aki nem akar maga tenni a kinézetéért, az szégyellné magát olyan mellett aki meg nagy erőfeszítéseket tesz. (Mármint van ilyen,nyilván nem általánosan igaz ez se, mint semmi.)
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
vaakuum
addikt
válasz emiki6 #181755 üzenetére
A rossz felszívódás azért lehet "jó" gyártói szempontból, mert ezek nem vénykötleles cuccok, és a hülyéknek is nehezebb túladagolni. Emiatt beleraknak olyan hatóanyagot, ami mennyiségre durván hangzik és olcsóbb, mint a normális formák, de a felszívódási ráta miatt igazából csak mehh kategória, bevételt viszont hoz.
Aki komolyan gondolja a témát, az úgyis laborral kezd, meg valami dokival vagy étkezési tanácsadóval is kommunikál, ott pedig a további laborok kihozzák, hogy mi az elég, miből kell még több... Nekem is görcsölt sokat a lábam, amíg belleztem, és napi ajánlott dupláját-tripláját nyomtam a béres Mg-ből, aztán nem jutottam előbbre. Majd utánanézve én is meglepődtem annó, hogy a Béres magnézium is a legszarabb összetevővel készül, éppen ezért aggodalom nélkül ajánlják bárkinek is, aki mg-t szeretne.
Amikor nekem jelezték, hogy a lágyszöveteimben is látható némi meszesedés, azonnal megszűntettem az összes plusz kalcium bevitelt, és inkább a K-ra figyelek, az elvileg ki is tudja szedni onnan, ahová nem való.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
emiki6
veterán
válasz Janaboy #181758 üzenetére
0 kalórias kell, az más, ahhoz nem értek.
Há figyelj, ha 1 liter 10 fokos víz helyett 40 fokosat iszol, az már +30 kcal, szóval csak óvatosan...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz pruzsi #181761 üzenetére
GAL Magnézium-biszglicinát ami kapszulás.
A por azért jó (olcsó), mert olyan sokat kell bevinni (több gramm), azt nehéz kapszulázva.
-
Janaboy
veterán
válasz Speeedfire #181760 üzenetére
Igazából nem csak a rákkeltő hatása miatt gondoltam, hanem más egyéb egészségesügyi dolgokat is írtak és én rendszeresen napi szinten iszok zero kólát (bár sok vizet is mellette) és lehet jobb lenne azt valami egészségesebbre cserélni, de ha nincs aszpartám, akkor szukralóz van és arra is kb ugyanazokat írják...
Janaboy
-
w.miki
veterán
Ezüst kolloid melyik változata(i) a legjobb minőségű?
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
emiki6
veterán
válasz Janaboy #181763 üzenetére
Érdekesség,hogy Gyenge Dávid megfigyelései szerint akár az energiaitalok, akár az édesítőszerek fogyasztása is okozhat mozgásszervi problémákat, mert belenyúl az idegrendszer működésébe.
Nem hiszem, hogy van üdítő,amiben, amiben se cukor, se édesítőszer nincs.
Édesítőszerből én csak a glicinben bízom, az nem csak nem káros, de egészséges is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz emiki6 #181766 üzenetére
"nagy" mennyiségben vagy egyfajta intilerancia esetén mind problémás lehet. A szukralóz az amiben a cukorban lévő szén atomot kicsrélik klórra így az édes íze megmarad sőt erősebb, de nem tud a bélben felszívódni így ugye nem hízlal, kiürül a szervezwtből, ellenben van akit puffaszt, a rákkeltő volta kérdéses.
Kvázi csodaszer volt anno mert az "édes" íz amit ad elvileg természetes cukorral megegyező (és ugye erősebb) tehát nincs az a mű íze mint a mesterséges ízsítőknek. -
Agyrák666
aktív tag
válasz marked one94 #181771 üzenetére
Placebo.
A cukortol rakos leszel.
Amugy se szabad inni kajalas elott, es utan.
3) Mifsznak akarsz te sokaig elni? Fel se all mar a faszod 60 evesen + feleslegesen terheled a nyugdijrendszert. -
aelod
veterán
Elhunyt Gustavo Badell.
Btw itt megy a diskurzus az édesítőszerekről aztán a legtöbb fehérje kiegben az van.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Woodslave
félisten
válasz emiki6 #181766 üzenetére
mekkora bohóc az az ember. Nem szeretek ilyet írni, de nekem a kézzel műtő manilai kuruzsló szintjén van. Egyszer voltam nála, vállam miatt ott csettintgetett az orrom előtt meg csinált mindenféle vudut, hogy nem tudtam röhögjek vagy felrugjam.
Ettől függetlenül lehet igaza van de én azt se hinném el neki amit kérdez.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Speeedfire
félisten
-
ztoldy
senior tag
válasz Speeedfire #181776 üzenetére
Előtte be kell mérni a szerveid állapotát egy mosógép fűtőszállal aztán pedig jöhet a szükséges kezelés.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #181775 üzenetére
LoL
ezen jót röhögtemFehérjét kivéve én mindenből a cukrosat kérem. Főleg amikor nem tudom, hogy milyen a sütemény az amivel kínálnak vagy legutóbb torta volt és kérdeztem, hogy mi van benne ugye cukor? Jön a válasz, hogy nem, nem ez édesítőszeres. Akkor inkább nem kérek ilyenkor
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Janaboy #181763 üzenetére
Én átszoktam a sima cukor nélküli teára. Első három napban kellemetlen/furcsa volt nincs benne cukor most már az kellemetlen/furcsa ha van benne. Ebben csinálom. [link]
Ha több kell mert pl elmegyünk akkor többet csinálok és kiporzciózom 0,7literes fémkulacsba [link] mindenkinek egy. Néha kevés de így is én cipelem gyerekekét is mindennel együtt ~8-10kg+ a hátizsákom.Sütit csinálok nekünk ~100%ban finomabb ha fele annyi cukrot rakok bele mint amennyit a recept ír. Cukor helyettesítőt nem használok. Dzsemnél 30%al kevesebbet szoktam rakni.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #181779 üzenetére
..azt elfelejtettem igen, hogy a kólából (Coca) a zérót sokkal jobban szeretem én is. A cukros nem ízlik már annyira. Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy régebben több szénsav volt benne? Főleg a mekis kóla az ami sz@r nem is beszélve a papír pohárról amiben adják ha rendelsz kaját.
Gyerekkorunk menzás teája mindent vitt. Hidegen melegen a legjobb volt
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz aelod #181782 üzenetére
oh az a citrompólós cukros íz... Mennyire mű és hogy imádtam.
A gépi cola borzalmas. MCDonaldsban teát szoktam kérni oda van írva/elvileg cukormentes.Talán helytelen volt hszemben az utolsó sor. Ez nem Brave new world hanem 1984. Rajtad van egy eszköz amiben van GPS, mikrofon, méri pulzusod, vércukrod, vérnyomásod, mennyit lépsz, milyen sürüséggel... és mögötte ott az AI. Tudja mikor alszol, sportolsz, dolgozol, dugsz, autózol, mit mondasz, kivel vitázol... a totális kontrol hibátlanul megvalósítható.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Apollyon
Korrektor
A mekiben az üdítőket jobban vizezik, amikor gyerek voltam, akkor is sokkal vizesebb volt az akkor még üveges kólához képest. Plusz telerakták jéggel, hogy kevesebb férjen a pohárba.
De ezekkel amúgy is vigyázni, párom tizenéve dolgozott mekkáféban, és látta, hogy zárás után az asztalon hagyott üdítőket visszaöntik a gépekbe. Mondjuk lehet, hogy ez azóta változott, de ha egyszer mekizünk is néha, innivalót onnan nem veszünk.Teát én már csak cukor nélkül iszom, sokszor citrommal vagy néha tejjel. Van itthon vagy 20 féle teám, a legjobb ital a világon. Nem feltétlenül kell amúgy megfőzni (amúgy sem kell forrázni), ha meleg van, akkor egy éjszaka alatt hideg vízben is kioldódik és lehet inni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
aelod
veterán
-
-
Woodslave
félisten
válasz emiki6 #181787 üzenetére
ezzel nem tudok vitatkozni, csak attól tartok pont ez a célja.
De mondom én lexarom mit csinál, nekem nem használt semmit nem mentem többet (és nem is láttam benne hogy bármi értelme lenne) akinek meg használ azzal együtt örülök
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #181788 üzenetére
nekem nem használt semmit
Miért mit csinált?
emiki6
Szerintem szimplán nem érted mit miért csinál.
Hát a nyugati orvoslást egy bennszülött sem érti de ha meg kell operálni, vagy gyógyszeres kezelésre szorul attól még meggyógyul.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #181789 üzenetére
nem tudom már. Csak annyira emkékszem, hogy az orrom előtt csettingetett meg hasonlók. Vállahoz kb hozzá se ért. De már jó pár éve volt.
De lehet én voltam tévedésben mert azt hittem valami manuál terapeuta. De semmi ilyesmit nem csinált.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
nem könnyű a menzás tea ízt előállítani, de a titka a sok cukron és a citrompótlón kívül egy picike mosogatószer hozzáadása volt szerintem. ja, és műanyag pohárból kell inni.
mondjuk én utálok mindenféle édesített italt, egyedül a kakóba teszek egy kiskanál cukrot (fél liter tejhez). -
emiki6
veterán
válasz Woodslave #181791 üzenetére
Nem manuálterapeuta, én "neuro admin"-ként tekintek rá, mert wtf módszerekkel kapcsolgatja ki az izmok tónusát, adott izom tónusát kivetíti a többire, korrigál stb.
Egyszer voltam én is, kigyomlált pár primitív reflexet, egyéb bug-ot, de csodát nálam se tett.A módszerek amiket használ, azok nyugati tudomány által kitapasztalt módszerek, azt hogy adott dolog miért azt csinálja amit, azt szerintem ők se értik, csak rájöttek, hogy "ez ezt csinálja és erre lehet használni". Aztán hogy hogy jöttek rá ezekre a módszerekre azt nemtom, mert tényleg wtf az egész.
Speedfire: Mert a glicin túl jó ahhoz, hogy démonizálni lehessen. Itt van 2 cikk bencétől glicin témában.
A Glicin jótékony hatásairól röviden
Az elfeledett kollagén, avagy a színhús veszélyei
És amúgy fruktózzal együtt fogyasztva a fruktóz káros hatásait is mérsékli. Túl sok mindenre jó.
Mellékíze persze van, de mikor elhagytam a cukrot és csak glicinnel édesítettem, akkor a glicin mellékízét megszűntem érezni, csak az édessége jött át. Sütéshez nem jó, mert nem annyira hőálló.
Alvásomon sajnos nem javít, szerintem azért, mert én GABA domináns vagyok."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
troller
senior tag
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Speeedfire
félisten
Én néha ledobom a láncot, hogy ezek a fitness lányok miket találnak ki. [link]
Mondjuk igen jó forma a csaj.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
emiki6
veterán
válasz Speeedfire #181797 üzenetére
Pedig mindenhol, minden csaj, aki seggre edz ezeket permutálja. Seggfúkuszos deadlift dumbbellel, bolgár guggi, hip thrust, gépes lábtárogatás, törzsemelés csípőből. Illetve nemrég bejött a smith keretnél hason fekve a rúd feltolása talppal.
Aline Dessine amúgy a segg fenomén, ő 320 kilóval hip thrustolt legutóbb, mikor láttam videót róla. Itt a highlightsban valahol középtáj után: [link]
Bohus Reginát látva az jut eszembe, hogy mindig elkeserít a testépítés iparága és normái. Nemrég lett hivatásos testépítő, már megkapta a kötelező műmellet, meg az is gyanús, hogy lassú, átlagos fejlődés után, hirtelen gyorsabban kezdett el izmot felpakolni, mint egy férfi:
2019-ben már versenyzett és itt egy 2020 vs 2021-es kép... Coach Anavar I guess. Pedig amúgy eddig talán a legcukibb arcú magyar fitneszmodell.Rant vége...
-
Janaboy
veterán
válasz Speeedfire #181797 üzenetére
A terembe ahova járok ott is néha olyan extrém dolgokat csinálnak egyes csajok hogy csak nézek
De tényleg jó a forma.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Fred23
nagyúr
Kerek 84 kilón csináltam egy kis felmérőt, meg miatta egy csalónapot megemelt ch-val és kalóriákkal. Megy 6x5 tolódzkodás és 6x5 húzódzkodás +10 kilóval, és ez így most nagyon közel van a maximális tűrőképességemhez, tehát ha 75 kilósan mennének az említett gyakszik +20 kiló súllyal, akkor az azt jelentené, hogy még erősödtem is, miközben fogytam 9 kilót.
Szóval csinálok majd egy ilyen felmérőt 75 kilón, de már 20 kiló extra vassal. Nem tudom, mi lesz majd az eredménye, az se kizárt, hogy egy sorozat se fog menni.
#teszt #felmérő #diéta #erő
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest