Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darren
lelkes újonc
válasz Janaboy #179697 üzenetére
Szia!
Igen,ahogy írod felpakolom a súlyokat és 4 sorozatot 8 ismétléssel végzek.
Annyi van hogy a sorozatok között más gyakolatokat is végzek,tehát nem egymás után közvetlenül nyomom le a 4 sorozatot.
A 70 kg-nál az van,hogy abból nem megy 8 ismétlés jelenleg.
Azt úgy csinálom hogy a 70 kg-mal nyomok 4 ismétlést aztán gyorsan leveszek 2x5 kg súlyt és nyomok további 4 ismétlést,akkor már csak 60 kg-mal.
Amit nem írtam ez elején,hogy a bemelegítést üres rúddal szoktam végezni. -
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #179696 üzenetére
Jelenleg biztosan kihagynék egy-két hetet, amíg teljesen "meggyógyulok" és kipiheni magát a szervezetem. Aztán kezdenék csak el az itt ajánlottakból bár mit is.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bigmasterg
addikt
válasz Darren #179694 üzenetére
Alap elv, hogy érdemes megkeresni a legkevesebbet, amitől még fejlődik az ember. Aztán ha az már nem elég, akkor lehet progresszálni, variálni, növelni. Stb
+1 arra amit aelod írt az előzőben. De lehet hogy még lejjebbről kezdeném. Nem kell sok gyakrolat, de amit csinálsz azt érdemes rendesen csinálni.
Teljes testesnél pedig simán jó, ha egy nap egy izomcsoportra csak egy gyakrolat van.
[ Szerkesztve ]
-
Darren
lelkes újonc
-
Rivaul
addikt
válasz Darren #179688 üzenetére
Természetesen nem Az csak a példa volt arra hogy ugyan úgy több szögből és többféle gyakorlattal edzem én is az izmaimat. Csak nem egy azon napon. Egy nap mindent leedzek ahogy Te, de csak egy gyakorlattal izmonként. Egy bicepsz, egy mell, egy tricepsz és így tovább. A következő edzésen szintén végig megyek mindenen, csak akkor más gyakorlatokkal.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
aelod
veterán
válasz Darren #179689 üzenetére
Nem az edzésel elvégzett gyakorlatok száma határozza meg a dolgokat. Hanem az intenzitás és a volumen. Magyarul mekkora súllyal végzel az x sorozatot y ismétléssel. Amit leírtál és ne vedd sértésnek mert írtad, hogy fogalmad sincs a mit mikor mennyit dologról egy nagy katyvasz. Heti 3 nap untig elég egy héten ha bontásban edzel.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Woodslave
félisten
válasz Darren #179689 üzenetére
Nem ez csak példa egy testrész volumenre.
Jelenleg a kedvenc felosztásom az alsó -felső-push-pull. Láb nem prioritás ezért elég egyszer, a felsőtest meg a push pull miatt kaphat több volument.
Push mondjuk amit leírtam az első mell edzés aztán két tricepsz gyaki meg némi váll mondjuk oldalemeles.
Amúgy ez a 10-20 papíron jól hangzik de azért nem egyszerű minőségi szettekből kihozni.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Darren
lelkes újonc
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásaitok és a segítségetek!
Olvasom amit írtatok és próbálom értelmezni.
Azt értem hogy amit most illetve eddig csináltam nem jó.
Kérlek ne nézzetek teljesen hülyének,de lehet az vagyok és most még el is bizonytalanodtam.
Olvasom amit írtok hogy sok a mostani,ezt értem.
Kevesebb gyakorlat kell,ezt is értem.
De az elosztással már gondom van, nem tudom hogy csináljam.
Minden izomra egy gyakorlat,3-4 sorozat,na innentől elvesztem.
Sajnos eddig sem ment a dolog,most meg aztán teljesen összezavarodtam.
Heti hány napot kellene edzenem hogy elég legyen és ne legyen túledzés?
Melyik napon pontosan milyen gyakorlatot kellene csinálnom, hány sorozatban, mennyi ismétléssel?
Ezekben szeretnék tisztábban látni végre.
Ha máshogy nem megy,akkor ha kell fizetnék is érte,mert tényleg teljesen tanácstalan vagyok.
Értem hogy kevesebb kell,értem hogy el kell osztani.
De honnan tudhatom hogy mikor,mit,miből mennyit csináljak edzésen?
És akkor még jön a súlyok jó megválasztása is.
Meg hogy a heti munkasorozatok is stimmeljenek. -
Woodslave
félisten
válasz Darren #179682 üzenetére
Mobilról csak szörnyülködni tudok.
Amúgy első körben én azt csinálnám hogy testrészenként 3-4 gyakit valasztanék amit érzel nagyon jól.
Heti 10-20 munkasorozat amit jelenleg a tudományosan megalapozott edzők ajanlanak. Van aki szerint ennyi se kell meg lehet vitatkozni mindenen.
Nekem ezért jön be a heti két edzés egy testrészre mert szeretek edzeni és így többször tudom aránylag pihenten edzeni. De ha lemegy egy nap tök mindegy
1 nap fekvenyomas 3 sorozat. Ferdepad 2 sorozat Tarogatas 2 sorozat
2. Nap 3 sor fekvenyomas kezivel 2 sorozat fekvenyomas ferdepad
Innen indul aztán nézed hogy tudod progresszíven növelni a terhelést illetve volument ha kell
A felosztás meg ahogy belefér időbe de heti 4-5 nap.
Csak példa hogy el tudd képzelni mondjuk én hogy gondolom persze nem mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Darren #179679 üzenetére
Ezt drasztikusan meg kell vágni. Ha ez mind lemegy 80-90 perc alatt akkor a technika is rossz, a súlyok sem megfelelőek, meg úgy egyáltalán csoda hogy nem ájulsz el. A teljes testnek szerintem, bőven elég 1 gyakorlat izmonként adott napra. A kevesebb itt több. Ezeket a gyakorlatokat oszd el. Én is teljeset edzek, de messze nem ennyit. Osztottról váltottam, pont azért mert nem gyógyultam már megfelelően. Minden izomra egy gyakorlat 3-4 sorozat 10/15 ismétlés. Elején több, aztán emelve a súlyt kevesebb. Minden harmadik nap edzek. Tehát egy nap edzés 2 nap pihenő. 3 különböző edzésterv van és ezek mennek alkalmanként. Pl első nap fekvenyomok, aztán 2 nap múlva tárogatok, másik 2 nap múlva egy harmadik gyakorlat. Két nap múlva kezdődik az egész elölről fekvenyomással. Van időm pihenni, egy edzés lemegy 40 perc alatt, meg van a változatosság is. Hasonló irányba kellene csökkenteni a tiedet is, mert így csak ártasz magadnak. Nem akarom nagyon az észt osztani. Vannak itt sokkal okosabbak mint én. Csak szerettem volna hogy lásd, mennyivel többet csinálsz máshoz képest.
-
Darren
lelkes újonc
-
válasz Darren #179680 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy hogy nézhet ki az az edzés. 80 sorozat 80-90 perc alatt? Szóval egy sorozatra az utána követekező pihenővel együtt jut bő 1 perc. És akkor folyamatosan, megállás nélkül, másik géphez átmenést vagy egyéb kis időhúzó dolgokat bele sem számolva... Ez max akkor kivitelezhető, hogy ha olyan kis súllyal csinálod, hogy szinte edzésértéke sincs, különben az 5. sorozat után kifulladnál.
-
-
Darren
lelkes újonc
válasz basaharc502 #179678 üzenetére
Szia!
Igen,én is érzem hogy valami még mindig nem jó.
Nem lennének nagy elvárásaim,de abban bíztam hogy ennyi idő után valami látszatnak lenni kellene azért talán.
Ezért is próbáltam és próbálok itt segítséget kérni az edzéstervvel kapcsolatban. -
Darren
lelkes újonc
válasz stingy2 #179658 üzenetére
Szia!
Köszönöm Neked is a hozzászólást!
Nagyra értékelem hogy segíteni próbáltok,végre találtam egy fórumot ahol tényleg azt érzem hogy segíteni próbáltok,nem csak azt kapom hogy hagyjam inkább az egészet abba,nem nekem való,stb. .
Valóban nem írtam le az edzésem eddig,sajnos elég zűrös hetem van,de természetesen ha már ennyi segítő szándékot kapok,akkor az a minimum részemről hogy leírom.
Szóval ahogy írtam,valamivel több mint két éve kezdtem.
Nagyjából egy évig minden hétköznap edzettem,mindenféle terv,tapasztalat nélkül,mellette elég "rosszul" diétáztam is,lefogytam 20 kg-ot.
Semmi erőm nem volt, állandóan éhes és fáradt voltam,tipikus túledzés tüneteket tapasztaltam magamon.
Azt nem akartam tovább folytatni semmiképpen.
Letöltöttem egy applikációt és az szerint állítottam be az étkezéseim mennyiségét.
Lassan de visszajött 10 kg,biztos zsír is jött vissza vele,de szerintem jobb a helyzet látszólag mint az edzés előtti időszakban.
Az étkezés megváltoztatása után,próbáltam az edzésen is változtatni.
Sokat olvasgattam a témában és a neten talált egyik 3 napos teljes test edzés mellett döntöttem,a talán jobb regeneráció miatt,illetve hogy ne csak összevissza csináljak mindenfélét a teremben.
Lehet hogy most sem jól csinálom,lehet még most is túledzés talán.
Mindenképpen olyan tervet szerettem volna és szeretnék,ahol a hétvégék szabadok,mert akkor nehezebben tudom megoldani a terembe járást.
Tehát kb egy éve ezt az edzést csinálom,hétfő-szerda-péntek felosztásban,illetve ünnepekkor azok a napok kimaradnak és olyankor egymás utáni napokon is edzem.
(Pl. most húsvétkor,hétfő-szerda-csütörtök és kedd-szerda-péntek jött össze).
Tehát akkor a jelenlegi edzésem:
(Sajnos nem biztos hogy jól írom a gyakorlatok nevét,ha nem értitek valamelyiket majd megpróbálom másképp írni.)
Hétfő:
-fekvenyomás vízszintes padon 4x8 (60 kg-mal,esetenként 70 kg)
-felülés római padon 4x10
-guggolás rúddal (80 kg 4x5 vagy 70 kg 4x6)
-bicepsz állva francia rúddal 4x10
-tricepsz nyújtás fej felett,ülve szintén francia rúddal 4x10
-lábemelés függeszkedve 4x10
-vádli állva 25 kg-os zsákkal a vállamon 4x10
-mellről nyomás állva rúddal 4x8 (40 kg)
-döntött törzsű evezés rúddal 4x10 (50 kg)
-oldalemelés állva kézisúlyzóval 4x10 (2x12 kg)
-hiperhajlítás 4x10
-kábeles lehúzás tricepsz kötéllel 4x10
-bolgár guggolás 4x10 (25 kg-os zsákkal)
-mellhez húzás rúddal 4x10
-vállvonogatás 4x10
-oldalemelés ferdepadon 4x10
-kitörés kézisúlyzókkal 4x10
-kábeles csigás keresztezés 4x10
-tolódzkodás saját súllyal 4x6
-állva váltott bicepsz kézisúlyzókkal 4x10
-hasprés 4x40
-fekvőtámasz 6x10
Szerda:
- fekvenyomás ferdepadon 4x10
-guggolás rúddal 4x5 vagy 4x6
-tricepsznyújtás fekve francia rúddal 4x10
-egykezes evezés kézisúlyzókkal 4x10
-vádli állva 25 kg-os zsákkal a vállamon 4x10
-nyomás fej felett kézisúlyzókkal ülve 4x10
-hiperhajlítás 4x10
-váltott bicepsz ülve egykezes súlyzókkal 4x10
-bolgár guggolás 25 kg-os zsákkal 4x10
-evezés rúddal (aminek egyik vége rögzített,talán értitek mire gondolok) 4x10
-vállvonogatás 4x10
-vállból nyomás állva (olyan rúddal aminek egyik vége rögzített) 4x10
-hasprés 4x40
-fekvőtámasz 6x10
-ha még marad erő akkor húzódzkodás saját súllyal 4x5-6Péntek:
-fekvenyomás egyenes padon 4x8
-guggolás rúddal 4x5 vagy 4x6
-scott pados bicepsz 4x10
-térdfelhúzás függeszkedve 4x10
-tárogatás fekve egyenes padon 4x10
-vádli állva 25 kg-os zsákkal
-nyomás fej felett kézisúlyzókkal ülve 4x10
-hiperhajlítás 4x10
-felhúzás rúddal 4x6 (90 kg)
-bolgár guggolás 25 kg-os zsákkal 4x10
-vállvonogatás 4x10
-tolódzkodás padon 25 kg-os zsákkal az ölemben 4x10
-hasprés 4x40
-fekvőtámasz 6x10 -
perempe
veterán
-
Janaboy
veterán
válasz IntelKiller7 #179669 üzenetére
Rendeltem én is egy tejberizsest meg egy eprest.
Meglassuk.Janaboy
-
Orlin
addikt
válasz IntelKiller7 #179656 üzenetére
Köszi én is lecsaptam.
A Pure Gold amúgy is fogyogat.
Kíváncsi leszek a Biotec-re,még nem próbáltam.
Meg egy kulacsot is bedobtam,majd kiderül.
Azt írták a kommentek nem szivárog.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
parazstaposo
újonc
Köszi az infót!
-
Woodslave
félisten
válasz stingy2 #179664 üzenetére
Az hogy egy fórumon vitatjuk ha írsz valamit ne legyen már kekeckedes.
De ha szereted a tanulmányokat [link]
Amúgy a srác két éve teljes testet edz pont nem tudom elképzelni hogy ezt vki nem alapgyakorlatokkal csinálja.
Ha meg nem fejlődik akkor pont a kaja ami a probléma szokott lenni.
Azt már megint akkor félve hozom fel hogy ezeknek az ekto mezo stb felosztásnak is nulla gyakorlati értelme van. Nálam okosabbak szerint is
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz stingy2 #179664 üzenetére
Itt adott gyakorlatról beszéltél azon belül is az összetett gyakorlatokról. Ha teszem azt 'bro splitben' edzek vagy edz valaki és nem csinálok/csinál se guggolást se felhúzast sem klasszik fekvenyomást megis fejlődök/fejlődik valaki akkor mi a benefit az összetett gyakorlatokkal elért magasabb hormonválaszra az izolációval szemben? Úgy állitod be mintha az izolációval nem lehetne elérni a hypertrófiát. Ebből kifolyólag írtam, hogy nincs semmi jelentősége ennek. Ha valaki nagyobb bicepszet akar akkor karhajlítast fog végezni rá. Ilyen egyszerű. Ha nagyobb hátat akar akkor nem felhúz hanem evez és így tovább.
Btw ki a tököm karozik lábazás után közvetlenül?[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Woodslave #179663 üzenetére
Akkor egy másik "cikk" (nem akartam előbb Pubmedet idecitálni, de ha már megy a kekeckedés .)
" These results indicate that high power resistance exercise can contribute to an anabolic hormonal response with this type of training, and may partially explain the muscle hypertrophy observed in athletes who routinely employ high power resistance exercise."
Vagy itt egy másik
"In conclusion, performing leg exercises prior to arm exercises, and thereby increasing the levels of serum testosterone and growth hormone, induced superior strength training adaptations compared to arm training without acute elevation of hormones."
Itt ugye pont arról van szó, hogy ha a kar gyakorlat előtt láb (nagy izomcsoport) gyakorlatot végeztek az alanyok, akkor megemelkedett a a szérum test. és GH szint, míg a csak karedzés után nem.
Vagy mégegy:
"For example, 6 weeks of progressive resistance exercise increased muscle testosterone levels in the elderly, due to increased muscle steroidogenesis [66]. This corresponded to increased blood free testosterone, although total testosterone was not reported as commonly measured by other investigations, which may explain the divergency of results." (és a szabad teszto számít izomnövekedésnél)
De nyugi, pont annyi, ha nem több tanulmány meg azt mondja, hogy nem emelkedik a szérum test. szint , és máshol kell keresni a megoldást.#179662aelod
"De tételezzük fel, hogy adott gyakorlat nagyobb hormon választ eredményez mint egy másik. Ez a különbség mennyire befolyásol bármit is? Hát pont semennyire. "
Legalább hülyeséget ne, ha már nyilvános fórum
Nekem pl. a covid kihagyás alatt 12mmol volt a teszto szintem (öregkor ugye .) Majd kinyitott a terem, és kb fél éves edzés után mérettem: 17mmol volt. Közben semmi nem változott, csak elkezdtem újra edzeni. Ja, hát ha te mondod biztos pont semennyire nem befolyásol semmit a hormonválaszt. Valszeg egykezes bicepszezgetéssel is növök 10 kilót...anyám borogass (persze volumen és intenzitás is játszik, de nem mindegy hogy 180kg-mal guggolok, vagy 20-szal bicepszezek)
Szóval én óvatosabb lennék a "hormonválasznak semmi jelentősége" és "szokásos cikk" minősítéssel.Nem azért egyszerűsítettem le fentebb, mert nem tudnék novellát írni tudományos cikkekkel alátámasztva edzéselméletről, hipertrófiáról, anabolikus folyamatokról stb. hanem mert erre kb. senki sem kíváncsi, az "esszencia" meg annyi, hogy tömegnövelés legegyszerűbben = (relatív) nagy súlyos edzés összetett gyakorlatokkal+ kalória többlet, de ésszel+ megfelelő pihi.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #179661 üzenetére
A cikk semmilyen tudományos bizonyítékot nem közölt ezzel kapcsolatban így egy nagy bs...
De tételezzük fel, hogy adott gyakorlat nagyobb hormon választ eredményez mint egy másik. Ez a különbség mennyire befolyásol bármit is? Hát pont semennyire. Az viszont igen, hogy a kezdők gyakorta túledzik magukat aminek a hatása pont az ellentéte lesz a hormonrendszerben mint amire számítanak.stingy2
Az összetett gyakorlatoknak megvan a maga helye és valóban nagyon alkalmasak alapozni viszont az, hogy jó tömegnövelő gyakorlatok? Nincs ilyen LOL.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz stingy2 #179658 üzenetére
Alapvetően egyetértek de tegyük tisztába a "hormonválasznak" semmi jelentősége bár jól hangzik
És respect tényleg de ezeket a mai tizen huszonéveseket már szinte nem teljesítmény lealazni
[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
A halmozásnál a PUMP20 is működik a PUMP edzéselőttire.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
IntelKiller7
veterán
válasz bigmasterg #179657 üzenetére
Arra pont nem megy. 454g, 1000g, 2270g-ra jo csak.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
stingy2
senior tag
válasz Darren #179655 üzenetére
Visszaolvastam, és nem részletezted az edzésedet (gyakorlatok ismétlésszám, használt súlyok). Pedig ebből lehetne látni, hogy hol csúszik el a dolog. A súlyzós edzés nem maraton, itt nagyon ritkán a kevés kalória a gond. Pl itt kiszámoltam, hogy a te adataiddal kb edzésnapon egy kakaós csigával kellene többet enned az edzés miatt, és azt "kemény" edzésre írja. "Könnyű" edzéshez elég fél kakaós csigányi + kalória .
Kezdőknél, hobbistáknál leginkább a rosszul (sehogy)tervezett edzés a fejlődés gátja.
Mivel nem vagyok edző, ezért csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni.(bár valszeg többet ér 27 év tapasztalat, mint egy 6 hónapos fitneszedző oklevél .) Én alkatilag ektomorf vagyok, ezért mindig kín keservesen jöttek rám a kilók.
(azt sem ártana tudni, milyen a testalkatod, mert pl. egy ektomorf kétpofára zabálhatja a zsírszalonnát, és max hasmenése lesz, egy endomorf meg megeszik két müzliszelettel többet, és felszed 2 kilót..)
Szóval röviden az edzésről: szerintem kezdőként ne csinálj külön gyakorlatokat minden "fiszfasz" izomra, azzal csak eltelik az idő, és nem jutsz sehova. Ilyenkor a sok izmot, izomcsoportot megmozgató, összetett gyakorlatok legyenek a középpontban, és ezeket lehet kiegészíteni olyanokkal amik esetleg kevesebb terhelést kapnak.
Ilyen összetett gyakorlat a guggolás, felhúzás, fekvenyomás, evezés, vállból nyomás. Ezek nagy vonalakban minden izmot megmozgatnak (talán a bicepszet nem), és jól lehet tőlük erősödni megfelelően megválasztott súlyokkal, és tömegnövelésre is a legjobbak. Pl. egy állóvádli, alkar, tricepsz letolás, oldalemelés és tsai. szvsz a te esetedben totál időpocsékolás, ugyanis semmilyen - na jó, minimális- hormonválaszt váltanak ki, de legalább elb@xod vele az időt.
Itt egy cikk erről. Kiemelném:
"Mivel az összetett gyakorlatok nagyobb izommunkát igényelnek az izolációs gyakorlatoknál, így a fizikai terhelés által kiváltott hormonválasz is kedvezőbb. Előnyösebb az edzés okozta tesztoszteron hormonválasz az összetett gyakorlatok végzésekor. Ez a nemi hormon fontos szerepet játszik az izom- és erőfejlesztésben, és támogatja a hatékony izomregenerációt.
A kedvező hormonválasz hozzájárulhat a nagyobb izomtömeg és magasabb erőszint eléréséhez. Egyéb okok mellett, ezért jelent komoly problémát edzéstervedből kihagyni az olyan lábizmokat terhelő összetett gyakorlatokat, mint a felhúzás vagy a guggolás."Ahhoz, hogy - naturálban!- a szervezeted ráébredjen, főleg ennyi idősen, hogy neki hirtelen izomszövet hipertrófiát kell produkálni, ahhoz megfelelően nagy súllyal végzett összetett gyakorlatokra van szükség. Egyszerűen hiába viszel be + kalóriát, fehérjét, vizet stb. , ha nincs ami beépítse az izomba. Erre szoktam ilyenkor mondani, hogy csak drága lesz a 💩.
A másik kérdés, hogy mire vagy hajlandó ezért. Ez nem lesz könnyű, ezért sem csinálja kb. senki nálunk a teremben. Aztán, mikor látják, hogy a "tata" (én) szarrá alázza huszonéveseket, akkor megy a csodálkozás .INTJ
-
bigmasterg
addikt
A 4kg-osra nem működik, de erre a 2270g-osra igen.
Köszi, rendeltem is egyet.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
biotechen ma "mindenre" 20%. Fehérjére is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
abrtom87
tag
Sziasztok. XII-II Fitness&More környékén Flexet leszámítva van még normálisan felszerelt, modernebb terem?
-
JoolsNOS
veterán
válasz Atomgeszi #179643 üzenetére
Két 15 grammos mézeskrémes meg 2 kb ugyanakkora zserbó bűnözésem volt húsvétkor. Kezd azért már nehezedni a diéta, pedig még csak 1 hónapja csinálom. (kb 4 kiló ment le)
A Feri féle medvehagymás babka recept is marha jól nézett ki, de diétára való tekintettel tudtam skippelniI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
bigmasterg
addikt
válasz headhunter #179649 üzenetére
Itt az illegális szteroid terjesztésre kell gondoloni?
-
headhunter
addikt
Bohos Kornél // RESPEKT Tisza Tiborral...
"...Bohos Kornél Európa-bajnok testépítő volt Tisza Tibor vendége a RESPEKT kilencedik adásában. A visszavonult sportoló motivációról, versenyzésről, példaképről is mesélt, de szóba kerültek aktuális feladatai is..."
Edzőterem tuning Bohos Kornéllal...
"...Mit csinál Bohos Kornél manapság? Mondhatni visszatért a gyökerekhez, a régi szenvedélyéhez es olyat alkotnak a Mens Mentis-szel, amit senki más nem csinál..." -
Atomgeszi
nagyúr
válasz IntelKiller7 #179646 üzenetére
Én most a lidl-s (firenze vagy mi) habos kockát toltam esténként nasira, jó , mert nem olyan édes, és nem sok kalória sem, ha beleszámolja az ember. A zserbós sem volt rossz, abból eddig egy dobozzal küldtem be.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Orlin #179644 üzenetére
Egy kis kedvcsinalo
Ez a cukormazzal leontott verzió, enélkül is jó
Második már enélkül készült, az inkább volt kalácsos feeling.
Amúgy ezt teletettuk mindenféle márkásabb csokival, lindttel pl. Hát brutal jó lett.Imádjuk a csokikat. Mióta párom kiszámol minden házi készítésű süteményt is, így nem nehéz nem elhizni ezektől. És sanyargatnia sem kell magát az embernek.
Gondoltam, hogy tegyünk bele csokis fehérjét, de ennyi bűnözés belefer.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
IntelKiller7
veterán
Én lúdláb fan vagyok. Ma nézem a hűtőben, hogy már csak 1db van a dobozban. Mondom megeszem.
Visszarakom a süti tartót, erre nézem, hogy ott van még 1 doboz 1 polccal lejjebb, full tele lúdlábbal. kurvaélet.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Orlin
addikt
A babkát én nem is ismertem, hétvégén kipróbáljuk.
Gyúrós kaja ez több téren is. 1:33![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Woodslave #179640 üzenetére
Párom sütött babkát nekünk is meg anyóséknak. 2900 kalória volt a kalácsok darabja.. hát 2 nap alatt elment mindkettő, plusz a sonkák pereckaláccsal, meg csináltam babgulyást, ja és még mindig a mézeskrémest zabálom unalmamban.
-
stingy2
senior tag
válasz Angel2014 #179631 üzenetére
"Derekazás gépen? Ez egy hasgép amit mellből nyomsz le." Ez egy Has- és mélyhátizom erősítő gép.
Én a hát alsó része/derék/mély hátizomerősítésére használom. (nem pont ez van a termben, illusztrációnak tettem be az érthetőség kedvéért). Te meg betettél egy sima hiperhajlító padot. (lassan 30 éve nyomom, asszem tudom mit mire kell használni .)#179633basaharc502
Az 5p csak melegítés, ennyi elég az elején, hogy mentálisan ráhangolódjak a többire."hogy lejársz a terembe azért, hogy mellre csak fekvenyomj, tricepszre és vállra a linkelt gépeket használd, hátra pedig csak húzóckodj"- Ezen jót mosolyogtam. Mellre CSAK fekvenyomj. Nyomj felve 4x5-öt 120kg-mal, és semmi máshoz nem lesz kedved, vagy tricepsznél ott a tolódzkodás is 2. napon: azt úgy csinálom, hogy magamra kötök még egy 45kg-os egykezest és 3x6. Sztem jó lesz ez így 30p futás nélkül is, ha tömegre + erőre megyek
Bocsi, nem vitaidítónak szántam, csak kb hasonlóak a céljaim most, mint a kollégának, és ezzel az edzéssel ennyi idősen naturálban sztem jó eredményeket produkálok.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Darren
lelkes újonc
válasz Woodslave #179635 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod!
Most munkában vagyok,így hosszan és részletesen majd csak otthonról tudok írni.
Most csak röviden próbálok válaszolni.1. Igen,a korral kapcsolatban már én sem várok csodát,de azért abban bíztam hogy valamivel több mint két év után valami látszata lesz az edzésnek.
A fejlődésem a tükör előtt és centivel mérve próbálom követni,ezért írom hogy nem nagyon van látszata sajnos.2. Valóban kalkulátorral számolom a bevitt kalóriákat,persze némi ráhagyással,hiszen nem teljesen pontosak.
Mérek mindent amit elfogyasztok,és írom be a kalkulátorba,így követem figyelemmel a mennyiségeket.
A 2600-as szintentartó kalória stimmel,én 2800-3000 kalóriát viszek be. A fehérje minden nap megvan,és inkább ezt is feljebb viszem hogy biztos meglegyen.
Napi 200-220 gr a fehérje,amit beviszek.3. A gyakorlatokkal kapcsolatban azért értetlenkedem,mert sokan írják hogy mell-bicepsz,kar-tricepsz,hát-váll,láb,ezeket értem.
Csak azt nem tudom ezekből eldönteni hogy ezekre az izomcsoportokra milyen gyakorlatot,hány sorozattal,mennyi ismétléssel végezzek,hogy meg is legyen a kellő mennyiség,de ne legyen esetleg túl sok amit csinálok. Illetve hogy melyik nap mit is kellene edzenem,hogy a heti mennyiség is megfelelő legyen.
Kipróbáltam sok mindent és ha valami olyat tanácsolnak amit eddig nem ismerek,annak utánnanézek és megtanulom kivitelezni.
Csak tudnám mit mikor csináljak,mert most szerintem összevissza mindent kb. ,legalább is azt érzem.4. Sajnos nagy erősödésről nem tudok beszámolni.
Valamennyit tudtam emelni a használt súlyokon,de nem nagyon számottevő.
Olyan súlyokkal dolgozom,amikkel éppen hogy meg tudok 6-8 ismétlést csinálni.
És ahogy én érzem,szerintem eléggé lefáradok az edzésen,persze fizikai munka mellett,néha a hazaút is kihívást jelent edzés után. -
Woodslave
félisten
válasz Darren #179604 üzenetére
nekem pár gondolat jutott eszembe.
1. 45 évesen - bár nem akarom temetni magunk nyilván én is 45 vagyok - de azért ebben a korban már azért nem annyira könnyű. Nem tudom mihez viszonyítod a fejlődésed, csak azért írom hogy legyen egy másik nézőpont. Én aki edzettem 10-es, 20-as, 30-as és 40-es éveimben is van némi összehasonlítási alapom, és bár a 20-asra már nem annyira emlékszem ebből a szempontból de teljesen észrevehetető hogy nem megy ugyanúgy mint 30-asan.
2. Kaja. "Súlyomhoz kellő mennyiségű makro" egy gyors kalkulátor szerint bár nyilván nem pontosak de 2600 kcal szinten tartó kalóriát kapunk. Ha akarsz kicsit izomosodni némi többlet se árt 2-3-500kcal. Nem makrókat kell számolgatni. Csak a fehérje legyen elég és a kalória. A többi már egyéni preferencia. Ezt kellene megnézni megvan-e.
3. Két éve edzel. De azt mondod fogalmad sincs milyen gyakorlatokat kellene csinálni. Ezt én annyira nem értem hogy lehet. Mit csinálsz most a teremben? Ok. Teljesen test meg további gyakik. De azt nem írtad le mit és hogyan. Lehet itt szellemi maszturbációt folytatni a felosztásról edzésgyakoriságról amikor kb semmi jelentősége nincs egyiknek se, legalábbis ellenőrzött körülmények közt még nem találtak.
De azért két év alatt csak kipróbáltál gépeket, rudas gyakikat, kézisúlyzós gyakikat, csak láttad mások mit csinálnak.4. Mi számít? A progresszió. Nézd meg hogy mennyit erődöstél (nem egy ismétléses maxok, hanem bárhogy ismétlésszám, súly, végrehajtás színvonala) amióta úgy érzed stagnálsz. Van-e egyáltalán bármilyen "terved" erre. Mennyire baxol oda edzésen. Hogyan végzed a gyakikat. Mennyire mész el a "falig" Ezek a fő kérdések tök mindegy milyen felosztásban edzel ha ezek nincsenek meg.
nagy igazságot meg ne várj sajnos mert ez is olyan mint a táplálkozás. Vannak a nyers vegánok meg a carnivorok mindkettőnek hogy a faxba lehet igaza?
Edzésben is megtalálod ugyanezt a teljes spektrumot az magas inteznitástól a magas volumenig minden átmenetben.
Én tényleg kiváncsi vagyok meg pörgeti a topicot ha van kedved írt le a kajád meg az edzésed de pontosan mit mikor hogyan.
-
basaharc502
aktív tag
válasz stingy2 #179626 üzenetére
Én a helyedbe ezeket az 5p futásokat elhagynám és beiktatnék pl. 2 edzés végére 25-30 perc sétát, emelkedőn, 130 körüli pulzussal.
A kérdés még annyi, hogy lejársz a terembe azért, hogy mellre csak fekvenyomj, tricepszre és vállra a linkelt gépeket használd, hátra pedig csak húzóckodj? Egyrészt ez borzasztó monoton másrészt miért nem próbálsz ki más gépeket, gyakorlatokat is 1-1 izomcsoportra? -
Orlin
addikt
Ha egy izomcsoport, mondjuk bicepsz, tricepsz két nap után is nyomásra érzékeny, akkor lehet már rá edzeni?
Nincs izomláz,de érzékeny.
Elvileg akkor még nem regenerálódtak teljesen az izom rostok?
Mivel nincs padom itthon így a földön csinálom és csak kézi súlyzók vannak.
A mell nem nagyon megy.
Biztos nem szabályos ahogy csinálom teljesen.
Múlt héten egészen jól ment mondjuk éreztem.Akkor először a két 16-os kettlebellek csináltam.Az nagyobb mint a kézi súlyok.
Most megint nem érzem másnap.Pedig a két 16-al kapott megint és az összecsavart törölköző a lapockák közé trükköt is alkalmaztam.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Angel2014
addikt
Évekig csináltam a heti 1 max 2 izomcsoportot és azt kell mondjam nem ért semmit.
Még úgy sem hogy heti 6 napot edzettem. És egy izomcsoportra 6-8 gyakorlatot is csináltam.2-2,5 órát.
Szigorúan betartottam a pihenőidőt ami nem volt 1 perc, Mindig a durranási szintig akartam edzenii.
Ami a következő volt nálam: A durranás mindig az első gyakorlat 3.sorozatában jött utána elmult és csinálhattam 6 fajta gyakorlatot 6x8 vag6x10 ismétléssel már nem éreztem semmit. Akár másnap reggeli is tudtam volna mellezni például.És akkor jött itt Előd aki javasolta a másik edzést másik ismétlésszámot és azt hogy ne foglalkozzunk a durranással de hetente többször menjünk rá ugyan arra az izomcsoportra.
És azt kell mondanom sokkal jobban jött minden. Még akkor is ha nem volt durranás.
Valahogy így mondta Előd a kevés néha több lehet..De hát ez is olyan lesz mint kinek milyen fehérje jön be és kinek hogy szívódik fel ami itt örök téma.
Nyilván nem mindegy ki hány éves.
Nem mindegy milyen gyakorlatokat csinál , milyen súllyal és hányszor,
Milyen az étkezése és mennyit pihen.
És ezt sorolhatnám reggelig mert mind mások vagyunk.De azt kell mondjam Előd jót mondott és működhet a teljes testedzés még akkor ha keveset csinál az ember de többször edzi a héten főleg nagyobb ismétlésszámokkal, még akkor is ha nincs durranási szint.
(#179626) stingy2 : Derekazás gépen? Ez egy hasgép amit mellből nyomsz le.
Ez derekazás:
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Cs1csó
félisten
válasz IntelKiller7 #179629 üzenetére
Havi 150km-t (télen nyáron, de a melegebb hónapokban simán meg van a 200km is) biciklizem de azért nem árt egy kis láb. Ahogy írtam legalább ezt a két-három gyakorlatot érdemes beiktatni, ha guggolást, lábtolást, vagy egyéb dolgot nem is csinálsz. -
IntelKiller7
veterán
válasz Apollyon #179627 üzenetére
Szerencsére nem hurkapálcikákon élek. Suliban azért tesi órán, meg utána focizással elég aktív voltam. Biciklivel jártam iskolába is, meg azért haverokkal is sokat tekertünk, Főleg hétvégén. Ha betudtam volna húzni a számon a cipzárt(Ahogy Tibi mondaná. ) akkor nem lett volna ilyen gáz az egész. De hát számítógép előtt rohadás meg a mértéktelen zabálással ezt hoztam össze.
Cs1csó néha egyébként elkap a hév, hogy lemennék lábazni. Egyszer talán össze is jön újra. az fix, hogy 3 éve nem voltak megjáratva.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz IntelKiller7 #179625 üzenetére
A lábat is iktasd be lehet azt "light"-osan is pl. lábnyújtás és lábhajlítás a combra, vádlira pedig ha van akkor ülő vádli gép azzal sem terheled a derekadat, gerincedet mint az álló vádlival.
-
Apollyon
Korrektor
válasz IntelKiller7 #179625 üzenetére
Én se szeretem magát a lábnapot, de utána elég jól érzem magam. A teljes kinézethez (már aki jól edz és lábazni is szokott ) is hozzáad, jobb lesz az összkép. Felsőtestre is nagyobb tömeged lesz, ha nem hurkapálcikákon kell azt hordozni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
stingy2
senior tag
válasz Darren #179621 üzenetére
Én heti 4x edzek, elsősorban az erő és tömegnövelés a fontos, forma másodlagos (nem vagyok egy bodybuilder alkat)
Így néz ki (a % az 1RM %-át jelenti)
1.nap
Futás 5p
Derekazás gépen 3x8 kis/közepes súly
Felhúzás: 4x80% 3x85% 2x90% 1x95% majd ez lefele is.
Tricepsz nyomás gépen 3x6 + Váll 3x6 szuperszett
Húzódzkodás 3x62.nap
Futás 5p
Fekvenyomás (mint 1. nap felhúzásnál)
Fekvenyomás 2x4 70% alul megállítva 3mp
Húzódzkodás (3x6)
Tolódzkodás (3x6)
Derekazás gépen (3x10 nagy súly)3.nap
Futás 5p
Derekazás gépen 3x8 kis/közepes súly
Guggolás (mint 1.nap felhúzásnál)
Tricepsz nyomás gépen 3x6 + Váll 3x6 szuperszett
Húzódzkodás 3x64.nap
Futás 5p
Fekvenyomás 4x5 80%
Húzódzkodás (3x6)
Tricepsz nyomás gépen 3x6 + Derekazás gépen (3x10 nagy súly) szuperszettNagyjából 75-80 perc alatt teljesíthető.
Ha már kevés a saját súly, akkor tolódzkodásnál és húzódzkodásnál lehet még plusz súlyt kötni magadra.
Kiegek:
Edzés előtt 1-2 órával 1 adag kreatinos fehérje.
Ha nincs edzés, akkor 1 adag valamikor nap közben.
Fehérje kb 1 g/tskg/nap. Ha megvonom a zsírt, akkor 92kg körül vagyok, ha kicsit elengedem a kaját akkor 95-98kg körül 182cm magassághoz, 53 évesen.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
IntelKiller7
veterán
válasz Apollyon #179619 üzenetére
Én is így vagyok most.
Hétfő: nemzetközi mell + tricepsz(max 2 gyakorlat, 1 nagyobb súllyal meg 1 pump)
Kedd: Hát + bicepsz(max 2 gyakorlat, 1 nagyobb súllyal meg 1 pump)
Szerda: pihi
Csütörtök: váll, allkar, csuklya
Péntek: Tricepsz, bicepsz
Hétvége: off.1-1,5 óra alatt megvagyok mindig mindennel, kényelmesen.
Lábazni nem szoktam. Párszor csináltam még amikor kezdtem edzeni, de lemondtam róla. 105kg-ról fogytam le 85-re. álltalános iskola eleje óta kezdtem a hízást. Aztán ez ki is tartott a középiskola befejezéséig. Akkor voltam 105. Ez idő alatt volt idejük elég húst felszedni feszítő, hajlító, vádlira.[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Darren #179621 üzenetére
Ha kevés az idő én így csinálnám a teljes edzést: A pihenőidőt a legszűkebbre venném.
Hétfő:
Mell: fekvenyomás egykezes súlyzóval 16-14-14-12- és tárogatás 16-14-14-12-
Hát: Mellhez húzás csigán, Ülve evezés csigán 16-14-14-12-
Váll: ülve egykezes súllyal nyakból nyomás, Oldalt emelés 8x8
Kar: Bicepsz állva és ülve koncentrált bicepsz 16-14-14-12-
Tricepsz: Letolás csigán és kitolás csigán fejfölé 16-14-14-12-
Szerda:
Mell: 45 fok padon egykezes súlyzóval 16-14-14-12- és PullOwer 16-14-14-12-
Hát: Döntött törzsű evezés 16-14-14-12- evezés padon nonstopp 16-14-14-12-
Váll: Állig húzás és előre emelés 8x8
Kar: befordítós bicepsz állva 16-14-14-12- Kalapácsos bicepsz 16-14-14-12-
Tricepsz: Homlokhoz engedés fekve 16-14-14-12- Lórugás nonstopp egykezes súlyzóval 8x8
Péntek:
Fekvenyomás padon egyenes rúddal 8x8 Majd szűken nyomás 8x8 Vagy gépen nyomás 16-14-14-12-
Hát: nyak mögé húzás csigán 16-14-14-12- Ülve evezés 16-14-14-12-
Váll: Hátsó váll ülve egykezes súlyzókkal 8x8 és hátsó váll tárogató gépen 16-14-14-12-
Bicepsz: Scott pados bicepsz 16-14-14-12- Bicepsz csigán 16-14-14-12-
Tricepsz: Tolockodó gép ülve 16-14-14-12- és Kötéllel letolás 16-14-14-12-
Vasárnap:
Láb: Guggolás, 8x8 Hajlító, Feszítő, 8x12 vádli. 5x20
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz Darren #179620 üzenetére
Esetleg ha írsz várost lehet kapsz tippet, hogy kit érdemes keresni.
Természetesen nem szégyen ha nem engedheted meg, nem éppen olcsó (főleg egy tapasztalt).
Én csak 2 éve edzek, szóval inkább nem okoskodok bele, hogy mik a jók, vannak itt tőlem jóval tapasztaltabbak.
Ráadásul a gyakorlatok pontos megnevezését se biztos hogy jól tudnám.
Amúgy én is heti 3x edzem és 60 perc a tényleges munka + bemelegítés és nyújtás.Janaboy
-
Darren
lelkes újonc
válasz Janaboy #179617 üzenetére
Szia!
Köszi Neked is!
Ebből azt értem hogy napokra szét kellene bontanom az edzéseket.
Látom amit írtál a három napról,de bevallom azt nem tudom hogy ezek közül naponta milyen gyakorlatokat kellene csinálnom,mennyi sorozattal,mennyi ismétléssel.
Ne nevessetek ki,tényleg elég tapasztalatlan vagyok.
Az edző kérdést ígérem megfogadom,mondjuk ha szégyen,ha nem,leírom,mostanában lehet nem engedhetem meg magamnak és azt is bevallom hogy félek hogy ugyanúgy internetről összegyűjtött edzéstervet kapnék.
Sajnos nem vagyok jártas ezekben a dolgokban,nem ismerek megbízható edzőt sem emiatt.
De viszont szívesen csinálnám tovább az edzést,ebben igazán kitartó vagyok,semmiképpen nem szeretném feladni,csak valószínű hogy változtatnom kell a jelenlegi edzésemen. -
Apollyon
Korrektor
válasz Darren #179613 üzenetére
Nálam így néz ki, 4 felé van osztva: lábnap, hát(has)- nap, mell-bicepsz, váll-tricepsz. Izomcsoportonként 3-4 gyakorlat, attól függ. Nem mindig hasazok, de más napokra meg van hogy berakom. Plusz hátnapon van gerincmerevítőre is egy gyakorlat. Nekem nagyjából ez vált be, általában egy ideig csinálom aztán variálok rajta. Pl. deadliftről leszoktam, azt már soha többé nem csinálom.
Egy edzés megvan ~60 perc alatt, kivéve lábnap.Ebből ki tudsz indulni, lehet ez neked beválik, lehet nem. A teljes testes az már biztos bukta, szóval azt dobjad.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
basaharc502
aktív tag
válasz Orlin #179556 üzenetére
Gymbeam true whey fehérje sajna tényleg nem az igazi, más gyártók már elkényeztettek bennünket a tényleg jó ízű fehérjéikkel. Múltkori akcióban gyanúsan olcsó volt egy gymbeam-es vegán fehérje...egye fene alapon rápróbáltam a csokisra, 1 kg, gyorsan lemegy. Soha nem fintorogtam semmilyen fehérjének, de az valami borzasztó volt, ő volt az: [link]
3000 Ft-ot megért, de soha többet. -
Janaboy
veterán
válasz Darren #179613 üzenetére
Nekem ez a verzió jött be a legjobban:
Egyik nap: láb + váll
Másik nap: mell + bicepsz
Harmadik nap: hát + tricepsz
Illetve közöttük van hetente egy-két has gyakorlat is.Amúgy ha van rá lehetőséged, akkor lehet érdemes lenne egy-két hónapra egy személyi edzőt fogadnod és vele átbeszélni mindent, továbbá segíthet abban hogyan végezd optimálisabban a gyakorlatokat.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
basaharc502
aktív tag
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #179610 üzenetére
Nem tudod szétosztani. Az idegrendszert hamar kifárasztod vele.
-
bigmasterg
addikt
válasz Apollyon #179611 üzenetére
Neki lehet nem megfelelő, valóban több idő.
Általánosságban próbáltam megvédeni a teljes testes edzést. Lehet azzal is fejlődni .Amúgy nem a teljes lábedzést kellene 3x megcsinalni, hanem amit amúgy egy lábedzesen csinálnál, azokat osztod szét. De lehet 2x guggolni egy héten, akkor tuti többet kap a láb. Viszont az időben tényleg sok lesz.
-
Darren
lelkes újonc
válasz Apollyon #179609 üzenetére
Igen,ahogy írod is,elértem egy szintet és stagnálok.
Ezért is szeretnék segítséget kérni a továbbiakhoz.
Megpróbálnám szétbontani az edzéseim izomcsoportokra,de sajnos fogalmam sincsen hogy csináljam.
Milyen gyakorlatokat,milyen ismétlésekkel kellene próbálkoznom és heti hányszor?
Sajnos teljesen tanácstalan vagyok. -
Darren
lelkes újonc
válasz Angel2014 #179608 üzenetére
Én nem mondtam ilyent.
Bármi más edzésterv érdekelne,ami azért beleférne heti 3 napba,esetleg heti 4-be,csak valami fejlődést tudjak elérni vele.
Két éve edzek,egy éve csinálom a jelenlegi edzést,valószínűnek tartom hogy ideje lenne váltani valami másra.
Csak sajnos nem tudom mi lenne megfelelő,ezért szeretnék segítséget kérni. -
Apollyon
Korrektor
válasz bigmasterg #179610 üzenetére
Azt írta, hogy izmos akar lenni, és limitált az ideje a teremben.
Hogy fogsz pl. egy >rendes< lábedzést heti háromszor kivitelezni? ...ráadásul minden héten?Semmi baj nincs a teljes testes edzéssel, egyetértek egyébként. ... ha sehogy sem akarsz kinézni.
-
bigmasterg
addikt
válasz Apollyon #179609 üzenetére
Semmi baj nincs a teljes testes edzéssel.
Ha ugyanazt az edzésmunkát osztod szét teljes testes napokra, nem fogsz kevésbé fejlődni.
Sőt jó eséllyel nagyobb lesz az össz heti végezhető munka, mivel nem ugyanarra az izomra végzed már a 3., 4. gyakorlatot.
Kevésbé fáradt izommal pedig több munkát (nagyobb súly vagy több ismétlés) tudsz végezni.
Igaz így az idegrendszert könnyebben túl tudod terhelni. -
Apollyon
Korrektor
válasz Darren #179607 üzenetére
Sosem edzettem teljes testet, adott edzésnapon mindig csak adott izomcsoportra megyek. Teljes testtel nem tudnám megdolgozni adott izomcsoportot eléggé, sem elegendő súllyal, sem elegendő idő nem lenne rá. Így nem csoda, hogy elértél egy szintet, és stagnálsz.
[ Szerkesztve ]
-
Darren
lelkes újonc
válasz Angel2014 #179606 üzenetére
Szia!
Az hogy nem vagyok erős,annyira nem lényeg.
Szeretnék ennyi idő és ennyi belefektetett munka után jobban kinézni.
Testsúly kilogrammonként 4-5 gramm szénhidrátot és 2 gramm fehérjét eszem.
A fehérje általában több is valamivel ennél.
Általában hétköznaponként 9 órát alszom,hétvégenként van hogy 1-1.5 órával többet.
Az edzésem az interneten talált 3 napos teljes test edzés és ahogy fentebb írtam,teszek hozzá még néhány gyakorlatot.
Biztos hogy valamit rosszul csinálok,de sajnos eddig ennyit tudtam összehozni.
Bármilyen edzést elvégeznék,de most úgy érzem kellene egy kis iránymutatás hozzáértőktől.
Az eddig edzéssel töltött időszakot feleslegesnek érzem sajnos.
Lehet az is hogy túl sok amit edzésenként csinálok,már ebben sem vagyok biztos.
Tudom hogy minden ember más és más és mindenkinek más a megfelelő edzés.
Én csak valami segítséget szeretnék hogy mégis milyen gyakorlatot és miből mennyit kellene elvégeznem egy-egy edzés alkalmával,ami esetleg már másnak bevált. -
Angel2014
addikt
válasz Darren #179604 üzenetére
Az hogy nem vagy erős az nem lényeg?
Étkezés,: Itt mennyi szénhidrátot és fehérjét eszel?
Pihenés,: Mennyit alszol?
Edzés, : Milyen edzést csinálsz és milyen gyakorlatokkal és ismétlésszámmal?
PL amit Kiss Jenő Vagy Előd is javasolt itt, Legyen osztott edzés 2 izomcsoporttal, egy izomcsoport 3 gyakorlatból vagy max 4 ből álljon. Az ismétlésszám 18-16-14-14 azzal a súllyal amit csak erbírsz vele. Egy izomcsoport megvan 20-25 perc alatt ha figyelsz a pihenőidőre is.
És van amit erőt is hoz ezért is kérdeztem.
Az izomcsoport gyakorlat Ugyan úgy 3-4 legyen. Itt a max súly ami a csövön kifér de 6x6 vagy 6x8 legyen a széria amit a végén esetleg még nagyobb súllyal 2-3 ismétlést nyomsz 2 sorozatot.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Nem is értem miért mondjátok a fehérje nem akciós.
Most is az a MP oldalon az Clear Whey Isolate.
5 termék 3 áráért!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Darren
lelkes újonc
válasz Cs1csó #179603 üzenetére
Szia!
Az edzést több mint két éve kezdtem.
Az interneten talált heti 3 napos teljes testes edzéstervet végzek,plusz néhány gyakorlatot teszek még hozzá saját kútfőből,általában hétfő-szerda-péntek felosztásban,a többi nap pihenő,esetleg kedden-csütörtökön szobakerékpár aerob tartományban.
Kb. 2 évig fehérjét,BCAA-t és glutamint szedtem,jelenleg nem fogyasztok ilyen kiegészítőket,hanem a rendes étkezésekkel viszem be a súlyomhoz kellő mennyiségű makrótápanyagokat.
Illetve multivitamint jelenleg is szedek. -
Darren
lelkes újonc
Tisztelt Fórumtársak!
Tudnátok nekem valami jó izomtömeg növelő edzéstervet ajánlani,ami kb. heti 3 nap végezhető és nem túl hosszú hogy órákat kelljen a teremben töltenem?
Jelenleg heti 3 nap teljes testes edzést végzek, az edzések 80 vagy 90 percesek,de sajnos nem nagyon fejlődök,ezért váltanék valami hatékonyabb edzésre.
45 éves férfi vagyok,180 cm magas és 82 kg,ha esetleg ez számítana.
Köszönöm! -
b4lukapitany
tag
Sziasztok! Kb. másfél hónapja szarakodik a vállam valamikor jobban, valamikor kevésbé. Klasszik rotátor köpeny sérülés volt már párszor, ahol a vállizület hátsó része szúrt mondjuk fekvenyomásnál stb. , de most olyan, hogy a hátsóvállizomtól indul és a lapockánál is tovább megy egy vonalban a fájdalom. Nem csak edzés közben fáj, hanem napközben is, és zsibbad is, miután belenyilal. Gyakorlatoknál főleg a tárogatás okoz gondot most, meg a nyakból nyomás és főleg a hátgyakorlatok, amikor magamhoz húzom a súlyt bárhogy.
Lehet ez valami idegbecsípődés vagy hasonló? Pihentetés helyrehozza vagy doki nézze meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Delta Force (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Tesla topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest