Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz HUTCHDB #179796 üzenetére
Pihenőnapokra:
Volt amikor minden második nap edzettem és minden második nap volt pihenő. Az elég jól működött akkor, csak egyik héten 4 edzés volt, másikon 3 és így változó napokon. Kvázi 2 hetente forgott.
Na ezért hagytam el és váltottam heti 4re, majd visszavettem heti 3-ra. Nekem elég a 3 is. Így általában hétfő-szerda-péntek edzés, hétvége pihenő. -
aelod
veterán
válasz OPiiPO #179798 üzenetére
Megpucoljuk, kevés olajban pácot csinálunk neki fűszerkeverékkel, picit állni hagyjuk benne majd kisütjük. Muszáj valamilyen olajat használni vagy zsiradékot mert nagyon kiszárítja a húst.
Osztom Wood véleményét.
Egész egyszerűen ha az alapoktól akarsz elindulni akkor az edzés periodizáció ami segít első körben mivel ha edzés gyakorisághoz nyúlsz gyakorta túlmegy azon a stresszen amitől még fejlődni tudsz és ilyenkor minden energia arra megy el, hogy helyrehozza a test amit edzésen szétbarmoltál és nem marad elég tartalék arra, hogy beinduljon a hipertrófia. A lemaradt izmot vagy izomcsoportokat úgy lehet felhozni, hogy többet edzel rá ezen a tartományon belül. Azt megmondani, hogy ez neked hol van csak te tudod.
Szerintem ez is genetika, mert pl. a mell, csukja, tricepsz nálam szinte semmilyen odafigyelést nem igényel, és "magától" nő, másnál meg gondolom más az a rész, ami hasonlóan "működik".
Jó nekedÁltalában 3-4-5 edzés nap után pihenek 1 napot, (ahogy elfoglaltságom, időm is engedi) de így is úgy osztottam el az edzést, hogy mindig tudjon minimum 1 napot (még ha sorozatosan van egymás után edzésnap, akkor is) az adott izomcsoport pihenni.
Vagy ezt kevés pihenés?
Nem ismerem az edzésed de így első blikkre azt mondanám neked, hogy a kevesebb néha több. 2 nap edzés egy nap pihenőt próbálj ki.A bukásig való edzésről meg még annyit, hogy úgy sem tudsz elmenni effektíve a bukásig mert amire azt hiszed, hogy az az ott még mindig van pár ismétlés benned. Az agy hamarabb letilt.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Woodslave
félisten
válasz HUTCHDB #179796 üzenetére
ki kell próbálnod nincs más megoldás.
Azok az emberek akiket én bármilyen közösségi média felületen követek és úgy gondolom értenek hozzá, gyakorlatilag senki nem mondja már, hogy a heti egy edzés lenne jó. Van akik szerint nem számít ha a volumen egyezik, de elsöprő többség van jelenleg a heti magasabb frekvencia mellett.
Ha meg egy testrészt akarsz "felhozni" ha más probléma (végrehajtás, izomérzet) nincs akkor a legalapabb paraszti logika (ami nem feltétlenül segít mindig) is azt diktálja, hogy a lehető legtöbbször edze meg az ember a regeneráció határain belül.
Mondjuk személyes tapasztalatom nincs. (mámint nem tudom leírni, hogy heti 5 edzéssel sikerült bármimet felhozni)
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
HUTCHDB
nagyúr
Elég megosztó, de megis, lehetségesen mindenkit érintő kérdést tennék fel.
Szerintetek mennyire kell / lehet / muszáj / érdemes többet edzeni egy elmaradt izomcsoportot?
Tudom függ attól is miről beszélünk, de nálam szinte mindegyiket ide lehet sorolni...
Igazából az önértékelés esetleges torzulásától is eltekintve, mondjuk kell-e többet edzeni :
-bicepsz
-oldalsó váll
-vádli
-comb (mindkettő)
izomcsoportokat, ha azokból nagyobbat akarok?Tudom, vannak olyanok, amelyeknél szinte lehetetlen változást elérni, pl. vádli.
Abban is más - más vélemény van, hogy mi a jobb:
A több edzés?
Vagy a kevesebb?
A bukásig való edzés?
Vagy az 1-2 RIP.
A több pihenés?
A több edzés?
Azzal is tisztában vagyok, hogy az izom fejlődéséhez mennyi valódi munkasorozat elvégzése szükséges hetente.
Viszont azt nem tudom, mennyire lehet igaz, hogy egy kisebb izomcsoportot (bicepsz, oldalsó váll) mennyire kell gyötörni?
Tudom, hogy ebben is megoszlanak a vélemények...
Szerintem ez is genetika, mert pl. a mell, csukja, tricepsz nálam szinte semmilyen odafigyelést nem igényel, és "magától" nő, másnál meg gondolom más az a rész, ami hasonlóan "működik"."Összevont" edzéseket végzek (pl. hát-bicepsz, mell-tricepsz), tehát önálló egy-egy izomcsoportot érintő edzést nem csinálok, kivéve a láb, amelynél együtt edzem a vádlit, a combbal.
De nyílván korábban már kipróbáltam az egy edzés - egy izom elvét is, de az sem volt jó, szerintem.
Általában 3-4-5 edzés nap után pihenek 1 napot, (ahogy elfoglaltságom, időm is engedi) de így is úgy osztottam el az edzést, hogy mindig tudjon minimum 1 napot (még ha sorozatosan van egymás után edzésnap, akkor is) az adott izomcsoport pihenni.
Vagy ezt kevés pihenés?
Inkább minden edzés után tegyek be egy nap pihenőt?Nálatok mi vált be?
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Rivaul
addikt
Köszönöm, elkezdem őket.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Melyik gyakorlat/gyakorlatok hozzák a legjobban a lapocka közti részt? Trapéz izom középső és alsó része érdekelne. A felső rendben van, de valahogy ezt nem találom el.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
vaakuum
addikt
válasz Woodslave #179785 üzenetére
Mióta vettem fedős tepsit, azóta elég sűrűn előfordul nálunk is a csirkecomb, bár főleg csontosan. Én leszedem róla a bőrt is mindig majdnem... itt-ott marad rajta kis darab, főleg a karcsúbbik vége felé.
Én nem szerettem a sütőzacskót használni... durvára vágott hagymára megy 4-5 egész comb szétdarabolva, Kotányi sültcsirke fűszersóval megszórva, fedővel sütve, utána sima tepsire átrakva pirításhoz. Köret nélkül is ehető simán, imádom."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
aelod
veterán
válasz HussarF #179783 üzenetére
Én nagyon szeretem. Viszonylag gyakrabban is esszük a combot mint a mellet. Meg hát amit tudunk venni épp akciókat. Ma is azt ettem amúgy. Makrók amiket használok: f 5.7, p 23,5. Amióta megvan az air fryer elég egyszerű a főzés.
-
parazstaposo
újonc
válasz marked one94 #179771 üzenetére
Bajczer Csabát ismered?
-
Woodslave
félisten
válasz HussarF #179783 üzenetére
én évek óta főleg azt eszek. Ahogy elkészítem - zacskós sütés - sokkal finomabb mint a mell el se lehet baxni. Csak mondjuk a kalóribázisban is van vagy 5. Egyik szerint 20 gr fehérje és 4 gr zsír de sztem ez kevés. Mármint a zsír. Találtam egy oldalt Dine4Fit ott 24 gr fehérje 8 gramm zsír.. Ugyanannyi fehérje mint a csirkemellben, szerintem meg abban több van.
Nincs túl nagy jelentősége mert mindig ugyanazt eszem meg nem ezen megy el csak kiváncsi vagyok már
[ Szerkesztve ]
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni tejsavó fehérjét. Eddig nagyon bejöttek minőségben az applied nutrition termékei.
Ezt néztem ki most:
[link]Mit gondoltok nem sok benne a fehérjén kívüli egyéb összetevő?
Kicsit szeretnék ledobni a zsíromból, de nem fő szempont.Köszi
-
Woodslave
félisten
szokott vki csirkecomb filét enni? Van valami aránylag tuti makro adat? Ahány helyen nézem annyit találok.
-
JoolsNOS
veterán
válasz marked one94 #179776 üzenetére
Ha ezen múlik akkor fogyasztok. Kérem én, de nem hallgat rám
Amúgy 700 forint volt aliról annyit megér még ha semmit se csinálI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179778 üzenetére
nyilván erről nincs statisztika de kiváncsi lennék átlagos terembe járóknál milyen arányban lehetnek ilyen szakadások.
A "fáradásos" elhasználódás már más tészta. Én most 13 év alatt egyszer húztam meg a derekam guggolás közben és én is bemelegítő súllyal, hogy utána alig bírtam pár napig felkelni de amúgy csak ilyen tenisz könyök, vállfájdalom (folyamatosan kialakuló nem akut hirtelen) volt csak.
-
aelod
veterán
válasz Apollyon #179777 üzenetére
Nem feltétlenül. Nálam volt már váll sérülés bemelegítő súllyal is. Ez a mostani mell húzódás bemelegítés után volt azzal a súllyal amivel mindig szoktam kezdeni a döntött pados rudas fekve nyomást. 8 tervezett ismétlés volt 6. után éreztem némi kellemetlenséget és egyből le is raktam már tudtam, hogy ez nem jelenthet jót.
-
Apollyon
Korrektor
válasz aelod #179774 üzenetére
Ez egyébként a folyamat túlerőltetett nagy súlyoktól van, igaz? Annyira anatómiailag részletesen nem mennék bele a dologba, mert beájulok az ilyen horror témáktól , de gondolnám felelősségteljes, észszerűen lebonyolított edzésnél ilyen szakadások nem fordulhatnának elő...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Az ilyen izomstimulálós felragasztható bigyók jók valamire? Értlemszerűen nem edzés helyett akarom, hanem pl tv nézés közben, hogy mégis történjen valami...
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
aelod
veterán
válasz marked one94 #179771 üzenetére
Derekad most, hogy van?
-
marked one94
őstag
válasz benfolds #179768 üzenetére
Mar az utolsó versenyemen is ugy éreztem kivagyok égve, de akkor a verseny hype mindig kitudta hozni belőlem a 110%ot, de tavaly a ob-ra való felkészülésnel jött egy sérülés es teljesen elment a kedvem pedig az utolsó hónapban jo számokat hoztam. (215-160-265 84-85kilosan)
Majd talán egyszer újra megjön a kedv addig marad a gyúrás ahhoz nem kell annyi idő meg készülés hogy maradjon egy fasza forma.You'll Never Walk Alone
-
benfolds
őstag
válasz marked one94 #179740 üzenetére
gyúrós lettél? kiábrándító.
-
Pocee
senior tag
válasz Hangfalképű #179759 üzenetére
én azt hittem csak én gondolom hogy valami nincs rendben a fejben...
Mr.Brightside
-
aelod
veterán
Thor leszakította a mellizmát.
-
perempe
veterán
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #179757 üzenetére
Jól nézett ki videón, talán mert elég vastag. Ez viszont egy rendes tolódzkodó öv 10k alatt, még megfontolom. A súlymellény nagy előnye, hogy alkalmas akár kirándulásra is, és ha minden hétvégén viselném 20-25 km-en keresztül akár csak a 20 kilós változatát, elégetett kalóriában biztosan sokat jelentene.
Nálam most a fogyás a legfőbb cél, miközben persze dolgozok egy fitt test felépítésén is. Legnagyobb nehézség számomra a kcal-bevitel korlátozása, egyszerűen nem érzem jól magam, ha nem ehetek annyit, amennyit szeretnék, viszont a testem mintha rosszul lenne kalibrálva a méretéhez képest, mert sokkal többet akar az ideálisnál. 171 centi vagyok, és 3500+ kcal-t simán bevágnék minden nap, ha a felelőtlenségnek nem lenne súlyban mérhető következménye. 110 kilóról indulva pár napja érkeztem meg 89 kiló alá, és hosszú még az út a célig.perempe: Te tudod, mennyit ér neked a dolog. Én a kocogásra sajnálom kicsit az időmet, de összességében megéri, mert tudom, hogy nélküle nem tudnék lefogyni, vagy a mostaninál is sokkal lassabban menne. Igyekszem tehát kihozni belőle a lehető legtöbb pozitív élményt, és időnként a rekortánon róni a köröket tényleg egészen jó érzés; sokat segít, hogy a pálya egy egész szép parkban van, mások is kocognak, illetve ott a kondipark is a futópálya mellett, 2 in 1 edzést lehet csinálni sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Jogos. Kb tíz választ megírtam már, de mindnek én innám meg a levét. Még egy ilyen idegesítő valakit... Ignorálni is nehéz. Nem mindenkinek kell edzenie. Vagy ha igen, akkor tegye nagyközönség nélkül. Végtelenül bosszantó.
-
Janaboy
veterán
Amúgy nem lenne ezzel baj, mert legalább mozog.
De a gond hogy jön panaszkodni hogy nem fejlődik.Janaboy
-
Hangfalképű
tag
válasz perempe #179758 üzenetére
Ezen már egyszer átmentetek valakivel, hogy "messze van"... komolyan mondom, hogy a szenvedésed fáj olvasni. Akarsz valami formát, de költeni ne kelljen rá, edzésterv nulla, napi egy csirkecombbal akarod kivitelezni, és amúgy is, más hobbik fontosabbak. Az a 15 perc lehetne max fele ennyi is egy kényelmes kocogással, hogy kicsit bemelegedj mire kiérsz, de áhh, minek próbálkozni.
Szerintem engedd el ezt a gyúrás dolgot. -
Fred23
nagyúr
válasz perempe #179746 üzenetére
Jó az kezdetnek. Mikor a fogyózásom elején voltam, nekem ennyi se ment a kondiparkban. De nem értem, miért székekkel csinálod, nincs felétek valami normális kondipark?
bigmasterg: Ez igen. Szép a "terem" is, meg a tolódzkodás is. És ami azt illeti, elgondolkodtató ez az öves megoldás, mert tárcsáim már vannak, és így a súlymellényes megoldás sokkal drágább lehet, mint venni egy övet.
36k egy normális 30 kilós súlymellény, a 20 kilós pedig 24k. Nincs túlárazva, de azért nem fizetném ki örömmel. Az az öv tippre megvan 10k-ból, vagy inkább alatta, majd rákeresek.Szerk.: Decathlonos rúdon mindenféle súly; saját. 22 kiló így:
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Orlin #179754 üzenetére
A Decathlon egyedi furat átmérővel rendelkezik. 28mm. Ez semmivel nem kompatibilis csak a saját tárcsáival. Egyedül a Tesco vackai 25-26mm-ek, de azok meg lötyögnének. Az alap szabvány 30mm vagy Olimpiai 50-es. Valószínűleg emiatt olcsóbb a Decathlon. Mert ha elkezded a szettet, akkor ott veszed meg legalább a többit is. Engem nem zavart. Vettem rudakat, meg 100 kiló tárcsát és le van tudva.
-
Orlin
addikt
válasz Rivaul #179739 üzenetére
Ez a fel és le pakolgatás tényleg idegesítő néha.
Amúgy ismerős ajánlotta az ő 20-as súlyzóit az is variálható több sullyal igaz nem a decathlon-os.Azzal már lenne kettő pár és jobban tudnám variálni a gyakorlatokat.Nem kellene állandóan csavargatni.
Amúgy ezek a súlyzók mennyire kompatibilisek egymással.A decathlonosra lehet rámenne ismerős súlyzójának tárcsája is?Sajna még képet nem küldött milyen.
Ma melleztem,de nem érzem mint a múltkór az izomlázat...Ilyenkor tartok nem oda ment megint.
Bár olvastam régebben az izomláz nem egyenlő azzal hogy mennyire volt hatásos az edzés.Igazából egy szokatlan mozgásforma utána hatás amit nem szokott csinálnia az ember.
Nem tudom menyire igaz.
Remélem következő hónapban megtudom venni a padot már.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
F34R
nagyúr
válasz bigmasterg #179745 üzenetére
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #179745 üzenetére
hát ezzel már el lehet bohóckodni
-
aelod
veterán
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #179744 üzenetére
A dolgozószobám másik fele.
Két hete vettem még 100cmx100cm x 3,5cm gumilapot , eddig csak 50esek voltak.
kép, itt még nincs rendesen elrendezve, de látszik hogy hol van az íróasztalom.szerk.: Az ablek előtt meg a felhúzó platform, ott 3 réteg gumilap van. Most gyorsan kattintottam róla képet.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
-
bigmasterg
addikt
Jó ideje heti 1x guggolok csak, szinte ennyi az összes láb.
Na jó, hét elején, felhúzós napon van osztott guggolás (split squat), de az nevetségesen kis súllyal, inkább egyensúly gyakrolat nekem.Szar is a láb , ugye ennyi nem elég rá
Nyilván lenne hova szálkásodni, ez nem túl diétás forma.
(direkt csak galériából snippelt kép, így az Angel félék talán nehezebben élnek vissza vele azért rákattolva valamivel több látszik)Meg bedobok egy kis 30kg tolódkozást, 1. és 3. szériát: [link]
Fej kitakarás nagyon profi .[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Végre egy rendes edzésterv.
-
aelod
veterán
..aztán mekkora a karod?
-
Rivaul
addikt
válasz Orlin #179725 üzenetére
Ezek 10 kilósak, kis tárcsákkal alapból. Ha veszel 4db 5kg tárcsát, akkor már szépen tudsz lépkedni. Mivel most felpakolva 10kg, de a rúd két ötössel "csak" 12 lesz. Így nem hatalmas a lépték. Feleseket én is vennék (vettem is). Mert kevésnek hangzik de 2kg-os ugrások sokszor kivitelezhetetlenek amikor már a határon vagy. Így már lenne 2db 21 kilós súlyzód ha minden rajta van. És csak "pici" befektetés volt. Ha több kell, akkor pedig még egy ugyan ilyen ötös szett, a variálhatóság miatt. Az elfér a rúdon. 31kg meg sok mindenre elég. Persze ez csak akkor igaz hogy ha nincs pl egyenes kétkezes is otthon. Akkor már a tizesek vagy nagyobbak is értelmet nyernek. Anélkül viszont szerintem felesleges mert csak fel és le pakolgatod őket, hisz minden gyakorlat mást kíván és el kell kezdeni felépíteni is. Azt pedig könyebb ha minél kevesebbet kell varriálni.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy 2 napot fogok lábazni (nem teljesen heti 2-t mert 4* megyek egy héten, így viszont 5 napos programom lesz)
Eddig láb napon ez volt a program:
Guggolás
Lábfeszítés ülve
Tárogatás ki-be
Lábhajlítás ülve.
Vádli ülve-állva.
Ezt két napra szedném, tehát belefér több gyakorlat.
Hogyan csináljam?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Woodslave
félisten
válasz Orlin #179725 üzenetére
kérdés mit akarsz. Ha full testépítő termi edzést próbálasz otthon, akkor valszeg több kell.
Nem tudom erőszinted milyen, de pl. fekvenyomáshoz, evezéshez min 20+ kg kell bárhogy játszol az ismétléssel.
Otthon nyilván nem lehet törekedni hogy 1-esével nőjön a súly, bár gondolom a 0,5kg a legolcsóbb.
magamból kiindulva ha otthonra vennék, akkor az alapon kívül (ami jó bemelegítésre, akár oldalemelésre, tárogatásra, egykezes tricepsz, esetleg bicepsz) Vennék 0,5kg-st 4-t, meg 5- (4) 10 kg-s.(4) Vagy ha hasonlóra jön ki és elfér a rúdon akkor 10-esek helyett 5-ösök.
Szerintem a 20-asokra túl sok szükség nincs. Így se kevés pénz. De igazából te tudod mit akarsz, de otthon azért luxus hogy 1kg-s progressziód legyen, de így lehet még nagyobb esélyed van rá mint egy rosszabbul felszerelt teremben
-
Darren
lelkes újonc
Sziasztok!
Ehhez az edzéstervhez mit szóltok?
https://testepitek.hu/edzesterv-haladoknak/
Szerintetek ezt megpróbálhatnám?
Vagy keresgéljek valami mást? -
Woodslave
félisten
válasz Cs1csó #179722 üzenetére
ja meg nem akkora a "tárcsa" átmérője nagyobb súlynál mint a kerek tárcsa. Mindig azon agyalok milyenek lennének a kézik valami "antigravitáció anyagból" aminél minden súly ugyanakkora lehetne. Érdekes lenne egy 2kg-s nagyságú 40 kg-s súlyzó
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Orlin #179718 üzenetére
ha kézi súlyzóról van szó a minél kisebb ugrás annál jobb. Ha szerelhető akkor én biztos vennék 0,5kg-s tárcsákat is. Teremben nálunk a 1-10-ig 1kg 12,5- 30-ig meg 2,5kg utána 5kg-s ugrások vannak.
mondjuk ezeknél a gyakik többségénél nem feltétlenül a súly a lényeg lehet játszani az ismétlés számmal, bár nálam teljesen más érzés mondjuk 10kg- val a 12 ismétlés mint akár 12,5-el a 8
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok.
Pár hónapja segítettetek és a kettlebellek mellé beszereztem a Decathlonos súlyzókészletet.
Bicepsz, tricepsz, váll gyakorlatokzoz ezeket használom.
A mellezéshez viszont a kettlebelleket (egyelőre),mivel a kézisúlyokat kevésnek éreztem.De szeretnék majd új ,nagyobb tárcsákat venni...
A két kettlebell 2 16-os.
Ezek vannak most: 8 x 1 kg, 4 x 2 kg, + 2 db 2 kg-os rúd.
Minimum a kettlebellek súlyát szeretném a kézi súlyokkal viszont ,ha veszek akkor több tárcsát vennék amivel a 16 fölé is tudok majd menni.
A kérdésem az lenne mekkorákat vegyek majd.
Mennyivel szokták növelni a súlyokat?
Vagy ez egyénfüggő?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
OPiiPO
veterán
válasz aelod #179715 üzenetére
Köszi Ez alapján el tudok indulni, kipróbálom - negyedik napra pedig beteszek némi kardiót + a hasat talán.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
perempe
veterán
válasz Fred23 #179711 üzenetére
Azért a szűk fogásút mondtam, mert az még kihívás, csak pár napja próbáltam ki.
Tolódzkodást majd csinálok két szék között. Jelenleg csak egy kerek zongoraszék és egy sima szék van a szobámban, és a zongoraszék széle nem biztos, hogy elbírná a súlyomat.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Fred23
nagyúr
válasz perempe #179710 üzenetére
Én semmiből nem csinálok 15-ös sorozatot, pont Te is arról beszéltél, hogy extra intenzitásra lenne szükséged inkább. Vagyis kevesebb ismétlés megterhelőbb módon. Szubjektív mondjuk nagyon, ki mire esküszik, de nálam a 12-es sorozat a maximum, és általában elég ennél is kevesebb.
Megnéztem a linked, az egy könnyített fekvőtámasz, szerintem semmi értelme, csak az idődet viszi. Tolódzkodj ahelyett is inkább. Csinálsz egyáltalán tolódzkodásokat? Egyik legértelmesebb gyakszi szerintem, és kondiparkban is űzhető.
Szerintem a legtöbb kezdő nagyon túlbonyolítja. Ha terem, akkor alapgyakorlatok -izoláljanak a profik-, és kondipark esetén is elég 4-5 egyszerű alapgyakszi; legfontosabb pedig a húzódzkodás és a tolódzkodás. Ha valaki semmi mást nem csinál, csak ezt a kettőt különféle módokon, már elérhet egy nagyon szép felsőtestet.
-
perempe
veterán
válasz Fred23 #179709 üzenetére
Szűk fogású fekvőtámaszból 15-ös sorozatokat csinálok, a bolgár guggolás már nem kihívás súly nélkül. Néztem edzéstervet; gondolkodom, hogy mit lehetne házilag kiváltani.
A kondipark szuper lehet, esetleg én is ráállok.
Kérdeztem (#179568), hogy számít-e hogy milyen gyorsan nyomja ki magát az ember, de sajnos nem kaptam választ.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Fred23
nagyúr
válasz perempe #179708 üzenetére
Pedig lehet haladni azzal is egészen sokáig. Az már egy egészen haladó szint, mikor mondjuk valakit már nem terhel le kezenként 2x6 db egykezes fekvőtámasz, vagy túl könnyű neki az egykezes húzódzkodás. A legtöbb esetben szerintem meg lehet edzeni jól a testünket saját súlyos gyakszikkal, a néhány kivételnél meg be lehet hozni néhány súlytárcsát/súlymellényt a képbe, és máris megint elég intenzív lesz az edzés. Ilyen például a tolódzkodás.
Szerintem a legtöbb gyúrósnak bőven elég lenne a kondipark is némi kiegészítő eszközzel -mint pl. az előbb említett súlymellény-, azok a srácok, akik csak kondiparkba járnak, gyakran izmosabbak, mint sok több éve teremben edző arc. Megspórolják a bérlet árát.
Én most 90%-ban kondiparkos edzéseket csinálok, minimálisan segítek erre rá súlyzózással otthon. Mindezt diétában, és mégis tudok fejlődni, ha lassan is.
A láb mondjuk lehet tán kivétel, de a legtöbb ember nem is akar hatalmas futóműveket, ez a dolog engem se nagyon érdekel, ha amúgy jót is tenne a kemény lábazás például a tesztoszteron termelésnek. Futással is lehet valamennyire izmosítani a lábat, és nekem az is elég, amit az adhat. Zéró dropos cipőben a vádlinkat terheljük sokkal jobban, 1 centi feletti drop esetén pedig a comb kap többet, illetve a csípő környéki izmok. Szóval ja, aki hatalmas lábakat akar, annak tényleg kell a terem, de tippre ez nem a többség.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Darren #179701 üzenetére
Nem tenném. Ahogy látod nagyjából ugyan arra irányul az összes ajánlás. A kevesebb az több. Tudom hogy az újságok meg a netes cikkek, videók azt sugallják hogy "bassz oda" és legyél kva nagy. De ez valójában csak cirkusz, reklám, szemfényvesztés. Hétköznapi embernek természetes körülmények között ez nem így működik. Itt összhangban kell lennie a dolgoknak. Edzés minősége és mennyisége, táplálkozás és pihenés. Hagynod kellene időt a meggyötört szervezetednek most. Hidd el, 2 hét alatt nem fog leesni rólad az izom Sőt. Az első edzésen, messze jobban fogsz festeni mint eddig. Rendszer kell abba amit csinálsz, mert jelenleg katasztrófa. Maga az edzésed is. Nincs olyan hogy nyomok üres rúdba, aztán 70 mert az a max. Abból előbb vagy utóbb, sérülés lesz. De hosszú távon biztosan megbosszulja magát. Ez olyan mint ha télen kimész, beindítod az autót, hagyod 2 percig járni hogy melegedjen helyesen. Aztán beülsz és üvegen elrúgod neki hatezerig Egy darabig tudod csinálni, de nem köszöni meg. Legalább 2-3 lépcsőbe próbáld elérni a munkasorozatot. Az meg hogy mit csinálsz az ajánlottak alapján, teljesen rád van bízva. Meg vannak az alap ökölszabályok az edzésben ami működik és ami nem. De azon kívül mindannyian mások vagyunk. Ami nekem megy, az neked nem, ami meg neked jó, lehet nekem semmit nem ér. Oszd fel az edzésed, vagy maradj a teljesnél, szerintem teljesen mindegy. A lényeg hogy redukáld az olvasottak alapján. Aztán majd elválik.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz Darren #179700 üzenetére
Majd a többiek megokoskodjak de én mindig felepitve nyomom.
Pl üres rúddal 20 bemelegítés utána 40be 12 majd úgy fel a nehezebb súly 8-10 ismétléssel 2-3 körrel. Ez akkor van ha pl ezzel kezdünk.
Ha már későbbi akkor lassabban építjük fel vagy kisebb a maximum súly.Janaboy
-
Darren
lelkes újonc
válasz bigmasterg #179696 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Megpróbálok kevés gyakorlattal de rendesen edzeni a továbbiakban.
Közben még az jutott eszembe hogy ez a teljes test dolog nálam azért jött képbe egy éve kb., mert így elég volt 3 napot edzeni a héten és konkrét edzéstervet találtam hozzá a neten.
De ha jobb az osztott edzés,akkor akár az is számításba jöhet nálam,csak az számomra még bonyolultabbnak tűnik.
Legalább is azt még nehezebben tudnék tervezni magamtól hogy mikor,mit,mennyit,miből.
Illetve az több edzésnapot jelentene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest