- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-08-09 20:41 Téma összefoglaló
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Szóval aki izmos az nem "funkcionális" ?
Ezért is élhet a hiedelem az átlag ember fejében a "felfújt, nem igazi" izmokról.
Nem számít a hozzá nem értők véleménye.csak ahhoz igen sok egyéb gyakrolatot kell használni
Ki szerint? Nincs must have gyakorlat. Ha nem guggolsz szabad súllyal attól még lehet erős és jó lábad. Ha meg nem csinálsz felhúzást akkor meg pláne lehet jó hátad (főleg annak fényében, hogy a felhúzás nem hát gyakorlat)."Szóval aki izmos az nem "funkcionális" ?
"Ilyet nem írtam.
Eleve gyakorlatra, vagy adott izomzatra lehet érteni a funkcionalitást, nem egyénre.
pl. ha cipelni kell, vagy a való életben fel kell emelni egy nehéz dolgot, akkor nem mindegy hogy valaki tudja-e használni a törzs izmokat, van-e szorítása stb. Itt pl hasznos a felhúzás.Lehet valaki izmos ÉS mellette mobilis, képes komplex mozdulatosorok végrehajtására, van egyensúlyérzéke, tudja aktiválni az a szükséges izmokat..
Meg van aki izmos és ezekre nem képes.
Számomra a másodiknak nincs sok értelme, de ez egyénenként eltérő.
Ha meg átmenne az ember a futós topicba ott gondolom megint egészen másként gondolkoznának a dologról. -
bigmasterg
addikt
Szerintem meg több gyakrolati (/funkcionális) haszna van, mint a karozásnak és vállazásnak összesen. De akár a mell gyakrolatokat is ide sorolhatnám.
De nyilván te izomépítés szempontjából írod, én meg olyan szempontból hogy tudom-e a való életben használni az adott mozdulatsort, vagy a végzéséből tanult dolgokat.
Ezért is élhet a hiedelem az átlag ember fejében a "felfújt, nem igazi" izmokról. Mert izolációval és gépekkel fel lehet építeni egy olyan izomzatot, amit utána az ember igazából nem tud használni, csak fölös súlyként hordja magán.
Tudom, tudom ezt ne itt írjam.
Persze jól néz ki, de ha már munkát és időt szánunk rá, akkor esetleg itt-ott tudjam is hasznosítani.Nyilván ki lehet váltani egy guggolást és felhúzást is, csak ahhoz igen sok egyéb gyakrolatot kell használni és maga a helyes mozgásminta akkor sem lesz meg. + az átlag terembe járnó nem feltétlenül fogja tudni, hogy milyen gyakorlatokkal lehetne ezeket minden szempontból kiváltani.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
minél stabilabb egy gyakorlat annál jobb hipertórifa szemponjtából. A labdán végzett egykezes nyomás messze van a stabiltól így a legkevésbé jó izmosodásra.
mondjuk bejön a képbe a qrvára mindegy mit csinálsz úgyse leszel olyan izmos mint amilyen szeretnél lenni szóval valszeg tök mindegy hogy nyom bárki

természetesen nem mindenkinek ugyanaz a célja, én nem keverem be a funkcionálitást, mert a funckionálitása egy gyakorlatnak testépítő célból az, hogy arra minél jobb legyen.
Én se csak full stabil gyakorlakat végzek, mert pl a smith keretes ferdepad szétbaxa a vállam mert nem tudom megtalálni a megfelelő pozicíót. Sima padon viszont teljesen jó.
Egykezes floor presst akkor csináltam amikor a vállam próbáltam rehabolni

Valami ilyesmit próbáltam írni azzal, hogy kiegészítőnek jó lehet. Ha egy ilyen instabilabb nyomást megtanul valaki kontrollálni, akkor utána a rendes fekvenyomás profitálhat belőle. -> Stabilabb lesz a sima nyomás is -> nagyobb súly / több ismétlés / hipertrófia
szerk.:
ja közben írtál még pár sort.
pl erőemelőknél néha lehet ilyemiket látni mint kieg.
De testépítésben is segíthet.
Én sem csinálok most ilyesmit, esetleg ha a bolgár guggolás ide számít, mint egy lábas gyarkolat. De azt is csak rendes guggolás után szoktam, kieg jelleggel, több ismétlést. -
bigmasterg
addikt
Köszi, ezt még kipróbálom. De valószínűleg faterommal csinálunk egykezesekhez csak az állvány részét, kb. mint amilyen a fenti képen van. Már ha gépmester a szakmája, akkor kihasználom

#185688 Ogard : Na ez is érdekes, de fél kézzel nem éppen az van, hogy baleset veszélyesebb? Csak törzsből stabilizálod magad?
Nem balesetvesélyesebb egy kézzel nyomni ha jól csinálod, sőt több stabilizáló izom dolgozik. Úgymond "nő a funkiconalitása" a gyakorlatnak.
Tuti kisebb súly kell, de felmerül a kérdés, hogy a mellizmod így ugyanúgy tudod-e terhelni.Kérdés hogy mi a célja az embernek az adott gyakrolattal.
Szerk.:
pl kiegészítőnek el tudnám elképzelni, hogy növelje az ember a fekvenyomás stabilitását.
Ugyanúgy ahogy szoktak bambusz rúddal nyomni, vagy a rúd végére gumikötéllel súlyokat lógatnak, hogy instabilabb legyen az egész.
De fő gyakorlatnak azért nem raknám be. -
bigmasterg
addikt
Kar méretének nagyobb részét a tricepsz adja.
Szerintem heti 1 bicepsz gyakorlattal + másik alkalommal, hátazaskor kap, már okés a dolog. Nem azt mondom hogy fejlődne, de szvsz összképben alig lenne különbség, ha egyáltalán lenne.Összképben pedig úgy értem, hogy jobban számítanak a nagyobb izmok.
Én így priorizálok és ha valami miatt ki kell hagyni edzést vagy gyakorlatot, akkor a kisebbeket hagyom ki. -
bigmasterg
addikt
Sziasztok. A napokban meghúzódott a jobb alkarom,sajnos pihentetni nem tudom,viszont így a bicepsz edzés is nehezemre esik. Mondanátok pár olyan gyakorlatot bicepszre,ha létezik ilyen,aminél nem vagy csak minimálisan vesz részt az alkar?
"sajnos pihentetni nem tudom"
Mármint nem akarod. Az nagy különbség.
Oké olyan lehet hogy pl melóban nem tudod pihentetni, de akkor edzéssel legalább ne ronts a helyezeten.
Amúgy tudod mi történik, ha nem bicepszezel 2 hétig? Semmi.De összességében a karozás sokszor nagyon túl van gondolva. Bicepsz egy pici izom, alig ad az összképhez. Ahhoz pedig hogy ne "sorvadjon el" nem kell olyan sok terhelés.
-
bigmasterg
addikt
szerintem engedd el, (mármint hogy vegyél valami drága kütyüt hozzá) úgyse fogod annyit csinálni, hogy tényleg legyen értelme mint zone 2 kardiónak amúgy meg teljesen jó bármi hozzá.
én valami xirxar xiaomi "okoskarkötővel" mértem vagy fogom esetleg mérni, arra jó hogy kb mutassa a trendet.Többre meg nem kell, de heti kettő meg úgyis kevés ahhoz ami a lényege lenne.
MOndjuk én is voltam szombaton, előtte kis vádli meg alkar, utána 45 perc 10-es emelkedő (nem tudom ez % vagy fokozat tök mindegy de van lejtése de annyi hogy nem érzem hogy a lábam erölködne) 4.6-5.2 km/h növelve. Annyira nem izzadtam végig orron lélegezve, beszélni is tudtam volna.
De utána egész nap olyan voltam mint a mosott xar. Előző napi push day beütött mint az állat fájt mindenem.
Ez a fő bajom amúgy a kardióval. Súlyzós edzés után nem vagyok éhes, de egy ilyen kardió után mint az állat.
Nekem régebbi xiaomi band teljesen hülyeségeket mért. Mellpánttal garmin 130-135ös pulzust, xiaomi meg simán 80-90et. Majd felment 110re.
Lehet az én darabom hibás volt, vagy csak már izzadtam mint a ló.
Akkor már tényleg megbízhatóbb ha figyeli a légzését az ember és olyan szinten tartja, hogy bírjon még közben beszélni. -
bigmasterg
addikt
Ő sem teljesen értette az állítható / csavaros súlyzó értelmét.
Teljes árakat nézve kb ugyanannyira jöhetett így ki, mintha fix súlyzókat vett volna.
Pár éve amikor ezeket néztem olyan 1000ft/kg körül voltak az olcsóbb fix súlyzók. Akkor a Decathlonos fém tárcsák is pont ennyibe kerültek. -
bigmasterg
addikt
kaptam kolcson egy ilyen mellkaspantot, kiprobaltam vegre egy zone2 edzest. ez amugy eleg jol mer a futopadhoz kepest, nem ugral 10-20 bpm-et fel le. viszont kenyelmesebb lenne ugyanezt oraval letudni..meg ora uszashoz is jo lenne. vajon egy forerunner 235 fog tudni hasonlo pontossagot?
amugy emelkedo (15) futopadon setaltam, 5 km/h-val 45 percig. vegig kb. 135-143 pulzus kozott. ez sokkal lazabb mint amikor terepen futok..es tenyleg full vegig ebben a tartomanyban vagyok. amugy ugy izzadok tole mint semmi mastol, na nem mintha ez a hatekonysag ertekmeroje lenne, de erdekes...es nem faradnak el a labaim. ha sik futopadon futok 8-9 km / h korul siman elfaradnak a combjaim is.
lehet mehetnek kicsit gyorsabban viszont, siman tudom az orromon at venni a levegot, meg tudok beszelgetni kozben
A pántod tud ant+ -t es BT-t. Olyan órát válassz amiben van ant+ és tud ehhez csatlakozni.
-
bigmasterg
addikt
Ez melyiknél volt a 4 link közzül?
Ja megvan, az alzásnál.
Az olyan S-M méret lehet, ugye mell alatt kell rögzíteni ezeket, ott kisebb a felsőtest kerülete, mint mellkason.
Átlag futónak gondolom ez simán elég.Ennél pl "Méretek: 63 – 88 cm +/- 2 cm"
Megmértem most a garminomat centivel és 100cm-ig lehet kiengedni. De eleve rugalmas az anyaga, még enged, meg nem is szabad hogy nagyon mozogjon.
-
bigmasterg
addikt
akkor hanyagolom ezt a pulzusmerest. en is ezt hallottam mindenhol, hogy nem megbizhato kb. egyik se. azt mondjak amugy sem igazan idealis zone2 trackingre, tejsav meres lenne legjobb de nyilvan azt nem fogok
marad ez a beszed teszt, vagy az, hogy orromon at meg tudjak lelegezni..
ja gogginsnak ez a terapia kb, de amugy szet is van menve mindene, amin nem is csodalkozok.300 perc nekem is eselytelen. amugy igazad van, ezek az influenszerek, edzok azert reszben, vagy teljes egeszeben ebbol elnek, igy nem csoda hogy raszannak heti 300 percet erre is. baaar ahogy latom itt, meg tegnap beleneztem a bringas topicba emberek siman az ellenkezo problemaval kuzdenek mint en, tuledzik magukat, orakig tekernek..riszpekt. en az ellenkezoje vagyok. engem ezek a monoton sportok nem kotnek le. en max a videojatekozasra tudnek igy rakattanni nem a monoton aerobra
valami balanszt talalni kell viszont, mert csak sulyzos edzessel az embernek a kardiovaszkularis rendszere az tragedia. felszedek meg par kilo izmot aztan lehet megint visszallok az alacsonyabb volumenu sulyzozasra, akkor talan tobb ido jutna az aerobra is.
ha egyaltalan felszedek, mert nekem meg ez lepi at a megeri-e vajon kuszobot. ez a rengeteg kajalas, mar rosszul vagyok tole, zabalok napok ota amugy...ez egy specko mindsetet igenyel ilyen anyaagcserevel. allandoan a hutot sasolni, kajat kesziteni, figyelni feherje tartalomra, tomni magad. nem kivanok ennyi kajat amit ennem kellene
pedig izommemoria miatt jon vissza minden konnyen..A mellkaspánt megbízható. Létezik bluetooth-os is, amit telefonnal tudsz párosítani.
Van egy Garmin fenix órám + mellkaspánt, az óra csuklón mérve tud tévedni, de mellkaspánttal párosítva korrekt.
Léteznek egész olcsó megoldások is, lehet tennék vele egy próbát és ha nem jó, akkor vissza kell vinni. Decathlonban pl [link] vagy [link]
Ez meg egy BT pánt.
Amúgy Garmint és Polárt szokták dicsérni, csak azohoz még megfelelő óra is kell és maga a pánt sem olcsó.Közben alzán találtam ilyen olcsó bt pántot is. Fogalmam sincs milyen, utána kell nézni. Vagy visszaküldős ha nem jó.
-
bigmasterg
addikt
üdvözlet!
használ valaki innen rendszeres jelleggel súlyemelő övet és esetleg megosztaná velem itt / privátban, hogy milyet? - Ez persze akkor érdekelne, ha még kapható webshopban
a régi bioteches övem eléggé megadta magát külsőre, funkcióban még ellátja magát, de inkább cserélném+ kérdés: nőkön szoktam látni ilyen sokkal passzosabb övet [kép] - ez esetleg jobb?
köszi
Nekem egy ilyen gymbeam-es és egy ilyen van.
Ezek direkt végig ugyanolyan vastag, erőemelő övek. Jobban bele tudod feszíteni a hasad, mint a sima elől szűkülő verziókban.
Ezt most google dobta fel, de olvasd el. Kérdésedből látszik hogy nem feltétlenül érted az övhasználat mikéntjét.
Túl lazára sem szabad hagyni, de nem is úgy fog tartani, hogy atomra betéped és nem kapsz levegőt. Meghúzod normálisan és utána feszíted a törzsed és a hasadat bele préseled az övbe.
Pl guggolásnál fent levegővétellel bele préseled a hasad. Minden ismétlésnél fent kifújod a levegőt, beszívod , így a levegővétellel megismétled a has övbe préselését.
Ha mozgás közben lefelé, vagy felfelú fújod ki a levegőt akkor elmegy a feszesség is.Ebből adódik hogy övet nem szabad egész edzés alatt magadon tartani és csak olyan gyakorlatoknál van értelme, ahol nagy terhelést kap a törzs és fixen kell maradnia.
-
bigmasterg
addikt
Múltkor olyat hallottam, hogy az is ugyanolyan ember, aki nem izmos.
Mit mondtok, ennek lehet valamennyi igazságtartalma, vagy full fake news? -
bigmasterg
addikt
Hú ezt a Kiss Jenő videót rossz volt nézni.
Jó kis gerinc gyilkos kivitelezést mutat be.
Neutrális gerinccel kell evezni, nem pucsítva. Illetve az sem tűnik túl jó ötletnek, hogy közben csirkézik fel-le. -
bigmasterg
addikt
Látom a gyengébbek kedvéért jelölték, hogy melyik a súlytartó...
Én egy ideje elkezdtem a döntött törzsű evezést, de fordított fogással. Elég jól érzem tőle a hátamat. Viszont inkább az ismétlésekben kell majd feljebb mennem, mert a derekamat féltem. Ez is olyan gyakorlat, mint a T rudas evezés, hogy elég nagy súlyra fel lehet benne menni (meg persze ilyenkor sok egolifter jól elkezdi rágatni is
), de ott meg már félteném a derekam.Esetleg ott van a Pendlay evzés.
Derék szempontjaból előnyösebb, mivel minden ismétlést talajról indítasz, így minden egyes ismétlés előtt újra meg tudod feszíteni a törzsedet, illetve lent tudsz levegőt venni. Így övvel a valsalva manőver is alkalmazható. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Rossz és buta az érvelésed,a desztvíztől sem lesz hosszú távon bajod,bizonyos esetben profitálhatsz is belőle.
A kérdés az,mikortól lehet egy orvost kétségbe vonni,és aki nem orvos milyen tudás birtokában hozza meg az orvos cafolatát?
Kétségtelen,hogy vannak alkalmatlan hülye orvosok,nem ezzel vitatkozok,félre ne értsd.Szerk: nem tudom Te orvos vagy e,de miért kellene Neked hinnem ezzel a fehérjés dologgal kapcsolatban ha nem vagy az,hogy ha ő ezt tanulta évekig egyetemen,merítve valahonnan a tudást.
És hozzáteszem lehet Neked van igazad.
Csak értsd az analógiát...Rossz és buta az érvelésed, a sima csapvíztől sem lesz hosszú távon bajod, bizonyos esetben profitálhatsz is belőle.

szerk.:
Nyilván mindenki azt iszik amit akar, de a sima csapvíztől való félelem sem épp reális.Amúgy meg megint megy itt a fingreszelés, közben az esetek nagy%ában az alapokat kellene rendbetenni.
-
bigmasterg
addikt
Probálom elengedni a témát de nehéz nem reagálni ezekre a hallottam olvastam dolgokra. Emberek fél éve csak deszt vizet iszom egy csipet fekete himolája vagy parajdi soval vissza keményitve kb 20 ppm-re
Ezt is csak azért mert sok horror szotrit olvastam én is biztos ami biztos attol semmi baja nem lesz és legalább tudom mi van benne. Többször elfelejtettem nem történt semmi. Nálunk a csapviz 180-200 kb. Nagyon jól vagyok sőt lehet jobban is de ez sok dologtól függ. Most álltam rá heti 3 edzésre egy 1-2 honapja még heti 6 napot toltam deszt viz mellett. 35 vagyok sokan 25-re saccolnak ha meg vagyok borotválkozva. Nekem nem kell elmagyarázni hogy káros
Még az ételek ize is jobb vele amúgy és rengeteg jó tulajdonsága van. Ha nem jön degradálo irás ezzel kapcsolatban nem fogom újra felhozni a témát. Ja amugy ahogy Janaboy is irta lehet venni rohadt drágán gleccser vizet aminek a keménysége 5 ppm. Azt eddig hol írtad hogy vissza sózod a vizet?
plusz szedsz gondolom mellé tabiban is ezt-azt, vitaminokat, nyomelemeket stb... -
bigmasterg
addikt
Mondjuk,hogyha utánaolvasnátok kicsit,akkor lehet nem tűnne "állatságnak".
Én sem iszom desztillált vizet,de egyáltalán nem hülyeség a fogyasztása.Desztillált víz mint ivóvíz:
Egyre elterjedtebbek a kisteljesítményű otthoni elektromos desztilláló készülékek, melyek a csapvízből, kútvízből állítanak elő tökéletesen tiszta desztillált vizet. Az eljárás egyaránt alkalmas a kommunális vízben lévő kellemetlen illatok, esetlegesen előforduló fertőtlenítő szer (klór, fluor) maradványok és egyéb szennyeződések hatékony eltávolítására. A desztilláció a rétegvizekben, kutakban előforduló mérgező ásványi anyagokat (nitrát, arzén), de a biológiai bakteriális, virális szennyeződéseket is tökéletesen eltávolítja. Gyakran a kommunális ivóvíz is tartalmaz alumínium vagy fluorid szennyeződéseket, mely a tisztítási folyamat során kerül a vízbe. A desztilláció minden szennyet eltávolít.[4] Számos országban palackozott formában is árulják szupermarketekben. Egy különleges formája a sarkvidéki jégből felolvasztott palackozott ivóvíz, melynek iontartalma közel van a desztillált vízhez. Tengerparti országokban, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő tisztaságú és mennyiségű ivóvíz, tengervíz lepárlásából nyerik az ivóvizet.
Élettani szempontól a desztillált víz fogyasztásnak semmilyen káros következménye nincs, mivel a megfelelően vegyes táplálék bőven elegendő mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (nátrium, kálium, klorid, kalcium, magnézium, vas stb.). Ahol nem áll rendelkezésre biztonságos tiszta ivóvíz, ott a desztillált víz fogyasztása mindenképpen ajánlott. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy a jó minőségű ásványvizekben előforduló sokféle ásványi anyag hozzájárul a napi ásványi anyag szükséglet pótlásához.[5]
Ez wikipédia?
Nem tudom, én inkább hinnék az antsz-nek és orvosoknak, vagy gyógyszerészeknek (édesanyám, nővérem), vagy atomfizikusnak
. De alapból köztudott, hogy nem iszunk desztillált vizet.
Persze mindenre és ellene is lehet találni cikkeket, de érdemes szűrni a forrást. -
bigmasterg
addikt
Amúgy kis olvasás után kiderül, hogy a desztillált víz nagyjából egyenlő a tisztított vízzel csak más az eljárás.
Bár azért érdemes hozzátenni, hogy a tisztítók tudomásom szerint nem tudják 100%-osan megszűrni a vizet, míg a desztillált víz az színtiszta h2o.De amúgy lehet inni a desztillált vizet, csak figyelni kell, hogy az összes szükséges ásvány pótolva legyen más forrásból.
Azért a tisztított víz a kis szűrőkancsótól a fordított ozmózisos víztisztíóig bármi lehet.
-
bigmasterg
addikt
Szerintem is túl lett tolva a bicikli. Én anno, mikor versenyeztem, volt, hogy este 10-kor végeztem a 2,5-3 órás edzéssel , reggel meg meló, és semmi meditáció, meg napi szundi.
Kiegészítőnek Masterpro 50 vagy 80, mert csak az volt. Kaja meg minegy, csak sok legyen -erőemelés ugye.
Vízből lement 3-4 liter/nap - nem az akkumulátorba valóból. Így is sikerült 2-3 évre a hazai élvonal közelébe verekedni magam. (egy országos 2. hely volt a legjobb helyezés, bár a legjobb teljesítménnyel másik évben nem lettem dobogós, mert Kupcsik Laci "felhízott" a 100 kilóba.)
Azt tapasztaltam, hogy a legfontosabb az edzés, edzéstervezés. Ha nincs személyre szabott edzésterv, akkor max. egy középszerű szintet lehet elérni (mondjuk hobbi szinten az is tökéletes). Utána a kiegyensúlyozott táplálkozás és a pihenés - értsd 7-9 óra jó minőségű alvás és a stressz "kezelés". A kortizol gyögyörűen képes pucolni az izomzatot, akármilyen a kaja v az edzés.
Táplálkozásnál hobbi szinten nem kell semmilyen kieget venni, csirkével és hallal is tökéletes strandfazon építhető.
Azért írtam, mert szvsz túldimenzionáljátok a kiegek szerepét. Már megint n+1 hsz. arról szól, hogy a natúr, vagy csokisbanánoskávésepres porral lehet felépíteni a tökéletes testet, de ha jól látom, edzésről csak perempe írogat, azt meg inkább hagyjuk
.
(a deszt.víz meg tényleg a non plus ultra...) -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Nem találkoztam még vele, most rákerestem.
Miből gondolod, hogy egy erősen szteroidozó sportolónak / influenszernek / akárkinek az edzésterve bármilyen szempontból jó lehet egy naturál hobbi sportoló számára? -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Na itt mi volt?
Kicsit nem néz erre az ember, erre azt látom hogy pempere tiltva és hiányoznak kommentek.
#183551Dreadloord:
Igen, ha felgörgetsz legutóbbi kommentjéig, akkor szürke a profilja. -
bigmasterg
addikt
Nem értem minek foglalkoztok vele, látszik csak szívatja a népet.
Még egy kérdés.
Ti mit csináltok betegen? Itt egy kicsit erősebb megfázásra gondolok. Az értékeim a mai napra már elég jók lettek, de még beteg vagyok. Elvileg egy nagyon intenzív kardió jobban megterheli az immunrendszert. Ma thai box edzés van. El mennétek? Azt olvastam ha az értékek jobbak akkor lassacskán vissza lehet térni a szokásosba. A kisebb edzések meg jót is tehetnek az immunrendszernek (bár ez sajnos pont nem egy olyan edzés). Múltkor mikor beteg voltam kihagytam vagy 5 napot és úgy jöttem vissza mintha egész életembe nem edzettem volna, szörnyű érzés volt.Semmit.
Sőt ha érzem hogy valami nem oké, de még nem betegedtem le, akkor is inkább kihagyom az edzést.
Többször robbantam le edzéstől. Amikor határ eset volt hogy beteg leszek vagy nem, elmentem edzeni és következő napra KO. -
bigmasterg
addikt
"Miért akar bárki is ketozni amikor egy sima deficittel ugyan ott vagy?"
Mert alternatívája a hagyományos diétának és ha már ketózisban vagy, akkor sok embernek könnyebben tartható, kevésbé van sóvárgás.Én kb 5 évvel ezelőtt ketoztam 3 hónapig, le is dobtam vele olyan 8kg-ot úgy hogy nem volt rajtam olyan sok plusz alapból sem.
De azóta sem kezdtem bele újra, inkább a hagyományos diétához nyúltam mindig.
Pont azért mert a rendes vegyes étrend egészségesebb, plusz a keto első hete nagyon nagy szenvedés.Alapvetően édesszájú vagyok, de keto alatt egyáltalán nem kívántam az édeset.
-
bigmasterg
addikt
A család egy hete teljes k.o-n van. Mind beteg, sorra dőlnek ki. Mivel én vagyok a kenyér kereső így nem eshetek ki. Kicsit én is érzem hogy valami nem százas de teljesen rendben vagyok. Még. Viszont most félek leedzeni. Eddig mindig az volt hogy bírtam az ilyen helyzeteket. Aztán edzettem és másnap/harmadnap már k.o voltam szintén. Úgy gondolom hogy mivel leterheltem a szervezetem és "károkat okoztam" megosztottam a védekezési feladatot a gyógyítással. Két fronton meg már nem volt képes ellenállni. Ebben van valami ráció? A hetet kellene kihúznom, aztán szabin vagyok. Akkor kidőlhetek nem érdekel. Vagy ez nem oszt nem szoroz és borulok edzéstől függetlenül is,csak egyszerűen el kell addig a pontig jutnia a szervezet bacikkal való telítődésének?
Ha érzem hogy valami nem oké, lebetegedés küszőbén vagyok, akkor inkább kihagyom az edzést. Összefügg, igen.
#183307perempe
Igazából a rendes kondipark, ami az első linkeden volt, az jobb.
Ezek a saját testsúlyos gépek (2. linkeden) tényleg csak átmozgatni jók, edzeni, fejlődni nem igazán. De ha neked még kihívás csinálni, akkor csináld.#183314Lajmund:
". A hét 3 saját sulyos edzés B egy uszás egy bico. "Ahhoz hasonlót csinálnák, amit már itt feljebb írtak, csak kicsit másképp osztva.
Az úszást és biciklizést most simán kardiónak fogom hívni.3-3 edzést csinálnék úgy hogy:
A hét: súlyzó - kardió -súlyzó
B hét: kardió- súlyzó - kardió -
bigmasterg
addikt
Én sima erőemelő(/edző) övön fűzök át láncot (vasboltban vettem nem túl drágán) és karabínerrel rögzítem.
-
bigmasterg
addikt
Nehéz guggi, vagy húzás után 3 perccel újra bírsz dolgozni?
Itt rpe9-10ekre gondolok.
Én 2 percig nem kapok levegőt meg van hogy szédülök.De rpe8nál is több kell mint 3 perc pihenő.
Ott mit jelent az erőnléti?
-
bigmasterg
addikt
Hogy lehet 3 órán keresztül edzeni? Thai Box-on egy órás edzés van, úgy jövök haza, hogy alig élek.
A kondiba az edzésem maximum 1 óra 15 percet tesz ki. Én PHUL-t tolok. Úgy jöttem haza tegnap az egy órás edzés után, hogy remegett mindenem. Nem hiszem el, hogy valaki mindent bele ad és addig bírja. Van értelme annyi edzésnek? Hogy lehet kivitelezni? Komolyan kérdezem.
Amúgy elvileg ma jönnek a pörgetők is, kávé helyett néha jó lesz valami mást is innom. Ki is tudom próbálni ma.
Ezeket rendeltem: Applied Nutrition ABE, Redcon1 Total War
Kíváncsi leszek. Amúgy igen, nem alszom valami sokat, átlagosan csak 7 órát és kevésnek is érzem.Nyilván edzés típustól is függ.
Testépítő jellegű edzésnél tényleg iszonyat sok a 3 óra edzés. Hacsak nem számolunk bele fel óra melegítést, meg a végén 1 óra cardiot.Poweres edzésen viszont simán van, hogy két (főgyakorlat) széria között pihenni kell 10 percet, hogy újra meg tudd csinálni a gyakorlatot.
-
bigmasterg
addikt
Ebben az esetben mit jelent, hogy a tested tűrőképességednek a határait feszegeted? De komolyan... mert ezt normális körülmények között nem tudod megtenni. Az más, ha olyan extrém körülmények között vagy, mint hideg, meleg, szárazság stb, de itt, a civilizációban ezt nem nagyon fogod feszegetni. Mert egy qrva kemény edzés nagyon messze van ettől...
Ha hányásig meg vércukorszint leesésig edz valaki, akkor azért ott már feszeget ezt-azt.
De egy rpe10 maxolás is keménynek számít. (Amikor már remeg az ember felhúzás közben).
Nekem az volt a legszebb mutatványom, amikor poénból elmentem kollégákkal Spartan race-re, felkészülés nélkül. (Én nem készültem, többiek igen. Fiatalság , bolondság.) Végig értem, de ott is nagyon erősen feszegettem a határaim.
-
bigmasterg
addikt
Ezek a billegős gépek meg nem egyenletesen terhelnek.
Rég használtam ilyet, de az rémlik, hogy könnyebb őket a beengedett állapotról megindítani.Azt szokták mondani, hogy azt kell edzeni, ami nem megy jól.
Nyilván az ember azt szereti csinálni, amiben erős, csak azzal csak tovább erősíti az aránytalanságokat.Valahol ez a billegős lábtoló is ilyen.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Ha már mindenki képet kap:
Láb [link] . (Nem kisebb ennyivel az egyik minz a másik, csak az egyik szemből van, a másik meg kiforgatva
).
Ezt meg múltkor hengerzés közben csináltam, itt nincs befeszítve.
TZS% amúgy sok, illene már diétázni egyet.
Lábra gyk csak guggolni szoktam, meg amit felhúzáskor kap.Azért nagyon sűrűn nem fotózom magam (most elkezdtem visszanézni).
Ez [link] 2021-es, ahol azt fotóz(tattam) hogy a rúd lekapta kicsit a hátamon a bőrt. (Itt tán' mégtöbb volt a tzs, mint most. Itt power fókusz volt még).
Ez ugyanaz az év, kis kellemes kezelés után.Értelmesebb tzs-m olyan 2018-2019 körül volt utoljára
-
bigmasterg
addikt
"Vastag bőrre cserélni a vékony szivacsot viszont nem több, mint másfél óra meló, és 10 évre biztosan jó."
Megnezem ahogy egy pubic gymben is kicsereled.
Mas aki ilyen problema miatt irt, nem otthon edz, igy ez nem opcio."bigmasterg: "Néha a kevesebb több." +1. Annyit csinálok, amennyitől tudok fejlődni, és úgy, hogy ez könnyen mérhető legyen. Megcsinálom azt, amit az edzéstervem előír, és nem baj, ha esetleg marad még bennem egy kicsi, amíg van fejlődés."
Az elejon konnyen jonnek a gainek, de majd eljutsz oda amikor ez nem lesz eleg a fejlodeshez.
Heti 1x egy izomcsoport nem lesz tuledzve amiatt mert teljes kifaradasig edzed. 1 het eleg neki regeneralodni.Akik a kemeny edzes ellen propagalnak, lehet hetente tobbszor edzenek egy izomcsoport, de ezt mar beszeltuk, hogy mas teszta.
"Az elejon konnyen jonnek a gainek, de majd eljutsz oda amikor ez nem lesz eleg a fejlodeshez.
Heti 1x egy izomcsoport nem lesz tuledzve amiatt mert teljes kifaradasig edzed. 1 het eleg neki regeneralodni."
Valahogy mostanában van 10 éve, hogy kihagyás nélkül edzek.
Sok-sok évvel ezelőtt eljutottam oda, hogy nem fejlődtem tovább semmilyen variálással. Volt hogy fél évig stagnáltam kb ugyanazokkal a súlyokkal és ismétlésekkel. Volt bro-split, volt push-pull-leg, mindenféle variálás.
Aztán 2019 körül elkezdtem powerezni, közel 3 évig csináltam, közben volt 3 poweres edzőm, ez idő alatt tanultam legtöbbet edzéstervezésről, regenerációról, arról hogy milyen a valódóban kemény edzés. (előtte ment a bedurrantás, dropsettek, bukásig edzés és társai) Illetve az alapgyakorlatok helytelen és helyes kivitelezését is ekkor tanultam meg.
De a lényeg, hogy a korábbi stagnálásból jelentőset fejlődtem.Idén próbálom kombinálni a két edzés tipust, fókuszban tartva az alapgyakrolatokat.
-
bigmasterg
addikt
Probald meg azt hogy drop seteket elkezdesz csinalni hatra, szinte minden gyakorlatodnal. Miutan vegeztel a 8-as, vagy akarhanyas seteddel, csokkentsd a sulyt 20%-kal es csinald tovabb, de lassan, kontrollalt mozgassal. Mikor mar ez sem megy, akkor csinald tovabb form failurelel es koncentralj a visszeengedesi szakaszra, mert akkor erre meg mindig lesz erod. Ha csinalsz ilyeneket akkor vedd ugy hogy nem irtam.

Vallban nekem is nagyon nehez izomlazat eloidezni. Azt kb nem tudom tuledzeni. Ezert is csinalok lateral raiseket hetente 2 alkalommal, birja a volume-ot es igenyli is.
Amúgy ennek a kifárasztásnak és dropset-ezésnek mi értelme?
Oké, hogy kifárasztod az izmot, bedurran és izomlázad lesz.
Értem én, hogy fun és azt érzed hogy milyen keményen edzettél.De ettől nem fog jobban fejlődni, mint egy konzisztens, progresszív edzéstől. Sőt, jó eséllyel ezzel a fejlődés ellen dolgozol.
Néha a kevesebb több.
Érdemesebb megtalálni azt a minimumot, amitől még fejlődik az ember és onnan építkezni szépen.
Ha droppszett, szuperszett, csillagharcos edzést végzel, akkor onnan hogy növelsz tovább fél év múlva? Plusz a progresszió is nehezen mérhető. -
bigmasterg
addikt
Nálatok mennyire gyakori a rendszeres izomláz?
Emlékszem mikor régebben edzettem és csináltam kihagyás nélkül pár hónapig, egy idő után már nem voltak izomlázaim.
Mostanában elég régóta (elmúlt 2 évben csak betegség vagy nyaralás miatt skippeltem edzést) kihagyások nélkül, konzisztensen edzek, viszont folyton vannak izomlázaim. Két lehetséges okot látok:
- öregszem
- keményebben tolom mint régen és okosabban használotok intensity technikákatSzerintem inkább az utóbbi. Nálatok hogy van ez?
Nemrég volt hasonló téma.
-
bigmasterg
addikt
Mobilizáció lehet nem lesz jobb, de olyan problémán, hogy be van kötve egy izom (netán antagonistát már húzza és fáj is miatta), jó masszőr már többször segített.
Illetve az adott terület célzott hengerezése, labdázása is enyhített rajta.
Volt már így nálam hát és fenék is.Nyilván te is tudod, de :
A kolléga írta, hogy 12-16 ismétlésre váltott, a nagy súly 8-12 helyett.
Erre írtam, hogy a 8-12 még nem a nagy súly kategória.Szabályosság és gyakorlat hasznossága nem jött szóba.
De ettől függetlenül 3-5 ismétlést is lehet kontrolláltan, teljes tartományban mozgatni. -
bigmasterg
addikt
Valamelyik idősödő nagy magyar riportjában hallottam egyszer, hogy megkérdezték tőle, hogy mi az, amit másképp csinálna, ha ismét a pályafutása elején lehetne. Azt válaszolta, hogy kisebb súlyokkal dolgozna, mert ezek a terhelések már egész egyszerűen nem embernek valók.
Azóta én a nagy súly és 8-12 ismétlés helyett inkább a valamivel kevesebb súly x 12-16-ot ismétlek. Aztán, hogy ez mennyire optimális izomnövekedés szempontjból, pont nem érdekel. Ellenben az, hogy az 50. gyertya (nem, nem a gyakorlat
) után is fel tudjak kelni az ágyból reggel grimaszolás nélkül, az igen.Nagy súly nem 8-12 ismetlesnél kezdődik.
Inkább az 5 - 3 - (1) ismétlések azok.De ez sok összetevős. Sok múlik a genetikán is, hogy ki mit bír hosszútávon.
Illetve rengeteg múlik a technikán és az edzés mellett végzett egyébb tevékenységeken is.
Ide értve a mobilizálást, aktivizálást, (hengerezést és masszázst) illetve a pihenést és a termen kívül az embert erő stresszt is.
Legtöbbször akkor jönnek a sérülések, amikor nincs ott fejben az ember. -
bigmasterg
addikt
Edzéstervezés alapja, hogy az adott ciklusban edzésről edzésre (hetente) növelni kell vagy a súlyt, vagy ismétlést. (de akár a stopperelt pihenőidő csökkentése is egy megoldás lehet). Elég ha minimálisan több, mint legutóbb, nem óriási ugrásokra kell gondolni.
Ha pedig egy idő utána elkezdesz stagnálni, nem bírsz tovább menni, akkor kell megint variálni a dolgon.18-20 ismétlés már nagyon sok, addig én nem mennék el.
Húzódzkodásban mentem el 4x16ig (az is valszeg' túl sok), utána raktam rá súlyt és visszább vettem az ismétlésből. -
bigmasterg
addikt
Már van koncepcióm. Ma Omega Gyöngyösön, holnap úszás. Nekiállok én becsülettel.
Abban segíthetnétek, hogy hány naponta érdemes a húzódzkodással foglalkozni. A strand létráján végzett horizontal pull nagyon egyszerű bevezető gyakorlat, az említett úszó edző a teljes húzódzkodást preferálta. A Fegyencedzés c. könyvben van köztük két gyakorlat (jackknife pulls, half pulls), azokat kihagynám.
"Abban segíthetnétek, hogy hány naponta érdemes a húzódzkodással foglalkozni"
Ezen a szinten nyugodtan csinálhatod minden nap. Sőt úgy lenne érdemes. Túledzéstől nem kell tartanod.
-
bigmasterg
addikt
Én diétában nem szoktam figyelembe venni ha többet mozgok.
Lehet nem helyes, de amikor legutóbb számoltam, 2000kcalt ettem minden nap. Pihenő napon és edzés napon is, meg ha kocogni mentem akkor is.
Fogytam vele. -
bigmasterg
addikt
Van fejlődés,bár korántsem akkora amekkorát én elvárnék magamtól.
Pedig edzek, próbálok figyelni az étkezésre - ismét használom a Yazio-t -, stb.Más: pont egy hónapja diétára álltam át,hogy a testzsíromat lejjebb vigyem.
2110 kalória, 257 g ch, 110 g fehérje és 68 g zsír.
Ezt írta az app, a fehérjét kevésnek tartottam azt próbáltam mindig kicsivel feljebb vinni.
Ez idő alatt párszor mérlegeltem,de alig 0,7 kg fogyást tapasztaltam.
Hát..eddig nem érte meg.
A kalkulátorok belőnek valamit, de egyénenként eltérő, hogy kinek mennyit kell ennie.
Ha egy hónap alatt csak 0,7kg ment le és fogyás a cél, akkor vedd vissza 200 kalóriával a kaját és elindulsz lefelé.
Vagy ha túl kevésnek tartod az 1900 kalóriát, akkor iktass be rendszeres extra kardiót, vagy aerob edzést. -
bigmasterg
addikt
Amatőr kérdés,
mit lehet tenni az izomláz elkerülésének érdekében?

Nyújtok rendesen, de általában a lábamban olyan izomláz van majdnem minden edzés után,hogy alig bírok menni.
Mondjuk most pont a hátamba is de leginkább a lábam ami izomlázas.
Nem megfelelően nyújtok? (keveset)
Hengerezni kéne?
Van valami tuti tipp?
Nem megfelelő az edzésterved.
szerk.:
Nekem csak akkor szokott izomlázam lenni, ha új gyakrolatot hozok be.
Utána fokozatosan terhelem, edzésről edzésre növelem vagy a súlyt, vagy az ismétlést, akkor a későbbi edzések után már nincs az adott gyakorlattól izomlázam. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Tegnap néztem Aelod kedvenc haverját, barátját. (Sanyit)
És volt egy olyan mondata amin kicsit felhuztam a szemöldököm, mi szerint fekvenyomásnál amikor negatívba vagy, tehát vissza engeded a súlyt, akkor kell hátra húzni a válat, lapockát, és minor tolod ki, akkor igen is előre kell tolni a vállat. De én végig abba a hitbe voltam hogy végig lent kell tartaniBullshit.
Lapocka végig zárva, azzal stabilizálsz.
Lapcokazárással kezded a setup-ot és míg vissza nem rakod a rudat a legvégén, zárva is kell őket tartani. -
bigmasterg
addikt
Ma úszás előtt és után csináltam horizontal pull-okat, 15 ment elsőre, másodikra 8, de ez részben annak tudható be, hogy triatlon verseny és vasárnap volt, jóval többen voltak, nem erőltettem. Úszás után is csináltam 3 sorozatot, a 20 elérhetőnek tűnik már. Jóval jobban megy a fekvőtámasz jelenleg, de abban is akarok fejlődni.
Az vesse rám az első követ, aki úszott 5-6km-t 4 nap alatt!
"Az vesse rám az első követ, aki úszott 5-6km-t 4 nap alatt!"
Oh wow, a futó topicban meg számon lehetne kérni, hogy ki, hány kg-al húz fel / guggol / kinek mekkora a karja, stb

szerk.:
Amúgy ha troll vagy, akkor elég jól csinálod.
Ha pedig komolyan adod elő, akkor óriási problémák vannak. -
bigmasterg
addikt
Eddig tartott a kimeríthetelten energia és lelkesedés Python esetében?
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok!
Kormos Zoli az elmúlt időben egyre többet jöhet szembe veletek. Shopbuilder csatornáin aktuális témákban foglal állást.
Kinek mi a véleménye róla? Esetleg személyes tapasztalatok?Az egész shopbuilder egy broscience bullshit.
Kerülöm őket.
Néha 1-1 videó szembejön mint elriasztó példa.
Vagy két Kormos Zoli tiktok is (másik, zártabb felületen) a humor topicban jött szembe . -
bigmasterg
addikt
Kevered a volument az intenzitással. A "mennyi?" (6x8, 4x12) az volumen. A "mekkora?"(100kg, 120kg 200kg) az meg intenzitás. (a sebesség tartozik még ide mert F=m*a ugye).
"A realitás meg az, hogy kevesebb ismétlést úgyis nagyobb súllyal csinálja az ember."- vagyis csökkented a volument és növeled az intenzitást. Amíg nem piszkálsz bele, addig marad minden ugyanaz. Az 1x48/20 kg ugyanaz, mint 48x1/20 kg.
Az 1x24/40 kg viszont már nem ugyanaz, mint az 1x48/20,mert csökkentetted a volument és növelted az intenzitást. Pedig a megmozgatott tömeg nem változott.(960kg)Sorry a fogalomzavarért.
-
bigmasterg
addikt
Ha ugyanannyi pihenőt tartasz a sorozatok között, akkor a 6*8 kisebb intenzitás, mint a 4*12. -> szerintem ez a realitás
Paraszt logika:
Elméletileg ha pl stoppereznéd a pihenőt és összesen ugyanannyi össz pihenő időt hagynál a 6 sorozatra és a 4re (osszeadod a 4*12 pihenőjét és azt osztod 6 felé, azaz a 6 széria között rövidebb pihenők lennének, mint a 4ek között), akkor elvileg a végére intenzitásban sem lenne olyan óriási különbség.A realitás meg az, hogy kevesebb ismétlést úgyis nagyobb súllyal csinálja az ember. Because of ego reasons
-
bigmasterg
addikt
Főleg mell, a az utolsó évben próbáltam hátat. Véletlenül találkoztam nagybátyám feleségével egy alkalommal, aki nyugdíjas tornatanár, állítólag jól úszom háton, pedig nem tanítottak. Arra próbáltam meg figyelni, hogy viszonylag egyenesen ússzak. Gyorshoz nincs kedvem, annyira nem akarok belemerülni.
Fekvőtámaszok: majd a könyv szerint próbálok haladni. A szobámban a széket ragasztanom kéne, a lábakat összetartó elem kijött egy helyen.Szerintem hagyd ezt a súlyzós edzés dolgot.
Nem való neked.
Kitartás, progresszíó, következetesség, egy erős elhatározás kellene hozzá és sok munkát kellene bele tenni.
Ezek közül egyikre sem mutatsz hajlandóságot.
Kezdj el inkább futni, vagy biciklizz, vagy bármi mást. -
bigmasterg
addikt
...és ezzel most mire célzol? Vagy mit akartál belőle kihozni mert eskü nem értem. Ha azt, hogy a súlyzós edzés veszélyes és ezzel önigazolást keresel, hogy miért nem jársz edzeni akkor tévúton vagy. Arról nem mesélt, hogy hány láb sérülés történik egy átlag focistával?
Figyelj nem mindenkinek kell edzenie, nem nagy ügy, lehet nélküle élni.

Ja hát már csak hobbi focista ismerősömnek mindkét térdét műtötték már szalag szakadással, egyiket kétszer is.
#182487perempe:
Bármiben meg lehet sérülni ha hülye vagy.
A súlyzós edzés pont a legbiztonságosabbak között van, mivel kontrollált mozgást végzel, nem egy kontaktsport.
Ha valamit rosszul csinálsz és túl terheled simán le lehet sérülni, de csak rajtad múlik (és/vagy a szakemberen akivel dolgozol). Bármikor korrigálható az adott mozgásforma, gyenge területeket célzottan lehet (és kell) erősíteni, feszesebbeket nyújtani.Ha ezekre nem figyelsz simán asszimetriát alakíthatsz ki.
pl.: jellemző az eleve beszűkült elülső lánc terhelése a hátsóval szemben, ami jó kis görbe tartást eredményez + hátfájást. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
A pajzsmirigy hormon amúgy egy csalódás nekem. Műtétem volt és felírta a doki, szednem kell élethosszan mostmár. Persze rögtön az ugrott be, hogy majd jól leszálkásítok. Napi 100mg-al indultunk, majd 150mg, most kb fél éve 200mg. Gyakorlatilag semmit nem veszek észre, ugyanúgy éheznem kell, ha valami fogyást akarok, mint azelőtt. A Zöld Könyv 200-400mg-ot ír szálkásító versenyzőknek. L-Thyroxin nem Cytomel
Igazából a kokszosoknak is keményen kell edzeni és diétázni, hogy látványos eredményt érjenek el.
Láttam már olyat aki szteroidozott, de mellé nem volt rendben a kaja és edzés is ímmel-ámmal ment, persze hogy nem nézett ki sehogy sem. -
bigmasterg
addikt
Az a baj, hogy az 1RM tesztelése általában problémás, rest day napra kell esnie, és még így is elvehet egy későbbi edzés minőségéből. Kalkulátorok persze vannak, amik segítenek megbecsülni az egyismétléses maxot, de nem hiszem, hogy ezek mindig megbízható eredményt adnak, inkább csak iránymutatónak jók; saját 1RM mérés kell szerintem, ha pontosak akarunk lenni.
Ahogy elérem a 80 kilót, megpróbálok húzódzkodni egyet 35 kiló extra súllyal az intermediate szintért; csinálok majd róla videót is, mert ha esetleg sikerül, én leszek az egyik legzsírosabb ember, aki ezt összehozta.
False.
1RM tesztelésnek edzés napra kell esnie és akkor az az edzés.
Két edzés közé, pihenőnapra berakni öngyilkosság.Szerk.:
Általában edzésciklus végén tesztelünk maxot, utána deload és új ciklus kezdése, ahol nyilván kisebb a terhelés, mint előző ciklus végén volt. -
bigmasterg
addikt
Valszeg nincs rendben a fekvőd.

100 darab, szabályos fekvőtámasz, teljes tartományban, egyben, pihenő nélkül simán megy neked?Nézegettem az oldalon pár gyakorlatot, gyk. mindenben int és adv között vagyok.
-
bigmasterg
addikt
Te módszereidnél maradva: két 25kg-os festékes vödör jobb kiindulási alap lenne.
De azon is növelni kellene idővel.
pl bemész egy nagy barkácsboltba és ott ingyen farmer walkozhatsz.
Vagy ugye marad az uszály pakolás.
#182246m3tr0:
Húzódzkodáshoz szerintem nem kell gurtni, az még plusz súllyal sem olyan nehéz, ott fogáserőt kell még fejleszteni.
De pl deadlifnél kellhet.
Nekem ilyen van: [link] -
bigmasterg
addikt
YouTube-on kit kövessek, aki elmagyarázza az alapokat? Lehet angol is.
Lehet, hogy kérek majd segítséget itt valakitől, aki megmutatná az
alapokat. Terem kizárva, elvből nem költök rá. Sört vinnék ajándékba.Fred23:
Reggel csináltam minimális súllyal guggolásokat és tolódzkodásokat
váltogatva, evezéssel zártam.Squat University nem egy rossz kiindulási alap.
-
bigmasterg
addikt
Gondolom ez attól is függ hogy mekkora az ember és mennyi elektrolit van épp benned.
-
bigmasterg
addikt
Ha a fehérje megromlik, elkezd bomlani, akkor erős dögszaga lesz. Azt észreveszed.
Pl ha már volt olyan hogy elelefjtetted kimosni a shakert, akkor tudod miről beszélek.Én azt mondom próbáld ki, ha nincs tőle baja a gyomrodnak, akkor simán ihatod. Ha meghajt, akkor kuka. De ha nem büdös akkor szerintem nem kellene, hogy bajod legyen tőle.
-
bigmasterg
addikt
Egyelőre elég lenne 8-10 literes jó fogású mosószeres. Követ mindenképp szerzek, 3 eltérő súlyú kéne kb. 30 kilóig, patakból lenne ideális. Ha van valaki Egerből, az segíthetne.
Nekem ez ragadta meg a fantáziámat.
Process of Making Traditional Rice Cooker by Cutting Huge Stone. Korean Pot FactoryVagy menj el uszályt pakolni.
-
bigmasterg
addikt
Ha 50mm-es tárcsát keresel, akkor sajnos a rendes olimpai tárcsák ára már nagyon elszállt. Leginkább 2000 ft / kg körül árulják az újakat.
Viszont ahol láttam kifejezetten jó áron 50es súlytárcsát:
Ha nem akarsz felhúzni, vagy nagyon földről indítani gyakorlatokat: [link]
Ha igen: [link]Ennél még a decatholonos, kis kézire való 28as is drágább. Ebból múltkor vettem még 8db 5kg-osat. (már 4 volt)
-
bigmasterg
addikt
Azt leszámítva, hogy elszakadt a rövidgatyám segg közepén, jót guggoltam ma. Felmentem 70 kilóra, és nem volt nehezebb, mint a 65. Kábé egy hónapja guggolok, nem keresem most vissza a konkrét napot.
Hamarosan viszont megyünk nyaralni, ki fog maradni pár edzés, ezért lehet, legközelebb is maradok 70 kilón, és nem megyek a 75-re, de még nem döntöttem el. Egyelőre nekem a lábnap laza napnak számít.
Holnap viszont húzódzkodások lesznek főként... -legkeményebb nap.
Legutóbbi 2 hetes nyaralásom után kellett két hét mire ugyanott voltam, mint a "kihagyás" előtt.
De több helyről hallottam már, hogy kb annyi idő kell, mint amennyi kiesik.
Persze ilyen egy hétnél rövidebb kihagyás esetén ez nem számít. Ott lehet hogy utána jobban megy mint előtte, mert sikerült kipihenned magad.De már 1+ hét után nincs meg az izomtónus első edzéskor, ott érdemes nem maxolással kezdeni.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Látom te nagy
matematikuselméleti fizikus vagy.
Ekkor pont 75kg környékén voltam és akkor ment 122,5-be 1, "Májból meg aranyérből nyomva"
video
Ekkor hány db fekvőtámaszt tudtam volna megcsinálni?
-
bigmasterg
addikt
Az is egy mèrőszám igen, de azèrt mindenki azèrt edz, hogy látványos legyen a fejlődès, ès az a mèret esetünkben.
Így köbnyebb követni a fejlődèsi fázisokat, èn legalábbis így tudom meghatározni magamnak.
Erőlèti szintet tudod izomèpítès nèlkül is növelni, èn sem mèregetem mindig, most mèrem, mert nem szeretnèk fogyás közben izmot veszíteni, ami sikerült eddig.Centiket is tudod izomépítés nélkül növelni, csak kalória többletben kell lenni.
Én sosem mértem, hogy mekkora a comb meg a bicepsz.
Persze lehet hogy most érdekes lenne látni, hogy 5 éve milyen számok voltak, de akkor meg alacsonyabb volt a tzs%. Szóval valójában sokra nem mennék vele. -
bigmasterg
addikt
Sziasztok.
Régebben írtam,hogy nyomatom a kézi súlyzókkal és vettem padot is mert fekvenyomásnál gondoltam segít majd...
De a fekvenyomás egy kezesekkel még mindig nem az igazi.A többi gyakorlatot imádom de ezzel szenvedek.
Egyszerűen minden dolgozik csak a mell nem.Néha eltalálom és másnap jön az izomláz,de legtöbbször semmi.
Az összes létező videót megnéztem és próbálom k** szabályosan.
Másnak is volt gondja vele?
A vállam dolgozik azt érzem mindig.Olvastam kisebb súllyal kellene lehet.
De máshol meg hogy nagyobbal.
Amúgy az edző témához csatlakozva én azért most érzem nincs aki irányítana élőben hogy mit cseszek el.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Húzd össze a lapockáidat és nyomás közben végig maradjanak is összezárva, hogy stabil legyen a váll.
Nem árt egy kis lapocka környéki aktivizálás nyomás előtt.Plusz hozd lejjebb, kicsit törzs felé a könyököd. Ha fent vannak (fül felé), akkor könnyebben nyomsz vállból.
Ha ez után sem érzed a melled, akkor aktivizáld nyomás előtt a melled is. Pl nyomás előtt kis tárogatás kézi súllyal. Nagy súly sem kell, csak érezd a melled kicsit.
-
bigmasterg
addikt
Azért azt megnézném, hogy videók alapján hogy tanulsz meg rendesen guggolni.
De neten nagyon sok a hülyeség, illetve mindenre találsz pro - kontra érvet. Nincs olyan módszer amit ne fikázna le valaki.
Illetve egyáltalán nem személyre szabott. Itt nem csak az edzéstervezésre gondolok, hanem az edzés közben felmerülő egyéni problémákra is. -
bigmasterg
addikt
Hátizom edzés gépek nélkül, egykezes súlyzóval, térdet kímélve lehetséges otthon?
Csak az egykezes evezés ugrik be.
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok!
Van aki használ aktivitásmérőt/okosórát a napi kalóriamennyiség meghatározásához?
Nálam az aktív kalóriák átlaga 350-500 cal között alakul, a totál elégetett (pihenés közben elégetett+aktív, sportolás közben felhasznált kalória)~2600-2700 kalória. Ez mennyire lehet valid? Kajában 2000-2200kcal között kajálok, de van, hogy csak 1800-1900 /nap. Fogyni fogytam tavaly óta kb 2.5-3kg-ot, de még bőven kellene ugyanennyi. Az utóbbi időben megállt és nem mozdul, próbáltam hintáztatást (2800-3000cal között), aminek eredménye,hogy felugrott +1kg, ami azóta sem ment lentebb. Hormonszintek rendben, koleszterin + triglicerid kicsit magasabb, D -vit alacsony.
BMR 1800 cal, edzés heti 2-3nap súlyzós, aerob mozgást nem nagyon végzek, hacsak a Mol bubi nem számít annak 😅
A téma részletesebben tárgyalva, magyarul: [link]
De én sosem számoltam elégetett kalóriával. Sokszor hülyeséget mérnek az órák. Inkább azt nézem hogy legyen meg a napi lépésszám.
Szerintem ki kell tapasztalni, hogy mennyi kaja, és mennyi mozgás kell a fogyáshoz.
De leginkább kaját kell csökkenteni, ha fogyni akarsz.
Ha már a kaja kellemetlenül kevés lenne, akkor lehet növelni a karidót / aerob-ot.Vagy ha 2000 körül jól elvagy, de még valamennyi fogyni szeretnél akkor megpróbálhatod beiktatni a rendszeres órás aerob mozgást.
Próbálgatni kell.Nyilván mindenkinek mérlegelni kell, mert egyszerűbb nem megenni egy hambit, mint plusz 1 órát kardiózni. Főleg ha amúgy is eleget mozog az ember.
Viszont ha ülőmunkát végzel és abszulút nincs aerob, akkor lehet tényleg megéri beiktatni. -
bigmasterg
addikt
Tudtok valami jó kreatint ajánlani, ami nem hajtja meg az embert? https://shopbuilder.hu/designer-kreatinok/pro-nutrition-creanabol-500-gr-p7036 Utoljára ilyet vettem, de ezt nagyon nem bírom, pedig meleg teával iszom. A myproteines volt eddig a csúcs, azzal semmi bajom nem volt, de kíváncsi vagyok van-e még valami alternatíva, ami hasonló porcukros állagú, mint az. Gondolom ezen is múlik a dolog.
Korábban többször vettem akcióban gymbeames Crea7in -t attól sosem volt bajom és jól oldódott.
-
bigmasterg
addikt
Erre csak ennyit tudok mondani.
Amikor 10 éve tolod kihagyás nélkül, akkor már azért tud monoton lenni, meg vannak rosszabb időszakok.De kíváncsi lennék milyen alternatívát tudsz felhozni, amivel legalább fenntartani lehet egy kicsit izmosabb formát.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Ja, rizs, burgonya, meg tészta is, ráadásul teljes kiőrlésű/durum. Összevetve a gyümölcsökben gazdag napokkal, mindegyik kikap. Az érzés is más, de persze lehet placebo is. Tippre a vércukorszintem a gyümölcstől esik be leghamarabb egy olyan szintre, amin már elindul a zsírégetés.
Súlyokkal leszek még bajban, ott meg az a terv, hogy az intenzitás marad, de a volumenből elveszek. Mondjuk vetkőző sorozatok az egyformák helyett.
"Tippre a vércukorszintem a gyümölcstől esik be leghamarabb egy olyan szintre, amin már elindul a zsírégetés."
Hajjaj.
Még mindig az számít hogy összességében kevesebb kalóriát viszel-e be, mint amit elégetsz.De maradjunk az elméletednél. Honnan tudod hogy a "zsírégetés" indul be és nem az izmokat építed le?
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
Próbálom is két részre osztani a napi kcal bevitelem, hogy tovább szűküljön a gyomrom, de mondjuk úgy se jó, mert akkor meg 2 pici étkezés jut csak, ami pszichológiailag fáj egy kicsit. Ma legalább azzal az egy étkezéssel ettem egy egész normálisat; fért még volna, de azért rendes adag volt.
Dare2Live: Feltétlenül ki fogom próbálni, ha jól emlékszem, ez nekem még eddig kimaradt.
Speeedfire: Betolnám. Szoktam ilyeneket csinálni én is, van hozzá egy külön serpenyőm.
chop: Lehet csökkenteni a zsírbevitelen, de az utolsó étkezésbe ha nem teszek be egy nagyobb adagot belőlük, akkor éhezés van. Lehet, más máshogy működik, de nekem a zsír nagyon kell ahhoz, hogy ne kaparjam a falat az éhségtől átmeneti böjtölés alatt.
Akkor fejben kell átállni, mert egy 1000 kalóriás étkezés minden csak nem pici.
Főleg ha "tiszta" kajákból viszed be. -
bigmasterg
addikt
Igen, egyik se tökéletes, de úgy kezdődött, hogy a diétázás elejére ajánlottam a 100-120g chia magot egy bőven 100 kiló feletti embernek. Akkor a legnehezebb, de az első hét után már jobb, és lehet csökkenteni az adagot. Egyesek olyan sokat tudnának enni, hogy inkább le se írják, mert vagy nevetségesnek, vagy hazugságnak tűnne.
Én ma már túl vagyok az egyetlen étkezésemen, ami 2100 kcal volt, és amitől nem laktam jól teljesen.
aelod: Engem a zsír laktat a legjobban. 80-90g szokott lecsúszni, mostanában vettem vissza belőle 70g körülre, jövő hónapban megpróbálom a 60g-ot is. A lényeg, hogy egy vagy két étkezésem van összesen, és minimum 60g zsírt viszek be.
Speeedfire: 100g chia mag megköt úgy fél liter vizet, egyszer kipróbálhatnád.
Ja mondjuk a böjtölésnek lehet egy ilyen hátránya.
Hogy egyszerre megeszed a napi kalóriádat így a gyomrod nem tud úgy összeszűkülni, mintha szétosztanád több étkezés között. -
bigmasterg
addikt
5db banán és kb nem ettél semmit?
öööö hát így nehéz lehet diétázni
Szerintem 5db banán kifejezetten sok lehet. Bár sosem ettem belőle egyben ennyit.Szerk.: De ahogy többen is írták még mindkettő hülyeség.
Kiegyensúlyozottságra kellene törekedni. -
bigmasterg
addikt
Emlékeztek még Soós Alexandrára?

A fentebb linkelt "hölgy" valahol a középső képen lévő fázisban lehet. Kívülről még úgy, ahogy nő, (kb. nyaktól felfelé, meg lenn) de hormonálisan rég pasi...Aztán jön a 3. képen lévő fázis. Sose értettem, miért jó ezeknek így szétk..ni magukat
Persze mindenki azt csinál magával, amit akar. -
bigmasterg
addikt
Jaja. Itt senki sem tud rendesen edzeni.
Egyedül Angel volt fénykorában olyan kemény mint te.
-
bigmasterg
addikt
Ki milyen infókat tud az övhasználatról? Én általában akkor használom, ha már a munkasorozat van, és guggolás, felhúzás, vállvonogatásnál. De látom, hogy van aki vállazásnál, fekvenyomásnál is használja.
Illetve mi a tapasztalat ezekkel a neoprém jellegűekkel? Picit kényelmesebb lehet mint a sima öv.Azoknál a gyakorlatoknál van értelme, ahol kulcs szerepet tölt be a törzs stabilitása. (Pl guggolás, felhúzás).
De maga az öv nem stabilizálja a törzset, csak segít a nagy hasűri nyomás fenntartásában. (Bele tudod nyomni a hasad, törzsed). -
bigmasterg
addikt
Honnan tudod mennyit égettél el? Okos eszköz? Jó ha a fele érték a valós...
ATP, glikogén, izom+zsír. Ultramaraton futók edzés mennyiségét akarod elvégezni zsírvesztés céllal. Totális tévút abban az értelemben, hogy izmot is megtarts. Ekkora terhelésnél mindent is eléget a szervezet, nem hogy te ezt még deficitben végezd.
Csökkentsd a ch-t, a fehérjét tartsd magasan a zsírt alacsonyan. Ennyi a képlet. Nem kell feltalálni újra azt ami tudományosan bizonyított es működik.
Lehet én vagyok rosszul bekötve de ez a fajta egy óra futás meg cardio meg úszás súlyzós edzés mellett és szétvet az energia megkérdöjelezi nálam, hogy milyen volumenű és intenzitású súlyzós edzést is végzel ha ilyenekre is van energiád még. Nálam egy láb edzés kedden még szombaton is érezhető, nem, hogy még rohangáljak meg úszkáljak. De mondom lehet én vagyok csak így ezzel.
"Nálam egy láb edzés kedden még szombaton is érezhető, nem, hogy még rohangáljak meg úszkáljak. De mondom lehet én vagyok csak így ezzel."
Nagy superman az emberünk.
Valami nyilván sántít. VagyNils Holgerssonrégi Angel szintű mesemondást látunk, vagy nagyon túlértékeli magát és teljesítményét python1 kollega (pl "bivaly erős vagyok" és társai). Vagy ez mind tényleg igaz, de akkor nem naturálban űzi ezt a sportot.Egy tisztességesen odarakott, progresszív edzés előbb-utóbb túlterheli az idegrendszert és zombi lesz az ember. Ezért kell okosan használni deload-ot.
Legalábbis poweres tapasztalatok ezt mutatják.
+ Korábban sokat mozogtam poweresek között és ez volt a jellemző. Kivétel akik toltak ezt-azt.python1:
Korábban már linkelték hogy hogyan milyen egy hosszútáv futó fizikuma.
1 óra futástól még nem fog leesni rólad az izom, de rendszeres, hosszútávó túl nagy kalóriadeficittől már igen. -
bigmasterg
addikt
Egy 80 kilos ember 2000-2200 kalorian siman tud tomegelni. Reggel betolsz 100 gramm zabot, az maris 350, es akkor meg durvan egy ezrest kell osszehozni. 200 gramm rizs (ket kajalas) mar boven betolhato es akkor melle meg UGYIS zabal az ember ezt-azt es maris megvan a kaloria.
Az a felkilo rizs azert beteg... be lehet tolni, de az mar mennyiseg.
Legutóbb amikor kalóriát számoltam (most télen + tavasszal) 2000 kalóriát ettem és úgy fogytam le 82kg-ról 76-ra.
-
bigmasterg
addikt
Fogyás, dièta tèmára visszatèrve, amennyiben drasztikus fogyást szeretnèk elèrni, ès gyorsan, nálam az működik a legjobban, hogy az utolsó ès a nap első ètkezèse között minimum 12- órát hagyom a szervezetet zsèrt ègetni.
Amennyiben gyorsítani szeretnèm, 14-16 órát is, ès utána viszek be szènhidrátot, termèszetesen fehèrjèt azt közben pótolom.
Törekszem 2 CH-s ètkezèst az edzèsek körè rakni, előtte 2- órával, ès utána, alvás előtt iszom egy protein mixet.
Tulajdonkèppen egèsz èvben így tudok + - 2kg között mozogni, jelentősebb zsèr èpítèse nèlkül.Nekem ebben az egészben az a legfurcsább, hogy az összes "é" betű helyett "è"-t írsz.
A többinek nincs jelentősége.

Szerk:
Mármint persze ezek egyéntől függően segíthetnek a bevitt kalória korlátozásának fenntartásában. -
bigmasterg
addikt
nem volt semmiAmúgy én adok egy pontot Python brofessor módszerének. Reggel 7-kor fejezem be a reggelit, zab tojás fehérje. Ha reggel eszek zabot egészen jól érzem magam tőle. Tegnap qrva szomjas voltam ittam egy pohár vizet, és éreztem hogy bedagad a gyomrom. Ma 8-ig nem ittam és teljesen jó volt. Mondjuk nem lett 50-es karom meg nem áll a faxom egész nap de tényleg jobb ha nem iszok utána
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ja meg a szúnyogok is csípnek
A fehérjét folyadék nélkül még szokni kell, de előbb utóbb minden összeáll.
-
bigmasterg
addikt
Közben kijavítottam az ábrát

"Miért függnek össze?"
Szerintem ha kevésszer (pl egyszer) eszel egy nap, akkor nagyobb jelentőséget nyer az időzítés, mintha 8x eszel.
Az étkezések gyakoriságának csökkenésével nőhet az időzítés jelentősége.De nyilván fontosabb hogy edzés előtt legyen benned kaja, mint hogy 3x vagy 5x eszel.
-
bigmasterg
addikt
Az alvás hárommal van lejjebb a piramisban mint a kiegek.
Nekem az időzítés vs étkezések gyakorisága érdekes, azok pedig összefüggenek.
-
bigmasterg
addikt
Nem tudom milyen, most jött szembe:
30kg súlyzó szett 11ezer alatt picivel. [link]
A képen a tárcsák fémnek tűnnek, a rúd viszont elég műanyag szerű (vagy csak bevonatos)Kíváncsiságból elnyomkodtam checkout-ig, de szállítási országot megadva kiírja, hogy nem szállítják Magyarországra.
-
bigmasterg
addikt
Nem tudom milyen, most jött szembe:
30kg súlyzó szett 11ezer alatt picivel. [link]
A képen a tárcsák fémnek tűnnek, a rúd viszont elég műanyag szerű (vagy csak bevonatos) -
bigmasterg
addikt
Én az előző teremben használtam, csak ott redőny madzag volt.
Azért nem mindegy hogy redőny madzag, vagy redőny gurtni.
Annyi hogy a szélesnek is 2-300 ft métere, de igazából rosszabb mint a rendes felhúzó gurtni.
Nekem ilyen mad-max van, pár éve bírja. -
bigmasterg
addikt
Én csokis Iso Whey Zero Black-et szoktam venni, mert van benne kreatin is.
Ami viszont kicsit furcsa nekem - és ez most nem neked, hanem úgy általában- hogy napok óta megy a vekengés, hogy milyen fehérjét vegyek? Milyen az íze, mert jujj, ezt meg azt nem szeretem, jujj, marad benne vmi kristálycukor szerű ésatöbbi, ésatöbbi...Edzésről, edzéselméletről, tapasztalatokról egy kumma szó nincs, gondolom, akkor mindenki mindent jól csinál, Min. 120-szal nyom fekve, 180-nal guggol. meg 220-at húz fel, és érzi, hogy itt már nem elég a csirkemell. (amúgy elég itt is
).
Én a fenti fehérjéből edzés előtt megiszok vízzel 1 mérőkanálnyit, de sztem inkább megszokásból, mint a hatás miatt. Igazából a kreatin is elég lenne, a fehérje "rész" kb. semmit nem tesz hozzá az erőhöz ezen a szinten. Ezt abból tudom, hogy mikor elfogyott a kreatinos, és átálltam a simára, akkor 2-3 hét alatt távozott az erő kb. 10%-a (a víz, amit a kr. megkötött), mikor vettem "Black-et", visszajött. Ez a "fehérjeturmix ivás" amatőr, hobbi szinten egy óriási parasztvakítás a tápkieg cégek részéről, hogy pörögjön a biznisz. Ua. kb. mint a 2g/ttkg. fehérje/nap. Egy hobbi gyúrósnak semmi szüksége napi 2g/ttkg fehérjére. A versenysport nyilván egy teljesen más kategória.
Szóval sztem. ha kicsit több energiát fektettek egy jó edzéstervbe, meg kiegyensúlyozott étrend összeállításába, akkor ezek a csodaporok tök feleslegesek. Ha meg x@r az edzés, akkor a TopHyperStarColemanYatesAkármi "proteincsoda" sem fog hozni semmit, csak vinni. A pénzt. Persze felőlem mindenki arra költ, amire akar.
Gondolom, most jön a cunami, hogy ez hülyeség...Szvsz szigorú diétában, szálkásításkor van értelme ezzel foglalkozni.
A többi esetben sokan valóban túl nagy jelentőséget fordítanak neki.Illetve nem is csodaporok, csak segítenek kicsit megdobni a fehérje bevitelt, ha az adott napon túl kevés lenne. De megfelelő mennyiségű hús, tojás stb mellett tényleg 0 értelme lehet.
A fehérje por egy kényelmi megoldás. -
bigmasterg
addikt
Elsőkre tudok válaszolni. Most rendeltem tőlük Just Whey-t, csokis-shake ízűt. Nagyon jól oldódik, ízre nekem nagyon finom. Habosodást nem tudom, mert én tejjel vagy vízzel keverem és pehellyel eszem. Nem rázom.
A just whey szerintem is jó, többször vettem már, szokták akciózgatni.
Régen egyszer vettem zsákos kiszerelű izolátumot, azt nem bírta a gyomrom. De az alap zákos "True Whey" fehérjéjük is szerintem jelentősen rosszabb ízű, mint a just whey. True Whey-ből csak mintát próbáltam. -
bigmasterg
addikt
Egy ideje már PureGold compactot iszok, de újabban ropog a fogam alatt a kristálycukor ami nem tud feloldódni azonnal a hideg vízben. Az egy dolog hogy hülyének nézik a vásárlót, de legalább az illúziót hagynák meg hogy valami hasznos dolgot veszek 6-7ezer Ft/kg-ért. Mondjuk porcukorral, had igyák a hülye vásárlók.
Szóval te próbáltad a builderest és még gyengébbnek találtad a fent említett csúcstermékeknél?
Tuti cukor?
Lehet bármi más is.
Pl sima kreatin monohidrat is elég gyengén oldódik hideg vízben. Nem mondom hogy az van benne, csak az is ropog a fogad alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Star Citizen
- VGA kibeszélő offtopik
- Projektor topic
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Montblanc StarWalker Extreme golyóstoll (Eredeti, gyönyörű állapotban)
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- DJI RC Pro és RC Pro Enterprise drón távirányító (RC-RM510, RC-RM510B)
- Új, címkés Jobe Segmented Vest neoprén vízi sport mellény (3XL+)
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Sony Xperia XZ2 4/64GB ezüst/ 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5296, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze jól néz ki, de ha már munkát és időt szánunk rá, akkor esetleg itt-ott tudjam is hasznosítani.

pedig izommemoria miatt jon vissza minden konnyen..
), de ott meg már félteném a derekam.