Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
Srácok!
Yettel mobilneten, adatkártyával routerben eddig működött majdnem a Vowifi tökéletesen. Azért csak majdnem, mert csak aktív rádiós kapcsolattal ment rendesen, repülő módban nem. Tegnap vagy tegnapelőtt nálam is megjelent a nat. Az lehetséges, hogy ez miatt behányt a nat előtt rádiós kapcsolattal normálisan működő Vowifi? -
domper2015
senior tag
A Pixel 8 telefonom egy Samsung A52s-t váltott, a Samuval volt VoWifi elérésem itthon egy oszták szolgáltató kártyájával. A Pixellel sehogy se ment, próbáltam Pixel IMS apk-val, repülőmódban wifin cselezve, de semmi. Aztán az áprilisi frisítéssel minden egyenes lett, VoWifi, backup calling, csak kávét nem főz nekem
-
dchard
veterán
válasz
domper2015 #8057 üzenetére
Kb így képzeltem el
Ez a tanúsítás rész külön vicces, mert egyébként létezik ilyen, de nem a szolgáltató fut a gyártó után hanem pont fordítva: a legnagyobb modem vendorok (Quectel, Telit, Sierra) mind tanusítják a moduljaikat a legnagyobb operátorokkal (nyilván nem a magyarra gondolok), és komoly pénzeket fizetnek, hogy odaírhassák hogy "T-Mobile USA certified".
-
domper2015
senior tag
Êrdemes a Motorola helpdeskes kommunikációt olvasni, mintha egy bedrogozott Vandával beszêlgatnêl. Vicc az egész. Kapcsold ki majd be telefont, keresd meg a kérdéseddel a szolgáltatód , menj át másik szolgáltatóhoz, hívd a Piócás embert, ha valamit sikerült elêrned, akkor nekik is mesêld el.
-
martongunar
tag
válasz
4Grider #8051 üzenetére
Három dzsunka volt a kezemben (nem sok), azok pont így viselkedtek. T (vowifi) ment mindhárommal, One, Yettel nem mentek. Ezek a telók hardverre is kb. egyformák, ill. a menürendszer félrefordításai is kb. ugyanott, ugyanazok. Dzsunka nálam Ulefone, Blackview, Doogee, Cubot stb. Legfeljebb az egyikbe hőkamerát, a másikba éjjellátót a harmadikba meg projektort raknak extraként, de legtöbbször ezeket már külső app.-pal szólítják meg.
-
dchard
veterán
A szolgáltató nem tanúsít és tesztel semmit, kivéve az általa forgalmazott telefonokat, ami egy elég kis halmaz, tehát ez a magyarázat se áll meg.
És igen, belerakják a profilt a FW-be és OTA-n le tudják frissíteni, mint ha kapnál (nem csak te hanem mindneki más is) egy FW frissítést, ami ebben az esetben icike-picik, ezek a profilok néhány 10KB-osak. Azt nem hiszem hogy hajlandóak rá (a bulshitelésből meg a szolgáltatóra mutogatásból erre következtetek), de persze ez ettől még mindig a Motorola sara.
-
__Zs__
tag
Közben jött is friss válasz a support fórumon:
"...
We'll have this checked with our team to see if your carrier certifies the device to work with their VoLTE service. We'll get back to you as soon as we get confirmation.
..."Ez már kevésbé tűnik bíztatónak, mert ha jól értem, akkor itt már azt írja, hogy azt ellenőrzik, hogy a szolgáltató jóváhagyja/tanusítja-e, hogy az eszköz működik az ő saját VoLTE szoláltatásával.
Vagy esetleg ez azt jelenti, hogy ha megkapják ezt a jóváhagyást/tanusítást a mobilszolgáltatótól, ők (a Motorola) akkor fogják majd eldönteni, hogy a szükséges config profile-t elérhetővé teszik-e a készülék firmware-ében? -
__Zs__
tag
Perre vitel. --> Á, annyit azért nem ér ez a téma. Legalább is nekem nem.
Amúgy írtam a Lenovo/Motorola support forumra is. Onnan egy, az általatok lentebb írtakkal összhangban lévő válasz érkezet:
"...
For the VoLTE to work seamlessly, the phone's firmware needs to have the specific VoLTE profile configured for the mobile service provider.
To investigate whether your Moto G32 (XT2235-2; Android 13) is certified to work with Yettel's VoLTE service, we will need to check our compatibility records.
..."Megadtam a kért készülék adatokat, és várom a választ. Mondjuk, ha a telefonon nem megy a VoLTE a Yettel-lel (ahogy azt a tapasztalat mutatja), akkor nagy valószínűség szerint nincs bent a Yettel profil a kompatibilitási rekordjukban.
De majd rákérdezek, hogy nem lehetne-e beletenni, és csak ezt a konfigurációs részt OTA-val frissíteni (már persze, ha ez értelmezhető egyáltalán).
Egyébként a form-on, ahol megadtam a konkrét készülék adatokat, volt egy "Phone Carrier" mező, amiben lehetett választani egy csomó szolgáltató közül. Volt pl. "T-mobile", "Telecom XT", "Vodafone"; de "Yettel" nem. Mondjuk viszont "Telenor Mobil" volt. Én kiválasztottam a "Not listed" elemet. Meglátjuk, milyen válasz érkezik. -
4Grider
nagyúr
válasz
martongunar #8050 üzenetére
Ha így lenne, akkor mindegyik működne One-al és Yettellel, vagy egyik sem működne. De mindig mindegyik működik telekommal.
-
dchard
veterán
" mert a szolgáltató dönti el, hogy mely készülékeket támogatja"
Ha ezt írásba adták neked, akkor a pert ajánlom, mert könnyen bizonyítható módon nem igaz. A G32 -ben Qualcomm rádió van, a fastboot firmware-ből (modem.img) kettő perc alatt ki lehet szedni az összes szolgáltató MBN profilját, ezt kizárólag a gyártó tudja megváltoztatni mivel az összes állomány alá van írva.
4Grider:
Fastboot firmware leszed, modem.img kicsomagol és már meg is lehet nézni.
-
__Zs__
tag
Újabb válasz érkezett (Motorola support; Moto G32 újabb Android-dal):
Sajnos igazam lett.
"Motorola G32 will not receive Anroid 14." -
slice14
veterán
Még most sem értem hogy miért nem maradtak a szolgáltatói profil leküldéses módszernél a megfelelő profil beállítások készülékre való beállításához, mint pl az APN és MMS beállításoknál.
Bár ahhoz akkor minden szolgáltatónak globális VoLTE profilt kéne használnia, hogy működjön a VoLTE roaming külföldön. -
__Zs__
tag
Megjött a válasz a hivatalos Motorola Support-tól (Moto G32, VoLTE téma):
A küldött kérdésem direktben arra vonatkozott, hogy a telefonhoz várható-e még firmware frissítés, ami tartalmazni fogja a Yettel (Hungary) mobile service provider VoLTE/VoWifi profile-ját.
Ime a válasz:
"VoLTE depend on the network provider.
Network provider choose which models he supply with VoLTE or Wifi Calling.
Every Motorola phone allows VoLTE but provider choose which models he supply it with VoLTE."
Ők egyértelműen a szolgáltatóra mutatnak vissza, tehát szerintük nekik mint készülék gyártónak semmi tennivalójuk, illetve lehetőségük sincs bármit is tenni, mert a szolgáltató dönti el, hogy mely készülékeket támogatja (készülékek szolgáltatói feketelistán). Természetesen egyből válaszoltam is nekik, hogy a rendelkezésemre álló információk szerint nem úgy van az, de nagy valószínűséggel ismét jön majd egy semmitmondó válasz, amiben továbbra is a szolgáltató hatókörébe utalják a dolgot. Azt hiszem ezt tényleg el kell engednem. Őszintén sajnánlom, hogy 2025-ben, még mindig ott tartunk, hogy egy alap-feature támogatását így kezelik a gyártók (legalább is némlyik). Illetve, hogy a technikai support ezek szerint valótlanságot állít, vagy ami még rosszabb nincs a megfelelő technikai tudás birtokában (feltételezve, hogy az itt, a fórumon írtak helytállóak a szolgáltatói profilok fiemware szintű gyártói beállításának/beillesztésének szükségességére vonatkozóan).
Illetve rákérdeztem, hogy a VoLTE-s témától függetlenül lehet-e számítani az Android 13-nál újabb alapú rendszerverzióra a G32-höz. Itt sem, vagyok túl reménykedő, de majd kiderül. -
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #8030 üzenetére
Köszi
Vajon a két alsó opció mi lehet:
SUPPLEMENTARY Services Over CDMA/UT
Ez a két opció mi lehet és érdemes bekapcsolni van jelentősége hogy csak az ÚT van bekapcsolva.
esetleg valaki tudja? -
Mintha azt olvastam volna itt a fórumon, a VoLTE ikon már nem minden telefonon jelenik meg.
Jól emléxem?
Egy régi Redmi 7-n még ott van. Bár ott meg VoWiFi nincs. -
válasz
martongunar #8034 üzenetére
Köszi! Időközben utána olvastam.
Szokták Vo5G-nek is írni.
Majd egyszer, valamikor a jövőben, talán nekem is lesz 😅 -
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8032 üzenetére
Tudtommal az majd csak SA hálózaton lesz (Zwodkassy: 5G hang, Voice over New Radio).
-
válasz
domper2015 #8032 üzenetére
MegaThanx
-
válasz
kissvendel #8030 üzenetére
Ez a "Backup Calling" mi lenne?
Bár nekem a VoNR is újdonság 😅 -
kissvendel
tag
-
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #8028 üzenetére
Köszi hogy meglested. Egyébként kb mióta működik Pixel IMS/Shizoku nélkül a Pixel telefonokon a ONE Vowifije? Ez valami friss dolog lehet. Ami érdekes hogy ha roamingolsz nem engedi a VoWifit a teló, pedig a ONE hálón kint is mennie kell a VoWifinek így is reklámozzák, ettől más mint a Telekom/Yettel, hogy ők engedik a VoWifit külföldön, de ha Pixelen nem megy külföldön alapból de itthon igen minden akkor vajon ott mi lehet a baj? Pixel softwaren nem oké vajon még valami?
-
martongunar
tag
válasz
csaszi75 #8025 üzenetére
"Így gondolkodik az, aki még nem látott ilyen rendszert működni
"
Nyilván a korábbi mobiltelefonos evolúciót meg te nem láttad
, de kb. hogy kb. 8 évvel a volte itteni bevezetése után a "fejlődése" még mindig itt tart, az minimum megmosolyogtató. Ha bármilyen korábbi fejlesztés ennyi időt vett volna igénybe, akkor mi gyaníthatóan az utcán dobálnánk egymást a telefonokkal, mert a kutyának se kéne. Ráadásul úgy lett reklámozva, mintha ez lett volna a spanyolviasz kinyomása.
"Nincs miről beszélni, azért mert számodra egy kedves készüléken nem megy valami, attól még nem kell teleszórni a panaszaiddal a fórumot.."
Neked biztosan nincs, de ha valaki egy 22-es készüléktől szeretné, hogy menjenek ezek a szolgáltatások rajta, az teljesen reális elvárás. De az sem én voltam, olvasgass még egy kicsit.
Szerk.:
dchard: Nyilván nem fog ettől változni semmi, de a fórumon gondolom ezért ezt csak meg lehet beszélni. Még ha neked nem is tetszik, akkor is. Az meg nonszensz hozzáállás, hogy "egy szolgáltatás azért megy jól, mert valaki régebb óta csinálja". Már nem a részedről, hanem ha ezt a fejlesztők tényleg így gondolják.
Szerk.: úgy tudom, van olyan szolgáltató, aki kapásból csak 4G-n indított. Na az nem tudom, hogy csinálta, de biztos kicsit másképp. -
dchard
veterán
válasz
martongunar #8024 üzenetére
Semmi értelme neked bármit is leírni. Ugyanazt ismételgeted, mintha attól bármi is megváltozna...
-
csaszi75
senior tag
válasz
martongunar #8024 üzenetére
Így gondolkodik az, aki még nem látott ilyen rendszert működni
Ha olyan egyszerűen működne bármi, mint ahogy te gondolod, akkor soha nem lenne semmire panasz.. de mégis van
Nem csak az előző hozzászóló írta már le többször, hanem mások is..
Ilyen a készüléktámogatás.. Azoknál a gyártóknál, ahol ezekre odafigyelnek, ott nagyobb a támogatási szint. Vagy amelyik szolgáltatónak fontos, ott több gyártóval is felveszik a kapcsolatot..
A Telekom ebben egyszerűen jobban dolgozik.
De pl ott van a szifonok támogatása.. kizárólagosságuk volt először... vagy az Apple féle órákra is.. stb.
Nincs miről beszélni, azért mert számodra egy kedves készüléken nem megy valami, attól még nem kell teleszórni a panaszaiddal a fórumot.. -
martongunar
tag
Én igazat adok neked, csak szakmailag ez nem egy elfogadható dolog. A kínai gyártók meg nem fognak azzal foglalkozni, hogy profilokra vadászgassanak.
Az meg végképp röhej, hogy korábban említett 2022-es kiadású készülék még csak a Yettel volte-t sem tudja, ráadásul azóta még szoftverfrissítéseken is átesett a készülék. Mióta is van a yettelnél volte? 19 elejétől? Akkor ezen analógiát követve milyen régóta kell csinálnia ahhoz, hogy működjön?Egyébként meg ha csak ezen múlik a dolog, hogy valakinél mióta megy a szolgáltatás, akkor nyugodtan megtehette volna az összes készülékgyártó, hogy alapértelmezetten bekapcsolja minden készüléken az elérhetőségét a szolgáltatásoknak. Aztán vagy működik, vagy nem. Mint pl. a cellainformáció.
-
dchard
veterán
válasz
martongunar #8022 üzenetére
Leírtam neked az ok-okozati öszefüggést többször is, részletesen. Nem ismételgetem ugyanazt, olvass vissza. És nem, nem csinált semmit "másként" a Telekom, egyszerűen régebb óta csinálja, ennyi a magyarázat, semmi több. A fórum egy ilyen hely, ha téged nem érdekel a magyarázat, akkor ne told tele a topikot butaságokkal.
"nem hiszem, hogy a T a Cubot, Blackview, Ulefone (emlékszel, konkrét példa volt) és társaival bármiféle módon közölte volna a paramétereit"
Hitéleti kérdésekkel nem foglakozom. A profilt pedig bármelyik gyártó meg tudja szerezni a szolgáltató közreműködése nélkül is, mert nincs benne semmi titok, kettő perc alatt kinyerhető egy már támogatott készülék szoftveréből (akár más gyártóéból is).
-
martongunar
tag
Ismételgetem, hogy te is megértsd: A T-féle vowifi megy a legtöbb készüléken, míg a másik kettőé csak erősen korlátozott készülékskálán. Erről írunk elég régóta. Engem nem érdekel mint mezei felhasználót a nyelvtani magyarázkodás, a lényeg, hogy a T mégiscsak másképp csinálta meg, mint a másik kettő.
És még egy gondolat: nem hiszem, hogy a T a Cubot, Blackview, Ulefone (emlékszel, konkrét példa volt) és társaival bármiféle módon közölte volna a paramétereit, mégis megy azokkal a készülékekkel is a vowifije. -
dchard
veterán
válasz
martongunar #8020 üzenetére
Ismételgeted ezt a butaságot. Nincs olyan hogy "T-féle vowifi". Ha tök ugyanazt a paraméterezést használnák, a hálózat kód akkor is különbözne, ergó a telefon nem lenne hajlandó regelni. Nem akarod érteni, hogy ezt a telefon csinálja, nem a hálózat. MTK-nál sem lehet 100%-ra kijelenteni, csupán annyit mondtunk, hogy ez az itteni tapasztalat.
-
martongunar
tag
G85-ön és Edge 50 Neo-n mennek. Dchard írta korábban, hogy a mediatekesek mennek. Egyébként már nem ismétlem magam, de tényleg nem értem, mi nehézségük van a Yetinek és egy Onenak a T-féle volte-vowifi leimplementálásán. Más dolgokat olyan szépen tudnak majmolni egymásról talán a multisimet kivéve.
-
ioles
csendes tag
válasz
kissvendel #7168 üzenetére
szai
Érdeklődnék régről, hogy a Pixel-eken most már megy Voda(One) hálón a VoWifi Sihozku és Pixel IMS nélkül? Esetleg ha nem írhatnál a Telóról egy Visszajelzést/Hibajegyet a beállításokban hogy foglalkozzanak vele natívan mit nem? Talán így megnézénk? -
dchard
veterán
válasz
martongunar #8014 üzenetére
Nincs is. Ezért kérdeztem vissza
-
dchard
veterán
válasz
tibor23 #8012 üzenetére
" 2G hívás esetén (általában) a Vowifiről lemegy 2G-re, eldobja a Vowifi-t. 2G hívás esetén nincs HD jel sem Volte esetén."
Itt kimaradt egy okozati láncszem. Ki telefonál honnan hová és mi történik?
2G-n nincs HD hang, AMR 12.65 a maximum amit a 2G át tud vinni. Ez végül is AMR-WB, de azért HD-nek nem mondanám.
-
tibor23
senior tag
EVS kodek esetén HD+ jelet mutat hívás közben a Samsung telefon Volte-n, Vowifi-n nincs "+" megkülönböztető jel, mindig csak a Vowifi ikonja jelenik meg hívás közben. 2G hívás esetén (általában) a Vowifiről lemegy 2G-re, eldobja a Vowifi-t. 2G hívás esetén nincs HD jel sem Volte esetén.
Telekom-Yettel között megy az EVS kodek, gyakran látom.
Telekom-One között mostanában nem megy, de úgy rémlik, mintha már láttam volna. -
__Zs__
tag
válasz
4Grider #8004 üzenetére
Értem, szóval akkor a készülék gyártója az illetékes. Teszek egy próbát, hogy írok nekik (nem itthonra, hanem keresek valami tényleg gyártói támogatói linket/e-mail címet), bár sok reményt nem fűzök hozzá, hogy újabb rendszerverziót adnának ki egy 2022-es telefonhoz. Meglátjuk.
Köszönöm szépen a segítséget, információt!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
domper2015 #8007 üzenetére
Lakkok84?
-
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8007 üzenetére
"Magisk modullal elég sok mindent el lehet rejteni a kíváncsi appok elől. "
Sajnos lassan az is külön tudomány. Pontosabban meghaladja a képességeimet.
-
tisztavíz
kezdő
válasz
domper2015 #8005 üzenetére
Ezért kell kidobni a hibátlanul működő Xiaomi Mi 10T Lite 5G-met (2020-as, 2021-ben vásárolt). Telekom kártyával van VoWiFi, Yettel-el nincs. VoLTE mindkettővel van. A legutolsó MIUI van rajta, több frissítést nem kap. Root + bootloader nyitás banki és egyéb appok miatt nem jöhet szóba. Ha mégis tenném, lehet rá gyártani VoWiFi profilt?
-
domper2015
senior tag
válasz
martongunar #8003 üzenetére
Igen, főleg a 2/3G lekapcsolásokat nézve. Nesze neked környezetvédelem, lehet venni másik telefont vagy marad az ügyeskedés a profilokkal
-
4Grider
nagyúr
A Yettel VoLTE azonnal működni fog, ahogy a telefonra rákerül gyártói frissítéssel a Yettel VoLTE/VoWiFi profil. Amíg a gyártó nem teszi be a soron következő firmware-be, addig nem lesz VoLTE/VoWiFi. Ha soha nem teszi bele, akkor soha nem lesz a Yettelnél VoLTE.
Sajnos még vannak ilyen 2022-2023-ban kibocsátott telefonmodellek, bár egyre kevesebb.
Ha olyan 2022-es telefonmodell a cél, amivel tuti megy minden hazai és európai szolgáltatónál a VoLTE és és VoWiFi, akkor a szifonok vagy a Samsungok közül kell választani, még az igen nagy piaci részesedéssel bíró Xiaomi esetén is előfordul néha egy-egy 2-3 éves modell, amiben valamelyik szolgáltatóé nem megy. -
martongunar
tag
válasz
domper2015 #8002 üzenetére
Köszi, az is 22-es modell, ha jól látom. Akkor jól emlékeztem erre a (főleg) Yettel nem támogatottságra.
Erre nem is tudok mit írni, röhejes, hogy ez a technológia még mindig itt tart. -
domper2015
senior tag
válasz
martongunar #8001 üzenetére
Nyitott bootloader + root, utána lehet játszani a profilokkal. A M Edge 30 Neo a Telekomon tud mindent, Yettel semmi, One csak Volte.
-
martongunar
tag
Én már elengedtem, mint írtam, elég nehéz a dolgot reprodukálni (elutasított hívót bizonyos időn belül visszahívni, aki feltehetően 2G hálózaton van). A 4G vétel viszont a legutóbbi esetnél tuti jó volt.
Hja, érdekes infók, köszi. Fura állatfaj a Motorola, én még csak most ismerkedek vele. Pl. nem is tudtam, hogy valójában Lenovo. Utolsó Motorolám a Timeport volt. Van még mit tanulniuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest