Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35459) Peterhappy válasza inf3rno (#35443) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nem, egyáltalán nem baj, egy szóval sem mondtam, sőt! :) Maximálisan egyetértek! Én is örülök ennek, ahogy írtam is: a cél szentesíti az eszközt. Ha valaki túl tud azon lendülni, hogy a méregdrágán összevásárolt cuccaibban billegtesse magát a Margitszigeten és valóban kocog, bánom is én, ki és miként kérkedik/büszkélkedik az eredményeivel, akár e topic hasábjain, akár a fészbúkon, a lényeg hogy mozog, hogy sportol, hogy tesz az egészségéért!

@Bandusnál a pont, a 20dkg sonka nálam öt napra van beosztva - két-két szelet naponta.
Igazából bizonyos betegségeim miatt sokkal több vörös húst nem is volna szabad ennem, ezt a mennyiséget is csak azért, mert csak könnyebben csúszik mellé pl. egy fél kiló paradicsom (vagy most éppen kaliforniai paprika).
Azt pedig azért kihangsúlyoznám, hogy ez csak az ebédem. A nap hátralévő 1420 percét nem fotoszintetizálással töltöm :) Nekem a reggelim a gyengém, ott sajnos gyakran szendvics, vagy kakaós csiga (kávé mellé basszus annyira adja magát...) kerül az asztalra.

Én bent reggelizem először, azt vettem észre, ha otthon, ébredés után ettem, egész álló nap zabálhatnékom volt.Így most 8.30-9.00 körül reggelizek, és vagy 11.30 körül, vagy 12.30 körül ebédelek, függően attól, mennyire vagyok éhes. S az ebéd időpontjától függ, mikor eszek gyümölcsöt - előtte vagy utána (sokszor mindkettő).
Azért nem is feltétlen ragaszkodom a főtt ebédhez, mert otthon az esetek 90%-ban az vár.

A reggelit kellene megreformálnom, eltüntetnem a táplálkozásomból a fehér lisztet (vagy legalábbis maximum Feleségem kenyerét fogyasztani és azt is csak mértékkel), de a másik alap alternatíva nálam a natúr joghurt (abból sem a tömeg boltit veszem) + zabpehely kombó, de az egyfelől baromi unalmas tud lenni (hiába bolondítom gyümölccsel vagy magvakkal), másfelől meg a tejtermékekkel sem ápolok éppen felhőtlen viszonyt...

A másik nagy bajom, hogy irritál, ha ételt kell kidobni; ha Feleségem csinálta akkor azért, mert munkája, ideje van benne, ha meg valamilyen vásárolt dolgot, akkor meg azért, mert tudom mennyibe került és nem élünk olyan jól, hogy csak úgy kidobáljunk ételt (és persze még így is nagyon jól élünk, mert máshol még csak hasonló élelmiszerek sem kerülhetnek a hűtőbe), így kvázi vérbeli konyhamalac vagyok otthon...

Egyébként kávéval, teával simán el lehet odázni egy-egy táplálkozást, de legalábbis kitolni az időpontját.
Azt is szokták mondani, ha valaki éhesnek érzi magát, első nekifutásra verjen be 2-3 dl vizet, mert könnyen lehet, hogy valójában csak szomjas.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.