Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35151) tomcica válasza Agony (#35150) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Lesz hideg is,nem kell felni a nagy melegtol :P
Amugy valoban kellemes kisgatyas ez meg hajnalban is.
Kabatbol a Salomon Bonatti WP-t lattam mar learazva,az jo cuccos.Nekem Inov8 Raceshell 220-am van,minden centet meger.(learazva is lattam mar kulfoldi webshopokban) Inov8-bol a stormshell is jo modell.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35152) Agony válasza tomcica (#35151) üzenetére


Agony
aktív tag

Inov8-al szemezek én is, csak én a Softshell PRO-t néztem ki és az ára is egész vállalható. A RaceShell 220 is pofás, bár már nem igazán találok belőle, gondolom kifuttatták.

Start with a whisper, end with a scream!

(#35153) ígyvanferi válasza Agony (#35148) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Akkor 'egy cipőben járunk'. Majdnem szó szerint, mert jött nekem is egy Tempo 9-es, csak nem volt jó a méret.
Nem érzed egy ilyen futás után, hogy itt-ott nyikorog, ahogy tomcica szokta írni? Hasonló stílusú a NB-om, valamennyire stabil, de pörgős (bár nem kimondotta pehelysúlyú), de nem annyira komálja a térdem. Bár arra is gondoltam, hogy pont amiatt, mert normál esetben neutrális cipőben futok, szoknia kéne a támasztottat. Ki fogok próbálni egy jobban épített, párnázottabb cipőt a téli futásokhoz, csak legyen megint f.sza feketepénteki leárazás.

(#35154) tomcica válasza Agony (#35152) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalam ezek a termo/softshell kabatok nem voltak opcion,mert akkor osszel vagy kora tavasszal mar nem tudom hasznalni.Ket dzsekit meg nem akartam.Inkabb retegesen oltozom ha durva minuszok vannak (rovidujju,hosszu alaoltozo stretch kozepes vastagsagu es a vekony eso/szeldzseki) ez mindig eleg,a kezfej melegen tartasa szokott fejtorest okozni,foleg a hajnali futasoknal (kulonosen ha nem tempo v emelkedozes van,hanem laza totyoges)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35155) Agony válasza ígyvanferi (#35153) üzenetére


Agony
aktív tag

Nekem eddig leginkább a Kayano vált be edzéshez, amíg meg nem ismerkedtem ezzel a könnyebb vonallal. Az Ultra Boost ST is tetszett, de valahogy nem jött át a körülötte kialakult hype és gyorsnak végképp nem éreztem. A Kayanonak -szerintem- sokkal jobb a tartása és a támasztása is, az Ultra Boost felső felépítése, nekem nagyon lazának tűnt mellette. Sajnos, ahogy most kapirgáltam új cipő után, nincs túl nagy választék olyan cipőkből amik viszonylat könnyűen, de azért kellően stabilak is. New Balance 1500-al szemeztem még, de az is elég fapados, akkor meg már az adiosból kiindulva maradtam az adizero vonalon és így lett a Tempo9.

Nyikorgást szerencsére nem érzek, bár a tempóm sincs sehol Toméhoz képest. :D
Annyi változást vettem észre amióta az elmúlt időszakban erőltetem ezeket a 4 perc körüli tempókat és jobban szedem a lábam, hogy inkább a lábfejem első részére, főként a harántboltozatra terhelek és a bal lábfejem bütyök része érzékeny lett. Lehet csak valami gyulladás a hirtelen változástól, mert eddig inkább telitalpon futottam, de azért figyelek rá, aztán ha esetleg romlik, akkor kerítek rá valami megoldást.

Start with a whisper, end with a scream!

(#35156) Agony válasza tomcica (#35154) üzenetére


Agony
aktív tag

Igen, épp ezt akartam kérdezni, de már meg is válaszoltad. :)

Kár hogy Inov8-nak nincs semmi termék összehasonlító oldala, de a termékleírásokat összehasonlítva úgy látom egy jó áron kifogott Race Shell jobb választás lenne megfelelően aláöltözve. Full időjárásálló, könnyű, a melegről meg majd gondoskodik ami alatta van.

Tom, lassan nyithatnál valami futó szakboltot, mert gyorsan ráérzel a user igényeire és van egy kevés releváns tapasztalatod. :R

Start with a whisper, end with a scream!

(#35157) borix válasza tomcica (#35151) üzenetére


borix
őstag

A Bonatti az inkább egy komolyabb szél/esőkabát télen szellőzés szempontjából pl egy szélálló Softshell kabát talán jobb választás lehet nem?

(#35158) tomcica válasza borix (#35157) üzenetére


tomcica
Topikgazda

gratisz kapjatok az infot,a "ceg" ajandeka ;)

azert is irtam,h ha van keret akkor teli softshell vagy termo kabat,a tobbire meg eso/szeldzseki,de ha csak egy urhajos kabatra futja,akkor nekem jobb a retegeles

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35160) danielsz válasza atok666 (#35159) üzenetére


danielsz
tag

Hát nem sokáig bírnám a 2:57-es tempót, az biztos. Ma sikerült a helyi tó körül egy közel 700 m-es körön 3:41-es tempót menni (ezt néztem ki intervallumos edzésekre), utána már nem is esett jól a hazafelé út :D

(#35161) emvy válasza danielsz (#35160) üzenetére


emvy
nagyúr

Multkor futottam Vibram FF-ben enyhe lejton 3:25-os 1k-t, szerintem talan tudnek mondjuk 3:10 korul, de azert sokkal jobbat nem :)

while (!sleep) sheep++;

(#35162) ígyvanferi válasza danielsz (#35160) üzenetére


ígyvanferi
addikt

2:53 lesz az.
Én kipróbáltam még aznap, kétszer 600 m-t bírtam, aztán kifújt. Kicsit rákészülnék, talán meglenne az 1K, de ez valami eszméletlen sebesség, hihetetlen teljesítmény. Hatalmas respect bárkinek, aki 2:30-on belül futja. Meg persze mindenkinek, aki egyáltalán lefut 42 km-t. Nekem ez még kimaradt.

(#35163) inf3rno válasza ígyvanferi (#35162) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én max 200m-t bírok 2:50 körül. Talán ha nagyon rákészülnék, akkor menne több, de 1k a közeli jövőben biztosan nem. Elég durva lehet egy maraton ebben a tempóban.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#35164) tomcica válasza atok666 (#35159) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Most ugy 2200-2500m-ig birnam,regebben 3-4k-ig ment volna ez az iram.
Az elit futok ezen lazan csurognak,nekik a 2:35-30-as kilometerek azok amelyek ugy erzodnek mint nekunk egy 2:50-3:10,az elit kozul pedig a legjobbak Bekele,Heile,Daniel Komen (ennek a csavonak nezzetek utana,urhajos meg kozottuk is) es mostanaban Kipchoge,Farah igen alacsony laktattal tudnak operalni egesz magas sebessegeken.

egy kis izelito Komen-bol:

[link]

(O az aki nem tudta a stopperorat hasznalni,probaltak vele futtatni nehany 400-as resztavot,es zavarta az ora,vagy lehet olvasni se tudott,a vege az lett hogy szolt a manager-nek h orditson be ha tul lassuak a korok,aztan lecsurgott 10x400-at 56-58 koze...ja meg O az is aki a karrierje utan pocakosan meg jo penzert elvallalt Kanadaban egy utcai 10k versenyt,de ugy h ellotte a rajtot a pisztollyal,majd beallt es lefutottam 28:XX-re a masodik a kanadai bajnok lett 29 elejevel.Ennyit a 2:52-55-os iramrol)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35165) Vertigo18 válasza tomcica (#35164) üzenetére


Vertigo18
addikt

A legrosszabb az szerintem nekünk, hogy így, kívülről nézve nem is igazán tűnik gyorsnak ez az iram. Aztán, ha már odakerül a képre egy óra is, vagy egy részeredmény, már akkor tátogunk, abba bele se merek gondolni, hogy mi meglepetés lenne, ha mi is ráállhatnánk egy ilyen sebességgel működő futószalagra.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35166) Peterhappy válasza atok666 (#35159) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ez mekkora :)
@Tomcica: Komen is!

(#35167) bencze


bencze
senior tag

Ma voltam az Intersport BSI terep versenyen. Előzőleg feltettem a tracket az órára mert azért mégis a hosszú távon 250-en voltunk csak gondoltam annyi ember eléggé szét tud szóródni ne tévedjek el mert nem ismerem a Pilist. Pár gebaszt leszámítva működött, szóval hát egy piros pont a fenix 5x-nek, terephez ez a feature elég jó azért, nélküle indulni sem mernék.
Na azért nem én vezettem a csapatot, többnyire volt előttem valaki, de nem mindig. Szép idő volt, kicsit kezdett esdegélni volt csúszós kicsit sáros hely de overall szerencsénk volt.
Én nem vagyok egy nagy terepes (másként nem tudom hogy mondjam, hogy egyáltalán nem szoktam terepen futni) így azért kicsit aggódtam a szintért de gondoltam csak meglesz valahogy. Hát meglett de azért csak piciket tudok így délutánra lépni meg a jobb alkarom is izomlázat érez.

strava link

Azért mennyire más ez a műfaj, nem mondom, hogy kőkeményen versenyeztem de azért beleadtam elég jól ami volt de erősen kevés volt, egy-egy végiggyalogolt emelkedő után alig volt kedvem nekiindulni.

Szépnek szép volt, kicsit fáztam hazafele mert nem volt cserecuccom és rossz a közlekedés ha nincs autód de amúgy érdemes megcsinálni casualban.
Elöl persze ment a kőkemény versenyzés, de ugye amint lenni szokott az élmezőnyben nem csak hobbisták vannak de hát mindenkinek kell a sikerélmény.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#35168) danielsz


danielsz
tag

Stabil Hoka cipőkről van valakinek valamilyen tapasztalata?

(#35169) danielsz válasza bencze (#35167) üzenetére


danielsz
tag

Gratulálok, jó ez szerintem. Én a félmaratoni távval szemeztem, de a 7:45-ös rajt eléggé korai nekem, szállást is ki kellett volna vennem, úgy meg túl költséges lett volna az egész. Kíváncsi lettem volna, mennyivel csúszom ki a 2 órából, úgy nézegettem, hogy 2 órához ott sanszosan másfél órán belüli sík félmaraton kell.
Nézegetem az eredményeket, az élmezőnyben nem kis nevek voltak mindkét távon.

Az útvonal jól volt amúgy kijelölve? Ha nem rakod fel előre a tracket, lett volna valahol para?

[ Szerkesztve ]

(#35170) emvy


emvy
nagyúr

Pontszeru fajdalom a terdkalacs belso felen -- mi lehet ez? Hajlitaskor faj. Nagyon kellemetlen, de nem 'erzodik' sulyosnak.

while (!sleep) sheep++;

(#35171) parandroid válasza emvy (#35170) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Futótérd? Én első körben megpróbálnám lenyújtani - bár öreg róka vagy, biztos nyújtasz rendesen, úgyhogy könnyen lehet, hogy nem ez a gond.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#35172) bencze válasza danielsz (#35169) üzenetére


bencze
senior tag

Jól ki volt jelölve végig. Azért nézegettem a tracket néha de szerintem nélküle is elboldogultam volna. Általában a jelöléseket néztem, a papír itinerem szétázott az semmire nem lett volna jó. Még szerencse mert apró volt a rajz szöveg meg annyi, hogy ha folyton olvasom merre kell menni, nem tudtam volna futni.
Nem tudom a szint mennyit jelent mivel kell hasonlítani, edzettségtől is függ. Felfele én sokat gyalogoltam gyakorlatilag végig, lefele viszont sokat előztem de ugye kemény izomlázam lett pedig nem szokott szóval biztos, hogy sokat rátesz.
Kimenni nekem is elég szar volt pedig csak 13. kerületből, de felkeltem 5:20-kor (elő volt véve nagyjából ami kell de pakolni, készülni) és olyan 7:10 fele értem ki, 1 óra buszozás után, 1 átszállással. Visszafele buszoztam 5 megállót és onnét fogtam egy greengot, az kényelmesebb volt. Borzalmas ez a reggeli felkelés, hétköznap fél 8kor kelek. :) de overall örülök, hogy kimentem, azért csak van egy varázsa a terepnek és ilyen mainstream rendezvényen azért eltévedni sem egyszerű.
Be kellene vezessem, hogy egy-egy tracket feltéve hétvégén menjek terepre futni, biztosan érdekes lenne. Annyi, hogy innét kicsit rossz kimenni Buda széléig hogy nincsen autóm de most, hogy greengo zónában vagyok és a mol limo határ is pár száz méterre van ezekkel elég jól ki lehet már menni pl HHH fele, ezután talán kevésbé leszek lusta és megteszem néha.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#35173) sharp4 válasza bencze (#35172) üzenetére


sharp4
őstag

Én is a 13bol járok futni. Ha esetleg tudsz jó terep útvonalat szívesen csatlakozom hozzád hétvégente.

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#35174) Perillustris válasza Vertigo18 (#35165) üzenetére


Perillustris
senior tag

Pár éve egyik UB előtt/alatt, Aligán, a versenyközpontban volt egy hasonló próba, ahol egy kilométert kellett futni a rekorder sebességével: 20 km/h-ra gyorsult a futógép. Kilencszáz méter körül már minden erőmet bele kellett adnom, valahogy sikerült is megtartanom a tempót ezerig, aminek nagyon örültem, de annak még jobban, amikor leállt a gép. Egy jókora PowerBar csomag volt a jutalom. A büszkeségfaktort növelte, hogy összesen négyen-öten tudtuk megcsinálni a sokból (mint az később kiderült). Nyilván voltak sokan, akiknek ment volna, csak ki sem próbálták. :U Az is egyértelmű persze, hogy ez a három perces kilométer pályán nem jönne össze, itt "muszáj" volt kapkodni a lábakat.

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#35175) Vertigo18 válasza Perillustris (#35174) üzenetére


Vertigo18
addikt

Gratula hozzá, és valljuk be, az ilyen "kis" jutalmak a végén ettől még értékesebbek lesznek...

Azért azt megnéztem volna, ahogy tomcica előre felé lefut a futószőnyegről! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35176) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok!
Szerintetek jó annyira egy pulzus mérős karkötő mint egy pl Polar óra ?
Vagy tutibb inkább egy polar M430 például.
Huawei telefonom van, van köztetek olyan aki polárját ilyennel használja, jól kijönnek egymással ? :)

(#35177) #78687232 válasza Sterilzona (#35176) üzenetére


#78687232
törölt tag

Inkább polar óra, pl a facebook csoport tele van eladó órákkal, tök jó áron hozzájuthatsz.

(#35178) t1 válasza Sterilzona (#35176) üzenetére


t1
addikt

Órát vegyél, sokkal egyszerűbb vele az élet.

(#35179) bandus


bandus
veterán

közben abraham kiptum lefaragott 4-5 másodpercet tadese 2010 óta fennálló világrekordjából valenciában, így 58:18/58:19 lesz az új világrekord a félmaratoni távon :K :C

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#35180) Sterilzona válasza #78687232 (#35177) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Németbe vagyok, most láttam akciós hervisbe, 140 euro M430.

(#35181) tomcica válasza bandus (#35179) üzenetére


tomcica
Topikgazda

na ez durva,sokan Erick Kiptaniu-tol vartak,de lesz itt meg 1-2 harc,plane,ha Kipchoge-t is befizetik egy rekordkiserletre (mondjuk pl. Dubai-ban nem arpoert :D )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35182) Vertigo18 válasza tomcica (#35181) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nike Breaking 57' ? ;)

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35183) bandus válasza tomcica (#35181) üzenetére


bandus
veterán

abban egyébként teljesen biztos vagyok, hogy ha specifikusan a félmaratonra készülne kipchoge akkor ott sem lenne ellenfele.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#35184) bandus


bandus
veterán

[link]

egy barátságos résztávos edzés, ha valakinek motiváció kellene :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#35185) tomcica válasza bandus (#35183) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jaja,ha nem figyel oda jobban egy ilyen 2oras maratoni rekorddontesen,akkor feltavnal ledozerolja a regi felmaratonos vilagrekordot is :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35186) borix válasza tomcica (#35185) üzenetére


borix
őstag

Szerintem 33 évesen már nem tudná.Visszanézve az elmúlt 25 év fejlődő eredményeit a félmaratonon nem divat perceket javítani.

[ Szerkesztve ]

(#35187) parandroid válasza bandus (#35179) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Frankfurt ma 2:06:37-tel esett el, de kutya hideg volt (7 fok körül), és dermesztő szél kavargott, főleg a toronyházak között, a belvárosi részen. No meg nagy nevek sem igazán voltak, tegye fel a kezét, aki hallotta már az idei győztes, az etióp Kelkule Fezahegn nevét. :F A legjobb német címet címvédéssel Arne Gabius hozta be 2:11:45-tel, nem rossz ez sem, így 50 körül. Nőknél idén ‘csak’ 2:20:36 lett az eleje, szintén etióp hölgy, Meskerem Assefa, német nőknél ugyancsak címet védett Katharina Heinig (ő viszont második generációs országos bajnok, már az édesanyja is az volt) 2:29:55-tel.

Hogy más dinenziókba evezzünk, párommal betoltuk 4:29:59-re a hivatalos időt (kicsit necces lett), ezzel közel 15 percet hoztunk a tavalyi idején. Már amikor féltávon félmaraton PB-je volt, akkor láttam, hogy jó lesz ez, de hogy ennyire, az még így is meglepett. Tök büszke vagyok rá. Hát még, ha a költözés miatt nem basszuk el az egész felkészülést egy majd’ egy hónapos szünettel, hogy utána már csak egy hónapunk maradjon a maratonig...

Következő verseny Mainz, május 6, ha jól megy a felkészülés, a 6:00-s pace a cél neki!

Ps.: Idén nincs videó, úgy el volt gémberedve a kezem, hogy nem bírtam tartani a telefont.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#35188) ígyvanferi válasza bandus (#35184) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Laza. :DDD Amúgy a minap hülyeséget írtam, mert amikor kétszer rápróbáltam a 2:50-es tempóra, csak 400 m ment. Ők meg 2:30-on belül nyomnak egy 12 ismétlést edzésként.

Négy dolog/kérdés/észrevétel ezzel kapcsolatban:
- mekkora a jelentősége, hogy tartsák magukat az előzetesen kijelölt 62-60-58 mp-hez? Még az elején többnyire egészen pontosan futották.
- le lehet valahogy az effortot a földi halandó szintjére fordítani? Példaként pénteken volt 400-as résztáv, 10 db, de nekem nem megállós pihenő van közöttük, hanem olyan 54-56 mp-es 200 m. A 400-ak meg 85-88 mp. Egy-két másodperccel lehetnék talán csak gyorsabb, pihenő ide vagy oda szerintem. Stílusosan a 82-80-78 négyszer már nem túl esélyes.
- bár tudnék ilyen szépen futni. Ezért szeretem nézni a maratont, amikor Kipchoge fut, az valami gyönyörű. #nohomo, de akkor is. Gondolom meg lehet ezt tanulni, egyrészt nem árt egy edző vagy legalább videón visszanézni az embernek a saját mozgását, meg futóiskolázni, mittomén.
- még volt valami, de azt közben elfelejtettem...

(#35189) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#35188) üzenetére


Vertigo18
addikt

Huhh, ez engem is érdekelne, hogy egy ehhez hasonló kínzó edzés vajon időben belőve mit jelentene egy hozzám hasonló földi halandónak? Mert a 62 még TALÁN menne, de utána nem tudnék felállni egy hétig se... :D Nemhogy még menjen utána egy 60, meg egy 58...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35190) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#35189) üzenetére


ígyvanferi
addikt

És az még csak az első szett volt. :D

(#35191) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#35190) üzenetére


Vertigo18
addikt

Így van, ezért érdekelne valami emberi változata ennek a förmedvénynek...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35192) Peterhappy válasza parandroid (#35187) üzenetére


Peterhappy
őstag

Peti ez komoly, nagy gratula nektek :)

(#35193) emvy válasza parandroid (#35187) üzenetére


emvy
nagyúr

Gratula!

while (!sleep) sheep++;

(#35194) parandroid válasza emvy (#35193) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Köszi fiúk. A nap hőse amúgy idén, ahogy tavaly is, Arne Haase volt, aki kevéssel 6 óra fölötti idővel futott be, 86 évesen... Ez volt a 14. maratonja. ‘87-ben tudott ő 3:06-ot is, aztán leállt vele. 2014-ben, 83 évesen kezdte újra, akkor Karlsruhében, a következő évtől aztán azóta mindig ott van Frankfurtban a rajtnál.

[link]

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#35195) inf3rno válasza emvy (#35170) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet akár visszérgyulladás is, ha nem ízületi gond.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#35196) Vertigo18 válasza parandroid (#35194) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nálunk, ezen a szőlősi versenyen volt a Gabi bácsi, aki itt futotta élete 125. félmaratonját... :)

Persze a maraton az egész más, de ez a szám ez valami elképesztő!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35197) parandroid válasza Vertigo18 (#35196) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Valahogy nekem ez sokkal motiválóbb, mint az űridők. Leszarom én a 3 órát is, annak már amúgy sem 40 évesen kellett volna a nulláról nekiállni, de 80 évesen egy 50-60. maratont futni, az azért jól leképez egy olyan életminőséget, amihez azért ugyancsak kőkemény munka kell.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#35198) tomcica válasza Vertigo18 (#35191) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A 3000m-es versenysebessegedel kell futnod,ha kozeptavos tipus vagy (robbanekony),ha hosszutavosabb akkor 5000m-es sebessegeddel.
Szoval konnyen lehet,h 82-90mp koze esik egy halandonak a 400as resztavok ideje.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#35199) Vertigo18 válasza tomcica (#35198) üzenetére


Vertigo18
addikt

Huhh, köszönöm szépen, ez sokat segített! :R

Akkor ezt egyik nap kipróbálom bec@rásig.
Nem lesz videó, előre szólok! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#35200) tomcica válasza ígyvanferi (#35188) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A szett elso futasa celsebessegtol lassabb legyen picivel,a masodik celsebessegen,a harmadik a celsebessegtol picit gyorsabb.
Amikor beall a lab es kezdenek kicsuszni belole,akkor is ez a cel,de erzesbol,tehat az elso erzesbol picit lassabb,majd erzesbol celsebesseg es a harmadik kicsit gyorsabb.
Nem problema ha elcsuszik,de par szaz ilyen edzes utan eleg jol raerez az ember a celsebessegre,az edzo pedig ugy allitja ossze a csoportokat,h ne keruljon 65-os celsebessegu futo az 58-60 csoportjaba.
Komen v El Gerrouj akiknek fizetett nyulakat kellett hozatni az ilyen edzeseikre,mert nem volt aki fussa veluk.
Pl. El Gerrouj 10x400m 55-56mp,utolso 50-52! Az edzotarsa 5-6db -ot tudott vele menni,utana "csak" a tulso 200-akat birta futni,mondjuk pont oda kell mar a segitseg,mert szetesel az utolso darabokra,foleg a kor tulso felere.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.