Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34251) emvy


emvy
nagyúr

Hetvegen felmaraton.

Azt mondjatok meg, hogy a kovetkezo infok ismereteben:
- maraton PB 3:41:27, 2011-ben
- felmaraton PB 1:37:xx 2008 korul

.. milyen felmaratoni idot kellene futnom, ha jovo honapban a maratont 3:30-as tempoval szeretnem futni? :)

while (!sleep) sheep++;

(#34252) Danika256 válasza bandus (#34196) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hali

Nálam is szokott ilyeneket csinálni az öv, minél gyengébb benne az elem annál érzékenyebb! Ha jól be van állítva a feszesség, akkor nem csinálja, de tényleg elég jól be kell lőni!
Nyilván az enyém sem új már, korábban nem is csinált ilyeneket, előbb -utóbb cserélni kell majd biztosan. De addig is néha belefér egy kis után állítás és onnantól már minden rendben egy jó ideig!

Más, mindenkihez:

A hónap végén lesz az idei felmérő félmaraton versenyem, de a sípcsont sérülésem miatt egész nyáron szenvedtem, erőnlétem is eléggé megcsappant, hiába edzettem ahogy tudtam! Most kéne pótolnom az "elmaradottakat", de nyilván nem fog menni és még nem is vagyok teljesen egészséges! Viszont ott nem lesz párdon, HALÁLIG tolni kell!! :DD :O
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e valami ingyenes neten fellelhető motivációs tréninget, vagy videót, hanganyagot, mit bánom én mit, ami tud segíteni fejben is felkészülni a terhelésre!??
Az biztos, hogy fejben toppon kell majd lennem, hogy elbírjam a nyomást, terhelést, mert legalább 110%-on kell majd pörögnöm! 1:39 lenne a cél, de jelenleg 10K-n sem bírom a tempót és nem csak fizikálisan, hanem fejben is nagyon gyenge vagyok ehhez!
Ha mégis éppen klappolna minden, ne ezen múljon! Mi ezzel kapcsolatban a tapasztalat?? Küldjetek valamit! ;] :P

Köszi!

(#34253) emvy válasza Danika256 (#34252) üzenetére


emvy
nagyúr

Mi az, hogy fejben gyenge vagy? Elfarad a nyakad?

while (!sleep) sheep++;

(#34254) mukibuci válasza emvy (#34253) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

szerintem inkább csak jön egy "ó, miafszt keresek én itt" gondolat

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#34255) tomcica válasza Danika256 (#34252) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[link]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34256) werszomjas


werszomjas
őstag

Mellbimbó kidörzsölés ellen ki mit használ, ami hosszabb távon is fent marad (+2óra), biztos, hogy nem ázik le, és leszedésnél nem gyantáz?

üdv

(#34257) tomcica válasza emvy (#34251) üzenetére


tomcica
Topikgazda

kb. 1:35-os FM

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34258) Serpiko válasza Danika256 (#34252) üzenetére


Serpiko
addikt

Kedvencem http://www.youtube.com/watch?v=_DrLPbD4zPE

A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs

(#34259) borix válasza Danika256 (#34252) üzenetére


borix
őstag

Jól emlékszem,hogy tavasszal jöttél,hogy lenne majd egy terep versenyed de van sérülésed és nem tudod,hogy indulj e rajta vagy add fel engedd el?
Jöttek a támogató kommentek,hogy ne add fel csináld végig nem kéne elengedni.
Majd szépen eltűntél azzal mi volt ez az a sérülés még?

(#34260) Danika256 válasza Serpiko (#34258) üzenetére


Danika256
aktív tag

Ez brutál jó!! :R Ilyenből jöhetne még több, közben én is keresgélek.. Valahogyan olyan szintre kellene eljutnom pszichológiailag, hogy bármennyire is fáj és kemény, csak ilyesmi film pörögjön majd a fejemben és a lassítás, ami egyben feladás ne is lehessen opció! ;] Szerintem el lehet érni valahogy..

(#34261) danielsz válasza mukibuci (#34254) üzenetére


danielsz
tag

Ez nálam is szokott lenni, de úgy 1 km-nél elmúlik :D

(#34262) bencze válasza Danika256 (#34260) üzenetére


bencze
senior tag

A feladás mindig opció főleg ha lokalizáltan fáj és elég erősen, mert általában nekünk halandóknak nem fizetnek annyit, hogy maradandó egészségkárosodást megkockáztassunk. De biztos van kivétel. Én nehezen tudnám ezt beárazni...
Ez a sose add fel bármi legyen buta marketingduma. Biztos ezt mondták annó a harcba indulóknak is - el kellett valamivel küldeni a sok balekot a halálba...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#34263) Danika256 válasza borix (#34259) üzenetére


Danika256
aktív tag

Igen jól emlékszel, ezen meg is lepődtem! :) Köszi az érdeklődést, akkor megpróbálom ahogy lehet röviden leírni, beszámolni róla!

Itt még április-májusnál tartottunk, le volt a lábam rongyolódva, ki voltam fáradva a túlterheléstől, de még "lazán" le tudtam edzésen nyomni egy szintes terepes 1:43-as félmaratont egy kis pihi után..
10K-n meg 4:20- 4:30-as tempó ment! Semmi egyéb feladatom nem lett volna, mint hogy stabilizáljam ezt és kitoljam a félmaraton távra, jól beedzve a tempót!
De aztán arra a terepes 50K-s futamra már nem jutottam el.....!
Szóval egy ilyen félmaratonos edzés után kimentem egy mezítlábas regeneráló edzésre két nap is és azzal feltettem a pontot az egész szezonomra...
Következő nap már fájt a lábam, két nap múlva meg a melóból is alig tudtam hazabicegni! Ekkor május 17-ét írtunk ha jól emlékszem!
Sípcsont ínhüvely gyulladás lett a vége, keményen belobbant az egész jobb lábam térdtől lefelé!
Kenegettem , nyújtottam, még ha tudtam rá is edzettem fájdalom csillapítóval, de aztán teljesen megadta magát.....
-- Június első hetében.. Aztán kezeltem magam, mindenféle gyakorlattal, jegelés, kenceficék, a neten mindent elolvastam, megnéztem, csináltam a gyakorlatokat, de nagyon apránként javulgatott csak! Nagyon sokáig elhúztam sajnos és kb. a hónap közepén kerestem fel egy terapeutát!
Így mivel túl későn léptem, már krónikussá vált a dolog, ezzel el is intéztem a szezont, bár akkor még nem gondoltam

Június-Július: Spinning és kerékpáros edzésekkel próbáltam kiváltani a futást, muszáj volt!
Nem csak alapállóképességi edzést csináltam, hanem edzettem erőre is ahogy lehetett, jó sok meghalós bringás edzésem volt! Volt hogy még így is fájt a lábam tekerés közben, de csinálni kellett!! Közben június közepén még 10K-n tudtam menni dög melegben, begyógyszerezve, összetákolva egy 4:40-es tempót.

Július végén 15km-en már az 5:00 is elég fogcsikorgatós volt..

Augusztusban elkezdtem edzeni végre normálisan,. a lábam javult, augusztus végén abba hagytam a kezelést is, vagyis magam folytattam otthon. Jelenleg hidegben olyan 4:45-ös 10K-ra vagyok képes, ha fejben is oda tudom tenni magam! 20 fok felett az 5:00 is kétséges..
Még 2-3 hetem van és 4:39 kellene a teljes távra! :O :DDD

Tudom mennyi esélyem van rá.. De ha fejben sem leszek toppon, akkor még annyi sem, legalább el kell hinnem, hogy meg lehet csinálni! Ha nem cseszem el, ki tudja hol tartanék már, még így az általam gyűlölt meleg nyár ellenére is!
Jelenleg használható a lábam, de rengeteget foglalkozok vele, kezelni kell illetve lehet még pár hétre vissza is megyek a terápiára, mert rengeteget kapott mostanában és érzem! Jelenleg próbálom megszokni a speckó talpbetétemet is, remélem azzal aztán a helyére kerül minden!

Jelenleg ez van! Sajnos le kellett vonnom a következtetést, hogy a bringás edzések a futáshoz sajnos sokat nem érnek, ha erő-állóképességről van szó! Elég gáz, hogy olyan állapotról így le tud roggyanni az ember!

Remélem legalább mindenki számára tanulságos lesz az esetem, hogy hallgassunk a testünk jelzéseire, ha gond van ne erőltessük és ha gyanús, vagy biztos a sérülés egyből irány a szakember!
NINCS más út!! Ha így teszek, lehet megúsztam volna 2 -3 hét szenvedéssel!

(#34264) Danika256 válasza bencze (#34262) üzenetére


Danika256
aktív tag

Igen, igaz, de
Nyugi, lesz bennem annyi pirula, a sérülésem miatt is, hogy a fájdalom ne jelenthessen problémát! A többi részével lesz nagy gondom!! :(

[ Szerkesztve ]

(#34265) borix válasza Danika256 (#34263) üzenetére


borix
őstag

Ez nem gyenge megszenvedtél rendesen a sérüléssel sajnos igy alakult.

(#34266) Danika256 válasza borix (#34265) üzenetére


Danika256
aktív tag

Igen, nagyon kemény volt ez a pár hónap, ezt el is felejtettem leírni! De szerintem jellemben is sokat alakított és persze sokat is tanultam! Ami biztos, hogy nincs olyan élőlény a világon, akinek én ezt kívánnám, még a legnagyobb ellenségemnek sem! Az a folytonos alattomos, reményvesztett fájdalom, teljesen felőrli belülről az embert! Egy idő után azt veszed csak észre, hogy már az a normális állapot, már nem tudod milyen is az igazából, mert nem emlékszel rá!! Hálisten ezen már túl vagyok, már csak picikét kellemetlen néha..
Csak most meg ugyebár sz@rban van a haza.. Hát igen így alakult sajnos..

(#34267) concret_hp válasza emvy (#34251) üzenetére


concret_hp
addikt

én inkább az aktuális formához néznem ezeket :)

(amúgy kíváncsi vagyok mekkora káosz lesz :D )

vagy fullba vagy sehogy :D

(#34268) inf3rno válasza werszomjas (#34256) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sudocrem vagy valami nagyon sűrű szövésű poliészteres póló, ami jó. Szokták még leragasztani, de az mindenképp gyantáz, bárhogy csinálod.

Buliban hasznos! =]

(#34269) inf3rno válasza bencze (#34262) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem inkább hosszú távon kell értelmezni ezt a szöveget. Szóval pl ha most nem sikerült megdönteni egy PB-t, akkor nem szabad feladni, hanem edzeni kell tovább, aztán majd a következő versenyen csak összejön.

Buliban hasznos! =]

(#34270) inf3rno válasza Danika256 (#34266) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja ez így szokott lenni minden krónikus fájdalommal élőnél. Öreganyámnak is fáj a háta már egy pár éve, aztán ő is rendesen lerobbant tőle. Nem igazán tudunk mit csinálni vele. Most olvastam egy új fájdalomcsillapítóról, ami olyan erős, mint az ópiátok, és alig van mellékhatása, de még legalább 5 év, mire piacra dobják...

Én már egy ideje nagyon óvatos vagyok sérülésekkel kapcsolatban, és inkább kihagyok pár hónapot, mint hogy túlerőltessem. Nem szeretnék megint fél-egy évet kihagyni, mint annak idején a sarkammal. A bringa inkább a keringésnek jó, szinten tartja. A lábadnak annyira nem, mert más izmokat használ, inkább combból és farból megy és alig használ vádlit a futással ellentétben. A mostaniból nekem az a tapasztalat, hogy valszeg jóval többet kéne nyújtanom, illetve az a néhány óra futás önmagában nem elég, kellene még betenni másfajta edzéseket is mellé, amíg megerősödik annyira a lábam, hogy elmenjen havi 2-300km-t. Már ha engedik az ízületek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#34271) LanyUs válasza Vertigo18 (#34238) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tudom órával futsz, de ha esetleg telefon is opció, akkor Sports Tracker - Ghost run, ami másodpercre kiírja a betöltött track és az aktuális közötti eltérést :) Jelen esetemben egy babakocsi rekeszbe teszem a telefont, ahol mindig látom + nem záródik csak lepillantok és már látom is, hogy mindjárt kicsúszok a 6:00 átalgból :Y

(#34272) Vertigo18 válasza LanyUs (#34271) üzenetére


Vertigo18
addikt

Okés, ezt kipróbálom, köszi!

Végre valaki, aki nem csak a káromra humorizál! :D

(N)agymenésre jössz majd? Vagy majd októberben a Szőlős-Cserkút futásra?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#34273) mukibuci válasza Vertigo18 (#34272) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Esetleg olvashattad volna a konkrét megoldást is, amit irtam🤷🏻‍♂️😅

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#34274) Vertigo18 válasza mukibuci (#34244) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, ezt is ki fogom próbálni, köszönöm! :R

Csak a tényleges megoldás elveszett a sok offolás között! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#34275) borix válasza Vertigo18 (#34272) üzenetére


borix
őstag

A kezeden egy Fenix 3 és telefonnal akarsz bohóckodni?
Azért mert arra nem vetted a fáradságot,hogy átolvasd a funkciókat a használati utasítást.
Simán tudja az óra edzések (versenyzés korábbi edzésekkel) csak valahogy meg kellene találni a menüben az sem egyszerű.

(#34276) Vertigo18 válasza borix (#34275) üzenetére


Vertigo18
addikt

A topikok nagy része olyan dolgokat, témákat boncolgat, amikre simán rá lehetne Google-zni, vagy megnézni egy használati utasításban. Nem értem minek ez a stílus, ha kérdezek valamit.

"Bohóckodni" sem igazán szoktam, maximum szóban, itt, "barátok" között. Valahogy ennél komolyabb az életem.

De ha majd felvetül itt egy kérdés, hogy ki hogyan fusson egy táv felkészülésére, vagy milyen cipőt hordjon a szupináló lábára, esetleg a "hol fussak", akkor se feledd majd el idebökni, hogy olvasson utána máshol! Használati utasításban, Google-ban, bárhol. Szűnjön meg akkor a topikok nagy része, mert ilyetén módon okafogyottá válnak!

De köszönöm szépen a hozzászólásodat!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#34277) borix válasza Vertigo18 (#34276) üzenetére


borix
őstag

Ez nagyon szépen hangzott de egy résztávos edzést vagy mit vigyek be egy maratoni futás alatt ne keverjük már bele,hogy el sem olvastad a használati utasítást gőzöd nincs mit tud az óra meg mit hol találsz benne mi mire való.
Mert ha pl a GPS pontosság zavarna mert gondolom az nem zavar így akkor azt mondanám,hogy fussál párat GLONASS nélkül felhőtlen időben tesztelve mert valószínű úgy pontosabb.
Ja,hogy mi az a GLONASS az is benne van az órában? ;]

(#34278) borix válasza Vertigo18 (#34276) üzenetére


borix
őstag

Azért ne haragudj nagyon rám,hogy egy ilyen szép szombati napon hétvégén kicsit nyersen nyilvánultam meg irányodba! :B

(#34279) Vertigo18 válasza borix (#34278) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nincs harag.

Jó hétvégét!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#34280) inf3rno válasza Vertigo18 (#34276) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem a személyednek szól, neki ilyen bárdolatlan a stílusa. (ezt a szót sem használtam még soha)

Buliban hasznos! =]

(#34281) tomcica


tomcica
Topikgazda

jol van-jol van,nem lehet mindenki ilyen vajszivu,mint mondjuk en ;] :DDD

Vertigo tudja,h csak viccelunk ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34282) tomcica


tomcica
Topikgazda

Amugy a forum nagyon rendes,igyekszunk megvalaszolni barmilyen kerdest :K az egyik szemem sir,a masik uveg-tol,a fel labam van az is patas,milyen cipotajanlotok-on keresztul,az egesz evben nem futottam,hogyan fussak uj PB-ig ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34283) inf3rno válasza tomcica (#34282) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:C :C :C

Buliban hasznos! =]

(#34284) danielsz


danielsz
tag

Asics GT-2000 6-ról van valakinek tapasztalata? Felpróbáltam, jónak tűnik, több helyen viszont eléggé lehúzzák, főleg, hogy nem túl tartós a felsőrész. Eddig neutrális cipőt használtam, úgy néz ki tévesen, át kell állnom stabilra, de fogalmam sincs, konkrétan milyet vegyek, kéne valami f@sz@ cipő.

(#34285) #78687232 válasza danielsz (#34284) üzenetére


#78687232
törölt tag

Az egyik legjobb csuka stabil cipők között. Nekem is kéne tartalékba egy új pár.

(#34286) borix válasza danielsz (#34284) üzenetére


borix
őstag

Most már a 6 szériánál tartanak.
A runrepeat oldalon nézd végig a teszteket szériánként a 4 alá ne menj ha még lehet is kapni nem olyan jó ha egy cipő már 3-4 évet állt.
Nyomott áron jöhet persze. ;]

[ Szerkesztve ]

(#34287) concret_hp


concret_hp
addikt

állítólag verseny előtt pihenni kell, hát én meg full kretént nyomtam, bringáztam egy dobogókő kört ma :DDD , biztos jó lesz holnap, érzem :))

vagy fullba vagy sehogy :D

(#34288) emvy válasza concret_hp (#34287) üzenetére


emvy
nagyúr

Gyalogoltam 13k-t.

while (!sleep) sheep++;

(#34289) tomcica válasza concret_hp (#34287) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ugy latszik ma van valami ilyen orulet a levegoben :D reggel mentem 10km konnyut,majd delutan 28km kozepes,benne felkapva tempora a tulso felet.Nem kell majd nogatni,h elaludjak az este :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34290) LanyUs válasza Vertigo18 (#34272) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szőlős-Cserkút jövőre ott leszek. Mostanában a combhajlítóm 10K felett elkezd feszülni, igaz a bemelegítés kissé kurta, de ha a gyerek a mózesbe kerül, akkor nincs idő már szarakodni, indulni kell, mert az állásban hiszti lesz és akkor a futás már el se kezdődik :C Szóval ez az ólom láb effekt még előfordul fm táv felétől. Bonyhád-Bátaszék ki is marad 24 km. Le tudnám erőltetni, de értelmét nem látom. Cégem benevezett a sparra, ott eltötyögünk a párommal 10K-t a feeling miatt + lesz egy bringa teljesítmény túra ( 50 km 1000 szint ), oda egy barátommal megyünk vadulni terepre és kifújt. Marad a heti 5x5km lassú. Ha marad égetni való stressz, akkor meg az 5 km után rádobok 3-4 km zúzdát ( számomra az a 04:40-50-es tempó ).
De és mindig a de után van a lényeg :) MOZGUNK :DDD

Ui.: nem Neked szól :) Az óra esetében többen írták, hogy csúcstechnika 8:00-hoz... és? Miért probléma ez? Ha az illetőt az motiválja és legalább felállt a székből, akkor legyen rajta olyan óra, ami neki tetszik. Ilyen egyszerű. Ha a másik gyorsabban fut óra nélkül, akkor az is rendben van. Nem kell az ilyen marhaságokon görcsölni és a másikat nézegetni. Most futni mentél ki vagy nézegetni? :)) Amúgy Vomax, Vemax, Vumax biztosan fontos, de az én szintemen nem lesz még szükség rá egy darabig :D

[ Szerkesztve ]

(#34291) concret_hp válasza concret_hp (#34287) üzenetére


concret_hp
addikt

1:43:37 lett, azért a végét nem mondanám, hogy nagyon jól esett, 172 lett az egész átlagpulzusa.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#34292) emvy


emvy
nagyúr

178 avg HR, 1:34:12. Az első 8k nagyon szar volt, 13-tól kellemesebb.

PB egyenként, 1:37 volt az eddigi PB-m 11 évvel ezelőttről. Ezenkívül PB 10k-n (43:10)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#34293) borix válasza emvy (#34292) üzenetére


borix
őstag

Előre meg volt mondva tomcica jól mondta. :K
Egy 1:30 1:32 időt azért reméltem,hogy kitaposol magadból. ;]

Gratulálok nektek!

(#34294) concret_hp válasza emvy (#34292) üzenetére


concret_hp
addikt

királyság, jöhet az 1:30, nekem meg az 1:40 :DDD

nekem az utolsó 3-4km már elég szarul esett, de hát nem is csoda, ilyen 11-12nél többet nem nagyon szoktam futni, jó lesz a maraton 4 hét múlva már most érzem :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#34295) emvy válasza concret_hp (#34294) üzenetére


emvy
nagyúr

Gratulálok neked is. Az 1:30 elég messze van, meg igazából úgy érzem, hogy nem nagyon érdekel a félmaratoni táv. Inkább futnék hosszúkat, mint fokozni a tempót.

while (!sleep) sheep++;

(#34296) bencze


bencze
senior tag

Lehet tippelni a maratoni időkre lassan annak aki ma futott és jön a Sparra. Fájdalomban azt hiszem hajszállal új pr-t avattam, a pulzus is ezt igazolja, az is PR a Vivicittához képest +1. Én azt hiszem a 3:15 környékét fogom belőni A tervnek, 3:20-as B tervvel, ha meg valami borul mert meleg lesz / vénasszonyok potyognak / lesántulok / gyomrommal baj lesz stb akkor van miből rontani...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#34297) emvy válasza bencze (#34296) üzenetére


emvy
nagyúr

Hogy ment? En 3:30-as maratont szeretnek, vagy osszejon vagy nem (ez jo kihivas, nem irrealis, de nem is garantalt).

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#34298) #78687232 válasza bencze (#34296) üzenetére


#78687232
törölt tag

Én az idei évet elengedtem, csak az arany / fmm miatt toltam a mai versenyt is. A végén kitoltam 198-as ütésre :D maraton helyett a 30k-t tolom, az még ennél is lazább tempóval

Szerk, grat mindenkinek a mai és az elmúlt pár napi eredményekért. Nagyon jó futók vannak a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#34299) tomcica válasza emvy (#34292) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R gratula mindenkinek

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#34300) mukibuci válasza emvy (#34297) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Én 4:30-as idokerettel tervezek de 4:45 is kényelmesen belefér a boldogság-küszöbömbe

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.