Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26557) borix válasza bencze (#26553) üzenetére


borix
őstag

Szerintem sok neked a heti 100k úgy,hogy csak 3 éve futsz így ne csodálkozz,hogy lesérülgetsz a tested még nem alkalmazkodott ahhoz a terheléshez.( 3. évre szokták javasolni az első maratont)
Az ilyen megterhelést huzamosan fenntartani ideális körülmények is kellenek.(heti 6 edzési lehetőség, stresszmentes családi élet,aránylag nyugodt laza munkahely, 8-10 órás alvásidők nyugodt mély alvássokkal nem sokat forgolódva,táplálkozás rendberakása)
Mellette még van az edzések felépítése ami megint egy külön téma (mindig tanul az ember 15-20 éves futómúlttal is) azokat csiszolgatni optimalizálni mert havi jól felépített 300k-val többre mégy mint 400k-val ami sok még neked vagy nincs jól belőve.
Utóirat a bölcsességeimhez! ;]
Ha komolyan terveid vannak a futással akkor lehet,hogy egy edző sem ártana legalább egy félévre.
Csak hol találni olyat aki komolyan foglalkozik veled?
Legtöbben levelezős edzők elküldöd nekik a mentet edzéseidet ő erre tesz javaslatokat edzéstervet küld neked 10-15E. Közben az ember futó stílusa olyan mint kvazimódónak amit lehet sohasem tudnak meg így nincs kijavítva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.