Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26601) inf3rno válasza Peterhappy (#26600) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is netről csak olyan cipőt rendelek, amilyen már van itthon és bevált.

Buliban hasznos! =]

(#26602) Peterhappy válasza LanyUs (#26598) üzenetére


Peterhappy
őstag

Reggel meg mas arak voltak, mint most, mindket modellnel visszaallitottak a normal arat es igy -30%. A Sport igy meg olcsobb lett a sima picit dragabb. De el kapkodtak, sima HR-bol volt zold, fekete es talan kek is meg reggel.

(#26603) Peterhappy válasza inf3rno (#26601) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nekem kb. 20 sor kellett, hogy ugyanezt megfogalmazzam :DD

(#26604) borix válasza ígyvanferi (#26597) üzenetére


borix
őstag

A 70% murvával lehet gond.Nem feltétlen kell terep cipő ha letaposott de egy jobbfajta mintázatu talp kellhet.

(#26605) ígyvanferi válasza Peterhappy (#26600) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Na várj, olyat én nem írtam, hogy nem próbálnám fel őket. Csak azt kérdeztem, mi lehet az ajánlott.

(#26606) tomcica válasza inf3rno (#26599) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vagy a pap lanyanak vere :P
Amugy jol csinalod ezt a felprobalos,kesobb netrol rendelos dolgot.Igy szoktam hozatni,rendelni bizonyos cipoket en is.Szegedre atjutok a Nyulcipobe (v Pest Spuri) felprobalom ami szoba johet,ha teljes arin vannak akkor megjegyzem a meretet,modellt es lrcsapok ra akar joval kesobb (mondjuk amikor jon az uj modell es learazzak,meg ilyenek)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#26607) Peterhappy válasza ígyvanferi (#26605) üzenetére


Peterhappy
őstag

Akkor felreertettelek, elnezest kerek. Szerintem probald vegig mindet, azzal nem lohetsz melle, csak szand ra az idot. Ahogy irtam, nekem Gel-Phoenix 8 van en imadom, de nagyon jok allitolag a Mizunok is.
Sajnos a tobbit nem ismerem.

(#26608) LanyUs válasza inf3rno (#26599) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tegnap egy haverral tekertünk inkább futás helyett. Monti szekszárdi borvidék 20km csak, de 550 szint. Sok meredeken csak tötyögtünk 4-5 el a legkönnyebb áttételen. Mondtam is neki, mit élvez ezen? :D Inkább kocogok fel rá, mint tekerjem. De ismét bebizonyosodott, hogy az ember társas lény, mert elröppent az egész, egyedül meg dög unalmas lett volna...

(#26609) ígyvanferi válasza Peterhappy (#26607) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ja, nem gond. Célzottan kell mennem, mert nem pesti vagyok, aztán egyik cipőből az egyik üzletben van, a másikból meg a másikban, ez egy kis probléma, inkább ezért kérdeztem elöljáróban, mit érdemes egyáltalán próbálni, illetve van-e, amit nem.

(#26604) borix: ja, majd figyelem a talpakat is. Annyira mondjuk emiatt nem stresszelek, elég sima az út, eddig is elvoltam rajta. A résztávozás úgyis az aszfalton megy.

[ Szerkesztve ]

(#26610) Triathlete válasza ígyvanferi (#26597) üzenetére


Triathlete
senior tag

Mióta futsz? Hány kilométert egy héten? Azt milyen átlaggal?

-Ezekre a kérdésekre a válasz legalább annyira meghatározóak mint, hogy milyen a lábad felépítése. Egy hozzáértő boltban is meg fogják ezt kérdezni és majd úgy redukálódik a választék!

[ Szerkesztve ]

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#26611) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Teszek egy próbát a Vibrammal, elvileg 2 hét múlva megjön a KSO EVO, utánvéttel 26k valami francia cégtől. Idénre ezzel nagyjából kifújt a sportszerre a keret, már csak 1-2 nevezésre költök, ha úgy látom a nyár végén, hogy van értelme, esetleg ha beválik ez a cipő, akkor egy V-trail-t veszek mellé a télre, de azt már a jövő évi költségvetés terhére.

Buliban hasznos! =]

(#26612) ígyvanferi válasza Triathlete (#26610) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Aki régebb óta ír ide, nagyjából már tudja, de akkor összefoglalom: rendszeresen kb. 3 éve futok, heti 40-50 km, 4:46-os átlag az egészre nézve.

(#26613) inf3rno válasza ígyvanferi (#26597) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A review-ok alapján a Saucony tűnik a legjobbnak ezek közül, de csak átfutottam őket.

Buliban hasznos! =]

(#26614) inf3rno válasza tomcica (#26606) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én azért szoktam venni egyet, ha már annyit utazok miatta, de én is megjegyzem, hogy mi az, amit érdemes még netről, ha van akcióban. Kíváncsi vagyok milyen lesz ez a Vibram, remélem beválik!

Buliban hasznos! =]

(#26615) inf3rno válasza LanyUs (#26608) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szeretek én is tekerni, nyaralni már évek óta bringával megyek a Balaton környékére. Jó lenne itthonra is több színvonalas bringaút. Az osztrákok sokkal előrébb járnak ebben.

Buliban hasznos! =]

(#26616) bencze válasza inf3rno (#26611) üzenetére


bencze
senior tag

Ahhoz képest, hogy erősen óvatos embernek tűnsz, ez a vibram elég merész húzásnak tűnik. Javíts ki ha tévedek de azért amit olvasok abból az a következtetés jön le, hogy tök jó ez a mezítlábas dolog de alapból nyilván sokkal nagyobb ilyenben a sérülés valószínűsége, egy előnyét látom, kényszerből az ember sokkal de sokkal tudatosabb a technikával és ezáltal többet kompenzál mint amit elveszít a párnázottsággal. (magyarán rendes cipőben is lehet jól futni, hisz mennyi elit megteszi, csak nem kényszerít annyira rá)
Egyszer tuti kipróbálom.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#26617) parandroid válasza inf3rno (#26615) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jelentem, a németek is. Gyakorlatilag bármilyen irányba indulok el gyalog, vagy bringával, olyan úthálózat van, hogy életem végéig futhatnék, akkor sem érnék a végére. Ráadásul alig van egy szintű gyalogátkelő, szinte mindenhol megoldják alul-felüljáróval, ahol nem sikerül, ott meg lámpával védik az átkelőhelyet. Most megint utazunk Mo-ra, lehet megint keresgélni, hogy melyik mezőgazdasági úton nem ér tökig a sár, vagy fulladsz bele a felvert porba, illetve melyiket nem szántották be, de amúgy sem vicces a bokáig érő kátyúkat kerülgetve futni. Az más kérdés, hogy a németeknél oválpályához gyakorlatilag csak egyesületi tagsággal férsz hozzá. Másrészt viszont nem csak 'egy nyomon járható', mint az otthoni, és nem salak, hanem rekortán.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#26618) inf3rno válasza bencze (#26616) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Már ki akartam próbálni több, mint egy éve. Tavaly elkezdtem a mezítlábas technikát próbálgatni, de sarkazós cipőben képtelenség hozzászokni, ha egy pillanatra nem figyelsz, akkor már sarokra érkezel lassabb tempónál. Eleinte focipálya körül gondoltam csak futni benne, amíg megszokja a lábam az új életérzést, később térek csak át aszfaltra vele. Elvileg ez amit rendeltem kimondottan aszfaltra vagy száraz földútra való. Nagyjából azt várom tőle, hogy megerősödik egy kicsit a boka alatti rész a lábamon, mert állandóan azzal sérülök le különböző módokon. Ma Saucony-ban futottam, nem Mizuno-ban, mint szoktam, egy fokkal jobb volt így, hogy máshogy terheltem a lábam, remélhetőleg a Vibrammal még jobb lesz. Persze óvatos vagyok, utánanéztem rendesen a témának, és ha a méret stimmel, akkor szerintem jó lesz. Próbálni sajnos nem tudok itthon sehol, de erre van a 14 napos elállás netes vásárlásnál.

Nem nagyobb a sérülés veszély szerintem (kivéve persze ha sarokra érkezel). Nekem az olyan cipőkben fordult ki majdnem a bokám, amik túlságosan fogják, és nem engednek reagálni a terepre. Az Asics és Saucony amik vannak/voltak nekem pont ilyenek, csak aszfaltra valók. A Mizuno egy fokkal alkalmasabb terepre, de abban is megfájdult terep félmaratonnál. Így utólag persze én voltam a hülye, 5k-ra kellett volna mennem, nem félmaratonra nulla terep gyakorlattal.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#26619) inf3rno válasza parandroid (#26617) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Drága a tagság, vagy csak nem akarsz körpályán futni?

Buliban hasznos! =]

(#26620) parandroid válasza inf3rno (#26619) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Is-is. Intervallumozáshoz nyilván ideális lenne, de az max 1 alkalom nekem hetente, azért meg nem éri meg. Futóút meg annyi van a környéken, hogy sose unom meg őket.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#26621) LanyUs válasza parandroid (#26617) üzenetére


LanyUs
senior tag

"Most megint utazunk Mo-ra, lehet megint keresgélni, hogy melyik mezőgazdasági úton nem ér tökig a sár, vagy fulladsz bele a felvert porba, illetve melyiket nem szántották be, de amúgy sem vicces a bokáig érő kátyúkat kerülgetve futni." Brutálisan jól látod!!!!! Én is nagyon szomorú vagyok emiatt :( Minden egyes futáskor nem mehetek 20km-et kocsival a kedvező helyig. Ráadásul nem szeretek csurom vizesen beülni utána... Kollégáknak szoktam mondani, amikor épp fulladunk a bürokráciába meló kapcsán is: Üdv. Magyarországon! :D

(#26622) borix válasza LanyUs (#26621) üzenetére


borix
őstag

Erről a (nyafogásról) az jut eszembe mikor a testépítők nyáron a jó légkondis teremben ellötyögve edzegetnek rázogatják a shaker-t közben mélyre menő filozófiai eszmecserét folytatnak a tuti fehérje,BCA stb. téren.
Afrikában meg összetákolt barkácsolt helyen nyomják keményem a jó melegben az étkezés pedig rizs csirke.
Úgy alakult,hogy bodybuilder shop nem nyílt a közelben még aszfaltos út sincs.

(#26623) borix


borix
őstag

Vajon talált a közelben parkolót?Az út is tiszta göröngyös.

[ Szerkesztve ]

(#26624) tomcica válasza borix (#26622) üzenetére


tomcica
Topikgazda

El vagyunk itt kenyelmesedve nyugaton,emlekszem volt itt felenk aki bicajjal ment a futoversenyre (es volt vagy 40-50km tekeres a lababa mire odaert - aztan lefutotta,majd tekert haza).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#26625) borix válasza tomcica (#26624) üzenetére


borix
őstag

Tegnap volt a lassú futásom 21k a Margitszigeten át kifutottam a rómaira és vissza a szigeten a Margit hídhoz.Mikor beértem a Margitszigetre azt vettem észre,hogy milyen jó a rektorán pályán futni sík mint a tükör a lábakat is érezhetően kíméli.De aki csak itt fut keménykedik az bele is kényelmesedik nem szokja a szintemelkedéseket az aszfaltos futástól is elszokik.Résztávozni a sziget tökéletes ha kevesen vannak rajta nem kell félni,hogy nehogy kimenjen a ember bokája a rossz úton.

(#26626) tomcica válasza borix (#26625) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nekem ma 24km foldesut jutott,poros,birkaszaros,de a mienk :D elveztem minden percet (amikor a juhaszkutya megkergetett kicsit azt plane)

bajdovej,ez ha igaz,nagoyn elszomorito:

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#26627) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én ma reggel sétáltam 6-8km-t hazafelé. Mehettem volna murvás meg aszfaltos úton is, de most úgy döntöttem, hogy átvágok a mezőkön meg a bozótoson, hátha találok valami jó terep utat. Nem találtam, csurom sár lettem. :N Azért így is jó volt, régen volt már, hogy nem úton mászkáltam, el is szoktam már az efféle szabadságtól.

Buliban hasznos! =]

(#26628) tomcica válasza inf3rno (#26627) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez meg itt tavalyelotti korosztalyos regionalis gatfuto verseny kozep szerbiabol,ismerem a klubvezetot aki szervezte,igazi faszagyerek....nincs palya,hat megoldotta :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#26631) borix válasza tomcica (#26626) üzenetére


borix
őstag

Idehaza az elkényelmesedett emberek be bukták a kocsihitelt lecserélték bringára.
Akinek nem volt bringára pénze az elkezdet gyalogolni,futni emelet egyre több a buta rosszindulatú ember ha nem sportolna az ember megőrülne elkezdené ölni őket. ;]
Nálunk nincs ilyen probléma egyre putrisabb lesz az ország és emiatt egyre több a sportember. :Y

[ Szerkesztve ]

(#26633) borix válasza LanyUs (#26632) üzenetére


borix
őstag

Emlékszem még mikor a 80-90 években sok,helyen csak főutak voltak megcsinálva aszfaltosra a mellékutak csak köves földutak voltak.Abban az időben is futottak tornacipőben.
Sokkal szívesebben futnék Kenyában földutakon mint idehaza a sok aszfalttal bevont úton.
Más a gépjárművel és a bringával való közlekedés és más a futás a kocsinak a sima aszfaltos út tesz jót egy futónak meg az árt ellentétben a földes úttal.

Scott Jurek írta kétféle ember létezik aki elfut a problémák elől a másik aki problémát okoz.
Magyarán aki sportol az oldja a feszültségét jó közérzetet teremt magának aki meg semmit nem csinál az előbb után tele lesz feszültséggel amit kivetít másokra.

[ Szerkesztve ]

(#26634) #78687232 válasza LanyUs (#26621) üzenetére


#78687232
törölt tag

Kaputól kapuig futok és nekem minden megfelel, csak mehessek. Sár, töredezett ezer éves utak, kocsik mellett normális aszfalton, szántóföldnél a süppedős homokban. Vidéken máskülönben abbahagyhatnám az egész futást, mert nincsenek kimondottan jó körülmények. De ezzel sosem foglalkoztam, nekem ez a megszokott.

(#26635) borix válasza #78687232 (#26634) üzenetére


borix
őstag

Fontosabb az edzés szempontjából,hogy a környéken legyen dombos,hegyes vidék mint az,hogy sík területen minden sima aszfalt.

(#26636) #78687232 válasza borix (#26635) üzenetére


#78687232
törölt tag

Így van, ezért is mászok meg minden dombot. Sajnos ez nálam ennyiben ki is fullad, de úgy néz ki hamarosan sűrűbben fogok Pestre járni és akkor jó lenne ismerkedni kicsit a budai résszel.

(#26637) LanyUs válasza borix (#26633) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ezt a borix-ot szeretem :) Egyetértek Veled. Amúgy a devizahitel esetében is, de nem szeretnék megbántani senkit, aki érintett. Remélem azért átjött, hogy a probléma nem személyes, csak előfordul, hogy lázadok a mostani rendszer ellen, mert úgy érzem sokat adunk bele és vajmi keveset kapunk vissza belőle. Példa: szívesen bejárnék bringával dolgozni kerékpár úton, de nincs. Csak forgalmas út van, ahol akármelyik pillanatban sodor a kocsi vagy kamion. Az is előfordulna akár, hogy 20 km oda futnék és vissza meló után, de hulladék az út vagy eladva-beszántva. Szajkózzák mindig az egészséges életmódot, de a környéken nem adnak hozzá semmit. Azt aláírom, hogy a talpam elpuhult, mert mezítláb nem kívánom, de miért is baj ez? A párommal még így sokkal az átlag szint felett vagyunk sport terén. Az egészség a fő szempontunk. :R

[ Szerkesztve ]

(#26638) borix válasza LanyUs (#26637) üzenetére


borix
őstag

Külföldön sem olyan rózsás a helyzet attól,hogy jobb mint Magyarországon. Amikor Ausztriában voltam csomagos kerékpár túrán 6 nap alatt tekertem 640km kb 6000m szinttel.Ott is a nagy részét főutakon tekertem kamionok jöttek mentek.Ahol volt kerékpárút sok helyen tiszta hullámos volt nem volt szintbe gyalulva a főúttal,tartott egy darabig majd vége és arrébb valahol folytatódott a másik oldalon.

(#26639) bencze válasza LanyUs (#26637) üzenetére


bencze
senior tag

Az elég pech ha olyan helyen élsz, ahol csak az az 1 forgalmas út van, az esetek jelentős részében nincs szükség elkülönített kerékpárutakra sőt. Én 10 éve járok melóba biciklivel, igaz ez Budapesten belül van, olyan útvonalon ahol minimalizálhatom a kerékpár-járdát mert az a gyalogosok szívatására és jobbhorgozásra alkalmas, haladásra nem (11km a munkahely, így is 40 perc) nem beszélve, hogy általában kezdődik a semmiben és a semmiben ér véget helyenkint...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#26640) inf3rno válasza LanyUs (#26637) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem az verte ki legutóbb a biztosítékot, hogy a paraszt elkerítette a földutat, ezért ha valaki arra akar menni, akkor kénytelen a bozótosban kerülni a kerítés mellett jó egy kilométeren. Rohadjon meg! :W

Buliban hasznos! =]

(#26641) inf3rno válasza borix (#26638) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Meg persze ugyanúgy kihúzzák a villanypásztort, mint itthon, hátha lefejez egy-két bringást...

Buliban hasznos! =]

(#26642) LanyUs válasza borix (#26638) üzenetére


LanyUs
senior tag

Embert próbáló emelkedés! :R Érdekes hallani ilyen történeteket is, mert eddig csak mézes-mázzal találkoztam.

inf3rno: ne is mond, megértem. Magántulajdon forever! Egy vadrózsás domb tetején kerítést fogadott, visszaút nem volt, így egy helyi borászathoz kellett bemásszak a kerítése alatt, amit a vadak jártak ki. Kétszer megcsípett :) Beismerem itt én voltam a ludas...
Lassítottam 6 körüli átlagra a fenék izom végett. Rád hallgatok és kivárom míg feljavul. Városunk dombjai 10k alatt 200 szintet nyújtanak. Meglepődtem, de a csak alapozással is csökken az alapozó pulzus. 130-135hrm-en 05:50-06:10 között ingázott a pulzusom a dombok csúcsán ütött fel 150-ig aztán ment is vissza. Milyen jó lenne, ha 135-el tartani lehetne egy 05:30-as átlagot az 03:53-as maraton lenne viszonylag kinyíródás nélkül.

(#26643) gombi01 válasza tomcica (#26626) üzenetére


gombi01
tag

Tomcica:
A pulis kergetés volt a résztáv :)

Régebben mi sem mentünk annyit kocsival mint manapság, bent állt a trabi a garázsban csak hétvégén mentünk vele :)

Tata maraton váltó-n volt valaki a fórum rol? Mi párosban megcsíptük a 2.helyet 6percet vertek ránk az elsők de sebaj.
Nagyon szép vidék a tatai tó környéke !!!

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#26644) inf3rno válasza LanyUs (#26642) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja. Nekem is csak az első 2 km-en alacsony a pulzus, utána szép lassan felkúszik. Kell még néhány év téli alapozással. :-)

Buliban hasznos! =]

(#26645) csenor


csenor
senior tag

Sziasztok!

Endomondo használok a futáshoz és szeretnék venni egy órát, hogy lássam az iramot futás közben.
A samsung első szériás Gear Fit-je tökéletes lenne, de sajnos Iphone 7-el nem kommunikál.
A 2. széria pedig túl drága. Lenne valami tippetek a megoldásra? Nem akarok drága órát venni.

(#26646) Vertigo18 válasza csenor (#26645) üzenetére


Vertigo18
addikt

Most én vagyok hülye, vagy Iphone7-re van zsé, de egy középkategóriás órára (értsd 30k-50k) meg nincs? :F

Mondjuk nem beleszólni akarok, mindenki maga dönti el, hogy mire költi a megkeresett pénzét... :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#26647) csenor válasza Vertigo18 (#26646) üzenetére


csenor
senior tag

Nem akarok erre sokat költeni, mert csak üres időszakban tudok eljárni futni.
Szezonban meg edzéseken nem használhatom, ezért csak ott áll a fiókba.

(#26648) Vertigo18 válasza csenor (#26647) üzenetére


Vertigo18
addikt

A Polarnak vannak NAGYON olcsó termékei, amik viszonylag jól is működnek. Ha elegendő neked, akkor nézd át a Mi Fit 2 leírását, az is tud lap dolgokat.

Viszont mindenképpen javaslok legalább valami alap Garmin készüléket, elég erős támogatással rendelkezik és rengeteg funkcióval.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#26649) Alg válasza csenor (#26645) üzenetére


Alg
veterán

hogy lássam az iramot futás közben

Ne várd tőle hogy a pillanatnyi iramot jól fogja mutatni, össze-vissza fog ugrálni. Telefonnal még a km-enkénti áltagos iram pontossága is kérdéses...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#26650) Vertigo18 válasza Alg (#26649) üzenetére


Vertigo18
addikt

Sőt, volt olyan, amikor a telefon Gps-ével néztem a körpályám vonalát, a húsz körből kétszer futottam át a kerítésen, de egyszer még a körpálya közepén lévő sportcsarnok tetején is átmásztam... a teló szerint.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.