Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107258) #31733248 válasza Moleman (#107235) üzenetére


#31733248
törölt tag

Mivel vidéki, ingázós gépet keresel, először mérlegre kell tenned, mit is akarsz, a motornak és a robogónak is vannak előnyei-hátrányai.

A robogó nagy előnye a nagyon jó szélvédelem, a jó tárolási lehetőség, a könnyű kezelhetőség és az, hogy nagyon vigyáz a ruhádra. A legtöbben 10 fok körül már elteszik a motorjaikat mert fáznak rajta és a gumi sem tapad megfelelően. A robogókat máshogy tervezték: az időjárás elleni védelem nagyon jó, sokan vagyunk, akik télen, mínuszokban is nyomjuk, nem csak a napsütéses hétvégéken pattanunk nyeregbe. A nagy plexi gyakorlatilag teljesen leszedi az ember felsőtestéről a szelet, a lábtakaró ugyanezt teszi a lábadnál. Az SH-mhoz például olyan kötény jár, ami gyorszárral felcsatolható a derekamra, a kb. derékszögben behajlított lábra tökéletesen illeszkedik, belül szőrmével bélelt és egyáltalán nem fúj be alá a szél. Olyan szinten jó, hogy kisebb távokra, fagypont körül aláöltöző sem kell. Ha már szóba került az XMAX: az ülés alatti csomagtárolója hatalmas, érdemes ezt is számba venni a fontos szempontok között. Ha eldőlsz vele, sokkal komolyabb esélyed van arra hogy nem szorul alá a lábad, mint egy motornál.

Az NC750 viszont a robogóknál sokkal jobban megy, dögösebb és gyanítom, hogy országúton picivel jobban is fogyaszt a robogóknál. Nekem legalábbis simán benyakal országúton 4 litert az SH300, igaz, nem a teherautók tempójával haladok vele. Az NC-nek élménydúsabb, komolyabb a futóműve és most 2.3-ért megy akciós áron. :) Terepezésre, túrázásra is alkalmasabb alkalmasabb a robogóknál.

Összegezve: a motor inkább az élvezetről, a robogó pedig a praktikumról szól. Egy alapvetően ingázásra használt járműnél nálam az utóbbi lenne a nyerő, de ezt mindenkinek a saját igényei alapján kell eldöntenie.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.