Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74897) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Nos AC65P router:

Átvettem, beüzemeltem, ami vicces módon ~1h volt, mivel elsőre elgépeltem a user-t és hiába javítottam ki, az istenért nem akart csatlakozni. Legtöbbször (90%) szimplán piros x-et tett a vonalra, de néha azt írta ki, hogy nem jó a user/pass (pedig nem pisztáltam az első javítás után).
csináltam sw/hw restart-ot, egyik sem segített. Aztán végül egy reset-et (a kis gombbal a hátulján), újrakonfigoltam (most elsőre helyesen) és meglett a net. Vicces kis feature de elnézhető.
nem állítottam sok mindent, kb semmit (semmi port forward, vpn, tűzfal stb, default-on mindent, kivétel a NAT pppoe-t engedélyeztem).
Elindítottam torrentet, levettem a peer kolátot, illetve utána game-t, h akkor teszteljünk. Ment szépen, ~3percig, amikor az egyik loading screen "picit" beakadt... kb mint DC vagy crash esetén... a router sem igazán kívánt reagálni. De 15-20mp után túllendült a problémán és ment normálisan.
Egészen ~3h 10mins-ig... ugyanis ekkor megjelent az a feature, ami anno az n56u-nál is (csak ott ugyebár torrent indítás után pár perccel). ingame latency 100ról felmászott hirtelen 400ra, legalábbis ennyit írt, de kb 3-4mp-nként ugrott tovább az egész először, aztán 10-20mpnként... a dc-ig... mintha a csomagok fennakadtak volna és és néha-néha pár átszökne...
a router kb lefagyott állapotban, nem reagált egyik kattintásra sem. dc után megpróbáltam visszaloggolni gammába (torrentet hagytam teszt miatt), de nem jutottam be, ismét dc (~2perc).
Tiltottam a pppoe-s nat-ot, a wan fülön pedig "nem"-re állítottam a "VPN- és DHCP-kapcsolat engedélyezése"-t. Torrentet ekkor kinyomtam, vissza game-be, ment rendesen, vissza torrent -> latency 100ról->160ra.
Torrent-ben levettem a globál kapcsolatok számát 500ra, ment a game ~1400ms körül ~30percet és DC. Szal azóta kinyomtam torrentet.

Szóval akkor.... szeretném a segítségeteket kérni, mert tuti bennem van a hiba és én állítok valamit be nagyon rosszul... Tudnátok segíteni, hogy digi 1gbit-hez hogyan lőjem be a router-t, hogy jó legyen és ne legyen ez a "bent ragadás->dc" feature?

Wan beállítások ezek, minden más default (pppoe nat tiltva, vpn szerver/kliens inaktív, nincs port forward, tűzfal beállításai alapon stb-stb)

előre is köszönöm a tippeket/segítséget :R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.