Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
Gyakorlatban most mit jelent ez a új törvény?Például van 1millám lekötve a bankban,amúgy se kamatozik szart se,és még ebből levonnak x összeget?Egyszer csak azt veszem észre,hogy az az 1 milla helyett már csak 900 valahány ezer Ft lesz ha felakarom használni?
-
balintdavid
tag
Kinek mit intézett
kazuár
-
cuebler
senior tag
-
Ringman
nagyúr
válasz cuebler #99307 üzenetére
földet nem szabad adóztatni a szavazóbázis/saját zsebük miatt. [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szabi__memo
nagyúr
Azért a betéti arány komoly, holott vagy 10 éve nem érnek semmit -
bigdady
nagyúr
Céges betétekre vonatkozik vajon? Mert azokra kamatadó sem volt eddig…
-
Drizzt
nagyúr
válasz lumpy92 #99309 üzenetére
En nem. Nem annak kell itthagynia az orszagot, aki tisztessegesen el es akar elni, hanem annak, aki ezt el akarja lehetetleniteni. Ellenben ma is lesz 15 varosban tuntetes. Igaz oktatasi fokusszal. Ha nem tetszenek a dolgok, irany oda! Lehet egyelore nem er sokat, de mndenkeppen tobbet, mint egy forumon szomorkodni. Es kezdeni szervezkedni ez ellen is, meg a tobbi szarsag ellen. Vagy valoban le lehet lepni, de ha lelepsz es mashol ugyanilyen folyamatok indulnak el, ott mit fogsz csinalni? Szomorkodni es tovabballni onnan is?
I am having fun staying poor.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz pictigjis #99257 üzenetére
Szerintem bele kell számolni a felhalmozott kamatos pénzt, de úgy, hogy mi tudom én, 100.000Ft, a másik meg külön 100.000Ft és 2.000Ft még 10 hónapig mondjuk. Szóval egyáltalán nem jó, hogy nem számoljuk, de az sem, hogy akkor az egyik mérlegen 10 hónapig van a másikon meg ameddig számoljuk 2, 3, vagy 8 évig.
Én magamnak úgy számolok, hogy amit fizettem érte és amit hoz, vagyis a 16%-os csak 15,xx% addig ameddig nem fordul.
-
ngaba
aktív tag
Manyupra (nem ÖNYP-re) vajon vonatkozik-e?
-
forumpista
aktív tag
válasz Drizzt #99317 üzenetére
Akkor onnan is lelepsz. Ahol egyszer beindult az agymosas es elerte a kritikus tomeget (lasd Mo mellet Toroko. is) ott te mar nem tudsz valtoztatni semmilyen tuntessel meg ilyesmivel.
De meg ha lehetne is, azzal a vilag legokosabb embere sem tudna mit csinalni hogy a NER kifosztotta az orszagot es mindent a nevere iratott, az allamkassza meg mar marciusban tok ures….
-
szabi__memo
nagyúr
válasz forumpista #99320 üzenetére
Lehetni lehet, statáriális eljárási keretek között
De a hülye nép ettől még marad -
veterán
válasz szabi__memo #99314 üzenetére
Mondok egy példát. Nagyanyám nyugdíjas, expert spóroló, már valami 700+ ezre va a számláján. 78 évesen nyilván nem fog állampapírokkal szórakozni. Lekötés még talán játszana, de az is macerás neki. Netbankja sincs, bankfiók a faluban régesrég megszűnt, amúgy is járókerettel közlekedik.
Na most, ezt szorozd fel a nyugdíjasok valamekkora arányával, tedd hozzá a többiek bankbetétjeit, és ki is jön ez a hatalmas szám. Szóval nem kell feltétlenül pénzügyi analfabétának lenni ahhoz, hogy ekkora értékek kijöjjenek. -
ngaba
aktív tag
válasz julius666 #99291 üzenetére
Zsidaynak jár a kredit, de sajnos lehetett sejteni az irányt: [link]
A bankokból erőszakos Kincstárba tereléssel meg majd bedöntik a magyar bankrendszert, ha túltolják...
Szerk.: A magam részéről innentől minden max pár hónapos DKJ-be megy. Amit ennyire erőltetnek, az nekem red flag, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Most jött, számomra érhetően foglalja össze a változásokat. Érdekes, hogy volt már ilyen adó korábban is, arról lemaradtam. https://allampapirkalkulator.hu/hirek/friss-uj-adotorvenyek-a-befekteteseknel-87
-
Ringman
nagyúr
az korábban is ki volt mondva, hogy túl sok a külföldi bank, nemzethy tulajdonban kellene azoknak is lennie (kisker dettó)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szabi__memo
nagyúr
Amúgy gondolom ez a módosítás is jól át lett gondolva, mint eddig minden hasonló hirtelen bejelentett változtatás, de most mit lehet várni, hogyan fogja ez a dolog érinteni a hazai bankszektort
Gondolom pl. az ilyen Erste ingatlan alapok 'jutányos' 2,5%-os vételi jutaléka várhatóan módosul Valamiket biztos, hogy lépniük kell.Na miközben írtam, látom ngaba már szóba is hozta #99324:
A bankokból erőszakos Kincstárba tereléssel meg majd bedöntik a magyar bankrendszert, ha túltolják...
Elég veszélyes dolog ez, szerintem is[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Az elmúlt nap történései nem fognak pont ellentétes hatást kiváltani, a még gondolkodni tudó, nem NERenizált közönségből? Vagy van még elég agymosott, aki ezután szívesen adná a pénzét az állami fekete lyuknak?
Oppenheimer: még.....
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szabi__memo #99331 üzenetére
Persze hogy nem. Az a cél, hogy több éves távon növekedjen az állampapírok súlya a befektetett tőke körében. Irreleváns itt a bankbetétes statisztika. Engedjétek el.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
-
BiP
nagyúr
válasz szabi__memo #99314 üzenetére
Az emberek szeretik likviden tartani a pénzüket és/vagy nem akarnak befektetésekkel foglalkozni.
Vagy mert nem akarnak időt "pazarolni" rá, nem értenek hozzá, esetleg nem merik a pénzüket az államra, pénzügyi tanácsadókra bízni.Azért aki szívta már meg azzal, hogy évekig fizetett valamit, aztán a végén kevesebbet ért, mint előtte, az azért elveszti a bizalmát.
Ahogy a kormány is sokat tett azért, hogy joggal gondolják sokan, hogy nem akarják az államra bízni a pénzüket. -
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #99332 üzenetére
Én arra gondoltam. Az sem fog érdemben változni, mert akinek jó most a 0,1% az leszarja. (Így állampapírba se fog befolyni érdemben több)
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szabi__memo #99337 üzenetére
Jó, de ne gondolj erre.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
ngaba
aktív tag
válasz Oppenheimer #99330 üzenetére
Oszd meg és uralkodj + szolidaritás hiánya.
A TBSZ majd egy másik körben jön. (Nem, mert az előbb linkelt táblázat szerint ez a kör valószínűleg nem oszt nem szoroz.)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #99338 üzenetére
Sajnos nem tartozom a nem gondolkodó többséghez. Ahogy szerencsére itt a topikban senki sem. Próbálom megérteni a logikát a dolog mögött és az teljesen egyértelmű, hogy állampapírba akarják terelni a népet. Viszont a leglogikusabb az eddigiek szerint az, hogy nem fog sikerülni, viszont megpróbálják, mit lehet veszíteni (pl a bankszektort). Na, ami engem érdekelne az az, hogy ha erre a pénzre szükség van (nagyon úgy tűnik), akkor mi lesz a B terv. És mikor
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
OTP részvény után 06.05-én jön osztalék. Ez a 2022.12.31-én tulajdonban lévő részvények után jön vagy ha 06.04-én eladja valaki már nem jön?
-
Llew
senior tag
Igazából tökre a törvény célközönsége vagyok, mert eddig számlán volt a pénz csak úgy. Nemrég nyitottam MÁK számlat, vettem DKJ-t, meg most lejárat előtt PMAP-ot, és értem hogy - jelenleg - arra meg nem vonatkozik, de kurvára azt érzem, hogy szar lépes volt.
Ha ezt két nappal korábban hozzák biztos nem veszek PMAP-ot.Egyébkent a par honapos dkj-zes miben megoldas? Úgy is náluk van a pénz. Ha valami van akkor ugyanugy ki kellene tudni venni.
Külföldre kéne vinni a pénzt.
forceberg #99279
Én mindenkit hülyének tartok, aki még itt van, nem lépett le, beleértve magamat is.
Kurvára igaz.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
szabi__memo
nagyúr
-
pictigjis
senior tag
-
Brandynew
őstag
-
avl
senior tag
válasz Oppenheimer #99330 üzenetére
remelem igy lesz a TBSZ-szel (...legalabb még egy ideig)
nekem böven 20 felett van a TBSZ-eim száma, azon kivül semmi, csak ~ 4-5%-nyi az allamkincstarnal
-
BiP
nagyúr
válasz Brandynew #99346 üzenetére
Persze, ha nem csinálsz semmit, azzal is veszítesz, de nem látványos, mert nominálisan nem csökken a szám.
De egy rosszul ajánlott befektetés, egy hanyagul elolvasott/el nem olvasott kisbetűs rész, egy rossz piaci környezet, és máris csak azt látja, hogy kevesebb a szám, mintha nem csinált volna semmit.
-
vnorbi
aktív tag
válasz bigdady #99342 üzenetére
"A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2023. május 26., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2022. üzleti év után megállapított osztalékra. A tőzsdei fordulónap (cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2022. évi osztalékra való jogosultsággal történik az adásvétel): 2023. május 24. Az ex-dividend date: 2023. május 25."
Azaz ha 2023. május 25-én, vagy utána adod el a korábban vásárolt részvényeket, akkor még jogosult leszel a 2022. évi osztalékra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest