Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66389) vnorbi válasza Bugarov (#66380) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ha már túl vagy rajta, akkor mindegy, ha még nem, akkor esetleg azt mérlegeld, hogy ha majd elengeded a Metát, akkor mit kezdesz a pénzzel.

Ha átkerül USA tőzsdei papírba, akkor jó, ha most dollárért veszed (ennek egyébként alacsonyabb a kereskedési díja, mint az eurósnak).

Ha kiutalod a dollárt, akkor esélyes, hogy többet levesz a levelező bank a pénzedből, mint amennyit megspóroltál az alacsonyabb tőzsdei díjon (euró kiutalásában nem vesz részt harmadik fél, aki lehúzna).

Ha eurós papírba tennéd (európai részvény, vagy akármilyen ETF), akkor is valószínűleg jobban jársz, ha már most euróban fektetsz be, és nem kell majd küzdeni a többszörös devizaváltással, az elhatárolások miatti töredék összegek kezelésével...

Emellett még eltérő a kereskedési idő. Ha a saját munkaidőnkben adnál megbízást, akkor jobb az eurós, mert annak a kereskedési ideje illeszkedik az általunk megszokott "reggel nyit, délután zár" időpontokhoz, a dolláros meg délután kezdődik, és majd éjjel zár (a mi időzónánk szerint).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.