Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wn2tl
aktív tag
Mire Magyarországról kivonul az IB megtanultak normális adóbevallást készíteni. Nálam legalábbis jónak tűnik. Most már a NAV oldalán sem kell manuálisan javítgatnom a hiányos adatokat. Vajon marad ez a szolgáltatásuk, ha megszűnik az IBCE?
-
Wn2tl
aktív tag
válasz PredatorZoli #115952 üzenetére
Hmm akkor az visszafejlődés lesz, amikor áttesznek minket is. Bár a TBSZ-en nem lesz mit bevallani max. ha feltöröm, azt pedig nem akarom.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz PredatorZoli #115954 üzenetére
Jó de miben? Ne rébuszokban beszélj. Elég, ha 1-2 szóban leírod.
-
bigdady
nagyúr
válasz boti19871125 #111823 üzenetére
Ha megszüntettem idén és vissza is fizettem már az adót a nyugdíj biztosításom esetén és nyilván még benne van a tegnap megjelent 2023-as adóbevallásomban mi a teendő? Töröljem ezt a sort?
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz PredatorZoli #115960 üzenetére
Kösz
Jövő évi nem lesz automatikus? -
senior tag
Srácok lehet egy lama kérdésem? Mi a különbség az IBKR, IBIE , IBCE és társai között vagyis mit jelentenek? Nyilván tudom hogy az IB az Interactive Brokers. PMAP kamatok lecsengese utan erste mellett vagy helyett nyitnek én is TBSZ-t naluk. Koszonom
iPhone 13 Pro 128GB
-
bigdady
nagyúr
válasz PredatorZoli #115962 üzenetére
Fizetni? Mit? Már megszüntetéskor levontàk az adót szerintem legalábbis annyival kevesebb járt vissza
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz PredatorZoli #115968 üzenetére
Igen, de a gyakorlatban a nyugdijbiztositas visszavasarlasakor visszafizetik helyetted (ha maradt mibol). Nekem a K&H Biztositonal igy volt, mondjuk ott ezt expliciten le is irtak.
-
törölt tag
Aki volt olyan bátor és a mély ponton vett 5-10 millió forintnak megfelelő összegért 1-2 db Bitcoint, az most az eddigi csúcson ~60 millióval is kitudott volna szállni. Ebbe belegondoltatok már? 1,5-2 év alatt az komoly értéknövekedés.
Aki 19-re szeret lapot húzni, az hitelből tehette volna
[ Szerkesztve ]
-
SzekeresPeti
tag
válasz #01110937 #115970 üzenetére
A tőzsdéken számtalan ilyen lehetőség van, amibe be lehetett volna szállni, és baromi sokat keresni, nem csak a bitcoin... Nem azért nem vagyunk szuper gazdagok, mert kevés az ilyen lehetőség, hanem azért, mert sosem tudjuk előre, hol következik be. Remélem vagy olyan tudatos te is, hogy nem fogsz most hitelből szerencsét próbálni ezen a számításodon felbuzdúlva...
-
törölt tag
Szerintem a kaszinóval ellentétben fogadni lehetett volna rá, hogy 2025 előtt a csúcsra ér a bitcoin újra, a felezés miatt nagy eséllyel. Ez még be sem következett, de már csúcson van. Én további növekedést várok, rövid és hosszútávon egyaránt. A visszaesések pillanatnyi korrekció nem lényegesek. De jól el kell találni a belépést Akki jókor lépett be minimum duplázott, de triplázni is tudott... Vagy ennél is jobb eredményt elérni. De a bitcoin azon kriptok közé tartozik, ami kiszámítható és többnyire " "stabil" " - aranynak is betud esni az ára, ha nincs semmi látnivaló. Amikor meg van, hirtelen felmegy. Azzal is lehet rosszul járni.
A rengeteg bitcoint egyébként sem kis befektetők, hanem intézmények pl balck rock vásárolja fel, nagy arányban. Készülnek az új helyzetre.
SzekeresPeti, és azt kitudod számolni, hogy biztos befutó lehet? Mert eddig Btcnél csak a táv volt a kérdés, 2017-es csúcs 2021-ben, 2021-es 2024-ben lett meghaladva. aki 2022-ben vásárolt, vagy akár 2023-ban az már biztosan tudta, hogy oda visszatérhet és még nőhet is az árfolyam, "relatíve" kockázatmentesen.
* Természetesen van benne kockázat, egyrészt időtáv, más rész politikai döntések okán. Utóbbi is közre játszik a meglódulásban. De mivel a btc véges, ez valamilyen garancia azért, az érték állóságra.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz #01110937 #115972 üzenetére
Utólag ezt mondod. Amikor meg 50-60k-nál vették az emberek tömegével, aztán beesett 20k-ra, akkor komplett családok mentek az utcára, mert minden vagyonukat eljátszották. 60k-nál tele volt a net azzal, hogy most kell venni, mert hamarosan 100k lesz. Nem lett. Ez egy kaszinó, és semmi nem garantálta most sem, hogy vissza kúszik. Eshetett volna tovább is. Amikor nekem először képbe került a BTC (egyik fiam jóvoltából), akkor 3k volt 1db. Nem tettem bele pénzt, nem érdekelt. Utólag bánom, de ezzel foglalkozni semmi értelme nincs. Ez egy nettó szerencsejáték.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
válasz SzekeresPeti #115971 üzenetére
Eszembe sincs hitelől ilyesmit csinálni. Még saját tőkéből sem, ennyivel. Pedig, megérte volna, nagyobb tételben beszállni.
Egyébként, ha olvastad és értelmezted, a mélypont és a csúcs különbsége adja ezt ki. 14-15 ezer dollárnál volt a bitcoin, onnan várható volt, hogy visszafog mászni és a csúcs is meglesz, akár további növekedés, előzmények alapján, ezt én 2025-re vártam volna.
Aki beszállt több ezer euróval - volt itt olyan, az most szépen kaszál, de tippre még nem realizál, mert még biztos, megy feljebb, a felezés miatt sokk miatt is.
Aki most szál be annak is évek a megtérülés akár 4-5 év is lehet. (persze attól függően mennyire megy még fel). De mivel a bankrendszerbe beépül, annyira nagy visszaesést sem várnék már, ha csak nem történik valami súlyos dolog a világban, kriptó világban.
2022-ben pont ilyen események miatt ment ennyire mélyre a btc árfolyama.És senki sem szereti a mínuszt nézegetni, de kivártam, pedig nem csúcson vettem.
[ Szerkesztve ]
-
SzekeresPeti
tag
Spekulálni is lehet, persze, de a statisztikák, amik mutatják, hogy ebből hányan tudnak meggazdagodni azokhoz képest, akik elbuknak rajta, nagyon lehangolóak. Persze ha te úgy gondolod, a te spekulációd nagyon haladó, és olyat tudsz amit csak kevesen, és ezért még nincs beárazódva az árfolyamokba akkor próbálkozhatsz, csak ne hitelből, és ne is a portfóliód nagyobb részvel... Egy kis játékpénzzel talán érdemes lehet, csak az a bibi, h abból nem fogsz olyan gyorsan és sokat keresni... Sajnos ez ilyen kemény dió. De így is van rendjén, ha a tőzsdén meggazdagodni egyszerű lenne, mindenki ezt csinálná, és senki nem dolgozna. De akkor meg nem lennének termékek, amivel kereskedni lehet a tőzsdén, és bitcoin sem, mert nem lenne mit venni belőle.
-
SzekeresPeti
tag
Szerintem még bánni sincs értelme, ha az akkor és ott meglévő információk alapján nem tűnt jónak a beszállás, akkor jól döntöttél.
Én az Opusba szálltam be tavaly, amikor az alján volt, mindössze 100 Ftért vettem darabját. 100 ezret tettem bele, és jól döntöttem, de nem azért mert most több mint a négyszeresét éri, hanem mert akkor és ott ez jónak tűnt. Ugyanezt gondolnám, ha azóta csődbe ment volna, és elvesztettem volna az egészet. Ez a helyes logika a tőzsdén sztem.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz #01110937 #115974 üzenetére
Jujj de okos utólag valaki Persze '22-ben 16.000$ körüli árfolyamnál, lokális alj közelében ezt írtad:
"Na ez az. Esküvőre, házra, tandíjra, stb-re félretett pénzt nem kéne elkaszinózni kriptóba...
Aztán meg beindul a bűnbak keresés.... Ráadásul orvostól, diákig vegyes a felhoztal..."
[link]
Ülj le, egyes!#115975SzekeresPeti Ó, hányszor láttam már, hogy a nagy mozgás után 1-2 évvel jön az ügyeletes megmondó zseni, és tudatja, hogy mit kellett volna venni másfél éve.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
törölt tag
Utólag ezt mondod. Amikor meg 50-60k-nál vették az emberek tömegével,
És ennek mi is volt az alapja? Az, hogy majd lesz 100k meg 1 millió k - állítólag az első még reális is lehetett volna, ha nem történik pár esemény a világban. Ezt már nem tudjuk meg.Az emberek pedig a tőzsdénél is pont így viselkednek, akkor térnek vissza rá és kezdik el veszegetni a részvényeket, mikor azok szárnyalnak, jól egy. Nem látom, ez miért lenne más btcnél.
Aki tudatosabb, az próbál, nem max áron vásárolni, hanem egy jobb árfolyamon. pl itt sokan vettek tőzsdei papírokat, amikor az alacsony volt, vagy bezuhant miért?
Mert tőkeerős cégnél biztatok benne, hogy visszamegy arra az árfolyamra sőt még emelkedés is lesz majd. Ugyan ez a logika a btc jelentős visszaesésénél is működött.
Semmi különbség nincs. A türelmesek profitját, azok termelik meg, akik észérek és rosszkor vásárolnak, rossz csillagzat alatt. (de ez is nézőpont kérdése, egy nagyobb időtávot nézve, ők is eltudnak érni profitot, csak az bizonytalan dátum a jövőben). Míg egy visszapattanás az egy korrekció, növekedés az sokkal reálisabb.
Ezt elsősorban a két na BTC ETH értem, a több mint 20.000 koin esetében a nagyja elértéktelenedik. az tényleg tiszta kaszinó, totál bukó is lehet. Vagy szerencsés nyerő, mint a Solana. Azt pl sokan temették, azért is volt, olyan mélyrepülésben.
Biztos,hogy tőzsdén is lehet hasonló, mintázatokat találni.
akkor komplett családok mentek az utcára, mert minden vagyonukat eljátszották.
Tőzsdére sem érdemes minden vagyonukat feltenni, bármikor jöhet egy tőzsdei összeomlás is. Szerintem akinek van némi érzéke, az nem a megtakarítását fogja feltenni, hanem annak egy részét, akár kis részét. Ne essünk túlzásokba.Szerintem, egy bank egy etf az várhatóan biztonságosabb megoldás is lehet, mint egy kriptó tőzsde, vagy más megoldás. pl kisebb eséllyel megy csődbe, idővel lehet erre is lesz valamilyen védőháló, mint a tőzsdei dolgokra, befektetésekre.
De tényleg nem arra való, hogy a mindennapi betevőt, meg a családi ezüstöt ide rakják fel feltétlenül. Nem kell szélsőségesnek lenni. Ezt mindenki elmondja, annyit tegyél bele, amit nem sajnálnál elbukni. én milliós összeget már sajnálnék.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz SzekeresPeti #115976 üzenetére
Csak azért "bánom", mert volt olyan szabad pénzem ami nem kellett sehova, és elbukva sem hiányzott volna. Valójában, nem érdekelt az egész, éppen nagyon pörgött a vállalkozásom és le voltam terhelve, nem volt időm és kedvem se tanulni ezt az egészet a nulláról. Esetleg a fiamnak lepasszolhattam volna a dolgot, de ez valamiért fel sem merült bennem. Nyilván utólag, látva a későbbi árfolyamokat kicsit azért birizgálta az agyamat, hogy mekkora haszon lett volna rajta, de kardomba nem dőltem ilyen marhaság miatt, fontosabb dolgaim is vannak.
A tudomány a valóság költészete!
-
Drizzt
nagyúr
A bitcoin varhato erteke nulla. A kerdes az, hogy mikor es milyen uton jut el oda. Siman lehet, hogy 30 ev mulva, siman lehet, hogy jovo heten. Siman lehet, hogy mostanaban volt meg a csucsa, de barmi lehet, elmehet millio dollarokig. Eselyt mondjuk sokat nem adok ra, a technobullshittel atvert emberek millioinak nyeresegvagyat viszont nem szabad alabecsulni. Szimplan egy eroforras korlatossaga nem ad neki erteket. Persze ha van valami alaperteke, akkor a korlatossag az erteknovelo. De ha nincs mellette mas, akkor nem az. Persze van par hangzatos igeret a Btc mellett, de egyiket se latom maradektalanul teljesultnek. Ha meg a hatekonysagot is melletesszuk, akkor vegkepp ertelmetlennek nez ki az egesz.
I am having fun staying poor.
-
törölt tag
A hamarosan az a jó, hogy nincs konkrét időhöz kötve... valamikor a jövőben ez a jelentése
Én a csúcsion nem vettem ne is érdekelt ez az őrület, fél áron vettem először, megy ha úgy nézzük negyed körül. De vehettem volna még akkor is bőven többet. Lehettem volna merészebb... ez vanLehet, aki most vesz az sem jár jól... de nincs garancia egy 100k vagy 150k-ra. Esély van rá. Aztán mi lesz kiderül
hosszútávon nézve, nem is biztos megéri eladni (persze attól függ, mikor vette valaki).
5-10 év múlva lehet 5x-10x ennyit fog érni senki sem tudja. Az is lehet, hogy nem lesz ekkora növekedés. visszaolvassuk 5-10 év múlvaakkor 3k volt 1db. Nem tettem bele pénzt, nem érdekelt. Utólag bánom, de ezzel foglalkozni semmi értelme nincs. Ez egy nettó szerencsejáték.
Pedig akkor bagóért tudtál volna venni, elrakod, elfelejted a 60-100k mániánál eladod 50-60knál már abból soksokszoros növekedésed lenne... Ha foglalkoztam volna vele, anno én hasonlóan tettem volna... Btc-n gondolkodom, hogy el sem adom.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz SzekeresPeti #115975 üzenetére
Persze ha te úgy gondolod, a te spekulációd nagyon haladó, és olyat tudsz amit csak kevesen,
Erre nagyon egyszerű a válasz. Statisztika szerint azok jártak a legjobban, akik elfelejtették, hogy van részvényük. pl google, apple, stb. akár 1 vagy 2 év tízed múlva került elő. Mert aki aktív, az folyton rendezgeti, változtat. Aki pedig nem és viszonylag elején szált bele, annak a pár dollárja, sokkal nagyobb hozamot ér el, mint aki később sok dollárért vásárol ugyan olyan részvényt. Lásd Bitcoin is beleillik, anno kb játékpénzért lehetett kapni vagy bányászni. Elég volt csak félre rakni.
A másik tény, az emberek, nem türelmesek. Egyszerű alapelvekhez nem tartják magukat. Mindenki gyorsan akar meggazdagodni. Ehhez hozzájön, hogy a pszichológiai hatás, ami jól megy abba beakarunk szállni "ne maradjunk le róla". Amikor meg rosszul megy vagy úgy tűnik (nem mind1 a háttere a dolognak, egyáltalán nem). Akkor meg sokan inkább megválnak tőle veszteséggel is. Lehet nincs bizalmuk, kockázat tűrésük stb. Lehet olyan eset is, ahol az jó döntés.
pl sokan azt mondják ők csak tartják, aztán átmennek aktív kereskedésbe, pl egy mínusz láttán. vagy plussz láttán.
Tehát alapvetően, nem kell feltalálni semmi újat. Néhány törvényszerűségre érdemes oda figyelni. Nem árt szerencse sem. Meg nem mindent egy lapra felrakni. tőzsdére sem viszed a házad és így tovább. De lehet egy olyan rész amit erre szánsz.
Mint mindent ez is érdemes ésszel csinálni. Erre írtam aki volt "annyira elvetemült" vagy bízott annyira benne, volt annyi feles pénze, amit nem félt kockáztatni, az jól járt. Egyhamar szerintem a btc nem fog ott járni megint, hacsak nem történik valami igazán nagy negatív esemény világban kriptó világban.
Egy kis játékpénzzel talán érdemes lehet, csak az a bibi, h abból nem fogsz olyan gyorsan és sokat keresni... Sajnos ez ilyen kemény dió.
Ez így van. ekkor értei meg az ember, miért mondják, hogy "kicsivel nem érdemes" - ami nem teljesen igaz, mert tanulásnak, tapasztalatnak jó. De ezzel milliárdos nem lesz az ember valóban. Ahhoz nagyobb kockázat vállalás kell. Akár kriptó, akár tőzsde, akár más általában nem ingyen/nem magától jön.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SzekeresPeti #115976 üzenetére
Ez azért nem reális, mert nem kell 1 bitcoint vennie vehetett volna tört darabot. Még pár ezer forint is, komoly hasznot hozott volna. Kvázi, ha elbukja, sem veszít sokat. Nem kell feltétlen egy nagy vagyonban gondolkodni.
-
törölt tag
válasz stingy2 #115977 üzenetére
És ezt most is így gondolom
Se esküvőre, se tandíjra, se házra, se stbre félre tett pénzt ne rakjon senki, se tőzsdére, se kriptóra. Mert az elveszhet. Azt rakja, olyan helyre ahol megmarad és még kamatozik is.
Szabad pénzt, akit mer kockáztatni, és nem valamire szánt, hanem direkt erre szánt azt költse el, mindenkor. Én még banki ajánlót sem feltétlen raktam ebbe... pedig az aztán "ingyen pénz" és simán többszöröztem volna.
Amúgy ha annyira nem bíztam volna benne, akkor -60% körül meg előtt kivettem volna, de nem tettem Most sem vettem még ki, pedig már nagyon szép plusszban van. Igaz venni sem tervezek. azt korában kellett volna még hozzá
de akkor úgy döntöttem, hogy ennyi, elég.azért birizgálta az agyamat, hogy mekkora haszon lett volna rajta, de kardomba nem dőltem ilyen marhaság miatt, fontosabb dolgaim is vannak.
Ezzel én is így vagyok. csak a nyereség mértéke sokkal kisebb...de azért érdekes eljátszani a gondolattal... nem mintha változtatna bármin is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drizzt #115981 üzenetére
Szerintem nem lesz az értéke 0. Egyik oka, a limitáltsága. a 2. ok, a pénzrendszerbe beépülése. Túl sok és túl nagy érdekelt van már benne. Idővel lehet, más veszi át a helyét, de a digitális jegybankpénz is még idébb van. Még van bőven tér és nyíllik az olló.
Ezt egyébként az összes pénzre el lehetne mondani, kezdve a dollárral.
-
törölt tag
válasz SzekeresPeti #115983 üzenetére
átváltod, akkor már nem csak elméleti lesz
-
törölt tag
válasz SzekeresPeti #115984 üzenetére
Ettől nem tartottam. Más technikai dolog korlátolt ebben, amit bizonytalannak láttam (bizonytalan szabályozói oldal, ideiglenes engedély). Ezért akartam másik lábat Binance is fel építeni, de végül ezt nem léptem meg. Nah látod, azt nem bánom (nem hiányzik az adminisztráció sem, de utólag megszépülve a dolgokat, lehet nem lett volna rossz. De egy eurós állampapír, ami azóta már nem is kapható fix dolog volt. Ezért nem bánom ezt a részét).
Nem tartottam reálisnak, hogy mint olyan a bitcoin összeomlik. Ha tartottam volna,, lett volna bőven esélyem kivenni, ahelyett, hogy vettem még hozzá. Csak nem annyit, amennyit utólag vennék. Solananál kezdtem tartani, amikor nagyon leesett, de ott is megfordult a fejemben, hogy venni kellene... sajnos ezt kihagytam, pedig amit elvesztettem volna, is visszahozta volna. Nem lenék mínuszba, csak kisebb lenne a plusz. Negativ forgatókönyv esetén. Pozitív esetén, meg... 10x-ezés... ez van.
Egyébként "nem tudják törölni" decentralizált. maximum betudják tiltani illegálissá minősíteni a birtoklást. Idővel pedig az látszott, hogy erről letesznek az euban és az usa-ban.
-
SzekeresPeti
tag
Utána számoltam érdemes-e átnyergelnem IB-re az Erstéről még mielőtt megnyitom második TBSZ számlámat. Ha veszi vki a fáradtságot, és ellenőrzi a számításom helyességét, valamint hogy nem hagytam-e ki valamit a képletből, azt megköszönném.
Az Erstétől teljesen nem jöhetek el, mert már van ott egy NYESZ-em, ami nem transzferálható IB-re, így az alapszámla díja nem játszik a számításban.
Ha megnyitom a második TBSZ-t Erstén, és teszek rá a gyüjtőévben 1 milliót , akkor ennek állományi díja lesz 1800 Ft/év, számladíja 4200 Ft/év. Ha csak egy részvényt veszek rá, akkor számíthatok majd később 5000Ft transzfer díjra is. Első TBSZ számlámon levő 2.5 millió értékű részvények után az állományi díj 4500 Ft, a számladíj megint 4200. Tehát 14.700 Ft-omba fog kerülni az Ersténél maradni, még egy évig, míg az IB 24.000 -be kerülne. Vagyis egyelőre marad az Erste. -
nagyúr
Miért lenne nulla?
A most forgalomban lévő pénzek mögött sincs már érték. Csak sima tartozom cetlik.
Az arany ugyan ez.
A bitcoin-nak ezekhez képest van nagyon nagy előnye. Korlátos a mennyisége és nem kerül pénzbe a tárolása.
Pénzt nyomtathatnak még, és aranyból is egyre többet bányászhatnak."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nort_on
senior tag
válasz SzekeresPeti #115991 üzenetére
És mit csinálsz a berakott 1 millióval? Csak nézed vagy veszel is belőle valamit? Egyben rakod be vagy részletekben? Milyen gyakran veszel belőle? Egyszerre, 2 havonta, havonta? A 7 EUR minimum díj nagy lehúzás ám az ERSTE-nél...
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Dluinet #115992 üzenetére
nem kerül pénzbe a tárolása
Ez mondjuk nem teljesen igaz, a BTC hálózat energiaigénye konkrétan több, mint az összes cloud szolgáltatóé.Az USA ETF hatására iszonyat tőke áramlik be, nyílván van felesleges pénz a rendszerben, jut Bitcoin-ra is. A nagyok ezt kihasználják (alapkezelők, bankok, befektetők), sokan meg szkeptikusok maradnak. Van aki keres rajta, sokan meg bukni fognak.
De inkább valamelyi kriptós topikban kellene ezt fejtegetni, oda jobban való.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Hogy ne lenne már értéke. Te nem látsz benne, de ettől még van neki, és elég kézzelfogható: anélkül tudsz vele értéket tárolni és másnak értéket küldeni, hogy bármiben/bárkiben is meg kéne bíznod. Nincs 2. Fél (Tárolásnál) Vagy 3. Fél (Küldésnél). Nincs bank, nincs bróker, nincs közvetítő, nincs semmi, csak a distributed ledger amit nem lehet feltörni és immutable.
Előbb írták hogy több az energiafogyaztása mint az összes cloud szolgáltatónak együtt. Ez az oka annak, hogy ebben a hálózatban megbízhatsz, az itt tárolt értéked megtámadhatatlan és senki nem tudja elvenni.
A fostos dollárhoz képest még előny a gyorsaság is, mert dollárt utalni több nap míg átmegy minden levelezőbankon és amúgy rendkívül bürokratikus is, meg kell adnod a bankoknak anyád első barátjának a nevét is hogy utalhass, bitcoinnál meg elég egy address és 20 perc alatt teljesül.
Egyelőre a díja is alacsonyabb, de ahogy nő a hálózat és a token értéke, úgy egyre nagyobb értékeket lesz majd csak érdemes L1 protokollon átutalni.
Az ultimate biztonságnak ára van.Szerintem ezt már nem először magyaráztam el neked, legközelebb inkább magabiztos hülyeség helyett (várható értéke nulla) írjál egy szerény véleményt, hogy te nem érted miért értékes.
Itt egy korábbi blődség amit írtál, nem is olyan régi. Amikor eléri a 100k-t, te leszel az első aki elkezdi a világ pusztulását, személyesen?
A legdurvább az egészben az, hogy az adoptációnak abban a szakaszban vagyunk amikor már mindenféle befektető diverzifikál ebbe az új asset classba, intézményi és magán egyaránt, de egy alapvetően technikai fórumon arcoknak még mindig nem esett le mekkora lehetőségből maradnak ki. Még a Black Rock is rak Bitcoint a Global Allocation Fundjába.
Gondolj bele, amikor 20 éves lesz és mondjuk 500k lesz egy bitcoin, vagy amikor 30 éves lesz és 1M dollár, te még mindig itt fogsz vergődni hogy 0-t ér, kürölötted meg mindenki más már rég allokált bele tetszőleges arányban tőkét. De nem baj, neked lesz igazad, mert lehet 100 év múlva tényleg 0-t fog érni.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Paxker315
addikt
válasz aujjobba #70309 üzenetére
Kicsit a kriptóról elkanyarodva.
Tavaly május végén-júniusban a csapból is ömlött rám a L&G Gerd Kommer Multifactor Equity promociója, akkor vezették be (júni15).
Ismeri valaki?Bár következő hónapban a JPGL lesz bővítve, de mit kell tudni még a L&G Gerd Kommer Multifactorról, amit a promo anyagok v reddit, RR fórum nem taglalt? : ) Csak érdekelnek a vélemények, vagy hogy is mondják : )
Ami nem teszi annyira vonzóvá: kicsit "cherry picking" metodika, az index, amit követne, azt sem nagyon láttam még más alapnál , a TER-t elnézem, mert nem a világmindenség. De relatíve hamar elég nagy összegeket vásároltak bele. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz Paxker315 #115996 üzenetére
5 év alatt kevesebb mint 40%-ot emelkedett az index.
Ezalatt az S&P500 emelkedett 79%-ot. Fele hozam, miközben 5 év alatt egy multifaktor portfóliónak már felül kéne teljesítenie az S&P500-at, nem?
Mondjuk ezek az index összetevők is elég érdekesek. Nekem nem bizalomgerjesztő.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #115997 üzenetére
5 év a tőzsdén egy pillanatkép, rövid távnak számít nemhogy bármi törvényszerűségnek okvetlen ki kéne jönnie ezen időtáv alatt. Még 10 év is rövid a tőzsdék életében.
De ha multifaktort nézünk, a JPGL azért jobbnak tűnik ennél a megnevezett delikvensnél. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz PredatorZoli #115998 üzenetére
Amelyik stratégia 5 év alatt fele annyit hoz mint a piaci hozam, az gondolod 10 év alatt képes fordítani? Szerintem elenyésző rá az esély. Ebben az 5 évben volt covid válság, zirp, kamatemélés, inflációs környezet, minden. Ha ilyen időszakban nem tudott ez az index bizonyítani, hosszabb távon sem fog tudni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #115999 üzenetére
Nem gondolom, hogy ez az 5 év ez túlzottan reprezentatív lett volna a hosszútávú átlagot tekintve, mint ahogy gyakorlatilag nem lehet olyan 5 éves időszakot találni a tőzsdék történetében, ahol az adott időszak ne kedvezett volna valamilyen típusnak ezáltal fair lehetne a kiragadott teljesítmény összehasonlítás. 5 év az sajnos a tőzsdén semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest