- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Csigusz23 #119798 üzenetére
Jot kerdezett, nem olyat amibol 1000 euro 1 darab. Ha 1500 eurot fektetne nasdaqba akkor a penz felevel kitorolheti.
Xtrackers Nasdaq 100 UCITS ETF 1C
Mindenben veri az SXRV-t kiveve fund sizeban, de ez is eleg nagy.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
hard74
senior tag
válasz Csigusz23 #119303 üzenetére
Köszi.
Letöltöttem a NetbrokerGo-t, viszont nem tudok belépni. Felhasználónév gondolom az amit az értékpapírszámla nyitáskor adtam meg a George-ban,számlaszám az értékpapírszámla száma, illetve jelszó a George jelszó. Na ezekkel az adatokkal nem enged be. Valami nem kerek, vagy nekem nem megy ez.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
TrollBalint
addikt
válasz Csigusz23 #117562 üzenetére
Ahogy írták, a terminál felismeri, de emlékeim szerint a szolgáltatónak ki kell választani az egészségkártyát, nem csak lehúzza a terminálon (ebbe azért nem vagyok biztos, de régebben, ha csak annyit mondtam, hogy kártya és utána mondtam, hogy egészségkártya, akkor mondták, hogy az más, és nyomkodtak valamit a gépen)
confuser: Igen, ez igaz, bár én nem ezért nem használom, jobb szeretem én kézben tartani, hogy mennyit fizetek be. Mivel a visszaigényelhető összeg felett már nem tartom túl okosnak befizetni, mert vonnak le. Akkor inkább kifizetem bankkártyával (emlékeim szerint annyira nem jó a kamat, hogy megérje). És pont ezért nem is ebből fizetem a lakáshitelt.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Csigusz23 #114903 üzenetére
Nem, nem az önjáró, a pörgetés nem azt jelenti hogy csak beteszem és rajta van.
Egyszerűen csak beteszem a 750k-t egyben, megvárom a 180 napot, majd kirántom az egészet egyszerre. Nem "költök belőle", hanem kiigénylem jogcímen amint lejár a várakozási idő.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Csigusz23 #114894 üzenetére
Futottam már bele olyan gyógyszertárba, ami a Prémiumot elfogadta, az Új Pillért nem. De ha nem "falun" lakik az ember, ez nem gond, talál másik üzletet.
Ha van bejáratott dokid, ahova rendszeresen jársz és sok pénzt hagysz, ott azért érdemes utánakérdezni, mi a helyzet az Új Pillérrel. -
kepe1977
csendes tag
-
-
julius666
addikt
válasz Csigusz23 #113886 üzenetére
Én igen. Elképesztően kényelmes, összekötés után IB-n látni a Wiseos egyenlegeket, csak az összeget kell megadni az IB felületén és kész, pikk-pakk bent is a lóvé (napon belül). Pont ahogy a 21. században működnie kéne.
EUR, HUF ingyen bent van Wiseon keresztül, USD utalásonként pár centet elkérnek, szóval ilyen téren se nagyon lehet panasz. Aki megbízik a Wiseban annak szerintem erősen ajánlott azon keresztül beküldeni pénzt.
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
Paxker315
addikt
válasz Csigusz23 #112712 üzenetére
Jó, én is csak emlékeztem, hogy korábban volt már téma a topikban ( egész pontosan itt lett említve a kiskapuzás). Csak nem jutott eszembe, milyen kulcsokra keressek Koszonet a tippért!
-
avl
senior tag
válasz Csigusz23 #112552 üzenetére
ez szerintem egy kiváló kérdés, es attol tartok ma sehogy.
majd kiderüla NAV így "tájékoztatjuk, hogy a Tartós Befektetési
Számlájára vonatkozó bejelentése rögzítésre került, ezzel Önnek további teendője nincs." reagalt, nem azt mondta, hogy igen ez TBSZ tuttivilifix, ipi-apacs, az is marad, nem vonjuk visszaha jelentös lenne az összeg vagy raszorulnának (kell mar stadiont felujitani), majd egy zseni fejeböl kipattan: irjunk nekik: rögzitesre került, de sajnos nem felel meg :-)
termeszetesen erre igen-igen kicsi (de nem nulla, pl. ezert sem viszek mindent oda; igen, a "képzelt biztonságért", ilyen diverzifikáért, aki akarja hivja paranoiaért: fizetek) eselyt latok;
szerintem e szempontbol a szokasos magyarorszagi szolgaltatoki TBSZ szamlai biztosabb (2010 ota eddig tutti) -
GyufTheHun
újonc
válasz Csigusz23 #112154 üzenetére
2024.01.04-én nyitottam IBIEnél TBSZ-t. Vártam türelemmel, nem írtam supportnak. Ma kaptam egy e-mailt és valóban csak a nyilatkozat elérési útját adták meg, szóval nekem kellett kitölteni a nyilatkozatot plusz csatolni a TBSZ-re való beutalásról is egy pdf-t. Valószínűleg már nem készítik el személyre szabva.
-
stingy2
senior tag
válasz Csigusz23 #112137 üzenetére
De mit is igazoltak vissza? Azt, hogy a bejelentést tudomásul vették. Semmi többet. Azt ilyenkor nem vizsgálják, hogy a jogszabályoknak megfelelően történt -e minden. Az csak egy ellenőrzésnél derül ki.
Azért is sokan háborognak, hogy egy infó kérésnél válaszol a NAV, de a levél végén ott van, hogy kötelező jogi erővel nem bír. Tehát ha én. pl úgy csinálom, ahogy mondják, de az vmiért mégsem úgy van, akkor hajamra kenhetem a levelüket.
Utánajárni? Ahogy fentebb írtam, az nem egyszerű. A lényeg, hogy minden a jogszabály betűje szerint legyen, és akkor nem tudnak belekötni. (na jó, de, csak kisebb az esély )
Veronnál nem így történt, úgyhogy csak reménykedhet, hogy egy esetleges ellenőrzésnél átcsúszik a 40 nap. Ha az ellenőr kukacos, akkor kiszúrja, ha nem, akkor öröm, boldogság.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
peetie1
aktív tag
válasz Csigusz23 #111210 üzenetére
Nem ellenőriztem, de józan paraszti ésszel én úgy gondolom ha a TBSZ díjat akarjuk csökkenteni akkor a TBSZ-en belül kell váltani. Erről szólt az eredeti kérdés is. A normál számlán való váltás mitől csökkentené a tbsz díjat? (De próbáld ki a köv hónapban , hátha mégis ) Amit a TBSZen belül váltasz azt ott is vonja le a díjat.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz Csigusz23 #111182 üzenetére
Nos, megvan a kért információ, egyszer írom le, a többiek majd a keresővel megtalálják ha akarják
IBIE, TBSZ díj és a jó hír, igen beleszámít a TBSZ-en történt HUF->EUR konverzió díja a 2000Ftba Decemberben volt 2€ transzfer díjam és 2$ váltási díjam, tegnap pedig levont még 1.4€-t other fee néven. És itt jön a következő kérdésre is a válasz, a bázis devizából vonja a TBSZ díjat!
-
Ixion77
addikt
válasz Csigusz23 #110785 üzenetére
Szerintem #110783 stingy2 és #110780 PredatorZoli túloznak, nem kell ennyire megijedni. Minden kezdet nehéz, minden újdonság furcsa. De aki rászán egy kis energiát, annak nem lehet túl nagy kihívás felszedni a szükséges alapismereteket. A tanulás mindig megtérül. Egyszer kell átesni rajta, aztán örökre lehet élvezni az előnyeit.
Jobb, mint pl. örökre fizetni az Erstenek minden alkalommal a 0.45% vételi költséget, 0.45% eladási költséget, 0.45% utalási költséget, 0.11% állományi díjat, csak azért hogy befektethesd a saját pénzedet.
Az IE-nek lehet kissé kellemetlen hogy sok kezdő kérdésre kénytelenek válaszolni, de ez meg legyen az ő bajuk.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
makaay2
tag
válasz Csigusz23 #109180 üzenetére
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: Van az ERSTÉ-nél TBSZ számlám az állományi díj lefaragása miatt. November és decemberben viszont már vont le állományi díjat, gondolom lejárt az akciós időszak. A kérdés az lenne, hogy ha most indítok egy új - eddigektől más - FUTURE befeketetést, akkor megint jár a kedvezmény? Vagy ez a hajó már elment...
Válaszokat és segítségeket előre is kösözönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla