Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113201) avl válasza tototos (#113197) üzenetére


avl
aktív tag

egyetertek; ez igen fontos, ha nem a legfontosabb

nekem "sosem" kell az a penz, nincs tervezve elköltese, hanem "likvid" tartalek, ami lehet hogy holnap kell lehet, hogy sosem (ellopnak a 20 eves autot, lefujna a szel a tetöt es a biztositas csak X-szel kesöbb fizet; uj kazan kell, mert a mostani ugy romlik el, hogy nem rentabilis javitani,...)
ezert nem gondolok PMAP-ba tevésére

(#113202) [CS]Blade2 válasza Joe123 (#113200) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ha a következő fix 6 lesz vagy még kevesebb, akkor simán visszajöhet az új PMÁP.

(#113203) eckerol


eckerol
újonc

Köszi, akkor csupán újabb 1 hónapot kell várjak, mire a K&H tud nekem egy igazolást adni :D

(#113204) ngaba válasza avl (#113191) üzenetére


ngaba
aktív tag

45% most a PMÁP... Hozamok terveim szerint ETF-be, illetve kisebb részben HUF cash-flow (DKJ) + FixMÁP.

Általánosan is elmondható, hogy idén fokozatosan csökkentem a HUF kötvény arányt (most 2/3 kábé), noha a tankönyvek szerint nem kellene (házra gyűjtünk).

(#113205) avl válasza ngaba (#113204) üzenetére


avl
aktív tag

persze itt is belejatszik az abszolut összeg; ha a portfolio 110%a kell ra vagy ha 15%-a, akkor mas a jo megoldás

(#113206) nort_on válasza eckerol (#113203) üzenetére


nort_on
senior tag

Ilyen daily activity statement nincsen a KH-nál? Pl ezt is imádom az IBKR-ben, hogy bármiről bármilyen riportot le tudsz húzni, sőt saját custom riportokat is tudsz csinálni. :)

(#113207) eckerol


eckerol
újonc

Nincs semmi sajnos, majd havi kivonat lesz, de az is tárgyhónapot követő 10. nap. Egyelőre csatoltam IB-nek a KBC-től kapott 2023-as kivonatot, illetve egy screenshotot a K&H Webtraderből, ahol látszik a napi mozgása a TBSZ értékének, illetve az azonosító, elég kaki, de mást nem találtam ezen a jó Webtraderen.

(#113208) aujjobba


aujjobba
addikt

A ma (vagyis valojaban holnap) fordult babakotvenyek 20.6%-ot fizetnek legkozelebb.
Nem rossz.

(#113209) SpdY24 válasza aujjobba (#113208) üzenetére


SpdY24
csendes tag

Ez a kamat csak az előző évi befizetésre vonatkozik vagy az idei évre is? Mindegy hogy havi 10ezret fizet be az ember vagy egyszer 120ezret egy évben tehát csak évi kamat elszámolás van? Köszi

(#113210) nort_on válasza SpdY24 (#113209) üzenetére


nort_on
senior tag

Az ideire is. Mivel napi árfolyam van (leegyszerűsítve a napi kamat "hozzáadódik"), emiatt, ha tisztán a matekot nézed, akkor érdemes most 100% névértéken venni, egyben a 120 ezret. Havi vásárlásokkal minden hónapban azt a plusz kb 1.71% kamatot is kifizeted, ami a vége felé már elég sok lesz. Nyilván más a kettő módszer cashflow-ja, de valamit valamiért. Az állami támogatás miatt mindegy, hogy egyben, havonta, most, vagy év közben fizeted be, a lényeg, hogy december 31-ig történjen meg.

[ Szerkesztve ]

(#113211) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy van lehetőség magánszemélyek között állampapír eladására? Ha igen ez mennyire bonyolult, időigényes? Mi a folyamata?

Hogy miért kerdezem:
Röviden, adódott egy olyan helyzet, hogy egyik ismerős ingatlant vásárol és ehhez el fogja adni a PMÁP - jat, olyan sorozata van ami idén ugye elég jól kamatozna még. Azt hiszem van vagy 8-10M nevertekben. Nos ugye mindenképpen el fogja adni, de arra gondoltam, hogy lehet egy részét (kB 2-3M) megvennem tőle. Mivel már úgyse lehet abból a jó kamatozású sorozatból venni, így nekem megerne. Persze ha van rá lehetőség és nem bonyolult.

Előre is köszönöm :R

(#113212) Llew válasza bigbuda (#113211) üzenetére


Llew
senior tag

November vége környékén volt róla talán szó, mert a az adózás kérdése is szóba jött és egyik fórumtárs megkereste a navot. Itt a válaszos hsz, előtte jött fel a téma valahol.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#113213) Llew válasza Llew (#113212) üzenetére


Llew
senior tag

Viszont most netes kereséssel feljött egy tavalyi adózási kérdés a téma kapcsán, ahol a fent linkelttel ellenkező megállapításra jutottak a szabadon olvasható részlet alapján a szamvitelilevelek.hu-n

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#113214) eckerol válasza eckerol (#113207) üzenetére


eckerol
újonc

Emelem kalapom IBKR előtt, konkrétan délután 6 előtt 5 perccel küldtem nekik a levelet és 18:45-kor jóvá lett írva a TBSZ-em, nagyon durva. Ez azt is mutatja, hogy ha valami problémátok van, akkor lehet az ibce@interactivebrokers.com-ra egy mail sokkal többet ér, mint a telefonos ügyfélszolgálat.

(#113215) Vesa válasza mauimagic (#113001) üzenetére


Vesa
veterán

Ha a befektetést kicsit tágabban nézzük, és nem csak papíros termékekben gondolkodunk, akkor magam részéről jól jöttem ki a külföldi ingatlanokkal. Eddig 91% kihasználtsággal üzemel a dolog, a tiszta haszon kb. 6,5-7% körül van a kiadásból, Euro-ban (költségek levonása után). Ebben nincs benne az ingatlanok értéknövekedése, az hosszabb távon lesz érdekes. A Spanyol gazdaság elég jól teljesít mostanában, de még ők is nyögik a Covid miatti beszakadás hatásait. Az ingatlanpiac nominálisan 2023-ban viszonylag nagyot nőtt, de 2024-re kérdéses, max. 2-4%-ot prognosztizálnak, ami nyilván csak utólag lesz tudható. A szigetek ingatlanpiaca némileg más pályát követ, mint az országé. Akit esetleg érdekel, cikk a témában.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#113216) nort_on válasza eckerol (#113214) üzenetére


nort_on
senior tag

Mondom én, ég és föld a magyar szolgáltatókhoz képest, minden tekintetben. Gyertek oda minél többen. :U :)

(#113217) bigbuda válasza Llew (#113213) üzenetére


bigbuda
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm az információkat, így akkor inkább hagyom, és had váltsa vissza simán :R

(#113218) buherton válasza eckerol (#113214) üzenetére


buherton
őstag

A chat még jobb, mert szinte rögtön kapcsolnak valódi embert, aki megmondja a frankót.

---

Muszáj kiventilálnom a mai nap történéseit az Erstével. Megszereztem a FoP-okat az IBKR-tól és azzal a hónom alatt vágtam neki az Európa toronynál lévő Erste fióknak, azzal a felkiáltással, hogy "na majd itt menni fog a dolog", mert mégis csak a központnál van. Megcsináltuk az aláírási kartont és aztán mondta, hogy az egyik TBSZ nem lesz jó, mert nincs rajta elég pénz a transzferdíj kifizetésre. Akkor ott rögtön befizettem. Aztán odaadta a TBSZ transzfer megbízásos papírt, amire jó formán csak az IBKR nevét írtam. Olyan stílusban mondta, hogy "X milliót nem lehet csak úgy utalgatni és ezért minden egyes mezőt ki kell tölteni, mert ő különben nem fogadja el!", hogy azt hittem most borítom rá az asztalt. Inkább eljöttem.

Elkértem a csoda emailt az IBKR-től, amit ráírtam a TBSZ transzfer megbízásos papírra és irány a Blahánál lévő fiók. Itt recepció van, ahol röviden vázoltam, hogy mit szeretnék és hogy már az egyik TBSZ díját betettem a főszámlára, a másik TBSZ-en pedig van elég pénz a díjra. Azt találta mondani a recepciónál álló Nagyokos, hogy "az nem úgy van, mert TBSZ-ről nem vonhatnak le díjat - mert az feltörésnek minősül - és hogy Ő ezt jobban tudja, mert Ő egyébként pont prémium ügyfélszolgálatos és ehhez is ért." A vérnyomásom beállt és rövidre zártam, hogy "Nem érdekel, kerül amibe kerül, de a TBSZ-eket eltranszferáltatom". Végre bekerültem a valódi ügyintézőhöz, aki a legnagyobb meglepetésemre teljesen normális volt. Sőt, külön megköszönte, hogy már kitöltött papírokkal érkeztem. Pecsét, pecsét, aláírás és köszönés. "Huh, ez végül csak sikerült" érzéssel távoztam a fiókból.

Nem sokkal később hívtak a Blahánál lévő fiókból, hogy áááh baj van és viszont hallottam a Nagyokos hangját. A vérnyomás ismét beállt. Az volt a baj, hogy a főszámlára került be pénz, amin a transzferek után maradna pénz (hogy? hiszen pont a transzfer díjnyit tettem be rá) és mivel kértem a megszüntetést, ezért "Adj uram de most rögtön adjam meg az IBKR magyarországi forintos számlaszámot, mert külön irgum-burgum lesz." Ezt rövidre zártam, hogy majd az Erste Brókerrel lemeccselem és nekik ez ügyben nincs teendőjük.

Ráírtam az info@ersteinvestment.hu-ra, ahol megkérdeztem, hogy most van-e egyáltalán probléma. Nem válaszoltak, de épp az előbb kaptam az IBKR-es értesítést, hogy várják már az egyik TBSZ-t.

Nem vagyok nagy piás, de ha ez a herce-hurca lemegy, leiszom magam.

Aláírom én sem megfelelően készültem, mert csak utólag kértem el az IBKR emailjét, de ezek a hangnemek szerintem megengedhetetlenek főleg egy hivatalos helyen és - legalábbis úgy gondolom - hogy teljesen kultúráltan beszélek a másikkal. A Nagyokos szerintem konkrétan hazudott. Miért ne lehetne a TBSZ-ről levonni a díjakat? A részvénnyel kapcsolatos költséggel lehet a TBSZ-t terhelni, de a transzfer díjával nem?

A büdös életbe nem megyek az Erste közelébe ezután.

[ Szerkesztve ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#113219) les_polish válasza kovaax (#113159) üzenetére


les_polish
csendes tag

Az 1-es szerint kellene adózni, de szvsz minimális kockázata van, ha "csak" az eladáskor adózod le a teljes jövedelmet. Legalábbis én, privát cégtől szerzett részvénynél így járok el, cég nem jelenti a NAV-nak a rv "juttatást", hacsak nem kapsz egy vagyonosodási vizsgálatot, arra csekély esély van, hogy eladás előtt kiderül, hogy ilyen módon szereztél jövedelmet.

Opciós szerzésnél is hasonlóképpen van, van egy vételi opciód 100 ft-on a részvényre, amit lehívhatsz a munkaviszonyod végéig. Amikor ezt megteszed, ott vizsgálnod kell, hogy a piaci érték és az opciós érték között mekkora a különbözet, és az ott elért discountot mint jövedelem már le kell adózni az opció lehívásakor, majd értékesítéskor a különbözetet.

(#113220) les_polish


les_polish
csendes tag

Ilyen számok mellett hova várjátok az EURHUF-ot? :)

(#113221) Llew válasza bigbuda (#113217) üzenetére


Llew
senior tag

Ezzel nem feltétlen lebeszélni akartalak. :)

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#113222) PredatorZoli válasza buherton (#113218) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Ha megvolt a karton az első kör után, akkor kár volt fiókban intézni a továbbiakat. Elektronikusan sokkal jobb, ugyanis olyanhoz kerül aki ért is hozzá.

(#113223) Drizzt válasza les_polish (#113219) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Szerintem Oppenheimer kell a legnagyobb szakértő legyen a témában, elvégre is egyedül róla tudjuk itt, hogy RSU adózás elrontása miatt kellett utólag befizetnie adót + millió körül késedelmi díjat.

I am having fun staying poor.

(#113224) PredatorZoli válasza les_polish (#113220) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nésszáz!

(#113225) buherton válasza PredatorZoli (#113222) üzenetére


buherton
őstag

Az aláírásba tuti belekötöttek volna. A Blahás normális ügyintéző is nézte, hogy nem pontosan egyezik meg a kartonon lévővel, de nem volt belőle gond.

Egyébként nem értem miért kell ezt az aláírásosdit erőltetni. Diszlexiás és diszgráfiás vagyok, kb 5.-es koromban kaptam papírt arról, hogy nagy nyomtatott betűkkel írhatok csak, aztán csodálkoznak, hogy nem sikerül pont ugyanúgy aláírni?! Ha már egyébként is digitálisan megy az ügyintézés, akkor miért nem lehet az ügyfélablakos hitelesítéssel aláríni?

[ Szerkesztve ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#113226) ngaba válasza buherton (#113225) üzenetére


ngaba
aktív tag

A legtöbb helyen nincs is sok értelme az aláírásnak... Az ember egy csomó mindent aláír nap mint nap (pl. a csomag átvételét igazolja) amikor a kutya nem ellenőrzi, hogy hasonlót írok-e alá, mint ami a személyimen van. Azt se vennék észre, ha Kovács Józsefet írnék oda bal kézzel, és így utólag mondhatnám, hogy az nem az én aláírásom, nem érkezett meg a csomag.

(#113227) Ixion77 válasza ngaba (#113226) üzenetére


Ixion77
őstag

Ha jól emlékszem pont az Erste volt az, akiknél az aláírást az ügyintézőnek be kellett küldenie egy időben az "ellenőrnek" (nem tudom hogy program volt vagy ember), aki megállapította hogy az én aláírásom nem az enyém. Elég szánalmas volt, amikor ott volt az ügyintéző előtt minden iratom, meg látta is hogy én én vagyok, de az aláírásomat ötödjére sem fogadta el az ellenőrük, ezért nem tudtunk ügyet intézni. Telefonálgatnia kellett hogy fogadják már végre el, mert így nem tudunk haladni.
A biztonsághoz semmit nem tett hozzá az egész eljárás, de legalább felbosszantott mindenkit és elment vele egy csomó idő.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#113228) Ixion77 válasza buherton (#113218) üzenetére


Ixion77
őstag

Tehát minden a szokásos módon (nem) ment. ;]

Igaz, hogy hétszer annyi a tranzakciós díj mint az IB-nél, de cserébe itt "magas színvonalú" szolgáltatást kapsz. Például bármikor bemehetsz beszélgetni a lányokkal, sőt, még telefonon is felhívnak hogy ápolják a lelked. Ráadásul egyéni kedvezménnyel akár hatszorosra is csökkenthető a díj...

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#113229) Morgenstern válasza Ixion77 (#113227) üzenetére


Morgenstern
junior tag

Ilyenem nekem is volt 6 éve az Ersténél. Nem engedtek nagyobb összeget elutalni aláírás eltérés miatt. Kértem akkor mutassa meg az aláírásom, amivel 10 evvel korábban aláírtam ;] Rendes volt, kaptam egy tollat meg egy üres papírt :)

(#113230) Lmh


Lmh
őstag

Mindig fizum elött vezetik ki az aktuális PMÁP-ot -.-
Most sincs ez másképp.
Remélem a Fixmáp marad február 10-ig, de inkább február 20ig :P legalább nem lenne dilemma h pmáp vagy fixmát, így már egyértelműen fixmáp felé billenek.

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#113231) Brandynew válasza Lmh (#113230) üzenetére


Brandynew
őstag

Erre jó a hitelkártya.

(#113232) SpdY24


SpdY24
csendes tag

Észbe kapott az Erste?

(#113233) sunavlys


sunavlys
senior tag

DÖNTÖTTEM!

Az Erstenel vannak ETF-jeim, PMÁP-jaim, TBSZ-jeim. Eddig lustaság miatt nem akartam átvinni máshova, de most meggyőztem magam.
1. Hova érdemes átvinni?
2. Hogyan? (átutalás?, kivenni és farzsebben átvinni stb?)

(51 MFt-om van kb. ha ez számít)

[ Szerkesztve ]

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#113234) D1Rect válasza sunavlys (#113233) üzenetére


D1Rect
félisten

Interactive Brokers.
Rengetegen vittek át itt a topikban is TBSZ számlát, keress rá!
De a regisztrációt mindenképp ajánló kóddal tedd meg!

Az állampapírt pedig a kincstárhoz.
Nyitsz számlát, és kérsz transzfert az ERSTE-nél, pár ezer ft kb.

[ Szerkesztve ]

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#113235) nort_on válasza sunavlys (#113233) üzenetére


nort_on
senior tag

Hetek óta erről van szó itt is, valahogy így, ERSTE IBKR transzfer. :U

(#113236) sunavlys válasza nort_on (#113235) üzenetére


sunavlys
senior tag

kösz, visszaolvasok

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#113237) net91 válasza bigbuda (#113211) üzenetére


net91
senior tag

Korábban már bemásoltam a NAV írásos állásfoglalását ezzel kapcsolatban, amely a következő volt

"A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 65. § (1) bekezdés b) pont bb) alpont alapján kamatjövedelemnek minősül a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló törvényben ilyenként meghatározott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, kollektív befektetési értékpapír esetében – figyelemmel a (6) bekezdés rendelkezéseire is – a beváltáskor, a visszaváltáskor, valamint az átruházáskor a magánszemélyt megillető bevételből – függetlenül attól, hogy az miként oszlik meg nettó árfolyamérték és felhalmozott kamat vagy hozam címén elszámolt tételekre – az árfolyamnyereségre irányadó rendelkezések szerint megállapított rész.

Az Szja tv. 65. § (3) bekezdés a) pont ab) alpontja alapján jövedelemként nem kell figyelembe venni a magyar állam által kibocsátott, a lakosság mint befektetői célpiac részére forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból származó kamatjövedelmet. Az Szja tv. 97. §-a alapján ez a rendelkezés a 2019. június 1. napját követően forgalomba hozott értékpapír-sorozatok esetében alkalmazandó.

Ebből következően a 2019. június 1. napját követően forgalomba hozott állampapír átruházáskor a magánszemélyt megillető bevétel után a magánszemélyt nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség, sem egyéb adókötelezettség.

Megjegyezzük továbbá, hogy a magyar állam által kibocsátott, nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott értékpapír ellenérték fejében történő megszerzése nem esik illetékkötelezettség alá [az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 18. § (2) bekezdés].

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak."

Ezek alapjan adokotelezettseg nelkul lehet egymasnak eladni a pmap es pemapot is.

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#113238) net91 válasza eckerol (#113214) üzenetére


net91
senior tag

Én a Message Centerben küldtem magyarul 7:46-kor egy kérdést és 07:56-kor kaptam választ magyarul. Pontosan 9 perc 58 másodperc múlva érkezett meg a választ.

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#113239) AMD Power válasza Brandynew (#113231) üzenetére


AMD Power
titán

Erre is. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#113240) UberMutant


UberMutant
őstag

hétvégén én is nekiállok IB nyitásn, transzfer előkészítésnek.
Az ersténél én annak idején lefényképeztem az aláírásom azon a kartonon. azt próbálom majd meg reprodukálni.

wish me luck :)

(#113241) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

jön az új PMÁP, de 9,9% helyett már csak 7,9%-ot ad az első kamatperiódusra

Ahogy sejtettük feb 21 elött vége a 9.9%os PMAPnak. :(
Aki tud hitelkártyázhat mégegyet...

Bázishatás miatt infla júniusig még eshet is, így hacsak vmi nagy gebasz nincs valószínű fog adni ~2% reálkamatot ami nem rossz... csakhát.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#113242) Enrico77 válasza nort_on (#112859) üzenetére


Enrico77
csendes tag

Sziasztok ismért,
kicsit elmerültem a sok infóban, minden nap olvasom a javasolt blogokat, nézem a videókat.

A ~50e adó nem jó becslés sajnos.
Majd minden évben volt adójóváírásom, így az ~300e ft jelenleg. Erre kell még büntibe 20%-ot befizetni, tehát az ~360e
A teljes befizetés aktuális értékének ez ~13%.
Van még más bünti is, de az most érdektelen, azt mindenképpen meg kell fizetnem.
.mf kollága megjegyzése, javaslata mindenképpen mérlegelendő, hiszen 13%-ot ha jól sejtem nem kapok sehol.
Febr. 1 van, pontosan Október 1.-én lesz meg a 10 év. Így ha várok még 8 hónapot, nem fizetek be semmit, de a 10. év letelte után szüntetem meg, akkor 360 ezerrel többet vehetek majd ki.
A pontos számokat ma délután fogják megmondani.

Volt még kérdés, ami feljött, miszerint a unitlinked biztosításban van életbiztosítás is.
Ez részben igaz.
Nemrég eltörtem a kisujjam, fel is hívtam őket, hogy erre van-e fedezet, hát nincs.
Baleseti halálra és tartós egészségkárosodásra van.
Az én esetemben egyébként forintra pontosan:

a lányoméra (nem annyira meglepő módon) más az érték:

(#113243) net91 válasza net91 (#113237) üzenetére


net91
senior tag

...Illetve a magánszemélyek közötti állampapír transzferálásnál szigorítottak, azt már csak személyesen lehet intézni és mindkét félnek meg kell jelennie.
Mondjuk ez pozitív intézkedés, biztonságosabbá teszi az ügyletet.

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#113244) Llew válasza Dare2Live (#113241) üzenetére


Llew
senior tag

Vótmá tegnap du #113169

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#113245) aujjobba válasza Dare2Live (#113241) üzenetére


aujjobba
addikt

Nem-nem, most jon az, hogy a PMAP-bol mar kiszallunk, es atnyargalunk az eppen padlon levo reszvenypiacra az olcson kaphato euroval.
Oh wait :)

(#113246) avl válasza aujjobba (#113245) üzenetére


avl
aktív tag

az utolso most is ervenyes: olcso az € (mihez kepest lehetne kerdezni, ...mondjuk az elmult 1 ev es a következö 1 evben varhato atlagahoz kepest)

az elötte levön meg épp dolgoznak - persze ez bizonytalan :-) rv.piac lemenése

(#113247) ngaba válasza avl (#113246) üzenetére


ngaba
aktív tag

Aki így gondolja, az vegyen eurót és várjon. :) [Március végét lehet, hogy én is megvárom.]

#nemszabadidoziteni

(#113248) aujjobba válasza avl (#113246) üzenetére


aujjobba
addikt

Igaz, egeszen meg van taltosodva a forint.

(#113249) avl


avl
aktív tag

viszont a PMAP hozamok megerkezeseig meg van nem is keves nap, az alatt a HUF akarmerre is mehet, erösödes iranyaba inkabb keveset, de politika "brüsszelezes" miatt gyengüles iranyaba addig is benne lehet jópár %

en a febr. 20 taji PMAP hozamokkal valoszinü nem egysegeset teszek, ide is, oda is ...es az egesz 0.5%-nyi portfolionyi sem

(#113250) kovaax válasza les_polish (#113219) üzenetére


kovaax
őstag

Igen, én is erre tippelek. De mivel már korábban meggyőztek a vestinges sztorival itt a kollégák, ráérek jövőre izgulni ezen, úgyhogy nyugodtabban várom a NAV válaszlevelét. Közben meg kaptam még pár IBKR részvényt, mostmár értelmezhető mennyiség van, úgyhogy osztalékot is kell majd adózni. Azt is van még szűk évem kitalálni, hogy megtartsam-e ezeket a részvényeket, vagy rakjam át a saját portfoliómba...

[ Szerkesztve ]

-=- There's no place like /home -=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.