- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz
Szuri90 #112548 üzenetére
Gondolom egy sablon válasz, és csak felhívja a figyelmet a határidőre. Hogy aztán egy ellenőrzés esetén nehogy azzal jöjjön a kedves ügyfél, hogy 30 napon túl jelentettem, de NAV meg elfogadta.
Ezért írtam régebben, hogy aki 30 napon túl jelentette, és jött a levél, hogy a NAV tudomásul vette, az később ne csodálkozzon, hogy a TBSZ nem TBSZ.
Ez csak annyit jelent hogy te elküldted, ők megkapták, semmi többet. -
Szuri90
csendes tag
Meglepő módon válaszolt a NAV a TBSZ transzfereim (https://www.ibkrguides.com/kb/faqs-for-hungarian-tbsz-account.htm#:~:text=Do%20I%20have%20to%20notify%20NAV%20about%20account%20transfers%3F) bejelentésére, jó magyar módra kétértelműen:
Tisztelt Ügyfelünk!
Hivatalunkhoz 2024. január 13. napján érkezett 1668107049 ügyszámon nyilvántartott bejelentésével
kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 67/B. § (8) bekezdése szerinti bejelentését
- melyet külföldi szolgáltatóval kötött új tartós befektetési számla nyitásáról tett – tudomásul vettem,
további adatok megküldésére nincs szükség.
Azonban felhívom figyelmét, hogy bejelentési kötelezettségének, a TBSZ számla nyitásáról szóló
igazolás kézhezvételétől számított 30 napon belül kell eleget tennie.
Kérem tájékoztatásom elfogadását.
A figyelemfelhívás nem tudom mire vonatkozik. Bőven, határidőn belül voltam. Vagy arra utalgat, hogy nem is kellett volna csak a transzfert bejelenteni? -
vnorbi
aktív tag
válasz
aAron_ #112544 üzenetére
KBC fórumon kétféle szövegezésű levelet raktak be. Az egyikben benne van a technikai hibák elismerése, és a fájdalomdíjként adott 20 ezer forint jutalékkedvezmény, a másikból kihagyták. Lehet, hogy nem adnak mindenkinek.
-
gg07
tag
IBIE -nél ezt a számlanyitásról szóló nyilatkozatot, ki kell még tölteni? vagy kitöltve érkezik?
-
Ixion77
addikt
Jé, megváltozott az IBCE TBSZ transzfert fogadó felülete. Most már meg kell adni hogy melyik intézettől, milyen felhasználói azonosítótól fog érkezni a transfer. Egyidejűleg kiderült az is, hogy messze nem csak Erste/KH irányból érkeznek hozzájuk a transzferek:
-
-
Blaymoira
tag
KH. ad 20 000 Ft értékű jutalékkedvezményt a káoszra való tekintettel...
-
eckerol
újonc
válasz
Deminem #112522 üzenetére
Neked KBC/KH-nál a normál számlán is van valamennyi összeged? Azt esetleg már nem utalták ki? Csak mert én itt járok, én harmadikán adtam le a kérelmet.
Engem emiatt egyszer felhívott egy hölgy, azóta őt hívogatom minden másnap, néha nem is ugyanaz veszi fel, nekem egyébként az alapján, amit mondanak inkább úgy tűnik valami technikai gondjuk van a kiutalásokkal, vagy nem tudom, de én annyira nem veszem be ezt a leterhelt back office/várjak türelemmel bullshitet, mikor a normál számlámról a kiutalást meg bírták csinálni 3 nap alatt, a TBSZ-ről meg nem sikerül másfél hete. Ma rá lett rakva az MNB is a levelezésre, hátha sikerül így előrelépni.
Illetve az IBKR leterheltséghez még annyit hozzátennék, hogy a KH-tól kiment péntek 14:25-kor az utalás, 15:31-kor kaptam az e-mailt IBKR-től, hogy beérkezett és már a számlámon volt, szóval én nem hiszem, hogy ők lennének belassulva. -
Ixion77
addikt
válasz
PredatorZoli #112532 üzenetére
"bő 1-másfél hétig a kérelmedtől számítva hozzá se láttak az egészhez"
Meglehetősen nagy EUR összeg kamatozott nekik addig is 4.5% EU alapkamaton nekik addig is. Érthető, hogy nem volt nekik sürgős...
Így lett az eleve felháborító 0.45% bevételük egy utalás kiadásáért effektív 0.575%.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Ixion77 #112525 üzenetére
Ez fura. Én másodikán indítottam meg, és 9-én zárult le az egész úgy, hogy már 5-ére visszadátumozták a papírok transzferét magyarul az mégelőbb átment.
Nekem az a sejtésem, hogy most év elején olyan sokan megrohanták az Erstét a pénzüket az IB-hez menekíteni próbálók, hogy teljesen bedugult a részleg aki ezzel foglalkozik az Ersténél, ugyanis biztosan nem ekkora terhelésre méretezték a humán erőforrásnak az erre a feladatra dedikált részét (békeidőben alig van ilyen irányú munka). Ha 17-én küldték át a pénzedet akkor valszeg bő 1-másfél hétig a kérelmedtől számítva hozzá se láttak az egészhez.
-
peetie1
aktív tag
válasz
stingy2 #112530 üzenetére
Valami ilyesmi lehet a definíció : Buy and hold ETF with semi half vakmajom startegy
Addig már eljutottam,hogy nem nézek semmi mást, megjon a pénz utalom váltom veszem az etfet (jpgl zprv 5mvl egyelőre, cél 60-30-10%) Eddig mindig egyértelmű volt melyiket vegyem,de ma annyira ellentétesen mentek h elgondolkodtam mi is lenne itt a jó. (Valszeg a mindegy a válasz)
Ja, ez az ibie annyira királyság,hogy 1 óra alatt bent a forint és nem kell napokig várni mire beer az euró... A frissen nyitott Tbsz2024 re is pár óra múlva küldték az üres forma nyomtatványt amit a navnak kell küldeni. Elégedett vagyok velük..
-
stingy2
senior tag
válasz
peetie1 #112529 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve: attól függ, mi a stratégiád.
Ha momentumot kereskedsz, akkor inkább a felfelé menőkbe.
Ha main reversion stratégiát, akkor inkább azokba, amelyek ára a historikus átlagukon, vagy alatta vannak. (ki milyen mérőszámokat használ átlagoláshoz, az egyéni nézőpont kérdése)
Ha fundamentális elemzést (pl. mint W.B.) akkor bármikor vehetsz, ha a részvény ára alatta van az értékének.
Ha nincs stratégiád, akkor pedig jöhet a vakmajom sztratedzsi -
peetie1
aktív tag
Amikor jön egy adag zseton, mint most pl. a pmap kamat, épp jó az elképzelt arány akkor ti melyik részvényetekbe vesztek bele? Ha van olyan ami épp csökken akkor abba? Vagy pont hogy inkább abba ami felfelé megy? (Nyilván ha mindegyik egy irányba megy akkor mindegy)
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
Ixion77 #112525 üzenetére
Én múlt héten voltam bent a fiókban transzfert intézni, a szomszéd asztalnál is transzfer megbízás volt és az ügyintéző egész kommunikációjából az jött le, hogy elég rutinosak most benne. Szerintem érdemes türelemmel lenni, valószínűleg a back-officenak van limitált kapacitása, és az is lehetséges, hogy az IBKR oldalon is minimális a magyar ügyekkel foglalkozó.
-
Ixion77
addikt
válasz
korcsi #112520 üzenetére
Erste:
Január 5: Transzferkérvény beküldve.
Január 15: Emailben háborogtam hogy továbbra sem történt semmi.
Január 17: Pénz átment az IB-hez.
Január 22: Az értékpapírok továbbra is az Erste számlán csücsülnek.Jó lenne tudni hogy az Erste/KH nem méltóztatik átadni az értékpapírokat, vagy az IB nem tudja fogadni őket mert olyan sok van. Bár ha az utóbbi eset lenne, akkor gondolom, hogy ismét fel lennének függesztve a transzferek egy időre.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Monyos #112523 üzenetére
Transfer & Pay-nel indits el kamu atutalasokat az IB-hez, meg kell adni ilyeneket, hogy milyen banktol, meg milyen osszeg, ezekhez irj be olyanokat hogy asdafas meg 9999 aztan ra tudsz nyomni hogy kiirja az instrukciokat.
Utana kesobb ezeket cancelezheted vagy orokre pendingben hagyhatod.U szamokat te is latod ha belepsz a feluletre.
-
Monyos
aktív tag
Van már valaki aki IBIE-hez is csinált sikeres transzfert?
A #110334-ben leírt lépések szinte mind megvannak, kivéve az 5. pontot:
5. IBKR (IBCE vagy IBIE) transzferhez szükséges adatok elkérése az ügyfélszolgálattól (TBSZ azonosítók U-számok, HUF, EUR és USD számlaszámok, KELER kód, stb)
Ezek a számlaszámok lennének szükségesek az eredeti hozzászólásban is csatolt ERSTE Megbízási dokumentum kitöltéséhez, viszont már egy hete várom a Support válaszát a kérdésemre, hogy IBIE esetén mit adhatok meg HUF, EUR és USD számára.
Holnap terveztem személyesen intézni az Ersténél is a dolgot, de ezek hiányában csak tolódik a dolog. Valakinek esetleg megvannak már ezek az adatok? -
Deminem
csendes tag
válasz
korcsi #112520 üzenetére
Szerintem várj türelemmel.
Erste:
Január 8 - TBSZ transzfer kérelem benyújtva
Január 16 - IBKR üzenet a kérelem jóváhagyásáról
Január 18 - TBSZ2022-n lévő 3 papírból 1 megérkezett
A másik 2 és a TBSZ2021 azóta sem érkezett meg.KBC/KH
Január 9 - Kérelem beküldve
Január 10 - Telefonos azonosítás/visszaigazolás
Azóta semmi.Telefonon érdeklődve: várjak türelemmel. Ersténél a telefonos ügyintéző látja az ügyed. A KH-s felírja, mit szeretnél és átadja valakinek...
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Múlt héten hétfőn délután két óra körül küldtem be Erste-hez az IBKR transzfer kérvényt.
Megbízás, nyilatkozat és IB-s FOP csatolva, levélben leírtam mit kérek.
Az automata válasz levélen kívül azóta semmi nem történt. Most vagy sokan intéznek hasonló ügyet, vagy valamit elrontottam, csak elfelejtettek szólni...
Mi a tapasztalt, mennyi idő szokott lenni mire beindul valami az ügyintézésben?Válaszokat előre is köszönöm!
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #112515 üzenetére
Na, megnyugottam.
Az értékpapírszámlán volt a kifizetett kamat, amiről nem vezetik át automatikusan a bankszámlámra.
Nyilatkozni sem lehet, hogy mit csináljanak a kifizetett kamattal. Minden esetben írni kell nekik, vagy videobankkal felhívni őket.
Persze sehol sem tudom megtekinteni az értékpapírszámlát, ez a része a rendszerüknek nem látható a felhasználók számára. Azt mondják, a legközelebbi kifizetést onnan fogom tudni, ha azt látom, hogy megint eltünt a felhalmozott kamat az alkalmazásban.
(Na most agyalhatok , hogyan vigyem át a papírokat, ha nyitok egy számlát az államkincstárnál) -
atos30
aktív tag
Érdeklődnék, hogy akinek Gránit bankos PMÁP 33/I január 20.-ai kamatfordulós papírja van, az megkapta már a kamatot? Vagy hova megy ilyenkor a kamat? A banki app-ban látom, hogy már eltünt a felhalmozott kamat, de hová? Ez lenne az első Állampapíros kamatkifizetésem, szóval abszolút kezdőnek számítok.
Mondjuk egy hete meg az összes vásárolt állampapíromnak nyoma veszett az app-ban. A netes fiókban se láttam semmi nyomát. Pánikroham /pár ősz hajszál, hívom az ügyfélszolgálatot, és közlik, hogy megvan minden csak teknikai hiba van a rendszerben. délutánra meglett minden. Jó kis bank!
-
Shade45
senior tag
IBKR TBSZ transzfer kapcsán lenne kérdésem:
A transzferált értékpapírok a transzfer napján aktuális árfolyamon kerültek az IBKR-nél nyilvántartásba.
Ez viszont ebben a formában csalóka képet mutat a portfólió állapotáról.Van arra lehetőség, hogy a transzferált papírokat az eredeti vásárláskori áron tartsa számon a rendszer?
-
Ra3
őstag
válasz
rajzol01 #112509 üzenetére
2033/I-d van, arra most fizettek kamatot, azzal mindenképp kezdj valamit, ne hagyd a pénzszámlán hemperegni.
Mivel most tört évre adtak kamatot (2023 aug - 2024-jan) azért nem tűnhet túl soknak, de 2025.01.20-kor már nem csak valószínűleg hanem biztos teljes évre fog kamatot fizetni a tavalyi infla bázisára, szóval érdemes legalább addig bent hagyni.
Igen, már csak 9.9-es PMÁP van, de annál jobban fizető és kockázatmentesebb nincs. -
Mercutio_
félisten
válasz
UberMutant #112497 üzenetére
Valaki most már kipróbálhatná nem hozzátartozók között működik-e és hogyan az ilyen állampapír adás-vétele (azon túl, hogy csak személyesen lehet intézni), és hogyan kell dokumentálni, hogy adó-/illeték oldalról ne okozzon problémát
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
tavaly augusztusban tettem kis megtakarított pénzemet Pmáp-ba, akkor 14 % kamatra.
Akkor azt mondták ha hagyom 2025.01.20ig akkor "valószínűleg" jár a teljes kamat.
(most 6,91%-os kamattal lehetne kivenni mínusz 1%. )
Ha még egy kis pénzt szeretnék kamatoztatni akkor még mindig az állampapír a legjobb/egyszerűbb opció? Most nézem hogy a pmáp már csak 9,9%köszi szépen
-
válasz
bally4 #112506 üzenetére
én kb 3-4 havonta tervezek majd berakni pénzt az ibkr tbszbe (még nem nyitottam, mert év elején lesz egy cirka 3m kiadás
amihez még gyűjtögetnem kell úgy, hogy ne kelljen felbontani sehol semmit ... ) futuret így 3-4 havonta fogom visszaváltani és kiutalni... így időben is kevesebb amit vele kell foglalkozni...
-
bally4
tag
Sziasztok! Volt RC-os, jelenleg Erste Future optimalizáción fejét törő egyén vagyok.
A kérdésem arra irányul, hogy a legegyszerűbb, minden bonyodalom nélkül intézni? Erste TBSZ 4 db van, 2020-2023 között van, minden évben. Később LY vagy IBKR-nél lesz 2024, Ersténél nem nyitnék már idén, de egyelőre nem is transzferálnék régieket máshova.
Tehát Future állandó megbízás 25.000 nem mehet TBSZ 2024-re, csak a sima számlára 20.000 ft minimum.
A kérdésem, ez a havi 20E-t benne hagynátok a future-ban, vagy felbontanátok egyből.
Ahogy írtam, egyszerűen szeretném, tehát nem akarok külön ezzel bíbelődni az adóbevallásban (nem TBSZ-en van, úgy értelmezem ha pluszba fordul akkor ez adózik), de az összeget sem tudom átforgatni TBSZ-be, mert nem lesz Erstés 2024. Ilyenkor mi a teendő? Beutalom - future - feltöröm - kiutalom? Vagy B variáció beutalom és rajta hagyom..
Köszönöm előre is a válaszokat, nem teljesen tiszta a future nekem. -
kovaax
őstag
válasz
Dare2Live #112492 üzenetére
Igen, a telex-en olvastam cikket, ami szerint ezen adók miatt az első hónapokban emelkedhet is az infla, de teljes évre 5.X%-ra várják legtöbben. De mások meg a kamu ksh adatok miatt ennél is többet várnak. Plusz közben jött ez a 24.hu -s cikk a témában, hogy újraszámolják a
szavazatokatinflációt.
Meglátjuk. Én is azt szeretném, ha csökkenne, de majd meglátjuk 1 év múlva, hogy mi lett.
Volt egy főnököm, akinek szavajárása volt, hogy akkor ettük meg a levest biztosan, ha már kisz@rtuk. -
gedikart
aktív tag
válasz
UberMutant #112503 üzenetére
Naná
. Elvileg mostanság kellene kinyögniük, hogy mit főztek ki ismét, nem?
-
gedikart
aktív tag
Új PMÁP mikorra várható?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Dare2Live #112500 üzenetére
Előfordulhat, de ha szerinted a bankok úgy működnek mint a politika akkor elég naiv vagy.
Ha már inflációs adatok
Átírhatják a KSH tavalyi inflációs adatait a gázszámlák miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest