Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
tag
KH értékpapír következő "bolondozása" vicces, hogy KBC-nél nem igazán foglalkoztak vele, hogy rögzíteni kell bankszámlát (vagy csak én nem csináltam sose).
Az általad a webtrader kereskedési rendszerünkben rögzített bankszámládat vezető szolgáltató a Társaságunk rendelkezésére álló információk szerint nem minősül hitelintézetnek, illetőleg ügyfélszámlát vezető befektetési szolgáltatónak. (pl: Wise)
Társaságunk a hatályos jogszabályok értelmében, kizárólag hitelintézeti engedéllyel rendelkező szolgáltatónál vezetett fizetési számlát vagy befektetési szolgáltatónál vezetett ügyfélszámlát tud elfogadni. Ezért rendszerünkből a bankszámlád törlésre került.
Kérjük, rögzíts egy másik számlát, ugyanis enélkül nem tudsz kimenő utalást rögzíteni.
További információkért, nézd meg az erről szóló közleményünket. Új bankszámla rögzítéséhez pedig a Tudástárunkban találsz segítséget. -
Sisco2
tag
Ehhez csatlakoznék egy kérdéssel, mondjuk nem kp téma.
Nem tudod esetleg milyen spread-el, költséggel vált az Erste a deviza szlan EURHUF -ot?Szemezek én is egy Erste számlával + deviza számlával az Ersteinvestment számlám mellé.
Persze nem tudom neked melyik van de arra gondoltam nyitok egy Erste Privilégium 2.0 Partner számlát, ahhoz adnak díjmentesen nyitható deviza alszámlát, amin kedvezményes deviza váltást kínálnak havi 500 ezer forint keretösszegig. Csak nem tudom mit jelent ez a kedvezményes, illetve mennyi az annyi alapból.
-
IG55
senior tag
válasz
Paxker315 #112747 üzenetére
Az Erste számlám mellé nyitottam egy EUR devizaszámlát ingyenesen, majd egy fiókban befizettem rá a kp-t (azt hiszem ennek nem volt díja, ha mégis, nem sok). És innen már kártyával (a számlához tározó bankkártyát átállítottam előbb az EUR számlára) mehet a feltöltés Revolutra vagy Wise-ra.
-
Paxker315
addikt
auh. Ha valakinek van mondjuk 1800 EUR készpénz-fizikai papír, nem bankszámlán levő, mi a legjobb mód, hogy IB-re kerüljön?
Hülye ötlet, de: Kincstárnál személyesen befizetni a MÁK számlára, ahonnan kiutalni revora és revorol át IB-re? : ') Vagy van egyszerubb metodika?
-
TCr
veterán
válasz
lokalisalj #112745 üzenetére
Átváltod manuálisan.
-
zoo8800
veterán
válasz
lokalisalj #112733 üzenetére
Nekem sose kellett a pénzváltással foglalkozni, csak a fedezet erejéig vettem részvényt/ETF-et, és az IBKR utólag (díj nélkül, kb középárfolyamon) váltott magának annyi, amennyit kellett. Volt, hogy EUR és HUF volt a számlán, és abból vettem dolláros papírt.
IBKR-es vagyok, nem IBIE. -
lokalisalj
csendes újonc
annyi kiegeszites, h IBCE meg a szolgaltato, TBSZ-en tarolt penz eseten automata valtas van ugye..
barkinek tapasztalat/otlet?
-
S-eye
senior tag
válasz
bozsokiandra #112740 üzenetére
ha NYESZ-en adom el, akkor nem kell adózni a nyereséget, ugye? (ameddig fel nem töröm)
-
ripo05
tag
Jól gondolom, hogy a Lightyear-nél, a nem befektetett pénzt megéri blackrockos mmf-ben tartani, mert arra nem kell 13%-os szochót fizetni?
-
Paxker315
addikt
válasz
ITrex #112736 üzenetére
Huh. Nekem ezt küldték a januári kapcsán a tárhelyemre
A decemberi sztori meg így nézett ki
Én érdeklődnék tőlük, mégis mi ez a csúszás
-
Joe123
senior tag
válasz
Cartman023 #112725 üzenetére
Egy vélemény a sok közül. Én mondjuk bottal sem piszkálnám.
-
ITrex
tag
TBSZ 2023-at (2023.12.21-i létrehozás és befizetés) még 01.07-én jelentettem be a NAV-nak e-papíron. Nem kaptam még választ rá. Egyáltalán kéne kapnom? Vagy megkapták és tudomásul vették de semmi választ nem kellene rá várnom?
-
lokalisalj
csendes újonc
IBKR: USD valtas
ha van a szamlamon (TBSZ) valamennyi USD, akkor mi a legolcsobb modja azt is beforgatva EUR alapu ETFet venni?
Nem latom (mint az ERSTEnel, ahol egy ETF vetelnel felhasznalhatom a szamlan levo egyeb devizat is) ezt az ETF veteli feluleten.
Elvileg TBSZen csak Ft-ra tudok forex tranzakciot kedzemenyezni. Ergo csak az USD -> HUF majd abbol ETF vasarlas fog mukodni? (tehat direktben USD -> EUR nem lehetseges?) -
donat_sz
senior tag
válasz
bozsokiandra #112729 üzenetére
+1
-
S-eye
senior tag
válasz
bozsokiandra #112729 üzenetére
Venni az értékpapírszámlára gondolom. Nem keletkezik így mondjuk 10 db eladási költségem?
-
Ixion77
addikt
válasz
Cartman023 #112725 üzenetére
"
hakína tényleg elindult a leejtőn"Nincs ha. Teljesen egyértelműen lejtőn van már vagy 2 éve. Az ETF-ed sem lassan csordogált, hanem régóta folyamatosan esik. Főleg ha US vagy Japán részvénypiac viszonyában nézed.
Az árazás tükrözi kisebb részben azt, hogy Kína nagyon komoly gazdasági problémákkal küzd, nagyobb részben azt hogy a befektetők pocséknak gondolják a helyzetét.
Sajnos jó tanács ebben a helyzetben nincs. Ha úgy gondolod, hogy Kína még annál is rosszabb helyzetben van mint ami jelenleg be van árazva (rengeteg részvényük 80-90 százalékot esett a csúcs óta), akkor add el. Ha úgy gondolod, hogy ez a pesszimizmus azért már túlzás, ezért vissza fog pattanni akkor tartsd meg.Hiába tudok a dologról vélhetően többet mint te, én sem tudom melyik lesz. Sőt, a nálam még sokkal-sokkal tájékozottabbak sem. Annyit tudunk, hogy jelenleg Kína a csúnya lány, ezért nem sokan fogadnak rá szívesen.
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!
Havi kis összeget (20K Ft) hogyan lehet jól félretenni nyugdíjcélra?
Háttérinfó: Nekem még 31, feleségemnek 33 éve van hátra a nyugdíjig. Ersténél van jelenleg TBSZ számlám (rajta VWCE) és bankszámlám is, maradnék ott, mivel nyár óta nem gyűjtöttem sokat rajta, hogy érdemes lenne IBKR-hez menni. Valamint van az Államkincstárnál is PMÁP-om, viszont az el fog menni a házfelújításra, emiatt sincs sok, amit most félre tudnánk tenni. (gyerekenek szintén most nyitottam számlát ott)Jó lenne egy Erste NYESZ számlára tenni ezt az adójóváírás miatt. Viszont havi 20 ezeről lehet venni valami értelmes ETF-et? SXR8 kb 8 havi befizetés lenne.
De jó lenne mégis kis összegben havonta elrakni, az kevésbé fáj, mint egyösszegben. Inkább PMÁP-ot vegyek rajta az Államkincstárnál, és év végén bontsam fel, és tegyem NYESZ-re? Úgy tudom van állományi díj a NYESZ-en is, így inkább oda nem vennék magyar állampapírt.Mit javasoltok, akik havonta kis összeget tesztek félre?
Köszi előre is a tanácsokat!
-
Poultier
tag
Átnyálaztam a korábbi TBSZ számláim és látom, hogy a 2022-esen maradt 70 euró kp. Mit szokás csinálni ilyen kis maradékokkal? Ilyenkor fáj az Erste 7 eurós díja
-
Cartman023
aktív tag
válasz
Cartman023 #112723 üzenetére
Köszönöm a linket!
Van egy kis kínai ETF-em, ami az elmúlt időszakban szépen lasssan csordogált lefelé.
Hallgattam ma Pogátsa és Balássy vitáját a Pogipodcastban és nem tudom mit csináljak a kínai kitettséggel. Mindketten elég jókat mondtak és ezen az árszinten már kezdenek vonzóak lenni a kínai részvények, de mi van, ha kína tényleg elindult a leejtőn(menekül a tőke, korlátozzák a lakosság külföldi befektetéseit)?
-
Paxker315
addikt
válasz
Csigusz23 #112712 üzenetére
Jó, én is csak emlékeztem, hogy korábban volt már téma a topikban ( egész pontosan itt lett említve a kiskapuzás). Csak nem jutott eszembe, milyen kulcsokra keressek
Koszonet a tippért!
-
Cartman023
aktív tag
Üdv,
Valakitől kérhetek egy IB referral linket? A héten tervezek regisztrálni.
köszi! -
Csabroncka
addikt
válasz
J.Hetfield #112707 üzenetére
álompapír kincstári számlán...
-
nort_on
senior tag
válasz
mm779 #112720 üzenetére
Ha IBIE ügyfél vagy, akkor az első, amit írtál. Ha IBCE, akkor a második. Igen, ha EUR ETF, akkor euróért adod el, aztán azt csinálsz vele amit akarsz, kiutalod, átváltod, veszel mást, stb.
A base currency igazából (leegyszerűsítve) csak a "nézet", ugyanúgy kezel minden devizát.
-
mm779
tag
Sziasztok!
Ha az Interactive Brokers Client Portal felületén a 2023-as TBSZ számlámon HUF van és venni szeretnék rá olyan ETF-et ami USD vagy EUR elszámolású akkor mielőtt megveszem át kell váltani manuálisan a HUF-t EUR/USD-ra vagy a vétel során automatikus átkonvertálódik a HUF EUR/USD-ra?
Illetve amikor majd egyszer eladom pl. az EUR-s ETF-emet akkor EUR-ban fognak kifizetni vagy abban a devizában ami a TBSZ számlám alapdevizája (HUF)?
Köszi előre is a segítséget!
-
kovaax
őstag
válasz
donat_sz #112703 üzenetére
A TBSZ megszüntetése az Erste transzfer űrlapján szerepel ("egyidejűleg a fent jelölt TBSZ számlá(i)mat szüntesse meg"). De a normál számla még ott maradt, rajta 3 etf, plusz valamennyi forint. Mostmár csak forint van rajta. Valami olyat olvastam itt korábban, hogy azt személyesen fiókban lehet megszüntetni.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Én nem vagyok szaki, de talán még azt add meg az itteni szakiknak, hogy milyen futamidőt akarsz és, hogy a futamidő lejárta előtt van-e esély arra, hogy mégis szükséged lehet a pénzre.
-
nort_on
senior tag
válasz
korcsi #112710 üzenetére
Nekem is van NYESZ (még). Úgy nézd, ha 2 évtized múlva is lesz még ez a konstrukció, hogy kb 19 havi fizu megy bele, lehet kicsit több, mert addigra a korhatár már magasabb lesz (kérdés, hogy hogyan és mit fogunk 70, 72 vagy 75 évesen még dolgozni...
), legyen 24. Jó esetben sikerül a vásárlóértékét megtartani, akkor egy idősotthonban ebből kijön 4 éves ellátásod (250 egy hónap). Akkor leszel 80. Ja, előtte beugrónak meg le kell tenni 27 milliót egy 2 személyes apartmanért. Szal arra is érdemes lesz félretenni.
Meg odáig el is jutni. Sajnos a magyarországi statisztikák nem túl fényesek ilyen téren...
-
korcsi
veterán
válasz
korcsi #112520 üzenetére
TBSZ transzfer fejlemény:
Ma hívtak Erstéből, múlt héten hétfőn (01.15.) délután két óra körül küldtem be Erste-hez az IBKR transzfer kérvényt, az apró amiről lemondtam, az már tegnap eltűnt, mivel az aláírásom nem volt precíz, így egyeztettük a feladatot részletesen, illetve jóváhagytam a dolgot, nagyon gördülékeny volt, 3 perc alatt lement.
Egy TBSZ, egy fél ETF-el, meg 3000Ft-al amit beleszámítanak a transzfer költségbe.Fut még a futuresem is, érdemes NYESZ-t indítani? Csak annyival ami az adókedvezményt kipörgeti? 19 évem van 65-ig.
-
Paxker315
addikt
hmm most nézem, ha rendszeres megbízást adok Erstén IB-befizetésre, akkor az biz' ingyé' lenne (Kollega Plüss)
Így lehet, ebből a revot ki is lehetne hagyni : ) Ha úgyis csak HUF-ot mozgatok az IB számlára. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Annyiból olajkútból szerintem nagyon kicsi jön csak ki. Valami makett.
Lehet, hogy azt el kell engedned, hogy Dzsoki legyél.
-
J.Hetfield
aktív tag
válasz
Csabroncka #112706 üzenetére
Legyen mondjuk 5 millió HUF. Nem akarok egyből mindent feldobni a rulettre
-
Csabroncka
addikt
válasz
J.Hetfield #112700 üzenetére
Valami nagyságrendet tegyél hozzá, úgy egyértelműbben lehet segíteni!
1-10-50-100 millió Ft/Eur/Pengő/...... -
petike2014
aktív tag
válasz
Magyar Államkincstárnál nyiss ingyenesen számlát és futamidő szerint válassz neked tetsző papírt. Javasolt a fixMÁP vagy a PMÁP -szerintem-.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Monyos #112696 üzenetére
Én inkább rátettem az értékpapír számlára az elméleti max költséget, hogy ez ne hátráltathasson senkit, max visszahúzom ha kész a transzfer vagy megy a nyeszre a maradék..
Illetve minden devizát likvidáltam és csak a Ft apró maradt, amiről meg lemondtam és reméltem, hogy a transzfer költségbe beleszámít majd.Míg ezt írom, jött az IBIE üzenet, hogy kész a transzfer és ránézvén most már ERSTÉn nem is látom a pozícióimat: ERSTE úgy látom, hogy beszámolta a költségekbe a TBSZ-eken lévő maradék Ft-ot és a többit levonták a főszámláról.
Kérdés a már transzferrel végzettekhez:
Az ERSTE TBSZ milyen átfutással szűnteti meg?
IBKR-nél már holnap elérhető is lesz az activity statement amivel mehetek a NAV-hoz?@kovaax transzfer indításkor elvileg kérhetted a TBSZ zárását a folyamat végén és akkor be se kell menni. Ha nort_on féle itinert használtad, akkor jó eséllyel kérted is.
-
Csigusz23
csendes újonc
válasz
Nyiss MÁK számlát és vegyél Diszkont Kincstárjegyet.
-
tomazin
veterán
válasz
tuti tipp itt sok van:
olajkutat erdemes venni, vagy shiba-inut cryptobol
vagy elso korben az osszefoglalot elolvasni
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politika
- Robot fűnyírók
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest