- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Azért több helyen is szoktam látni Mazdán rozsdát, de legalább megvan a szándék.
-
Mágus2
Közösségépítő
Csaka vw... persze,
-
-
Skillet
addikt
válasz
BigBlackDog #42985 üzenetére
Nektek korábbi időpont lenne jobb?
-
válasz
xEon1337 #42986 üzenetére
Nemrég lett cserélve az enyémen a fékfolyadék, valóban úgy kell, hogy pumpálod a féket, felül meg töltöd be az olajat. Ha már tiszta olaj jön ki alul, akkor jó. Nekem is 1 liter kell, de még maradt is a flakonban.
Viszont én nem cserélnék fékfolyadékot otthon, mert a fék nem játék, inkább bízd szerelőre (még ha nem is túl bonyolult dolog).
(#42985) BigBlackDog: én még nem tudom, hogy mennék-e, de ha igen, akkor már 5 körül is odatudnék érni.
-
Húúú az a 735i az...
Az gyönyörű!!! Megyek számolni...
Talira nemtudok menni
-
válasz
barnam_ #42984 üzenetére
Videókat néztem a youtubeon erről a folyamatról és ott úgy cserélte az emberünk, hogy átmosta az egész rendszert és amikor már nem volt légbuborékos és a színe is "új" volt, akkor volt vele kész. Na ehhez én úgy gondoltam, hogy biztos több kell, mint 1 liter (esetemben), de lehet tévedek.
-
BigBlackDog
veterán
Akkor 18 előtt senki sem várható a tali helyén?
-
válasz
focvis #42978 üzenetére
Picivel nagyobb volt a forgalom, mint szokott, de nem vészes.
Váci út - Bajcsy Zsilinszky - Károly Krt - Erzsébet híd - Hegyalja út - Budaörsi út - M1/M7 simán végigjöttem kb. 45-50 perc alatt.Az igaz, hogy pl. az Alle-nál elég nagy dugó volt, szerencsére be is mondták a rádióban
(#42981) xeon.Szabi: ha 0.9 liter kell bele, akkor az 1 literes elég lesz. Miért is tennél bele többet? (már ha tudnál egyáltalán)
Ha DOT4-et ír elő, akkor én olyat tennék bele. -
válasz
Richard! #42979 üzenetére
Ennek kapcsán eszembe jutott két kérdés.
Azt írja a kézikönyv, hogy a kocsimba 0,9 liter fékfolyadék kell. Tapasztalatok szerint mennyit kell akkor venni (általában 500ml-es kiszerelésben vannak), hogy elég legyen? Gondolom az 1 liter az kevés. A 1,5 az már elég szokott lenni?
Másik kérdés: gyárilag DOT 4-es van benne, de pl. a Motul oldalán az 5.1-et javasolja ebbe a kocsiba. Azt tudom, hogy a kettőt nem szabad keverni, de akkor probléma nélkül felölthetem 5.1-el is? Van bármi előnye?
-
tomcsi23
veterán
válasz
Skillet #42959 üzenetére
Hm, hát azért nekem merész dolog lenne felcserélni egy bekoptatott féktárcsát, de elvileg még jó is lehet.
A tárcsa meg azért kopik belül jobban, mert onnan tolja rá a dugattyú (illetve jelen esetben dugattyúk) a betéteket, míg a külső oldal már az itt fennmaradó erővel húzza rá. Jól elkopott a belső fele azért.
Sajna, ha nincs szembe is dugó, az általában így működik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skillet #42959 üzenetére
Anyagspórolás, semmi más. BoyRacer körökben a kisebb tömeget jelölik meg oknak.
Úszó keretes nyerges tárcsaféknél szokás asszimetrikus tárcsát használni (szimplán sóherség szvsz), mert ott az egyik oldal mindig jobban kopik mint a másik.
Látod a képeden is, csak az egyik oldalon van munkahenger ott előbb ér oda a tárcsához a betét mint a tárcsa másik oldalán tehát az egyik oldal jobban kopik mint a másik. -
zolynet
veterán
válasz
Evil Snowman #42958 üzenetére
Ma elég necces, lehet ma kihagyom, sok a dolog.
-
Skillet
addikt
válasz
zolynet #42957 üzenetére
tegnap valami csótánykodás lehetett, mert asszony tömegközlekedve a városból is sokkal nehezebben jött haza, mint máskor.
tegnap megvolt a fék nyektetés. a tárcsa határon belül 23.1mm (alsó érték 22.4, az új 24mm), szóval azt nem kellett cserélni. viszont felcseréltem a jobbost a balossal
tomcsi23 levezette múltkor, hogy szerinte fordítva vannak... végiggondolva jogos
orvosolva
itt a kétdugós nyeregitt meg a tárcsa, ami felemás. ez mennyire bevett dolog? miért van ez így?
-
zolynet
veterán
Tegnap Bp-Lakitelek-Bp, hát mondom csak ránézek a gógelmepszre,hogy mire számítsak.
Erősen iránymutatás: Újhartyánnál le a pályáróm majd az Euroring mellett el és majd ott jól visszakanyarodok. Aha, a nagy büdös túrót, ott szembesülsz hogy nem tudsz a visszakanyarodni és rámenni az M5-re a szegedi irányba.És a rádió is bemondja hogy ott lezárás van, Örkény felé az 5ösön lehet menni, ki nem térne rá a parasztja hogy nem tud visszakanyarodni. Waze is arra küldött, hogy sporolok vagy 5percet. F4 felé voltam ott, na mondom majd megnézem vissza úton h jól tettem-e hogy lejöttem. Hát 17óra körül már elég komoly araszolás volt.
Visszafelé megmozgattam az ats-t, egyszerűen a forgalom kérte. Nem szép dolog jobbról előzni, de ha van alattad egy dinamikus autó és előtted b@szakodó, aki indexelésre/villantásra sem megy le akkor biza visszagangolsz. Meg ugye úgy kell előzni hogy nem nézel a tükörbe és 100-ig kell lassítanom. Édesisteneeeeeem.
Másik, ugyanúgy előzéshez tartozik, előttem egy autó, előtte kamion. Látom, hogy ha megyek én is akkor simán beférek. Elkezd előzni és elfogy a kraft a kaminon FELÉNÉL, há ne kurj már fel, még Te is meglettél volna. Rá kell villantsak hogy halaggyál mert én is előzök és jó lenne beférni mögéd.
Amúgy nem voltam ideges tegnap, lehettem volna, egyszerűen csak rettenet hogy hogy vezetnek.
Nem mondom ha nincs mellettem senki sem akkor dinamikusan vezetek, gyorsan letudom a lassabbakat, de azt úgy is kell, gyorsan megelőzni. Sokan szerintem nem ismerik az autójukat és nem tudják azt hogy megelőzhetné az autót, de nem meri, mert talán nem fér be.
Előzgetős egy napom volt, jegyzem meg gyorsan a szembe jövők közül egy sem villantott rám!
Kuvva fogyasztás is felment 8.6ról 8.8ra.
+ info: 4-es gps szerint 196nál dadog, óra szerint 200 , de csitt -
M_o_g_y_i
őstag
Márka-topicban már kérdeztem, de itt azért csak több szem látja.
Copy-paste, sorry...Csomagtérhez keresek gázrugót, azaz konkrét gyártót mondjatok, melyiket vegyem.
Annyi féle-fajta van, mint égen a csillag, gondoltam nagy különbség nem lehet közöttük.
De mégis lehet valami, mert amit választottam (egy olcsóbb típus, most egyelőre márkát nem írok), az ugyan szépen kitolja a csomagtér-fedelet, de a végén nincs meg a csillapítás, így elég "dácsiás" a mozgása...
Reggel visszaviszem, remélem tudnak helyette hozni valami értelmesebbet. -
Teszla_
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #42945 üzenetére
Az E65 fenntartási költsége legalább a duplája az E38-énak. Amikor olvasgattam a 7-er fórumot, csak úgy röpködtek a százezres alkatrészárak. Nem is csodálom, hogy ilyen áron lehet venni őket, volt már fent másfél millióért is. Lassan olyan lesz, mint a Mercedesek között az W220, csak nem rohad úgy, mint az
-
raczger
őstag
Na most este összeakadtam egy barommal. 2*2 sávos úton egyre lassabban ment, aztán végül kb 5-el gurult, kerülném ki, ő is sávot vált és még kb 5x eljátszottuk ezt. Nem tudtam mire vélni a viselkedését, de hagytam is, gurultam szépen mögötte...
A bűnöm talán annyi volt, hogy a lámpához néhány huligán beállt, nyomták neki, gondoltam kicsit megyek én is, megnézni mennyire maradok le (persze nem kell 100-as tempóra gondolni, kb a sebességhatárig padlóztam). Ekkor ez az autó mellettem volt és nem tudott lehagyni.
Érik a dashcam, vasárnap egy leállósávban közlekedőt filmezhettem volna le, ha lett volna. -
Teszla_
senior tag
válasz
rbalint88 #42941 üzenetére
Elég régóta hirdetik ezt a 735i-t, de nem tudom miért. Az előző tulaj 2,4-ért pikk-pakk eladta, de most valamiért nem megy el. Ha lenne ennyi pénzem, már nem lenne
B-L-A-C-K: én a mostani és az előző autómra is nagyon sokat költöttem, ezért is lett belőlük elegem. De az E38 egy olyan autó, amire azt mondom, hogy megérné költeni. Legalábbis nekem. Ha már szívok, akkor tegyem azt elegánsan
Amióta utaztam egy 730i-ben, meg láttam néhányat kereskedésben, azóta nagyon tetszik.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #42942 üzenetére
a luxusautózás drága hobbi sajnos
azoknak való, akik újonnan meg tudják venni, aztán 5-10 évesen el kell engedni a kezét. ott meg már mindegy szinte, hogy a 30-40millás új autóból 5 vagy 6 millát látsz viszont...
szomszédnéni (Isten nyugosztalja) kisebbik fiának egy vadiúj S63L AMG van, az se piskóta, előtte S350 volt, kíváncsi vagyok az új szerkezet mennyire válik be. a régi elég sokáig nála volt, 5+ évet. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
rbalint88 #42941 üzenetére
Van egy ismerősöm, neki is E38 van, mindig arra panaszkodik mennyire utálja és mennyit költ rá mindig. Kérdeztem akkor miért nem adod el, mondja hogy már annyit ráköltött hogy eladni se éri meg, de legalább tudja rendben van mindig...Nyár elején találkoztam vele legutobb, kérdezem megvan még a bömbi, mondja ne is mond, valami zárlat volt rajta és kiégett az egész műszerfal csontra, meg a tető kárpit...Mondom és így akkor eladtad végre, á nem megcsináltattam...
-
rbalint88
addikt
válasz
Teszla_ #42939 üzenetére
ahol a 750i van, onnan kb sírva fordultunk ki egy Alfa 147 megnézése után. Nagyon tudnak fotózni a srácok, képeken az Alfa is makulátlannak tűnt, élőben meg olyan szinten pusztulat-siralom volt, hogy utána felüdülés volt kinézni a Fehér úti telepekre
ott legalább nem akarták ennyire drágán adni az ugyanolyan szarokat...
ja és aki 2M körül keres autót és nem azt a 735i-t veszi meg, az BUZI!!!
az tényleg patent, felniválasztás is 5*
-
Teszla_
senior tag
Néha itthon is vannak szép példányok, de a szépek legtöbbje már túl van a pénztárcámon. Az eddigi legszebb egy piros belsős 750i volt, az egy hét alatt elment évekkel ezelőtt. A mostaniak közül pedig ez, ami gyönyörű. És ez egy indexes fórumtagé volt, aki csak azért adta el, mert már sok autója volt és inkább egy E32-re szánta az idejét. Néha meglepődök, hogy 300ezer km-en túl is milyen szép lehet egy ilyen autó. Arra kíváncsi lennék, hogy ami meg le van pusztítva kívül-belül, az valójában mennyit is futhatott. Ezekben még baromi tartós bőr volt, láttam már 450e km-est, aminek a kasztnija már elhagyta magát, de a bőrbelső még mindig szép volt.
Szívem szerint 740i-735i-730i modellek közül vásárolnék, ilyen sorrendben, de egy gyenge pillanatban még egy 750i is jöhetne
Például ez tetszik, képekről jól is néz ki, de kép alapján eddig minden csalódás volt, egyetlen autót se vettem úgy, hogy neten láttam a hirdetést. Általában meg se voltak még hirdetve, mert épp akkor került a kereskedésbe.
728i lenne a legutolsó, amit vennék, mert nem vagyok oda a sor6 hangjáért, meg ezek általában nagyon fapadosak.8th: itt a keleti blokkban ezek mindennaposak, tonnaszámra jönnek a nyugaton levedlett 316i, 318i, 320d BMW-k, Passatok, meg hasonlók és teljesen el vannak szállva a tulajok, mintha valami 30 millás autóban ülnének. Persze mindenkit le akarnak nyomni a lámpánál, főleg ha bent ül az asszony, vagy 4 haver, leengedik az ablakokat (hátul kurblival, mert az nem lényeg, hogy ennyi extra legyen benne, csak az a fontos, hogy "prémium" autóban üljenek), a 2000 wattos hifinek pedig üvöltenie kell
-
8th
addikt
Hungária körút. Ezüst hármas bmw kombi dízel motorral hátsó lökös nélkül szanaszét ütött felnikkel oldalablakon b*szottnagy e46fanatics matrica. Ránézésre egy igazi szakadék lelakott szar benyomását keltette az autó. Ember lámpától lámpáig nyomta mint süket a csengőt füst az volt de röhejes volt, hogy mennyire nem ment. Mi kényelmes 75-el lassítás nélkül át a zöldhullámon. Vagy 5-6 lámpát mentünk így mire megfogta őket egy piros. Állnak a lámpánál gyerek könyékig kilógatja a kezét, ott virít rajta valami gagyi neon színű rikító ujjatlan kesztyű (autóskesztyű?). Mellé érve átnézek erre feszít bent egy huszonéves ecsetfejű nagyon menő gyerek meg a csaja. Mondanom sem kell jól kiröhögtük. A délutáni forgalomban kesztyűben menőzik a seggtörött lelakott füstölő kombi bmw-vel. Mekkora madár az ilyen.
-
Evil Snowman
őstag
Köszi a válaszokat srácok.
Ott van elvileg a közelemben, pénteken megnézem. Faternak nézegetek mostanában autókat, mert a Lacettivel nincs nagyon megelégedve és állítása szerint már nem kell neki nagy autó.
Más. Holnap szégyen szemre full retkes kocsival megyek, mert nem lesz időm lemosni. Sry előre is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Evil Snowman #42920 üzenetére
Az egyetlen gyenge pontja a gyujtotrafo amit egyszer kell normalisra cserelni. kerdezz ra hogy volt e mar cserelve.
1 m-ert szvsz jobb vetel mint egy utott vagott vti. -
Kornel
veterán
válasz
Evil Snowman #42930 üzenetére
Semmi baja.
Meg kell venni.
Bár ha ilyenekre gerjedsz, én előbb vennék colt CZT-t, igaz drágább kicsit, de mondjuk fiatalabb is 6-7 évvel.
Ja es simán lelepi ezt. -
rbalint88
addikt
válasz
Evil Snowman #42930 üzenetére
kell egyet venni és jól megoknyomozni
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman #42920 üzenetére
170 ló és 1035 kg... Sleeper.
-
B-L-A-C-K
titán
-
Evil Snowman
őstag
Srácok ezzel a fajta Rönyóval kapcsolatban van bárkinek tapasztalata?
-
rbalint88
addikt
a szokott helyen és időben
18:00 szokott megjelölve lenni kezdési időnek, hely meg jobb fent kattintható.
faszméregetés csak poénból van és ritkán, inkább egyéni demókörök szoktak lenni, meg leginkább beszélgetés és egymás autóinak fikázásaha megyek, akkor viszont most csak 7-f8 körül fogok kiérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Egyedi ékszerdobozka