Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
-
LOGOUT
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései. Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pictigjis
őstag
soha nem könyvelik a depositot, lassan már évtizedek óta egyszer sem volt ilyen nálam. ez több tucat autóbérlést jelent összesen különböző országokban
olyan viszont előfordulhat, hogy a tényleges bérleti díjat a depositból "veszik el", és arra az összegre érkezik elszámolási kérés a bérlés után. érdemes ezt tisztázni a pultnál. ahol megengedik, ott én A kártyával szoktam fizetni a bérleti díjat, B-t adom depositra. van néhány kukacoskodó kölcsönző, amelyik azt állítja, hogy csak egy kártyát lehet használni, de ez a ritka. és ezeknél is van olyan, hogy a bérlés díját külön vonják le, a deposit pedig egy önálló foglalási tranzakció
-
kapasz
tag
Akinek van tapasztalata külföldi hitelkártyás autóbérléssel:
A hitelkártyán zárolt összeget végül visszaadják ugye. Ha közben ez nem könyvelődik, hanem végig csak zárolásban marad a depozit, akkor mindegy az árfolyam.
Ebben az esetben egy Erste maxot használnék erre, mert annak úgyis csak az első 250 ezrét szoktam elkölteni, mert csak addig ad visszatérítést.
Ha viszont könyvelik is a zárolt összeget és csak utána refundolják, vagy a zárolt összegből könyvelik a költségeket, akkor viszont egy Cofidis kártyát használnék, mert annak jó az árfolyama.
Vagy külön lehet választani, hogy melyiket adom oda depozitra és melyikkel fizetem a költségeket?
EasyJet / OK Mobility a szolgáltató.
Tudja valaki, mi a folyamat?
-
vence
aktív tag
Ilyen apró, de piszkos trükkök - éves szinten - sok milliót jelenthetnek a bankoknak, miközben kamatokat nem nagyon adnak, tehát legalább ilyen dolgokban lehetnének korrektebbek.
A cofidis hitelkártyás elszámolási keveréseket is ide sorolnám.
Ha nem lenne ekkora infla, lassan a kp-re szavaznék.
Tipikus, zavarosban halászás!És nem valószínű, hogy a nagy átlag ilyenek miatt több HK -t,
vagy akár sima betéti kártyát is bevállal.
Ilyesmi max diákoknak, fiataloknak való ...
persze aki nem tesped el a Mamma hotelben. -
Ez bármelyik banknál előfordulhat, hogy a könyvelés nem történik meg zárás előtt, ha közvetlenül előtte vásároltál. Ezért (is) javasolt több kártya használata, és zárás előtti 2-3 napban már a másikat kell használni..
-
kopeter1982
csendes tag
Persze, "papíron" itt is rendben lenne minden az Erste.nél, hisz végül is elvileg bármelyik nap könyvelhetik a zárolást, ők nem sértenek szabályt, csak olyan hülye érzése van az embernek, hogy pont véletlenül mindig (vagy 90%-ban) az ügyfélnek kedvezőtlenebb módon történik a könyvelési nap kiválasztása.
-
axioma
veterán
válasz
kopeter1982
üzenetére
otp 15+ eve is mar kreativan terhelte a keret megkozelitesekor az eves kartyadijat amex-re, persze ugyintezo semmit nem tudott, "gondolja hogy nezegeti valaki?" - pechere ferjem masodeveseknek pont adatbazis-triggereket tanitott, sot azota minden evben annak a 6-8 csoportnyi fiatalnak peldalozik ezzel mint valo eletbol vett pelda :-) [ott mondjuk kílogott a lolab, az volt irva h kb. egy honapnyi idotartamon belul tetszolegesen terhelheti]
siman lehet hasonlo erstenel is... -
vence
aktív tag
válasz
kopeter1982
üzenetére
Sajnos egyre gyakrabban van az embernek ilyen érzése.
Rengeteg a necces dolog egy-egy új számlánál, amíg be nem tanul az ember, közben pedig állandóak a változtatások.
Régebben pl. sokkal áttekinthetőbb volt még az egyszerűbb feltételek prezentálása is, azaz sokkal áttekinthetőbb volt a lényeg, eldugott költségek és fura elszámolások nélkül.Egyébként, az általad leírt trükk, nagyon egyszerűen automatizálható, tehát simán megcsinálhatja a rendszer.
Ilyen gyanú esetén érdemes jobban megfigyelni és dokumentálni, valamint kiértékelni a dolgokat.
Én inkább tesztelném, a végére járnék a dolognak ...
és igen, ilyesmit néha "megérez" az ember, feltűnik ...Elméletileg ezt nem csinálhatnák, ( de láttunk ettől már érdekesebb dolgokat is).
Az pedig egyéni mérlegelés kérdése, hogy ki, mit lép ilyen esetekben.-------------------
Nekem az a problémám, hogy így sokkal nehezebben derül ki, bármilyen esetleges könyvelési hiba és egyre kevésbé lehet bízni az ilyen rendszerekben, sw-termékekben, akármilyen fejlesztések, frissítésekben.
Ha pedig nekem (is!) kell párhozamosan könyvelni, akkor mégis miért fizetek?! -
kopeter1982
csendes tag
Konkrétan én se készítettem erről statisztikát évekre visszamenőleg Excel-be, de én már-már szándékosságra gyanakszom. Csomószor volt nálam, hogy amikor jól jött volna, hogy fordulónap előtt lekönyveljék (mert pl. 100 ezres költésem volt extra visszatérítés, pl. utazás kategóriában), akkor természetesen nem könyvelték le az előzőre, de amikor meg már nem volt keretem, hogy Erste forintokat gyűjtsek, akkor természetesen lekönyvelték még a fordulónapon az előző ciklusra. És ilyen nem egyszer fordult elő velem. Úgyhogy már kritikus esetben kerülöm a fordulónap előtti 2-3 napban a vásárlást.
-
vence
aktív tag
válasz
efzoltan
üzenetére
Nincs erre valami egyértelmű határidő ??
Debit kártyánál, azt látom, hogy a költés típusától (pl. vásárolt termék-kör) függ, hogy hány nap múlva könyvelik.
Pl. a tankolás gyorsabban könyvelődik.
De az sem lehetetlen, hogy ez egyedi megállapodásoktól is függhet.
Ezt pl. jó lenne tudni ...
azok tudhatják, akik kártyaelfogadók is!
(.... hogy, mit íratnak velük alá, van-e mozgástér, tárgyalási lehetőség?)
Komolyabb megfigyeléseket még nem végeztem,
(mert nagy/anyagi jelentősége nincs).De, így is zavaró, hogy keverednek a könyvelt és nem könyvelt tételek.
Egyébként az eddig ismertek közül, egyik bank könyvelése sem elég áttekinthető, informatív és egyáltalán nem felhasználó barát.Ha valaki tud ilyent - pl. ahol mindig látni az egyenlegváltozást a kivonaton (napi egyenlegek kimutatása, rögzítése! ),
annak örülnék! -
efzoltan
csendes tag
Még a visszatérítési limiten belül pénteken gyorsan befizettem Erste hitelkártyával a számláimat, kb 100e Ftnyit,
na persze hogy a tegnapi nap este havi záráskor nem könyvelték még le.
Régebben mindig igyekeztek a havi zárás előtti tranzakciókat gyorsan lekönyvelni, főleg, ha nem járt már érte semmiféle visszatérítés ......
-
Köszi mindenkinek!
Napi limithez sem lehet köze, mert az ha jól emlékszem 10 db-ra van állítva (karikázik, így nem tudom megnézni) és szerintem még sohasem fordult elő olyan, hogy egy kezemen ne tudnám megszámolni a legtöbb napi kártyahasználatomat (online+fizikai), szóval a 10-nek a közelébe sem érek soha.
Tegnap este a Penny-ben képtelen voltam ÉnPostám kártyával kifizetni egy 9700 Ft-os összeget, mert miután kétszer is elutasított (Apple Tárca, utána fizikai kártya), előcsaptam inkább… a Gránit kártyát és azzal ki tudtam fizetni.
-
Olyan érdekes problémám van MBH ÉnPostám kártyával, hogy olykor mintha az app-on belüli kártyás limitek nem mindig lennének teljesen szinkronban a valósággal (csak app-ot használok minden banknál).
Fixen mindig 35000 Ft-ra van beállítva minden limit és ha nagyobb összegről lenne szó, akkor átmenetileg egyszerűen csak megtoldom gyorsan egy 0-ával, aztán végül visszatörlöm.
Máskor is előfordult már, mintha a valóságban alacsonyabb lenne a limitem, de pl tankoláskor is történt már, hogy bőven 35000 Ft alatt tankoltam és elutasított a POS.
Ott helyben megtoldottam app-ból a limitet azzal a bizonyos 0-ával és egyből engedte is.
Azóta már rendszerint úgy csinálom, hogyha bármi, 20000 Ft feletti vásárlásom van, előre veszem fel a limitet 350.000-re, hogy ne legyen gond.Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
Az már egy más kérdés lehetne, hogy általánosan okádás szintet képvisel az MBH mostanában, most is hétköznap dél van és csak karikázik az app. Éjszaka közepén bőven ráérne karikázni.
Ez azért igen szánalmas. -
confuser
senior tag
válasz
ratcache
üzenetére
Az biztos hogy van valamilyen fogalomzavar, de nem vagyok benne biztos hogy a hitelkártya számlát keveri-e a megtakarítási számlával. Azt írta hitelkártyát igényelt, azzal még nem lesz megtakarítási számlája.
"rögtön segített volna egy másik b.számlára utalni, és kisebb kamattal mintha én csináltam volna"
Itt meg mintha az utalási és/vagy tranzakciós díjat hívná kamatnak, de ugye ha hitelkártyaszámláról utal, akkor annak elég borsos díja van, erre próbáltam meg többször felhívni a figyelmét.
-
confuser
senior tag
Amúgy szerintem vagy fixen MÁK-ra kell használni a Cofidis hitelkártyát, vagy így ahogy írod, Revolut feltöltés, és onnan akár tovább utalgatva vagy Revolut kártyát digitalizálva vásárolni vele (ez ellen nem lesz a Revolutnak sem ellenvetése). Így kikerülhető a digitalizálás hiánya, és a visszatérítést is könnyű havi 1 foglalkozással kimaxolni.
@pityu8
Továbbra sem értem, hogy mit és hova szeretnél utalni, de hitelkártyáról (pontosabban hitelkártya számláról) ne akarj utalni. -
ClioRS
őstag
válasz
confuser
üzenetére
Nekem teljesen új kártyám van amit 2 hónapja kaptam, azzal lehet érintéssel fizetni, lehet a tiéd még nem tudja. Digitalizálás ami hiányzik. Én ezért is igényeltem egy MBH kártyát pluszban, azzal fizetek ezt meg DKJ-zni meg pénzt revolutra tölteni fogom használni.
@vence
Csak próba volt, hogy működik-e, nincs kedvem feleslegesen fizetni ha esetleg kamatot számolnak rá, annyit nem ér az info
-
confuser
senior tag
Igazából nálam egyik sem működik, legalábbis mikor utoljára próbáltam, nem ment az érintéses fizetés sem (ez még egyébként Cetelem kártya, de nem hiszem hogy van különbség). Viszont azóta csak online használtam, szóval túl sokszor nem próbáltam az érintéses fizetést, lehet hogy csak egyedi hiba miatt nem ment anno. A kártya digitalizálás és így a mobilos NFC fizetés viszont egész biztosan nem élő funkció náluk.
-
vence
aktív tag
Hát ... ez nagyon is félreérthetően lett akkor írva!
Az nyilvánvaló, hogy a Fiz-k. nem hoz, csak költségkímélő megoldás.
Csak a pénz mozgatása miatt kellene ...
(ha nincs más egyszerűbb kedvező/ingyenes lehetőség).Annál egyébként a rendeletből adódóan nem lehet utalási/teljesítési díjakat felszámítani! ( kivéve az indítási oldalon vmi eseti díjat)
-
ClioRS
őstag
Szerintem nem magára a kártyára gondolt vagy rosszul írta, nincs mobiltelefonos fizetés, csak a fizikai kártyával lehet fizetni, az természetesen működik érintéssel.
#617 vence
Fogadni lehet fizetési kérelmet, egyből kaptam emailt is, de szerintem mivel utalásként kezelik nem jár az 1% visszatérítés, és még lehet a kamatok is pörögnek, bár ebben nem vagyok biztos, majd aki okosabb nálam kijavít. -
vence
aktív tag
válasz
confuser
üzenetére
Kisebb likvid pénzeket is terveztem ( a látra kamat miatt ) ott tartani, de ezek szerint arra nem az igazi.

50 eFt -ig is kérnek jutalékot ?
(mert addig ugye tr. illeték nincs)
- fogadni sem lehet fiz. kérelmet?A vásárlás pedig több kártya között megoszlik ...
az NFC hiánya nekem nem probléma, legalább biztonságosabb és kevesebbet kell limitekkel játszadozni.Meg kell keresnem a díjakat,
de az elején valami 6-8 db x100 oldal PDF-fel el is ijesztettek!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
confuser
senior tag
Nem vagyok benne biztos hogy teljesen értem a kérdésed, de alapvetően csak vásárlással jön ki onnan pénz.
Visszatérítés meg a Cofidis specialitása miatt DKJ vásárlásra és Revolut feltöltésre is jár, de használhatod normál vásárlásokra is, csak az NFC hiánya miatt kényelmetlen a fizikai úton (online vásárlásokra viszont jó).
Ha használni szeretnéd azt a pénzt, akkor a DKJ (vagy bármi egyéb MÁK vásárlás) és a Revolut játszik, de mindegyik csak korlátozottan (DKJ-nál nem kapsz gyors lejáratút, szóval vagy eladod de akkor bukod a spread-et, vagy Revolut, de ott meg nem nézik jó szemmel ha átjátszóháznak használod őket).
-
confuser
senior tag
-
pityu8
tag
Sikeres Cofidis hitelkártya igénylés után mikor érkezik meg a kártya? Az ügyfélszolgálat 3-4 hetet mondott, kicsit soknak érzem, de többször is segített volna azonnal utalni
-
Merlini
tag
Le van az írva valahol, hogy meddig kell ?!
Ha tudnám akkor nem írtam volna ezt:
"Talán 17:59 -ig kell a keretet feltölteni fordulónapon a díjmentes használat érdekében."
Október 19-én merült fel ez a kérdés, azóta a topicban fordulónap 24 óra számlazárás merült fel.Ezt én cáfoltam, legalábis tavaly áprilisban a Cetelemnél nem ezt tapasztaltam.
De lehet időközben változás volt, és ezt valahol leírta a Cofidis (vagy még a Cetelem) és ezt olvasta az ügyfélszolgálatos hölgy és Bvmot valahol leírva.Online dolgoknál azért a 24:00::00 lenne az illő határidő.
A türelmi időszak végét pl. a CIB hitelkártya kivonatába beleírják: A beérkezés határideje 2025.10.27. 18 óra. (Itt nem lehet megúszni a kártya és havidíjat.) Ezt is online utaljuk 99%-ban mégsem 24:00:00 a határidő.Amennyire eddig megismertem a feltételeket ... mintha arra játszanának, hogy előbb, vagy utóbb mindenki lekési valamelyik buzzz időpontot …
Ez a (Cetelem /) Cofidis hitelkártya a legbonyolultabb a magyar piacon, főleg ha fordulónapra vissza akarja fizetni valaki minden hónapban.
Az index hitelkártyás/Cetelem/Cofidis fórumában és talán az itteni topicokban is írták többen, hogy az ügyintézők sem értik teljes egészében. Lásd. : #604 ClioRS -nak mit mondott az ügyfélszolgálatos. -
vence
aktív tag
Le van az írva valahol, hogy meddig kell ?!
Online dolgoknál azért a 24:00::00 lenne az illő határidő.
Amennyire eddig megismertem a feltételeket ... mintha arra játszanának, hogy előbb, vagy utóbb mindenki lekési valamelyik buzzz időpontot ...
Elég gyakran lehet is ilyesmikről olvasni ...
olyan apróságokról nem beszélve, hogy a múltkor a Rafi-nál én is úgy jártam, hogy rákérdeztem, hogy teljesültek-e a feltételek ??A hölgy egy hatalmas asztali számológéppel hantírozott egy jó ideig és szerinte rendben volt ...
A díj egy része persze ennek ellenére fel lett számolva !! wtf
(pedig ez csak sima szla volt!) -
Merlini
tag
19:52-kor érkezett fordulónapon a visszaigazoló e-mail a Cetelemtől a keret feltöltésről, de már késő volt. Levonták az éves kártyadíjat, havi számlavezetési díjat és nekem volt még prémium hitelfedezeti biztosításom annak a díját is.
Itt írtam tavaly bővebben erről.Talán 17:59 -ig kell a keretet feltölteni fordulónapon a díjmentes használat érdekében.
-
ClioRS
őstag
Végre felvette valaki a Cofidis ügyfélszolgálaton, de nem jutottam vele előrébb. Azt szerettem volna megtudni, hogy az elszámolási időszak utolsó napján mikor ellenőrzik, hogy az elköltött összeg visszakerült-e a számlára, amivel ugye meg lehet úszni a havidíjat. A hölgy szerint minden nap éjfélkor van számlazárás, és mindig kell havidíjat fizetni, nincs olyan, hogy meg lehet úszni és nem vonják le
Úgyhogy megköszöntem neki és inkább letettem a telefont. -
efzoltan
csendes tag
Közben megtaláltam:
"A dupla Erste Forintok elszámolása:
Az akcióban résztvevő főkártyabirtokos a fenti feltételek mellett és arra az időszakban érvényes Erste Max Hitelkártya
Program Részvételi Feltételek szerint gyűjtött Erste Forintjait duplázzuk meg, és 2025. november 30-ig jóváírjuk."
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AliExpress tapasztalatok
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- iPhone 16 PRO 256GB 3 hetes!! fehér titán MEDIAMARKT számla! 2028 október 24-ig Apple garancia!
- iPhone 14 PRO 128GB Vadonatúj gyári Apple 100% os akkumlátor! Gyönyörű! Fulldoboz!
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i7-8650U I 16GB I 512SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)