Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #256897 üzenetére
Nálunk édesapám a rekorder, bár eleinte ő is három- négy évente lecserélte az autókat.
A felsorolás mind új autó:
Trabant 3db összesen 9év
Suzuki swift 3db sorban: 3-3-1,5év (utolsót totalcarra törtük)
Honda civic 1999- 2020-ig 380ekm
Még a honda mellett volt egy Daewoo kalos édesanyamnak, de azt 1-2 év után átvette a nagybátyám, aki totalcarra törte (amúgy Ő autószerelő, vizsgabiztos és egy wartburggal rallyzott)
Aztán egy kia carens 3évig
Most meg egy kia niro 1,5 éveAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #256895 üzenetére
Jól van csak oda akartam bökni valamivel
Amúgy a kia pro ceed 5 és fél évig megvolt meg a Skoda Fabia is
Az opel Vectra meg négy évig
A fő autóim minimum egy évig meg szoktak lenni, legfeljebb amit mellé veszek, azok nem, de most nincs fő autó, utoljára a tipo volt[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
mycso
veterán
Sziasztok, van egy műszakivizsgáztatással kapcsolatos kérdésem.
Tudomásom szerint: új autónál az első 4év, majd 2 évente kell vinni műszakira.
Na már most, az autómat 2019.01.14-én helyezték először forgalomba, az előző tulaj 2022.12.20-án szépen le is vizsgáztatta és a következő bejegyzés született erről:
2023.01.14 - 2026.01.14-ig érvényes, tehát 3 évig.A forgalmiban és a jszp-ben is ez szerepel. Van valami más szabály???
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
avl
senior tag
válasz simonjoe #256756 üzenetére
majd kiderül !
2030 zero-emissions target for new buses and trucks (europa.eu)The Commission proposes phasing in stronger CO2 emissions standards for almost all new HDVs with certified CO2 emissions, compared to 2019 levels, specifically:
45% emissions reductions from 2030;
65% emission reductions from 2035;
90% emissions reduction from 2040.a politika(i bizonytalansag) adja a peremfeltételeket
pl. lehetne belsöegesü olyan tüzelöanyaggal, ami nem ad CO2-t (ammonia, hidrogen, ...valami "megujulo")
van ahol az is CO2 kibocsatasnak gondolt, amit a levegövel besziv (azt minden motor csinalja, megsem raktarozhatja el a CO2-t vagy abbol a "C"-t !! )
de akkor a lelegzö ember is kitilthato(környezetben atlag 418 ppm manapság ..mikor dolgozni kezdtem fekpadon még 320 ppm-et vettünk figyelembe pl. EGR szamolasnal: (CO2 szivocsöben - levegöben) / CO2 kipuf.ban)
-
nagyúr
válasz macilaci78 #256886 üzenetére
Mondjuk, azt legalább nem húzzák meg a parkolóban, nem veri el a jég,
nem lopják el, nincsenek ktsg-ei. -
kisza25
félisten
válasz focvis #256882 üzenetére
Háromszor győztem meg hogy adjuk el, háromszor jött rá vevő és háromszor lépett vissza, hogy nem akarja eladni, én ezt a kérdést elengedtem.
A két hyundaiból pont kijön a toyota. És akkor csak egy autót árulok és addig használom. De amúgy sanszosan 1,4t-jet, vagy ú jautót veszek valamit.
Vilike: okAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz focvis #256880 üzenetére
Nem is nagy üzletként tekintenék rá, csak bukni sem szeretnék rajta, az opel ott van családinak, ez meg nekem elég lenne futkozósnak
Amúgy ott árulják ahova bevittem az i30- at.
Asszonyka mosolya mindenesetre nem volt őszinte mikor felvetettem a dolgot[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
6,5 M Ft 94ekm (nem tudom, hogy az nem elírás-e, mert 2022-11-11 műszakin még 58ekm volt benne)
Nehéz viszonyítani, mert használtautón mindössze három darab van fent egy hasonló több kilométerrel drágábban meg egy jóval fiatalabb kétszer ennyiért
6030D: egyelőre a parkolóból naponta négy öt autó eltűnik és nekem 3,5 milliótól 7 millióig vannak mentve autók[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz kisza25 #256864 üzenetére
Az új autó árak az egekben, mitől menne le a használt autó ára?
Elfogy a vásárlóerő. Ráadásul a kettő közül a tiéd a magánemberek szegmense. Tegnap mesélte egy ismerős: az elmúlt 3 évben senki nem jelentkezett hozzájuk 1 műszakos gépkezelőnek (fűtött csarnok, semmi komoly). Az elmúlt 2 héten 4 ember. Előző munkahely? Építőipar. Gondolom ők vettek autót eddig, most kevesebb pénzből nem fognak.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-v-
addikt
válasz szőröscica #256871 üzenetére
-
brumi1024
veterán
válasz szőröscica #256871 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz JoinR #256872 üzenetére
Ok akkor értem már hogyan jön ki a lejárati idöből van kiszámolva a % az éves kamatra van felszorozva és abból jön ki az árfolyam.
Így is 14%-ra jön ki a kamat mikor megvettem.
Akkor a bonusz nekem most a legjobb, abban a pénzem 95%-a[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz bandus #256868 üzenetére
Az alap kiindulás, hogy nekem mindig szükségem van autóra, ez nem egy plusz költség, hanem egy alap költség, mert közlekednem kell, kell a munkámhoz, itt nincs tömegközlekedés amivel ki lehetne váltani...az adott autót többért tudom eladni, mint vettem az haszon, mert nem csökkent az ára, hanem nőtt. A toyota gt 86 egy kult autó, azért kérdeztem meg a többieket, hogy az új vajon tarzja-e az árrát szerintük, vagy ez nem lesz annyira menő. Meg is kaptam a választ, részemről ennyi
-
szőröscica
addikt
Valaki ki tudna huzni nekem a 3 literes, 272 loeros 30i motor N53B30 nyomatek- es teljesitmenydiagramjat zeperfsrol legyszi?
-
-
bandus
veterán
válasz kisza25 #256864 üzenetére
mitől menne fel? miért vagy biztos benne, hogy nem csökkennek az új autó árak? nem akarom kinyitni megint ezt a könyvet, de attól jó befektetésnek gondolni a használt autó tmert egyszer drágábban eladtad, mint vetted, még hibás. főleg így, hogy képben vagy normális befektetési formákkal is, amik kockázat és adómentesek. a kocsidat meg esetleg összezúzod, fizeted rá a cascot, biztosítást, meg az adót, ha drágábbna adod el, mint vetted. szóval most sehogy sem jön ki ide a matek, amíg idén és jövőre vannak 16%-kot fizető állampapírok.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
kisza25
félisten
válasz pècsimunkás #256863 üzenetére
Nincs, de ez a konkrét példány 6,5M Ft, gondolkozom egy cserén
-
kisza25
félisten
válasz bandus #256862 üzenetére
Nyugi, abban is van pár 10M Ft mondjuk nekem Bmáp-ban van, az fizet 3 havonta 14,6% kamatot, és vettem diszkont kincstárjegyet ami vásárláskor 7%-ot hozott és további 14% a hozama. Amit te mondasz vásárlaskor most buksz 1%-ot, mert majdnem 101%-on tudos venni. De van diszkont értékpapír ami pont ugyanúgy 2023 07 26 jár le és ~95%-on tudod megvenni és most 14% a hozama.Szóval képben vagyok
De autóra mindig szükségem van és miért ne vegyek olyat amit használok, szeretek és még pénzem is marad🤔
A fiat tipot 4,45 M Ft vettem, mentem vele 20 ekm-t és 5M Ft eladtam egy nap alatt. Annyira nem mondanám rossz üzletnek.
Az értékpapír idén fog menni nagyot, jövőre már vissza fog esni.
Az új autó árak az egekben, mitől menne le a használt autó ára?🤔[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz kisza25 #256860 üzenetére
igen, utólag én is megmondom melyik részvényt kellett volna megvenni és mikor de amíg most az llam adómentesek 16% kamatot ad a pénzedre nem túl okos ötlet használtautóba ölni meg még költeni is rá.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
kisza25
félisten
válasz bandus #256855 üzenetére
Az elmúlt 2 évben nem ezt vettem észre, bár most kicsit megállt a dolog, de majd megindul megint.
Eddig mindent többért adtam el, mint amennyiért vettem és közben még használtam is.
Csak egy példa 2021- ben volt egy eladó alfa giulia qv 2020- as 17,5M Ft-ért, most hahun 25,5M Ft egy 2020- as, de 2017 es is van 24M Ft-ért
Akkor gondolkoztam rajta, de inkább lakásokat vettem
Amúgy újonnan vett autón is kerestem és kereskedő vitte el egy nap alatt[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz bandus #256855 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek.
Nem is értem azokat az embereket, akik megveszenek egy autót, és utána 2+ év múlva eladásnál azt hozzák föl érvként az árral kapcsolatban, hogy mennyibe van ez nekik (vételár, költségek...).Kedvelem a klasszikus (régebbi) kocsikat, ott a magántulajos eladók mind a hasznukat próbálják keresni rajta. Nem értik, hogy ez autó (használati tárgy, nem befektetés), aminek csak csökkenni tud kb az ára, ahogy kihozták anno újonnan a kereskedésből.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
kisza25
félisten
2014-es, 2016 óta itt van bogláron, korábban ahol házam volt, abban az utcában lakott a tulaja.
Napi szinten láttam az autót.
Ide hordták az utca végére műszakira, a Gyurikától meg tudom kérdezni mit tud róla, Ő műszakiztat és a tőle bérelt telephelyen lévő kereskedésben áruljákAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
Akkor másik kérdés, szerintetek ez is ugyanúgy tartani fogja az árát, mint a gt86 ok, érdemes lehet ezt megvenni"befektetésnek"🤔
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #256844 üzenetére
Nem biztos, az enyem is csak 95-el tudja az Euro4-et. De amugy igen, 91 is eleg lenne neki valoszinuleg.
#nincsbennetarcsi
-
realist
őstag
Tudtok ajánlani valakit aki Veszprémben vagy a környékén vásárlás előtti autó átvizsgálással foglalkozik?
Egy 3as Octaviat kellene megnézni és szakszervizre nem bíznám. -
szőröscica
addikt
Mindig puruttya 95-t tankolok, evek ota nem kapott mast. A multkor elegge kiurult a tank, es gondoltam atmosom a rendszert egy premium benzinnel, de a kuton, ahol voltam, csak 100-as volt, premium 95 nem. Lehet, hogy kicsit finomabban jar, de lehet, hogy csak a sok rovidtavozas (utolso 10km-en nullason alapjarat kozeleben ketyegbe) utan egett ki az elmult par nap kb 800km autopalyazasaval. Fogyasztasban tuti nem lett jobb, bar ez a vmax kor nyilvan nem szamit.
Most megint teletoltottem, premium 95-ot vettem, ezt ha kijarom, visszaterek szerintem a simahoz. Ez az egyszeru Euro5 szivobenzin valoszinuleg 91-essel is elketyegne. -
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #256842 üzenetére
Amugy erzel kulonbseget a 95 es a 100 kozott? Tudom a lassabb allagromlas miatt van benne 100-as.
#nincsbennetarcsi
-
szőröscica
addikt
A tisztan benzin pedig 9.5, csak lehuzta az a 10km villanyos etap. Hazafele mar lazan jottunk, 115-tel, az egesz trip atlaga le is ment boven 7 liter ala, de odafele ki volt kormolva a 100-as benzinnel rendesen.
Viszont azert az egyertelmu, hogy ez az auto nem erre van kitalalva, ez a kis motorka uvoltott az eleteert vegig. Kell az a hatos BMW. Bar inkabb ne kellene temetesre rohanni, de sajnos ez az elet.
-
Qru
MODERÁTOR
-
szőröscica
addikt
[kép] Szerintem ember ennyit Amperaval meg nem etetett meg. 45 perc tartalekot szamoltam a Bp-Szeged utra, de nullas ugy beallt reggel, hogy ez nem volt eleg. Remelem egy bp-i autos se vett fel dashcammel sajnos egy olyan esemenyre kellett odaernem, ami egyszer van egy eletben, es nem lehet elkesni, ugyhogy taplo modon kellett vezetnem. Pattogott a kipufo erkezeskor rendesen.
-
kisza25
félisten
Van most jópár kiszemelt autó, amiben minden van, navigáció is és tempomat meg nincsen és nem tudom, hogy azokba be lehet e utólag rakni, nagyon bosszantó
Integrale: nem tudod fiat tipoba a tempomathoz elég a kormanyon lévő kapcsolót cserélni?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz focvis #256818 üzenetére
Nem, a kombiban cseréltem komplett kormányt, ez a piri.
A kombit most beadtam egy ismerős kereskedésbe, hátha úgy könnyebben eladom, pár forintot kérnek érte hogyha ők adják el.
Van egy ronda bőrös kormányom azt cseréltem le szépre a kombiba, azt a kormányt bőröztetném át, vagy veszek bele egy bontottat, igazából a bontott olcsóbb
Már kipróbáltam működik a tempomat gyorsítani is tudok vele lelassítani és tudok vele...
Most a piriben variálok a kombi kapott egy komplett kormány cserét, ezek a kombi eredeti gombjai, amiket a piribe beraktam
Egyértelműsítés
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Zizmand #256825 üzenetére
Ha könnyen hajtható a csavar, nincs odagyógyulva, akkor én is jobban szeretem a fixet, a teleszkóposok viszonylag nehezek egy ugyanolyan méretű fixhez képest, kissé kényelmetlen oda-vissza mozgatni. De van, hogy elkél a hosszabb erőkar, legutóbb pl. a WagonR lengéscsillapítójának kiszedéséhez használtam, mert a vellanyos ütvecsavarozó nem fért be a kerékjáratba, még kitekert kormánnyal sem.
Mágneses tálkám nekem is van több. Nagy bánatomra az aldis és a lidlis taszítják egymást, nem tudom egymásba rakva tárolni őket.
Ez amúgy a hosszabb teleszkópos.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz focvis #256818 üzenetére
A Lanciánál megvolt a kuplungnál a kapcsoló, csak a stekkert nem találtam a kormány mögötti burkolat alatt a harmadik bajuszkapcsolónak. Most már tárgytalan, de valami olyasmit olvastam, hogy a motortérből kellett volna behúzni néhány vezetéket oda, utána kis babrálás számítógéppel és a Multiecuscannel, aztán ment volna abban is.
Az Alfában már van tempomat eleve, még szokatlan, hogy magától megy az autó.
A Jazz-be és a WagonR-be legfeljebb csak aftermarket cuccot lehet beépíteni. Mondjuk a Honda esetében más piacokon (pl. Amerika) elérhető volt gyárilag is, de nagyon sokban különbözik a vezetékezés az európaitól, és az ECU is totál más, nem lehet csak úgy beépíteni.
Kormánybőrözés: nekem vagy fél órán át csiszolták a bőr ráhúzása előtt, így éppen csak icipicit lett vastagabb, nekem pont jó így.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
rbalint88
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #256815 üzenetére
Szerezz be egy (vagy több) teleszkópos kulcsot! A Lidl-ben szokott lenni időnként megfizethető áron.
Nekem van 1/4, 3/8, valamint 1/2-ből 2 db is, egy rövidebb és egy hosszabb. A hosszabb összenyomva akkora, mint a rövidebb teljesen kihúzva.
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #256814 üzenetére
Az igaz csak a kormányt is fognia kéne valakinek
A kerékhez való keresztkulcsal azért elég nagy erőt lehet kifejteni, de nem sikerült.
Na mindegy megoldottam az nélkül is
Úgyhogy ezek szerint gyárilag tudja az a sárga izé a kormányba, amit a videóba cseréltek.
Hajlok rá hogy megtartsam ezt az autót.
Ezzel a felnivel jobban tetszik, most már van bent tempomat is, a hifit is tudom vezérelni.
Még bebőröztetem a kormányt, rá kéne nézni az ülés fűtésre, hogy miért nem megy, meg esetleg kicserélem a központi egységet egy navisra[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #256809 üzenetére
Na, újra neki futottam a dolgoknak, kicseréltem a kábelt és a kapcsolókat és lássatok csodát
Megy a kormányról a rádió és van tempomat is, legalábbis be tudtam kapcsolni, próba ebéd után
A kormány nem tudom hány Nm-el van ráhúzva, nem tudtam leszedni, úgyhogy a kábel újra fűzésével szívtam rendesen 🥴[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Inkább a méreteivel van baja, 25 centivel hosszabb az Ypsilonnál, meg talán a fordulóköre is nagyobb a MiTónak. És szinte mindig túl nagyot fékez, túl jól fognak a 4 dugattyús Brembók.
szerk.: A Jazz viszont csupán 3,5 centivel hosszabb a Lanciánál, észre sem venné, a fordulóköre meg talán ennek a legkisebb, csak rohadt sokat kell tekerni a kormányt (3,7 fordulat kopptól koppig, de ezt te is tudod).
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz CactuS #256795 üzenetére
Nyerészkedést szinte kizárnám, de ha oda jutunk, akkor majd tájékozódom ezzel kapcsolatban és meglátjuk mi lesz belőle. De én is ezen gondolatmenet alapján jegyeztem fel a fejemben a lehetőséget.
Snoop-y:
Nem kell azonnal támadásnak venni, megírták a többiek is, hogy Pirelli, nem voltam kellően tájékozott, hogy ez a márka/típus ennek a gyártónak a terméke, alapvetően pedig egy baromi nagy Scorpion felirat ilyen tipikus kínai brandnek tűnt számomra.
Üdv, Balázs
-
tboldi
nagyúr
Csak az a fránya M32...
Anyum felbátorodott a múlt héten, elkezdte vezetni, úgyhogy csökkentek az esélyeim.
Még nem érzi egészen magáénak, illetve mindenféle nyomásgyakorlás nélkül, magától mondta nekem, hogy már ő is elgondolkodott azon, hogy lehet, hogy könnyebb lenne neki a Jazz-zel, de egyelőre még nem jelentette ki, hogy cseréljünk. Attól tart, hogy én meg túl bátor leszek vele, nem akarja, hogy száguldozzak ész nélkül. Pedig a CB500X-em még ennél is jobban ment, 48 paci ugyan, de csak 194 kg volt. És a Jazz-zel sem tötymörgök, csak tovább tart, mire eléri a kívánt sebességet.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz focvis #256770 üzenetére
Ma egy T matricás piros Suzuki Swift ment előttem... srácon kapucni (remélem fülhallgató is volt a fülében)... ahol 70 km/h-val lehetne menni ott ő a belsőben ment 50 km/h-val... külsőben meg üvegszállító teherautó meg nagy autómentő... miegymás... ilyen kategóriájú teherautó 5 db egymás után...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest