- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Most végeztem, úgy rá voltak tépve az egyikre a csavarok, hogy már már majdnem feladtam a harcot🥴
Amúgy a szürke alacsonyabb vagy 2cm-el elöl, gondolom nehezebb a motor, nem is fért be alá a hidraulikus emelő
A gyári 15" 9kg, a dezent 7kg
Most ebédelek aztán megyek velük mosóba újra kell fotóznom őket a hirdetéshez, nekem jobban tetszenek így -
BigBlackDog
veterán
válasz
barnam_ #256596 üzenetére
Jut eszembe; holnapra 150 Huf csak a BKK !napijegy!, ha valakit érdekelne.
-
válasz
Tsebacsi #256594 üzenetére
milyen modellek tudják ezt a hatótávot télen, van eseleg erre megbzható lista, teszt? kicsit elkesertő, hogy egy kvázi új bmw, és egy új kuga nem tudta ezt még megugrani
annyit szerencsétlenkedek ezen az autó kérdésen, már a range egészen ki lett tolva a használd golftól egy új plugin hybrid citroen-ig
a végén meg lehet veszek egy bringát.
-
válasz
szőröscica #256593 üzenetére
Én is örülnék egy 40-50-nek télen, elég is lenne mindenre!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viiktor1989 #256590 üzenetére
Van Ford topik, inkább ott kérdezd meg: [link]
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Tempomat témában szeretnék kérdezni tőletek. Van egy 2.0 Ford Focusom (2012-es) és ebbe szeretnék utólagosan gyári vagy utángyártott tempomatot szereltetni. Még nem èrdeklődtem utána sehol, tőletek kèrdeznèm,hogy kinek mi a vèlemènye,illetve Budapest vagy Heves megyèben ismertek jó szerelőt,ki be is szereli az autóba? Köszönöm
-
brumi1024
veterán
A mild hibriduk szerintem kifejezetten jol sikerult, a start-stop is teljesen elviselheto (kikapcsolo gomb mar nincs, csak sport modban) es az a 12 loero/200 Nm segit eltuntetni a turbolyukat.
A PHEV-k hatotavjan meg szepet novekedett, kivancsi lennek a valos hasznalat melletti szamokra, de ha telen is megvan a 70-80 km az egy eleg hasznalhato ertek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #256587 üzenetére
Amúgy idén télen nekem is 2x kiírta már a Kuga, hogy alacsony akkufesz, és indítsam be a motort ha szükségem van infotainmentre.
Sajnos az autógyártók spórolnak az akkun, 45 Ah-s SLI akkut raktak az enyémbe, az újabbakba már 50 Ah AGM akku kerül. Ha én akarnám cserélni (gyárira) az 100k lenneÉs állítólag nem csak sima csere, hanem az akkutöltő modult is fel kell rá programozni, hogy AGM-ként kezelje...
-
avl
senior tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz
macilaci78 #256581 üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam, talán az üresjárati fogyasztást kéne lejjebb venni. 3 hetes készenléthez elég nagy akksi kellene, ha így nézzük.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #256573 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, de neked plugin autód van?
Azoknál szívás van a 12V-os akkukkal MINDEN gyártónál. -
Puma K
nagyúr
válasz
simonjoe #256564 üzenetére
Nekem is otthon van a DH/CC-re épített bringám, de 10-15 éve miután láttam hogy egy havert egyszer a Szilágyi Erzsébet fasoron előttem csapott el autós... Úgy hogy nekünk a bringaúton zöld volt ő meg kanyarodott fényes nappal és nem tempóval tekertünk... Azóta ha autók közelébe kerülök bringával, akkor a képzeletbeli skálán már alapból óvatosabbra vettem a figurát, de azóta hogy ez történt már 2-vel állítok magamon...
-
brumi1024
veterán
válasz
BigBlackDog #256563 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BigBlackDog #256580 üzenetére
Mennyi tartalék kellene? Ha fél nap alatt fél hét alatt szívja le, az már elfogadható lenne?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
macilaci78 #256578 üzenetére
Hát, van az autó mellett egy nagyobb kütyühalmaz is, ami pályázhat az akkumulátor töltöttségére, szóval nem lepődnék meg rajta. Inkább az lep meg, hogy tervezésnél ennyire nem hagytak tartalékot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Ott valami eszi az akkut.
-
#napifogyi
8,36 - S-Max ("Benzinus Maximus")
7,16 - Astra F ("Kisöreg")Reggel kanyarban fura hang fogadott... Mintha kopogott volna a féltengely azz Astra-n. Azt hittem, hogy itt a vég. Aztán rájöttem, hogy a One c. szám (Metallica) elején a géppuskaropogás volt... B'meg...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Biztato.... ezek akkor meg erosen beta statuszu kocsik. Csak felo, hogy kesobb sem lesz jobb.
Mennyi km van benne?
-
BigBlackDog
veterán
Egyszer-kétszer igen, de már nem akarom stresszelni magam.
Leállítás után 12.5-13 Volt között szokott mutatni, járó motor esetén 14 Volt fölé is benéz. Fél nap állást követően 11-11.8 között szokott lenni ez az érték (ezt érzem problémásnak inkább).
Okostöltő még nincs otthon, de lehet, hogy lassan beszerzek. Kicsit azért el szoktam gondolkozni ilyenkor, hogy az új kor szellemét képviselő, céges szrhoz már több szerszámot, segédeszközt szereztem be, mint az eddig családban használt 10-15 éves "vackokhoz" összesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mertel feszultseget rajta? Mennyi mutat? Okostoltot neki!!44!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rbalint88 #256566 üzenetére
Jaja, 25 kilométer alatt szinte alig fut, de sokszor 100-200 kilométert megy leállítás nélkül.
Legalább az akkumulátorcsere sem gyors; 2 napra le kell tenni az autót, mert 24 órás feszültségmonitorozást kell csinálniuk, hogy nem szívja-e le valami az akkumulátort (ha jól értettem, akkor ez az indok).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #256546 üzenetére
Villanyos is vagy ugy nem csoda a jo fogyi.
-
kisza25
félisten
válasz
Sok elektromos vacak, meg a sok rövidtáv kinyírja az akksit
de 2 év alatt🤔
-
BigBlackDog
veterán
Mai reggel, indítás közben már elaludtak a belső fények is egy hosszú másodpercre, szóval vannak apróbb jelek, hogy lassan cserés lesz a két éves Golfban az akkumulátor.
Mondjuk indítás után kivételesen nem írta, hogy alacsony a 12 Voltos akkumulátor feszültsége, csak "Hiba a 12 Voltos rendszerben" hibaüzenet jött.
-
Mr X
veterán
válasz
anonymus89 #256531 üzenetére
Én ezt használom évek óta: [link]
Stabilan tart, auto nyitásos, rendesen tölt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
simonjoe #256555 üzenetére
Ma Szentendrén jobbról és macisajtos útról bajuszos ősz krapek országútival meg full szettben úgy vágódott be elém mintha muszáj lett volna...
Néztem, hogy kergette-e valami, de simán csak idióta volt
Megnéztem magamnak az emberünket, aki némi tanakodás után nyomott egy U kanyart... azt is jól körültekintően csinálta...
-
Zsámbék-Baja(M1-M0-M6)-Szeged-Dévaványa
Haza a négyesen majd M4-M0-M1
Pályákon 130-140, Békés vármegyében Q..va sz@..rok az utak, néhol 30-40-es tempó. A négyesen full román kamion sor.
Dévaványán meg majdnem sikerült elütnöm egy kamikáze bringást. Sötétben, fekete ruhában, világítás nélkül. Az utolsó utáni pillanaban vettem észre. Sajnos többen is így közlekedtek.
660km, 4,7l lett a vége. -
426os
őstag
válasz
Nem olyan fancy, de nagyon stabil, jól tölt és tart, van hozzá szellőzőrácsra is adapter. Én tapadókoronggal használom, a műszerfalon is stabilan áll. [link]
-
anonymus89
addikt
válasz
tboldi #256539 üzenetére
Nem használnám azt a tokot, így is elég vasokos már a spigen liquid air-rel.
Ilyesmiben gondolkodtam és olcsóbb is mint itthon. -
tboldi
nagyúr
válasz
anonymus89 #256536 üzenetére
A Samusunghoz biztosan van Quadlock MAG tok. Bár nem olcsó, de én ezt választanám.
Illetve választani is fogom, csak ki kell találnom, hogy az Alfába hogyan vagy hova rögzítsem. -
tboldi
nagyúr
válasz
Quadlock? Milyen telefonhoz?
-
Petyyyyy
addikt
Tegnapi visszaút Pestre szintén 8.5, szokásosnál is több volt a félszemű járgány.
Dunaújvárosban 645 volt a MM95.Vectraval eljártam az esőtáncot Savoyaban, Corsat kigurítottam egy Érd-Budaörs-XXII körre, szebb volt a hangja mint amire emlékeztem.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, vezetéknélküli töltéssel rendelkező autós tartót keresek, elsősorban szellőzőrácsba helyezve.
Ötlet esetleg vagy ki mit használ az is szívesen érdekelne. -
Pénteken Bp-Zeg 8,2, végig M7 140-160, hideg idő volt. Ma Zeg-Bp 7,7, Zamárdiig 7-es út 5,8, onnan M7 150-200.
Néztem a MOL kutakat, Zegtôl Zamárdiig minden MOL-on 618 a benzin és 635 a gázolaj.
További megfigyelések:
- A Lexus kupé (IS kupé?) oldalról és hátulról nagyon tetszik, az eleje viszont elég csúnya (predator).
- A Tesla Model Y élőben egy rút bogár, ilyent biztosan nem veszek. Most "egész normális" áron vannak használt Model 3-ak, abból egy Long Range AWD elgondolkodtató középtávon. (Az Y-nak sokkal praktikusabb a csomagtartója, de számomra vállalhatatlanul büdös bogár a formája.)
- Lellén láttam magyar rendszámos VW ID Buzzt, ilyent se veszek, kb. 30 millió Ft, hihetetlen. -
Qru
MODERÁTOR
Semmi fogyasztas? Mindenki otthon dekkolt?
Bp-Debrecen-Bp gps szerint 130 km/h: 9.35 (bc 9.0).
Indulas elott raneztem a guminyomasra, kellett bele 0.4 bar. Igaz szombaton meg hideg vt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #256502 üzenetére
Azokon a szigeteles vastag nem a femkabel resz es nem tud eleg aramot atvinni az inditando gephez.
-
válasz
molnarpeter #256510 üzenetére
Vásárláskor a dátummal megfelelően aznap [....] ugyanakkora időponttal egyből az üzembentartói is...
Pro tipp: Vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatot, így a normál tulajdonszerzési illeték 75%-át fizeted.
-
kisza25
félisten
válasz
cappa72 #256509 üzenetére
Saját példámból:megveszem az új autót, természetesen egyből biztosítást kell kötni, ott még A0-ba tudod megkötni a biztosítást, amikor a másikról lekerül a biztosításod, mert eladod, vagy átkerült másik üzembentartóra, akkor a bónuszodat át tudod vezetni a biztosításra és akkor korrigálják a biztosítási díjat, ha mondjuk évesen befizetted előre, akkor visszafizetik
-
válasz
molnarpeter #256510 üzenetére
Köszi a gyors választ! -
molnarpeter
nagyúr
válasz
cappa72 #256509 üzenetére
Bónusz vásárlás után is átvezethető, de csinálhatod előre is ahogy írtad
Vásárláskor a dátummal megfelelően aznap legyen megkötve a Civic biztije és ugyanakkora időponttal egyből az üzembentartói is, elhozatal előtt. Astra meg üzembentartó váltás jogcímen kap új biztosítást netrisk és társainál, régi automatikusan megszűnik. Régi szerződés száma kellhet a bónusz átvezetéséhez. Forgalmi engedély azonnal a kezedben lesz kormányhivatali látogatás után, egy nap alatt az egészet le lehet zavarni.
Üzembentartói [link] -
Egy kis jogi támogatásra lenne szükségem... na nem komoly, inkább csak alapkérdés.
Astra; az én tulajdonom, de feleségem az üzembentartó.
Várható, hogy talán (eselegesen...) végre érkezik mellé valami másik (legyen mondjuk Civic) anyókának. Az szintén az én tulajdonom lesz, de anyóka lesz az üzembentartó.Ha megvesszük a másikat, akkor arra azonnal kell biztosítást kötni, ugye? (Gondolom, igen.)
Ha igen, akkor célszerű a biztosítás b/m fokozata miatt az Astra-ról a Civic-re átírni az üzembentartóit, illetve még előtte az Astra-ra új üzembentartót írni - itt a nagy fiam jöhetne szóba.Időzítésben is kérdésem, hogy meg kell várni, míg az Astra az új forgalmival elkészül (az úgy üzembentartóval), hogy anyóka biztosítását az újabb (használt-) autóra az ő b/m fokozatával kössük?
Vagy csak elég megírni a szerződést Astra esetén, és akkor a régi
Gondolom az Astra új üzembentartói szerződése bejelentendő a biztosítónál (hisz ez az alapja, hogy a régi szerződés semmis, és a hozzá tartozó ü.t. fog új kgfb-t kötni)(remélem érthetően írtam le, mi is a szituáció és a kérdés)
-
-
válasz
....az, h ne pusztán a szigetelés legyen vastag!
-
realist
őstag
Van valakinek tapasztalata vagy hallott egyáltalán az alábbi társaságról: [link] (bernepper.hu) ?
Kösz!
-
válasz
A kábel keresztmetszete, vékony kábel elolvad a nagy áramerősségtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro