Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Műszaki vizsga rendben megtörtént, 10 percet vártam, max. 20 percet vett igénybe.
Bónusz:
- megkérdezték, hogy összkerekes-e vagy sima FWD (Bitpork quattrojával anno leugrattak a fékpadról),
- ismét nem mértek kipufogógázt és az előttem lévőnek sem, kérdésemre kiderült, hogy Euro5-től felfelé csak az OBD-n keresztül ellenőrzik, hogy rendben működik a katalizátor. (magyarán egy CEL eliminator megmalmozza a rendszert)Szerk: A JSZP-re már felkerült, volt értelme tegnap kicserélni a rendszámkeretet. [kép] (téma: fotó a gk. hátuljáról, forrás: JSZP)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogy milyen csodálatos a Balaton-felvidék ilyen napsütésben. 40-nel mentem végig annyira gyönyörű volt. Beszarás. Elélvezett a lelkem.
Amúgy meg a Stiftet húztam haza, mert kifosta az összes szervófolyadékot.
-
Doki16
addikt
Nézd meg a katalógust amit linkeltem. Ott valamiért csak 200 Nm-t írnak. Az nem túl sok. Valószínűleg csak a benzinest írhatják. De ez meg azért érdekes mert lóerőben meg a kombinált van megadva.
Bár ahogy nézem minden tesztben ez a 200-as adat szerepel. Pedig csak a villanymotor több lehet. Mondjuk a eCVT váltón kíváncsi lennék mennyi mehet el.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Köszi, kerestem, de telefonról nem találtam, átugrom oda
-
Doki16
addikt
225 lóerő, de azért a fizikát az sem hazudtolja meg. 1844 kg és a 0-100 papír szerint 9,2. Tehát nem túl acélos. Valószínűleg csak 60-ig lépett jót.
Mondjuk dicséretes, hogy a fogyasztása gyári adat szerint 6,5. Nem kamuznak ilyen hülyeségeket mint 1,5 meg hasonlók. [link]A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz z0d1@Ku$ #211279 üzenetére
Van erre is szaktopik, nézz be oda is: Autós kamerák
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #211286 üzenetére
Körforgalomban beugrottam egy zöld rendszámos Kuga elé még (sztem nem vt veszélyes de nem tetszett neki és villogott), aztán mikor kiértünk a forgóból úgy lelépett, hogy csak pislogtam. De ezek 200 ló körül vannak ha jól rémlik.
Btw kedd délután óta nem vezetek. Sokkal kevésbé stresszes így az életem. Egyelőre élvezem.
#nincsbennetarcsi
-
Szada85
aktív tag
válasz z0d1@Ku$ #211279 üzenetére
Nekem - csak elöre nézö - Viofo A119 dashcam van, létezik belöle elsö-hátsó kombó is, bár, ahogy nézem majd kétszer olyan drága, mint a Xiaomi. Érdemes pár összehasonlító videót megnézni, a Xiaomi lehet jobban megéri feleannyiért: [YT - 70mai Pro vs. Viofo A119 V3]
Szerintem a legtöbb tud álló helyzetben is (parkoló mód) rögzíteni, csak úgy kell bekötni a biztitáblába, ahonnan folyamat kap delejt.@Peter70: Érhet azért, mert ha a rányitást nem is rögzíti direktben, de azt, hogy utána ki hajt el mellöleg/halad el, annak a rendszáma az elsö-hátsó kamerán még látszódhat.
-
MC Pite
veterán
válasz #89309696 #211263 üzenetére
Testhiba; tizen-huszonévesen akármin előfordul.
Ha tudod homokszóratni (a belsejét, érintkezőket) az a legfaszább.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Peter.70
addikt
-
z0d1@Ku$
senior tag
Tegnap meghúzták a kocsit, már az összes biboldó átkot kiszórtam...Kéne egy kamera a kocsiba, ami álló helyzetben is képes rögzíteni...Tudtok ilyet ajánlani? A csaomi ilyen tekintetben jónak számít?
ugyanitt pesti JÓ fényezőt keresnék....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szőröscica #211273 üzenetére
Itt arról írnak, hogy valami gyárilag okosított szoftverrel 191-et megy az Ampera.
Helyes [link]
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #211273 üzenetére
Kell ra egy vmax feloldas es kesz. Az enyem is limitalva van gyarilag.
Amugy jo a fogyi!
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
4atha: ATC
joamilestomé: ez se rossz
Üres akkuvalnis ez volt a max?barnam: Placebo, hidegen szokott hangban különbség lenni, ha van.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Napifogyi 2o8: 1019km-re 43,67l,(427/l) az 4,29/100km.
999,9nél villant fel a lámpa, az alkalmazás pedig 990 nél mondta hogy 12% tüzelőanyag szint maradt.
Kevesebbet kell klímázni, ez végre meglátszik a fogyasztáson.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz #89309696 #211271 üzenetére
A végén nem sokat tököltek a rendőrök - nagyon helyesen -. Egyébként meg lehet maratonra készült, nem sprintre. Mondjuk már a rendőröknek is van 300+ lovas hybridje, ők is zöldülnek.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
törölt tag
[link]
Tök véletlen dobta fel a YT. Most ez kajak? Egy Prius? Mondjuk fekete, azokba +50 lóerő van. -
4tha
újonc
Milyen chiptuningokkal foglalkozó céget ajánlotok, akik jól dolgoznak és nem horror árban? Azaz nem kérik el ugyanazért a 1.5-2x pénzt.
Lehetőleg Békés/ Bács/ Szolnok megyében. Esetleg még Budapest.
Mindenképp olyat szeretnék, ahol van teljesítménymérés is.
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
válasz barnam_ #211261 üzenetére
Kulon jelolese van. Energy conserving a szabvany neve. Bubiban is az van, korabban Fuel Economy most mar Extra Fuel Economy (ezek konnyufutasu olajok, amik csokkentik a motor belso ellenallasat).
Bubin az van, latod nem is eszik sokat (a garazsban allva).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
[link]
Nekem van féklámpa visszajelzőm is. Méghogy a franciák nem tudnak. -
törölt tag
Robogó felszíjazva, 140-nél tartott mint a Taft.
-
barnam_
nagyúr
Nem, semmi különbség - eddig is könnyen indult és hamar felépül az olajnyomás.
Lehet placebo, de mintha halkabb lenne 150 körül és felette. Szélzaj persze van, de a motorból nem sok hallatszik (150-nél forog 3500-at).A szélzaj csökkentéséhez valószínűleg gyári ET-ű felni kellene, ezek a mostaniak kicsit kijjebb vannak; meg a szélvédő körüli díszléceket meg kellene igazítani (szerencsétlen szélvédősök).
#211254 kisza25: egyelőre te vezetsz!
-
barnam_
nagyúr
Székesfehérváron a Sárkeresztúri úton volt. Szeretek itt tankolni, mert közel van az autópályához, de nem pálya-ára van. Eredetileg Keszthelyt céloztam be tankolásra, szerintem meglett volna mert majdnem 13 liter volt még benne - de nem akartam reszkírozni, mert sokat álltam a dugóban Érdnél meg Tárnoknál (1 sáv volt járható munka miatt).
#211243 tboy93: igen, már valamikor tavaly Egyszer már a kalózt is le kellene cseréni, régi már.
#211246 MC Pite: ahogy Qru is írja, öreg dízel Merci. A táv nagy része országút/autópálya, egy kevés Budapesttel. De pl. szerdán egész tempósan közlekedtem (160), az általában megszokta dobni, most nem. Biztos az 5W szuper szintetikus olaj
-
MC Pite
veterán
Qru: Áhhh, azzal jó fogyi
3L1T3: Áh, sajna; bár akkor nincs a vegyszerekből gond
-
MC Pite
veterán
válasz 3L1T3 #211228 üzenetére
Off: Nincs már szoptatás? Mert sok körmös nem is vállalja ha tudja (terhességtől szoptatás végéig) inkább...
160centinél érdemes megnézni a csomit le tudja-e simán csukni (itt valószínű még igen, de néha vannak meglepik).
barnam_: Ez mivel volt?
sagesz93: AZ még/már rendes l/100km-ben írja?
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz grizlisandor #211193 üzenetére
Nem a BM hibája hogy nem nem időzíted estére a DND-t
-
tboldi
nagyúr
Emlékeim szerint iPhone-t használsz te is, ott kimondottan nincs olyan menüpont, hogy kivételek, viszont létrehozhatsz egy olyan csoportot, amiből az az 1-2 ember hiányzik, és akkor azok nem fognak zavarni, a csoportban lévők meg hívhatnak továbbra is.
szerk.: Vagy mindenki legyen kedvenc, kivéve azt az 1-2-t.
szerk. 2: Illetve a hétfőn megjelent iOS 15-tel variáltak egy kicsit, van valamiféle komolyabb fókusz mód is, de ezt most nem tudom megnézni. Nekem valamiért bootloopba kerül a telefon a frissítés végén, le kéne gyalulnom és nulláról belakni, de egyelőre semmi kedvem hozzá, úgyhogy visszaraktam a 14.8-as mentésemet.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #211233 üzenetére
Próbáltam de sajnos vannak olyan ismerőseim akik ezt kijátszották, így marad(t) a némítás.
#nincsbennetarcsi
-
3L1T3
addikt
válasz Shadowbull #211231 üzenetére
Nincs is ezzel baj. Az nagyobb baj amikor az 160-as nő kiszáll a G Merciből, mert elment kozmetikushoz.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
kisza25
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #211227 üzenetére
Akkor nem jól emlékeztem, 15 lesz az.
A manualban megnéztem most: 15,5 cm üresen. Hosszított gyári rugóval 16 cm (Impreza OBK).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
3L1T3
addikt
válasz MasterMark #211219 üzenetére
Feleségem 160cm, a gyerek pedig 4 hónapos. Hátra befér a babakocsi és a bevásárlás is. Amennyiben pedig nagyobb lesz akkor úgy is előre teszi. Egyelőre ez az amibe beleszeretett. Meglepően kényelmesen elfértem magam mögött, én is meglepődtem. Kívülről a forma kisebb helyet sejtett előre mint amekkora hely van benne. Hosszú útra ott a céges Model 3. Ha meg az nem lenne később úgy is egy Lexus RX lenne a számunka ideális autó. De az még odébb van.
Itt most kifejezetten az volt a cél, hogy anya tudja vinni a babát magával, és anya eltudjon menni a körmöshöz, vagy egyéb ügyeit intézni és ne mindig engem kelljen rángatni.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #211216 üzenetére
Akkor az nem is olyan földszintes, Bubinak 13,5 cm csak.
#nincsbennetarcsi
-
6030D
őstag
válasz 3L1T3 #211205 üzenetére
Ugyanilyet vett egy közeli családtag, imádja. Egy 1,2 szívó Fiestát váltott le, bp-i rohangálás néha kamasz gyerekkel, néha mamával. Városban 5 alatt fogyaszt, ha néha meg le kell vele menni a Balcsira, akkor ezzel be mer menni a belső sávba, a Fiestával nehéz volt (jött a strobi házulról). A pontosítás végett: a tulaj hölgy.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
CactuS
Arcképgyáros
Akkor már inkább yaris cross.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
nagyúr
Volt anno talán a 3-as Megane kombi reklám, kérdezte az eladó a faszit, mert látta, hogy a kombit nézegeti:
- Család, gyerekek, netán háziállat?
- Egyiksem
- Akkor miért kombit nézeget
- Mert tetszik, kell és készKb. így veszünk autót.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MasterMark
titán
válasz tboy93 #211212 üzenetére
Persze, az én környezetemben is Nissan Juke-ot vettek ugyanerre. Ez így megy, de attól még nekem nem tetszik, és igen utálom a kamu suvokat.
Csak kiderült a chr-ről is hogy suvnak néz ki, de végülis se hely nincs benne, se nem olyan nagy belül, se hasmagassága nincs.
Switch Tax
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz MasterMark #211211 üzenetére
Általában nem a partner az alternatíva, amihez nézik. Az egy praktikus, dobozos kisteherből átalakított személyautó, ennek megfelelő kényelemmel és komforttal.
Nekem egyébként ha családi kéne, akkor a ford tourneo connect hosszított változata bejönne. Eszméletlen térérzet, fejtér van az autóban, persze ekkora dög belvárosba nem való.
-
MasterMark
titán
válasz BigBlackDog #211213 üzenetére
Ha jól látom 15 cm a hasmagassága, ami egyáltalán nem kiemelkedő, sőt alacsony, nekem is annyi a Subaru-n.
Switch Tax
-
nagyúr
Elég kevesen vagyunk úgy, főleg a Nők, akik csak praktikum szempontból nézik az autóvásárlást.
Párommal komoly harc volt az Oktáv rendelésénél, hogy milyen színe legyen az autónak (vesztettem ofkrz ).
Szerencsére a BMW-ben nincs kivetnivaló (MÉG!)[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Reggie0
félisten
Az a baj, hogy a peugeot partner bun ronda, igy az osszehasonlitasra alkalmatlan.
#211213 BigBlackDog: Szegely elott meg lehet allni, a katyu pedig ugyan ugy kifog egy CH-R-en.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz MasterMark #211199 üzenetére
Mondjuk a magas szegélyek és mély kátyúk miatt nem annyira rossz ötlet.
-
nagyúr
Legyünk őszinték, egy átlagos anyuka melyik kocsiba ülne szívesebben, egy partnerbe vagy egy chr-be? Egyértelműen a chr-re nedvesednek a bugyik. Innentől kezdve meg elkezd az ember belemagyarázni olyanokat amiket nem is tud az autó. Nincs ezzel baj, az tetszik, vegye meg
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz 3L1T3 #211195 üzenetére
CH-R baromi kicsi hátul és behajolni sem a legjobb, mert le van csapva a tető. Önmagában a SUV vagy valami egyterű nagy előny egy kicsi gyereknél, sokkal kényelmesebb a gyerek bepakolása, de a CH-R szerintem nagyon kicsi, pontosabban a használható tér kicsi.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Párszor le lett húzva a lökös alja parkoláskor azóta azt mondom nem feltétlen hülyeség...
#nincsbennetarcsi
-
3L1T3
addikt
Ja semmi gond, azért járunk ide, hogy véleményt osszunk meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest