- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandib0y
csendes tag
Sziasztok,
Dízelmotoros autó (Golf Variant 2.0 TDI) mennyire elfogadható az alábbi felhasználásra?
- munkába be és haza, 12km-12km, vagy másképp 1-1 óra a reggeli/délutáni dugóban
- heti minimum 1 vidéki út (200km oda-vissza)
- időszakosan vidéki utak (200-400km oda-vissza)
- évente nagyjából 20-21k km megy az órábaÉn erre a célra benzinest választanék, de jelenleg nem igazán van választék..
Továbbá a Variant dízel verziójáról azt hallottam, hogy a benzineshez képest hangos, nem tudom ez tényleg így van-e.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Nyilván állapotra veszünk autót nem km-re de az 1.4tsi-nél mennyi km-nél kellene aggódni az elojovo dolgok miatt?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #211695 üzenetére
Ebbe nem kell, mindent is kiír.
-
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #211678 üzenetére
Nemtom. Én vezettem haza Sopronból, igazából egy percig sem volt zavaró, jól leolvasható így is.
szerk. Valahogy a Renault Modusban, amivel vizsgáztam, jobban zavart. Talán azért, mert abban közelebb is volt, a Lanciában meg messzebb, a szélvédő tövében. 🤔
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #211678 üzenetére
Ismeros Yarisaban is kozepen van. Engem zavar.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz Micsurin #211675 üzenetére
Danke!
Meg mindenki másnak is, akinek nem köszöntem még meg.
...............................................Még mindig tartozom a jó képekkel, de esőben mégsem akartam ezzel foglalkozni. Addig is egy belső fotó a garázsból. Szép zűd.
És az is tetszik, hogy nem feketék a műanyagok és a kormány, hanem egészen sötét barnák, bár a kép nem adja vissza.
Szegény WagonR meg ideiglenesen kiszorult az udvarra, amíg nem oldjuk meg a harmadik beállót.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #211658 üzenetére
A Jazz valóban fájdalmasan pontos, vicc de a Jazzel sikerült eddig egyszer bevásárolnom célfotóból és nem a CB-vel.
Grat a Lanciahoz.
edit.: 100x szimpatikusabb mint az a rettenet audi amivel a motorosban fenyegetőztél.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Reggie0
félisten
válasz molnarpeter #211595 üzenetére
i3 REX helybol felejtos, azert is szorjak ki olcson.
-
Szoszo94
őstag
válasz bbubby00 #211671 üzenetére
Meddig lesz? Kész a kocsi, este küldte főni a képeket, holnap délután megyek érte Kecskemétre. Bekoptatni a fékeket jó is lenne az a nyíltnap
Vagy félreértem és csak a forgatás lesz nyílt?[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
bbubby00
őstag
Holnap 9tol kakucson LapTimeing nyiltnap. Jon valaki?
[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
barnam_
nagyúr
válasz szabonagyur #211669 üzenetére
Eddig összesen 3x tettem meg az utat (1x haza 2x ki), egyedül decemberben késett sokat, de akkor a magyar határon 2 rendőr ment végig az egész vonaton mindenkit igazoltatva.
A másik irányba szinte mindig pontos volt, nem emlékszem jelentős késésre.
A cseh - német határ környéke nagyon szép -
barnam_
nagyúr
válasz szabonagyur #211666 üzenetére
Sajnos amióta Covid van, nincs éjszakai vonat.
Nappal is bírható, de mire Pozsonyba ér, addigra már általában kezdek szenvedni -
Szada85
aktív tag
Az elsö 2-3 ilyen villám oda-vissza még engem is megrángatott erösen, most így pár év, és néhány ilyen trip után már sokkal jobban bírom.
De ettöl még nem jó szórakozás, nem irigylem az ilyen kisbuszos fuvarosokat, akiknek ez a standard programjuk folyamatosan, föleg ha embereket furikáznak ide-oda. -
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #211660 üzenetére
Akkor irány az Autobahn a tudomány jegyében.
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #211656 üzenetére
A CVT-nek nemtom, manuálissal 170. Amúgy a Jazz elég pontos, gondolom, a City is, nem hinném, hogy 10-15-öt csalna. GPS szerinti 130-nál 131-et ír OBD-n, 50-nél meg 50-et.
MC Pite: Igen, tegnap elmentünk megnézni, megfelelőnek találtuk és egyből el is hoztuk.
Mindenképp olvass vissza, legalább addig, hogy hogyan is jutottunk hozzá, mert ennél kicsit érdekesebb volt.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Jut eszembe - ez talán itt is érdekes lehet, úgyhogy hagyok egy linket.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
MC Pite
veterán
válasz tboldi #211641 üzenetére
Na, lett Y? Grat
Majd felkövetem valamelyik nap a topikotszabonagyur: 4 évig használtam céges szifont 5S és SE-t. Meg mellette Sonykat sajátnak.
Tegyél fel droidon egy appot, meg szifonon ugyanazt. Úgyse méred meg, ha nem csak fikáznál, akkor írd már be mennyi lett egyiknek és másik az ideje, köszi.Mindenre lehet negatív példát hozni, jah. Ha szerinted a szifonok nagyon megbízhatóak hw-esen, legyen. Ezer fős cégnél van egy kb 400 szifonunk, kb 200 samu, és rengeteg embernek privát is van mellette (főként droid). A telefonos problémák 90%-al találkozok bent. Nem azt mondom hogy ettől mekkora rálátásom van, de 2006 óta mindegyik cégnél én (is) intéztem a telefonokat.
A (jobb!)kínai telefon márka nem francia autó, hanem Jazz. Nekem nincs, de sokaknak jó lehet, így ajánlom. Sonyt meg Pixelt nem ajánlok, mert 99% értetlenül állnak előttük, hogy drága/nehéz beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Szada85
aktív tag
válasz barnam_ #211652 üzenetére
Igen, amíg volt a Wizz meg talán a Ryanair is FRA-BUD között, addig azt is meg lehetett úszni ~10k-ból is egy útra, mindenféle extra nélkül, az úgy kellemes volt.
Mindegy, már párszor lenyomtam autóval a Frankfurt-Budapest távot egyik nap oda, másik nap vissza kombóban, így egyre kevésbé strapál le. Meg általában viszek eladnivaló cuccokat is, így az utiköltség egy része is "megtérül". -
barnam_
nagyúr
válasz Szada85 #211644 üzenetére
Berlin. Most oda-vissza 78€-ból repülök, igaz ez csak 1db hátizsák. A két reptér közötti menetidő kb. 1 óra 15 perc. Igaz, a reptérre időben ki kell menned meg általában messze van a lakástól / célállomástól.
A taxi majdnem ennyibe került a lakástól a reptérre
Bár az egész "olcsóbb és gyorsabb a repülő" gondolatmenetem csak addig érvényes, amíg van Wizzair vagy Ryanair, anélkül borul a matek.szerk.: viszont az országon belüli utazáshoz kell autó: augusztusban elmentünk Lipcsét megnézni, 2 embernek oda-vissza az ICE vonat 206€ volt (sima 2. osztály) - viszont gyors, az tény.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #211640 üzenetére
Fotóval ⭐️⭐️⭐️⭐️ , ha megvan a 100 km.
-
Biqci
aktív tag
-
törölt tag
válasz szabonagyur #211633 üzenetére
A jó autók +1 év alatt nem mennek veszélyesen tönkre, a rosszak meg friss műszakival is rosszak.
A döntésnek már csak politikai előnye van, az meg mindig fontos. -
szabonagyur
félisten
válasz MC Pite #211642 üzenetére
Miért lenne lassú a store telepítés? Azért ne ess legalább ebben a témában túlzásba úgy, hogy ha nem használtad.
A 6S ami idén már 6 éves még támogatott mindig, de pl van itthon egy 5S-m ami már 8 éves és nem is tudok olyan appot ami nem megy rajta és még használható sebességgel fut.
Egy kicsit tényleg túlzásba esel, hogy csak az a jó ami neked van és ha felhoznak egy másik példát akkor az már nem jó.
Mindenre lehet negatív példát hozni, ha alma, ha kínai ha koreai.
-
Szada85
aktív tag
válasz barnam_ #211608 üzenetére
"Normál esetben az autó nem versenyezhet a repülővel ár és időt tekintve"...
Ez azért nagyban függ, hogy Németországban hol is laksz, most nem rémlik hogy írtad volna, de már nem mindenhonnan van közvetlen járat Budapestre.Amíg volt FRA-BUD közvetlen fapados járat addig buli volt, aztán egyszercsak "kihasználatlanság miatt" megszüntették mindet (bár amikor azzal utaztam mindig púposra volt tömve a gép), azóta maradt Lufi közvetlen járat, ami olyan ~110-120€/fö/út, az kettönkre oda-vissza kb. kétszer annyiba kerülne, mint autóval. A nem közvetlen járatok pedig 13-22 óra átszállással, az sem hangzik túl mókásnak. Tudom, költözzünk jobb helyre.
-
MC Pite
veterán
válasz brumi1024 #211421 üzenetére
Normális kínaihoz nézd (az is bőven olcsóbb), vagy akár a Sony, Pixel telefonjaimhoz is hasonlíthatom. Nem kell vadászni, 3-4 évet vállalnak a jobb kínaiak is.
A töltőfejek gyorstöltenek, nevetséges sebességgel. Nem számszerűsítve mAh-ban nézem az akkut, hanem hogy másfél-kétszer annyit bír (szinte bármi) azonos felhasználással.
Kijelző szép az almán, de megbízhatóságban nem túl jó. Akku és a kábel sem, utóbbi az ipar/világ vicce sajnos.Időtállóságról nem vitázok, nézd meg az XZ1C-om, hogy használható még, és milyen gyors még. Nézd meg az almákat...meg hogy újonnan is atomlassú a béna storeról telepítés, mai napig vannak ezeréves bugok (nem lehet felvenni a hívást), egy csomó mindent nem tud amit a droidok igen, vagy akad olyan is, amit 3210esem tud, szifon nem. Akkor ez időtálló
Nem tudom a lightning jobb-e, a csati sokat koszolódik, sokat szencednek vele a kollégák, kábeleket beszéltük.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #211633 üzenetére
Értettem, hogy nem nekem szól, de igazából én csak a konfliktuskerülés miatt húzom a Jazz-zel.
Az Ypsilon idén májusban kapott újabb két évet, úgyhogy azzal sem kell foglalkozni. A WagonR meg 2020 októberében.
..........................................Amúgy semmi akut dolgot nem kell rajta csinálni, csak a hűtőfolyadékot kell egy kicsit feltölteni. Olajcsere tavaly decemberben volt utoljára, ami számlával, szervizkönyvvel igazolva is vagyon, és azóta csak 3-4000 km-t tett az autó két szomszédos település között, szerintem decemberig nekünk is ráér.
Gumik 5 és 6 évesek, de jól néznek ki, 1-1 szezon talán még beléjük fér, aztán majd lesz négy évszakos. A nyári egyébként Conti PC5.
A távirányítóval meg majd elgurulunk a helyi menő villanyászhoz, neki talán van hozzá eszköze, ha tényleg rádiójeles a gond. Próbáltam néhány tippet, amiket külföldi Fiat és Lancia fórumokon olvastam (zárgomb hosszan nyom, kulcsban az elem érintkezőinek megtisztítása, stb.), de nem jött be egyik sem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabonagyur #211635 üzenetére
Milyen jármű, a City?
50 km sajnos kevés. 🤗
Bemondásra ⭐️⭐️⭐️ lenne benzinessel (ha a 100 km meglenne). -
tboldi
nagyúr
Ráér még az a műszaki, főleg, hogy most már van egy 3. autó is, ha valamilyen oknál fogva kiesne a WagonR az osztrák ingázásból.
-
törölt tag
válasz grizlisandor #211626 üzenetére
Ezt se tudom megérteni, mert külön van az egyes és kettes alkalmassági, a B-re meg kellett volna kapnia 10 évre. Vajon miért van minden kategóriának külön dátuma.
-
pècsimunkás
addikt
válasz focvis #211616 üzenetére
Tegnap autózgattam kicsit: A legkevesebb eddig amit kiírt a fedcomp, az 4,2 volt. Azt eddig 2x is. Amúgy nem megyek rá a jó fogyira, egyszerűen csak stresszmentesen, kényelmesen autózgattam.
Lehet, egyszer remények a 3,x - es fogyira. Nem tartom lehetetlen küldetésnek.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
grizlisandor
veterán
válasz bandus #211618 üzenetére
Igen, itt már nem lehet tudni...
(#211619) Fehér Farkas:
Én se, de majd borul az asztal legfeljebb...Kikerestem, a kormányablaknál még a 13/1992. (VI. 26.) NM rendeletre hivatkoznak, szal nem tudom mit magyaráz a kislány.
(#211620) szabonagyur:
Persze, de kérdezte a koromat, ami még messze van az 50től.(#211621) tboldi:
Igen, mint a jogszabályban leírva kb..Mondjuk kollégám mesélte, hogy neki folyamatosan 5 évre adta meg a háziorvos az alkalmasságit.
Mivel még anno a katonaságnál hivatásos thgk sofőr volt és azoknak 5 évre adják meg az alkalmasságit. Vicces, mert kb ott használta egyedül, azóta se vezetett thgkt. -
-
Puma K
nagyúr
válasz Tsebacsi #211215 üzenetére
Haver tavaly vett egy 2019-es gyártású Toyota Corolla 1.8 hibridet. Az asszony döntöttel el a színét
És hogy lépcsős hátú legyen, mert neki nem tetszik a "koporsó szállító kombi"Vásárláskor vitték a babakocsit a szalonba és elfért a lépcsős hátú Corollában...pár pillanat múlva már mentek is intézni a papírokat
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #211617 üzenetére
Megkérdeztem anyumat, mégiscsak 20 évig dolgozott háziorvosi rendelőben asszisztensként, jó pár jogsit megcsinált már.
Nem szemüvegfüggő, életkorfüggő, az 50-60 év közöttiek valóban csak 5 évre kapják, ez szabály, nem szokás. És hogy teljes legyen a kép, a 60-70 közöttiek 3 évre, a 70 felettiek pedig csak 2 évre hosszabbíthatják. A szemüveg önmagában annyit jelent csak, hogy rá van vezetve a jogsira, hogy csak azzal vezethetsz, az érvényességi idő nem csökken emiatt.
Illetve még azt mondja, hogy a cukorbetegek is kevesebb időre kapják.
Ja, és mindez az úrvezetőkre vonatkozik. -
szabonagyur
félisten
Nem azért mert 40-60 között fixen 5 évre adják (plusz amennyit buksz ha első jogsid aminél a születési dátumhoz igazítják)?
Hmm akkor változott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudok ilyenről, ha szemüveggel megvan a 0.5 látás, tehát középső piros vonal felett és más látásprobléma nincs, akkor meg kell adnia a 10 évet. Kapja be az asszisztens. Borítsd rá az asztalt.
-
bandus
veterán
én tavaly szeptemberben csináltattam újra, 10 évig érvényes és szemüveges vagyok. de persze azóta bármi is változhatott.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
grizlisandor
veterán
Valaki csináltatott jogosítványt mostanában?
Hívtam a házidokit, hogy mizu és az asszisztense bedobta, hogy mivel szemüveges vagyok, így csak 5 évre kapom meg. Erre van valami hivatkozás is vagy csak a kopasz(nem rég került oda) asszisztens félrebeszél?(közben nekiugrok a google-nak)
Ismerős 5 évre kapta meg, de neki megindokolta az házidokija, hogy 50+ ez a szokás.Szerk.:
13/1992. (VI. 26.) NM rendelet
a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról"5. § * (1) * Az 1. alkalmassági csoportba tartozó közúti járművezetők közül az, aki
a) az 50. életévét még nem töltötte be, 10 évenként;
b) az 50. életévét betöltötte, de a 60. életévét még nem töltötte be, 5 évenként;
c) a 60. életévét betöltötte, de a 70. életévét még nem töltötte be, 3 évenként;
d) a 70. életévét betöltötte, 2 évenként köteles időszakos egészségi alkalmassági vizsgálaton megjelenni."10 év és punktum.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
3 üveg Millert ittam, hogy felér egy hármas oltással.
-
brumi1024
veterán
válasz MasterMark #211607 üzenetére
Ebbol az Objects in mirror appear to be losing az igazi.
-
barnam_
nagyúr
Áh, nem fizetnek ezek semmit, saját zsebből kell megoldani mindent.
A gondolatmenet egyébként jó a hatótávot illetően, a fogyasztás valószínűleg mindenképp elenyésző. Amúgy elsősorban pár éves használt autóban gondolkozom, bár a havi lízingdíjak nagyon csábítóak... de a párkapcsolaton kívül nem szeretem elkötelezni magam#211595 molnarpeter: igazából még abban sem vagyok biztos, hogy a "pórnép" számára egyáltalán használható-e... van a parkolóban 4 töltőhely, de ezek le vannak zárva fém oszloppal, viszont időnként mindig látok ott 1-1 autót tölteni.
Az autó vásárlása közös projekt lesz, a másik felem pedig kikötötte hogy szedán formát szeretne, az i3 REX sajnos nagyon nem autó formájú
A W124-est sajnos kinn a dízel mivolta miatt nem tudom használni, ezért az amolyan itthoni hobbi autó lesz, jövőre szeretném majd elvinni lakatoshoz.
Így kell mellé valami, amit kinn is tudok használni, de kényelmes ahhoz hogy 10 órát / 900km-t kibírjak benne. Normál esetben az autó nem versenyezhet a repülővel ár és időt tekintve, de ki tudja hány Covid lesz még és milyen korlátozások lesznek (be vagyunk oltva, a tapasztalat azt mutatja, hogy autóval mindenki arra ment a tavalyi évben, amerre akart) -
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #211602 üzenetére
A V60 D6 se nagyon tud 60 km-nél többet ,szóval a Octavia iV-től kb keresve sem talál jobbat szvsz jelenleg. Mondjuk nem mintha a V60 D6 opció lenne ha lízingről van szó...
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #211600 üzenetére
Nem. A Merci itthon marad, kintre kéne neki egy mindenes amivel ha kell melóba megy, ha kell haza tud jönni vele a Mercit simogatni.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Akvarisztika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Metal topik
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest