Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszpapa
addikt
válasz Stauffenberg #308649 üzenetére
Ezt néztem, csak az új készülékekre kérnek számlát.
[link] -
Ateszpapa
addikt
válasz esbii22 #308651 üzenetére
Itt vettem HA-n megbízható eladótól.
[link]Gari ezekre már ritkán van, ha van is akkor jó drágán.
11PM-et is itt vettem, ahhoz sem kaptam, szerencsére müxik.Telekomtól is vehetném részletre, de most nem éreztem, hogy itt lenne annak az ideje.
Talán majd Szeptemberben. -
Attila9711
tag
Sziasztok!
A napokban belefutottam egy gyári független i13-ba, amiről kiderült, hogy tiltott, IMEI checker oldalak fele blacklisted-re hozta, illetve Rejoy is elveszett/lopott indokkal visszaküldte a tulajnak.
A csavar a dologban, hogy Vodafone fizikai SIM kártyával tökéletesen ment. Hogy a túróba? Mókolva nem volt, bontatlanul vette ismerősöm megjelenést követően GSM boltból, csak ő használta. Találkoztatok hasonló esettel vagy van ötlet, hogy ez hogy volt lehetséges?Attila
-
Ateszpapa
addikt
válasz Rage47 #308654 üzenetére
Igen azt tudom, csak kíváncsi voltam, hogy más biztosító van-e esetleg akik a használtakkal is foglalkoznak. De csak azt találtam a netet böngészve.
De, akkor majd kipróbálom azt a Simple-t.
Eddig mindig Telekom volt, nem volt kérdés, de most "szabadúszóként" kipróbálom. -
jacis
nagyúr
Sziasztok, bocs az off kérdés miatt..
Lehet olyat szerintetek a telekomnál hogy a sim kártyámat duplikáljam hogy a jelenleg használt két telefonom esetében ne kelljen ki és be pakolászni ha készüléket váltok? Vagy olyat esetleg hogy mwgmarad a fizikai sim és kérek mellé egy e-simet is a ami párhuzamosan üzemel?
Válaszokat előre is köszönöm.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Attila9711
tag
válasz jacis #308661 üzenetére
Lehet, MultiSIM a szolgáltatás neve. A telefonszám marad, kérhetsz tehát hozzá még egy SIM-et , lehet fizikai vagy eSIM is ez a MultiSIM. Viszont az SMS nem működik teljes értékűen (csak a fő kártyánál) illetve ha az egyik kártyán aktív hívás van folyamatban, akkor értelemszerűen a másikról nem lehet hívást indítani, csak segélyhívás lehetséges
[ Szerkesztve ]
Attila
-
-
fil
őstag
iPhone-ra melyik a legjobb translator program? (Droidon volt a google translate.)
-
jacis
nagyúr
válasz Attila9711 #308662 üzenetére
Igazából ha az egyik teló be van kapcsolva a másik addig pihen kikapcsolva. Ilyen esteben is vacakol az sms része?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
válasz Attila9711 #308668 üzenetére
Köszönöm. Azt hiszem nagyjából értem
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
M1995
aktív tag
iOS 17.3
Attól tartok a “kifigyelt passcode, tolvaj elfut, hozzáfér mindenhez” biztonsági problémát csak félig oldották meg. A leírás alapján, ha bekapcsolom az új funkciót, akkor gyakori helyektől távol Face ID (Touch ID) kell a Keychain hozzáféréshez, Apple ID változtatáshoz. Passcode már nem elég.
Viszont a tolvaj Maps, Contact Card, Photos részen simán kinézheti a lakcímet, közel megy és újra lehet passcode-dal bármit csinálni. (illetve hány user kapcsolja ki a jelentős helyek funkciót, youtube videók és blogok alap tippjei közé tartozik) -
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Mint ős Android felhasználó, ma megvettem életem első Iphone készülékét, egy 13 pro max-ot.
Minden fura még természetesen.
Van valamilyen bevált felhasználási útmutató, amiben pl le vannak írva a kézmozdulatok, stb?
ÖSszefoglalóban elolvastam az Androidról való váltáskor megfontolandó különbségek:
Sim kártyámon tárolt névjegyzék kuka?
Köszönöm előre is a segítségeket.
-
Jocohun
tag
Sziasztok. Van valakinek véleménye a Dux Ducis flip tokokkal kapcsolatban? Jók?
-
tuzpenge
őstag
-
Harciszkunk
csendes újonc
Sziasztok. Még ios16-on vagyok az ebresztos hiba miatt, amit a 17re irtak. Ezzel a 17.3-mal van még valami gond , ami miatt nem ajanlott feltenni ? Nektek bevalt 17.2 pl ?
koszonom -
M1995
aktív tag
válasz tuzpenge #308676 üzenetére
Majd holnap friss fejjel elolvasom újra a leírást, hogy jól értem-e. Ez aggaszt: “When your iPhone is in a familiar location, these additional steps will not be required and you can use your device passcode like normal.”
Mivel a jelentős helyek funkció az alapja, hát köszi a kedvenc kávézó, pláza, buszmegálló, vasútállomás is akkor ott van listában, tehát a tolvaj a pláza másik felén már írhatja a passcode-ot? Pl. Keychain menühöz. Ha jól értelmeztem a leírást. Miért nem úgy van, biometrikus ÉS passcode IS kell? Na majd utána kell nézni pontosan, tesztelni hogyan is működik.
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
válasz M1995 #308678 üzenetére
Kell a FID vagy a TID ahhoz, hogy elindítsd a kikapcsolását ennek a védelemnek! Nem elég szimplán a passcode, ahogy néztem a youtube videókon. De mondom még nem tettem fel..amúgy ez szerintem egy hasznos új biztonsági funkció lesz, de még várok a 17.3-al egy picit...most nálam a 17.2.1 elég jó.
ˣ
-
vadkörte
addikt
válasz SoulReaver #308673 üzenetére
"Sim kártyámon tárolt névjegyzék kuka?"
A Galaxy ACE-em - 10+ éve - óta nem tárolok a SIM-en telefonszámokat, minden kontaktom a(z egyik) GMail fiókomban van. Ez a fiók van az ID-hoz rendelve illetve a Kontakt-ok hoz is. Ha abban módosítok valamit, az a GMail-es listában is módosul.
(ui. nincs (még) iPhone-om csak Mac-em)Üdv. V. Körte
-
SoulReaver
veterán
válasz vadkörte #308680 üzenetére
Direkt nem mentettem gmailre a névjegyzékemet.
Más.:-Szóval, ha visszább akarok lépni egy app-ban, arra van valami suhintás?
-Ébresztő be volt állítva, ébresztett is, nyomtam egy szundit ami 10 perc és nem lehet állítani. De amikor böngésztem és ébresztett megint, rányomtam a kijelzésre és bejött az ébresztő app, aztán már nem volt visszaszámlálás.
Tudnátok adni esetleg pár tippet a kezelésben?13 pro max
Köszi előre is.
-
Noxy
veterán
válasz SoulReaver #308673 üzenetére
Nem.
Beáll.. - Kontaktok - SIM kontaktok importálása (legalul)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Jocohun
tag
Én ki próbáltam és a jelentős helyek ki van kapcsolva nekem. Ha be szeretnék lépni, hogy megváltoztassam a jelszót előbb face id és 1 óra várakozás pedig itthon vagyok viszont a biztonsági kódot nem kérte de persze nem nyomtam rá az egy óra várakozásra. Nem tudom hogy ez hogy van mivel a szokásainkat megtanúlja a telefon pl a töltés de akkor lehet hogy kell hozzá a jelentős helyek bekapcsolása. Amúgy ha ki akarod kapcsolni ezt a lopás elleni védelemet szintén egy órát kell várni ahhoz hogy ki kapcsold a funkciót.
-
Noxy
veterán
Konteo elmélet.
Amúgy minden alkalmi tolvaj személyen ismer? Mindent tud rólad a TID-l együtt?
A helyedben ezen egy cseppet sem aggódnák.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pourri
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
Luigi2006
lelkes újonc
válasz pourri #308692 üzenetére
Szia. Ne add el a Rejoy-on. Nekem 98%-os akksival is ennyi árat ír a 13 Pro-ra. Mindezt úgy, hogy ők meg 350eFt környékén adják el majd a tiedet. Ez enyhén szólva is pofátlan a részükről. A Rejoy már jóideje elment egy olyan irányba, hogy már senkinek nem tudnám ajánlani, max ha valami eszeveszett jó akciót adnak, de még akkor is bele kell számolni 35-45eFt-ot a gyári akksi cserére (amit ők raknak bele, az nem gyári, sőt még csak nem is A+ osztályú utángyártott akksi). Inkább próbáld eladni a hardverapro-n jófogáson.
-
sipoczgabor
tag
Sziasztok. Youtube videokban lattam olyat hogy az emberkenek ejjeli toltesnel felmegy 80ig az akku, majd szunetet tart az utolso 20%elött . Ezt a telefon tanulja meg? Egy sima mediamarktos vezeteknelkuli toltovel toltom jelenleg még de arra egy samsung 25wos töltő van biggyesztve. Illetve alvas fokuszba rakom ra a telefont es ebresztőt állítok. Vagy ennek inkabb oruljek?
-
esbii22
őstag
válasz sipoczgabor #308694 üzenetére
Volt már róla szó sokszor. Itt leírnak mindent. Fontos tudni, hogy az új szériánál már azt is be lehet állítani, hogy mindig 80%-ra töltse, viszont néha ekkor is feltölti maxra, hogy pontosan megbecsülje az akksi kapacitását.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Noxy
veterán
válasz Luigi2006 #308693 üzenetére
Nem pofátlan, csak ebből él mert kereskedő. Fizeti a járulékot, adót, bérleti díjat stb...
Azt meg nem tiltja semmi, hogy valaki ilyennel kezdjen el foglalkozni. Pld a HA-n kivárja, amíg valaki megveszi.
Anno nálunk is kiakadt a nagyi mert a karácsonyi ajándék telefonját februárban az unoka eladta az üzletben, mert sürgősen pénzre volt szüksége. Nyilván nem azon áron adtuk, amin megvettük. Na ez szúrta a nagyi szemét is.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
M1995
aktív tag
*aggódnék
Nem mondanám konteonak a hivatalos leírásból idézett mondatot a funkcióról. Az pedig azt írja, ismerős helyen a passcode is használható ahogy eddig. Hát ez volt az eredeti probléma, hogy passcode mindent nyit.
A tolvajnak nem kell ismernie, elég a környék forgalmas helyére vinni a telefont? Újbudán ellopnak egyet, akkor a Móricz és az Allee is valószínűleg “significant location” a telefon számára, szóval az a kérdés, sikertelen Face/Touch ID után ugyanúgy feldobja a passcode lehetőséget ismerős helyen, vagy csak biometrikus? Mert a leírásban ez szerepel: “When your iPhone is in a familiar location, these additional steps will not be required and you can use your device passcode like normal.”
A saját próbám ezt igazolja: bekapcsoltam a funkciót, szándékosan elrontottam a biometrikus azonosítást, ugyanúgy feldobja a passcode lehetőséget mint korábbi verziókban. Nem lettem meggyőzve egyelőre.Egyébként ahogy nézem angol kommentekben is megy erről a beszélgetés, szerintem természetes egy vadonatúj funkcióról felmerülnek kérdések, pontosan hogyan is van? Nem véletlenül “opt in” funkció, nem merték defaultba tenni. iPad is megkapta a funkciót vagy azt nem lopnak?
A karambol észlelés funkció bevezetésekor is volt az, hogy milyen cool, aztán kiderült a vidámparki hullámvasút helyzetre nem gondoltak először.
Szerintem egyértelműbb és egyszerűbb lett volna az egész ismerős helyek dolgot kihagyni és inkább így:
Face/Touch ID és passcode is kell Keychain, Apple ID menühöz, vagy passcode helyett az erősebb Apple ID jelszót bekérni. Csak passcode lehetősséggel ne lehessen bármit csinálni. -
Noxy
veterán
válasz M1995 #308697 üzenetére
Amíg csak TID-s eszközök voltak akkor ez fel sem merült?
Azt valahogy mindig kihagyod, hogy a TID-t, ki, mikor, hogyan szerzi meg tőled? Eztán még a telefont is el kell lopni, hogy tudjon bent egerészni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
burgatshow
veterán
Mivel ugyanazt az API-t hívja maga mögött a TID is, ott is lenne (és szerintem van is relevanciája) a funkciónak. SE 2 még pl. iOS 17 támogatott és TID-es pl.
Szerk.: annyiból kicsit erősebb ezen a fronton a TID, hogy ugye a FID-es eszközökön a lock screen-en ha ránézel már fel is old. Szóval konteó: ha kifigyeli a rabló a vállad felett, hogy kinyílt a kislakat és kikapja a kezedből a telót és elszalad, akkor már eleve ki van nyitva a teló. Egy lépéssel kevesebb. TID-nél meg nem volt auto unlock amíg rá nem raktad fizikailag az ujjad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest