Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
-
tuzpenge
őstag
válasz Janika--1982 #308201 üzenetére
Pedig már a 13 is feloldott…
Indítsd újra és utána is próbáld meg, mennie kellene!ˣ
-
burgatshow
veterán
válasz tuzpenge #308202 üzenetére
iPhone 12 ota elerheto a funkcio.
“Az iPad, illetve iPhone 12 vagy újabb készülékek esetében álló és fekvő tájolásban is tarthatja a készüléket. Ha fekvő tájolásban tartja, ügyeljen arra, hogy az ujja ne takarja el a TrueDepth kamerát. Ezután nézzen a képernyőre. Ha olyan arcmaszkot visel, amely eltakarja a száját és az orrát, akkor az ujjával felfelé csúsztatás után az eszköz megkéri, hogy adja meg a jelkódját.”
[ Szerkesztve ]
-
sipoczgabor
tag
válasz zolikaDB #308177 üzenetére
szia, mai naptol vagyok ios felhasználó fél napos 13-al. egy s22höz képest eddig megváltásnak érzem, nem röcög asztalra dobott youtubbal se, kamera meg úgy nyitódik csukódik ahogy az s22n soha. ma belakási fázisba nagyjából 60%ot merült 4 és fél óra sottal, telepítésekkel frissítésekkel. a telefotó picit hiányozni fog, a 60 hertz pedig valahogy jobbam működik ennél mint egy samsungnál, közel sem bántja annyira a szemem mint gondoltam. A rendszerrel még vannak vegyes érzéseim mint annó a windows phonnál, sok dolog van amiben az android sokkal logikusabb.De a wp-t imádtam, talán ez is olyan érzés lesz hosszútávon. a bal oldalról húzó visszalépéses dolog még furcsa,(feltéve ha úgy lehet visszalépni) annyira nem kényelmes, ahogy a gyári billentyűzet sem. nagyjából ma ennyi derült ki nálam. nálam fekve is működik a face id
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
13 pro után lett egy 15 pro,
és azt vettem észre hogy a scrollozas facebbokon instan és egyebekben nem olyan szép és folyamatos mint a 13 on
mintha droppolna a frame,
ez lehet eszköz hiba vagy szoftver hiba inkább ?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Youtube kinek akad? Hallgatom a zenet, megnyitom, beakad, lezarom a telefont, beakad, talcara rakom, beakad, miez?
Honapok ota ez megy, unalmas mar.. mas is mondta, ezt csinalja neki is!! -
addikt
válasz sipoczgabor #308205 üzenetére
Szia!
Nekem is nagyon fura volt az iOS, kb 3 hete használom, miközben előtte mindeddig android-os voltam, de mostanra már semmi hiányérzetem sincs, az előnyök tekintetében abszolút iOS felé billent, koppanásig a mérleg mostanra.
Korábban is már gesztusvezérléssel használtam a telefonjaimat, ahol ugyanígy működött, mint itt iOS-en (mondjuk androidon jobb szélről indítva is működött a “vissza” művelet).A gyári billentyűzet is egész kézreállt mostanra, olyan hatékonysággal írom ezt a szöveget is vele, mint androidon. Pár hasznos trükk tud is lenni vele kapcsolatban:
1. Szóköz dupla érintésével automatikusan pontot és utána szóközt tesz, nagybetűvel kezdve a következőleg írandót.
2. Szóköz nyomvatartásával majd valamelyik irányba elhúzásával finoman tudod navigálni a kurzort.
3. Ha csak valami írásjelet be szeretnél szúrni, elég csak nyomvatartani a bal-alsó sarki “123” gombot és a kívánt írásjelre húzni az ujjad. Beilleszti és automatikusan visszavált betűkre.
Ami hiányzó funkció, az a prediktív bevitel magyar nyelven és az a működés (ami egyébként iPadOS-en kiválóan működik), hogy magánhangzók ékezetes formájához való eléréshez ne kelljen két irányú swipe-ot is végezni, hanem pl az “á” lehetne közvetlenül felette a nyomvatartott pozíciónak. -
Noxy
veterán
válasz BUZZLGHTYR #308208 üzenetére
talcara rakom, beakad, miez?
Horgász, valamilyen iPhone-l.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Topikgazda
Nálam nincs ez a (teljesen érthetően) bosszantó jelenség.
Két dolgot volna érdemes kipróbálni:
- YouTube App újratelepítése
és
- kényszerített újraindítás
(Gyors mozdulattal meg kell nyomni a hangerő növelő gombot, majd elengedni, ugyanezt megismételni a hangerő csökkentő gombbal, majd a bekapcsoló gombot lenyomva tartani egészen addig, amíg a logó megjelenik a kijelzőn. Ekkor el kell engedni.) -
Topikgazda
válasz fery02 #308209 üzenetére
„A gyári billentyűzet is egész kézreállt mostanra, olyan hatékonysággal írom ezt a szöveget is vele, mint androidon.”
Jó látni, hogy te is így vagy ezzel.
Engem kicsit a Microsoft Lumia telefonokéra emlékeztet, azoknál is jól tudtam használni a faék egyszerű, de nagyon pontos és hatékony billentyűzetet. Itt a taníthatósága is egy nagy pozitívum, illetve sokat segít a Csereszöveg menüpont. -
Topikgazda
válasz WhiteAngel89 #308207 üzenetére
Bár nekem nincsenek az említett közösségi médiás cuccaim, a fórumon azt látom, hogy igen sok panasz van a META miatt; az ő dolguk lenne, hogy javítsák ezeket a hibákat (a visszajelzések alapján magasról le van tojva a META részéről a dolog).
-
zolikaDB
veterán
Köszönöm szépen!
Srácok, valamilyen típushiba létezik az iPhone 13, 14 esetében?
Fotók minősége rendben van? -
bigrob
őstag
Swiftkey userek.
Néha olyan hibát tapasztalok, hogy tappolok egy szöveg dobozra, felhozza a billentyűzetet, gyorsan leütök pár karaktert és visszaugrik a gyári billentyűzetre.
Erre valami megoldás vagy tipp?Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
sipoczgabor
tag
válasz fery02 #308209 üzenetére
tökre tetszene ha jobb oldalról is menne a visszalépkedés, mint egy fajta jobb vagy bal kezes beállítás, és a billentyűzetnél tök jó lenne fenntre egy számsor mint egy samsungnál és a 2x-es swipe ékezetesnél bosszant, de ezeken kívűl.... nagyon óckodtam az iostól, de úgy érzem ezzel a 13-al megjöttem jó pár évre. üzemidőben érzetre dupláját produkálja mint egy exynosos s22.. még nemtudom milyen üveget vagy fóliát kéne rátennem ( most egy 3000 forintos üveg van rajta mindent is lefed. nemtudom hogy a média márktba szabott fóliát hogy illeszthetik vághatják rá
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Én nem Samsungról, hanem OnePlusról jöttem át, de nálam 14 Pro Max-en van 120 Hz, viszont energiatakarékos módban ledobja 60 Hz-re és iOS-en sokkal kellemesebb a 60 Hz, mint bármilyen Androidos telefonon valaha. Androidon olyan érzés ilyenkor, mint amikor hazafelé átléped az osztrák-magyar határt és hirtelen rázni kezd az út.
-
sipoczgabor
tag
válasz Stauffenberg #308221 üzenetére
igenigen, én direkt nekiálltam szoktatni a szemem a samsung 60 hertzén. Viszont valamit nem értek, androidon ugye külön sávokban lehetett a hangerőt szabályozni, belehetett állítani a csengő hangerőt, az értesítést, emellé appban az ébresztő hangerőt, itt meg csak van 1 csúszka és fogalmam nincs mit vezérel alap esetben. ha jól értem itt belehet fixre állítani a csengőt és az értesítést (azonos hangerőre, gondolom az ébresztő is ez lehet) és hangerőgomb nyomkodására meg csak a médiát változtatja?
-
Kbali
nagyúr
válasz Szabi® #308206 üzenetére
Csak a főverzió frissítés elmaradása miatt egyre kevesebb app lesz hajlandó működni (hiába kap esetleg még további 1-2-3 évig fontosabb biztonsági frissítéseket). Telefonálni, üzenetet küldeni OK, de másra egy idő után már nem lesz használható. Az egyes alkalmazások készítői (amennyiben rendszeresen frissítik azt) nem fognak végtelenségig azzal foglalkozni, hogy visszamenőlegesen portolgassanak verziókat, egy idő után már a fejlesztő eszköz sem támogatja Apple oldalról, csak irgalmatlan hákolással tartható életben egy app (gyakorlati tapasztalat).
Szóval: jó készülék a 11, de most a 13 a best buy - szerintem. -
senior tag
válasz sipoczgabor #308222 üzenetére
Alapesetben a gombokkal a csengő/értesítési hangok hangerejét állítod. Ha viszont zenét hallgatsz, videót nézel akkor a gombokkal a média hangerejét állítod.
Ezt a beállításokban Hangok és haptikus jelzések - Állítás gombokkal menüben tudod változtatni.
Alvás fókusznál lehet állítani az ébresztő hangerejét. -
Topikgazda
válasz sipoczgabor #308222 üzenetére
Ha nem megy semmi média, akkor a csengés hangerőt változtatod, ha megy, akkor meg azét.
-
batai15
félisten
válasz Stauffenberg #308221 üzenetére
Ja nálam is ugyan ez van , ezért is engedtem el a 120 hz-t ios-en .
-
Pano
addikt
válasz WhiteAngel89 #308207 üzenetére
Én 17-en tapasztalok nagyon sok animációs frame droppot.
Nem tudom mit csinálnak ezek, de borzalom ez a iOS17. -
Sungoo
addikt
válasz Stauffenberg #308219 üzenetére
Ez esetben bontatlan, új készülékről beszélünk. A hátrány az 1 év…
-
M1995
aktív tag
Talán a Vision Pro fejlesztés elvitte a figyelmet. iOS 16 és 17 olyan UI bugok, amit korábban nem tapasztaltam ennyire. Hozzátéve így is elégedetten használom összességében, eszembe nem jutna futni Samsung Androidra, csak pont tegnap morfondíroztam egyet iOS appok topikban.
-
M1995
aktív tag
Üdv a klubban! Tippek: [link]
-
Szabi®
addikt
válasz Kbali #308223 üzenetére
"Az egyes alkalmazások készítői (amennyiben rendszeresen frissítik azt) nem fognak végtelenségig azzal foglalkozni, hogy visszamenőlegesen portolgassanak "
Ez így is megtörténik, számtalan alkalmazás amit megvettem 6-8 éve már nincs, vagy csak a vásárlásaimban látom, mert eltűnt mint fing a gatyába, hiába vettem meg anno, még csak nem is free app volt.
Azok az alapvető alkalmazások amit szinte minden user használ messenger/tinder akármi, 100 év, amire egy 11-es készülékből kihal. Ez valami magyar módi a fórumokban hogy ajánlgatjuk az 1-2 éves készülékeket és akkor "-nem jön az apokalipszis", de valóság még mindig az, hogy nagyon sokan használnak régebbi készülékeket a világon, és egy metának nem lesz érdeke, hogy kilőjön maga alól "x" milllió usert, csak mert nincs kedve egy 150kbyte-nyi update-et összehozni. -
xhege
veterán
Vagy az is lehet, hogy nem véletlen az Android esetén a több bug. Most hogy az IOS is egyre több mindent akar adni (aminek alapjában én örülnék), mint pl widgetek stb kiderül, hogy nem is olyan könnyű ezeket ugyanolyan fluid módon megtenni, mint amihez eddig hozzá voltunk szokva. Több funkció = több hibalehetőség.
Nem mondom, hogy ez így, van feltétlenül, de eszembe jutott, mint egy lehetőség.
Remélem, hogy ráfekszenek ezekre a dolgokba és sikerül gatyába rázni az IOS-t újra. -
Pano
addikt
válasz xhege #308238 üzenetére
Igen.
Ugyan ez pl a Windows rákfenéje is, hogy a hardver kombinációk száma amikre optimalizálni kellene majdnem hogy végtelen. Nem beszélve a 3rd party driverek végeláthatatlan számát.
De ha megnézel egy Google saját hardverével kiadott telefont, meg egy másik gyártó telefonján futó androidot, mellbevágó a különbség. Pedig elvileg "ugyanaz" az oprendszer.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz xhege #308238 üzenetére
"'sikerül gatyába rázni az IOS-t újra"
Hát nem tudom, most már a patchek patchre jönnek. Főverziók után meg lehet várni a day1 patchet. Hirtelen kiszélesítette az apple a portfólióját termékek terén, viszont az alkalmazottak száma worldwide 80 ezer fő, ami egy ekkora részvénytársasághoz kevés.
-
addikt
válasz sipoczgabor #308217 üzenetére
Miért, mi a baj a mostani 3000Ft-os üvegfóliával?
Én amikor megérkezett a teló, első dolgom volt, hogy erre is rendeljek egy szokásos Ringke Fusion X tokot és egyúttal ugyanonnan (doopshop.hu) üvegfóliát is rendeltem hozzá.
Ez a fólia is jó (mondjuk én még olcsó Ali-s fóliákból sem találkoztam gagyival, végülis üveg-üveg), lefed mindent, sikerült is szépen rátenni.
Nem is gondolkozol, hogy másik kellene, inkább berendelek tartalékba Ali-ról valami sok eladással rendelkezőből valamennyit még. -
Rage47
veterán
-
Ádám16
addikt
A főverziók végére kb. tökéletesek szoktak lenni az iOS-ek.
Most megfogadtam, hogy semmiképp sem teszem fel a 18-at, ha a 17-et sikerül egyszer végre gatyába rázni.13 mini úgysem fog már olyan funkciót kapni, ami miatt must have lenne a váltás (most sem kapott igazából).
-
Ádám16
addikt
Hivatalos szerviz szokott akksicserét akciózni?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az szép,már itt is?
Nálam még jó,prémumom van rá előfizetve.
Rá fog baszni a google,de nagyon,majd átmennek másikra az emberek.
Megérdemli a sorsát,szétszedetném az összes ekkora cégeket,már nem tudják mit csináljanak jódolgukban.Nagy János
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest