Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44224) narumon válasza bajnokpityu (#44217) üzenetére


narumon
őstag

amdfan:sztem ő pont azt mondja, hogy kisebb dinamikával készülnek a vinylek.

Fordítva. Még a legrosszabb vinylen is 10 körül van a DR, míg CD-ből nem ritka az 2-3DR-es lemez :(

Itt egy jó kis gyűjtőoldal:

http://www.dr.loudness-war.info/index.php?sort=dr&order=asc

"AMDFAN: Így van, jóval nagyobb dinamikával szólnak a vinyl-re készített felvételek. Igazából miért nem azt csinálod, hogy digitális rendszered van, és beszerzed a vinyl ripeket, vagy mondjuk elkészíted magadnak. Persze nem lehet minden vinyl ripben megbízni, de alapvetően engem zavarna, hogy romlik a vinyl minősége minél többször játszom le, plusz sokkal egyszerűbb a zenehallgatás is. Persze van aki pont a szertartásos mivoltát szereti az egésznek."

Mert nagyon kevés a ripben elérhető anyag a jó meg még kevesebb. Az analóg hangot nagyon nehéz visszaadni CD-ből, SACD-ből is megvettem ami érdekelt - most vinylt veszek. Az egy közkeletű tévedés, hogy romlik a vinyl minősége minél többször játszod le (illetve nem tévedés csak a mértéke). Azért itt is történnek fejlesztések (mind a lemez anyagára mind a tűkére vonatkozóan). Egy mai modern tűvel egy mai lemezt elvileg ezres nagyságrendben lehet meghallgatni mire jelentős hangminőség romlást hallanál. Nekem van olyan lemezem (Jean Michel Jarre - Oxygene 1976) amit még apám vett az adott évben ráadásul Yugo nyomásban ami tényleg nem egy nagy valami, de mivel az öregnek normális lejátszója volt (pedig az akkori tűk messze voltak a mostani microlineoktól) így én még ma is úgy rakom fel ezt a lemezt, hogy különösebb gond lenne vele. Persze néhány pattanás már van benne - de hát ez a lemez öregebb mint én (és ennyi idős CD-m meg nincs is) :D Szonikálisan viszont még most is sokkal jobb mint a CD!
Szóval én egy olyan elvetemült gyűjtő vagyok aki hallgatja is a lemezeit :) Igaz ebben egy AT150mlx hangszedő van a segítségemre amivel nem gond a sok hallgatás. Gyakorlatilag a tű fejét nem is lehet szabad szemmel látni!

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Naruvideo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.