Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz Lajmund #184396 üzenetére
csak a hulladék drága cuccok ellen támad - mint Don Quijote a szélmalmok ellen. Vagdalkozol de tényleges, tényszerű tudásod nincs a témában. Ahányszor kérdezte bárki mire alapozod, ugyanúgy vagdalkoztál minden tényszerű előadás nélkül. Ja nem az hogy 74% a fehérje vagy 80%. Tényleg ez jelentős különbség és hatalmas jelentősége van meg mindent elárul arról, hogy a puregold egy xar.
Nálad "profibb" gyúrós arcok azért fogyasztják, vagy inkább azért nem fogyasztják mondjuk a te általad fogyasztott izolátumot, mert nem ellensége senki a pénztárcájának. Ennyi a lényeg. Az ízesítetlen wpc viszont jó dealnek tűnik szerintem ezzel nem vitatkozott senki.
Persze ebből nem következik, hogy a szélmalmok ártalmatlanok ne értse félre senki nem ez a lényege.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #184397 üzenetére
Scitec minőségben nem rossz szerintem de kicsit drága az izek a vanailián kívül nem jönnek be. 3 éve ettem utoljára nem tudom jelenleg mik vannak vagy milyenek.
Nutriverzumos ár értékben nem rossz minőségben közepes abból lehetett venni naturt 1-2 éve ettem utoljára nem tudom most mik mennek.
Biotech se izre se a gyomromnak nem tetszett valami nem volt okés kb 2 éve ettem utoljára nem tudom most mik mennek. Izre már nem emlékszem de vagy karamell vagy csokis vagy ennek keveréke passz.
Puregoldost a nutriverzumos és a bioteches közé raknám minőségben igazából nem volt rossz de jó sem. Abból valami mese csokisat ettem ízre nekem bejött. Igazából az izolátumjuk csak 80g fehérje de a fentebb említett nutri és bionál is fel lehet ezt hozni és ez ami nem annyira szimpatikus az árukrét cserébe.
Egy ideje ezt eszem amit már irtam de következő proba az ostrovit lesz meg onnan több mindent fogok rendelni nagyon szimpatikus a készlet meg az árak is.
Myprotein szerintem az alja minden szempontból.
Meg ugye tegnap a builderes ami igaz csak sima koncentrátum volt de a gyomromnak tetszett meg nagyon jól oldodott de az íze meg a 73 g fehérje tartalom nem győzött meg. De volt még pár csak azok most nem jutnak eszembe. Régen meg rengeteget ettem amit focista barátomtól kaptam nem tudom milyen márkának az izolátuma de annyit kaptak amennyit kértek 4-5 kilos vödrösbe. Semmi ize nem volt csak natur izolátum annak nem tudom az adatait akkor még nem foglalkoztam vele csak ingyen volt és ettük.
Azt tegyük hozzá hogy egy adott márkánál is ingadozik a minősége szóval simán lehet hogy nem mindig a legjobb mixet fogtam ki és ez csak az én véleményem 3 kilonál tobbet nem vettem egyiktol se kivéve a jelenleg is fogyasztottbol ez nagyon bejött minden szempontból. De az ostrovitesre nagyon kíváncsi vagyok lehet ez lesz az új sztár nálam így leírásra jónak tűnik meg az árak is korrektek. Ha más miatt nem is de emiatt megérte felhozni a témát.Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz Pocee #184393 üzenetére
Simán csak gyenge jellemre utal. Ezek azok akiket szekáltak a suliba és ilyen felnöttek lettek. Nem tehetnek róla másképp nem megy ehez szoktak hozzá. A többieknek meg a sok tesztotol beszükült a gondolkodásuk és csak azt látják Lajmund támad mi is támadunk. Közben Lajmund aki anti lakatos valójában csak a hulladék drága cuccok ellen támad nem az emberek ellen. Az más kérdés hogy furcsállom hogy miért ezeket fogyasztják tölem profibb gyuros arcok.
Na de beszéljünk másról. Tegnap kiprobáltam a shopbuilderes 28 grammos ajándék csomagot amit a vitaminokhoz kaptam. Fekete szeder és fehér csoki izzel. Na mondom ez biztos jó. Felemelt kis ujjal írom nehogy kocsma hangulat legyen mivel ez egy kultur környezet sok finom gyengéd emberrel. NEM FINOM. Igazából ettől függetlenül legszimpatikusabb a builder pl youtubon a sok látványpékséghez képest mert ott még vannak igazi tökös gyerekek de a fehérjéjük izé nem jött be ahogy a tobbi márka hokuszpokusz ize sem. Szóval igyatok maradok a naturnál amit inkább én izesitek.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
benfolds
őstag
bárcsak be lehetne kereteztetni ezt a topikot, és kitenni a falra. egész nap gyönyörködnék benne.
pythont hiányolom még. hova tűnt? lehet, hogy túl sok vizet ivott?[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
Mindentől független azért azt is jegyezzük meg,hogy az is az alja,amikor válaszolni kellene valamit vagy reagálni de egyszerűbb a helyesírásba belekötni, még ha egyébként jogos is,de nem az volt állítva,hogy a srác helyesen ír.
Mr.Brightside
-
Lajmund
őstag
válasz Apollyon #184388 üzenetére
😂😂😂 Az vagy te lakatos. Látom az oltás nagyon megy biztos sokat gyakoroltad edzés előtt. Vagy van oltási könyved abbol tanultad? Amúgy szép volt. Te legalább be tudsz rendesen szólni. Nem kell swiftkey samsung billen is be lehet allitani hogy javitson automatikusan csak eppen haladni nem lehet vele mert nem mindig elég preciz es szokszor mást ir mint amit szeretnél és ki kell javitani ami sok ideig tart.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Apollyon
Korrektor
válasz dnelb #184386 üzenetére
A gyúrós topikot nem lehet szétszabni. Nézd meg 10-15 éve mi volt itt, az ilyen lakatos lajmundok fél fogra se voltak elegek.
Jah +1 a swiftkeyre, analfabétáknak jó segítség lehet. Legalább a súlyt helyesen le tudja majd írni, ha már felemelni nem.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dnelb
veterán
válasz Lajmund #184384 üzenetére
Ez a "értette mit írok" érv a helytelenségre ugyanaz, mint amikor angolban your-t használnak you are helyett, mert úgyis érti a másik... persze, tudod hogy helyes de nem úgy írod Rakjál fel swiftkeyt és megírja helyetted, helyesen.
Ugyanazt csinálod mint a samsung topikokban, hányinger a stílusod. Jó lenne ha ezt a topikot legalább nem b*sznád szét ezzel a telepi kocsma beszéddel. -
Lajmund
őstag
válasz persil #184382 üzenetére
Abszolút nem divat és tény hogy legalább valahogy kinézzen amit leírunk. Nekem sokkal tobb idő mindent szépen leirni mint ha csak gyorsan lepotyogom. De ettől függetlenül a kolléga értette mit írok és részéről netto kotekedés volt ez a kicsinyes oktatosdi amire csak így lehet reagálni. Vagy inkább csak terelés mert nem akar képet küldeni magárol. Még mindig várom
-
perempe
veterán
válasz Qtya123 #184375 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. Svéda a pékünk, nem véletlenül mondta a felesége, hogy ha kenyér, akkor kovász. Olcsósága miatt Billa Plus-ban vettem francia bagettet egy hónapja, az valami borzasztó állagú volt, és valószínűleg itthon is hasonló a nagy áruházakban.
A kolbász magyaros.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
persil
nagyúr
válasz Lajmund #184380 üzenetére
Most nem azért, de ez a telón írok annyira szar kifogás. Én is telón írok, meg vagyunk ezzel még néhányan...
Érdekes, néhány ékezet sikerült. Ez nem "nem fogok minden ékezetet bepötyögni" és nem is elírás.Miért nem lehet annyival elintézni, hogy legközelebb átolvasod küldés előtt, uram bocsá' még tanulsz is belőle valamit...?
Nem az a baj, hogy becsúszik egy-két helyesírási hiba, hanem ezek a rissz-rossz kifogások, meg a felháborodott attitűd. Komolyan az a divat, meg a menő manapság, ha valaki nem tud írni?
Szánalmas.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
-
Lajmund
őstag
válasz OPiiPO #184378 üzenetére
Nem baj telon irok nem fogok minden ékezetet mindig bepotyogni ha meg valamit elirok ez van. Ha kell tudok rendesen írni. Jöhet a kép inkább okoskodás helyett még mindig várom.
-
OPiiPO
veterán
válasz Lajmund #184376 üzenetére
"pfhizer oltástol" - Pfizer oltástól
"tönkre ment" - tönkrement
"azota" - azóta
"lipotihoz" - lipótihoz
"csirkemell hamburkert" - csirkemell hamburgert
"fagyobol" - fagyóból"
"Mulhéten" - Múlt héten
Bocs, nem olvasható a hozzászólásod, egy részét javítottam, a többire most nincs időm[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Qtya123
őstag
válasz Lajmund #184376 üzenetére
A vadkovásznál pl azon is múlik az íze, hogy az adott helyiség levegőjében milyen mikróba összetétel van. Mert pl más baktériumtelep lebeg a te konyhádban, meg az én konyhámban. És bizonyos esetekben ez is tud ízkülönbséget okozni.
Mivel nem olyan ez a kenyér, hogy összedobod 3-4 óra alatt a dagasztástól a végtermékig, mint az élesztős kenyerek, ezért ebből nem gazdaságos 1-1 darabot készíteni, mert foglalkozósabb annál.
Így nálam az van, hogy 4-5 darab megy be a fagyasztóba. Felengedve olyan, mint a friss, de ez mondjuk nem a kovász miatt van. Ha egy normálisabb bolti zsemlét lefagyasztasz, felengedve az is friss.
Ez a kovászos azt tudja, amit írtam is, hogy nem lesz ehetetlen 4-5 nap után sem.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Qtya123 #184375 üzenetére
Nekem nincs semmi bajom de ha veszek ritkán akkor lipoti kovászos paraszt kenyeret imádom a gyurmás állagát meg finom ízét. Nálam itt van 1 percre gyalog és csak annyit veszek amit kb tudom hogy egy nap alatt megeszek mivel lehet szeletre venni de mondják hogy simán jó még több nap után is. Egy barátom anyukája is igy csinálja ahogy te mert a pfhizer oltástol tönkre ment a gyomra meg mindenféle baja lett és akkor ásta bele magát ezekbe a dolgokba és azota süti és első osztályú habár nekem a lipotihoz képest kicsit tömör de biztos lehet ezt is befolyásolni hogy milyen szerkezete legyen. Én is simán csinálnék de keveset eszek. Jelenleg meg csirkemell hamburkert eszek a héten vettem kézmüves hambi bucikat onnan ahol a kajáldáknak is csinálják és minden nap veszem ki a fagyobol a csirkemellel együtt és azt csinálok másnapra ebédre. 25dkg jó csirkemellel annyira jó meg egyébbel hogy nem birok betelni vele. Mulhéten én is bevágtam egy kilot a többi kaja mellé az íze kedvéért legjobb az igazi házi kolbász. Vannak ilyen hullámok amikor egyszerűen kell de valamikor hónapokig megvagyok nélküle.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Cs1csó #184334 üzenetére
Irdatlan mennyiségű kísérletezéssel. Voltam kb minden allergiavizsgálaton. Gasztroenterológusoknál, bőrgyógyászoknál, természetgyógyászoknál, magánnál, államiban, stb... Sehol semmi eredmény. A Foodtest2000 azt mutatta ki, hogy allergia van a tojássárgájára, borsóra, tejtermékekre és élesztőre.
Már ezt a tesztet megelőzően is próbálkoztam olyannal, hogy hónapokig kizártam egy-egy élelmiszert, hátha elmúlik. A tej és a tojás is köztük volt. De nem történt javulás. Az olyan ételeket is kizártam, amelyek gyakrabban okoznak ekcémát. Paradicsom, narancs, stb. Semmi eredmény. Jött ez a foodtest2000, azt hittem, hogy azzal meglett a megoldás, mert a tejtermékeket és a tojást egyszerre nem zártam ki korábban, hanem x hónapig az egyiket, x hónapig a másikat. Így kizártam egyszerre a kettőt és mellé azt hittem, hogy beviszem a kegyelemdöfést is azzal, hogy ezek mellett az élesztőt is kizárom és elkezdtem szódabikarbónával kenyeret sütni. Javult némileg az ekcéma, de meg nem szűnt. (hozzáteszem liszt és gluténérzékenység soha nem került kimutatásra)
Ekkor már úgy voltam vele, hogy akkor ott rohadjon meg, nem kísérletezek tovább. Aztán meguntam már a kenyér sütögetést, meg szódabikarbónával nem is olyan finom. Meg ugye hiába hagytam el az élesztőt is, nem tűnt el a probléma.
Aztán egyszer egyik kolléga adott ebéd során a kenyeréből, néztem, hogy milyen érdekes állagú a kenyér és tök jó íze van. Akkor mondta, hogy ő szokta otthon sütni, vadkovászos kenyér. Akkor olvastam utána, hogy mi ez.Abszolút nem az ekcémával való újabb kísérletezés miatt, de úgy döntöttem, hogy én is ezt a fajta kenyeret szeretném enni, mert tetszett, amit olvastam a kovászról, hogy lényegében a levegőben lévő mikróbák által indul fermentációnak a cucc és ezt használod fel. Semmi más nem kell csak a liszt a só és a víz. A gliadinnal kapcsolatos megállapítások is tetszettek. Nem utolsó sorban nagyon tetszett a kenyér állaga és íze. Ja és az, hogy ott van a kenyértartóban és a 4-5. napon is ehető a kenyér, nem penészes és nem állott, ehetetlen ízű.
Szóval elkezdtem ezt enni és egyszer csak azon kaptam magam, hogy nem viszket az ekcéma. Majd azon, hogy elmúlik. Próbaképpen elkezdtem visszahozni a tojást és a tejtermékeket az étkezésben. Nem tudom, hogy maradjanak-e, lévén a foodtest problémásnak jelölte. De az ekcéma nem tért vissza tőlük és engem soha nem fújt fel, fosatott meg sem a tejtermék, sem a tojás.
Na és akkor itt a lényeg. Kipróbáltam, hogy pár napig a "normál" kenyereket eszem. Úgy az 5. nap után elkezdett visszatérni az ekcéma. Utána visszatértem a kovászosra. Elmúlt. Ezt követően maradt a kovászos kenyér, de próbaképp pár napon át ettem péksüteményeket is (nem szeretem túlzottan őket egyébként, de kísérletezni akartam). Ismét előjött az ekcéma. Nem túl enyhén, de megjelent. Vissza arra, hogy csak kovászos kenyér--> eckéma ismét eltűnt.Tehát kb ennyi a sztorim.
Szóval igen, valószínűleg a kenyér teljes elhagyása is segített volna. De én nagyon szeretem a saját készítésű kolbászunkat (20%-os zsírtartalommal készítjük és kömény még véletlenül sem kerül bele, mert szerintem a világ legnagyobb barbársága kolbászba köményt tenni) és kb a hányinger kerülget, ha abonettel, puffasztott rizzsel, vagy hasonlóval eszem. Máshoz nem eszek kenyeret, nem szoktam melegszendvicseket, meg mittudomén lekváros kenyeret enni, a felvágottakat meg pláne nem. De a kolbászról nem akarom lemondani (ez leírva egy kicsit buzisan néz ki... )[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Flash Gordon #184368 üzenetére
Szimpatikus el van mentve ki fogom próbálni. Most nagyjából átnéztem az oldalt nagyon jó árak vannak.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
-
Rivaul
addikt
Ez amúgy nagyon jó ár. Még ha 7800-ra is szorozzuk fel kilónként. És az Ostrovit nem egy szar név. Prot builderen is rákerestem. Ott mondjuk már 7200 a webshop ára. Ami még mindig jó. El is tesszük későbbre
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Flash Gordon
senior tag
válasz basaharc502 #184369 üzenetére
100 g-ra vetítve a 3,7g-al több kb. hibahatáron belül van, cserébe csilivili, profi csomagolása, olcsóbb és úgy néz ki hogy ilyen ár mellett valahogy telik marketingre is némelyik cégnek.
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
basaharc502
aktív tag
Ez sem lesz ok, mert ebben csak 88g fehérje van a 100g-ban, a csodában pedig 91,7g. Meg amúgy is ráírják, hogy wpi90, aztán nincs is benne annyi...ti meg beveszitek a marketing bullshitet. Felhívni fel lehet-e őket?
-
Flash Gordon
senior tag
-
stingy2
senior tag
válasz Woodslave #184352 üzenetére
"Én elhiszem hogy vannak olyan élethelyzetek amikor izolátum kell (bár vki írhatna mert nem jut eszembe)"- nálam nem alkoholos zsírmáj alakult ki.
Olvastam egy cikket a Pubmeden, hogy egy kísérletben napi 40 v. 60 g WPI-t fogyasztottak az alanyok (a csoport fele placebót, a másik felel WPI-t kapott) és néhány hónapos teszt alatt a WPI-t fogyasztó csoportban szignifikánsan csökkent a máj zsírtartalma a placebó csoporthoz képest. Összességében valami 20% körüli volt a zsírtartalom csökkenése, tehát elég jelentős. Utána még elolvastam több cikket a témában, és az lett a következtetésem, hogy a magas fehérjetartalmú étrend csökkenti a máj zsírtartalmát, de legnagyobb mértékben a WPI. Én pl. ezért iszom, de pont mostanában kezdtem el csökkenteni, mert már rendbejött a májam, és így már nincs izolátumra szükségem.
Igazából max. ilyen speciális esetekben van létjogosultsága a WPI-nek, egyéb esetben jó az olcsóbb koncentrátum, de a sima fehérjedús kaja is, főleg hobbi szinten.INTJ
-
aelod
veterán
-
basaharc502
aktív tag
Látom megint beindult a csodafehérje isteni magasságokba emelése és minden más lesz@rozása. Az érveket pedig hagyjuk is...fel lehet hívni telefonon, meg a bácsi azt mondta, hogy az övék a legjobb...omg.
Azon az egyen kellene elgondolkdoni, hogy leosztva/adagra annyira, de annyira lényegtelen, hogy a 22,5 g fehérje vagy 25,5 g fehérje van egyik vagy másik termékben, mert ez konkrétan lóf@sz különbség....miközben a többi 100+ grammot meg kajából viszed be. Néhányan annyira túlmisztifikáljátok ezt a fehérje kérdést, hogy az már viccnek is rossz. -
neophyte79
tag
válasz aelod #184358 üzenetére
Akkor a félreértések elkerülése végett (mondjuk nem mintha számítana 🙄), nyáron azért tűntem el, mert értelmetlennek találtam azokat a beszélgetéseket, amik az általános témák itt. Semmi beszólási attitűd nem volt benne, ellenben a réggel. Ott valóban hiszti miatt (és egészségügyi gondok) koccoltam.
Nekem az itt lévő és "tudományos" jellegű beszélgetések már nem érdekesek,az én véleményemre meg senki sem kíváncsi. 🤷
Tartozni egy közösséghez sem akarok/fogok, így okafogyottá válik az ide érdemben történő írás.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz neophyte79 #184353 üzenetére
Addig maradsz amíg be nem rinyálsz megint vagy valaki vissza nem szól neked.
Hagyd ezt a stílust a szalmabáb érveléseddel és nőjj fel végre."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
persil
nagyúr
válasz Woodslave #184352 üzenetére
"akkor egy átlagos felhasználónak tökéletesen elég a fele árban árult koncentrátum."
Ja persze, tokeletesen egyetertunk. En csak azt mondom, hogy megvan a helye a dolognak es nem az ordogtol valo a por sem.
-
Cs1csó
félisten
válasz marked one94 #184348 üzenetére
Irgalmtlan árak vannak a Lidl-ben talán Scitec-et láttad e 15k huf/kg vagy talán még magasabb áron, nevetséges.
Pedig egy ilyen áruházlánc nagyot tudna szakítani ha egy gyártótol egyedi szerződéssel rendelne jó sokat (több tonnát) és olcsón adná. Nyilván a vevőnek még a szállítási költségen sem kellene matekoznia mert csak leveszi a polcról és beleteszi a szekérbe.
4-5k huf/kg vinnék mint a cukrot. -
ztoldy
senior tag
válasz persil #184351 üzenetére
Ez így van, ha makrókat nézünk, akkor ha az ember a 6-8000 közötti kategóriát veszi, ahol 75-80% fehérjetartalom van, akkor valóban pont ugyanúgy jön ki mintha a csirkét venne 2000/kiló áron. Ha valaki ránéz, hogy egy kiló és 8ezer, az valóban soknak tűnik, illetve egyszerre nagy kiadás lehet.
Egyéb aspektus, hogy melyikkel mennyire telítődsz el, intolerancia van-e, a csirkét mivel tömik kérdéskör stb.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
-
Woodslave
félisten
válasz persil #184351 üzenetére
sztem meg ha már arról az oldalról nézegetünk, akkor egy átlagos felhasználónak tökéletesen elég a fele árban árult koncentrátum. Én elhiszem hogy vannak olyan élethelyzetek amikor izolátum kell (bár vki írhatna mert nem jut eszembe)
Pláne ha már megküldött mézzel meg szörppel akkor sztem pláne qrva mindegy a felszívódás meg az extra ch és zsírtartalom. Persze mindenki azt vesz amit akar meg amire futja/nem sajnálja.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
persil
nagyúr
Aranyaiban nezve nem "dragak" egyebkent, ha azt nezem, hogy mennyi feherjeert adom ki ezt a penzt. Sokkal tobbe kerul hussal, tojassal es akkor ott van mellette minden mas is, ami mar lehet boritja a napi makroidat.
De en is szivesebben veszek 7-8-ert, a 10+ szerintem is tulzas. Oriasi szerencsem, hogy amiket szeretek, mind jo aron szoktak menni.
Egyebkent meg mindig azt mondom - amit rengetegen nem ertenek meg - hogy a feherjepor nem egy csodaszer es nem is hus helyett van. Egesz egyszeruen arrol van szo, hogy ha meg "hianyzik" 20-30 gramm a napi szuksegletemhez, de azzal mar nem akarok tobb zsirt, cukrot egyebet bevinni, mert borulna a napi makro, akkor tokeletes megoldas egy turmix. Plusz egyszeru es gyors.
Arrol nem beszelve, hogy pl. nincs idod 6x enni, vagy epp nincs gyomrod napi 6x enni, stb stb.Meg van a pornak is a helye, jol kell kezelni, ennyi az egesz.
-
aelod
veterán
+1
Minek is jöttem vissza? 😑 Te jobban tudod, mint én? Tetszik.
Logikailag nem állja meg a helyét amit írsz... és most meg felkérdezel amikor nem írtam az okát, hogy miért jöttél csak megjegyeztem, hogy te akinek nincs időd a topik ..ságaira mégis beírtál és belém álltál.
Volt erre példa sok sok évvel ezelőtt, azóta felnőttem
Volt de nem csak sok éve hanem legutóbb is amikor tiszteleted tetted itt az általad degradált szellemi fertőben.Nem nem nőttél fel mert megint személyeskedsz és dacosan vagdalózol mint egy kisfiú.
Most meg belemagyarázod, hogy trollkodni jöttél. Nem te vagy perempe is véletlen? Mert akkor helytálló amit írsz.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Viktor77
titán
Nem vagy egyedül.
Majd ha sokkal komolyabban veszem, odafigyelek erre is.
Addig jó nekem az 5g-mal kevesebb fehérje is.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
marked one94
őstag
Lehet én vagyok a csöves de 1 kilo feherjeert 10k kiadni eléggé nagy luxus, akkor inkább veszem húst, tojást.
You'll Never Walk Alone
-
neophyte79
tag
válasz aelod #184345 üzenetére
Minek is jöttem vissza? 😑 Te jobban tudod, mint én? Tetszik.
Egyáltalán nem "sérültem" be, bebaszna ha egy utolsó utáni, teljesen marginális topic megértésére lennék rászoruló. Volt erre példa sok sok évvel ezelőtt, azóta felnőttem.Én nem itt élem a mindennapjaimat, ellentétben azzal, akinek most válaszoltam. 😏 Trollkodni jövök, ha eddig nem tűnt volna fel Mr topic mestere és mindennek a megmondója.
-
Rivaul
addikt
válasz Oppenheimer #184344 üzenetére
Lóval nem kártyázok.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
aelod
veterán
válasz neophyte79 #184343 üzenetére
Meg a topic fasságaira sem, nem jópofizok.
Látod erről beszélek Mégis hosszú hallgatás után megint idejöttél, beszúrkáltál megint mert volt rá időd.. és láss csodát nem azt kapod megint amire számítottál és besérülsz.
Viszlát!
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Rivaul #184342 üzenetére
Ne irjal mar hulyesegeket! Szerinted az indiai adatok mennyire helytalloak? Szerinted a melyszegeny videkeken ami India lakossaganak nagyjat teszi ki, mennyire alaposan tudtak nyomonkovetni a halalozasokat?
Raadasul annak az eszmefuttatasnak amit irtal mennyi tudomanyos alapja volt? Abszolut baromsag.
Ennyi erovel a braziliai bennszulott torzsek akik meg kemenyebb eletet elnek mint az indiaiak meg ellenallobbak lennenek a covid ellen, nem?
Hat a valosagban nem, 50%+-os halalozasi ratajuk lenne, mert az immunrendszeruk meg hasonloval se talalkozott.
Egyaltalan nem ugy mukodik ez, mint ahogy te irtad, szoval ne terjeszd a baromsagot!
Indiai tobblethalozas:
Ez mar pontosabb stat, csak 21-ben ~3.850.000-val (3.8 millioval) tobb halott mint 19-ben.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Rivaul
addikt
válasz Oppenheimer #184341 üzenetére
Míg az USA cca 340m főjére jutott 1,1m halott, addig a messze elmaradottabb 1,3mrd Indiába 550e. Te is f@szom lekezelő vag mindig b+ ahelyett hogy megértenéd a lényeget...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Rivaul #184339 üzenetére
Mirol beszelsz? Indiaban tomegevel dobaltak a hullakat a folyoba amikor ott bedurrant a covid. Nem voltak ellenallobbak a virussal szemben azert mert koszban elnek es fuszert esznek. Ilyen urban legendeket ne terjessz a forumon
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Lajmund
őstag
válasz Rivaul #184339 üzenetére
Igazából csak a vizet párlom le az agyontárgyalt okok miatt. Másba csak probálok helyi termelőktöl venni nem steril zöldséget gyümölcsöt húst. Szerintem ez nem túlzás. Többi mást meg ár értékben probálom a legjobbat venni. Tudom hogy nem leszek ettol vagy attól izmosabb csak menjen szerintem legjobb helyre a pénzem. Mindegy kinek ha jót árul jó árba.
-
Rivaul
addikt
válasz Lajmund #184332 üzenetére
Amúgy ezzel a minden szűrt, minden mentessel sem biztos hogy annyira jót teszel magadnak. Egy kis kosz, szemét kell. A Covit is hol pusztított legkevésbé a vártak ellenére? India pl. Ahonnan megnézel egy "gasztro" videót és egy hétig f...sol már csak attól is. Mert ellenállóbbak. Nem úgy mint az amúgy is puhány Európaiak. A nagyon egészséges életmódot élők sokszor messze rosszabb állapotban vannak, mint az átlagosan magukra figyelmet fordítók.
-
Lajmund
őstag
válasz OPiiPO #184337 üzenetére
Azt mindjárt gondoltam hogy neked tetszeni fog.. Múltkor is akartam kérni. Küldj már egy képet magadról. Én már régebben küldtem.
-
aelod
veterán
válasz neophyte79 #184330 üzenetére
Arra viszont volt felesleges időd, hogy elindítsd amire reagáltam?
A %-os rész jogos, de senkinek sem tűnt fel.
...de azért megint felültél a magas lóra ugye?Van ami nem változik
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
Egyébként már megint túl nagy jelentőséget tulajdonítotok a (jelen esetben fehérje) kiegészítésnek. Tegnap néztem, és szembe jött ez a tanulmány.
"A megfelelő edzés mellett a borsófehérjével történő kiegészítés elősegítette az izomvastagság nagyobb növekedését a placebóhoz képest, különösen a kezdők és az edzésbe visszatérők számára. Mivel a két fehérjecsoport között nem sikerült különbséget tenni, a növényi borsófehérjéket a tejsavó alapú diétás termékek alternatívájaként lehetett használni." Ennyit a k.vajó minőségű vs. ocsortánysz.r porok közöti különbségről.
Már ezerszer írtam: ihattok akármit, mehet a HGH trennel, ha nincs jól megtervezett edzés, akkor kuka az egész.
Megyek is edzeni .[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Cs1csó
félisten
válasz Lajmund #184308 üzenetére
Fegyelmezett táplálkozás mellett lehet fejlődni fehérje turmixok nélkül is.
Nyilván ez az "átlag" amatőr (család, napi 8 óra munka, iskola stb. mellett edző) testépítőknek hasznos mert átlagos étkezés (pl. menza ebéd) mellett is tud fejlődni ha a hiányzó plusz fehérjét egy könnyen, gyorsan elkészíthető/elfogyasztható turmixszal oldja meg.
Gondolom aki kőkenényen tolja a párolt rizs bazi sok csirkemell kombót napi 5x akkor ott kajával is megoldott a fehérje bevitel.
(A szer használat mellé is kell fehérje hiszen a "semminek" a beépülését az sem tudja pörgetni) -
stingy2
senior tag
válasz neophyte79 #184319 üzenetére
" Az ész osztás megy, de gondolkodni egyik sem tud". erre vagy most remek példa, mert ez is ott van:
"Ha meg százalékban tünteti fel, akkor hogy matekozta ki a 110%-ot? "
Amúgy tényleg vicces a topik: olyanok osztják az észt, akik vagy nem is gyúrnak (Topikcím, helló!), vagy úgy néznek ki mint egy telibesz..rt térdzokni olyanoknak, akik év(tized)ek óta akár versenyszerűen is ezt csinálják.
De nem baj ez, itt is érvényes:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."[ Szerkesztve ]
INTJ
-
neophyte79
tag
válasz aelod #184321 üzenetére
Dehogy bontom ki a témát, nincs erre felesleges időm. Vitáztunk épp eleget régen, f@szkalap voltam én is.
Egyetlen ember akivel itt érdemben lehetett diskurzust folytatni az Woodslave volt.
184320Lajmund: sokszor megtapasztaltam ezt, de hát az ember ilyen. 🤷
A %-os rész jogos, de senkinek sem tűnt fel.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
-
Lajmund
őstag
válasz Qtya123 #184323 üzenetére
Minden irásomban folyamatosan visszafogom magam de néhe kicsuszik. Meg amúgy is nagy volt itt a pangás végre van egy kis élet De megprobálom mégjobban konszolidáltan írni. Rajta vagyok de tényleg. Az a helyzet itt írásban nem olyan mint élöben.
-
%-ban van megadva, de 110% a végeredmény...
-
Lajmund
őstag
válasz m3tr0 #184322 üzenetére
Kicsit gyenge poén szerintem mert egy katyvasz logikátlan. Amúgy tudod mi a nagyon nagy? Kettőt tippelhetsz.
-
Qtya123
őstag
válasz Lajmund #184314 üzenetére
"Rivaul: Úgy érzem itt jobban ki kell hangsulyozni ezeket a dolgokat. "
És szerinted ennek az a módja, hogy lekezelő stílusban beszélsz az emberekhez?
1.: Nem fog működni ilyen stílussal. Csak magadat égeted.
2.: Mi vagy te? Hittérítő, hogy kötelességnek érzed meggyőzni az embereket?Ez olyan, hogy nekem sokáig ekcémám volt. Senki nem tudott rajta segíteni, pedig voltam több bőrgyógyásznál, természetgyógyásznál, allergia vizsgálatokon.
Aztán az oldotta meg a dolgot egy csapásra, hogy vadkovászos, otthon készített kenyeret eszem. Egyéb pékárut amúgy sem szoktam enni, de kenyeret igen. Hiába nem sokat és hiába próbáltam egy csomó fajtát (igen, a csillió Ft-os ötezerszeres kiőrlésű kézműves kenyereket is, tönkölybúzát is, de próbáltam sütni otthon kenyérsütőben élesztővel, vagy épp szódabikarbónával), mindegyinél előjön az ekcéma. A vadkovászosnál nem. Ja, gluténérzékeny sem vagyok.Akkor én most ezek alapján kéretlenül kezdjek el hittéríteni mindenkit? De ilyen stílusban ám, hogy:
Egyétek csak azt a sok sz@r kenyeret, nem is értem miért vagytok ilyen igénytelenek magatokra. Ti tudjátok egyáltalán, hogy mit jelent az, hogy egy kenyér vadkovászos? Nyugodtan tegyétek tönkre az életeteket, én szóltam...Szerinted ez normális dolog?
Többen mondtuk már. Stílus. Állíts ezen a beképzeltségen.
neophyte79: Igen, ebbe beleszaladt. Persze már akkor gondoltam, hogy elintézi annyival, hogy jóóóóvanna, elírták.
Meg amúgy is cserkészbecsszó minden rendben van, meg amúgy is érzem, hogy az összes közül ez épül be a legjobban a testembe...
(persze, ha a biotech és társai esetén lenne egy ilyen elírás, ott már véres kardként hordozná végig és újra osztaná az észt, hogy na látjátok, minimum értelmi fogyatékos, aki ezen kamucégek trágyáját issza)[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Engem nem hat meg ez az életben is ilyen. Meg mi magyarok mindenkinél okosabbak vagyunk és aki nem azt fujja amit mi az mond hülye. Néha ezt magamon is észre veszem ilyenek vagyunk. Amúgy százalékban is 110 ami érdekes. De szerintem simán elirás ami jó kapaszkodónak jó jelen esetben de ettől függetlenül király a cucc. Mém meg hagyjuk nem ismer és a szegény világábol indul kieg ebből a pár sorból amit ide írok így nem veszem fel.
[ Szerkesztve ]
-
neophyte79
tag
válasz stingy2 #184305 üzenetére
😂😂😂
Imádom, komolyan. 🥴
Annyira nem figyeltek, hogy fel sem tűnik az...nem g-ban van megadva az érték, hanem százalékos arányban. Istenem, gyere le és szólíts magadhoz. Az ész osztás megy, de gondolkodni egyik sem tud.Aelod megint okos, mint mindig. 🤷
184314 Lajmund: jól is teszed, osszad az okosokat, mert itt mindenki polihisztor, aztán ha okfejtésre kerül sor, csak a sok lúd disznót győz effektus igazolódik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Új topiksztárunk tiszteletére
-
Lajmund
őstag
válasz aelod #184313 üzenetére
Azt írtad hogy kétszer jobban mint itt bárki. Itt senki se szurizik?
Rivaul: Úgy érzem itt jobban ki kell hangsulyozni ezeket a dolgokat.
-
Rivaul
addikt
válasz Lajmund #184304 üzenetére
Úgy hogy én is ezt ajánlom. Ha csak a Te ajánlásod alapján kellene kipróbálnom. Biztos nem tenném. Miért kell minden egyes mondatba, vagy 4 degradáló jelző? Nem csak a fehérjére amit "javasolsz" de a mézre, vízre még a belélegzett levegőre is... Kicsit a buksidra ment ez a dolog úgy érzem. Az ilyesmi meg hiteltelenné tesz még akkor is ha van alapja.
-
Lajmund
őstag
Ti vitaminokat esztek? És ha igen miket? Én a képen kívül még c vitamint rakok a nappali italomba azt ennyi. Nem innen szoktam rendelni de bf volt jó árban. Omega3 kell vagy nem? Multit kicsit feleslegesnek érzem de jó árban volt így eleszegetem majd elfogy.
-
Lajmund
őstag
Én még nem számoltam össze de ezek szerint ez nem 100 hanem 110%-os cucc😂😂😂 Nem hiszem hogy szándékos a túlzás valahol valami be lett nézve és rosszul lett kitöltve. Amúgy viccen kívül a legjobb amit eddig ittam. A képek meg semmit nem jelentenek egy kis cég ennyi. Ha nagy lenne nem 11 lenne az izolátum.
Aelod: Mit esznek azok akik kétszer izmosabbak mint a szétszurizott fehérje fogyasztok? Kell nekem is
-
Qtya123
őstag
Amin még jót mosolyogtam: cégközpont Kóny: [kép] Bp: [kép]"
De hát nem érted? Ő már beszélt a cég tulajával, tehát Te nem kérdőjelezhetsz meg semmit! A százalékokat sem! Hiszen rá van írva! Vágtak meg már ennél jóval nagyobb céget is azért, mert valótlant tüntetett fel--> persze nem ezt állítom ezzel, hogy itt is 10000%, hogy ez van, csak azt mondom, hogy nem mindenre biztosíték a szent táblázat.
(amúgy meg megint nem elsősorban a mondandójával van bajom, hanem azzal, hogy a magas lovas, mindent IS jobban tudok stílus jött elő ismét)
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Lajmund #184302 üzenetére
Tudjátok egyáltalán mi a különbség a sima tejsavo fehérje vagy izolátum vagy hydro közt?
Elárulom mindhármat sima tejsavóból készítik . Amiket leírsz azok a gyártási eljárások. Koncentrátum, izolátum, hidrolizátum. Az áruk is ennek a függvénye.
Nem kell a lekezelő stílus csak mert nem issza azt valaki amit te. Kóstoltam innen fehérjét. Sima ízesítetlent és csokisat is. Nem rossz de én nem baszakodok ízesítéssel a csokis meg nem volt elég csokis.
Btw neked nem ...sz mindegy ki mire költi a pénzét? Van aki egyáltalán nem fogyaszt fehérje készítményt és mégis 2x izmosabb itt mindenkinel mégsem böfögi ide ebben a stílusban, hogy milyen hülyék vagytok, hogy pénzt adtok ki tápkiegre. Szóval vegyél vissza kicsit mert nem kell ez. Inkább dobj be egy fürjtojást.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Lajmund #184304 üzenetére
ööö, hogyan lehet az, hogy 100g-ban van 91,7g fehérje, ami a fenti aminosav profillal rendelkezik. Amit nem értek, hogy ha grammban van megadva, akkor hogy lehet 91,7g fehérjében 110g aminosav? Ha meg százalékban tünteti fel, akkor hogy matekozta ki a 110%-ot? Bár ahogy írod, ez akkora csúcstermék, hogy ők már 91g fehérjéből ki tudnak hozni 110-et .
Sztem hagyjuk, egy sufni cég kínai import porát igya, aki akarja.
Amin még jót mosolyogtam: cégközpont Kóny: [kép] Bp: [kép]
A Biotech legalább nem kamuzik ekkorát: 25g os adagban van 21g fehérje." Ittál már rendes fehérjét eddigi életedbe?"Sztem ne menjünk el ebbe a személyeskedő fikázó irányba, mert ha akarok, én is tudok ilyet de sehová nem vezet.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Lajmund
őstag
válasz mastodon #184303 üzenetére
A rendes fehérjébe alapból van glutamin nem kell hozzá adni semmilyen aminot pluszba. Nézd ez amit én linkeltem ebben is van rendesen glutamin....Meg Bcaa is.. Ez mese szöveg a biot oldalán hogy hozáadott aminokkal az izmokért. Mi van? Simán gyenge a cucc alapból azt valamivel el kell adni.
Ez amit én linkeltem.
Amúgy minden oldalon kéne egy ilyen táplázat a süket rizsa helyett amivel azokat hülyítenek akiknek fingjuk sincs semmiről. Látod ott van Glutamic acid... 18 grammot oszd el néggyel és annyi lesz egy adagban...Legutóbb amit nyimnyamot csináltam ebből állt:
2dl tiszta víz (nem kloros szar csapviz)
25g fehérje
Egy evo kanál sürü igazi akácméz nem hig fos amit sok helyen árulnak.
Házi áfonya sörp
2 fürj tojás ami krémesebb állagot ad.
De 90%-ban magában iszom nem rakok hozzá semmit furj tojáson kívül. Ha olyanom van még a régen havertol kapott taurinbol rakok bele 1-2 grammot hogy elfogyjon de utána azt se rakok majd bele.
De ha egyszerű receptet akarsz akkor igazi méz plusz holland kakao por és kész az igazi csokis iz. Vagy méz fahéj. Vagy ha van kedved turmixolni banán vagy bogyos gyömölcsök és méz. Vagy amit szeretsz.
Egy állat cimborám aki 140 kg és 40 gramm fehérjét iszik egyszerre a szemem láttára turmixolt bele a cuccba egy tábla oreos milkát Ha nem is egy táblát de pár kockàt ki lehet probálni annyira nem lehet rossz.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Lajmund #184302 üzenetére
Engem érdekel ez WP termék. Hogyan ízesíted? Általában csokis/kakaóst veszek, de néha jó lenne más íz is, mint ez.
Amúgy nem olyan rossz az a BIOTECH ISOWHEY ZERO, mert nemcsak 84g fehérje, de 4 g glutamin is van benne, ami már 88% hasznos tartalom. Az igaz, hogy
- van benne sokféle, de minimális szir-szar, az íz miatt,
- az izolátumban mennyi emulgeálószer van, azt nem írják., -
Lajmund
őstag
válasz stingy2 #184299 üzenetére
Nem tudja. Csak 84 gramm fehérje 100 grammbol ami a minőséget is megkérdőjelezi. Isolátumként árult nem izolátum legalábbis nem tiszta vagy szarul van megcsinálva vagy fel van ütve sima tejsavó fehérjével. Amit én linkeltem egy ezressel olcsóbban 92g és az tuti minőségi cucc. Fel lehet hívni a tulajt én beszéltem vele már és nagyon korrektül elmondja honnan van meg hogy smint. Aki gyúr ennyire nem nézi ezeket? Tudjátok egyáltalán mi a különbség a sima tejsavo fehérje vagy izolátum vagy hydro közt? Csak veszitek mert jo a reklám vagy a elvisznek a hokuszpokusz izek? Vagy mi a helyzet? Miért vesztek rosszabbat drágábban? Ízesítettetlen szar? Haha na ne viccelj. Olyanra izesitem hogy a mü hupikéktörpikék szarokat háromszor lekörözi. De magába is simán megiszom ez nem hulladék retek ennek nincs ocsmány ize. Ittál már rendes fehérjét eddigi életedbe?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz szőröscica #184300 üzenetére
Én GymBeam-es szójafehérjét iszom (szintén laktózérzékeny vagyok), vanília ízben. Imádom, igazi vaníliashake íze van (nyílván ízlésfüggő).
[link][ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Google Pixel topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kedvenc zene a mai napra
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest