Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
no offensz, de ha nektek a 42-es kar kicsi, alacsony testzsir mellett, akkor ott onertekelesi problemak vannak olyan ez, mint noknel a kulonbozo szepeszeti beavatkozasok.
egy atlag no sztem azt fogja mondani az izmos 42-es karra, hogy ennel ne legyen nagyobb. sztem nekik amugy is inkabb egy fightclub brad pitt, vagy egy modern focista fizikum jon be. mondjuk mivel a focistak sem naturalok, ez is kicsit ellentmondasos
persze nyilvan nem mindenki nok miatt edz, akkor meg nem kell annyi alnatural fitness influenszert nezni youtubeon, vagy helyen kell kezelni oket/sajat magunkathttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Rivaul
addikt
válasz Woodslave #185192 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Mindenhol javultam az elmúlt években de a karom semmit. Pedig rendesen le edzem őket. Nekem melegen 42 de én kicsi vagyok és nagyon vékony csontozatú. Van akinek egy recskázastól nő 2 centit. Mi nem olyanok vagyunk. Pedig próbálkozok
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185191 üzenetére
Nekem is rottyon van a könyököm de edzést nem hagyok ki csak azért mert fáj vmi. Tegnap push nap után ma nem fáj szóval az rendben lesz. Bicepsz edzést viszont vissza veszem.
Tök mindegy szerintem az elmúlt 10 évben egy mmt nem nőtt a karom. Persze voltak időszakok amikor nagyobb volt de konstans jelleggel nem.
Mondtam is pár gymbronak aztán egyből jött hogy mérjük le 43.5 kis (nagy ) jóindulattal edzés után.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
bigmasterg
addikt
válasz Oppenheimer #185188 üzenetére
Kar méretének nagyobb részét a tricepsz adja.
Szerintem heti 1 bicepsz gyakorlattal + másik alkalommal, hátazaskor kap, már okés a dolog. Nem azt mondom hogy fejlődne, de szvsz összképben alig lenne különbség, ha egyáltalán lenne.Összképben pedig úgy értem, hogy jobban számítanak a nagyobb izmok.
Én így priorizálok és ha valami miatt ki kell hagyni edzést vagy gyakorlatot, akkor a kisebbeket hagyom ki. -
aelod
veterán
válasz Viiktor1989 #185189 üzenetére
Akkor az edzést hanyagold egy ideig.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Viiktor1989
aktív tag
Munkámból adódóan terhelés alatt van az alkarom,ezt sajnos nem tudom kiiktatni, ezért szeretnék olyan edzésmódszert,ami nem terheli magát az alkart, így legalább edzés alkalmával pihentetem. 1 max 2 gyakorlatot csinálok rá,nem viszem túlzásba,de,ha az alkar pihentetésével nem megvalósìtható a bicepszedzés,akkor inkább nem edzem rá.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #185187 üzenetére
Nekem 42-es a karom, de ha nem edzenék rá, sztem 38-ig visszazsugorodna kb. Azért az már látható különbség. Kicsi izmok, de ettől még sokat számítanak az összképben sztem
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
bigmasterg
addikt
válasz Viiktor1989 #185184 üzenetére
"sajnos pihentetni nem tudom"
Mármint nem akarod. Az nagy különbség.
Oké olyan lehet hogy pl melóban nem tudod pihentetni, de akkor edzéssel legalább ne ronts a helyezeten.
Amúgy tudod mi történik, ha nem bicepszezel 2 hétig? Semmi.De összességében a karozás sokszor nagyon túl van gondolva. Bicepsz egy pici izom, alig ad az összképhez. Ahhoz pedig hogy ne "sorvadjon el" nem kell olyan sok terhelés.
-
vaakuum
addikt
Az enyém 3 hónapig pihent, nyilván a napi feladatokhoz használtam a kezem, csavaró és húzó mozdulatokhoz is, és nem javult. Én ma kaptam bele a második szurit.
Az biztos, ha terheled tovább, csak romlani fog."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
aelod
veterán
Valószínű a brachioradialisod terhelted túl de nyilván csak találgatok. Ha pihentetni nem tudod akkor miért akarod edzeni?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. A napokban meghúzódott a jobb alkarom,sajnos pihentetni nem tudom,viszont így a bicepsz edzés is nehezemre esik. Mondanátok pár olyan gyakorlatot bicepszre,ha létezik ilyen,aminél nem vagy csak minimálisan vesz részt az alkar?
-
m3ss
veterán
válasz LeadZeppelin #185181 üzenetére
Szaladás heti 2-3, egyik HiiT stílusban
a HiiT reszet hogy kell elkepzelni? milyen intervallumokkal csinalod? milyen terepen? mersz esetleg pulzust kozben?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aelod
veterán
válasz LeadZeppelin #185181 üzenetére
Szerintem az elhangzottak alapján megpróbálok egy kedd nyomó, csütörtök láb szombat húzó edzést. Lehet az lesz a legjobb.
-
LeadZeppelin
tag
válasz scdlsc #185180 üzenetére
Szaladás heti 2-3, egyik HiiT stílusban kettő laza. Tánc hétfő,szerda, péntek 1-2 óra kb végig mozogva, 4-5k lépés/óra (jobb mércém nincs), ritka, hogy nagyon magas legyen a pulzus.
Empirikusan sok. Ha előtte van súlyos edzés fejben már nem leszek ott (van nyolc óra munka is), utána meg borul a bioritmus.
Szerintem az elhangzottak alapján megpróbálok egy kedd nyomó, csütörtök láb szombat húzó edzést. Lehet az lesz a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
senior tag
válasz LeadZeppelin #185177 üzenetére
"sporttánc és szaladás"
Azokból mennyi és milyen intenzitással?Esetedben szerintem a regeneráció az, amire figyelni kellene. Fiatal vagy, terhelhető, de megfelelő regeneráció nélkül egy helyben topogás vagy leépülés lesz. A tánc és szaladás napján nem megoldható az erőnléti edzés?
-
Rivaul
addikt
válasz Woodslave #185174 üzenetére
"nyilván szeretnél olyat hallani valami izmos embertől itt, hogy ugyanígy edzett aztán kibaxta magát mint állat, de szerintem nem fogsz."
De csak azért, mert itt senki sem izmos
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
LeadZeppelin
tag
válasz Woodslave #185174 üzenetére
Az teljesen egyértelmű, hogy nem optimális, igazából a veszteség mértékére lennék kíváncsi. Nem Arnoldnak készülök, mint fentebb is írtam
A másik sportok sporttánc és szaladás, mindkettő igényli a lábizmokat, főleg a kontrollt, hogy ne remegjenek, illetve a húzóizmok fáradása tud hátráltatni bennük. Hétfőn, szerda péntek és vasárnap az aránylag lekötöttek ebből a szempontból.Még közepkorú nem vagyok, a 30ig is van pár évem
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz aelod #185175 üzenetére
en biztos a labat tennem kozepre. nekem pl evezestol azert minimalisan kap a vallam is, foleg hatul. nekem nem lenne bajom mondjuk huzas utani napon labedzessel sem, utana meg siman menne a tolas is. ha felhuzni is akarnek viszont, na akkor vakarnam a fejem. az nekem biztos hazavagna ezt a 3 napos splitet pihenes nelkul.
az inkabb problema lenne nekem is amit irtal multkor, mondjuk intenziv labedzes utan aerobozni..nyilvan nem idealis, de sztem ezt o is tudja. masok a prioritasok. elsportolok (pl. mma, bringasok) csomoszor kihagyjak a negativ reszet a gyakorlatnak (pl felhuzas), csak a koncentrikus fazist csinaljak. nem lesz annyira megterhelo, nem lesz izomlaz se annyira...gondolom nincs mese, sajat sporthoz fontos edzeseket tolni kell, nem mehet a sulyzozas annak a karara.
-
Woodslave
félisten
válasz LeadZeppelin #185171 üzenetére
tudod máshogy csinálni?
nyilván szeretnél olyat hallani valami izmos embertől itt, hogy ugyanígy edzett aztán kibaxta magát mint állat, de szerintem nem fogsz.
Ha nem tudod máshogy akkor még ez is jobb mint a semmi szerintem, de nyilván ideálisabb legalább két nap után egy nap pihenő.
Az se mindegy hogy milyen az a másik kardió jellegű sport.
Annál jobbat én nem tudok mondani, hogy próbáld ki aztán meglátod. Én ppl-t edzek, heti négyszer-van hogy ötször (most próbálok inkább négyszer aztán meglátjuk mennyire hiányzik) de ha te is xar genetikával megáldott középkorú férfi vagy aki azért odabax edzésen akkor szerintem sok egymás után három nap Ha nem igaz rád mind vagy egyik se akkor passz.
-
m3ss
veterán
válasz aelod #185172 üzenetére
A felosztás ilyen szempontból irreleváns
arra gondolsz, hogy irrelevans, hogy teljes testes vagy lab/huz/tol split? azert az nem mind1 sztem, teljes testnel piheno nap nelkul egy orultseg lenne 3 egymast koveto napon edzeni, ilyen splittel meg sztem azert kivitelezheto. nyilvan nem idealis, meg optimalis, de ha nem testepito, esetleg mas edzes/kardio fontosabb akkor mit lehet tenni? jobb egymast koveto napokon edzeni, mint nem edzeni
en labat tennem kozepre, mert azert a tolo es huzo edzes kozott van minimalis atfedes.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aelod
veterán
válasz LeadZeppelin #185171 üzenetére
Én mindenképp raknék minden edzés után egy nap pihenőt. A felosztás ilyen szempontból irreleváns. Viszont egymás után 3 edzés nap az már húzós szerintem.
-
LeadZeppelin
tag
Sziasztok! Tapasztalt rókák véleménye érdekelne, szerintetek egy toló/húzó/láb felosztásban heti három edzés csütörtökön, pénteken és szombaton jelenthet jelentős hátrányt fejlődésben?
Nyilván egy csipet sóval, lévén egyéb, főleg kardió jellegű sport miatt szorulna ebbe a kategóriába a súlyos edzés. Nem testépítő versenyre gyúrok, inkább általnos előnyök miatt és nyilván minimális gainek.
Eddig heti 3 full bodyval illetve heti kettő toló nyomóval edzettem és azok nagyjából rendben voltak, van-e tapasztalat, hogy számít a pihenés hiánya. -
m3ss
veterán
válasz aelod #185164 üzenetére
Élsportolókkal azért ne húzz párhuzamot.
sztem nem huztam parhuzamot, csak erdekessegkeppen irtam.No offenz de sztem kicsit túl aggódod szerintem ezt a témát.
teny, en sem fogok allandoan ezen lovagolni, meregetni, csak mivel uj dolog ez nekem, probalom megerteni mi, merre, meddig, miert, hogyan.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185165 üzenetére
el tudom képzelni. Mondjuk a csuklómnál nem érzem hogy annyira izzadna hogy megzavarja az érzékelőt de nem kizárt. Én is észrevettem, hogy mondjuk ha kint bicikliztem olyan alacsony pulzust mért ami még éjszaka sincs
De engem ez annyira nem érdekel. Azt gondolom annak van értelme, ha valamit lehet pontosan mérni. Itt a zone 2-ben ez a laboros laktát szint amit nem fogok, innentől kezdve csak a konzekvens tévedés érdekel, azaz ha nem tudok valamit pontosan mérni akkor legalább pontosan tévedjek. Ugyanezt gondolom mondjuk a kalória trackingről is.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Woodslave #185160 üzenetére
Nekem régebbi xiaomi band teljesen hülyeségeket mért. Mellpánttal garmin 130-135ös pulzust, xiaomi meg simán 80-90et. Majd felment 110re. Lehet az én darabom hibás volt, vagy csak már izzadtam mint a ló.
Akkor már tényleg megbízhatóbb ha figyeli a légzését az ember és olyan szinten tartja, hogy bírjon még közben beszélni. -
aelod
veterán
phelps pl allitolag azert (is) ilyen jo, mert az o szervezete gyorsabban urit, es 8 mmol/l alatt van szinte mindig.
Élsportolókkal azért ne húzz párhuzamot.No offenz de sztem kicsit túl aggódod szerintem ezt a témát.
Szerintem egy sima mi band-el is simán tudod követni a pulzus tartományod (mi band 3 koppra ugyan azt a pulzust adta nekem mint egy digitális vérnyomásmérő) valószínű, hogy nagyon minimális csak az eltérés magasabb pulzuson is.
-
Woodslave
félisten
-
m3ss
veterán
válasz Woodslave #185160 üzenetére
úgyse fogod annyit csinálni
honnan tudod, ismersz? amugy a terv az, hogy 3x1 orat tolom egy heten, annak mar csak lesz haszna.MOndjuk én is voltam szombaton, előtte kis vádli meg alkar, utána 45 perc 10-es emelkedő (nem tudom ez % vagy fokozat tök mindegy de van lejtése de annyi hogy nem érzem hogy a lábam erölködne) 4.6-5.2 km/h növelve. Annyira nem izzadtam végig orron lélegezve, beszélni is tudtam volna.
en mondjuk nem orromon lelegzek vegig, csak ugy tesztelem neha. bar ez is amugy csaloka, mert van aki sokkal magasabb bpm mellett is tud beszelni is, meg orron at lelegezni...az inigo san milan meg attia altal ajanlott 1.7-1.9 mmol/l lactate szintet meg nem fogom otthon trackelni.
amugy felrakott egy ilyen videot, de en ennel egyertelmuen kevesbe faradok el kozben. ha igy tudnek csak beszelni mint o, akkor pulzus alapjan mar boven zone3-ban lennek. ki tudja mi az idealis, meg ha kicsit alatta vagyok akkor mennyivel kevesbe effektiv az edzes
en tegnap 15os emelkedon toltam, 5.2-5.3 km/h.
szerintem az a jo az egeszben, hogy nem fartadt el a labad kozben...De utána egész nap olyan voltam mint a mosott xar. Előző napi push day beütött mint az állat fájt mindenem.
Ez a fő bajom amúgy a kardióval.
gondolom minel tobbet csinalja az ember, annal kevesbe lesz faraszto, fel kell epiteni az eronletet. vagy kardiozol amugy?amugy errol a lactate thresholdrol jut eszembe, hallgattam tegnap egy attia interjut es ott mondta, hogy van aki 16 mmol/l-nel mar hany, meg osszeesik annyira nem birja kvazi a fajdalmat, van aki meg 24 mmol/l-nel meg siman all a laban. phelps pl allitolag azert (is) ilyen jo, mert az o szervezete gyorsabban urit, es 8 mmol/l alatt van szinte mindig. mindenesetre erdekes, mindig azt hittem hogy en azert tudtam a 20 ismetleses guggolasok utan hanyni mert olyan intenziven csinaltam, kozben meg mas sokkal magasabb lactate threshholddal megcsinalta ugyanezt az intenzitast csak tok mashogy elte meg...
-
Woodslave
félisten
szerintem engedd el, (mármint hogy vegyél valami drága kütyüt hozzá) úgyse fogod annyit csinálni, hogy tényleg legyen értelme mint zone 2 kardiónak amúgy meg teljesen jó bármi hozzá.
én valami xirxar xiaomi "okoskarkötővel" mértem vagy fogom esetleg mérni, arra jó hogy kb mutassa a trendet.Többre meg nem kell, de heti kettő meg úgyis kevés ahhoz ami a lényege lenne.
MOndjuk én is voltam szombaton, előtte kis vádli meg alkar, utána 45 perc 10-es emelkedő (nem tudom ez % vagy fokozat tök mindegy de van lejtése de annyi hogy nem érzem hogy a lábam erölködne) 4.6-5.2 km/h növelve. Annyira nem izzadtam végig orron lélegezve, beszélni is tudtam volna.
De utána egész nap olyan voltam mint a mosott xar. Előző napi push day beütött mint az állat fájt mindenem.
Ez a fő bajom amúgy a kardióval. Súlyzós edzés után nem vagyok éhes, de egy ilyen kardió után mint az állat.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
pl ha mar veszek ilyet, zona figyelmeztetest tudhatna, ne kelljen a kijelzot nezegetni kozben, csipogjon ha zone3-ba lepsz. de ilyet se lehet a xiaomi watchon. de a masik orajuk vagy karkotojuk tudja. de az meg nem tud ezt meg azt...
-
m3ss
veterán
válasz persil #185157 üzenetére
koszi a tippeket mindenkinek. nem tudom, xiaomi s1 valszeg nem er annyit mint amennyibe kerul, regi mi watch lehet megerne 10-15 ezret.. de meguntam, megneztem par videot, tesztet es sehova se jutottam. egyik ezt mondja, masik azt mondja..plusz minden gyartonak 15 fele okosoraja van, de 2 ev mulva mar lesz 30 fele...amugy is probalom a kutyuk szamat csokkenteni, nem novelni meg az is lehet nem is veszek semmit, jo ez az orron at lelegzes meg beszedteszt is.
apple termeket meg elvbol nem veszek, bar latom a regebbi oraik hasznaltan egesz jo aron vannak, de gyanitom androidos telefonnal nem fogom tudni hasznalni. mellkaspant nekem kicsit korulmenyes. kint, vizben, nincs mindig nalam stb...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
benfolds
őstag
nekem ilyen magene mellkaspántom van. csak párszor használtam, de jó volt.
-
m3ss
veterán
válasz bigmasterg #185150 üzenetére
kolcson kaptam a pantot csak, nem akarok pantot es orat is venni, csak az egyiket. valszeg veszek egy xiaomi mi watchot aztan megnezem mennyire mutat hasonlot mint a pant. ha hasznalhato megtartom. ma is nyomtam egyet, z2 demon leszek durva mennyire egy tartomanyban lehet maradni. komolyan mondom addiktiv ez. ha tenyleg ez a legjobb sziv es keringesi rendszerre meg vo2 max fejleszteshez is (vo2 max edzest leszamitva, ugye) akkor nem ertem emberek miert erolkodnek zone3-4-en aerobozva. elfaradsz, lihegsz, nem esik jol, izmaid is besavasodnak...hatam kozepere nem kivantam...kozben meg csinalhatnad lajtosan is. es meg effektivebb is? plane aki csomo plusz sulyt cipel, es elmegy a kedve az aerobtol gyorsan magasabb bpmen..
tegnap siman nyomtam egy labedzest utana...semmivel nem volt nehezebb mint z2 nelkul.
kivancsi vagyok mit veszek majd eszre 1 honap utan, mennyire is effektiv ez...mondjuk az izomtomeg novelesemnek biztos nem tesz jot majd, 500 kaloriakat elegetek igy. aerob nelkul se ettem eleget, hat meg igy...lehet a vegen majd 7% leszek?[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Rivaul #185151 üzenetére
Ő sem teljesen értette az állítható / csavaros súlyzó értelmét.
Teljes árakat nézve kb ugyanannyira jöhetett így ki, mintha fix súlyzókat vett volna.
Pár éve amikor ezeket néztem olyan 1000ft/kg körül voltak az olcsóbb fix súlyzók. Akkor a Decathlonos fém tárcsák is pont ennyibe kerültek. -
Rivaul
addikt
Vajon így olcsóbb volt? 🤔 (Amúgy MP-en eladó 170eft)
-
m3ss
veterán
válasz Janaboy #185147 üzenetére
nala nem nagyon van ilyen olcsobb garmin. de ahogy latom, mar a masodik videojaban, pl a mi watch eleg jo helyen van. nekem bejottek a xiaomi termekek, lehet egy ilyet kellene neznem garmin 235 helyett...de amugy galaxy watch 4-et is jonak irja, az is hasonlo aron van.
-
m3ss
veterán
kaptam kolcson egy ilyen mellkaspantot, kiprobaltam vegre egy zone2 edzest. ez amugy eleg jol mer a futopadhoz kepest, nem ugral 10-20 bpm-et fel le. viszont kenyelmesebb lenne ugyanezt oraval letudni..meg ora uszashoz is jo lenne. vajon egy forerunner 235 fog tudni hasonlo pontossagot?
amugy emelkedo (15) futopadon setaltam, 5 km/h-val 45 percig. vegig kb. 135-143 pulzus kozott. ez sokkal lazabb mint amikor terepen futok..es tenyleg full vegig ebben a tartomanyban vagyok. amugy ugy izzadok tole mint semmi mastol, na nem mintha ez a hatekonysag ertekmeroje lenne, de erdekes...es nem faradnak el a labaim. ha sik futopadon futok 8-9 km / h korul siman elfaradnak a combjaim is.
lehet mehetnek kicsit gyorsabban viszont, siman tudom az orromon at venni a levegot, meg tudok beszelgetni kozben[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185143 üzenetére
Ja ez igaz nem oda kell tenni ahol megfeszitve mérem
-
bigmasterg
addikt
válasz Woodslave #185142 üzenetére
Ez melyiknél volt a 4 link közzül?
Ja megvan, az alzásnál.
Az olyan S-M méret lehet, ugye mell alatt kell rögzíteni ezeket, ott kisebb a felsőtest kerülete, mint mellkason.
Átlag futónak gondolom ez simán elég.Ennél pl "Méretek: 63 – 88 cm +/- 2 cm"
Megmértem most a garminomat centivel és 100cm-ig lehet kiengedni. De eleve rugalmas az anyaga, még enged, meg nem is szabad hogy nagyon mozogjon.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185141 üzenetére
65-95 cm-es állítható övvel - nekem ez volt furcsa.
-
bigmasterg
addikt
A mellkaspánt megbízható. Létezik bluetooth-os is, amit telefonnal tudsz párosítani.
Van egy Garmin fenix órám + mellkaspánt, az óra csuklón mérve tud tévedni, de mellkaspánttal párosítva korrekt.
Léteznek egész olcsó megoldások is, lehet tennék vele egy próbát és ha nem jó, akkor vissza kell vinni. Decathlonban pl [link] vagy [link]
Ez meg egy BT pánt.
Amúgy Garmint és Polárt szokták dicsérni, csak azohoz még megfelelő óra is kell és maga a pánt sem olcsó.Közben alzán találtam ilyen olcsó bt pántot is. Fogalmam sincs milyen, utána kell nézni. Vagy visszaküldős ha nem jó.
-
scdlsc
senior tag
Apple watch 8
olcsóbb megoldás (15000 HUF):
https://www.decathlon.hu/p/pulzusmero-ov-futashoz-ant-bluetooth-smart/_/R-p-128085?mc=8334795Ne riasszon el, hogy Decathlonos. Amikor elkezdtem komolyabban futni, egy triatlonos ismerősöm (többszörös Iron Man, szóval én hiszek neki) tanácsára vettem. Állítólag semmivel sem rosszabb, mint a drágább márkás darabok. Az órát később vettem, de nekem azzal sincs gondom. Igaz mostanában nem futok, mert nálam az azonnal testsúlycsökkenéssel jár, nekem meg nem az a célom.
-
persil
nagyúr
Nezd, ha "csak" edzes/futas/kerekparozas kozbeni mericskeles a cel es nincs szukseg orvossi pontossagu muszerekre, akkor igazabol barnelyik normalisabb okosora megfelel(most ez alatt nyilvan nem a 20 ezres kinai szemetet ertem, de), egy 60-70 ezer kornyeken mar nagyon jo orak vannak es, amennyit tevednek(felreertes ne tessek, mind teved picit) az boven belefer.
Mas kerdes, ha komolyabban sportolsz, uram bocsa' versenyzel, ne adj Isten egeszsegugyi okokbol kell merni, akkor mellkaspant, vagy dedikalt orvosi muszer.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Cs1csó
félisten
válasz Fred23 #185134 üzenetére
Mint írtam 10 km-ekkel edzettem, amúgy volt pár holtpont de ezeken átesve kb. úgy éreztem, hogy a világból is kifutnék.
Hoaszú távnál inkább a tervezés a lényeg pl. hogy x időnként tudj inni, esetleg enni is (energiaszelet) plusz pl. a póló kidörzsölheti a mellbimbót azt pl. vazelinnel bekenni vagy leragasztani, és egyéb dolgokra is felkszülni.
Nekem pl. a reflex karmozgástól a bicepszem is elfáradt, vagy a vádlim vagy két hétig használhatatlan volt. Még menni is macerás volt egy hétig
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Fred23 #185134 üzenetére
Nekem tavaly októberig M430 volt, 4-5 évig, ősszel még 2 óra feletti futást vagy tekerést simán hozott. Igaz, sokat merült, gyakran kellett tölteni, de ezzel együtt lehet élni heti 2-3-4 óra aktivitásnál. Garmin pl: [link] [link]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Fred23
nagyúr
válasz Cs1csó #185130 üzenetére
10 km már nekem is könnyen megy, viszont 12-nél meg még sosem futottam többet. A kiszámíthatatlanság a legnagyobb bajom: lehet, hogy gyorsan javulna a futós kondim, és hamar rápróbálhatnék a maratonra, de mi van akkor, ha megakadok valahol, és csak futkározok hónapokig úgy, hogy még a félmaraton a reális táv számomra. Mert vannak, akik megakadnak 30 km környékén, akár évekre. És esetleg még rá is próbál a marcsira, de fel kell adnia 33-36 km-nél.
itouchfan: M430 akkuja tuti szar lenne, belépő Garmin viszont oké, csak azért az se a 20k-s ársáv.
-
OPiiPO
veterán
válasz itouchfan #185131 üzenetére
+1, nyilván nem lesz olyan pontos mint egy pántos megoldás de most nem is az a cél. Sima aktivitásmérővel vagy nem kimondottan sportcélú órával nem is az a gond hogy pontatlanabb hanem hogy késik a mérése (Amazfit pl.).
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
itouchfan
senior tag
Használtan 15-20k egy Polar M430, vagy egy belépő Garmin, pl. Forerunner 45, 235, azok már bőven megteszik. Van értelme a pulzusmérésnek.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Cs1csó
félisten
válasz Fred23 #185128 üzenetére
Ha maratont nem is de egy szuszra lefutottam már kb. 30 km-t. Az állóképességed azért javulni fog (heti 3x 10km-el edzettem erre a nagyobb távra, kb. 5 hónap alatt eljutottam erre a szintre mellette még lájtosabb súlyzós edzést is csináltam.
A hosszútávfutás és az izomtömeg növelése nem barátok. -
aelod
veterán
válasz Woodslave #185127 üzenetére
Én eladtam jó pár éve a gamer pc-t. Rengeteg időt toltam bele meg pénzt. Most, hogy nem játszom egyáltalán csak telefonon így nem is kötném le magam mondjuk egy ps-el vagy megint pc-vel.
akkor hanyagolom ezt a pulzusmerest. en is ezt hallottam mindenhol, hogy nem megbizhato kb. egyik se.
Polar órák megbízhatóak főleg ha mellkaspánttal használod. Igazából el kell dönteni mit akarsz, izmos lenni vagy az állóképességeden javítani. A kettő korlátozott mértékben működik. Minél nagyobb a tömeged annál sz@rabb az állóképességed. Diéta alatt leadtam 21 kilót. 92 kilósan melóban az 5. emeletre gyalog egy kín volt feljönni. Aztán szépen lassan egyre kevésbé lihegtem már. Heti 2 cardioval sokat javult az állóképességem de nekem nem cél ilyen edzéseket végezni.
-
Fred23
nagyúr
válasz Lajmund #185119 üzenetére
20k körüli okoskarkötők némelyiket már nagyon szépen méri a magas pulzust is, néztem róla teszteket. Ennyiért pedig EZT ajánlanám.
Az viszont igaz, hogy ha beüt a komolyabb izzadás, akkor elvérzik ez is, de a probléma tulajdonképpen egész jól kezelhető: nem kell annyira beöltözni, kabát helyett mondjuk mellényt veszünk fel. Ha a csupasz kéz izzad, azt jobban viseli, mintha a kabát alatt szaunázna.Egyébként meg nem nagy baj, ha ebben-abban kicsit pontatlan, ha konstansan pontatlan valahogyan, és tudunk róla.
Én szeretnék 2 éven belül futni egy maratont, mert még sosem futottam. Eltolhatom persze 50 éves koromra is, de ficereg bennem az érzés nagyon. Most még viszonylag könnyen fel tudnék rá készülni, és viszonylag fiatal is vagyok (43). Az viszont zavar azért, hogy a felkészülés tippre megszabadítana egy kiló izomtól is, amiből meg a kevés is sokat ér.
Nem tudom, van -e a topikban olyan gyúrós, aki futott már maratont, de ha igen, megoszthatná a tapasztalatait.
-
Woodslave
félisten
válasz szőröscica #185126 üzenetére
fifa (erről leszoktam szerencsére) amúgy szinte bármiben. Jó nyilván megunom mindet egy idő után, de most 2024-ben a red deadet fogom végignyomni. Lehet a 300 perc túlzás, de mondjuk új játékoknál simán tudok 5 órát játszani. De valóban ez is változik mostanában már engem se köt le annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
amúgy ja az se éri meg. Én is úgy vagyok vele, hogy 40 felett (lassan inkább 50 felé) jobban járnék ha az izmosodás hajszolása (ami soha nem lesz olyan amilyennek szeretném) helyett az idő java részét inkább kardióra meg mobilityre fordítanám, de komolyan mondom hamarabb edzenék napi kétszer súlyzóval mint heti két kardiót.
Tudom a gyaloglás nem ugyanaz, de abból a napi kétszer fél órát azért jobban be tudom ütemezni.
Most a tev a heti négy súlyzós edzés és valahogy heti 2 45-60 perc zone 2 (kb) kardió amire nekem az emelkedőn gyaloglás futópadon jött be.
Mondjuk nálam a tömegelés már abszolút nem játszik, most ünnepek után kb 3 kgval vagyok több érzem is hogy nem jó, pedig nyilván nem zsír, de valamiért jobban érzem magam ha kevesebb vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
en az ellenkezoje vagyok. engem ezek a monoton sportok nem kotnek le. en max a videojatekozasra tudnek igy rakattanni nem a monoton aerobra ugyanez
300 percet egy ültő helyemben tudok játszani. lehet venni kellene egy treadmillt aztán közben gyalogolni
-
m3ss
veterán
válasz Woodslave #185122 üzenetére
akkor hanyagolom ezt a pulzusmerest. en is ezt hallottam mindenhol, hogy nem megbizhato kb. egyik se. azt mondjak amugy sem igazan idealis zone2 trackingre, tejsav meres lenne legjobb de nyilvan azt nem fogok marad ez a beszed teszt, vagy az, hogy orromon at meg tudjak lelegezni..
ja gogginsnak ez a terapia kb, de amugy szet is van menve mindene, amin nem is csodalkozok.300 perc nekem is eselytelen. amugy igazad van, ezek az influenszerek, edzok azert reszben, vagy teljes egeszeben ebbol elnek, igy nem csoda hogy raszannak heti 300 percet erre is. baaar ahogy latom itt, meg tegnap beleneztem a bringas topicba emberek siman az ellenkezo problemaval kuzdenek mint en, tuledzik magukat, orakig tekernek..riszpekt. en az ellenkezoje vagyok. engem ezek a monoton sportok nem kotnek le. en max a videojatekozasra tudnek igy rakattanni nem a monoton aerobra
valami balanszt talalni kell viszont, mert csak sulyzos edzessel az embernek a kardiovaszkularis rendszere az tragedia. felszedek meg par kilo izmot aztan lehet megint visszallok az alacsonyabb volumenu sulyzozasra, akkor talan tobb ido jutna az aerobra is.
ha egyaltalan felszedek, mert nekem meg ez lepi at a megeri-e vajon kuszobot. ez a rengeteg kajalas, mar rosszul vagyok tole, zabalok napok ota amugy...ez egy specko mindsetet igenyel ilyen anyaagcserevel. allandoan a hutot sasolni, kajat kesziteni, figyelni feherje tartalomra, tomni magad. nem kivanok ennyi kajat amit ennem kellene pedig izommemoria miatt jon vissza minden konnyen..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Woodslave
félisten
szerintem is az a kérdés mennyit tudsz vagy akarsz ebbe belerakni, mennyire tudod elhinni hogy ez a befektetett időd "megéri". Nyilván megéri és ideje is lenne rá az embernek a heti 300 perc zone 2-re, mert csinálok 300 percnyi mást amit nem muszáj, de nem akarom azt az időd erre áldozni. Ha ennyi nem elég amit belerakok és 65 évesen elpatkolok szív és érrendszeri megbetegedésben, vagy legalábbis tönkrevágja az életminőségemet akkor így jártam. Lehet akkor azt fogom mondani bárcsak egész életemet a zone 2 zónában töltöttem volna.
Nyilván ha edző valaki vagy ezzel foglalkozik életvitelszerűen akkor lehet jobban motivált. Ott van ez a Goggins csávó aki 10ezer húzódzkodást csinál meg minden nap fut 5 órát, nyújt 5 órát, edz 5 órát meg mittomén. De én erre nem vagyok képes.
-
Woodslave
félisten
válasz scdlsc #185116 üzenetére
azért ne keverjük a zone 2 kardiót meg a "zsírégető" mítosz pulzustartományt mert nem ugyanaz a célja meg értelme.
Mondjuk szerintem is súlyzós edzés után könnyebb megfelelő szintre kerülni. Bár nem sokszor sikerült edzés után kardiózni
-
Lajmund
őstag
válasz Cs1csó #185118 üzenetére
Felejtős a 8 ezres az max saccolonak jó nyugalmi állapotban. Amint elkezd felmenni a pulzus mér màr mindent csak a valóságot nem és ha elkezd izzadni mozogni a kéz akkor màr a dràgàbb orák is elkezdenek pontatlanak lenni. Én akartam venni fél millàs garmint de mèg annàl is javasoltàk hogy ha pontos adatot akarok akkor karpánt vagy mellkaspànt kell. Nekem a samsung egèsz jo saccolo màr de ha izzad a kezem biconàl még néha ez is szórakozik. Ami érdekes hogy uszásnàl meg szinte mindig jól mér legalábbis folyamatosan nem szakad meg mint biconàl a mérés Szerintem ha elfogadhatót akar az ember minimum 80 ezret rà kell költeni de inkább 150-ért lenne normàlisabb.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
m3ss
veterán
válasz scdlsc #185116 üzenetére
mivel mered? asszem benezek egy sportora topicba, nem bannam ha vmi olcsobb cuccal is lehetne megbizhaton pulzust merni.
Viszont eddig úgy tudtam, hogy edzés után rögtön azért jó az aerob, mert a súlyzós edzés már beindította a termogenikus folyamatokat.
felreertelmeztem, o sem az aerob utani sulyzozast csinalja, stabilitas edzest csinal a zone2 utan ugy latom. annak ellenere, hogy ezek a dokik (pl Attia, Galpin, Patrick) azert tudomanyos modszerrel dolgoznak, meresekkel tamasztjak ala amit mondanak azert vannak elteresek zone2 idotartamaban is, de aranyaiban is, hogy mennyi max pulzushoz kozeli edzesre van szukseg. pl. Rhonda Patrick inkabb a vo2 max koruli edzeseket ajanlja, 50%-ban.valtoznak azert ezek a dolgok meg, abban viszont mind egyetertenek, hogy kell a vo2 max edzes. pedig ez a halalom. mint a 400,800m sikfutas. hegynek fel sprint, de a 20-as guggolas is, igazi mindf*ck mind
jo lenne tartani heti 2x45 perc zone2, 1 vo2 max 4x4, 3 sulyzos edzes tervet.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
scdlsc
senior tag
"ilyet is hallottam, hogy nehezen talal vissza a szervezet zone2-be ha kijosz belole, nem is javasoljak hogy pl. edzes kozben, edzes utana aerobozz igy, hanem elotte."
Én aerobnál mindig nézem a pulzusom, így ki sem esem a zónából. Viszont eddig úgy tudtam, hogy edzés után rögtön azért jó az aerob, mert a súlyzós edzés már beindította a termogenikus folyamatokat. -
m3ss
veterán
válasz aelod #185112 üzenetére
ha kihasznalom az egeszet, akkor oriasi tavolsag van a ket labam kozott sztem, de majd probalgatom.
zone2 aerobozni akarok vele, nem farizmot meg hajlitot dolgoztatni. ha elore dolok es nyomom 1 oran at gondolom derekamnak, hatamnak nem fog tetszeni.
#185113benfolds elozo tulaj itthagyott egyet a kecoban, engem is csak azert erdekel. rettenetesen eletidegen nekem az egesz. konkretan idaig meg akartam csinaltatni...azt hittem nem mukodik. de lehet semmi baja sincs, hanem ez ilyenamugy nyomoztam meg a temat, tenyleg az van amit irtatok multkor, hogy a zone2-bol nem jo kijonni, nyomni kell 45-90 percen at egyhuzamban azt mondjak az okosok. ilyet is hallottam, hogy nehezen talal vissza a szervezet zone2-be ha kijosz belole, nem is javasoljak hogy pl. edzes kozben, edzes utana aerobozz igy, hanem elotte. sokak szerint idealisabb is benti gepeken csinalni, mert ott konnyebben tudod tartani az idealis tartomanyt, mint mondjuk nem sik terepen futva, forgalomban kerekparozva etc...persze ettol meg tobbnyire nem akarok a 4 fal kozott csinalni ilyeneket, mert monoton...
amugy a magyarazat pl. Attia 80%-20% zone2-vo2 max edzesere kb olyasmi, hogy megneztek a legmagasabb vo2 max ertekkel biro sportolokat, akik kerekparozok meg sifutok, hogyan edzenek, es ok szerinte hasonlot tolnak. ugy kell elkepzelni, hogy 1 piramis terulete az egesz sziv es legzessel kapcsolatos rendszerunk, aminek a csucsa az a vo2 max, az alapja meg a zone2, es minel nagyobb teruletet ugy erunk el, hogy kb. 80%-20%-ban csinaljuk, nem csak az egyiket vagy a masikat edzuk...en pl amikor futok, tuti nem zone2-ben csinalom, inkabb felette. mondjuk lehet ez azert van, mert ritkan csinalom sztem neznem is kellene vmi sportorat, kicsit jobban utanajarni ennek mi is az a tartomany. elvileg el kell hogy tudjak mondani kozben egy egesz mondatot, anelkul hogy vegig lihegnek, de azert ne essen jol. 180-eletkor +-5 pulzus is egy variacio erre.
-
benfolds
őstag
kb. két perc alatt megőrülnék, ha ezt a szart kéne taposnom. jay cutler is ezen nyomta, biztos ettől lett olyan nagy.
-
aelod
veterán
-
m3ss
veterán
válasz aelod #185110 üzenetére
ez biztos? pont azt mondtak az egyik videoban, hogy elemelkedik a sarkad a mozdulat vegen. masikban meg hogy ne emelkedjen. kapaszkodni kell kozben vagy mintha futnek?
mozgastartomanyban vajon mennyi kell, gondolom az egesz tartomanyt nem kell kihasznalnom az egesz eletidegen nekem nagyonhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz benfolds #185108 üzenetére
jah, ebbe nehez belekotni. amugy a faszinak jo videoi vannak, latszik tudja mirol beszel. es naaagyon vicces is, par hete talaltam en ra, par videot lattam csak, de nemelyiken pusztultam.
ilyen taposogepet hasznalt vki? kb 2 db videot talaltam, hogy hogy kellene hasznalni, mind2 ellenkezot mondja kb.
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #185105 üzenetére
Vagy hallgatunk az öreg Ronnie-ra.
-
Woodslave
félisten
na hogy idén ne kelljen megkérdezni senkinek hogyan legyen izmos, itt van egy mondatban a jelenlegi tudományos álláspont.
Akit kicsit jobban érdekel kibontva [link]Néhány extrémistát leszámítva fentiben kb jelenleg elég nagy a konszenzus tudományilag
-
perempe
veterán
Piacról hazafele leteszteltem magam, sikerült 10 húzódzkodás alsó fogással (chin-up)!
Mi legyen a következő cél?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
aelod
veterán
Megvolt az idei év első edzése. Láb. Jó ötletnek tűnt a tavalyi év utolsó edzésén használt súlyokat alkalmazni Ez fájni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kedvenc zene a mai napra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új funkciókat hoz a One UI 6 Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest