- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #197400 üzenetére
Nekem is karcsunak tűnik a 10g. Lehet százat akart írni.
Szerk. Közben látom ki lett tárgyalva komázok mèg..
-
Lajmund
őstag
válasz
Elektrosokk #196548 üzenetére
Ja oké akkor igy tárgytalan a kérdés.
-
Lajmund
őstag
válasz
Elektrosokk #196546 üzenetére
A mogyorovajat amugy miért eszitek? Bocs ha nagyon noob kérdés de egyszerüen nem értem. Zsirnak van jobb. Fehérje nem a legtöbb benne. Ize izlés kérdése esetleg lekvárral. Kaloriának is van jobb bomba. Nem kötekedés tényleg érdekel.
-
Lajmund
őstag
Dettó. Én is kb ennyit szoktam menni. De csak 20km szokott szembeszél lenne vagy oda vagy vissza. Én már csak a pulzust nézem. Olyan difik szoktak lenne hogy szembeszélbe 140-150es pulzussal lemegy 20-25 km/h-ra de pl ha megfordulok hazafele akkor ez siman 40-60. Jobban is szeretem ha odafele van szembeszél mert akkor hazáig lehet menni mint az állat. Fordítva ez nem esik jól.
Szóval ne foglalkozz azzal hogy nem haladsz csak a pulzust nézd. Mivel gondolom nem időre mész.
-
Lajmund
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #196251 üzenetére
Teljesen jó ar érték arány. Főleg ha akcioba veszed.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #196068 üzenetére
Én is igy kezdtem.
Az is jó de most hogy a 16 ora minden nap megvan vasárnap meg a 20-25 kimondottan érezhető a különbség. Több az energiám fittebb erősebb vagyok kevésbé merülök ki. Eddig adja. Majd kiderül hosszútávon. Nem volt nehéz átállni mert a reggelit nem kivánom és a 10 órai almát is kibirom hogy később eszem meg. Alma ment edzés előttre fél órával 3 órával ebéd után. A fehérjés (15g natur iso) joghurtos magos mézes reggeli edzés után kb 2 órával vacsora előtt. Nem éhezem de ez az apró változás sokat dobott. Produktívabb a délelőtt jobban esik az ebéd nem is terhel ugy le mint amikor már kétszer ettem előtte. Tényleg nem azért de nagyon jó formában érzem magam. Napi 7-8 órát alszok rendesen. Reggel egy pohar citromos vizzel inditok miközben áll a zászló mint az állat.
Akkor nem éreztem ennyire fittnek magam amikor sokkal többet ettem és többet edzettem. És a videót is ezért küldtem hogy legyen ilyen nézőpont is. Én magam érzem működik. Aztán ki hogy csinálja tényleg nem izgat. Én is végigmentem a végleteken akkor azt láttam jónak most ezt. Jövőre lehet megint változtatok. Most ez adja.
Woodslave nem tudom hány kg vagy de ha nem vagy 100+ és elhagynál 50g tejsavot se esnél össze szerintem ha elég a ch és zsír. Te tudod nem akarok senkinek beleszolni igazából csak egy másik nézöpontnak dobtam be a vidit.
-
Lajmund
őstag
válasz
CriticalHit #196064 üzenetére
Igen igy van de sokan nem csak itt nonstop nyomják azt a mennyiséget ami az izomépiteshez kell. Kozbe csak feleslegesen terhelik magukat izmosabbak nem lesznek.
-
Lajmund
őstag
válasz
Woodslave #196063 üzenetére
Nem feltétlenül megvan az egyensúly. 90 kilo vagyok heti 4-5 alkalommal sportolok egy héten és elég jól vagyok fehérje zabálás nélkül is. Sportolokra is kitér a faszi is sportol nem jógi. Az a helyzet itthon ahogy a példa is mutatja csak végletekben gondolkoztok. Fekete fehér de a kép színes és ugy az igazi.
-
Lajmund
őstag
válasz
aelod #196061 üzenetére
Ez jó kérdés. Szerintem a koncentráltan bevitt folyamatos fehéjre bevitel annak számít. Inkább arra kéne törekedni hogy minél jobban hasznosuljon az a minőségi ami bejut mint a mennyiségre ami általában jellemző. Ha hosszútávon fontos az egészség és nem a gyors izomnövelés az elsődleges. De a koma jobban elmagyarázza.
-
Lajmund
őstag
[link] Biztos kell az a rengeteg fehérje? Csak ha már itt is szoba jott az időszakos böjt.
-
Lajmund
őstag
válasz
CriticalHit #196005 üzenetére
Intervall edzésnél ahol fullra van járatva a rendszer pl futás ott nem csak az elégetett kaloriák dobnak sokat a latba fogyás szempontból hanem hogy nagyon megpörgeti az anyagcserét akàr fél napra is. Szóval igazából nem is a rövid futás miatt fogysz mert akkor kb csak a szénhidrátot égeted el hanem utána a zsírból történő visszatöltés fogyaszt. Vagy valami ilyesmi rémlik. Meg javul az inzulin érzékenység is a szívet is jól erősiti arról nem is beszélve hogy 20-30 perc alatt le lehet zavarni az egészet. Nagyon jó én nemrég kezdtem futni így. Mindenkinek ajánlom. Annyira kell odafigyelni hogy aki eddig nem futott adjon legalább fél évet az izületeknek és inaknak hogy megtudjanak erősödni. Ez nagyon fontos akkor is ha izmosak és erösek vagytok. Én is mindig ugy hagyom abba hogy bírnám még minden téren de nem akarom leherélni a térdem ahillesz inam stb. Igy 2-3 km után hazamegyek. Másnap harmadnap még ezt is érzem.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #195995 üzenetére
1-2 max 3 perc szerintem elég.
-
Lajmund
őstag
A decemberi lustálkodos zabálást(utolsó 3 hétben napi fél-1kg sütemény sós kombot) mostanra dolgoztam le és jöttem újra formába. Idén nem fogok ennyire elkanászodni.
2-3 hete stabilan tartom a 90-91 kg környékét és az erő és állóképesség is visszajött. Betegség se volt évek óta. Jó az irány. Ja és májusban lesz 2 éve hogy desztilàlt vizet iszok amit én csinálok vevor készülékkel. Alin van olcsón itthon dupla tripla árban van. Csak mert régen téma volt hogy káros a tiszta víz.
Nálunk sajnos elég klóros a belvárosban és teli van vassal vizkővel meg régi szar a rendszer különböző nehéz fémek is erősen esélyesek. Még mielőtt valaki alufóliás sapkásnak nézne.
-
Lajmund
őstag
[link] Sportfrissítési Kisokos
-
Lajmund
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195597 üzenetére
Legfontosabb hogy élhető legyen ne kelljen szenvedni miatta. Van 2 50 éves cimborám. Mindkettő edz egyik gyur másik vegyes mint én. A vegyes napi egyszer eszik a gyuros 20/4-et tol. Nekik az is élhető nekem már nem lenne jó. Hozzáteszem szintentartást csinálnak nincsnek nagy célok. Valószínűleg ha felakarnának szedni 5 kg tiszta izmot az vagy nagyon nehezen menne igy vagy sehogy de inkább az utóbbi.
-
Lajmund
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195594 üzenetére
Biztos jó szakértő az ismerősöd ezt nem vonom kétségbe de számomra igy tartható igy adja ki. Elalvás előtt meg minimum 3 órával nem eszek. Szóval nem teli hassal fekszek le. Reggelre én meg kb 3 dl tiszta vizet iszok és azzal be is indulok. Edzés szempontból meg mire elkezdem màr egyszer ettem ebedet és edzés előtt egy almát. Utána egyből megy be feherje és szénhidrát és zsírok. Rá pár órára vacsora. Most 25 órája tart a vasárnapi böjt így megyek futok egy kis kört aztán 1 óra pihi aztán megy is a lecsós csirkecomb ami házi mangalica szalonnán lett meginditva és olasz spagettivel tökmag olajjal meglocsolva sok nyers zöldséggel salátával igazi sajtos pogácsával. Minden ilyen lakoma egy ünnep mindenkinek ajanlom a böjtöt.
-
Lajmund
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #195568 üzenetére
Én igazából nem hagytam el semmit csak átraktam. Reggelim bio joghurt kis fehérje magvak kreatin méz átment közvetlen edzés utánra. A 10 órai alma meg fél negyed órával edzés előttre. Szokszor nem is voltam reggel éhes igy simán vállalható.
Szép eredmény Lipton gratulálok.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #195566 üzenetére
90 alá én se. Most 91 vagyok és itt érzem jól magam. Lényeg inkább kevesebb minőségi kaja mint sok táp meg tápos állat. Éhezni azért nem kell az se jó. Erős mikrobiom kell az az elsődleges nálam legalábbis. Most erre vagyok ráállva és ilyesmi témákat olvasok nézek. Mindennel összefügg azzal is miböl mennyit hasznositasz.
-
Lajmund
őstag
válasz
noorbertt #195563 üzenetére
Minden olaj meg ilyesmi gyorsan oxidálodik ha csak ledarálva áll. Jobb a friss darálás és egyböl fogyasztás vagy egy napon belül. Teljesen jó a fehérje profilja csak a lizinböl van kevesebb benne de az összes többi nagyjábol jó. Szóval simán sámán. A sulyának 30-35% fehérje. Kettö félért teljesen jó egy kilo
. Lehet majd én is veszek innen. Tojást miért nem esztek? Fött tojásba is minden is van ami kell ugy általában. Még az északi részen halászott halak se ártanak. Aldiba vadlazac 3 ezer forintos kilos ár körül van tökehal filé meg 2500 körül. Nagyüzemi baromfit és disznot megértem ha nem csuszik.
Én épp ezért mindent piacon veszek ami ilyesmi. Pont ma fedeztem fel a kecske joghurtot és kecske tejsavobol csinált ilyen foghagymás kapros cuccot is ami tele van fehérjével álitolag.
Sima tejsavo izolátumot alig eszek már csak kb 10 grammot van még másfél kilo ha elfogy lehet nem veszek többet mert feleslegesnek érzem. Szerintem aki nem versenyre készül csak általános fittség miatt eszi az is simán elhagyhatja. Nem kell annyira erölködni mint itt sokan teszik én is már lazábban csinálom csak heti ötször ezdek XD De viccen kivül annyit csinálok mindenböl ami jól esik és az erö ugyanaz és a kinézet is. Most áltam rá a 16-17 orás nem kajálos ablakra ugy hogy az ebéd az elsö étkezés. Eddig tetszik. Vasárnap meg csak egy étkezés van késö délután igy megvan általában a 24 ora. Mivel a vasárnapom eléggé pihenösbe van nem hat meg. Ezt a nyomjunk mindent izombol edzés meg kaja is egyreinkább feleslegesnek látszik. Nagy részét kiszarjátok
Fel se használodik. Csak feleslegesen terhelve van az emésztö rendszer. Igy se megyek 90 kilo alá de legalább fittebbnek érzem magam. Ez még ugy bennem volt ahogy olvasom a sok számolgatást erölködést azért a plusz 5% izomért és kinézetért. Na jó valakinek legyen 10 aki nagyon toppon van. Én inkább a kényelmes hosszabban a fenntarhatóra kezdek ráfordulni. Annyit futok amennyi jól esik és annyit tekerek és edzek is hetente kétszer nem leszedálva magam. Akik fullra ki vannak pattintva ezt hagyják figyelmen kivül a többieknek szol az átlag sportolo embereknek. Nem lesztek izmosabbak dupla munkával kajával.
-
Lajmund
őstag
Nekem szinte semmitől nincs izomlázam csak a bolgàrtol annyira hogy napokig érzem mint az állat és le is szedál. De jó formát csinál. Most hanyagolom mert elkezdtem futkorászni lájtosan még szoktatva az izületeket inakat. De egy kemény 20 perces sprintelos intervall lesz a cél hetente kétszer. Bico meg egyszer z2-3-ba 1-2 órát. Nem tudom ki fut innen tisnen kívül de én azt hittem nagyon kemény vagyok aztán elkezdtem futni és rájöttem hogy a lábam hiába izmos de ehez kevés.
-
Lajmund
őstag
Megvettem életem első 1 kg kreatinjàt. Pontosabban kreatin monohidrátot mikrolizàlt formában. Azt írták jobban oldodik hàt nem tudom ez se oldodik olyan gyorsan.
Màr nem csak gyuros vonalról jött szembe hanem mindenfèle egészséges vonalról is a jotékony hatása így nem bírtam ki hogy ne vegyek. Rengeteg kutatás van róla szóval elvileg biztonságos.Ki milyen adagokba fogyasztja és milyen rendszerességgel? Olvasgattam nèztem videokat is youtube-on és arra jutottam hogy nem kell feltöltés és az 5g sem feltétlenül szükséges elèg a 3g is naponta mert nem hoz érdemi különbséget több. Én meg úgy vagyok vele hogy csak a minimumot eszem ha elègséges.
Ti hogy vagytok ezzel mennyi az annyi? Szünetet tartotok? Mire számítsak pàr hèt mulva Arnold leszek?
-
Lajmund
őstag
válasz
KAMELOT #191229 üzenetére
Fél grammot eszek 1:1 keverékből egyszer este. Egy csapott 1ml-es kis kanál. De amúgy van 0.01g pontos mérlegem. Azzal szoktam nèzni kb mi mennyi aztàn csak szemre szoktam.
D vitamint reggelihez eszem most kezdtem. (4000ne) olíva olajban oldott mert zsirban oldodo vitamin ami a vékonybélben szívódik fel a többi zsirral együtt és zsirban is raktàrozodik. Este nem javasolt mert ronthatja az alvás minőséget. Nem fontos együtt megenni a lényeg hogy legyen a szervezetben elég. K2 termelnek a vastagbélben a jo bacik és a szervezet is csinál amennyit kell azt ugy tudom nem szükséges szedni.
Dorián: Én úgy tudom hogy csak annyit vesz fel kàlcium citràtbol a szervezet amennyire szüksége van a többi megy tovább.
De amúgy igen sok mindenben van abból ritkán van hiàny.
-
Lajmund
őstag
Ha már ekkora téma az mg. Én innen szoktam venni kálciummal egyetemben. [link] (7000ft 500g magnézium citrát tisztán)
Régen ugy olvastam hogy 1 egység magnézium beépüléséhez 2 egység kálcium kell igy a biztonság kedvéért 1:1-be keverem de régen 2:1-be csináltam.
Az biztos aki sportol annak nem árt egy kis plusz magnézium. Kálcium hiány elvileg sokkal ritkábban van mert több étel tartalmazza de azért ahogy fentebb irtam a biztonság kedéért 1:1 keverem. És vacsora elött vagy után iszom egy kis vizzel. Aki szed kollagént annak érdemes azzal együtt este. -
Lajmund
őstag
Már csak abbol kiindulva is hogy sokkal nehezebb kinyujtva meginditani pl a huzodzkodást ahoz képest ha csak kis tartományban csinálod ugy hogy nem engeded le magad teljesen. Lehet régi iskola de én is ugy tanultam hogy minél nagyobb tartományba kapja az izom a terhelést annál jobban kapja az ingert a növekedéshez. Másabb is egy tornász vagy csimpánz bicepsze mint egy gyurosnak. Szinte végig egyformán vastag és masszivabb ami kinyujtva látszik legjobban de befeszitve is kiadja a különbséget.
-
Lajmund
őstag
Én mióta szètbontottam a teljes testes fullra jàratott kifingatos sulyos edzéseket és 30-40 percben megàll a történet ugy vettem észre hogy izmosabb vagyok és sokkal több az energiám. Szóval tanulmányok ide vagy oda de ez sokkal élhetőbb az biztos és lehet vele fejlődni ami nàlam az utóbbi évekbe nem volt max a zsir màszkàlt rajtam. Én jelenleg a kevesebb sorozatra szavazok nagy intezitàssal amibe minél több izmot megeröltetünk. Legtöbb embernek aki nem csak edz és pihen annak szerintem ez sokkal élhetőbb hosszú távon úgy hogy jól fejlődik mellette. Szóval lehet 10%-al többet kitudnèk hozni hàromszor ennyi munkàval de az màr nem hiànyzik és nem esne jól. Fenébe màr règ sorozatoznom kéne mert koràn kelek de nem birtam ki hogy ne ugassak bele a nàlam sokkal formàsabban kigyurt emberek vitájába.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #190981 üzenetére
Én mulhèten iktattam be egy hetet. Most ezt probàlom tartani. 7 hèt edzés 1 hèt pihi azaz 2 havonta 1 hèt. Eddig tetszik. Én azért csinálom hogy a 3-4 havonta fellépő kimerülést elkerüljem. Heti 5 napot edzek amúgy és hétvége is teljes pihi.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #190967 üzenetére
Én ezt szoktam venni szerintem hibátlan. [link] Van belőle kilós kiszerelés is. Viszont izt neked kell hozzà adni mert csak natur van ami nekem kimondottan pozitív. Nincs rossz ize alapból se de nyilvàn nem olyan finom mint a zsirosabb sima koncentrátum. Ha bàrmi érdekel hivd fel őket mindenre szivesen válaszolnak. Nem Kínából jön mint sok másik hanem euba vagy angliába gyàrtjàk már nem tudom pontosan. Szerintem hibàtlan cucc.
-
Lajmund
őstag
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #190894 üzenetére
Igen ezzel én is így vagyok. Igazából ora nélkül is mindent ugyanígy csinàlnék de azért kivàncsi lennék nèha a tű pontos adatokra nem lenne rossz úgy követni a dolgokat hogy pl mi vàltozik egy év alatt. De az biztos hogy amúgy egy sima okos ora is bőven elèg arra amire kell egy hobbistànak.
-
Lajmund
őstag
Garmin se tudja pontosan követni a kitöréseket kb az apple orài a legjobbak ebbe. De ha nem sajnálod a pénzt vegyél pulzus pàntot hozzá. Nekem ezt ajánlották a fél millás epix prohoz amikor panaszkodtam hogy nem pontos. Vissza is adtam ennyièrt ne kelljen mèg fiszem faszom hozzá. Most a smasung 6c47 bőven jó mindenre töredék àron de ez se pontos mint egy pànt.
-
Lajmund
őstag
Én gyümölcsöt eszek előtte az aktuàlis szilva és barack. Kevèsbé merülök le. Eddig vacsora után ettem de igy jobb minden szempontból.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #190791 üzenetére
😂😂
-
Lajmund
őstag
Na én meg úgy döntöttem hogy 2 havonta kiveszek egy hèt pihenőt (7 hèt edzés 1 hèt pihenő) hogy a 3-4 havonta ràmtörő kimerültséget elkerüljem.
Szóval a jelenlegi "taktika" marad a heti 5 edzés hétfőtől péntekig(uszàs,láb váll,tricepsz mell,bicepsz hàt,bico) persze közben törzs erősítések stb sallang.
Mivel 1 hét pihenés után kifogyhatatlan energiát érzek gondoltam rendszert csinálok belőle hogy a szervezetem teljesen feltöltödjön és elkerüljem a kimerülést. Ehez hozzátartozik decemberbe 2 hèt pihi év végén és júliusban is szintén mindkettő teljesen szabadság alatt. Ezen a hèten kezdtem mèg egy lesz utána màr decemberbe nagy pihi.
Màr most is kapom pedig mèg csak kedd van és nehéz kibirni pedig lusta vagyok alapból.
Valaki csinál hasonlót vagy csinàlt? Vagy zibus?
-
Lajmund
őstag
válasz
python1 #190498 üzenetére
Persze hogy semmi mivel alig csinálsz valamit.
Én 17 évvel fiatalabban kevesebbet edzek kb 4-5 óra/hèt plusz 3-4 nagy dugàs. Senki se írja de szerintem simàn kardio az is.
Amúgy nekem is szokott izomlázam lenni leginkább mint a többieknek comb és farizmok komboba. De most a vàllam is érzem de nem vészes. Szerintem se gáz ha ki van pihenve és nincs ràerőltetve mèg.
Lehet abba valami amit Dorián ír hogy az idegrendszerhez lehet köze mivel legnagyobb izmokkal tapasztalom én is pedig màst is rendesen terhelek legalábbis úgy érzem.Én most ráálltam a napi 8 órás alvásra a 7-7.5-ről és kb 30-40%-al fittebbnek érzem magam. Durva hogy az a plusz 1 óra mennyit dob. Kedvem is sokkal jobb úgy érzem enyém az egész vilàg. Igaz néha felkelek ébresztő előtt fél órával de mèg úgy is adja ha csak heverèszek mèg félálokba. Cerka is áll minden reggel mint a cövek eddig hol volt hol nem mint a mesében attól függően hogy mennyire volt terhelő az előző nap. Aludjatok eleget!
-
Lajmund
őstag
válasz
python1 #190416 üzenetére
Persze sokat számit a jó kaja de szerintem az többet hogy 35 éve kapják a terhelést és ehez alkalmazkodtak. Ezért nagyon fontos hogy aki sokáig nem edzett fokozatosan évek alatt fejlessze fel magát. Legjobb példa erre ha valaki elkezd gyurni nulla multal és még szurja is magát és jön az erö gyorsan csak az izületek nem tudják lekövetni aztán ez meg az fáj. Mivel nincs bennük olyan jó tápanyag ellátás mint az izmokba sokkal lassabban fejlödnek erösödnek.
-
Lajmund
őstag
Arany árban van a csirke porc kivonat amibe a kettes tipusu van. Sokkal olcsobb ha mindig csinálsz egy tyuklevest hetente és még jobban is hasznosul. Ha csak porcra mész és nem fö fogásra akkor kb lábbol lehet csinélni levest alaplének bármihez vagy csak teának vagy amit akarsz
Amugy az okosok azt mondják faszság kollagént venni mert a fehérjéket az emésztés ugyis szétszedi amino savakra és azt rak össze magának ami neki kell. Szóval ha veszel kollagént azt is szétszedi és ujra felépiti ahol kell. Ablakon kidobott pénz. Nekem is van itthon marha és hal amig el nem fogy rakom a reggelimbe aztán azt is elhagyom. A hal kollagén 20 ezer forint 1 kg. A hekk kiloja 2000 az aldiba és még finomabb is paprikás liszbe.
Én egyre jobban elhagyok mindent és maradok a minöségi étkezsénél amennyire lehet. Talán a tejsavo fehérje marad a reggelihez azért és az omega 3 és a szerves szelén és cink és egy kis c vitamin a nappali vizemhez és ennyi.De kb az utolso 3 felesleges de már igy is sokat leépitettem majd még meglátom ha elfogynak.
-
-
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Apollyon #189688 üzenetére
😂😂😂 Ahha értem szóval te is öreg vagy és puding. Nem baj.
Biztos most is meleged van. 😆 Én még csak 35 vagyok és ugy emlékszem 20-25 éve is voltak ilyen melegek itthon. Alföldi vagyok szóval mi kapjuk a legjobban az országban és nálunk csökken le a legkésőbb a hőmérséklet amikor jön a frissülés. Belvàrosba lakok ez se sokat segít a dolgon. Ja és tèlen olyan fehér vagyok hogy világitok mivel nem szolizik. Nincsnek buckalako se C felmenőim. Én nyàron is megyek meleg termálba és szaunába az egy órás uszás után. Lehet ez is sokat dob hogy feljebb van az ingerküszöbön. Én azt làtom a környezetemben hogy aki keményen edz az nem nyafog csak az aki nem kardiozik. Fokozza ezt a cigi pia kombo. Azt látom hogy màr nincs tèl és tovább tart a nyàr de pl szerintem ez tipikus juliusi idő. Amúgy ilyen melegben születtem nem tudom ez számit e valamit de a hideget is jól bírom.
-
Lajmund
őstag
válasz
basaharc502 #189684 üzenetére
Semmivel se voltak átlagba hüvösebbek a nyarak. A tél változott a nyár semmit max öregebb lettél.
Amugy aki kardiozik az meg se érzi. Én ugyanugy edzek mint hüvösbe. Kb jobban megizzadok de ennyi.
-
Lajmund
őstag
válasz
python1 #189516 üzenetére
Nekem a kézműves fagyik a kedvenceim és a sütik. Hétfőn uszás után fagyizok am8 azt jelenti hogy édes tölcsérbe 4 gömb. Pénteki bico előtt meg 2-3 süti a kedvenc cukràszdàmba. Ritkàn iszom de akkor én is inkább sör meg fröccs főleg ilyen melegbe. Ha ugy van mèg jóféle pálinkábol pàr centes adagba elszopogatom kb ennyi.
-
Lajmund
őstag
válasz
Hangfalképű #189470 üzenetére
Nem tudsz mindent kivédeni. De amihez csak egy kis utánanézés és kicsit több odafigyelés kell akkor miért ne? Ennyi erővel ha vàrosba élsz egyél csak hulladék kaját meg cigizz piázz mert akkor úgyis mindegy.. Tudom valakinek ez sok és megèrtem règen én is beleszartam mindenbe de egyik dolog hozza a másikat fejlődik ez is mint a gyuràs edzés meg úgy àltalàban minden. Ezek a dolgok tudom sok tud lenni egyszerre de ha lassan épited be az életedbe természetessé vàlik és nem akarod màr lejjebb adni.
-
Lajmund
őstag
válasz
thomasvold #189466 üzenetére
Ha már gyuros topik
Amugy jogos de itt ez lett már az életmod meg kardio meg minden is
Én cukor helyett mézet használok a reggeli kecsketejes magvas gabonás kakaos mindenhez. Virágport kétszer eszek egy nap és propoliszt is rakok a herbafluvos fulosavas egész napos itokámhoz. Amugy az utobbit ajánlom mindenkinek mindenre is nagyon jo cucc. Mester Károlynak van pár müsora youtuben ha valakit érdekel és van ideje. Régebben is akartam irni rola de adtam neki pár hetet és nekem nagyon bejön és nem az ize miatt. Röviden mikrobiom emésztés felszivodás emésztö rendszer
stb a lényeg. Nekem eddig se volt gond de miota ezt iszom gyerekek etalon jön ki reggelJobb kedvem van egész nap energikusabb vagyok. Ehez lehet a napsütés is hozzájául nem tudom de csak ez a kettö dolog változott mindent ugyanugy csinálok szoval erösen gyanus hogy ettöl van. A prémiumot iszom jelenleg és csak 3cl-t nem az ajánlott 4-et igy nekem 5 hét egy üveg durván ami kb heti 1000 ft-ot jelent ugy hogy csak hétköznap iszom.
-
Lajmund
őstag
-
Lajmund
őstag
válasz
CriticalHit #189269 üzenetére
Nem az a bukás amikor màr nem tudsz több mozdulatot rendesen befejezni vagy elkezdeni? Akkor onnan mèg hogyan csinálsz mèg egy kettőt? Mert én eddig abban a hitben éltem hogy az a bukás amikor nem tudod izom fàradsàg miatt megcsinàlni az adott feladatot. Most akkor mi a helyzet?
Tényleg kíváncsi vagyok. És pl huzodzkodàsnàl amikor rajtam van a 20 kilo sulymellény eljutok valamikor edzés végére arra a pontra hogy egyszerűen nem bírom màr meginditani se mintha lekapcsolnák a karom. De mèg utána csinàlok egy sorozatot mellény nélkül akkor az hasznos vagy nem? Vagy ez lenne a bukàs utáni mozgás kisebb terheléssel? Mindenkinek szól a kérdés bàrki válaszolhat.
-
Lajmund
őstag
Nálam is hasonló annyi a különbség hogy futàs helyett bicozok de az uszás és a többi megvan. Én a has edzést annyival letudom hogy kedden és csütörtökön plankozok szemből oldalrol és ujra szemből reggel munkàba mert edzés közben màr nem esne jól. Igy minden hètköznapra jut egy edzés hètvége meg teljes pihi. Probálom a kardion kívül az összes edzést 40 percbe besüriteni és eddig bevàlt mintha nőttem volna meg erosebbnek is érzem magam és kipihentebbnek. De mondjuk az is dob ezen hogy jó idő van és több nap éri az embert. Nem akarok bele menni csak érintőlegesen szagoltam bele a témaba de valami olyasmi hogy pl az infra tartomány meg a többi segitik a sejt regenerálódást meg aktivitást meg ugy mindenre hormonálisan is jót tesz persze ha nem nyolcas uv sugárzàsba égeted szèt magad oràkon àt.
-
Lajmund
őstag
Nekem is innen jött be legjobban az isolátum de viszont ha az árakat nézzük 4 kg csirkemellbe is annyi fehérje van én 2500ért veszem a hàzit és mèg olcsobb is mint az iso és a mellbe nem csak fehérje van. Jó tudom egy fokkal lassabban hasznosul de legalább van benne más is. Én épp ezért elfogom hagyni és inkább eszek egy hekket vagy csirkét helyette. Ma jön a cosorim segiteni fog a vàltàsba
-
Lajmund
őstag
válasz
thomasvold #189095 üzenetére
Idegrendszer oda van kicsit lehet. Jó idő van. Tarts valamikor 1-2 hèt szünetet és egyél sok jo dolgot lazulj aludj sokat stb. Én ezt juliusba fogom csinálni màr vàrom mondjuk én nem vagyok ki főleg nem ennyire de akkor is érzem hogy jól fog esni.
-
Lajmund
őstag
válasz
HussarF #188785 üzenetére
Egyetértek a kollégával én sem szeretem a szemetet. Most màr ez a ciki ha valaki egészséges akar lenni és probálja kihozni szerinte a legjobbat? Ennek is hangot kell adni nem csak annak hogy itt 4000 jó "occsóó" megéri.. Most ott tartok hogy ha elfogy a fehérjém nem rendelek többet. Izmot növelni nem akarok és annyit meg eszek természetes formában hogy elèg. Én is mindent kis termelőktől veszek amit csak lehet. Húst zöldséget gyümölcsöt. Halat aldiba mert nem sok makréla tonhal meg lazac van Mari néninél a piacon.
Amúgy ha már írtam leirom hogy visszaálltam a heti 5 napos edzésre. Hétfő uszás péntek bico kozte eronléti 40 perc szigoruan nagy intenzitással és ez most így élhető. 185 cm magas vagyok és beálltam 90 kilora és én csak ezt akarom tartani fitten esetleg nagyon lassu szálkásodással. A és B hetes is élhető volt csak minden hèten akarok úszni és ezért vàltoztattam.
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Qtya123 #187211 üzenetére
😂😂 Én nyàron hetekig vagyok képes szàrnyast enni és jól is esik. De pl tavaly már csupa ilyen dolog jàrt a fejembe amit leirtàl x hèt csirkemell utàn karàcsony előtt. Bolti amúgy nekem se csúszik de a hàzi egészbe megsütve a két oldalàt az más tészta. Van ize és zamatosabb. Persze adok mèg neki ízt. Jelenleg majonéz torma kombo ami feldobja és kacsa tepertő az ize kedvéért
Én csak az izolàtumot iszom tőlük a többit nem ismerem. Még inulint vettem a reggelimbe de azt még nem bontottam ki mert van egy másikból.
Elvileg még nagyon jó a hal kollagénjük itt írta valaki de sokallom a huszon ezret érte akkor is ha csak 4 gramm fogy naponta meg kb felesleges ha elég fehérjèt eszek de a kálcium megnèzium por mellé nem àrtana lefekvéskor és ugye csak jobb így mint magában a glicin
Amúgy miért nem inkább tejsavo fehérjèt iszol? Izolàtum laktoz mentes. Igaz jóval dràgàbb ez tény.
-
Lajmund
őstag
válasz
aelod #187208 üzenetére
Ahogy előbb is írtam megfoghatatlan ez az érzés de azért gyurás után tudsz különbséget tenni hogy mi esik jobban egy pulyka comb,mell vagy egy zsíros sült kolbász. Érezni a különbséget főleg ha pàr honapig az egyiket majd a másikat eszed folyamatosan. Aztán a fene se tudja ha benéztem akkor így jàrtam. Szerintem jó cucc aztán mindenki azt vesz amit akar.
Egy a lényeg azért vettem fél kilo kacsa tepertőt termelőtől ezzel hizlalom magam hétvégén rágcsa helyett. De legalább jó húsos nem csak zsír.
Ajánlom mindenkinek aki nem számolja a grammokat.
-
Lajmund
őstag
Sok mindent probàltam ez jött be legjobban. Az hogy én mit érzek az csak nekem mérvadó és tudom nem elég semmi bizonyításàra. De azért egy felnőtt ember érzi hogy mire hogy reagál a szervezete hosszútávon. Sőt a szervezet jelez is mikor mire van szükséged. Gyümölcsöt kívánsz vagy valami zsiros húst vagy egy gyönyörű nőt.. Ezek megfoghatatlan dolgok de èrző lények vagyunk és ha valaki minél inkább ismeri sajàt magàt a testèt nagyjából tud különbséget tenni. Ettől függetlenül tudom hogy nem ezen múlik hogy mennyire vagyok formàban és a legolcsobb cucc is bőven jó lenne arra amire nekem kell de ha van rá lehetőség szeretném a legjobbat venni àr értékbe. És nekem jelenleg így hogy az ostrovites iso csak egy hónap mulva lesz kb most ez a nyerő nálam. Arra mèg kíváncsi leszek hogy fognak e emelni az áron hogy ha így elkapkodták legutóbb is. Amúgy ezért vettem studio technikát mert nem a hokusz pokuszt fizeted meg és a dizájnt és marketinget hanem a teljesítményt és a minőséget. Hifi vonalon direkt nem indultam el tulàrazott tulmisztifikàlt és erre jó példa a kábeles sztori. Xlr balanced kàbel nem hibàzik és jóval olcsóbb.
-
Lajmund
őstag
válasz
attiati #187191 üzenetére
Régebben felvetettem hogy nàluk a legjobb a fehérje de kaptam itt a hupikék törpikék izek kedvelőitől az ívet. Én az izolâtumot veszem tőlük újra miota elfogyott az ostrovit ami sokkal jobban habzott érzésre is kicsit gyengébb de ez ugye semmit nem jelent de izre biztos szarabb de àr értékben jobbnak bizonyult. De nem olyan jó mint ez. Minden hoki csiricsàré reklàmozott szart ver szerintem. Itt nem fizeted meg a sok ratyi matyi marketingest, infulenszert meg a tököm tudja Pistàt. Tiszta jó minőségű anyag sallang mentesen. Itt 11 màrkásba meg lenne 22 ugyanez a minőség csillogó villogo csomagolàsba puncsos csillàmponi ízzel. Aki szokott böjtölni az biztos tudja milyen amikor utána jó minőségű táplálékot esz és szinte egyből vèrré vàllik. Érzed egyszerűen hogy valami jobb a szerevezetednek vagy rosszabb. Nem tudom jobban definiálni de ez egyszerűen jobb érzésre mint az ostrovites vagy a többi. Most hogy 110 vagy 100% lehet belekötni de maga a cucc nagyon jó.
-
Lajmund
őstag
válasz
attiati #186509 üzenetére
A lányok egyre hamarabb érnek a fiuk egyre lányosabbak fene se tudja az biztos ez a sok szar lehet befolyásolja. Rengeteg növényvédöt betiltottak mert kiderült hogy mennyire károsak nem kizárt hogy még fog kiderülni ilyen és belesznek tiltva a jelenlegiek is. 3 hetes csirke és a fél éves vágo sulyu diszno stb azok se az egészséget granatálják minöség meg kb hulladék én bolti csirkét meg se birom enni se bolti tojást az is olyan mintha vizes karton lenne a rendes házi tojáshoz képest. Fehérjéje egy folyos massza a házinak van egy kocsonyás rész és egy higabb. Azt addig a legtöbb ember nem tudja amig pl egy hétig nem eszik rendeset és utána boltit. Én is igy tanultam meg én se egész életembe háztájit ettem. De azért a mézédes görög narancsot megeszem mindjárt
Szerintem minket akik sportolnak ezek a dolgok kevésbé rombolnak mint az átlag irodista pistát na öt lehet jobban befolyásolja mit eszik.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #186504 üzenetére
A géneken kivül ott még az is jàtszott hogy ha nem is maratont futottak de ha egész nap a kertben voltak azèrt megvolt a napi mozgás. Nem ettek sok hulladék ételt és ha kertészkedtek valószínűleg mostani szemmel első osztályú árut ettek. Ja meg kevés stressz, inger tisztàbb élet minden tèren. Én is azt mondom hogy aki 1 oráig tud folyamatos megterhelő dolgot csinálni legyen az 10 km futàs vagy uszás bico saját sulyos vagy sulyzos edzés az azért fittebb mint az aki semmit nem csinàl és valószínűleg egészségesebb is. Nem ismerek olyan embert aki egészségtelen és le tud futni 10 kilométert. Valami párhuzam azért van ebben.
-
Lajmund
őstag
válasz
Fred23 #186479 üzenetére
Én azóta sokkal jobban érzem magam mióta visszajöttem 90 kilora. Nem vagyok fàradt sokkal erősebb vagyok szexbe is sokkal jobban birom kb nem lehet lelőni se órákig. Kicsit zsirosabb vagyok de pont leszarom ha ennyi pozitiv hatása van. Kicsivel eszek többet és kevesebbet edzek mint eddig. Ha nagyon lassan fejlödök az már nekem is jo ha így marad örökre az is jó. Óra szerint 19.7 a testzsirom ami kb valos +-2. Amikor kevesebb volt kicsit jobban néztem ki szerintem de hiába ha fáradtabb voltam. Egyre jobban rájövök felesleges kivégezni magam edzésekkel az arany középut kell. Tudom ez egy gyuros topik és màr minden van itt de nincs rendes forum erre szóval szori mindenki nevében aki nem kondizik rendesen.
-
Lajmund
őstag
válasz
Flash Gordon #186340 üzenetére
Ez nem tartaràt csak sima karnitin.
-
Lajmund
őstag
válasz
gyáliSanyi #186338 üzenetére
Edzés előtt fél órával kb de szerintem jobb ha 45 perccel inkább. Vagy ahogy kiadja. Még annyi hogy minél hamarabb nyeld le mert a fogzománcnak nem tesz annyira jót szerintem. Én megettem màr vagy 200 grammot régebben nem lett semmi bajom de azért figyelj erre oda. Ne öblögesd sokáig utána meg igyál egy korty valamit amiben nincs savas. Én úgy ettem hogy nyelvre tettem és egyből ittam rà hogy minél kevesebbet érintkezzen a fogammal. Nem kell paràzni semmivel veszélyesebb mint pl a tiszta c vitamin de a fognak az se tesz jót.
-
Lajmund
őstag
válasz
gyáliSanyi #186333 üzenetére
[link]
2 grammot ir edzés elött fél orával de szerintem elég az 1 gramm is. -
Lajmund
őstag
válasz
Oppenheimer #186327 üzenetére
A és B hèt szerintem élhető. Én se akarok màr heti 3 napnál többet edzeni ezèrt csinálom 2 hétre szétbontva.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #186322 üzenetére
Te nem csak 45 vagy? Mindegy igazából az is sok de azért ilyenkor nem izomból rugnak meg inkább csak làbfejjel. De az ismétlés tudja fokozni az érzést. Àtlag ember attól is lefosná a bokájàt
Volt egy edzőtàrsam a belső combos volt az egyik kedvence amivel szivatott azzal mindig jól feltudott huzni
Megverni rendesen sose tudtam mert ő is nagyon szívós volt meg edzésen nem is engedték a ko-t. De többször volt hogy ájulásig küzdöttünk szó szerint màr csak a földön vonaglottunk már. Az elég vicces volt.
-
Lajmund
őstag
válasz
Qtya123 #186323 üzenetére
Igen egyik se annyira intenzív de azért rendesen lefàraszt mindkettő főleg a gyors uszàs. Ott ha maxolod 3 perc és meghalsz kb
én maximum 100 métert tudok fullon meghuzni de ez a plafon kb 2 perc. Persze lájtosabban tovább de az is fárasztó. Bico ugyanez ott is ha maxon tekerek gps szerint 38-40 montival akkor max 1-2 percig bírom aztán elfogyok. És én uszàsban és bicoban is ezt kètszer hàromszor megcsinàlom egy tekerés alatt. Mondjuk rendesen àrnyékolni se tudnék intenziven ennél tovàbb ha màr üti rugi
Én csak 35 vagyok de úgy vagyok bàrmi ami a fiatalokat mozgàsra bírja màr jó. Most hogy azt menőzésből vagy bàrmi miatt csinálják mindegy. Valamilyen szinten mindegyikünkbe van egy ego növelő faktor is ha nem is ez a fő motiváció.
-
Lajmund
őstag
válasz
Qtya123 #186319 üzenetére
Mindenhez hozzá kell szokni. Egy maraton futó is kapná ha elkezdene kondizni. Ha előtte nem mozogtàl rendesen nem fogod egyből birni de ez mindenre igaz. Meg tudom hogy több helyen együtt edzenek a kezdők meg a haladók ami azt eredményezi hogy nagy a lemorzsolodás. Nekem 2 baràtom ment tropàra pàr szintén box edzés miatt mert elcsábították öket hogy de jó lesz aztán ugy kellett hajtani mintha az 5. Ob-ra készülnének màr full kezdőként. Ez se normális. Szerintem kell az állóképesség jobban mint a plusz izom. Amúgy nem az a durva ha pofán vágnak hanem ha rendesen combon rugnak főleg ha többször
nagy izom sok ideg.. Pofán vágásba mèg nem könnyeztem bele de amikor sípcsonttal combon rugtak rendesen úgy hogy az izmom neki csattant combcsontomnak na az maradandó élmény garantálom és egy hónapig is lehet érezni mélyről úgy hogy kisugsugàrzik a fájdalom a csipőn át az egész törzsedbe na az brutál. Amúgy meg az hogy a gyuràs kényelmesebb hàt nem tudom
Nekem sokszor több kedvem van úszni vagy bicozni mint felvenni a súlymellényt és hajrá. Valamikor csak elkezdem mint egy robot hogy le legyen tudva de hogy lájtosabb lenne idegrenszer szempontjából azt kötve hiszem. Inkább màr jobban megszoktad mivel csak azt csinálod.
-
Lajmund
őstag
[link] A tapaztaltaknak nem fog sokat mondani a cikk meg ezek a dolgok az utóbbi időben is sokszor voltak tàrgyalva de itt egybe van az egész. Engem ez a 4-6 hèt után egy hetes fél intezitás érdekel vagy teljes hetes kihagyás. Elvileg 1 hèt alatt nem vesztünk izmot de a testnek és agynak idegrendszernek meg jót tesz. Ti mit gondoltok erről? Faszság vagy lehet benne valami? Abból kiindulva ha egy hétig nem edzek nagyon jó formàban érzem magam. De ezt havonta vagy 5 hetente megismètelni hàt nem tudom kicsit para. De ha bevállik akkor miért ne? Még elgondolkodtat ez a heti két nap teljes testes edzés is. Csak akkor az meg nincs meg 1 orán belül nemhogy 40 perc alatt. Ha megcsinálok mindenből 5 sorozatot azt rendesen beérzi az idegrendszer
Amúgy meg a vàll edzést behoztam a tricepsz mell edzés napjàra. Erre én nagy okos tusolás közben eszméltem rà hogy elfelejtettem a vállt. Éreztem is hogy hu ez most milyen jó volt sokkal fáradtabb szoktam lenni.. Nem baj majd holnap láb napon bepotolom.
M3ss. Piros retek is kiràly annak mindjàrt itt a szezonja. Én nem termesztek semmit de termelőktő vàsàrolok a piacon. Cékla répa csicsoka minden nap megy nyersen persze. Lassan ujhagyma retek is be lessz épiètve a mindennapokba.
-
Lajmund
őstag
válasz
F_Gergely #185986 üzenetére
Az igen jó sokat tekertèl azért az nem gyenge. A lényeg hogy jó az iràny. Ne foglalkozz senkivel csak azzal ami neked jó. Akik a terembe kivannak pattintva ők is elkezdték valahol nem ilyennek születtek. Arról nem is beszélve hogy a legsegitőkészebb arcok akik mögött màr hosszú út van és szerintem ha bármelyiket megkérdeznéd simàn segitenènek. Lesznek nem akarom napok de mint egy gép akkor is meg kell csinàlni kivéve ha beteg vagy. Ha meg kell a mentor és sokallod a pénzt gondolj arra hogy még mindig sokkal jobb mintha gyógyszerre költenéd. Az egészség az első. Még a kajára figyelj ne egyél szemetet ha lehet. Már az is önmagában látványos vàltozást hoz főleg ha sportolsz is mellé. Én mindenképp drukkolok biztos vagyok benne hogy màr egy év múlva más ember leszel ha így folytatod utána meg màr nem lehet megàllni mert kelleni fog mint a víz vagy a levegő.
-
Lajmund
őstag
válasz
F_Gergely #185979 üzenetére
Személyi edzőt simán meglehet sporolni olvasgatàssal youtube nézéssel. A lényeg a fokozatosság ne egyből mindent maxon. Leginkább az izületek és a szived miatt. Ha eddig semmit nem mozogtál màr heti pàr óra edzést is be fogsz èrezni rendesen. Ha a fogyás is cél akkor kardio legyen az első inkább utána az izom épités. Vagy fele fele. Kajàt tedd rendbe egyél normálisan sok zöldség gyümölcs minőségi husok. Nem lesz több mint eddig csak utána kell járni.
-
Lajmund
őstag
válasz
Dorian #185943 üzenetére
Én ezért is nem jàrok már judo meg mma edzésre egymás után volt 5 ora kb heti 3 nap. Azokon a napokon szexelni se volt kedvem ugy lefàradtam plusz sérülések,izület és állandó zuzodàs lábon,bordàn,fejen. Szórakozni lejàrnék de vagy fanatikusan csinálom mint a többiek vagy sehogy lèzengés nincs.. szóval a tàrsasági élet része maradt de edzésre màr nem járok. Jó példe erre egyik jo cimboràmat egy kezdőbb jól fejbe rúgta mert nem érezte mennyi az annyi mint egy tapasztaltabb igy haver annyira megkapta hogy 3 hete nem tud semmit edzeni
-
Lajmund
őstag
válasz
Oppenheimer #185936 üzenetére
Igazad van ezt nem néztem. Èn egyenlőre maradok annál amit linkeltem. Mióta ezt eszem izmosodtam. 88.5 vagyok màr és szemmel látható izmosabb és erősebb is. De valójában annak köszönhető hogy megprobàlom az edzéseket levinni 1 óra vagy ha lehet 50 perc alá hogy ne "égessek" el annyi tesztoszteront és fittebb legyek az edzés végére mint eddig amikor lehajtottam sokkal jobban magam. Valamilyen szinten ez a forumnak is köszönhető sok hasznos info morzsàt szemezgettem innen. Legutoljàra Aelod adott ihletett ezekkel a 40 perces intenzív edzéssekkel és tényleg működik. Uszást is visszavettem 2km-re de azt is intenzívebben csinàlom és nem vesz úgy ki mint a lassabb 3 km. Bico maradt ami volt abbol nem veszek vissza.
-
Lajmund
őstag
válasz
Oppenheimer #185928 üzenetére
[link] 7200 ft 770g amit én linkeltem meg 8500 880g És valószínűleg tisztàbb anyag.
-
Lajmund
őstag
válasz
F_Gergely #185919 üzenetére
[link] Ez jelenleg az àr érték bajnok nálam a 8500as kilos àrral. De van belőle sima koncentràtum is olcson ami szintén jobb mint a nagy màrkás gagyi cuccok ennyiért. Mese izeket felejtsd el nem vagyunk gyerekek plusz nem kell a szukraloz meg egyéb szar adalékok. Én a tiszta cuccra szavazok. Ha akarsz bele izt rakhatsz bele kakaot mézet vagy amit csak akarsz.
-
Lajmund
őstag
válasz
S e t h #185847 üzenetére
Szerintem is jobb amit Dorian ajánlott az áron felül nincs teli sok felesleges sallanggal mint a tabi. Azzal legyen tisztában ezek nem egyből hatnak hanem hetek hónapok kellenek mire lesz érdemi hasznuk mivel a porcoknak inaknak nincs közvetlen tápanyag ellàtssuk mint pl az izom sejteknek így sokkal lassabban épül be minden. Én is a kaloria deficittel kezdeném jelen esetben és lassu terheléssel. Ha mozogni akar akkor inkább bico kicsi könnyen tekerhető àtéttel 130-140-es pulzus közt. Vagy esetleg ha elérhető uszàs helyben akkor az. Mell nem feltétlenül jó a térdnek de gyors meg hàt úszás mehet és az is rendesen fogyaszt úgy hogy nem terheli az izületeket. Szivnek tüdőnek nagyon jót tesz és lesz rendes állóképesség a továbbiakban ilyen szempontból szerintem az első helyen van jobban igénybe vesz a futásnál is.
-
Lajmund
őstag
válasz
mastodon #185804 üzenetére
A fogyáshoz a l carnitin tartaràt az elönyösebb és szerintem 1 gramm is elèg fél órával edzés előtt. Vitaltrenden lehet venni natur 100 grammot minden sallang nélkül. Règebben ettem én is nem rossz de mozgok annyit meg eszek annyi mindent hogy elhagytam ezeket. De kezdetekben mehet amig lemegy pàr kiló. De nem feltétlenül szükséges.
-
Lajmund
őstag
válasz
Cs1csó #185118 üzenetére
Felejtős a 8 ezres az max saccolonak jó nyugalmi állapotban. Amint elkezd felmenni a pulzus mér màr mindent csak a valóságot nem és ha elkezd izzadni mozogni a kéz akkor màr a dràgàbb orák is elkezdenek pontatlanak lenni. Én akartam venni fél millàs garmint de mèg annàl is javasoltàk hogy ha pontos adatot akarok akkor karpánt vagy mellkaspànt kell. Nekem a samsung egèsz jo saccolo màr de ha izzad a kezem biconàl még néha ez is szórakozik. Ami érdekes hogy uszásnàl meg szinte mindig jól mér legalábbis folyamatosan nem szakad meg mint biconàl a mérés
Szerintem ha elfogadhatót akar az ember minimum 80 ezret rà kell költeni de inkább 150-ért lenne normàlisabb.
-
Lajmund
őstag
válasz
flash- #185095 üzenetére
Én heti 6 napos edzésről ezért álltam àt heti 3 naposra A és B hèttel mert sok volt a heti 6 nap. Pàr hónapja így nyomom és sokkal több energiàm van és mèg szerintem izmosabb is lettem. Jobban vàrom az edzést is kipihenve és jobban is esik. Ha nagyon kivagy merülve iktass be több pihenőt. Szerintem ha mész egy nagyot 1 nap kihagyàs minimum kell de inkább 2 lenne az igazi. De mindenesetre 2 nap egyszer egyhuzamban legyen meg egy hèten. Ez full amatőr vélemény nem vagyok edző meg semmi ilyesmi. A kevesebb néha több. Ha versenyzel az màs de ha az àltalános egészség miatt edzel akkor pihenj többet. Sőt évente tarts kétszer 2 hét pihenőt hogy feltöltődj regeneràlodj utolérd magad. Én most 2 hétig csak kajàltam és lazultam. Kellett és jólesett. Nagy sportolok se folyamatosan hozzák a maxot hanem hullámokban hol meghuzzàk pl verseny idoszak hol lazább vagy esetleg teljes pihenő. Ha huzamosabb ideig azt érzed amit irtál hogy lesziv a sok edzés vissza kell venni nincs mese. Attól nem gyengébb leszel hanem csak erősebb. Mindenki tudja én is tudtam mégse tartottam be. Meg talàn jó is elmenni a hatàrig legalább tudod mi van benned de az nem élhető hosszútávon. Pihenj többet!
-
Lajmund
őstag
válasz
flash- #185089 üzenetére
Szerintem csak jobban lefingatod magad bicoval és rottyon lesz az idegrendszer. Én bicozok uszok meg edzek sulymellénnyel meg egykezes sulyzokkal. Mindhárom formàban le tudom magam gyengiteni szerintem terhelés kèrdése nem sport. Sima edzésnél talán hamarabb fàrad el egy bizonyos izom csoport mint hogy felélnéd az összes tartalékod. Nem tudom mennyit bicozol de az tuti jobban elhasznàlod a tápanyagot meg mindent mint súlyokkal mivel folyamatosan nyomod gondolom órákon àt. Meg azért kell egy èv szerintem mire àtàll a szervezet. Más az igénybevètel tüdő meg szív szempontjából is. Nem tudom mennyire volt éles a vàltàs de mint mindennél fokozatosan kell terhelni magad nem egyből 100 km minden nap mert akkor johogy romon leszel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest